Új privát üzeneted érkezett!

kakti: Én éjszaka le szoktam hallgatni a bébiőrt, mert a csendben a bekapcsolás kattanására is felébredek ha mocorog. Így nem recseg. Nekem nappal szokott néha, ha olyat teszek mellé.

Szerintem Barbus sincs még 6 kiló. Szerdán méri a doki amikor megyünk oltásra.

Barbus ma 4 hónapos. Repül az idő.
vicky79
Budapest III. kerület

Reni: Szörnyű megint ez a mellgyulladás! Remélem hamarosan jobban leszel!Próbálj minél többet pihenni ;)
zuzmooo

Köszönöm,mindenkinek,aki gondolt ránk,
mára már jobban lett a kicsilányom!Tegnap még erősen
lázas volt és akkor váltogatva adtam neki a szirupokat!

Szirupot hogy lehet tárolni?Vagy dobjam ki?
De alig fogyott belőle...

Boldog 4.-et Barbusnak! :D

Funky jobbulást a mellgyusziból!

Erusverus lehet,hogy van benne valami,amit írsz!A nagytatám mindég mondogatta,hogy 73 évesen hal meg!És igen,akkor ment el!
Pont aznap,amikor befeküdtem a korházba,amikor a Hannust szültem!

Eszter szupi,hogy sikerült a szoptatás!Azthiszem te mondhatod,hogy mindent megtettél érte!

Hjaj,az én Hannám sem csinál még nagyon semmit!
Mondtam,hogy nem hasoníltgatom Fruzsóhoz,de ő ilyen korában...
Már forgott,oldalára fordult!Hannus meg csak vigyorog és lazít! :D

De gondolom a kengyelnek is köze lehet ehhez,hisz
majdnem 2 hónapig megvolt kötözve...
Majd látjuk....

Kép
Kép
szintus

Funky:
küldtem e-mailt.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

szintus: Köszi Barbus nevében.

Holnap megyünk a nagyszülőkhöz haza, remélem nem idegesítenek fel annyira mint márciusban. Drukkoljatok hogy gyerekem bírja a vonatot, azzal megyünk most haza. Mindenkinek jó hétvégét, hétfőn jövünk haza.
vicky79
Budapest III. kerület

Megint egy link, hátha valaki nyaralni menne: http://szallodaszoba.hu/tavaszi-kuponok
ktc

Bocsi, elnéztem :oops: Nem Reninek van mellgyulája :oops:
Funky jobbulást!
zuzmooo

Onlány vagyok!!!!! :lol: Csak apa lecsap ha nem masszírozom ma meg!
Most ennyit kaptok! :D :D
Kép
Vendég

Szintus! A lázcsillapító szirupot én hűtőben tartom (ahogy a kúpot is), mert időnként 25 fok fölé megy a hőmérséklet a lakásban, így inkább biztonságban van. És írd rá a felbontás dátumát, mert van, amelyiket a bontás után pl. 1 hónapon belül lehet csak felhasználni.

Viki,
megy a drukk, ügyes lesz Barbus, meglátod!

Erusverus, néha én is elmélázom, hogy bizonyos dolgokat miért úgy csinálok, ahogy... Bár szerintem én tudat alatt is pont az ellenkezőjét teszem annak, amit anyukám tenne... Vajon akkor kit másolok? Így estefelé pár korty csíki söröcske után nehezebben fogom fel, amiről írsz, de roppant érdekes! Az említett dalt nem ismerem.

Öngyilkosság: gyermekkori nagy szerelmem akasztotta fel magát 18 éve, a mai napig nem tisztáztam magamban a dolgot, attól félek, én is közrejátszottam benne. Nagy vágyam, hogy egyszer újra beszélhessek az anyukájával, hátha akkor a lelkem is megbékélne. A srác hatására mentem matek spec. tagozatra gimiben, s akkoriban komponáltam jó pár zongoraművet is, ő volt a múzsám. Azóta megszűnt az ihletettségem... Én is úgy gondolom, hogy nagy bátorság kell hozzá. Vagy elkeseredettség. Olyan ez, mint a zseni és az őrült közötti különbség: minimális vegyi anyag különbözet az agyban, s máris zseniből őrült lesz.
ktc

Sikerült végre 7 lapot visszaolvasnom.

Gyönyörűek a babák!!!

Írjátok, hogy vannak babák, akik már 4-es pelust használnak...hát mi jól le vagyunk maradva, mert Léna 2-esben nyomul még. Vettem már 3-ast, de picit még nagy rá, bár a 2-es meg lassan kezd kicsi lenni.
Most olvasom Editet, az 5-ös mérettel...jóisten!!!

Átfordulás: hasról hátra már 1 hónapja át tud fordulni, de hátról oldalra még nem láttam.
Fogás: odanyúl a tárgyakért és kezdi is őket megfogni.
Már hetek óta az öklét belenyomja a szájába, rágja, néha annyira benyomja, hogy öklendezik :)

Hajhullás: még nem hullik, de figyelem már mikor kezd :(

Anita: én 6-7 hónapos korban akarom majd kezdeni a gyümiket.

Katica, Léni se a legnagyobb babák között van ezek szerint. A bátyja ilyenkor már 1,5 kg-val több volt, mint most ő. Pedig ő is csak anyatejes volt. Léni talán most 5,7-5,8 kg körül lehet most (61cm), de pontosat nem tudok, mert ő csak havi 1-szer van mérve a tanácsadáson.

Betti, hát a búvárruhán tök jót nevettem :D

Bea-hasfeszesség: az első terhesség után nekem olyan feszes maradt a hasamon a bőr, hogy még piercing is került bele. A második terhesség után már olyan lett a bőr, hogy nem kellett már mutogatni, úgyhogy a terhességek számával sajnos egyre rosszabb :( ami biztos, hogy haspólókat el lehet pakolni :)

1 hete annyira sűrűn szopizik Léni, hogy csuda. Ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag egész nap cicin van/volt. Cserébe ez az 1 hét alatt úgy kikerekedett:) Szerintem növekedési ugrás lehet nála. Mára úgy tűnik visszaállt a normális szopizási rend, mert ismét 3-4 óránként eszik, de lehet is érezni, hogy több a tej. Hát kevés volt neki és "csinált" magának többet :)

Nóri, tetszik ez a fürdős fotó, Lucát megkértétek, hogy tisztogassa meg a hugát?

Lányok, jár-e már valaki babaúszásra?
lara

Nóri!
Luca nagyon cuki! :) És üdv újra az éterben.

Lara!
Mi június elején kezdjük a babaúszást. Mi a kérdés?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hahóóó!

Hát ha nem tudtok urológust, akkor apával csak kergetjük majd egymást az asztal körül :( :(

Nóri! Igen, ez az a hely. Zsámbék-Tök_Perbál_Tinnye és a Tó.
Akkor írok taliidőket és összehozzuk. Csilla, te merre laksz? Luca édes macskamami.

Zarja! BBBBBBBBBbBbbbbbbB :P

Hehe, akkor mi is van az én hasfalammal 4 gyerek után? Már csak úgy a hátamra dobom. Pammut Bori mit szólsz?

Na jó hétvégét, meg hétfőt!

Móni
kokonya

Jóóó reggelt! Ma nagyon friss voltam. Nem bírtam visszaaludni a hajnali szopi után úgyhogy már a csirkesali a hűtőben rggelit is csináltam és már meg is reggeliztünk. Az embőc meg mesét néz :lol:

Funky Jobbulást a mellgyulából. Megy a virtuális buksisimi...

Én amondó vagyok, hogy az is alkati kérdés, hogy kinek hogy megy vissza a hasa. Ugyanúgy, mint a fogyás hízás is alkati.

Nóri! Luca tényleg édes, ahogy nyalogatja Noémit. :lol:

Zuzmooo! :lol: Nekem annyiszor volt már mellgyulám, és annyiszor panaszkodtam már itt nektek, hogy el is hiszem, hogy rám gondoltál a mellgyula hallatán :roll: :wink:

Na megyek bebújok az embőc mellé én is mesét nézni :lol:

bellerreni
Eger

levél a gmailen...
stephie

Móni, mi Gyermelyen lakunk. És Ti? Anyósod nem tud urológust?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Semmi gond, Zuzmóó, csak kerestem Reni hozzászólását a mellgyulladásról.. :lol:

Tegnap estére is belázasodtam, alig bírtam elaludni, meg akartam fagyni a takaró alatt..
Tegnap is minden szoptatásnál lefejtem a cicim, meleg víz alatt masszíroztam, a szoptatásokat a gyulladt mellel kezdtem.. de az a baj, hogy nem érzem hol csomós.. :? Olyan mintha tök üres lenne, mégis fáj.. remélem most már elmúlik.
Már többször volt, hogy becsomósodott, eltömődött egy csatorna.. de mindig el is múlt egy-két nap után és eddig nem lettem lázas.
Most meg mindenem fáj, mintha influenzás lennék. :( :( :(
Vendég

Kakti, csak arra voltam kiváncsi, hogy jól emlékszem-e, hogy 4 hónapos kor körül érdemes elkezdeni a babaúszást.
lara

Mi június elején kezdjük a babaúszást, itt 3 hós kortól az oltás után lehet, mi ugye most kaptuk, jövő héten nem lesz, így marad a június. Már nagyon várom, mi Lilluval is ilyen korán kezdtük.

Lara, én Lénám is csak kettes pelusban nyomul. :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

sziasztok!
majd visszaolvasok
DE
most szoktatom rá a Mircust hogy délután bent aludjon, tudom hogy még nincs az a nagy meleg, de a teraszon 28C'van árnyékolva
gondolom napon van 30C'

apa megint csak ma délelőtt jött haza zsinórba harmadszor f@sz@..
ja és ez azzal jár együtt hogy ilyenkor lefexik aludni, és amire fölkel addígra én alszok el a mircivel, így érdemben csak vasárnap reggeltől tudunk találkozni, ha a gyerek hagy, de így is jó, gyerekkel, csak így végképp nem tudunk egymásra figyelni egy percet sem

zsó
Kép
pcd1985

visszaolvastam
off, öngyilkosság
nálunk a múlt hónapban a majdnem szomszéd néni akasztotta föl magát a garázsban
rengeteg ilyen van

még utoljára császár:
én nagyon természetesen akartam szülni, hogy majd úgyis kijön, nem is érdekelt más el se akartam olvasni semmit sem ezzel kapcsolatban nehogy tudat alatt a "könnyebb megoldás" is számításba jöhessen
ezt jól megfogalmaztam, de értitek remélem
úgy éreztem, hogy én egy stram csaj vagyok és majd megszülöm
anyám és a párom meg folyamatosan leállítottak, hogy én úgysem fogom megszülni, anyám szerint nem vagyok rá képes(mert ő aztán szült és tudja hogy én azt ugysem tudom, párom meg talán-remélem-féltett, és az ő egyszerű észjárása alapján a szülés macerásabb mint a császár.
a szülőszobán én is szóltam :) a dokinak, hogy "császározzon má meg"
és örülök hogy így alakult
persze a fentemlítettek azóta is minden héten megemlítik és mindenkinek mondják, hogy ők megmondták-ez kicsit bánt, de ha ez örömet szerez nekik, hát legyen
:)
altatom a gyereket vááá
macerás, mert idáíg ringatózott délutánonként a kocsiban a kertben mostmeg bedugtam az ágyba a félsötétbe, nem kis változás, de muszáj, ha nem akarok nyáron a 40C'ban ezzel küzdeni
neki is jobb

zsó
Kép
pcd1985

szófosásom van megint:
gyerek bealudt, ha ráhúz még egy és negyed órát akkor nyert ügyem van, nem jövünk ki a ritmusból
tegnapról mára egy 5 perces kaja-megszakítással(reggel 6kor) 12 órát aludt egyhuzamba,naggyon komoly..szokott ennyit,csak nem dicsekedtem el vele, csak ez már kezd rendszeressé válni, azért merészelek írni erről

BABAÚSZÁS:én is szeretnék, csak anyám papol, hogy mindenféle fertőzést kaphat el..pedig Vácon van is babaúszás és mi nagyon vizesek vagyunk

ESŐ:semmi sámánnő, Zsófi megvette az esővédő fóliát a babakocsira...(védem az esőt a gyerek ellen) :P

ANYA-LÁNYA (V)ISZONY:
nálunk a nagyanyám b@sztatja anyámat, anyám engem, én meg majd a lányomat, itt van 4 "nő" és nálunk matriarhális a családprofil így család híján(apa-anya-gyerekek...) egymáson próbálunk uralkodni..
és ehhez kapcsolódik egy kis számmisztika
2010-ben született a Mirci,én 25 éves lettem, anyám 60,és a nagyanyám meg (mint kiderült)90
2015-bena Mirci 5 lesz én 30 anyám 65 a nagyanyám 95
végülis én kilógok a sorból de olyan kerek ez így
de a sors valahogy k.ra összehozott minket..kéne egy közös fotó a 4 generációról

JA, dörög az ég... :cry: :cry:

zsó
Kép
pcd1985

De el van tűnve a társaság... :shock: Mindenki sétál a jóidőben? :lol: Mi ma 2x is sétáltunk jóóó nagyot. Most még alszik a drága utána meg fürdetés. Ma egyedül fürdetek, mert az embőc elment limuzinozni... De jó, hogy van a háló. :roll: Anélkül én olyan béna lennék egyedül szerintem. Na mindegy. Örülök, hogy van. :lol:

Babaúszás: Én is szeretnék, de rohadt drága... Nálatok mennyi? Itt a legutolsó infóim szerint olyan 4-5000 Ft körül van egy háromnegyedórás foglalkozás :shock: :x

Megyek készülődök a pancsikához.

Joccakát.

bellerreni
Eger

..... a másik szemem nevet.

Levente pont mára időzítette az első átfordulását :) Hátáról hasára azóta már 4x átfordult. Igaz, hogy a kis keze még beragad a mellkasa alá, de teljesen el van ájulva magától

Babaúszás itt 3000 körül van, de szoptatós anyukának nem ajánjlák, mert a hideg 30 fokos víz elapasztja a tejcsit.
stephie

Anita: ez nagyon szuper! Levi milyen ügyes! :D Kép
zuzmooo

Csilla!Piliscsabán. Gyermelyen lakik a volt drámatanárom. V-TCsaba :P Nála írtam szakdolit, voltam is ott pátszor.Anyósomat nem akarjuk beavatni, csak ha túl leszünk rajtar agyoncspna, h ilyennek teszem ki a kicsi fiát. :cry:

Anita! gratula Levinek nagyon ügyi!

Funky! jobbulást!nem lehet, hogy influenzás lettél?

Móni
kokonya

Móni, múlt héten voltunk Csabán. :) Meg tesómmal jártunk arra régen relatíve sokat. De tényleg nincs messze. Monogramból sajna nem tudom ki az, de biztosan "betelepült", azért nem ismerős.
Ja, anyóspajtit így már értem. :lol: De talán egyáltalán meg sem kell tudnia. Max. lefagyasztattok egy kis "anyagot" ha mégis változna a felállás. :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csuppancs 2010.05.23 08:38-kor.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Bocsi, hogy tegnap már nem írtam. Mozgalmas napunk volt. Barbus egész jól bírta a vonatot, bár volt egy kis hiszti, úgyhogy a kocsi végében utaztunk vele vagy egy órát. De ott szépen aludt a hordozóban. Még jó hogy elhoztuk. Ma megyünk az uncsiékhoz, majd csinálunk képeket. Szép napot mindenkinek.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki!
Orulok, hogy jol birtatok az utazast! Most elkepzeltem magam, amint a ket gyerekkel felpattanok a vonatra. Hat, mokas lenne, az biztos. :lol:

Anita! Gratula az atfordulashoz es reszvetem aposod miatt. A babak gyakran megerzik, hogy mikor kell produkalniuk, ez mar eszrevettem.

Babauszas: mi is mennenk szivesen, de ugy erzem, hogy eselyunk nincs ra. Mar az is hatalmas nagy szervezest igenyel, hogy valamelyik gyereket el tudjam vinni kotelezo oltasra...

A tegnap: eleg mozgalmas napunk volt, mentunk a sogornomekhez babalatogatoba, igy reggel kilencre mar megfoztem a kajat, amit vittunk, sutit sutottem es ki is takaritottam a foldszinten, mert anyosom es a dedi jott le vigyazni Kristofra, amig mi atmegyunk. K-t nem akartam vinni, mert akkor kb vegig o lett volna a kozeppontban es most nem ez volt a cel. Eriket vinni akartam, de vegul ugy dontottunk, hogy o is marad, mert epp kajaido jott, amikor indultunk, almos is volt.
Petra baba nagyon aranyos! Hihetetlenul eros a masfel hetes korhoz kepest, csak hason szeret alutni, de mar siman megemeli a fejet es atforditja.
A sogornom is jobban van mar, igaz, hogy meg elegge faj a pocakja, de remeljuk, hogy 1-2 het es sokkal jobb lesz. Tej van, de jelenleg meg nem eleg, szopiznak goz erovel, szerintem be fog indulni, mert mar volt, hogy 80 ml korul szopott a leanyzo, de van, hogy csak kevesebb.
Viszont etvagya van rendesen!
Amikor ott voltunk Feri etette meg, konkretan 100 ml tapot tolt le 10 perc alatt. En csak pislogtam, mert E. most eszik 100at es meg azzal is elnyammog fel orat. De petra igazi kis porszivo. :lol: :lol:

Ami nem jo: ejjel kettokor arra ebredtem, hogy Erik durvan kohog. Sorozatban. Magam melle vettem, velem aludt hatig, akkor nem is volt kohoges. Lehoztam, megetettem, erre kaja utan bufi helyett ujabb kohogoroham jott, de annyira, hogy kb a tap felet ki is hanyta. Laza nincs, nem taknyos, hangulata jo, azota ujabb kohoges sem volt.
Remelem, hogy nem lesz semmi gond, figyelem, ha ugy erzem, hogy gaz van, akkor keresunk ugyeletet. De annyira erdekes, hogy K. is mindig csak unnepek idejen volt beteg. Tokeletes idozites. Dokink nincs, gyogyszertar alig.
Mindegy, nagyon bizom benne, hogy nem lesz semmi komolyabb, de tartok tole, hogy a kedden esedekes oltasunk elmarad emiatt.
Bar ez a legkevesebb.
Vendég

Jah, nem 100-on nyammog Erik, hanem 150-en.
Vendég

Szép Pünkösd vasárnapot mindenkinek.

Gyönyörűen süt a napocska úgyhogy mi kihasználjuk és elmegyünk sétizni Síkfőkútra a déli etetés után. 8)

Funky! Boldog születésnapot! Remélem már jobban vagy.

Tényleg Zuzmooo. Te teljesen meggyógyultál?

Annácska. Ha szopizik a baba akkor minek adnak neki tápot? Ezt nem értem...(Lehet csak az én figyelmemet kerülte el valami az írásodban amiért nem értem? :oops: )

Anita! Gratula Levinek az ügyességéhez. Már alig várom, hogy az én drágám is forogjon, bár lehet addig jó amíg nem forog, mert addig van biztonságban csak az ágyon :roll:

Nah megyek mesét nézni :lol:

Szép napot mindenkinek

bellerreni
Eger

Csajok! Megy ma vki állatkert-vidámpark környékére? Mi arra bandázunk...
Vendég

Nori!
Van ra esely, hogy mi jarunk arra, legalabbis varosligeti setarol szo volt, de meg nem indulunk egyenlore. Eriket is figyelnem kell meg, hogy jol van-e.
Vendég

Hát mi tegnap voltunk úszáson. Elég érdekes volt, mert ugye Zsolti dolgozott, így cucc hátizsákba Bulcsú felköt és átvágtattunk. Mindenhol anya, gyerek mama-papa-barátnő kombináció, sokan hoztak pelenkázót meg minden én meg bementem kettesben Bulcsúval. Átöltöztettem a kendőn, gondolkodtam, hogy én hogyan öltözzem át, aztán a pelenkázó előtt ledobtam a ruháimat (alatta bikini). Apukák kicsit sem néztek hülyén rám. :D
Itt azt mondták, hogy a 30 fok nem hideg, (mondjuk 33 fokos a víz) és nem megy el tőle a tej. Hm, nem tudok referálni róla. Bulcsú édes volt, annyira élvezte, hogy teli szájjal röhögött, kacagott, meg minden.
Jah itt 6 alkalom egy turnus és ez így 5000 Ft. Egy alkalom 20-30 perc. Énekeltünk, úsztattunk, tök jó volt.
Kifele érdekes volt, hogy hogy fogok én átöltözni meg Bulcsút is rendezni de megoldottuk. Nagyon büszke voltam magamra, meg a rugalmasságomra. No meg Bulcsúra, hogy ilyen jó baba. Nem sírt egyszer sem. Pedig zsámolyon öltöztettem. :D Aztán mire elhagytuk az iskolát ájulás módon bealudt, de nagyon mélyen. Mikor felébredt felhabzsolta a cicimet, és utána minden ok volt.

zarja

Eszter, ügyik vagytok nagyon! :wink:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Aki, csak azért nem jár, mert elapad a teje a babúszás 30 fokos vizében, az járjon nyugodtan, mert ez elég nagy balgaság... tapasztalatból mondom, Lilla 15 hóig szopott és jártunk vele végig hetente babaúszni...

Eszter hozzátok képest mi nem szólhatunk egy szót se. Itt a lány, aki tartja, mindenkinek hoz pelenkázó lapot, van járóka az öltözőben a piciknek, nagyoknak játék stb. Külön csajt fizet aki segít neki/nekünk mindenben. Ha szolizni vagy úszni szeretnél vagy egyszerűen csak hajat szárítani.
Itt a babaúszás tavaly 2500 Ft-ra jött ki, idén nyilván valamivel több lesz. Kivi vagyok így a két gyerekkel mi mennyit fizetünk majd. De van tesókedvezmény, Lillának meg külön 3-4 éveseknek való csoport :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

sziasztok

MA VAGYUNK 4 HÓNAPOSAAAAAK!!!!! Egyébként ritka sz@r napjaink vannak, azért sem írok...csak olvasok. áááááá
a szartengert ma megkoronázta, hogy véletlen takaritás közben betörtem az ablakot a fürdöbe, és szarrá vágta szét a kezem...f@sza :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
isteni volt kölköt fürdetni ugy, meg bármit is csinálni..

Edit

Kép
ézsóné

RENI! Itt is köszönöm szépen!!!!!!!!!!!!! :D
Vendég

Edit! Gratula a 4 hónaphoz :lol: és buksisimi a kezed miatt... :cry:

Hát úgy látom,csak itt ilyen rohadt drága a babaúszás. Vagy valamit félreértettem volna :roll: Na ennek utána fogok járni :oops:

Ma nekünk is kicsit nyügis napunk volt, de sétáltunk egy jó nagyot délben. Igaz nem jutottunk el Síkfőkútra, csak a Dobó térig :roll: Nem tudtam elaltatni most sem úgyhogy Zsolti elvitte sétálni. A levegőn elaludt. Lassan már jönnek és pancsizunk.

Pusszpá mindenkinek

bellerreni
Eger

Sziasztok.

lenne hozatok egy kerdesem megkoszonnem ha valaki valaszolna mert mar kivagyok a sok infotol.

melyika jobb a karikas kendo vagy az a hosszu(asszem nandu a neve)
A Nandu eleg komplikaltnak tunik.nekem arra kellene hogy a kiscsajt itthon elhordozzam benne mert mar keptelen vagyok kezben vinni.
van valakinek olyan karikas es meg van vele elegedve?(nalunk csak ilyet talatam)
a masik,erdemes hasznaltat venni vagy csak az uj a jo?hol lehet ilyet ujat venni en csak eddig a vateran es a teszveszen nezelodtem.
meg egy utolso es befejezem,160cm vagyok nekem milyen hosszu kellene a rugalmasbol?
nagyon megkoszonnem ha valaki valaszolna,minnel tobbet olvasok annal jobban belezavarodok az egeszbe.

Kép
monyo83

monyo: én a karikás kendőt nem ismerem, de a hagyományos biztosan több módon felhasználható. Rugalmas kendőt szerintem már ne vegyél. Én Bendét abban hordoztam az elején, de 6 kiló felett már nem igazán kényelmes (8kg-ig ajánlják)
Érdemes a mamami.hu-n szétnézni. Van egy külön topic, ahova beírhatod, hogy milyen hordozót keresel:
http://www.mamami.hu/forum/showthread.php?t=10304
zuzmooo

Hát én se próbáltam a karikást, de igazán csak akkor szokták használni, ha gyorsan felkötni rövid távra kell. Pl kiszállsz a kocsiból a boltba stb. Probléma: csak egy oldalasan lehet felkötni, és az hosszú távon neked kényelmetlen.

A mei-tait könnyű felkötni, de megmondom neked őszintén, a legjobb a kendő. És ne félj a megkötéstől, sokkal könnyebb, mint ahogy látszik.

Kendő: több márka létezik:
Nandu: ez egy magyar kendőfajta, szerintem a legolcsóbb, ettől függetlenül nekünk bevált, másikat nem vennék, nekem tökéletes.
Didimos, Lana, Amazonas: asszem ezek a nagyobb márkák, nem tudok róluk szólni, mert nem használtam őket, de szerintem horror áruk van.
Arra figyelj oda, hogy keresztsávolyos szövése legyen!

zarja

Rugalmast ne vegyél mert már nagyok a mi gyerekeink.
Attól függ, hogy zsebes kötést akarsz e. Nekem 5 méteres van, ezzel kb 15 féle kötést tudok megkötni. A zsebes kötéseket nem tudom egyedül ezzel, de mivel már Bulcsú nagy, nincs is szükség rá.

zarja

Monyo! Rugalmast semmiképp! Elmondottak miatt. Karikás meg tényleg csak csípőre feldobni a gyereket-hez jó. Én sima, 440cm-es kendőt vennék,ha normál testalkatú vagy. Nekem 480-as Lana havasi gyopárom van. Mérete főként apa miatt ekkora! (Zuzmo! Neked nem volt gáz átállni rugiról szövöttre? Vagy Te már puha, betört kendőt kaptál? Én fonogatom, de nehezen emésztem,h ha kicsit bénábban kötök háton nem feszül úgy ki... :( vagy puhulni kell, vagy béndzsa vagyok)
Vendég

Esztereket Isten Éltesse!
Vendég

Nóri: biztos fura lett volna, de én a rugalmasról meitaira váltottam. :D Néhányszor próbáltam a szövött kendőt is, de csak segítséggel. Tényleg nagyon oda kell figyelni, hogy mindenhol kisimuljon és elég feszes legyen. De gondolom ez is csak gyakorlás és megszokás kérdése.
zuzmooo

Sziasztok.

Nagyon szepen koszonom a valaszokat,azt hiszem kezdek tisztan latni.Szoval ez amit ti hasznaltok egyaltalan nem nyulik.
egy oldalon olvastam hogy ez olyan mint egy oriasi sal,a vegei be vannak szegve es kesz,nem lehet ezt meteraru boltba megvenni?
engem igazabol csak 2kotesi mod erdekel,a kengurus es a csipotartasos.
milyen anyagot keresek?pamut van len?

Kép
monyo83

Halihó!

Megvagyok én is, csak mostanában csak olvasni jut időm..

Eszter, Isten éltessen!

Berkó egész jó fejaz utóbbi napokban, sokat játszik, meg röhög, így aztán elvselhetőbb, hogy néha sír, és általában le is tudom csillapítani (kivéve, ha éhes).

Tegnap volt az első házassági évfordulónk, elmentünk indiai étterembe ünnepelni, itthon meg koccintottunk (egyéb móka nem volt, pirosbetűs napok vannak, pont most :( ... )

Ma jön a dédi, már rég látta az apróságot, megyek készülődni.

Miért vagyok ilyen rohadt álmos? egész sokat aludtunk. biztos a melegfront, vagy mi van most, állandóan aludnék, meg fáj a fejem (nem, a mellékelt pirosbetűs ábra mutatja, hogy nem vagyok terhes, csak kövér :) )

boruska

Kokonya, sajnos vagy szerencsére.. nem influenza.
A mellem is bepirosodott, most kaptam rá antibiotikumot, de még nem kezdtem el szedni, mert már lázam nincs és a folt is halványodni látszik. :roll: Míg lázas voltam három óránként a gyulladt mellből etettem, fejtem.. most is minden szopi után lefejem, remélem elmúlik így is.
Volt már köztetek valakinek ilyen mellgyulladása, ami lázzal és piros foltokkal járt??
Most úgy gondolom várok még az antibiotikummal, de lehet így még bármikor visszajöhet?? :roll:

Tegnap nálunk születésnapoztunk, anyum délelőtt felhív hogy hoz uborkasalátát. 12:00-re hívtunk az egész családot, anyukám 12:30-kor beállít egy zacskó uborkával és egy pucolóval.. :shock: :shock: Megkérdezem, hogy ezt mégis hogy gondolja?? Akkor a 10 éves öcsémre keni, hogy mellette nem volt ideje elkészíteni!!!! :shock: :shock:
Ja.. persze.. nekünk meg volt időnk aznap délelőtt egy bogrács gulyást megfőzni,két tortát megsütni, megteríteni.. :?
Vendég

Babaúszás: akkor én is utánanézek mostmár.
Zsófi: mi a legnagyobbat is vittük babaúszni és sikeresen összeszedte az uszodaszemölcsöt, ami terjedt a testén. Ecsetelni kellett több hétig, hónapig. De ettől függetlenül elvisszük most Lénát.

Kendő: nekem rugalmasom van, de előbb utóbb ez már nem lesz jó. Én Mei Tai-t tervezek venni, mert a szövött kendő nagyon meleg lesz nyáron. Nekem van szövöttem, még a nagyokkal vettem és emlékeszem, hogy nyáron abba betekerve lenni nem a legkellemesebb érzés volt. A MeiTai talán kevésbé lesz meleg (?)
lara

Hahó! Nálunk az elmúlt napokban szülinap, vendégjárás ezért időm se volt. Meg mostanában sokat lógok a mamamin is.

Monyo. Légyszi ne csinálj saját kendőt! Inkább vegyél egy használt Nandut. Az se drágább. Pár ezer Ft-ért kapsz a Teszvesz-en/Vaterán/Mamamin. A hordkendőknek speciális szövése van. Ezért nem szakadnak, hasadnak, szemben a "mezei" méteráruval, illetve csak átlóban nyúlnak (ezért nem lazul ki a kötésük sem). Ha segítség kell (méret, típus, szín stb), írj privit, szívesen segítek!
pammut

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?