Új privát üzeneted érkezett!

Monyo: hát igen, nem más, mint egy hatalmas szövetdarab. Egy dolog miatt nem javasolnám, hogy szövetboltban vegyél szövetet aztán azt szegd be, ez pedig a különleges szövése miatt van. Minden hordozókendő keresztsávolyos szövéssel készül, és ez fontos, mert:
1, mivel minden irányba ugyanúgy nyúlik (rugalmas ugyanannyira, nem rugalmas egyáltalán nem) ezért a babának minden kis testrészét ugyanakkora erővel támasztja alá, tehát sehol nem töri, nem bántja, sőőőt a gerince miatt szükséges, hogy a súlya okozta erőhatás kiegyensúlyozott legyen. Mondhatnám szakszóval is, hogy ortopédiailag szükséges az egységes alátámasztás, de ez olyaaaan hivatalos.
2, mivel minden irányba ugyanúgy nyúlik, ezért neked sem mindegy, hogy a baba súlyát egyenletesen ossza el a válladon, hátadon. Gondolj bele, ha ölbe veszed a babát, akkor milyen nehéz tud lenni, majd leszakad az ember háta, válla. Gondolom minden anyuka emlékszik erre a szörnyű érzésre, és ezért néznek furán a hordozott babára, hogy az anyuka milyen ostoba. Pedig NEM. Kendőben – pont a kendő különleges szövése miatt – töredéknyi a babák súlya. Pl én Bulcsút nem tudom nem kendőben vinni, egyrészt mert nem szoktam hozzá a súlyához kendő nélkül (nem bírom el a saját gyerekem), másrészt mind a két kezemen komoly ínhüvelygyulladásom van, sőt a jobb(ik) kezemen a csuklóm is begyulladt, tehát meg se bírom rendesen fogni. Ha csak a 6-ról megyek le a kocsihoz, akkor is felkötöm, mert egyébként nem bírom el a súlyát.
3. a különleges szövés biztosíték arról, hogy nem fog kinyúlni, uram bocsá elfesleni, és nem fog elszakadni, hogy kiesik belőle a baba, mindegy hány kiló.

Szal szerintem ezen ne spórolj, mert pont az előnyöket spórolod ki.

Ez itt a reklám helye: lehet kapni extra kendőket horror áron. Amazonas, Lana, Girasol, Didimos stb, én még használtan is sokallom az árát. Arról nem beszélve, hogy pont a 3. pont miatt ebből az egyből soha nem vennék használtat (pedig nagy híve vagyok a turinak :D). Szerintem a Nandu az egyetlen, ami minőségileg ott van a szeren, vetekszik a külföldi kendőkkel mégis elfogadható ára van. Míg nem volt érdekeltségem, akkor is ezt reklámoztam a fenti okok miatt.

zarja

Zsuzsaaaa: annyit gondoltam rátok a napokban. Elromlott az én babám is :cry: :cry: :cry: Annyit nyafogott, nyivákolt, és alig lehetett kitalálni, hogy mi a baja. Bár voltam egy ismerősnél, aki kaján vigyorral közölte, hogy most jött el az a csodálatos időszak, amikor még mozogni ugyan nem tud, de érdekli a világ, tehát odahív valakit, aki szórakoztatja és mutogatja a világot. És tényleg, amikor nyivákol nem kell semmi: cicit köpi, táp se kell, aludni se akar, de ha felveszem és odasétálunk az ablakhoz, akkor ezerrel sasol és egy hangja sincs. Újból nagyüzemben kendőzünk, mert írtam, hogy kézben nem nagyon tudom tartani. Még jó, hogy oldalra kilát, így délelőttönként újra össze vagyunk kötve. Bár most gyakoroljuk a háti kötést is. Bulcsú naagyon élvezi, jobban mint a hasi kötéseket. :?

Most itt van egy barátnőm egész hétvégén, így át is passzoltam neki Bulcsút, mindenki nagy örömére: én végre alszom, ő végre babázik, Bulcsú sem az én vánnyadt fejemet nézegeti. Tiszta haszon. Mondtam, jöjjön máskor is. 8) :lol:

Köszönöm a névnapi köszöntéseket. :oops: Nagyon jól esik ám!

Valamit még akartam, de kihagy a gondolatom a nagy szabadságban.

zarja

Funky: nekem ilyen mellgyulladásom volt először. Olyan volt, mintha influenzás lennék, alig bírtam felkelni az ágyból, pelenkát cserélni Bendén stb. És nem volt benne csomó, fájt az egész mellem. Én antibigyót nem szedtem, anélkül is elmúlt 3 nap alatt, de tény, hogy addig nagyon szenvedtem. :( Remélem hamarosan jobban leszel. Ha 3 nap alatt nem javul, Augmentint lehet szedni.
zuzmooo

Eszter: BOLDOG NÉVNAPOT!
zuzmooo

Miért gondol mindenki ránk, ha "elromlik" a babája? :shock: :cry: Tény, hogy több foglalkozást igényel Bende, mint az átlag, de nem kell minket sajnálni! Az én kisfiam ilyen, már megszoktam, kiismertem és én így imádom! Valószínűleg százszor jobban értékelek így egy mosolyt, kis nevetést, mint ha folyamatosan csak vigyorogna... :roll:
Szóval, örülök, ha gondoltok ránk, de remélem nem csak a rossz dolgokról jutunk eszetekbe ;)
zuzmooo

Zuzmoo, és piros is volt neked is? Nekem sem volt csomó, nem volt mit kimasszírozni..
Azóta nem gyulladt be?Csak egy ilyen alkalom volt? Én attól tartok nehogy antibio nélkül újra visszajöjjön..
Vendég

Mán megint rosszul fejeztem ki magam. :? Eddig se voltam a szavak embere, de most hogy a szókincsem is beszűkül, még rosszabb a helyzet.

Zsuzsa: bocsánat, nem Bendére gondoltam, hanem Rád. Hogy vazze te már hogy tudnád az adott szituban, hogy mit lehetne bevetni. Szívesen konzultálnék veled. Neked sokkal nagyobb eszköztár van már a kezedben, mint pl nekem. Elnézést kérek, ha véletlenül megbántottalak. :roll:

zarja

Jó napot mindenkinek!

Eszter! Itt is boldog névnapot :lol: Valakinek a kislánya még Eszter? Vagy rosszul emlékszem? Neki is boldog névnapot :lol:

Sétálni voltunk :lol: Elmentünk Síkfőkútra. Jujj, de jó volt. Két szopi is ott volt :roll: A drágaságom egész nap alig aludt. Egyszer vagy 10 percet kenguruban majd utána egy óra eltelt majd egy fél órát babakocsiban. Most leraktam, tuti alszik estig... :roll: Hát csajok. A Kenguru egy nagy szar. Nyugtasatok meg, hogy a Mei tai nem ilyen. Mert most rendeltem :shock: Az előbb kacagott a drágám álmában :roll: Imádom. :lol: Totál szerelmes vagyok :oops: Na térjünk vissza a tárgyra. Ugye a Mei tai nem olyan, mint az az izé. Pedig nem egy rossz minőségű kenguru. Graco márkájú 3 évvel ezelőtt is 13 e Ft volt, tesómék ideadták, hogy próbáljuk ki. Hát csetlett botlott szegény gyerek feje ide oda, a lába lógott a háta meggörnyedve. Ugye nem ilyen a Mei tai? Aki Mei tai-al rendelkezik, nyugtasson meg.

Funky! Szerintem annak semmi köze a következő mellgyuladáshoz, hogy beszeded-e az antibigyót vagy sem... Nekem már mind a két cicimben volt és nem azért, mert az egyikből nem gyógyultam ki, mert szerintem ez nem vándorol egyikből a másikba. Vagy rosszul gondolom :roll: Ha már jobban érzed magad, nincs lázad és kevésbé piros a cicid akkor én nem terhelném feleslegesen a szervezetem antibiotikummal, bár nekem még egyik mellgyulánál sem volt bepirosodva úgyhogy én könnyen beszélek. :oops: Jah és nekem anyósom szokott ilyeneket csinálni, mint most anyud csinált :lol: éééés nekem is 10 éves lesz az öcsikém júliusban :lol:

bellerreni
Eger

Anita lánya Eszter! És eleve miatta írtam többesrzámban... :)
Vendég

Funky
Nekem is ilyen mellgyulám volt amikor Blanka 2 hetes volt.
Nem volt csomós, hanem piros és szintén influs tüneteim voltak, hidegrázás, láz. és nagyon fájt is nekem is még karemelésre is.
ami nekem segített: melegített meggymagos párnával borogattam, meg meleg vízzel tusoltam, masszíroztam és mindenféle pózban szoptattam belőle. (bölcső, hónalj, 4kézláb belógatva :roll: ...
algopyrint vettem be a lázra. nekem 1-2 nap alatt elmúlt.
antibigyót szerintem 3 nap láz után szedjél, de akkor mindenképp, nehogy komolyra forduljon a dolog, mert akkor már csak a sebészet segít :roll:
nincs seb a ciciden? mert nekem volt és én arra gondoltam hogy felment valami fertőzés mivel nem volt csomós csak piros.
de aztán lehet hogy mégis atej pangott mert nem voltam valami híres fejő már akkor sem.
Jobbulást:)

most jöttünk haza a Balatonról, céges üdülőben voltunk péntek óta, nagyon jó volt, Blanka tünemény, vele volt a legkevesebb gond...bezzeg a fiúk...

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Eszter: egyáltalán nem bántottál meg! ;) Csak azért írtam, hogy nem kell minket annyira sajnálni :D ;) Ha gondolod, nagyon szívesen segítek bármikor! (a számom ott van a táblázatban) Bár egyáltalán nem biztos, hogy tudnék, minden gyerek más, más trükkök jönnek be. ;)
zuzmooo

Funky: igen, piros volt és azóta olyan nem jött vissza (a másik mellemben volt most csomó, de más tünetem nem volt) Az hogy most beszeded-e az antibiotikumot, csak a mostani betegségedben számít, ettől teljesen függetlenül később lehet még mellgyulladásod.

Reni: a meitai egészen más mint a kenguru! Nem esik le a feje, mert (attól függően, hogy milyet veszel,) van fejtámasza vagy alvócsukja hozzá. A lába nem lóg, hanem terpeszben van, ez segít a csípőjének is jól fejlődni. Ha megfelelően kötöd meg (elég szorosan), akkor eloszlik a baba súlya és a gerincét is támasztja. Plusz: meitaiban később, mikor már elől nehéz lenne, háton is hordhatod a gyereket.
Szóval egy kenguru miatt ne mondj le a hordozásról. ;)
zuzmooo

Sztem Funky arra gondol,h most ne jöjjön vissza. Mert mi van,ha csak a tüneteket kezeled és magát a betegséget nem,mert nem szeded be a bigyót. Mert mi van,ha nem pangó tej okozta,hanem fertőzés pl. Nem?
Vendég

Akkor bocsi, félreértettem. :oops: de én csak akkor vennék be antibigyót, ha 3 nap alatt nem javul és lázas vagy.
zuzmooo

Reni Nézz meg a Youtube-on 1-2 mei tai kötős videót és megnyugszol :D ! Nagyon jó hordozóeszköz.
pammut

Haza jöttünk vidékiából mi is. Barbus egész jól viselkedett, vigyorgott minden fogatlan rokonra. És persze azokra is akiknek van. :D Az uncsitesó aranyos, anyukája fáradt. A vonaton kidobott pénz volt a helyjegy, mert kint a zajban aludt a legnagyobbakat. Legközelebb marhavagonnal megyünk első osztályon. Dobok egy képet a porontyokról és az anyukákról, ha nem baj. (Ha bele gondolok hogy nem több mint 1 éve még mind a ketten azt hittük sosem leszünk anyukák...olyan jó belegondolni hogy mégsem így lett.) Puszi mindenkinek elsősorban a név- és szülinaposoknak. (Most nem tudom ilyenünk is van-e, vagy csak Esztereket köszönthetünk.)

nóri: Milyen a házikó? Dobsz majd képeket?

Kép
vicky79
Budapest III. kerület

Nóri! Ugyan Zuzmootól kérdezted ezt:
[quote]N írta:eked nem volt gáz átállni rugiról szövöttre? Vagy Te már puha, betört kendőt kaptál?
Én voltam így. Nagyon furcsa volt, és eleinte sokat bénáztam, de egyik barátnőm mondott pár dolgot, hogy mire figyeljek, így már egész jó. Még ugyanazt a kötést használom (FWCC), a háton hordozáshoz tanfolyamot ajánlott a ligás csoportvezetőm, mert az nehezebb. Elvileg betört Nandu kendőt kaptam kölcsön, én is fonom, s rajta alszom, meg sokat használjuk, így az elmúlt pár hét alatt is érezhetően puhult.

Kicsi és nagy Eszternek boldog névnapot, Funky, neked boldog szülinapot!
ktc

Helló Evribodri! :lol:

Mindenek előtt: Esztereknek boldog névnapot, Funkynak boldog szülinapot!

Megjöttünk Martfűről.
Ildi! Későn jutott eszembe, hogy talán Ti is mentek, és akkor bandázhatunk egyet. :)

Lara:
babaúszást (mi dokink szerint) már az első oltások után lehet kezdeni. Az oktató lány a három-négy hónapos kort javasolja. Mi június elején fogjuk kezdeni. Mindenképp hat hónapos korig ajánlott a kezdés, mert addig van a búvárreflex. (Ha előtte elkezdik az úszást, akkor ez megmarad még egy jó darabig, csak ha nincs "kihasználva", akkor tűnik el.)

Anita:
szerintem heti 1x 30-40 perc babaúszás alatt nem apad el a tejcsi.

Bea:
itt, Kerepesen van babaúszás - ha érdekel! ;-)
Amúgy biztos mondtad már, de hol laknak a szüleid? (kíváncsiskodom!)
És: köszönöm a bébiőröket. Egyelőre a kis dundi működik.
Már bocsi, hogy kotnyeleskedek, de miért kell Petra babának a tejcsi mellé tápot kapnia? Szerintem másfél hetesen a 80 grammos szopás rengeteg!!! (látom, már más is kérdezte... - én sem értem)

Funky:
nekem piros folt (láz nélkül) utoljára az első héten volt a mellemen, de hamar kimasszíroztam, és a Garmastan is segített. Meg persze Lili. :)

Rólunk:

mint említettem, nagyszülőknél voltunk hétvégén. Nálunk is volt szülinapozás (emiatt voltunk csütörtökön a Mammutban), amit Lili nem túl jól viselt. Sógornőm apukája kissé olaszos temperamentummal bír, ebből következőleg rettentő hangosan beszél. Ráadásul idegen helyen is voltunk, így Lili nem sokat tudott aludni. Szerencsére anyája előrelátó volt, és vitte magával a kendőt is (majd még ebben a témában is írok). Na, szopizás után felkötöttem a lányt, kicsit sétálgattam vele kint az utcán, és így aludt vagy két és fél órát. Összességében keveseket aludt nap közben szombaton is és vasárnap is. Gondolom, sok inger érte, ezeket dolgozgatta fel. :) Az éjszakák jók voltak, bár az altatásnál volt egy kisebb sírás. De aztán aludt reggelig. Ma meg nap közben is jót aludt. Aztán még hazafelé beugrottunk Beáékhoz (de csak egy villámlátogatásra - érdekből), majd egy itthoni szopizás után még elmentünk dédihez is, hogy láthassa a csibét. :)
Mikor hazajöttünk, beállított apám, hogy vett nekünk egy utazóágyat. Graco, használt, de tök jó állapotban van. Tényleg! Hogy tudom letakarítani? Én úgy gondoltam, Neomagnolos vízzel fogom átmosni. Szerintetek ez elég?
Na, estére Lili besokallt, úgyhogy gyors fürdés, és szopizás után fél kilenc óta alszik.
Kérdésem van, ami hétvégén merült fel: ha én epret eszem, az őt CSAK allergizálhatja, vagy a hasa is fájhat tőle? Mert nem bírtam ellenállni a frissen szedett (persze jól megmosott) epernek, és ettem belőle. És nem tudom, vajon ettől fájt a hasa szombat este, vagy valami mástól?

Ami a kendőzést illeti: már azt hiszem, írtam, karácsonyra kaptunk egy MT-t, és van ugye a rugalmasunk. A Liliputisok szerint 6-8 hónapos korig ajánlott a rugalmas, de akkor is elég nehéz már, mert ahogy írják, egy 8-10 kilós gyerek súlyának már elég nehezen tart ellen. A MT akár 15-20 kilóig is használható. Ide teszek egy jó kis ábrát (remélem, látható lesz) amit a Liliputi oldaláról csentem:
Kép
(Nem tudom, írtam-e csütörtökön, a Liliputisok mennyire rendesek és korrektek! Karácsonyra kaptam anyuméktól a Mei Tait, de én úgy gondoltam, hogy rövid a pántja. Azt mondták a boltban, vigyem be, és megtoldják. Elmentünk hát Lilivel a Lövőház utcába, ahol megnézte az üzletvezető lány, hogy mekkora rajtam a MT. Kiderült, hogy elvileg tök jó, de én biztonságosabbnak érzem, ha még egyszer hátra tudom hajtani, és nem Lili feneke alatt van a csomó. Így megtoldják nekem. Vagyis nem megtoldják, kicserélik a pántot egy hosszabbra! Mindezt ingyen! :) Azt hiszem, ilyen egy korrekt kereskedő.)

Nóri:
Meg tudnád adni annak a cégnek a weboldalát, ahonnan a burkolólapokat vettétek? És ha lehet, azt is, hogy itthon hol van kirendeltségük?

Nem tudja valaki, hol kapok 70x140-es kiságyra szúnyoghálót? Illetve érdemes-e olyat venni? Nem fullad meg alatta a gyerek? mert szerintem az ablakon lévő szúnyoghálókon elég szarul jár a levegő...

Na, remélem, mindent leírtam, amit akartam, ha mégsem, akkor majd még írok. És holnap teszek képet is.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára kakti 2010.05.24 22:08-kor.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hali!

Minden :( elszállt amit írtam :(

Funky! Apis c9-es golyó 5 db. Nekem is ilyen mellgyulám volt.Meleg borogatás, sok szoptatás, masszír.Jobbulást!

Eszter!Isten éltessen!!

Ma gumicsizmában szurdokban túráztunk a gyerekekkel, Ádám Apával kenguruban mert a Nandum barátnőmnél van. Jól bírta. Csajok lába fenékig vízben, öntögették kia csizmából a vizet, nagyon élvezték. Én is :P Ádám meg 1 hét nem kaki után itt döntött úgy, h nyakig f...sa magát.Esőkabáton átöltözés, lemosás...Ő meg vígan nézte közben a leveleket a fákon. Utána faluban fagyizás, majd klastromkert megtekintése 2. nekifutásra, mert előszörre eltévedtünk. Mentünk vagy 8 km-tert, ami csak a 3 éves Réka miatt érdekes. Mennyit bírnak :P

Próbálok képet rakni.

Viki! Örülök, hogy anyukák lehettek!!!

Csilla! Akkor szervezek egy hétvégi talit a tónál.

Csajok! Ki jönne????

Kakti!én csipkefüggönyt szoktam a tetejére tenni. A babakocsinak is. Teafaolajos vízzel mosd át sztem.

Ezek a frontok....

Jó éjt!

Móni
kokonya

Hahó!

Na próbálom rakni a képeket:

1.a szurdokban gumicsizmástúl
2. Ádám mint természeti gyerek Kép

Kép
kokonya

Kakti, mi nem voltunk a héten Martfűn, mert anyósomék jöttek. Most két hétig is ugyanez lesz a helyzet, mert kerilányom ballag ill. Lénát kereszteljük.
Utána megyünk és szívesen sétálunk egyet veletek.

Bea,
ha babaúszást keresel én Monort is jó szívvel ajánlom Neked. 14 kilométer kb.

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi!
Mi előreláthatólag júni 18-án délután megyünk Martfűre és 21-én ebéd után jövünk haza. :)

[quote="kokonya"]T írta:kokonyaeafaolajos vízzel mosd át sztem.

Móni! Vagy más, aki tudja!
Nincs teafaolajam, de ha szerzek, hogy kell higítani?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Megjegyeztem, ugyanis van esély rá, hogy akkoriban mi is megyünk, igaz mi nem szoktunk lent aludni :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Kakti, köszönöm szépen! Nálatok kinél volt szülinap?
Biztos nem fullad meg szúnyogháló alatt! Neten nem kerestél rá, biztos lehet találni.

Kokonya, köszi a tippet!
Olvastam, hogy a szurdokban kirándultatok. Ilyenkor mindig elszégyellem magam, hogy mi egy babával alig merünk menni valahova..

Mellgyulladásom, szerintem attól lett, hogy reggelre szétázott a dm-es melltartóbetétben a mellem a tejtől.. délben már kezdődött a hidegrázás. Előtte(és már újra) Mamosat használtam, ez magában tartja a tejet, nem áztatja el a mellem.., de az is lehet hogy még valami korábbi seben felszálló fertőzés volt, mert már korábban is volt piros folt a mellemen, csak akkor nem voltam lázas. :?
Vendég

Funky:
én az Auchanban kapható 500 Ft-os melltartóbetétet használom, és tök jó. Hasonló elven működik, mint az eü.betét meg a pelus, és nem engedi ki a tejet. Ha gondolod, próbáld ki majd.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Jó reggelt!

Móni, helyesek a gyerekek! Tényleg elég bevállalósok vagytok ezzel a kirándulással, de úgy látszik, megérte!!

10-re viszem Berkót a 3 hónapos oltásra, szegénykémet... Már előre összeszorul a szívem, hogy szurkálni fogják :( De most csak egyet kap, legalábbis úgy emlékszem.

Utána megyek a tüdőgondozóba, jön az allergiaszezon, megyek javaslatot iratni a gyógyszeremre :( Pont egy éve voltam ott, és akkor csináltak tüdőszűrést is, kérdezték is, hogy nem vagyok-e terhes. Én előtte csináltam negatív tesztet, mondtam, hogy tuti nem. De azért csak adtak egy ólomkötényt, és jó is, hogy így volt, mert utólag kiderült, hogy akkor már ott volt Berkó pocakban, csak alig néhány napja :)

Tegnap este Aranyembert néztünk a tévében, és bealudt rajtam a hordozóban, úgyhogy csak 9 után volt fürdés. Olyan rendesen alszik éjszaka! Este fürdés és kaja után leteszem, és sokszor nem alszik el rögtön, de fél órát is elbörhörészik az ágyában, nem sír, várja, hogy jöjjön az álommanó. Nagyon jó gyerek lett! Vagy csak én értékelem jobban a sok sírás után, nemtom :)

Nem írtam így konkrétan, de gondolom látszik, hogy sokkal jobban vagyok, és (talán részben emiatt is) sokkal jobb vagyok a Buckóval, ő is nyugodtabb, és nekem is nagyobb az önbizalmam. Nem is olyan rég még inkább odaadtam anyukámnak, ha nagyon sírt, mert nála megnyugodott, de most már sokszor csak az a jó neki, ha én fogom, én ringatom. És ez persze nem 'praktikus', de jó érzés, hogy tényleg legjobban hozzám kötődik, a legjobban nálam érzi magát. Tudom, hogy sokatoknak ez az első pillanattól fogva így volt, de nálam sokáig nem, és ez most egy új élmény. És tényleg nem tudom nyugtatni, szinte akármi is legyen a baj, annyira örülök neki... :)

Na, eldugulok, csak akartam itt örömködni egy sort :D

Szép napot!

boruska

Bori!
Nagyon örülök, hogy eljutottatok idáig! :) Gratulálok! :)
Most hétvégén nekem volt egy olyan pillanatom, hogy Lili vígasztalhatatlanul sírt, és nem tudtam mit kezdeni vele. Dühített és idegesített. Nem a sírása vagy ő, hanem a tehetetlenség. Odaadtam apjának (nála is csak sírt-rítt), vártam pár percet, lehiggadtam, aztán visszavettem. Kb. 2 perc alatt megnyugodott és elaludt. És ez olyan jó érzés! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

sziasztok.

megegyszer koszi a hozzaszolasokat.
lemondtam a kendorol :? nalunk nem kapni,venni anyagot nem veszek tanacsotokra elvetettem ezt az otletemet.
jona nyar lehet melegem is lenne kendoben.
viszont amibe beleszerelmesedtem az a Mei-tai,nagyon teteszik,ha osszejon a penzem tuti veszek egyet:)

Zuzmooo,Noci is a "rosszabik" gyerek kategoria.Irigykedve olvasom hogy nemelyik baba milyen jol viselkedik az en lanyom meg..kritikan aluli neha.
ez van igy kell elfogadnom ot.

Vicky,Barbus gyonyoru.

Kép
monyo83

Móni: szuper lehetett a kirándulás! Nagyon édesek a gyerekek :D

Boruska: olyan jó olvasni, hogy milyen szépen alakulnak nálatok is a dolgok! ;) :D
zuzmooo

Monyo: a meitait szerintem nem fogod megbánni! Én nagyon szeretem :D Ha Gremesét szeretnél, ad babanetes kedvezményt, csak írni kell neki ;) De a többi típusú is jó!
zuzmooo

Még ígértem pár képet is:
Utazás közben:
Kép

Kint a kertben:
Kép

Figyellek:
Kép

Unokatesó büfiztet:
Kép

+1:
Sógorék kiscicái:
Kép

És itt egy kisvideó a Boruskáéktól tanul módszerrel való játszásról:
http://www.youtube.com/watch?v=9lO94cvuHmo

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hahó!

Viki, nagyon szépek vagytok a képen!

Móni, klassz lehetett a túra a gyerkőcökkel. Nagyon aranyosak a kis gumicsizmások, és elismerésem, hogy nekivágtatok a kis Ádámmal ennek a kirándulásnak. Nem semmi! Ügyik vagytok. (Irigy, irigy...) :)

Mi a hosszú hétvégén maradtunk Szegeden, bár szombaton és vasárnap is bekirándultunk a központba, mert most volt a hídivásár és a borfesztivál. Nagyon szép időben, jó melegben, jó nagyot sétáltunk. Rengeteg ember kijött, a hídra babakocsistul nem is mertünk rámenni, de nem is bántam, kárpótolt a finom meggyes rétes. :) Botit a mekiben próbáltam megetetni, de biztos zavarta a zaj meg az új hely, így csak keveset szopizott. Többet oda nem megyek be vele, inkább megszoptatom a parkban egy padon.

Június végén pedig végre hazautazunk a szüleimhez is. Már alig várom. Nagyon-nagyon régen voltam otthon...

Boti rengeteget gőgicsél, és újabban sikongva, kurjongatva vagy nem is tudom, hogy mint írjam le, hogyan "beszélget"; a plafonnak, a plüssállatoknak, nekünk stb.
A héten szerencsére nincs semmi kötelező program, így azt hiszem sokat fogunk sétálni. Csak maradjon ilyen jó idő!

Kép
erusverus

Kakti, Lili tiszta apja szerintem! Főleg az első képen. Nagyon édes. :)

Kép
erusverus

Sziasztok!

Végre dolgos hétköznapok, úgyhogy megérkeztem :) A Pünkösd jó volt, bár kicsit mozgalmasra sikerült, Keresztelőn voltunk, barátaink jöttek, családoztunk, úgyhogy most pihenünk...

Na próbálok reagálgatni az írásaitokra:
Kakti, Lili annyira szép :) Ügyesen viselte a kiruccanásotokat :)

Nóri, várjuk a visszatérésed, mióta költözöl, nem pörög annyira az élet ;) Ja és kééééépeeeet!!!! :D

Boruska, ügyesek vagytok Bercivel :) ja, ma mi is kipróbáltuk a "Boruska-féle módszert" és Zsuzsó nagyon elgondolkozott, miközben sandán nézegette a mozgó állatokat, szerintem tetszett neki :) Szóval örök hála a módszerért, sztem szabadalmaztasd!

Funky, jobbulást Neked, remélem, már sokkal jobban. Az antibogyót érdemes eltenni vésztartaléknak, és ha több, mint három napig lenne lázad, akkor szedd csak be nyugodtan. Ja és Boldog Születésnapot, utólag is!

Babaúszás témán én is gondolkozom, itt Zuglóban a BVSC-ben van, majd Zapával egyeztetünk, mit gondol róla...

Eszter, utólag is Boldog Névnapot! Szoptatásos kitartásodért le a kalappal!!!
Ja és megnyugtatásként írom, hogy Zsuzsó vasárnap volt három hónapos és "csak" 4590 g, szóval aki izgulna, hogy kicsi a gyereke, keressen meg nyugodtan :) Modell alkat, reméljük ez megmarad :) Valszeg a tejem nem hizlalja túlságosan, de hát ez van, szerencsére a Dokink nem izélget emiatt.

Reni, nekem BabyBjörn kengurum van, tudom, hogy itt mindenki kendő párti ezért nem is nagyon reklámozom, nekünk bejött és a gyerek is szereti. Szóval csak azért írom, mert kenguru és kenguru között is van különbség, de ha Mei tai-ozni szeretnél próbáld ki azt, a legfontosabb, hogy mi jó Neked, meg Kornélnak. És szerencsére itt a lányok tudnak segíteni ebben is :D

Judit, mi majd június 13-án megyünk a Balcsira, remélem Zsuzsó is jól fogja viselni a balatonozást, mint Blanka :)

Viki, marhavagon :D :D :D Barbus milyen szép nagylány lett!

Móni, örülök, hogy jól sikerült a kirándulásotok, tündériek a gyerkőcök :) Doki ügyben várom a választ, ahogy meglesz a telefonszám és a pozitív válasz, küldöm a privit!

Na asszem, hogy ezen az oldalon mindenre sikerült reagálnom :)

Kérdés:
Zsuzsó néhány napja sír fürdetéskor. Ötletek? Nálatok mennyi vízben fürdik a Ded? Nálunk nem lepi el, lehet, hogy ez a baj? Vízhőfokkal már játszottunk, nem segít... :( Kattkatt, mintha Te írtál volna hasonló problémáról, megoldódott?

Megyek, majd még jövök! ;)

Lányok, lassan, ha marad a jó idő egy TALI???

Kép

Ági
agic83

kakti: ééédes a kis Lili. Meg kell zabálni, de tényleg.

Hát én nem értem a Dedet, eddig olyan szépen elvolt, most meg vagy 4-5 napja egyszerűen nem akar (tud?) elaludni este. Tegnap is bármit tettem vinnyogott. Így szépen lesétáltam vele a parkba (este 9-kor). Ott bealudt és végre le tudtam tenni. Nem értem. Nem értem.

zarja

A pünkösdöt Sopronban töltöttük, nem tudtam olvasni sem, lesz mit pótolnom. Csüt. este mentünk le, előtte szakadt be a pálya, boldog voltam. Kitaláltuk, hogy esti fürdés után induljunk, akkor legalább tuti végigalussza az utat, bevált, négy óra alatt vergődtünk le. A kisasszonyreggel fél hatig fel sem kelt.

A család majd szétszedte, mindenki nagyon imádta. A gyerkőc is jól tűrte, mikor három gyerek állta körbe és egyszerre simogatták/fésülték/beszéltek hozzá :) Minket ugyancsak kényeztettek, habzsi-dőzsi volt egész hétvégén.

Amúgy a helyzet nálunk változatlan kengyel ügyileg, csüt-ön megyünk kontrollra. Anyósom és sógornőm bíztatnak, hogy ne engedjem tovább rátenni, de azt a döntést nyilván nem vállalom fel, hogy leszedjem, ha egyszer azt mondják, kell még. (bár az idegrendszerem már elég zilált. Pontosítok: nagyon zilált. :( )

Talin már nagyon kéne, csak a fránya eső múlna. (Ja, még nem csinálták meg a beázást persze, tegnap megint csorgott. Ma reggel hívom a pasit, hogy na mikor jönnek, mára ígérték. Válasz: a bádogos ma reggel nem ment be dolgozni, remélik, holnap felveszi a munkát :twisted: )

Kép
juci-77

Megpróbálok reagálni, már amire még emlékszem: :)

Mérés: a gyerek ma pucéron, éhgyomorra volt 6600 a digitális mérlegen. Tegnap reggel ugyanennyi volt felöltözve, kaja után... :shock: Gondolom ennyit azért nem lehet hízni egy nap alatt. Az az érdekes, hogy ő súlyban Nóri Noncsija mögött volt mindig, most meg kb. egyformák, vagy talán Hanna be is előzött. Nem egyforma a gyarapodási ritmus, de szépen maguktól megoldják ezt a dolgot.

Kakti, Vicky: mekkorák lettek már a lánykáitok! Nagyon cukrok! Ezt a szalagos dolgot én is csinálom egy selyemkendővel, nagyon szereti és előszeretettel fogyasztja :lol:

Szintus: remélem jobban vagytok már!

Vicky: te táppal kezdted a hozzátáplást vagy főztél? Most nézegetek olyan gépet, ami párol, turmixol egyben, mert két hét múlva nálunk is esedékes a dolog. (Szegény kölöknek változatlanul megy a pocakja, pedig hiperérzékeny tápot használunk, de ennek ellenére napi 6szor legalább van kaki. ) Mondjuk azt nem tudom, hova fogom tenni a kütyüt, betelt a konyhapult, több konyhai gép nem fér el rajta.

Babaúszás: mi is szeretnénk, de csak kengyel után lehet. Nálam egy kritérium van: olyan helyre nem viszem a babát, ahol egyébként más úszás is van, csak olyan medencébe megyünk, ahol kizárólag babaúszást tartanak. Ismerősök találtak egy ilyen helyet a XI. kerületben, az Egérút környékén.

Boruska: szuper, hogy ilyen jól alakulnak nálatok a dolgok!

Szoptatós lányok: nektek megjött a menstruációtok? Anyukámnak - bár szoptatott - szülés után hat héttel már volt, nálam semmi. Nem mintha hiányozna, csak furi, mert ráadásul kevés is a tejem, azt vártam volna, hogy előbb-utóbb megérkezik.

Móni: nem tudom, aktuális-e még, de a Sportkórházban pár éve dr. Légrádi (keresztnévre nem emlékszem) volt az urulógus főorvos, őt szakmailag nagyon dícsérik. Illetve egy orvos ajánlott nekem egyszer egy állítólag szuper urulógust, bár nem voltam nála, de ha aktuális még, előkeresem a számát.

Kép
juci-77

Juci:
itt nálunk, Kerepesen a Royal Station nevű Squash clubban is olyan a medence, hogy semmi más nincs benne, csak babaúszás (miután annyira kicsi, hogy másra nem igazán jó). Vagyis van azért, mert van watsu is, meg a honlap szerint úszásoktatás is gyerekeknek. Épp ezért a gyerekorvosunk is jó szívvel ajánlotta a helyet. És a lány is nagyon aranyos, aki tartja. Igaz, nincs túl közel, de pl. Anyukámtól (Dagály utca) hozzánk a 3-as kivezetőn és a 0-áson 25 perc az út. Szóval szerintem gyorsabb, mint ha át kellene vergődni a belvároson. Ha gondolod, nézd meg egyszer! http://www.royalstation.hu/

még azt akartam mesélni, hogy a barátnőm kisfia 7 hetes, és 4800 gramm (3620-szal született). Lili kb. 5,5 kiló lehet - de este majd megmérem! :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kakti 2010.05.25 11:51-kor.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Eszter, nem lehet, hogy jön a foga?

Juci, kitartás kengyel ügyben!!! Nekem, még nem jött meg, bár nem is hiányzik...

Kép

Ági
agic83

Eszter: próbáltad már, hogy lefektetés előtt jól kiszellőztetsz vagy ha elég meleg van, akár nyitott ablaknál, jól betakarva altatsz? Bende a friss levegőn mindig nagyon jól alszik.
zuzmooo

énisénisénis!
Hol tudom elérni Gremesét? Segítene nekem valaki? Meg hogy milyen áron árul? (A teszen is hirdet, ott sem drága, nem tudom itt mennyi.) Rájöttem, hogy ha én nem is tudok utcán így közlekedni Milánnal, attól apára vagy a tesóra még ráköthetem, itthon viszont nekem is jó.
Köszi előre is a segítséget!

Lili tényleg tiszta apukája. :wink:

Esztereknek utólag boldog névnapot, Funkynak pedig boldog szülinapot!

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Monyo: http://www.tunderputtony.hupont.hu Én innen rendeltem és nagyon rendes a csajszi. Saját igényeid szerint csinálja meg és még ami extrákat kértem azt is ingyen csinálja és behozza nekem Egerbe is. Biztos kipostázza neked is, ha megbeszéled vele.

Nagyon szépek a kis drágaságok :lol:

Én is akaroooook menni talira... :roll: Miért vagytok olyan messze :?

Hát bakker megint elfelejtettem mit akartam még írni... :x

bellerreni
Eger

Csilla!
Gremese asszem ezen a néven felhasználó itt, a babaneten! Keress rá! És ez a webcíme: http://www.mei-tai.hu/

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti, köszi! :)

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csilla: Anita (Stephie) rendelt már tőle. Ő biztos tud neked segíteni ;)
zuzmooo

Sziasztok!

visszaolvasok, csak előtte, hogy mi van velünk:
1.)
olvasom a Suttogó I. -t
szerintem a könyv jó, nem akar kakukkosórát csinálni a gyerekekből, csak a napirendre de inkábbb egyfajta rendszerességre épít.nem okató, hanem inkább olvasmányos, sok tipikus példát említ.
2.)
megkaptuk a 4 hós 2 db oltást.Mirc holnap lesz 4 hónapos váááá!!!
a doki el van ájulva tőle, bár nem nagyon mutatja de néha nem tudja magát visszafogni, és akkor dícsérgeti, én meg olvadozok. :oops:

zsó
Kép
pcd1985

Na, mi os voltunk doki néninél, megmázsálták Berkót, 5830 gramm és 63 cm (fejkerület 40 cm). Szóval szélte hossza megvan :) Doktornő szerint kinézett belőle 6 kiló, de azt azért még nem ütöttük meg.

Egy szurit kapott, de nagyon hősiesen viselte, szegénykém, kellett neki vagy 2 másodperc, hogy felfogja, hogy megszúrták, akkor sírt egy nagyot, de pár perc alatt elhallgatott. Majd nézem a lázát délután, mert az előzőtől is belázasodott.

Én is akarok mei-tait!! Csak kaptam azt a kenguru szerű izét ajándékba, meg van kendőm is, de akkor is akarok!! :)

boruska

visszaolvasás :)
többen írtátok, hogy az esti fürdetés kezd síróssá válni.hát csatlakozom.nálunk kicsit több mint egy hónapja kezdődött.és egy idő után annyira megszoktam, hogy sír fürdetés közben, hogy nem is foglalkoztam vele
de, néha ugy föl húzta magát hogy alíg bírt elaludni utána.
most azt csinálom, hogy:öreg néne őzikéjét mondom neki, nagyon hangsúlyosan, néha ki-kitérek arra hogy éppen mit csinálunk, de ez is úgy mintha a verset mondanám
néha egy színes rongyot nyomok a kezébe(ez kb fél percre leköti
a legvadabb amikor a ruha ujját adom rá, akkor visít-de lassan talán arról is leszokik..
valamelyik nap addíg merészkedett, hogy a végén kaptam egy kis ghii-ghii nevetést is, hogy nem is olyan rossz ez a fürdést

kirándulás, és rokonlátogatás:
olyan jó passzban van most a Mirc, hogy nem merem kizökkenteni semmivel, így nem nagyon megyünk sehova.nekünk apa jön minden hétvégén, az is bőven elég neki-meg nekem is, hogy nézegeti, ki lépett a mi kis birodalmunba
bár amikor multkor nyafogott 1-2 napot,pont akkor jöttek a tesómék, és akkor az zökkentette ki a nyafogásból, hogy "buli " volt..

zsó
Kép
pcd1985

Zsó, nem akarok okoskodni, meg tanácsot adni, csak a véleményemet írom le: szerintem nem jó dolog, ha azért nem viszed sehová a kislányodat, mert nem akarod, hogy újra nyafogjon. Ez neked sem jó, hiszen kell a társaság, kell egy kis változatosság, illetve Mirci sem tanul meg alkalmazkodni. Persze azt is baromságnak tartom, ha valaki még a kocsmába is leviszi minden alkalommal a pár hónapos gyerekét (láttam már rá példát...). Csak azt akarom mondani, hogy ésszerű határok között, fokozatosan, de szoktatni kell az élethez a babókat. Valahol olvastam, hogy a gyermek az, akinek alkalmazkodnia kell a család szokásaihoz, és nem kell hagyni, hogy ő irányítson. Ez lehet, hogy keményen hangzik, és az is lehet, hogy te nem is gondoltad olyan komolyan a "nem-kizökkentést", csak elmondtam a véleményemet... ;)

Kép
erusverus

Zsó, én meg az vagyok, aki elég sok helyre cipeli a cseppet, és meg is szokta, akárhol ébred, (persze szokott helyeken, otthon, anyunál, anyósoméknál), mindenhol jól érzi magát. Szóval meg tudom erősíteni Erusverust, jó, ha egy kicsit hozod-viszed, persze nem túlzásokba esve. Nálam ez mondjuk tudatos volt, hogy hamar megszokja elsősorban a 'mamánál' levést, mert ha visszamegyek dolgozni, úgyis itt lesz a legtöbbet.

boruska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?