Helló Evribodri!
Mindenek előtt: Esztereknek boldog névnapot, Funkynak boldog szülinapot!
Megjöttünk Martfűről.
Ildi! Későn jutott eszembe, hogy talán Ti is mentek, és akkor bandázhatunk egyet.
Lara:
babaúszást (mi dokink szerint) már az első oltások után lehet kezdeni. Az oktató lány a három-négy hónapos kort javasolja. Mi június elején fogjuk kezdeni. Mindenképp hat hónapos korig ajánlott a kezdés, mert addig van a búvárreflex. (Ha előtte elkezdik az úszást, akkor ez megmarad még egy jó darabig, csak ha nincs "kihasználva", akkor tűnik el.)
Anita:
szerintem heti 1x 30-40 perc babaúszás alatt nem apad el a tejcsi.
Bea:
itt, Kerepesen van babaúszás - ha érdekel!
Amúgy biztos mondtad már, de hol laknak a szüleid? (kíváncsiskodom!)
És: köszönöm a bébiőröket. Egyelőre a kis dundi működik.
Már bocsi, hogy kotnyeleskedek, de miért kell Petra babának a tejcsi mellé tápot kapnia? Szerintem másfél hetesen a 80 grammos szopás rengeteg!!! (látom, már más is kérdezte... - én sem értem)
Funky:
nekem piros folt (láz nélkül) utoljára az első héten volt a mellemen, de hamar kimasszíroztam, és a Garmastan is segített. Meg persze Lili.
Rólunk:
mint említettem, nagyszülőknél voltunk hétvégén. Nálunk is volt szülinapozás (emiatt voltunk csütörtökön a Mammutban), amit Lili nem túl jól viselt. Sógornőm apukája kissé olaszos temperamentummal bír, ebből következőleg rettentő hangosan beszél. Ráadásul idegen helyen is voltunk, így Lili nem sokat tudott aludni. Szerencsére anyája előrelátó volt, és vitte magával a kendőt is (majd még ebben a témában is írok). Na, szopizás után felkötöttem a lányt, kicsit sétálgattam vele kint az utcán, és így aludt vagy két és fél órát. Összességében keveseket aludt nap közben szombaton is és vasárnap is. Gondolom, sok inger érte, ezeket dolgozgatta fel.
Az éjszakák jók voltak, bár az altatásnál volt egy kisebb sírás. De aztán aludt reggelig. Ma meg nap közben is jót aludt. Aztán még hazafelé beugrottunk Beáékhoz (de csak egy villámlátogatásra - érdekből), majd egy itthoni szopizás után még elmentünk dédihez is, hogy láthassa a csibét.
Mikor hazajöttünk, beállított apám, hogy vett nekünk egy utazóágyat. Graco, használt, de tök jó állapotban van. Tényleg! Hogy tudom letakarítani? Én úgy gondoltam, Neomagnolos vízzel fogom átmosni. Szerintetek ez elég?
Na, estére Lili besokallt, úgyhogy gyors fürdés, és szopizás után fél kilenc óta alszik.
Kérdésem van, ami hétvégén merült fel: ha én epret eszem, az őt CSAK allergizálhatja, vagy a hasa is fájhat tőle? Mert nem bírtam ellenállni a frissen szedett (persze jól megmosott) epernek, és ettem belőle. És nem tudom, vajon ettől fájt a hasa szombat este, vagy valami mástól?
Ami a kendőzést illeti: már azt hiszem, írtam, karácsonyra kaptunk egy MT-t, és van ugye a rugalmasunk. A Liliputisok szerint 6-8 hónapos korig ajánlott a rugalmas, de akkor is elég nehéz már, mert ahogy írják, egy 8-10 kilós gyerek súlyának már elég nehezen tart ellen. A MT akár 15-20 kilóig is használható. Ide teszek egy jó kis ábrát (remélem, látható lesz) amit a Liliputi oldaláról csentem:
(Nem tudom, írtam-e csütörtökön, a Liliputisok mennyire rendesek és korrektek! Karácsonyra kaptam anyuméktól a Mei Tait, de én úgy gondoltam, hogy rövid a pántja. Azt mondták a boltban, vigyem be, és megtoldják. Elmentünk hát Lilivel a Lövőház utcába, ahol megnézte az üzletvezető lány, hogy mekkora rajtam a MT. Kiderült, hogy elvileg tök jó, de én biztonságosabbnak érzem, ha még egyszer hátra tudom hajtani, és nem Lili feneke alatt van a csomó. Így megtoldják nekem. Vagyis nem megtoldják, kicserélik a pántot egy hosszabbra! Mindezt ingyen!
Azt hiszem, ilyen egy korrekt kereskedő.)
Nóri:
Meg tudnád adni annak a cégnek a weboldalát, ahonnan a burkolólapokat vettétek? És ha lehet, azt is, hogy itthon hol van kirendeltségük?
Nem tudja valaki, hol kapok 70x140-es kiságyra szúnyoghálót? Illetve érdemes-e olyat venni? Nem fullad meg alatta a gyerek? mert szerintem az ablakon lévő szúnyoghálókon elég szarul jár a levegő...
Na, remélem, mindent leírtam, amit akartam, ha mégsem, akkor majd még írok. És holnap teszek képet is.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára kakti 2010.05.24 22:08-kor.