Új privát üzeneted érkezett!

Gyerekek, annyit beszélünk itt a mei tai-ról, hogy már én is inkább azt vennék, mint kengurut. Most lelkendeztem apának a telefonban a mei tai-ról és a hordozásról :) No, majd meglátjuk!

Kép
erusverus

erusverus:
én is sokat agyalok, hogy mennyire vagyunk beszűkülve én meg a lányom, hogy ez jó-e..
pl beleképzeltem magunkat egy babaúszásba,és meglepődtem, h. 3 hónapos kortól lehet menni.
amíg mennénk és öltöznénk, és úsznánk és visszaöltöznénk, és hazamennénk és enne, addíg itthon a Mircus hármat alszik.
itthon olyan nyugodt és nem merem kitenni ilyen nyúzbálásoknak
azért megyünk mi minden nap sétálni, találkozunk idegenekkel, akik behajolnak a kocsiba vigyorogni
mászkálunk a kertben, nézzük a kutyukat, virágokat..tavat..
megyünk a szomszéd ikrekhez akik tologatják a műanyagdömpert a betonon, ha a Mircus nagyon aludna :P
szerintem ezek az ingerek elegek egy ilyen pici babának...
(ja szoktunk menni auchanba apával, de szemmel láthatóan azt annyira nem élvezi, mint pl a kutyusnézegetést :wink: )

zsó
Kép
pcd1985

ja amugy meg úgy mennék, hogy odamegyünk valakiékhez, ottvagyunk, Mirci eszik egyet, alszik egyet és hazajövünk, csak ránk nem kiváncsi senki... :?
megyek mert fölkelt...

zsó
Kép
pcd1985

Zsó, mi reggel jártunk úszni, igaz utána egész délelőtt aludt Lilla, de ezt nem bántam :roll:
ja és a beszűkülés, szerintem magaddal tolsz ki, ha sehova nem mentek... és később Mircinek is hiányozni fog...

KépKép

KépKép
beneildi

Fürdetésnél próbáljátok ki azt hogy hasra fordítva teszitek be a vízbe! Nekünk egyedül ez vált be.. azóta soha nem sír, amíg háton fürdettük eszméletlenül üvöltött.

Én holnap szeretném baba-mama tornára vinni. :) Persze gondolom ez nem igazán tornáról szól, inkább csak kimozdulás valahová..
Kíváncsi vagyok milyen lesz! :roll:

Csilla, ki írta hogy van kedvezmény a Gremese mei taira? A teszveszen tényleg olcsóbb, de ott írja is hogy más mint a saját honlapján, egy kicsit egyszerűbb változatot árul ott.
Én is szeretnék venni egyet, a babasling annyira nem jött be nekem, mert féloldalas, a kendőt meg macerás utcán megkötni mikor kocsival megyünk..
Vendég

Funky!
Menj vissza a 125. oldalra. Alulról a negyedik hsz.!

Kattkat

Kép
kattkat

juci: Barbus már 10 hetes kora óta tápozik. A hozzátáplálást reszelt alma levével kezdtem, azóta már eszik sütőtököt, sárgarépát és a hétvégén evett szilvát is. Ezek üvegesek. Nagyon szereti a dm bio sárgarápáját, ez kis üveges, egyszerre megeszi. Barbusnak banánt nem adtam, mert neki nincs kakija nagyon, de nálatok beválna.

Köszönjük a dicséreteket. Holnap megyünk a 4hós oltásra. Kettőt fog a leányzó kapni, remélem nem lesz lázas.

Folyt.köv.
vicky79
Budapest III. kerület

Köszi Katkatt!
Holnap meg is rendelem! Már csak a színen és keresztpántos vagy karcsúsított fazonon vacillálok..
Reni szerinted mi a különbség a Tündérputtonyos és a Gremese között? Azt láttam, hogy a Tündér olyan árban van, mint amit Gremese árul a teszveszen.

Zsó, ha gondolod hozzánk jöhetsz! :wink:
Vendég

funky: Mi egyszer fordítottuk meg Barbus a fürdőkádban hasra, de addig kapálózott amíg bele nem ért az arca és nagy ordítás lett belőle. Azóta nem forgatjuk.

Nekem van kengurum és szeretjük is és sokat használjuk, de ezek a mei tai-ok is nagyon tetszenek. Csak jó drágák, de gondolom megéri. Most árulom a hintánkat, majd meglátom mit veszek az árából.
vicky79
Budapest III. kerület

Ha nem forgatjátok a gyerkőcöt fürcsi közben, hogy mosdatjátok meg?
Mi úgy csináljuk, hogy előbb háton van és megmosdatom elölről, aztán megfordítom, és megmosom a hátát, a nyakát hátul és a popsiját. Nem olyan ördöngős feladat a klasszikus fürdetési tartás! :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

kakti: Ha nem forgatjuk meg, akkor is beleér a háta a vízbe. Fogom az egyik kezemmel a felkarját és a másikkal meg mosom a hátát a nyakát ás a fenekét. Jobb mint ha belenyelne a vízbe. Annyira kapálózik hogy már így is alig tudjuk tartani.
vicky79
Budapest III. kerület

Funky, én már nem tudom ki mondta, de tuti, hogy a babaneteseknek ad kedvezményt. Gondolom Kattkat azt "linkelte be" Neked.
Közben én is megtudtam egy csoporttársamtól -akinek szintén van mei tai-ja- hogy a teszveszes kicsit gyengébb minőségű.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Funky: egyszer Gremese írt nekem, hogy mik a különbségek a meitaiok között. Átküldtem a közös címre. A "hasznosságok" között megtalálod, a tárgy: Gremese Mei Tai.
zuzmooo

Viki, Kakti szerintem Funkytól kérdezte hogy ha hason van a bébi a vízben, akkor hogyan mosdatják. Szerintem. :wink:

Én is háton kezdem, aztán a végén fordulunk hasra. De már hason is pacsál, rúgja ki a vizet, lassan nem tudunk a szobában fürdetni mert úszik minden. Én már előre nekivetkőzök, mert csurom víz vagyok mindig. (És nem az izzadtságtól.) Ma meg még mindenek megkoronázásaként fürdés után le is pisilt. :lol:
Nálunk mindig a kádból való kivétel után kezdődik az ordítás.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Hmmm...
Hát Barbus majd egy hónappal idősebb Lilinél, nem tudom, velünk hogy lesz akkor, de nekem simán megy a forgatás is, pedig Lili is pacsál a vízben. Én úgy tartom, hogy hason csak a kis lábai vannak a vízben, gyorsan megmosom a nyakát-hátát-popsiját, és visszafordítom még kicsit pancsolni. Még sosem ért az arca a vízbe - kivéve egyszer, mikor először együtt fürcsiztünk a nagy kádban. De előtte és utána sosem. Most ezt nem bántásként mondom, csak tényként közlöm. :)
De hogy Funkyék hogy csinálják, azt nem értem. :)

Ja!
Délután említettem a barátnőm babáját.
Na, ma anyukám mesélte (volt náluk tegnap látogatóban), hogy ha a gyerek csak megnyekken, a barátnőmre a férje gyilkos szemekkel néz, hogy miért nem teszi cicire a kölköt! Hát az a gyerek csak azért nyafizhat, mert éhes??? Ja! Anyám eleinte azt mondta, elcseszem Lilit. Én meg mondtam, hogy szerintem nem. Erre tegnap azt mondta, büszke rám, hogy milyen jó babát csináltam Liliből! :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kakti 2010.05.25 20:44-kor.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kukk!

Megőrülök, pakolok, meghalok! Ha fél év múlva érek rá legközelebb, az is reális!!! :cry: :cry: :cry: :lol: De azért egyre jobb lesz! Remélem!!!

Juci!

Noi és kb 6600g lehet. Most megint ömlik a tejem, de fogalmam nincs, mennyit eszik. Ja és a táp elvileg jobban hizlal. Próbáljátok ki a HIPP ORS 200-t. Elvileg 4hótól mehet. Luca pont ennyi idősen kapott el pont ilyen hasmenést. Illetve ez lényegében bélfertőzés. Már sírva hívtam a Heim Pál-t, hogy csináljanak valamit. Ettől függetlenül hízott, csak napi 10-15 kakis pelusa volt.
Na ez a Hipp cucc 1-2NAP alatt helyre tette. Kicsit hamarabb kapta a 4hónapos koránál, de Nálatok sincs mán' az olyan messze. Én nem ám ódzkodni, hogy ez hozzátápi. Mert ugyan az, mármint a répa benne, de Hanna alapból kap tápot és akkor ez nem okozhat gondot! (én Lucával a Laktóz mentes táptól a Smecta porig és a Humana elektrolyt pótlásig mindent kipróbáltam, de a hipp cucc hatott egyedül)

A vendégszobában a franciággyal szemben van egy 150cm-es tükrös szekrény. Ma nekiálltam és azon ülve begyakoroltam a háti BWCC-t, ami nagyon bejön:
http://www.youtube.com/watch?v=mIrXaBBSgqQ
igaz, 3réteg van a gyerökön, de nagyon biztosan tartja és rá lehet húzni a fejére ha elalszik.
(Eszter, Te próbáltál Lana, vagy más drága kendőt? Csak mert mindig úgy lehúzod. Én próbáltam Nandut is meg ezt is és nekem ég és föld a különbség... :oops: És most ezt nem bántásból, ok? Csak ha még nem próbáltad őket, sztem nem ok, hogy úgy lehúzod... Én igenis jobbnak tartom. Sokkal. Ettől a Nandu egy nagyon jó kendő. Csak ha van rá keret, megéri egy Lana is. Pl mert nem izzadsz bele. Lévén, hogy baromi drága anyagból van, aminek még különleges a szövése is. Így az izzadságot nem felszívja, hanem kivezeti. Illetve amit - hú, ki is volt? - írt, hogy a Lana diagonális irányban nyúlik. Míg a Nandu egyenletesen. Így a Lana soha nem lazul meg egyetlen kötésnél sem. És most nem vitát akarok itten, csak úgy érzem, hülyének vagyok nézve, amiért nem Nandut vettem töredék annyiért. És remélem, hogy mindig odafigyeltem arra, hogy ne habzó szájjal csak a Lana mellett korteskedjek, mert tudom, hogy egy 30Ft-os kendő nem mindenkinek fér bele. Na minek pofázok vazze. Érted mit akarok? Ne bántsd a Lanát, mer egyszer kölcsönadom és beleszeretsz és akkor főhet a fejed! :lol: :lol: :lol: :lol: )

Juci! (ismét)
Nekem ilyen van:
http://www.kismamabirodalom.hu/spd/kmb0 ... ep_Keklila
Én akciósan 13Ft-ért vettem anno. Miután egy sima melegítő is 8eFt volt és sokat jártunk szállodába, ahol nincs éjjel mikró a tápgyártáshoz, nagyon praktikus volt. Meg amikor vettem pl biospenótot, ami ilyen fagyasztott golyókban van, csak bedobtam két golyó spenótot, egy fél krumplit meg fokhagymát, megnyomtam a gombot és pár perc alatt megpárolta a mini adagot. Utána bele a táppal a turmixba és kész a fini babakaja!
Ha most nem lenne, megvennék a k... drága Philips Avent izét 40-ért mert hülye vagyok és nem normális. És azzal még tápot sem lehet melegíteni. (ja az enyémmel sterilizálni is lehet, tényleg)

Kakti!

Lili egy tündér!!!!!

Akarok jönni, utálok pakolni!!!! :cry: :cry: :cry: :cry:
Vendég

Én most még napszemüveget akarok venni Milánnak. Már csak a színen vitatkozunk apával. Ő feketét javasolt, de szerintem azért egy babának mégsem illik. Vagy narancssárga lesz -ami ugye passzol a babakocsihoz-, vagy pedig kék.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Babauszi: én vinném, csak fingom nincs mikor. Pesten a Hófehér fókát ajánlom a Camponában. A Dagály a legkoszosabb vizű uszoda Pesten. A Szérűskert utcai a legjobb. Tudom, mert exem vizes körökben mozgott.

Fürdés: muhaha! Megmondtam a frankót, nagykád, fektetős fotel és kész. Jár keze lába, pancsol ezerrel. Minimum 30percet lubickol. Nem kell tartani közben, vigyorog, kurjongat. És már le is nyomjuk a víz alá! Hehe! Készülünk a babauszira... :twisted: :twisted:
Vendég

Lányok!
Köszi a Lilit dícsérő szavakat! Én nem győzök betelni a kis tündérrel. :)

Nóri!
Hívj fel nyugodtan, ha kicsit pihennél! :) Itt döglök a gép előtt... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Csilla!

Nem tom milyet néztetek, de a fejre szíjazható sztem rakás szar. Enyim sose tűrte. A Chicco 0+ puha szemcsijét annál inkább:
http://www.babacity.net/napvedelmi-term ... muveg.html
(fekete, jaj! Sztem a narancssárga olyan vagány lenne! :lol: )

Tali!

Jaj nagyon szeretném. Köpönyeg szerint jövő kedden szépséges idő lesz! Esetleg egy gát? No? Csak mert még sose jött össze! Sütök buktát, ok???? :lol:
Vendég

És találtam babaúszást én is! 4 helyen is van a környékünkön, úgyhogy tutira megyünk! :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Nóri, én is aztatat mondtam apának, hogy feketét nem. Baby Banz-ot néztem. Nem jó?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Kedden a gáton?
Lili és én tuti, Apa még nem biztos (éjszakás lesz a héten). :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Ma először el mertem engedni kicsit Lilit a kádjában. Nagyon élvezte. :)
Készült pár kép is:

Kép

Kép

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Ágica!

Sajnálatos módon még nem jöttem rá mitől van a rívás fürdetés közben.:roll:
Nem érte semmi trauma, ami ezt indokolná.(tudtommal)
De már nem olyan iszonyatos beleéléssel bömböl, mint egy hete, amikor elkezdődött ez nála, és amint kiveszem, abbahagyja, úgyhogy lesz ez még jobb is.
Úgy sem készültem vele babaúszásra.
Ő MAJD Balatonban fog edződni, ahogy én is annak idején.

Kattkat

Kép
kattkat

Kedves Kismamik!

Egy szösszenet erejéig zavarnálak Benneteket!
Páran megkerestetek, érdeklődtetek mei tai ügyben, gondoltam bekukkantok hozzátok. :)
Korábban írtam már egy levelet egyikőtöknek a mei tai-ról, talán el is olvastátok páran.

Most azonban pár szót ejtenék a kengururól. Sajnos nem tudok róla jókat mondani.
Nem biztosítja azt a megfelelő terpesztartást, ami szükséges a baba egészséges csípőfejlődéséhez. Leginkább ahhoz tudnám hasonlítani, mintha a baba lába közé tennénk egy hosszában összehajtogatott törölközőt, és úgy húznánk fel. A lábai lógnak, ortopédiailag helytelen tartásban. Akire a baba kötve van, az általában rugdossa a lábával a picit, mert nem tudja kellőképpen magasra kötni. Anyaga nem 100% természetes anyag, teherbírása jelentősen korlátozott.
Fiú babánál ez a hordozási mód különösen veszélyes lehet, mivel a baba a heréin ül, ennek következtében azok zúzódhatnak.
A megfelelő testtartás a terpesztartás, combok vízszintesen, lábszárak térdből merőlegesen, a baba a popsiján, combjain ül, megfelelően eloszlatva a súlyt.
Miért folyik mégis a csapból a kenguru? Mert jó a marketingje, el akarják adni bármi áron.
Lásd a kifelé fordított hordozós fotókat... Ez a hordozási forma ortopédiailag helytelen (bármely hordozó esetében) a fent említettek miatt, másrészt a baba kifelé néz, húzza előre a hordozó hátát. A baba homorít (egészségtelen testtartás, a hordozónak meg hamar megfájdul a háta).
Ha a pici elalszik, szintén bukik előre, lóg kifelé. Nem beszélve arról, ha túl sok inger éri, vagy megijed valamitől, nem tud hozzábújni senkihez.

Ezeket nem azért írtam le, hogy mindenki vegyen mei tai-t (mert én ugye azt képviselem), hanem ha hordozót választotok, az ne a kenguru legyen feltétlenül.

Kb. 8 kilóig tökéletes a rugalmas kendő, 3 hós kortól pedig a mei tai. Szövött kendővel és más hordozókkal is lehet ortopédiailag és lelkileg is egészségesen hordozni, nem csak a mei tai-jal. :)

Ha valakit érdekel a mei tai, kérdése van, vagy szeretne próbálni, keressen meg bátran, szívesen segítek.

A babanetes kedvezmény él, a honlapon lévő modellekre 15%. :)
A mei taihoz illő hordozós táskát is tudunk készíteni.

További kellemes babázást mindenkinek! :) Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Jaj! Kell itt engem csábítgatni! Van itthon egy rugim, egy szövöttem meg egy biopamut ergom. Ergo mt-re semmi szükség! Jaj! Halmozóvá lettem! :D bár ha eladom a rugit... Monnyuk aki jól és biztosan köt kendőt, annak nem köll mt. Ááááá!Lara! Nem kérsz ócsón 3as Liberot? Van egy bontatlan Jumbom. Kéne a 4es!
Vendég

Jó reggelt! Csak én vagyok ennyire friss??? Nem akarok a reggeli szopi után visszaaludni, mert utána olyan vagyok, mint akit agyonvertek. Úgyhogy inkább felkelek. Már főztem teát, reggeliztünk, az embőc még visszafeküdt egy picurit pihenni, de lassan ébred ő is megint.

Lili nagyon édes ahogy figyelget a kis kádjában :lol:

bellerreni
Eger

Jó reggelt innen is! :)

El is felejtettem mondani, tegnap elhoztam anyukámtól egy csomó könyvemet. (pedagógia, pszichológia, ének tankönyveket, egy gyermekirodalmi szöveggyűjteményt - ezeket Kattkatnak nem kell bemutatnom :) - és egy népmesés mesekönyvet) Elkezdem magam kiokosítani újra a csecsemő fejlődéséről. :)

A ti gyerekeitek is olyanok, mint Lili? Vigyorog ezerrel, fülig ér a szája. Le akarom fényképezni, és ahogy meglátja a fényképezőgépet, máris belenéz és csücsörít. :) Alig lehet mosolygós képet csinálni róla, és állandóan pózol a gépnek. :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kakti 2010.05.26 06:38-kor.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Csilla, nekünk most Lillunak a Kidz banz van. Mi szeretjük.
Bár Lillus egy éves korában kapta. A Baby banz akkor már nem ment rá, hiába nagy feje van :lol:
Én is gondolkozok egy napszemcsin Lénának. Én Lillus esetében Nóri által linkelt fazont már jobbnak tartanám, de Léninek Baby banzen gondolkozom.

KépKép

KépKép
beneildi

Ja és nem okoskodni akarok, meg magamra követ zúdítani, de én falnak megyek a banánt négy hósnak projektől. Pedig van bébi kajákban is. Iszonyatosan allergizál, 8-10-12 hós korban ajánlott kipróbálni. Tudom én baromi óvatos vagyok, meg sajna túl tapasztalt az allergizáló kaják terén, de ezen megakadt a szemem :oops: :oops: :oops:

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi! Nekem azért nem jött be a Baby banz, mert tépte le magáról mint állat. Míg a simát szívesen viselte! De ma rápróbálon Noira! Banán témához csatlakozom. A szilva meg olyan bélcsavarodást okoz a gyenge bélfalú piciknél! Nekünk 1,5-2 éves korban is veszélyesnek tartja a doki! Olyan kurva felelőtlenek a bébiétel gyártók! :( A másik,h aki bébiétellel kezdi a hozzátápit, ne csodálkozzon,ha nem eszik majd főzött kaját a ded. Nem tudom,mit tesznek bele,de az összes kajának egyforma a szaga meg az íze. A gyümölcsök meg agyon vizezett folyós trutyik. És a hőkezelés miatt pont vitamin nincs bennük.
Vendég

Én is itt. Ált. olvasok csak. De most Nóri írt pár dolgot kendő ügyben. Én is ilyeneket gondoltam, de nem akartam tépni a szám. Nekem is van Nandu-m, Kata lányomat abban hordoztam végig. Jó volt. Most ugye kinőttem a kendőnket és a kíváncsiság is vezetett (Nóri Te vittél engem a romlásba :twisted: :lol: ) kipróbáltam a Girasolt és két fajta Didymost, mind más és sajna (bár jóval drágább) mind kellemesebb, mint a Nandu. Egyébként erre is jók a hordozó klubok, ki lehet próbálni mindenféle kendőt, hordozót, sőt kölcsönözni is (én irigykedem, mifelénk nincs).
DE. Annyit írtatok róla, mivel megengedhetem, hát lesz nekünk is Gremese Mei Tai-unk is. (Nóri, a kendő forgalmazó csajoknak is van Mei tai-uk. Hehehe! :twisted:) Mert annyira jó és másképp, másra való, mint a kendő. És később a többit eladva jól jön vmi csatos hordozó.
Bocs a sokért, csak mamami és hordozó függő lettem. Aki belemerül vigyázzon, mert így jár :D !!
Én Levi fiam meg mormota lett. Rengeteget alszik. Szopik, aztán beteszem a kiságyba játszogatni, hát betömi a bal hüvelykujját és már horpaszt is. Nagyon-nagyon jó és drága kisgyerek. Alig-alig sír. Legfeljebb, ha kívánsága, vagy idő (séta, fürdés) van. Éjjel és hajnlban összesen 2x kel szopni. Hát ilyen a 4!! Előre első babásak :D .
pammut

Első gyümölcsök között én almát adnék, meg fogok lefagyasztani meggyet. Meglepő módon a kicsik szeretik, akármilyen savanyú is.
pammut

Lányok!
Főleg a tapasztaltabbak.
Hétfő esti litániámban kérdeztem, de talán átfutottátok: az eper CSAK ALLERGIZÁL vagy pocakfájást is okoz? Mármint én ettem egy kis epret, csak későn kaptam észbe, hogy nem kéne, de friss volt és csábítóan illegette magát előttem. :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nóri, kíváncsi vagyok Léna mit szól majd a napszemcsihez, remélem szeretni fogja :lol:

A bébikajákról osztom a véleményed. Mi is ettünk készet, ha csavarogtunk, nyaraltunk stb., de alapjáraton megéri főzni a babának.
1. ha méregdrága bio alapanyagot főzöl is olcsóbban jön ki az ember...
2. én abban bízom, amit én teszek bele :oops:
Ha kóstolt valaki zöldséges bébikaját, meg csinált otthon, megérti miről beszélek... borzasztó szaguk és ízük van. A gyümölcsösök még messze gusztábbak, de ugye itt amit Nóri is említett a vitamin anyag elég kétes...
Nagyon hamar, kis kreativitással csodás bébikajcsikat lehet csinálni. Nálunk nem is kérdés, hogy lassan indul az alapanyagfagyasztó program ill. mama újra rászokik a biopiacra kicsi unokája kedvéért:lol:
Bea, neked akartam írni, hogy ugye tudod, hogy mifelénk olyan nitrites a föld, hogy répát, céklát helyit ne adj :wink: bio vagy üvegeset evett Lilla is ezekből.

Ja és tessék lányok szépen fagyasztót tölteni a nyáron. Én 100 gr-os összekockázott v. kimagozott csomagokat csináltam, ezt elég csak lábosba hajítani. Lénánál is ez a terv, csak sokkal alaposabb leszek és több alapanyagot halmozunk fel.

KépKép

KépKép
beneildi

Nálunk az ivóvíz nitrátos. Ezért egy éves koráig kapjuk a bébivizet a védőnőtől. Parádi forrásvíz. Bubis, forralni kell, hogy kimenjen belőle. De eddig leginkább Apa issza ásványvíz helyett. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti,
én sajnos csak az allergizál oldaláról vagyok tapasztalt :oops: nem tudom, okozhat-e hasfájást...
Aki nem tud ellenállni az epernek kérhet tőlem Lilla mindenütt piros az epertől 2 hetesen fotót, garantálom, hogy elmegy a kedve akármennyire is szereti :oops: mi nagyon megszívtuk, mert nem vettem észre a sütiben az epret, lehet csak az én lányom ilyen hiperérzékeny, de én nem kockáztatok :oops:

KépKép

KépKép
beneildi

Huhh, akkor talán megúsztuk. :) Nem lett piri egy kicsit sem.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Egyébként Lilla eperszezonban született és akkor a kórházban direkt mondták, hogy szopi alatt nem szabad :oops: csak a hülye anyja édesség falási rohamában nem vette észre a csapdát :oops: szegény anyósom is majdnem világnak ment, amikor meglátta Lillát az általa készített süti után.
És sajna úgy néz ki, hogy Lillu egy életre lemondhat az eperről :cry:

KépKép

KépKép
beneildi

Kakti, akkor bizti nem lesz baj, Lilla nagyon rövid idő alatt nagyon piros lett, Lilinél már nem fog kijönni semmi :wink: ennyi ideig nem marad a szervezetedben semmilyen anyag belőle...

KépKép

KépKép
beneildi

Szvsz szinte minden újdonságtól fájhat a baba hasa. Legalábbis nálunk, ha hasfájás van/volt, mindig végiggondoltuk, mi volt az új. Később újra rápróbálva lehet bizonyosságot nyerni. De talán az allergizálókkal nem is kéne kísérletezni :roll: . Mondjuk én is ettem egy szeletet fiam szülinapi EPRES joghurt tortájából. Utána ugrott csak be... Most meg érik a cseresznye :cry: . 3 szemet mertem.
pammut

Nekem a cseresznye nem okozott gondot, remélem most se fog :oops:

KépKép

KépKép
beneildi

Csajok! Ti ilyen jóidőben bentre mit adtok a pulyákra? Nálunk bent van 26 fok és nem tudom kitalálni, hogy mi a jó neki. Jah és jut ezsembe: Olyan sokszor megrázkódik a kis drágám. Tudjátok amikor olyan mintha kirázná a hideg. Az mitől lehet?

bellerreni
Eger

Reni!
Nálunk a szokásos: body+rugi. Viszont nálunk csak 20-21 fok van a gyereknél is meg a lakásban is.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!

Reni, én is pont ezt akartam kérdezni, illetve, hogy kintre, babakocsiban mit kell rájuk adni, mikor nekem már egy pólóban is melegem van. Botin eddig mindenhol body+rugi volt, nálunk kb. 22-23 fok van a lakásban. Ha ébren van, nem mindig teszek rá takarót idebent, ám, ha alszik, mindig betakarom. De a babakocsiban sokszor nem tudom eldönteni, hogy kell-e rá a takaró és a sapi, mert sokszor hiába a nagy meleg, azért rendesen fúj a szél, meg befelhősödik, aztán akkor sokkal hűvösebb a levegő... Bár a kiskocsiban gondolom, árnyék van és tartja a meleget. Jó lenne már kicsit kibővíteni Boti ruhakészletét, mondjuk nyári kalapot már illene venni...

Kép
erusverus

Ma jön a kárszakértő a beázás miatt... Tavaly már volt itt vagy 3x, elég érdekes figura, imád okoskodni és gúnyolódni... Mintha én tehetnék arról, hogy így építették meg a tetőt... :?

Kép
erusverus

Botinak is van legalább egy maratoni alvása napközben, illetve éjjel több mint 6 órát lenyomott egyben. :) Mondjuk én meg mehettem fejni hajnali 4-kor...

Kép
erusverus

Ildi, köszi a napszemüveges véleményt. A Baby Banz-ban láttam narancssárgát.

Mei-tai-os lányok! Melyiket ajánljátok? Az I-es, vagy a III-as típusút?

Enyémgyerek is aludt az elmúlt napokban reggel 6-ig, sőt hétfőn reggel 7-ig. Teljesen elkényeztet. A nagy 1 éves koráig legalább kelt kétszer.

Reni, asszem ilyenkor pisilhetnek is. A fiúk legalábbis. (A nagynál figyeltem meg anno. :lol: )

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csilla! Mei tai ügyben kérdezzed meg Gremesét! Nagyon kedves és segítőkész. Bár én személy szerint a III.-al szimpatizálok, de lehet kisebb babáknak a másik kettő a jó? Nem tom. Majd légyszi oszd meg velünk az info-t, ne kérdezzük meg 10x ugyanazt :D !

Ruha: bent hosszúujjú body+rugi (melegebb időben ujjatlan, hűvösebben ujjas). Kint ehhez vékony pamut pulóver (esetleg pamut kiskabát, nagy melegben semmi) és nyári vékony sapi. Ja, és ha elalszik betakarom. Szerintem ez nem segített sokat :lol: :lol: .
pammut

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?