Kedves Kismamik!
Egy szösszenet erejéig zavarnálak Benneteket!
Páran megkerestetek, érdeklődtetek mei tai ügyben, gondoltam bekukkantok hozzátok.
Korábban írtam már egy levelet egyikőtöknek a mei tai-ról, talán el is olvastátok páran.
Most azonban pár szót ejtenék a kengururól. Sajnos nem tudok róla jókat mondani.
Nem biztosítja azt a megfelelő terpesztartást, ami szükséges a baba egészséges csípőfejlődéséhez. Leginkább ahhoz tudnám hasonlítani, mintha a baba lába közé tennénk egy hosszában összehajtogatott törölközőt, és úgy húznánk fel. A lábai lógnak, ortopédiailag helytelen tartásban. Akire a baba kötve van, az általában rugdossa a lábával a picit, mert nem tudja kellőképpen magasra kötni. Anyaga nem 100% természetes anyag, teherbírása jelentősen korlátozott.
Fiú babánál ez a hordozási mód különösen veszélyes lehet, mivel a baba a heréin ül, ennek következtében azok zúzódhatnak.
A megfelelő testtartás a terpesztartás, combok vízszintesen, lábszárak térdből merőlegesen, a baba a popsiján, combjain ül, megfelelően eloszlatva a súlyt.
Miért folyik mégis a csapból a kenguru? Mert jó a marketingje, el akarják adni bármi áron.
Lásd a kifelé fordított hordozós fotókat... Ez a hordozási forma ortopédiailag helytelen (bármely hordozó esetében) a fent említettek miatt, másrészt a baba kifelé néz, húzza előre a hordozó hátát. A baba homorít (egészségtelen testtartás, a hordozónak meg hamar megfájdul a háta).
Ha a pici elalszik, szintén bukik előre, lóg kifelé. Nem beszélve arról, ha túl sok inger éri, vagy megijed valamitől, nem tud hozzábújni senkihez.
Ezeket nem azért írtam le, hogy mindenki vegyen mei tai-t (mert én ugye azt képviselem), hanem ha hordozót választotok, az ne a kenguru legyen feltétlenül.
Kb. 8 kilóig tökéletes a rugalmas kendő, 3 hós kortól pedig a mei tai. Szövött kendővel és más hordozókkal is lehet ortopédiailag és lelkileg is egészségesen hordozni, nem csak a mei tai-jal.
Ha valakit érdekel a mei tai, kérdése van, vagy szeretne próbálni, keressen meg bátran, szívesen segítek.
A babanetes kedvezmény él, a honlapon lévő modellekre 15%.
A mei taihoz illő hordozós táskát is tudunk készíteni.
További kellemes babázást mindenkinek!