Új privát üzeneted érkezett!

Sőt!
Digitális mérleg is a legritkább esetben méri egymás után közvetlenül ugyanazt! Ez attól is függ, hány ponton csatlakozik a tálca a mérő résszel. Attól is függ, hová teszed rá a gyereket. Ha egy picit is jobban a széle felé, már nem méri ugyanazt!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

kakti: Jó lett volna ma összefutni, ha már nem voltatok tőlünk messze. :( De sajna ma csak kis séta lett, de még így is eláztunk. Majd legközelebb.

Kész lett a varázsbögre sógornőmnek, nagyon aranyos lett.
vicky79
Budapest III. kerület

erusverus: igen, én mokkáskanálban lévő anyatejbe adom be Levinek. Mondhatni áldott jó gyerek, mert aminek egy picit is tejcsi íze van, azt megeszi.
A folsav nekem is a halálom volt,és jót nevettem magamon, hogy mindig késsel próbáltam eldarabolni negyedekké, aztán egyszer rájöttem hogy kézzel egyszerűbb. Morzsolni kanállal szoktam és fokozatosan fejem hozzá a tejcsit és úgy keverem el, mert különben összeáll csomóba

kakti: nagyon ügyesek voltatok mindketten, hogy ennyi mindent intéztetek :D A lányaimnál nekem is volt, hogy "túlpörögtek" és akkor tényleg nehezebben aludtak el..

Nem igazság, itt nincs cora.. :( :x

zarja: a mérleg mondjon le :D :D

bevallom nem gondoltam volna, hogy ekkora sikere lesz a tankininek idén. De akkor lehet be kellene fektetni nekem is egybe? :wink: :?
stephie

Eszter. Igaza van Anitának. Köcsög mégleg... :x

Ez a búvárruhás elmélkedés király :lol: Nekem az embőc tankinit sem enged. Aszonta olyan, mint egy felső, nem kell az rám. Pfffff. De jó, hogy az uram mindenhogy szeret. Én úgyis neki akarok tetszeni. Amúgy igazándiból nekem csak a szétrepedt köldököm a csúnya meg a linea negrám. Nekem más bajom nincs :lol: Tudom szemét vagyok... :roll: :lol:

Na joccakát

bellerreni
Eger

Zuzmooo!
Éjszakai 2-3 kelés hűűűha...
Na azt nem bírnám.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat: én már megszoktam, a 2 az átlagos, de vannak nyűgösebb napjaink. :) Volt ez az elején sokkal rosszabb is :D
zuzmooo

Kattkat: dehogynem bírnád :D Ha kicsi fiad ilyen kelős lenne, te is hozzászoknál. Enyém lányka is kel kétszer. Én azt hittem nem tudok majd visszaaludni és láss csodát a fáradtság mindent megoldott. :)
Vendég

Biztos én is átállnék előbb utóbb, de attól még respekt nektek! :wink:

Kattkat

Kép
kattkat

Eszter! Egy szóval nem mondtam,h gyengeelméjű vagy! Csak mivel nálunk szóba sem jön a pelussal mérlegre helyezés, gondoltam hátha ez is játszhat. De így ok! Ok? :) egyébként enyém is 6460g. Saját méressel 67cm. Ma az új védőnő a "párizsi szeletelős" mércével 61cm-t mért. Holott a 68as ruhában visít a bolha! :)
Vendég

Hali!

én csak itt írogatok magamnak.....

Eszter! hatalmas gratula a "csak" szoptatáshoz. Aki ennyit küzdött mint Te, az megérdemli a sikert. És innentől ne foglalkozz a mérleggel, csak B. jelzéseivel!

Mi is 2 hete mértük Á-t, 6550 g, rá 5 napra újra mértem, csak úgy, hát 7005gramm, létezik fél kiló 1 hét alatt???? :roll: Ma meg már 7250g, ja és 70 cm. Viszont sehova nem forog, ott van ahová lerakom, csak felülni próbál.Nyugis mint az apja...Ma a szőnyegén átfordítottam hasra, ahogy neki kellene fordulnia, na azt a fejet, kb" mi a héderménkű történt, mi ez a nagy testmozgás?"

Lányok, segítsetek! Keresünk a férjemnek egy naggyon jó urológust, aki megcsinálná a vazektómiát. tudtok segíteni?

Zuzmoo! nálunk sincs 4 órás rendszer, sőt semmilyen nincs. Éjjel-nappal gyakran eszik a Ded. Ez van.

Szegény sógornőmnek orvos szülei vannak, okoskodnak rendesen, most oda mennek hozzájuk haza a kórházból, van a csajnak teje, de sebes lett a bimbije, mert nem jól harap rá Anita a cicire, erre az orvos anyja cumit adna. ÁÁÁÁÁÁÁÁ, és amilyen kis birka, beadja majd a derekát, hacsak az öcsém ki nem áll érte.

Búvárruha, űrhajós ruha?? Elég lesz a tankini is.

Csajok! ha újra jó idő lesz, jöhetnétek ide is talizni a garancsi-tóhoz, ahol az Üvegtigriseket forgatták. Jó az étterem, tök szép a hely, van játszótér, nagy placc, padok, sétány, tó, giccs. Na??????

Móni
kokonya

Móni! Én gyakran járok arra. Az garancsi tó? Budaörs-Budakeszi-Telki. Aztán Perbál, Pilisvörösvár, Leányvár és Egom. Ilyenek vannak arra,ugye? Tényleg szép! :)
Vendég

Nóri, azaz. Az tőlünk sincs messze, egy ottani talira még lehet hogy én is beneveznék. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Na schöne guten Morgen! Bea! Beelőztelek. Már megy a mosogatás... Nem bírok aludni! Viszont nem értem a dedet. 2napja csoffadt esti cici mellett aludt 9től 7ig. Ma megtömtem 11kor és 4kor rikácsol! Nem értem,nem értem,nem értem! Amit most nem értek, egyszerűen ennyi!
Vendég

Jo reggelt Nori!
Siman beeloztel, en meg csak most nyitogatom a szemem. Fel oraja ebren vagyunk, de azt sem tom hol vagyok. Harom kezzel kapaszkodva jottem le a lepcson.

Nem csak a te nunisod ilyen kiszamithatatlan ebredes teren, hanem az en kukisom is. Az utolso etetes mindig fel 9-kor kerul sorra mostanaban. Altalaban bealszik a harmadanal, vagy a felenel. A kutya orul a megmaradt tapszernek, en meg felkeszitem magam, hogy ejszaka tuti ebredni fog E. az ehseg miatt. De nem ebred, hatig durmol.
De van, hogy benyeli az egeszet es negykor mozgolodni, nyekeregni kezd. Nem ertem.
Azt sem ertem, hogy miert nem ker emelest. Mar kb masfel honapja ennyit eszik es eleg neki. OK, ez sem keves, de furcsa, hogy allandoan nott az igenye, azota meg semmi. Most mar gyanitom, hogy vele sem fogjuk kinoni a kozepes aventes uveget, mert hiaba volt K. husgomboc, ameddig tapot kapott, addig beerte reggel 180, este 210 ml-vel, efele soha sem mentunk. Most mar tejet kap reggel este, abbol is bo 2 dl csuszik le. Pedig a tejen kivul mast nem vacsizik, uzsonna az utolso szilard taplaleka lefekves elott. Max ha Feri vacsorazik, akkor ker picit.
Jah, meg a szuleimnel van teletomve estenkent, hiaba mondom, hogy nem kell teleetetni lefekves elott, mert ki fog durrani utana a tejtol, apukamnak vmiert van egy olyan remkepe, hogy esti gyomortomes nelkul nem lehet lefekudni. :roll: :roll:
Sebaj, hogy o meg cukros es nulla dietat tart... :evil:

Kakti! Orulok, hogy jo volt a tegnapotok! Mikor mentek legkozelebb? Anno Londonban nalam megfigyelheto volt, hogy minel messzebbre jutottam el babaval, annal messzebbre kivankoztam. :D

Zsuzsa, Moni!
Negy oras rendszer nalunk, sincs, de harom oras igen. En ezt a negy orasat nem is igazan ertem egy olyan gyereknel, aki alszik ejszaka. Mert elvileg ot evesnek meg kell lennie meg jo sokaig. Nem art. De ha negy orankent esznek es az en gyerekem altalaban hetkor eszik eloszor, este viszont fel 9tol tovabb nem birja, akkor baromira nem jon ki a negy orankenti 5szori eves...
Meg Kristof sem eszik negy orankent.
Amiota megkezdtuk a hozzatapit, tehat kb fel eves kora ota 7kor itta a reggeli tejet, 9:30kor tizorai, 1-fel 2kor ebed, fel 5kor uzsonna, este 8kor esti tej. Mivel ez mar egyszer bejott, igy Eriket is erre a beosztasra szeretnem raprogramozni.

Reni!
Ha ugy nezzuk a hasammal nekem sincs gondom olyan sok, nekem csak bugyivonalban van par repedes, linea negra nincs, a koldokom visszahuzodott. Nekem a problema a feszesseggel van, az valahogy nem akar a regi lenni.
Tovabbra sem ertem. K-val hiztam 25 kg-ot, elefant voltam, megis feszes lettem szules utan. E-vel hiztam 15 kilot, terhesseg alatt igen jo allapotban maradtam, de nem akar visszahuzodni a hasamon a bor, pedig nem volt nagy pocim. Oreg sem vagyok. Nemtom, ez talan a gyerekek szamatol fugg???
Ami engem nagyon zavar, az a labam. Nagyon sok hajszaler latszik, beverzesek vannak. A mi csaladunkban eleg nagy a hajlam a visszerre, gondoltam, hogy utoler. A londoni hutohazas allomunka kihozta nalam idejekoran. A ket egymas utani terhesseg eppen nem sokat segitett rajta. Az egesz napos rohanas, gyerekcipeles meg pont ronditja. Hat, nemtom hogy fogok kinezni 30 eves koromra.
Tegnap elo is szedtem a leggingseket, merthogy en pucer labbal ki nem megyek az utcara, az tuti.
Feri volt a legviccesebb. Kb ket hete mondja: "Nagyon latszanak az erek a labadon most. Sokat alltal mostanaban?"
Basszus, kicsit idegese lettem. Gondoltam magamban, hogy megis mit gondol, en mit csinalok itthon egesz nap? Fekszem a kanapen felpolcolt labakkal, kozben meg figyelem a hang nelkul aranyosan eljatszo gyermekeinket???
De befogtam, mert tudom, hogy nem bantani akart, csak bamba volt es rosszul fogalmazott.

Jah, most elegge lelkiismeretfurdalasom van. Tegnap este volt egy jo nagy vitank, en generaltam. Jol megbantottuk egymast oda-vissza. OK, utana kibekultunk. Abban bizom, hogy legalabb ert valamit az egesz es a vita targya megoldodik.
Azon ment fel a pumpam, hogy Ferit az uzemorvos mar bo ket honapja elzavarta tudoszurore. Mert valami nagyon nem jot hall Feri tudejen. Feri nem kicsit dohanyos, nagyon az. Akkor jol befosott o is, monta, hogy elmegy es ha barmi baj van, a legaprobb is, akkor leteszi a cigit. Nah, azota sem megy el, mar haromszor jart az epuletben, de nem ment be. Persze fogorvoshoz, fuleszhez meg siman eljutott, amikor csak akart, de ezt halogatja. Hetente tobbszor szobakerul, mindig az mondja, hogy majd a kovetkezo heten. Mar ket hete nem hoztam szoba, hogy ne zaklassam, de ugyanugy sunyizott. Minden nap eszembe volt es jol felhergeltem magam, amikor tegnap ismet rakerdeztem, hogy jovoheten megy-e, o meg azt mondta, hogy "lehet". A lehet nala hatarozott nem.
Nah, ekkor robbantam.
Most o tuti biztos abban, hogy talalnak valamit es azert nem akar elmenni, mert tudja, hogy akkor fix cigiletetel lesz. Egyebkent mar rengetegszer beigerte, amiota egyutt vagyunk, Kristof szuletesere, Erikkel valo teherbeesesre, majd Erik szuletesere.
Vendég

Jó reggel!

Kellett nekem tegnap leírni, hogy átlag 2x kelünk éjjel! Most 2 óránként kelt és akkor sem evett rendesen, csak rángatta a cicim és nyammogott rajta :( Nem tudom, hogy mi lehet a baja: az időjárás, az, hogy úja szedjük a májgyógyszert, mégis elkapta a betegségem... ? Teljesen paff vagyok :cry:

Móni: próbáld a háttérből támogatni sógornődet, hogy ne adja fel! A PureLan (vagy egyéb lanolin kenőcs) csodákra képes a sebes bimbóval! ;)
zuzmooo

Sziasztok!
Még mi is vagyunk.Csak valahogy mindig addig jutok el, hogy olvassak, aztán meg már nincs időm írni.
Zuzmoo! Rendszer nálunk sincs semmilyen szinten. Napközben simán 1-1.5óránként képes enni kérni a kiscsaj. Az éjszakák azért már nem ilyenek, bár ma nagy meglepetésemre felébredt 0.50-kor. Igaz, hogy 1kor már megint aludt, na de hát már ezer éve nem kelt fel éjszaka!
Bea! Gondolom a hasi feszesség biztos múlik valamilyen szinten a terhességek számától, mert gondolom egy kicsit mindig jobban veszít a feszességéből és sokkal többet kell dolgozni meg várni a várva-várt eredményre. De tapasztalatom nincs ez ügyben, meg tudásom se, ugyhogy csak vélemény.
Tüdőszűrő: nem teljesen ugyanaz, de tegnap voltam anyajegy szűrésen és két 0.5mm-es anyajegyemet is figyelnem kell, meg menni kell kontrollra. Mind a kettő most "nőtt ki" a terhesség vége felé, kis indur-pindur fekete pöttyök. Halál stresszes lettem, úgy beparáztam. Egyből mindent olvastam a neten és még jobban bestresszeltem magam. Tiszta feszült vagyok azóta is, lehet, hogy Ő is nagyon fél és azért nem akar elmenni. És most nem arra gondolok, hogy attól fél, hogy a cigit kell letennie!
Mérleh: nálunk nem digitálisan mér a védőnő, hanem olyanon, mint amilyenen régen a kenyeret mérték..biztos tudjátok: kell rátenni súlyokat meg minden, de ez la. pontos.nálunk bodyban és pelenkával mérnek és levonják őket a súlyból.
Zarja! Akkor lehet, hogy a küzdelmed meghozta a várva-várt eredményt???Ez tök jó!
kokonya! én nem tudok jó urológust, meg hát nem is arrafelé élek.. :lol:
Az én csajom múlt héten volt 6150gr és 59.5cm. Jó kis husi!
Mostanában a nagy kádban fürdik az apjával és sokkal jobban élvezi, mint a kis kádat élvezte. Lehet a fürdést nem szerető babáknál is ki kéne próbálni a nagy kádat, vagy az együtt pancsolást.

Kép
Kép
ronci

Bea!
Én is azt gondolom, amit Ronci! Feri nem attól fél sztem, hogy a cigit le kell tennie, hanem attól, hogy tényleg találnak valamit, ami nem odavaló. Küldök majd privit.

Nóri!
Te aztán nagyon friss vagy! Csak aztán nehogy napközben ájulj be a fáradtságtól! :)

Nekünk nincs szerencsénk az elektromos szerkezetekkel. A zenélő-forgónk ugye bekrepált (jó, az nem elektromos), korábban meghalt a bébiőrünk is. Kaptunk újat nagynénéméktől, és most az is szarakodik (lehet, hogy az előzőnek sem volt semmi baja???). Néha elkezd minden indok nélkül recsegni-sisteregni. A legjobb, mikor erre ébredünk éjjel kettőkor. És nem csinálja mindenhol, csak a hálószobában. Pont ott, ahol a leginkább kéne, hogy működjön. Nincs ott semmi új, ugyanolyan, mint amikor működött. Mit mondjak a Minimanóban, ha visszaviszem? Nóri! Adj tanácsot! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Tudoszuro tema: tudom, hogy attol fel, hogy tenyleg talalnak valamit, de valamiert azt erzem, hogy a cigi lerakas nehezsegeitol jobban tart. Ez az, ami a legjobban idegesit.

Kakti!
Orommel olvasom majd a prividet. Sajna a legzesfigyelohoz nem tudok hozzaszolni, nekunk az itthon nem igazan ismert Tommee Tippee van, ez most mar masodik gyerek es sok-sok hurcolas, koltozes, raktarozas utan is tokeletesen mukodik (kopp-kopp, nehogy elromoljon, mert most nincs penzunk masikra. Kicsit furcsa is nekem, hogy itt ez a tipus nincs forgalomban, mert szerintem tok jo. Igaz, hogy kint meg ugy osszessegeben alig van legzesfigyelo, angelcare-t esely nem volt venni, mert ahol elvileg lett volna, ott sem volt soha raktaron.
Vendég

Nekem a Tommee Tippee cuccok összességében nagyon tetszenek. Csak itthon kevés féle van. Amúgy nem is a légzésfigyu szaraxik, azzal nincs gond. Csak a bébiőr (mert nekünk ez két külön készülék).

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti!
Ha gondolod bebiort tudok neked kolcsonadni, mert ugy emlekszem, hogy nekunk ket felesleges is van. (asszem legalabbis, hogy meg egyiket sem osztogattam el.)
Mindketto tommee tippee, nem a legujabb fajta, mi is ajandekba kaptuk, mar hasznaltak, de mukodnek. Csak nem tudtuk meg befogni oket, mert a legzesfigyun van ugye bebior is es azt hasznaljuk. Legalab megnezheted, hogy ezzel a fajtaval is baj van-e nalatok. Illetve maradhat is, mert mi tenzleg nem hasznaljuk, a sogornomnek ugyanolyan legzesfigyus bebiort hoztunk ajandekba, mint a mienk, szoval neki sincs ra szuksege.
Annyi, hogy angoldugos az adapter, tehat atlakitora szukseg lenne (de talan elemrol is muxik, meg nem vizsgaltam meg jobban).
Vendég

Az egyiket meg is talaltam, de ez csak siman tomy, rosszul emlekeztem. ez a fajta: http://www.tomy.co.uk/_download/YSAWWVXG.pdf
Vendég

köszi köszöntéseket :lol:
nem felejtem a süti receptet, de vendégek jönnek hozzánk és mivel úszik a ház, így muszáj rendet vágnom :wink: :wink:

Nóri igen elég egyformán haladunk, csak kár, hogy én nem vagyok annyira fiatal mint Te :wink: én augusztusban 31 leszek :shock:

Katica ne aggódj Emő súlya miatt, Léna is csak 5500 gr, 64 centi... mondjuk reális is, mert 62-s rugit hosszban esélytelen vagyok ráhúzni, a 68-s meg iszonyat bő neki, szóval most vagy kicsi cucc van rajta vagy lóg hossz kivételével mindenütt.
Ja és ugye Te láttál Apát is és engem is a kórházban, na tőlünk senki nem örökölt nádszál termetet :lol:

Eszter,
ne aggódj please, a nem evős gyerek nem eszik, Lillának még a szopi ment, de a hozzátápinál sokkal többet szívtam, szóval ne keseredj, lesz még rosszabb is, ezt tapasztalatból mondom. Ja és a röhej, a jobban evő gyerekem kevesebb kiló :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Bea!
Köszönöm az ajánlatot, lehet, hogy élünk vele - már csak azért is, mert ha ezt beadjuk szervizbe, kéne helyette vmi... Majd megbeszélem Zolival.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Csajok! Legalább ennyi tiszteletet adjuk meg nyomorult gyerekeknek. Eleinte tényleg vicces volt olvasni távirati stílusban a sok N., L., K., E. és társait, de azért a babáink megérdemlik, hogy ne csak ilyen Zsaru magazin stílusban utaljunk rájuk. Nem???

Móni: aki Á-t mond, mondjon B-t is??? :D

Bea: poci: nem lehet, hogy az a gond, hogy egyszer kitágult a pocid, aztán nem sok időt adtál neki a regenerálódásra és újra kitágítottad? A barátnőmnél a két fiú közt van 18 hónap, a legkisebb most 2 éves. Azt mondta, hogy még mindig lóg a hasa.  Talán valami intenzív hasizommunka?

:D Zsolti dettó Feri ebben. Nálunk is mentek a nagy ígérgetések, hogy leteszi a cigit. Azóta is az a fő szerelme. Engem sem kell félteni: cinkelem ahol érem. Ha mer sír, hogy ne bántsam már, akkor hozom fel neki, hogy nem egyszer megígérte már, tehát ezek után kímélet már nincs. Nem jár. Bár most már finoman csinálom, volt olyan, hogy kidobtam a teli cigisdobozt, vagy a mosdóban látványosan felgyújtottam. :D Sajna eredménytelenül. Nem volna hatásosabb, ha nem kiabálnál vele, csak halkan finoman közölni, hogy sajnálod, hogy a fiaid apa nélkül nőnek fel. Milyen mintát tanulnak? Sokszor, és nyomatékosan. EZ sokkal idegesítőbb tud lenni, mint az egyszeri kiabálás.

Nóri: mikor érzelmi hatás alatt állok, nehezebben fogalmazok. Illetve, rosszul hangsúlyozom, ezért próbáltam körbeírni a szitut rendesen, de ezek szerint így se sikerült. Ennek a hülye mérlegsztorinak köszönhetően letettük a tápot, és újra visszavettük kifejezetten a roborálás miatt. Nem kicsit vagyok dühös. De már nem érdekel, egy hét két hét már nem számít.

zarja

Zarja: ne haragudj, de mivel en a sajat gyermekeimet nem becezem (nem is all szandekomban), viszont a Kristofot es az Eriket sem akarom minden masodik sorban kiirni, ismetelni, ha roluk irok, igy nekem teljesen logikus, hogy roviditem a nevuket. Elfogadom, hogy neked nem tetszik, igerem, hogy sem a te fiad nevet, sem mas gyermekenek nevet nem fogom hasonloan irni, ahogyan eddig sem tettem. De a sajatomet igen...
Es en ezt nem erzem cikinek, vagy rossznak. :roll: :roll:
Es meg azt sem erzem, hogy ezzel a tiszteletet nem adnam meg neki, a "legalabb" meg egyenesen felhaboritja kicsit a lelkem, mert ezzel az jon le, mintha ugy erezned, hogy egyebkent sem nezem oket semmibe... Sajnalom, ha ez jon le, ez nem igy van.

A cigivel kapcsolatban a halk megjegyzeseken mar tul vagyunk, az utosebbeken is, de azon kivul, hogy elszomoritottam masran nem mentem vele. A tegnapi vita tenyleg durva volt, de remelem, hogy legalabb lesz eredmenye es megerte. Eddig ugy nez ki. :D :?
Vendég

zarja:a mérleg.ha ezteket én írtam volna meg "tömtem ahogy tudtam" hát biztos megkaptam volna tőled :D
egy kívülálló jobban látja,ne gőzölj be!szopik-hurrá,jókedvű, fejlődik, ezen kűzdöttél, ha éhes lenne visítana.
az én gyerekem se szól hogy éhes-vagy soha nem éhes, amikor etetem közbe a cumisüveggel játszik.tudom milyen ez
az utcánkba az egyik anyuka mesélte aki csak szoptat, h. a lánya 8 órán keresztül nem szopott.(nem volt éhes???-tej volt bőven, gondolhatod)utána behozta
én nagyon szorítok neked
szoptass! :D

zsó
Kép
pcd1985

Bea: szerintem is a csendesen, szomorúan mondott "Azt akarod, hogy a fiaid apa nélkül nőjenek fel?" kérdés lenne a leghatásosabb. Bár te ismered jobban a párod, gondolom már mindent bevetettél. :(
Egyik ismerősünk valami tablettás kúrával szokott le. Nem tudom a nevét, de ha érdekel megkérdezem. Elég drága, kb 2 hónapig kellett szedni, de a napi két dobozról le tudott szokni vele teljesen.

Nem tudom melyik fának a termése/magja ez a vattaszerű sz@r, de ha kinézek az ablakon, olyan mintha havazna! Nagyon durva! :evil: Szellőztetés után tele van vele a szoba is :x :x :x
zuzmooo

én csak azért ugrottam be írni, mert a "fülemben csengenek" a tegnapi höszök, a császárról, meg hogy minket császárosokat jól kipucoltak, meg a nem császárosokat is jól kipucolták......
böeee,bööeee, és ezredszer is böööeeeee
:?
én a császárt is meg az egész szülést a mai napíg nehezen emésztem meg,
abba bele se merek gondolni, mi lett volna ha nem császároznak, amikor hozzámnyúlt a doki én visítottam,képtelen voltam uralkodni magamon
tudom hogy ezt már rengetegszer írtam
le a kalappal a "rendesen"szülők előtt.....
szóval azóta ezen kattogok, meg most hogy ezerrel vérzek, leszakad a derekam, olyan érzés mint 38 hetes terhesen..
visszajönnek az emlékek

zsó
Kép
pcd1985

végre géphez jutok.. :P

Jót nevetek ezen a chamomillán..... egy teáskanál vízben felodva...de mire feloldódik, addig a gyerek megkergül, jobb esetben elalszik
Most már Levente is minden foghatót a szájába nyom és kegyetlenül rág rajta.. Amíg nem a bimbómmal csinálja, addig nem baj, csak sajnálom szegényt.

Zuzmooo: mondtam tudod, hogy nekünk is az első pár napban állandóan fájlalta a pociját és mindig nagyobb mennyiségű epét ürített, azóta normalizálódott a helyzet, a kaki is szép világos sárga.
Reméljük Benő nem kapta el, lehet hogy csak nem tetszik neki a Charlie féle hangod :)

bea:Sajnos ilyenek a pasik sokszor, hogy hiába rágjuk a szájukba a dolgokat valahogy nem értik. Az én párom is már 3 éve halogatja a fogorvost, pedig már én is mondtam, hogy ki fog rohadni az ínye :) de szerintem egyszerűen parázik.

kakti: most már ki kellene találni hogy mi zavarja be a készüléketeket. Még az is lehet, hogy valami paranormális jelenség. Bár akkor Lili nem tudna nyugodtan aludni, mert ők fogékonyak az ilyesmire
stephie

A gyerek állandóan fel akar ülni :shock: Ha az ölemben fekszik kifelé fordítva, vagy a kagylóülésben van, erőlködik, emelgeti a lábát, fejét... ha odaadom neki a kezem, hogy belekapaszkodjon, megpróbálja felhúzni magát :lol:
Ja, és állni is próbál. Ha velem szemben van az ölemben, én ülök és így leér a lába a combomig, kitolja magát. :lol:
Úgy tudom, még nem szabad ilyenekkel terhelni a gerincét, de lefogni sem akarom, ha ő csinálja.
És persze ezerrel vigyorog, mikor ezeket csinálja! :lol: :lol: :lol:
zuzmooo

zuzmooo: először ezt légyszi, te tudod mit kell vele csinálni :)
Kép

Gratulálok Benőnek Kép
Benő nagyon stramm gyerek, mondtam én már korábban is.
Levi még mindig nem tudja, hogy mit várok tőle amikor megfogom a két kezét. Még mindig hidal :)
stephie

Anita:

hála az égnek, ha paranormális jelenség is, nem Lili szobájában van a gond. Tuti, hogy a mi szobánkban zavarja valami. Csak tudnám, hogy mi???? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Zsó, ne aggódj, nem vagy egyedül a császáros "élményeiddel". Nekem is sok szempontból igen rossz visszaemlékezni a terhességemre, a szülésre. Egyrészt bánt ez a dolog, másrészt viszont nagyon-nagyon örülök Botinak. Nálam állítólag az önbeteljesítő jóslat is közrejátszott, hogy végül császár lett. Ti hisztek az ilyesmikben? Arra gondolok, hogy anyukám is császárral szült engem (a húgomat is), viszonylag sokat mesélt arról, hogy már egy hónappal szülés előtt befektették, velem dec. végére volt kiírva, aztán csak jan. közepén születtem meg (anyu szerint elszámolták...), aztán volt ott depis anyuka a gyermekágyon, és anyut az is megviselte, mert ők még kb. 10 napot voltak bent szülés után, aztán nem ment neki a szoptatás, illetve nagyon kimerült volt szülés után, és neki is volt idegbecsípődése... Még lehet, hogy tudnék írni a saját terhességemmel/szülésemmel kísértetiesen megegyező dolgokat anyu elmondottaiból... Na most, engem is befektettek szülés előtt egy héttel majdnem egy egész hétre. Ott nekem is volt egy elég érdekes szobatársam, sőt utána a gyermekágyon is találkoztam érdekes anyukákkal... A szülés előtti bentfekvésem során nagyon sokat gondoltam a császárra, és igazából féltem tőle, bármennyire is próbáltam tudatosítani magamban, hogy az is benne van a pakliban és millióan szültek már úgy is, és itt vannak, és semmi bajuk, akkor is belelovaltam magam... És tessék, a szülőszobán biza nem tágultam, pedig, tudjátok, iszonyat erős összehúzódásokat mért a CTG... És puff: császár. Egyébként magára a műtétre nem rossz visszagondolni, mert hamar megvolt, de az, mikor közölték, hogy csaszi lesz, na az rossz volt, meg a műtőben az előkészületek (pedig az sem lehetett olyan hosszú idő), aztán a gyermekágyas nehézségek (szoptatás megkezdése, csecsemősök bunkósága stb. stb.) aztán otthon én is depressziós lettem...ááá nem is sorolom. De van valami ebben az önbeteljesítő jóslatban... :? Hogy jót is írjak, és ez nem egyezik anyu történeteivel, hogy én tudok szoptatni. :) Egyébként tényleg érdekes, és már csak egyet írok erre az önbeteljesítőre: a vakbélműtétemet is megéreztem... Már egy évvel a műtét előtt. Annyit mondogattam, hogy nekem tuti vakbelem lesz, hogy végül az lett... Úgyhogy egy tuti következtetést tudok csak levonni: pozitív gondolkodás! ;) :)

Kép
erusverus

Oké, köszi, Anita, én is így csinálom a gyógyszerek beadását. :)

Kép
erusverus

Ma voltunk a 3 hós csípőszűrésen, minden rendben van, negatív lett.

Ez az idő nekünk is betesz... Itt van a borfesztivál, a hídivásár + egy csomó jó program a városban, erre nem akar kisütni a nap... :x Ki is írta, hogy eljár valami időjárás javító táncot? (Ez így elég hülyén hangzik...) Én is megtanulnám, hátha együttes erővel sikerülne a dolog! :)

Kép
erusverus

Zuzmooo, itt is havazik... :D :?

Kép
erusverus

Halihó.

Csajok hogy ti mennyire ráértek :lol: :wink: Nagyon sokat írtatok, alig bírtam visszaolvasni... :roll:

Erusverus. Én írtam a táncot, meg az éneket és láss csodát, nálunk ma egész szép idő van :lol: Néha kisüt a nap, néha beborul, de lényegesen jobb, mint az elmúlt napok időjárása. Amúgy itt is havazik. Mi az Eger pataktól nem messze lakunk és a patakpart végig tele van olyan buzi fákkal. Utálom. Grrrr. :x

Voltunk anyukámmal a plázában délelőtt. Vettünk az öcsikémnek kapusnadrágot, meg mezt meg cipőt a focihoz, mert vasárnap meccsük lesz. Hát, hogy az a kölkec, hogy fog örülni. Szívesen megnéztem volna az arcát. :roll:

Megint elfelejtettem mit akartam még írni... :shock: Elsorvad az agyam az itthonléttől :lol: :oops:

bellerreni
Eger

Ajaj, úgy látom, akasztják ma a hóhért. :D

Bea: bocs, tényleg nem megbántani akartalak a nevekkel. Mea culpa.
Kíváncsi vagyok, mire jut Feri a tüdőgondozóval. No meg a cigivel.

Zsó: hát igen, gondoltam is a tömés közben ezerrel rád. :D Hogy mit fogok én ezért kapni, ha elmondom. Aztán kiderült, hogy egyszerűen csak én pánikoltam be és én vagyok a liba.

Zsó: hát én meg úgy gondolom, hogy le a kalappal a császárosok előtt. Azért ez egy komoly hasi műtét, ti meg már másnap nemcsak magatok, hanem a babát is elláttátok. Pl egy epeműtét után (ami szerintem hasonló fajsúly a szervezet számára) egy hétig ágynyugalom és pihi van. Ti meg!

zarja

Reni, te anyasámán! :) Te tudsz valamit! ;) :D Végre Szegeden is süt a nap!!! :)

Képzeljétek, lehet, hogy eljárok majd Botival baba-mama jógára! :) Mindenképpen kíváncsi vagyok, hogy milyen lenne együtt mozogni valamit, meg aztán így egyszerűbb lenne számunkra, mert nem kell, hogy apa előbb hazaérjen, hogy én elmehessek tornázni. A pilates az amúgy is majdnem jóga volt. Örülnék, ha Boti hozzászokna a rendszeres testmozgáshoz és ehhez én adnám a pozitív példát. Hihi! :) Na persze később szeretném, ha ő saját magának választana valamilyen sportot.
Ez az a hely, amit kinéztem: http://hajnalfeny.info/?page_id=5

Kép
erusverus

Reni, te anyasámán! :) Te tudsz valamit! ;) :D Végre Szegeden is süt a nap!!! :)

Képzeljétek, lehet, hogy eljárok majd Botival baba-mama jógára! :) Mindenképpen kíváncsi vagyok, hogy milyen lenne együtt mozogni valamit, meg aztán így egyszerűbb lenne számunkra, mert nem kell, hogy apa előbb hazaérjen, hogy én elmehessek tornázni. A pilates az amúgy is majdnem jóga volt. Örülnék, ha Boti hozzászokna a rendszeres testmozgáshoz és ehhez én adnám a pozitív példát. Hihi! :) Na persze később szeretném, ha ő saját magának választana valamilyen sportot.
Ez az a hely, amit kinéztem: http://hajnalfeny.info/?page_id=5

Kép
erusverus

Hosszu ido utan vegre ismet az en kezemben volt az iranyitas!!!
Ez kimerult annyiban, hogy Feri szippantot rendelt es az ikerszomszedunk ideadta reggel nekem a taviranyitot, hogy engedjem be hozzajuk is a kocsit. :lol: :lol:
Es en mar ennek is orulok!
Sikeresen vegigvittem egy tiz perces projektet, ami nem gyerekekkel volt kapcsolatos! :lol: :lol:

Eszter: tultargyaltuk, en is mindenen felkapom a vizet mostanaban.

Csatlakozom a hajhullatokhoz.
Kellett nekem hajat mosni tegnap! Azota hullik.
Gyanitom, hogy eddig is hullott volna, ha nem masfel hete lett volna utoljara kimosva. Igy valszeg a beszaradt hajhab bent tartotta a szalakat. :lol: :lol:
Vendég

Katica!
Én is próbáltam már az Alana pelenkát és tetszett.

Zuzmooo!
Nálunk is ez a műsor. Bölcsőtartásban feszíti fel a felsőtestét. Ha a karomra ültetem és a másik karomat a tappancsai alá teszem, feláll rá.
Most attól kacag óriásiakat, ha hanyatt fekve a hasamra ültetem, de persze nem ültetem kajakra magamra, hanem tartom a hónaljánál fogva és jobbra-balra döntögetem.
Gyöngyöző kacajok törnek fel belőle.:lol: :lol: :lol: :lol:

Császár:
Esetemben én javasoltam elég nyomatékosan a dokimnak, hogy vágjon, mert éreztem, hogy csak szerte-szana repedések árán jönne ki belőlem a gyerek vagy talán úgy sem, mivel én már két napja ugyanazt éreztem, mint a szülőágyon, hogy iszonyatosan nyomul lefelé, de nem tud beilleszkedni helyére. Ezt a doki is megállapította minden oxy emelés előtt, mármint hogy nincs a kobakja a megfelelő helyen. Szóval nálam erősen téraránytalanságról volt szó.
Iszonyúan megkönnyebbültem, mikor vééégre valahára a dokim is belátta és úgy döntött, hogy nyisza lesz!!!

Kokonya!
Én sem ismerek urológust.

Off
Az előző pasim (akivel 13,5 évig éltem) kollégája és barátja ma felakasztotta magát...
Valaki mondja már meg nekem, mert nem értem, hogy mi visz rá valakit erre???
Oké, tudom, hogy számtalan ilyen eset van, sajnos közületek is van tapasztalata pár embernek, de én nem értem.
Okos, intelligens, jó humorú pasi volt. Pár évvel idősebb nálam.
Van két gyönyörű fia, bár elvált.
Azok a szegény gyerekek hogy fogják ezt megemészteni? Hogy lehet valaki ennyire önző?
Tény, hogy én már egy pár éve nem tudok róla semmit. Lehet, hogy beteg volt vagy mit tudom én, de ezzel a tettével a szerettein cseszett ki a legjobban. Olyan felfoghatatlan ez most számomra.
Na bocs.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat, számomra is felfoghatatlanok az (ilyen) öngyilkosságok... Pár éve apu haverja akasztotta fel magát a munkahelyén, és a fia talált rá... :cry: Múltkor említettem a Sorskönyvet Eric Berne-től. Na most van ugye jó sorskönyv, ha az ember e szerint él, akkor úgymond boldog életet él, kivéve ha nem lett közben teljesen autonóm, mert igazából az a legszerencsésebb, de egyben nagyon ritka is. A sorskönyvet mindenki a felmenőitől "örökli", nem tudatosan a szülei, nagyszülei által beleprogramozottak szerint él. Tehát természetesen van rossz sorskönyv is. A rossz sorskönyv szerint élők pl. alkoholistákká, gyilkosokká, elmebetegekké stb. válhatnak, ha nem szabadulnak meg a sorskönyvüktől. És ami a témához kapcsolódik az az, hogy Berne szerint mindenki már 6 éves kora előtt úgymond kigondolja, hogy hogyan fog meghalni. De mivel millió emberrel találkozunk, így rengeteg rossz sorskönyvű emberrel is találkozhatunk, ami nekünk nem éppen jó... Na most erről még írhatnék egy csomót, de nem akarlak titeket untatni, mindenesetre érdekes olvasmány. ;) Ja még valami: a sorskönyvünk nagyon sokszor kapcsolatba hozható a kedvenc gyerekkori tündérmesénkkel, a mesék szereplői életünk szereplőivel! A szerző azzal érvel, hogy ezek valójában népmesék, tehát a mesélői a való életből merítettek. És a tündérmesék legismertebb változatai beza túlontúl szépen érnek véget, viszont mindegyiknek megírták a kevésbé idilli változatát is...
És egy utolsó dolog: pszichológusok megfigyelték, hogy sok ember kiválaszt magának egy rokont vagy példaképet, és azt mondja, hogy én is abban az életkorban fogok meghalni, mint ő. És ez is az esetek többségében bejött... (És most már befogom! Becsszó!)

Kép
erusverus

Hú Erusverus, nem áll tőlem messze az agykontroll, de ez már kicsit túl misztifikus. :roll:

Kattkat, nagyon szomorú, de nem tudni mi visz el egy embert idáig. Önzés egyrészről biztos. Másrészről meg vagy marha nagy bátorság, vagy pillanatnyi elmezavar kell hozzá szerintem. Én biztosan nem merném megcsinálni. Apukámnak mondjuk 2 egész fölött volt a véralkoholszintje, úgy mert belevágni. Igaz, előtte sokáig mondogatta hogy megcsinálja. Hát úgy lett. Jó lenne tudni hogy gondolt-e akkor rám...

Dalika merre jár vajon? Régen jelentkezett.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csuppancs, pedig egy pszichiáter írta! :)

Kép
erusverus

Nem azt mondtam hogy hülyeség. :)

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Kicsit megint lemaradtam, nehéz követni titeket. :)

Nálunk nincs semmi jó hír.. nézegetik a házukat.
A mellem mára kegyetlenül begyulladt, belázasodtam.. Most újra minden szopi után fejek, de még most is ráz a hideg és alig bírom felemelni a karom..:cry: :cry:

Zarja, egy hete én is kibuktam, hogy nem hízik Bazsu, azóta nem mérem minden szopinál és nem 3 óránként etetem, hanem amikor látom rajta hogy enne.. van hogy 2 óra telik el van hogy öt.. a következő héten hízott 300g-ot..(előtte 90-et) Szóval most igény szerint etetek és ez hízás szempontjából bejött. :)
Tudom nálatok azért komplikáltabb a helyzet. :?
Vendég

Értem. :) Egyébként én már számtalanszor észrevettem, hogy anyu diktál bennem. Mármint anyu szavait hallom, hogy ezt meg azt, így és így csináld. És legtöbbször úgy is csinálom, bár később van, hogy úgy érzem, én valójában nem szeretem úgy csinálni... Értitek? Ti éreztetek már így? Tök sz@r...
Na nem akarlak titeket tovább zaklatni ezekkel az "agybajokkal"! :)

Inkább: Ismeritek azt a dalt, amiben ez a mondat szerepel: "Ezért hát rántott húst eszem, mindig étteremben, azt legalább ismerem és elfér a zsebemben!" :D Mi a címe, tudja valaki?

Kép
erusverus

Ahogy olvaslak titeket, szerintem teljesen felesleges már méregetni a babókat! Nekem már az első hó letelte után azt javasolta a védőnő, hogy ne mérjem, majd ráér minden 2. héten besétálni hozzá, és ő leméri, ha nagyon kíváncsi vagyok. Így is tettem, és így legalább nem idegesítettem magam a mért számokkal, és így is fejlődik Boti. És a ti gyerkőceitek is gyarapodnak. Van, hogy többet esznek, van, hogy kevesebbet, egy-egy etetést és egy-egy hetet tekintve is. Mint mi is. És így persze, hogy előfordul, hogy egyik nap/héten kevesebbet a másikon meg többet mértek.

Kép
erusverus

Nálunk mind kettő lány LL így nem rövidítünk, bár Lénust szoktuk viccelni, hogy ő lesz LL Junior (na jó ez még viccnek is rossz) :lol: bocsi lányok, de ezt nem tudtam kihagyni :oops:

KépKép

KépKép
beneildi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?