Új privát üzeneted érkezett!

Adrienne!

Nagyon köszönöm ! :D
Aranyossak vagytok ! :D

Voltunk ma Ortopédián és azt mondták, hogy minden renben! Hurrá! :D Nem kell már vissza mennünk.

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Jó reggelt!

Adrienn! Nagyon sajnálom Abigélt, szörnyű lehetett. Reméljük, hogy nem lesz több gond azzal a csatornával!

Ildóca! Nem tudom, hogy Adrienn, honnan ilyen jól informált, de Sokat és Boldogat Szülinapilag :) :) :) !

Kedves Mindenki!
Szép napot!!!
szilvi35

Szilvi!

Köszönöm neked is a köszöntést!

Nem tudsz aludni, hogy ilyen korán már a gépnél vagy?

Napsütéses napot mindenkinek! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Üdv. Koránkelők! :)
Szilvi! Te most használd ki, hogy aludhatsz sokat, mert hamarosan ez megszűnik! :) Már eléggé a finishben vagy! Sok tennivaló és ügyintézés van még hátra??? Én anno emlékszem, nagyon nem haladtam a végén.... Még a kórházi cuccaimat is az utolsó órákban pakoltam össze, pedig 2 hónappal előtte tudtam, mikor fekszem be... Kitalálta már a Kispapa a trónörökös nevét???

Már most itt nálunk szépen süt a napocska, így ma megkísérelünk leosonni a játszótérre.... DM-be kellene mennem, csak útba esik a játszótér, és így nem lesz olyan egyszerű menet! :) Nem úszom meg! :D
Vendég

Sziasztok Lányok!

A héten tettem le a lantot a munkahelyen, így remélem több időm lesz jönni! Még hátravan a lakásvásárlás és költözés, de talán az is meglesz időre. Beszélek a pocakommal, hogy nehogy előbb jöjjön, mert még káosz van! :)

Remélem mindenki jól van!

Kép
Kép
csipetnyusza

Szia Csipetnyusza!

Már hiányoltalak!
Örülök, hogy jelentkeztél. :D
Akkor nem lessz gyalog-galopp a hátralévő idő!
Azért csak óvatossan a költözésnél mert azért az nem lessz egyszerű!
Én tudom, mi is karácsony elött két héttel kezdtünk parkettázni 3 szobát, és a legszebb, hogy január 23-ra voltam kiírva!
Beszéltem én is a kisasszonynak, hogy bírja még ki, mert rendet kell csináljak a lakásba!
Akkor sok erőt és kitartást kívánok neked ! :D
És tényleg óvatosan ha költöztök ne erőltesd magad meg!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Hohó! Csipetnyusza is megvan :) Nem egyszerű neked sem, költözés, pakolás... kitartást és sok erőt kívánok!

Ébren vagyok , mert nem tudok 3 óránál többet alukálni. Kényelmetlen mindenhogy, meg ez a fránya gyomorsav....

Intézni való? Hát nem is tudom. Mit kell intézni? Gondolom a baba holmijait és az anyakönyvet. Van még valami más is? Ne tessék engemet ijesztgetni!

Süt a napocska!
szilvi35

Ildóca!
Utólag is Boldog születésnapot!

Szilvi!
Őrült korán keltél :shock:
Sógornőm is augusztusban szül.
13-ra van kiírva, ami péntekre esik.:)
Nem irigyellek titeket, mert nem elég az a sok nyűg a végére, még meleg is lesz.
Remélhetőleg nem vagy vizesedésre hajlamos.

Csipetnyusza!
Csak szépen komótosan! :wink:

Adrienne!
A ciszta is borzasztóan hangzik. :?

Domó most már ötödik napja utál fürödni.:(
NEM ÉRTEM!
3 hós oltást jól viselte, nem lett lázas, se túl nyűgös, sőt, tegnap meg ma is nagyot aludt délután, ami mostanában nem szokása.

Szép hétvégét!

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat!

Neked is nagyon köszönöm a köszöntést!

Én is mindenkinek szép napsütése hétvégét kívánok!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Szonja! :)
Nagyon Boldog Születésnapot Kívánunk Neked! :D Isten éltessen sokáig!!! :)
Vendég

Szonja!

Sok Boldog Szülinapot Kívánunk neked! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Lányok! Köszönöm!
Ildóca! Én is kívánok Neked utólag!
Ne haragudjatok, de nagyon el vagyok havazva, de remélem hamarosan tudok jönni!
szonja77

Sok Boldog Szülinapot Kívánok/-nunk Szonja!
:)
szilvi35

Adrienn! Hogy a te figyelmedet semmi sem kerüli el:)

Boldog szülinapot kívánunk mi is Szonja és Ildóca!
beubaba

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a köszöntést! :D Aranyosak vagytok nagyon!

De eltünt mindenki nagyon! Remélem mindenkivel minden rendben! :D
Jelezzetek azért, hogy kivel mi újság!

Sajna Kincsőnek sikerült egy kis lightos megfázást összeszednie, de szerencsére nem vészes. Csak ezt az orszívást utálom én is meg Kincső is!
Bár nem csodálkozom már semmin sem ebben az időben!
Azt sem tudom, hogy adjak még rá ruhát vagy sem, amikor ki viszem!

Utálom ezt az időjárást! :x

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!

Igen sajnos. Ez az időjárás megvisel minket/engem is. Nem kezdem sorolni, de minden bajom van. Szerencsére tegnap már enyhültek!
A bébi meg aktív és mindenhol ki akarja dugni mindenét ...

Kedves Mindenki! Jelentkezzetek!
Kattkat! Ismét jön a jó idő! Keresni foglak ;-).
szilvi35

Sziasztok!
Mi megvagyunk, csak kerítést csinálunk. A betonkeverés közbe főzés, mosás teregetés...
Hulla vagyok, a kezem is alig tudom emelni.
Szóval majd jövök, ha túl vagyunk a nagyján!

Szilvi, nyugodtan panaszkodj. Még rémlik valami :lol:

Többiek?
szonja77

Kedves vagy Szonja! :)
Inkább visszafogom magam... most éppen lengőborda és vese a célpont a bébinek.. ahjjjj.
Valamikor írta, azt hiszem Ildóca, hogy irigykedik a kismamikra és a pocakra. Na ez is érdekes, mert ma tudatosult bennem, hogy azokra irigykedem, akik már világra hozták a csemetéket és tologatják, meg hurcolják az utcán és beszélnek hozzájuk, meg ölelgetik Őket. Úgy tűnik mindenben van valami szép és irigylésre méltó :)

Meg szeretném kérdezni tőletek, hogy NST-re mikortól kell menni és milyen vizsgálatra számíthatok még? Eddig a terheléses cukornál tartok, ami jó lett.
Azt vettem észre, hogy a dokik kakkantanak a buksimra sajnos.
Ha nem hívom fel a doki bá figyelmét a 32. heti UH-ra, biztos, hogy nem küld el. Nem is érzem jól magam ettől a "nemtörődömségtől".

De fő az optimizmus... és minden rendben lesz!!!
szilvi35

Szilvi!
A 36. héttől kell nst-re menni. Csak már arra nem emlékszem, hogy betöltött 35. hét, vagy 36. hét után.
Na, majd hátha jön egy frissebb memóriájú... :lol:

Tudod, sokat nyűgösködtem terhesen, mégis a végén sokszor mondtam este apának, hogy lehet, hogy ez volt az utolsó pocakos napom. És valószínűleg már több nem lesz :cry: Szóval azért ha van pár jobb perced, igyekezz kihasználni
szonja77

Sziasztok Lányok!
Mi is megvagyunk, csak nekem meg lett egy harmadik gyermekem is, mert egy ismerős 2,5 éves kislányára vigyázok, mert sajnos az anyukénak muszáj dolgozni menni, és nem tudja hova tenni a lányt... Háát, mit ne mondjak, nem egyszerű... :)
Szonja! Nem irígyellek, a betonozás sem egy leányálom, az tuti!
Szilvi!
A betöltött 36. héttől kell menni NST-re (ha az orvos másképpen nem rendeli :D )
Az utána következő vizsgálatokról én nem igazán tudok nyilatkozni, mert én a fiammal 35. héten, a lánnyal a 36. héten feküdtem be a kórházba, és ott azért máshogyan vannak a dolgok (a fiamnál volt minden nap UH, nst meg 2 naponta, most a lánynál meg minden nap nst, UH meg amikor bennt volt a dokim, azaz H, SZ, CS, P, V)
A pocakosságot én is irígylem... Az első terhességem minden pillanta csodálatos volt!!! A mostani már nem annyira, sok fájdalmam volt, de ezzel együtt imádtam, és azon sajnálkoztam, hogy miért ilyen rövid csak a várandósság... Sajnos úgy néz ki, mi sem engedhetjük meg a harmadik gyermeket, így nekem is már csak azirígykedés marad, meg a szép emlékek a pocakossággal kapcsolatban...
Kattkat! Merre vagy??? Domi fiú kibékült már a fürdéssel???
Többiek???? Teszti, Beu, Pako, Katák???? :)
Vendég

Sziasztok!

Kicsit elmerültem a képkiírogatásban...
Régóta terveztem, mert be vagyok tojva, hogy egyszer bekrepál a gép (elég véres a torka) és akkor oda lesznek a képek én meg gutaütést kapok.

Szilvi!
Már nem is azt várom, hogy jó idő legyen, csak ne ez a szeszélyes hol ilyen, hol olyan.:roll:
Semmi humorom nem volt a héten kimozdulni, pedig kellene Domit csípőszűrésre vinni.
Majd jövőhéten...
Nagyjából mindenhol így következnek a különböző vizsgálatok :arrow:
1274997236.8881.pdf

Adrienne!

3 gyerek uhhhh...
Milyen rendes vagy!
Nagyon megdolgoztam érte, de tegnap elmaradt a rívás pancsi közben!
Kipróbáltam egy lány tanácsát, hogy ne hanyatt mártsam először a vízbe Domit, hanem hassal lefele. Mindemellett bohóckodtam ezerrel, énekeltem, dumáltam hozzá.
Bejött!
Sőt!
Ma sem óbégatott egyáltalán! hihi

Fú, de késő van már megint...
Kicsit átrendeződött a menetrend itthon és még nem álltam át.
:roll:

Kattkat

Kép
kattkat

Jó reggelt!

Köszi az infokat, közben ráleltem én is, de jobb ezeket Tőletek hallani.

Igyekszem pozitívan hozzáállni és élvezni a terhességet, közben meg van egy csomó kellemetlenség. A jó pillanatok viszont szuperek tudnak lenni :)

Adrienn meg egy hős 2+1 gyerekkel!

Örülök, hogy Domcsi vízellenállása múlóban, talán lassan megszereti a fürdést :) .
De most nézem! Negyed 1-kor??!!!

Hehe, nagyon hullámzik a pocak :oops: Kép
szilvi35

Sziasztok!

Képzeljétek Csenge és Enikő ment volna a jövőhéten Erdei iskolába de az iskola lefújta az időjárásnak köszönhetően, mert, hogy nagyon felvannak ázva az Erdők!
Nagyon elvannak keseredve szegénykéim, de majd ezen is túl leszünk. Egyenlőre áttették szeptemberre és reméljük nem kell már több pénzt befizetni erre a célra, mert szerintem simán kérnek majd a szállásadók ködbért amit valószínűleg a szülőkkel fognak megfizettetni. Hát majd jővőhéten meglátjuk állítólag lessz rendkívüli szülői értekezlet kiváncsi lesszek mit találnak ki.
Na most aztán jól kipanaszkodtam magam. (Bocsi)

Addrienn!

Nagyon ügyes vagy, hogy bevállaltál még egy gyermeket akire vigyázol nem könnyű az biztos. Egyik pici másik kicsi!
Tudom nekem is Csenge, Enikő között másfél év van és nem volt gyalog galopp az első idő!

Szilvi !

Igazán cuki poci!
Tudod én azért vagyok igazán irígy a pocira, mert mikor Kincsőt vártam valahogy nagyon gyorsan vége lett a terhességemnek és nem igazán tudtam ki élvezni azt a kilenc hónapot. A három nagy gyerek mellet nagyon kevés időm jutott saját magamra.
Mindíg volt hova mennem és intézni a kisseb nagyobb dolgokat.

Kattkat!

Elfog jönni az az idő is amikor ki sem tudod majd szedni a vízből Domit!
Kitartás!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Szilvi!
Nagyon széééép pocak! :)
Kár, hogy az enyém is ekkora, csak nem ilyen szép feszes... :x

Ildóca!
Nem csodálom, hogy el vannak keseredve.
Szeptember?
Hol van az még...

Mondtam már, hogy utálom a Pamperst?
Ma reggelre átszivárgott rajta a pisi, ahogy Domi hason feküdt, úgyhogy ment a mosásba minden.

Jájjj..főnökúr megint szólít. :)

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!
A cipőm tele ezzel a kerítéssel. Munkaügyileg, meg pénzügyileg is. Pedig egész jól indult, csak ma szét kellett törni a régi kerítésből 2 métert. Hát legallyaztunk egy olyan bazi nagy beton fúrót, ami mellessleg nem ért egy kalap sz...t se. Két óra elteltével még kb. 30 cm hiányzott abból a tetvedék kerítésből. Úgyhogy el kellett menni bérelni egy légkalapácsot, hacsak nem akartuk volna még 2 hétig törni. Persze ha anyám emlékezett volna, hogy ez ennyire be lett betonozva, akkor szét se kellett volna verni.
Na, mindegy, legalább most törlesztettem egy kicsit a szomszédoknak az eddig elszenvedett bulikért :)

A múlt héten voltunk a 4 hónapos oltáson, minden rendben volt. Jelentem 7200 gramm a babóm. Sajnos a cm-t nem tudom, mert nem mérték. Még anyatejet eszik. A védőnő azt mondta nem kell éjjel fejni, úgyhogy leálltam. Este eszik mindkét mellből, úgyhogy reggel tele vannak. Amit ekkor lefejek, azt eszi meg este kb. 5-6 óra között, mert akkor már kevés van. Már kezd jönni a fogacska, mert meg van duzzadva az ínye, és veszettül rág mindent. Meg egész nap dumál, meg nevet mindenkire. Mostanába már le kell tennem a földre, mert tekereg jobbra-balra és a hét elején majdnem leficánkolta magát az ágyról, míg fogat mostam. Tegnap meg fél kézzel belekapaszkodott apába, és hasra fordult.

Vannak napok egyébként, amikor nagyon sokat elvan a játékaival, meg a játszószőnyegén, de ma valahogy olyan kis nyöszörgi volt. Persze neki is van jó, meg rosszabb napja is, a fogak is bejátszanak már, meg valami front is jöhet. De nagyon jó baba, nem panaszkodok egy kicsit sem.

A fürdés most nálunk se annyira megy, de azért annyira nincs dráma, mint Kattkatáknál, egyszerűen most hamar elunja. Persze lehet, hogy fáradt, a héten elég későn kerültünk ágyba.

Szilvi!
Még eszembe jutott, hogy a 37. hét tájékán volt vérvétel, meg volt a sztreptokokusz (bocs, hogy így írom, de belebonyolódtam :oops: ) is.
Szép pocak, de azért most még nem irigykedem. Szóval a terhesség miatt igen, de engem most eléggé megviselt, hogy nem bírtam mozogni a hasamtól.

Adrienn!
Na téged sem irigyellek. Tényleg nagyon rendes vagy, hogy bevállaltad a tieid mellé. Hogy bírod? Legalább jól elvannak a fiaddal? Felétek is ennyire gáz ez az óvóda, bölcsöde kérdés? Azért durva, hogy mennie kell dolgozni és ha te nem vállalod be, akkor hova tenné nyomorult a gyereket?

Ildóca!
Írok privit tábor ügyben a jövő héten!

Na most megyek, már alig várom a vízszintes helyzetet.
szonja77

Szonja!
Boldog születésnapot! :lol: Ég a pofám, de mindig elfelejtettem írni, pedig akartam! :oops:

Szomszédnak törlesztés :lol:
Szép nagy baba Ádám!
Domi is őrült módon ficereg már mindenhol.
Felnyomja a popsiját hason fekve, aztán arcon csúszik előre. Egész szép távokat megtesz így, csak közben leradírozza az orcáját.
A karomból is folyton ki akar ugrani, úgyhogy ha végre abbafejezi a kutya a tüzelést, akkor anyós már nem tiltja ki a szobájából, viszont akkor én fogom a nappaliból és oda csinálok valami fetrengőt a gyereknek a földre, hogy ki tudjon bontakozni.
De addig nem akarok kicseszni szegény ebbel, hogy mindenhonnan ki van utálva.
A kutyuknál miért nincs klimax?
Szegény már 15 éves, de még mindig minden évben 2x3 hetet tüzel :twisted: :twisted: :twisted:
Ma kimostam az összes csörgő-börgő plüss figurát, mert Domó elkezdte betömködni a szájába őket. Már nem elég az ökle, bár még mindig az a legízletesebb falat.
Csütörtökön mértem, és ugyanannyi volt, mint egy hete a védőnőnél (7380g), de nem aggódom, mert a védőnői látogatás előtt itthon 7200 mértem és ahhoz képest hízott 180g-ot.
Sose mérünk egyformát, mert ott még ez a "zöldséges" mérleg van, amire súlyokat kell pakolni, nekem meg digitális.
Digitálist bérlem a Péterfyből, de szerintem hétfőn visszaviszem.

Valamelyik nap D.-t leraktam hasra az ágyamon a játszószőnyegére és hip-hop megfordult. Visszaraktam hasra és újra átfordult.
Elrongyoltam a fotómasináért, hogy felvegyem a harmadikat, természetesen akkor már nem nagyon akaródzott neki produkálnia magát.
Végül sikerült megörökíteni valami átfordulás-félét, de tetű lassan, mondhatni megfontoltan csinálja. Időnként megpihen és lazításképp rágicsálja a karját. Azaz inkább olyan, mintha teljességgel akaratán kívül fordulna meg, de hát nagyjából ebben a korban még nincs is másról szó.
Ha valakit érdekel, elküldöm pü-ben a videó linkjét, de ide nem rakom ki a pakkány férjem miatt. Nem hinném, hogy olvasgat itt engem, de ha van rá 0,00000001% esély, akkor véletlenül sem akarok örömet okozni neki.

Csajok!
Tessék időnként híradózni magatokról irgum-bögölye!!!

Kattkat

Kép
kattkat

No hát akkor velem lesz tele az oldal...

Tegnap Domó pár hete felvett szokásától eltérően később szenderült el este, én meg tapsikoltam, hogy végre tovább alszunk 5-nél. Esetleg 6 vagy 7. Hmmm...
(Itt zárójelben megjegyezném, hogy nem olyan szörnyű ám a helyzet, mert 5 után még visszaalszunk úgy 8-fél9-ig,és ha minden jól megy még utána is)
Kár, hogy 3:08-kor már óbégatott, hogy kajás.:roll:
7x etetek egy nap mostanság.
Újra használom a Garmastant.:)
De ettől még imádom!

És hányótokat mosott el a gyereknapi zápor, zivatar? :x

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat!

Itt vagyok én is!

Nem irígyelek az éjszakáért!
De ha ez nem mindennapi az jó!
Modjuk mi csak 5X eszünk egy nap!
Viszont nekem meg fel kell keltenem fél 6-kor, hogy meg legyen a napi 5 evés.
Tegnap este elaludt Kincső este 9-kor fél 6-kor evett 160gr-ot ami tartott úgy 5 percig és reggel meg 9.15-re értem haza a suliból mert volt egy kis elintézni valóm és akkor ébredt fel!
Úgyhogy tulajdonképpen aludt 12 órán át. :shock:
Na ezek után kiváncsi leszek a délelöttre, hogy hogyan fog alakulni, mert igazából ő délelött szokott nagyot alukáni és délután csak kicsiket alszik be !
Bár el megyünk a Minimanóba most délelött kicsit megmozgatom a kisasszonyt mert tegnep is mire ki tudtam volna vele menni a levegőre már megint elkezdett esni az eső!

Mi most kihagytuk a gyereknapozást de szerintem nagyon nem bánták mert ki vanna mint a kutya olyan fáradtak!
De már csak két hét és nyári szünet! :D
Hurrá! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Kattkat !

És tök jó az új vonalzód! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!

Na most meg én levelezek itt egy magam!
Hol vagytok csajok?

Szonja!

Várom a privit ha ráérsz!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ildóca!

Gratula Kincsőnek a maratoni alvásért!
Köszi a vonalzós dicséretet. :)
Most ilyen dínósban "nyomom".
Piros túl harsány volt.
Megfigyeltem, hogy Domónak is mindig pasztell színű ruhákat veszek általában.
Világoskék, v.barna, fehér, halványzöld, oliva zöld, khaki, türkiz kék...
Nagymamától (de furcsa Anyut így hívni :) ) kapott egy piros-sötétkék csíkos együttest, kis gatyó meg hosszú ujjú póló, de nagyon idegenkedem tőle.
Túl kemény színek a kis hamvas bőrének.
Meg hát a haja is szőke, szeme kék, szóval a szafari style jobban megy hozzá. :lol:
De például Pako kiscsaján nagyon csini volt a sötétkék farmerruha a piros csíkos pólóval, igaz, Ő barna szemű, hajú.

Hát Domi már a második nagyot aluszkálja ma.
Kiütötte a hidegfront. fogjuk erre

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat!

Úgy látszik ketten maradtunk széles-e világon!
Egész jól alakult a napunk. Bár az éjszaka után nem aludta szét magát napközben de nyűgös sem volt jó kedve volt egész nap!

Ez az öltözködés érdekes Kincsőnek meg pont az élénk színek állnak jól, erre is úgy jöttem rá, hogy kendőt próbálgattam a fejére először olyan kis babarózsaszínt aztán meg egy ciklámen rózsaszínt és sokkal jobban kiemelte a kis pofikáját az élénk szín!
Különben imádom öltöztetni én is őket mondjuk a lányokat agyon lehet öltöztetni minden féle fodros kis cucokba!
Viszont a fiamat is imádom csinosan öltöztetni szeretem amikor inget akar felvenni akkor olyan jó képű pasi tud lenni! :D

Imádom őket!
Viszont egy kamasz lányt már nem tudsz öltöztetni az már kész agyrém néha amit ki tudnak találni! Jó persze csinosan öltözik csak időnként nagyon le vetkőzik már rövid cucokba!
Hiába mondom, hogy értsd meg nincs nyár! :evil:
De sikerül süket fülekre találnia a dolognak!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!

itt vagyok én is....
ez a bénus eső már megint esik....fúj...de állítólag jövő héten már nagy meleg lesz...

lányok,hogyan csináljátok,h ennyit alszanak a gyerekek éjjel?12óra???
Bogi eddig 11től-hajnali 3-4ig nyomta,de 2 hete ez megszűnt és 3szor is ébred éjjel...
pedig ugyanúgy etetem,mint rég....csak most nem tart ki az a mennyiség...
Hogyan lesz ebből 12óra??????
Bár nem tudom mennyiket eszik,soha nem mértem...de az is lehet,h beértünk a növekedési fázisba,ettől borult minden...

Kattkat!

Az anyóssal laksz együtt,ugye?ott nem futsz össze a férjeddel?vagy oda sem jár?
Ne haragudj,ha nem akarsz ne válaszolj!!

A hasi és koponya uh kötelező 3 hónaposan?oda beutal a gy.orvos?
mi még csak most kapjuk az első oltást jövő héten,az orvosunk szerint jobb,ha a baba immunrendszere erősödik és 3 hónaposan adja a 2hónapos oltást...régen ez így volt,csak előre hozták...
kata35

Sziasztok!
Vagyok én is, csak a kerítés .... ami ugye most áll. Munkaügyileg is, meg víz alatt is. Meg - nemhiába szép, magyar, de leginkább igaz közmondások: szegény embert az ág is húzza, hát ez alapján szombaton bedöglött a mosógép is. Tegnap hozták az újat. Szóval nagyjából derékig állok a szennyesbe, de nemigen tudom hova teregetni. Bár ha kiraknám az esőre és öntenék rá mosóport...

Kattakat! Köszönöm szépen, de ne izgasd magad, a sajátomat is lefelejtettem volna, ha a család nem készül lázasan. Na a többiekét nem mondom....Hiába na, ez nem az az időszak, amikor még az ember toppon van. Vagy lehet, hogy csak én nem vagyok?
Mindenesetre irigylem a reklámosan boldog, kiegyensúlyozott, manikűrözött, sminkelt anyukákat. Boldognak boldog vagyok, kiegyensúlyozott nem mindig, de magamra marad a legkevesebb idő. Mit nem adnék egy hajfestésért, meg egy kozmetikusért.

Nálunk a napközbeni alvás nem nyerő, de én boldog vagyok, hogy éjjel alszik. Úgy látszik, neki elég ennyi. Persze azért vannak olyan napok, amikor napközbe is sikerül egy-másfél órát aludni, de többnyire a 33-35 perc a jellemző. :) Nálunk nem a plüss állat evés a nyerő, hanem a textil pelenka.

Mi 5x eszünk egy nap, illetve a 6. a lefejt este két etetés között. Kicsit úgy érzem, csappan a tejecske - igaz ezt egy hónapja érzem és még mindig volt elég.

Áááá, mennem kell, letelt a 33 perc...
szonja77

Szonja, boldog szülinapot így utólag!!
Remélem jól vagytok Lányok! Ez az idő kikészít, babuska nagyon aktív, sokszor már fáj, mert valamivel kevesebb a magzatvizem, de azért nagyon is élvezem! Talán körvonalazódik a június vége a költözésre, remélem akkor tényleg elkezdhetjük.

Ma is megyek a Babaváró tanfolyamra, a babaápolás lesz a téma :) Próbálok pocakképet is hozni! Szerencsére jól vagyunk, egyre jobban fáradunk, de nincs mit tenni, nem lehetek olyan virgonc egy nagy gombóccal a pocakomban :)) Képzeljétek! Tegnap begyulladt a mellem, szerencsére azonnal kaptam rá antibiot, de ezek nem túl jó kilátások a szoptatásra nézve! Pedig nagyon szeretném!

Kép
Kép
csipetnyusza

Sziasztok!
Az én gyerekem alvása rapszodikus. Későn fekszik, korán kel és mindig akkor szeretne ébren lenni, amikor az anyja már kiüti magát.
Ebben kivétel a délelőtt, mert akkor együttműködés van. Mindkettőnk részéről az éjjeli ébrenlét 1-3 órás pótlása ájulás szerűen.
Mostanra már erőseket rúg a Kedves, néha picit még fájdogál is. Az oldalba küldések és a köldök alattiak a legkellemetlenebbek. Egyre jobban érzem a kis testét. Néha elkapok valamilyen végtagot, azok kisebbek.
A pocaklakás meg tovább nő, lassan nem mehetek utcára mert egy laza hátszél hatására is úgy előre bukok, hogy nem lehet aztán összekaparni a betonról.
Az etetéssel és az oltással egyelőre nem kell külön foglalkoznom, a gazdatest mindennel ellátja a kis szimbiótát :)

Az eső meg esik, az ember lánya meg teljesen meghülyül a 4 fal között....
szilvi35

Csipetnyusza!
Lehet megyek én is 17:30
szilvi35

Kata35!
akkor most kicsit OFF leszek:
A férjem most már 8 hónapja, hogy kilépett a családja életéből, és ebbe ne csak engem érts a gyerekkel, akit mellesleg sohasem látott még és nem is érdekli, hogy a világon van (most már azt mondom, hogy addig jó!!!!!!!), hanem a szüleit, tesóját, nagynénjét, nagyfaterját, szóval mindenkit.
Senkinél nem jelentkezett, nem adott életjelet (tudtommal).
Gondolom, hogy a seggfej haverjaival tartja a kapcsolatot, és most a 20 éves ribije tartja el, de ez csak tipp.
Egy ismerős látta a városban 1-2 hónapja, de ennyi.
Amúgy igen, anyóssal lakom.

A legszarabb anyósnak lehet, mégiscsak a fia. Nem tudom mi az a bűn, amit már egy anya sem tud megbocsájtani, de egy feleség az más...
Nálam már eljátszotta a sanszait. Az összeset.

Ultrahang:
Hát elméletileg van olyan hogy csecsemő szűrés, amit valahol 6-8 hetes korban végeznek, valahol később. Orvosa válogatja. Csak hogy ebben se legyen egységes semmi. :twisted: :twisted: :twisted:
Vegyük a Konakion adását.
Az én dokim elvárása a 2 hetente 1 ampulla, de sok helyen havonta kell egyet...
Lényeg, hogy 2-3 hónapos kor körül szoktak hasi, csípő és koponya ultrahangot illetve csípőszűrés csináltatni. Utóbbit ortopédus végzi.
Nálunk már én kérdeztem rá, hogy nem kéne-e, de a dokinőm véleménye, hogy előbb legyen túl a babó a 2 és 3 hós oltáson, addig meg erősödjön csak az immunrendszere.
Igen, a gyerekdoki adja a beutalót.

Ildóca!

Köszi a kép hozzászólást, dagadt a mellem! :wink:

Csipetnyusza!
Várjuk azt a pocakképet! :)
Ilyet még nem is hallottam, hogy terhesség alatt támad a mellgyula...khm..
Nekem SZERENCSÉRE sohasem volt még részem benne, de hallottam milyen gyötrelmes egy dolog. Láz, kínzó fájdalom, csomók... BrrrZZZZzzzzzz...
Remélem mindenkit elkerül itt!

Szilvi!
Voltál végül a Babavárón?
Mikor pocakos voltam, sokan azt mondták, hogy olyan lesz a gyerek kint, mint bent volt.
Hát ez nálam nem jött be és sok olyat ismerek, aki azért aggódott, hogy nagyon inaktív a pici a pociban, aztán mikor megszületett ketten nem bírtak vele apukával.

Kattkat

Kép
kattkat

Nem voltam, mert elfelejtettem, hogy jönnek hozzánk. Egyik barátunk jött a kompjúterrel kellett valamit csinálni. 5-re ígérkezett... csak kiment a fejemből.

Nekem megint nőtt a hasam esküszöm.

Szerintetek?

Kép
szilvi35

Kattkat!
Neked is ekkora volt? Vagy nagyobb?

Jó! Tudom. A pocak mérete nem is számít ....
szilvi35

Szilvi, én voltam, majd leírom mit mondtak, volt néhány hasznos infóóó! Holnap hozok pocakképet, nekem fele ekkora sincs szerintem, mint Szilvié, de majd eldöntitek :) amúgy szerintem is nőtt SZilvi!

Kattkat: basszus én se gondoltam volna, hogy már most begyullad a cici, nem is tudom mitől, nem csináltam vele semmit. De jó,. hogy idejében elcsíptük, piros volt már nagyon, és egy nagy duzzanat volt azon a tájékon, lázam még nem jött elő, de egy nap alatt bedurvult volna, szerencse, hogy vasárnap este észleltem, hétfő délelőtt már ott voltam a nőgyogyónál, aki megmentett! :)

Mindenkinek jó éjt, holnap jövök beszámolóval a Babaváróról és képpel!

Kép
Kép
csipetnyusza

Várom a beszámolót :)
Sajnálom a cicidet (ha ér ilyet mondani), biztosan fájdalmas és kellemetlen.
Jó, hogy Te is így látod a pocaknövést nem tudom, hogy haluztam vagy komolyan nőtt.... megnyugtattál (az elmeállapotom felől).
Azt hiszem kifáradtam én is, jobb, ha elcsendesedem.
Jó éjt Mindenkinek!!!
szilvi35

Szerintem is nőtt.
Ha akarod, küldök neked képet pü-ben a 31 hetes hordómról. Hasonlónak látom méretre, de be ne magyarázd magadnak, hogy óriás bébid lesz.
Amúgy meg akkor sincs semmi.
Én tudom. :D

Szonja!
Mosógép :twisted:
Remélem nem teszi tönkre a kerítéseteket ez a csodálatos időjárás.

Mi visszavittük a mérleget tegnap (bérelt volt), mert elegem van a méricskélésből.
Eszik, amennyit eszik, aztán annyi.
2 és fél hét múlva úgyis lemérik a 4 hós oltásnál.

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!
Kattkat!
Mi is leadtuk múlt héten a mérleget, mert már jó rég nem mértem, csak akkor mielőtt a dokinénihez mentünk. Akkor meg minek, ott úgyis lemérik.
Hát nem tudom mi lesz kerítés ügyben. Most vízbe áll az alap. És az időjárás alapján, még péntekig ott is fog. Ha kidől 2 év múlva :twisted:
Engem is érdekelne a pocakod, meg Domóka is pü-ben.

Én a múltkor meg szerettem volna örökíteni, ahogy Ádám apának röhög. Produkálta is magát ezerrel még azután is, hogy a kamerát elővettem, majd bekapcsoltam. Ez kb. 5 perc volt. És még ezután 5 percig nyomta a röhincsélést én meg kameráztam vadul. Csak nem jó gombot nyomtam meg :) nem ér röhögni. Szóval visszanéztük a nagy semmit :lol:

Szilvi!
Szép, és nagy pocak! Most, hogy nézem a pocakod, eszembe jutott, hogy milyen nehézkes volt az utolsó 10 hét. Szülnék én még 3 gyereket is, csak ez a nehézkes mozgás ne lenne.
Gondolom, hogy most már azért nő látványosan, mert a bébi is sokat nő hétről-hétre.

Na, megyek, elteszem magam holnapra.
Többiek?
Bea, Adrienn? Pako?
szonja77

Szilvi!

Szerintem is nőtt a pocid tutira!

Szonja!

Utálatos dolog ha a mosógép megadja magát!
Mi tavaly elött karácsonykor vettünk új gépet bírta fél évig.
De mivel még volt rajta jótálás kijöttek és vissza rakták az ékszíjat mert, hogy az esett le, de azért én szóltam azért is, hogy nagyon zörög eddig nem zörgött ennyire. Kb mostam vele két adagot és újra hívtam őket, hogy megkéne csinálni! Na újra ki jött a pasi és megmutatta apának, ha lejönne újra rakja nyugodtan vissza. Ezek után apa még kétszer rakta vissza. Persze besokaltam és közöltem a Wirpol szervízzel, hogy vagy adnak egy új gépet vagy kérem vissza az árát . Persze ki küldték újra a szerelőt közölte, hogy ne vacakoljunk tovább különben is nagyon zörög és csapágyas is . A héten be szállítatja! Én meg megkérdeztem, hogy mikor kapom vissza? Mert, hogy elég nagy a család és napi szintű a mosás! A válasz kb. 3-4 hét! Mondtam akkor feltétlen kérek arra az időre csere gépet! Persze a gépet el vitték de csere gépet nem hoztak! Kicsit voltam csak mérges! :evil: :evil: :evil:
1 egész hónapig anyukám mosott ránk!

Na most ez jó hosszú lett! (Bocsi)

Csipetnyusza !

Sajnálom a mell gyulladást ! :(
Kellemetlen nagyon az biztos!
Nekem is volt sajna ilyenben részem!
Enikő nekem egyáltalán nem akart szopizni és ez akkor volt, mert ő nem szopott viszont rettenetesen rossz mellszívóm volt és nem tudtam rendesen fejni! De még a lefejt tej sem kellett neki!
De ilyet még én sem hallottam, hogy a terhesség alatt!

Adrienne!

Hahó! Hol vagy ? Bírod még a sok gyereket?

És a többiek!Hol vagytok?

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Hát az utolsó 10 hét :(
Nem tudok aludni :( :( :(
De szellemileg kivagyok.... se olvasni, se semmi értelmes...

Na, ezt nem szeretem.

Most meg velem van tele.
szilvi35

Sziasztok!

Ígértem beszámolót a tegnapi előadásról. Sokatoknak biztos nem újdonság, bocsánat, akit untatok ezzel :) Nagyon tetszett, hogy a kórház abszolút támogatja a korai baba-mama kapcsolatot, illetve a szoptatást. Aki hüvelyi úton szül, neki természetesen odaadják az elejétől, és a légutak leszívását csak indokolt esetben végzik el, és együtt lehet a család a szülés utáni 2 órás megfigyelés alatt. Császármetszésnél az édesanya arcához teszik a babát, majd az apukára, hogy meglegyen a korai bőr/szőrkontaktus, ott is ugyanúgy megnyugszanak a kicsik. Ilyenkor a szülés utáni 2 órás megfigyelés az újszülött osztályon történik. Lehetőség van még aznap, hogy az anyuka együtt legyen a babával, de csak akkor, ha van valaki, aki segít, alapból az édesanya állapotára való tekintettel csak másnap adják oda a babát.

Hangsúlyozták a rooming-in előnyeit, hogy habár fárasztóbb, de az újdonsült anyukák így egy stresszmentesebb környezetben tanulhatják meg, hogyan értelmezzék kisbabájuk jelzéseit, megismerkedjenek vele, megtanulják ellátni, és otthon már csak gyakorolni kell, meg akkor úgyis jön a pánik :). Az első napokban akár napi 10-15x is lehet és kell is szoptatni, ahányszor a kisbaba éhségjelet mutat, így általában hamarabb beindul a tejci, még a csaszis anyukáknál is, tehát a lényeg, hogy minél többször szopi, ahányszor csak lehetséges. Tápszert, cukros vizet nem adnak az újszülött osztályon, és vizet se nagyon, csak ha nagyon indokolt. Nyilván ha az édesanya beteg, súlyos állapotban van, és nem tudja ellátni a gyermekét, akkor adnak tápszert, de csak akkor. Hangsúlyozták, hogy az allergiák szempontjából nagyon fontos, hogy az első pár hétben lehetőleg csak anyatejet kapjon a baba, ne kapjon tápszert.

Szoptatás: ideális esetben 2 éves korig kellene szoptatni a babát, mert akkorra fejlődik ki az immunrendszere. Ami még fontos, hogy betegen is szoptatni kell, mert így az anya ellenanyagi eljutnak a tejen keresztül a babához, tehát ő védetté válik a betegség ellen. A szopi a felnőttkori betegségek ellen is véd (cukorbetegség, vérnyomás, érrendszeri megbetegedések stb.) Ezért mondják, hogy az anyatej életre szóló ajándék.
Előny a babának: arcizmok jobban fejlődnek, fogak elhelyezkedése jobb lesz, elősegíti az éles látást.
Előny a mamának: legegyszerűbb, ingyen van, steril, megfelelő hőmérsékletű, és számára is számos betegség rizikóját csökkenti (csontritkulás – jobb csonttömeg, emlőrák, petefészek daganatok, cukorbetegség rizikója csökken)
A doktornő elmondta, hogy szoptatásnál a legfontosabb az elhatározás, elhinni, hogy képesek vagyunk rá.

Mutattak szoptatási, büfiztetési és fürdetési pozikat, hogy mikre kell figyelni.

És azt mondták elég egy nap csak egyszer megmérni a baba súlyát! Tényleg otthon meddig kell méricskélni? Látom kattkat Ti is visszavittétek már. Én is bérelni szeretném!

Szilvi, neked mondanám, és még azoknak, akik majd Péterfyben szülnek:

A következőkkel kell készülni a kórházba (a saját magad cuccain kívül a babának):
:arrow: Napi 7-8 eldobható pelus az újszülött méretből
:arrow: Textilpelusok a baba alá
:arrow: Popsitörlő
:arrow: Párna/takaró az ágyba kitámasztásra (szoptatási póz megkönnyítésére)

Cumisüveget, játszócumit, mellszívót ne vigyünk, kézi fejést tanuljuk meg, ha szükséges.

Tapasztalt anycik: mit szóltok hozzá?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csipetnyusza 2010.06.02 09:10-kor.

Kép
Kép
csipetnyusza

Szilvi, én is ugyanezt érzem. Próbálok örömködni, de ennek ellenére egyre többször vannak rossz periódusaim. Várom már a költözést, de addig még annyi mindent el kell intézni, és még utána is. Kevés időm jut a babára figyelni, mert ez a sok sz*rság lefoglalja az agyam, szeretném kiüríteni!!!

Kép
Kép
csipetnyusza

hoztam pocakképet, kicsit mű lett, de csak mert meglepinek szántam a páromnak :) szóval szerintem egyáltalán nem nagy. A medencém széles, és magas vagyok, lehet azért, ez ilyen alkati?
Kép

Kép
Kép
csipetnyusza

Köszönjük szépen az összefoglalót. Számomra hasznos volt, még hasznosabb lett volna, ha eljutok. A következő alkalmat feljegyeztem és nem szervezek aznapra semmit.
A legrosszabbkor költöztök. Nem irigyellek.... Már egyre nehezebb minden, ezt megfejelni egy költözéssel.... gondolom lesz segítség bőven.
Tényleg nincsen pocakod, csak éppen egy csöppnyi :) . Gondolom a magas nőknek (főleg, ha a csípő is széles) könnyebben elfér a bébi a pocakban keresztbe, hosszába. A hozzám hasonló 160 cm-es törpéknek meg nő a hasuk, mint a gomba. Biztosan csini vagy... a kép meg jó lett. Tetszik!
szilvi35

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?