Új privát üzeneted érkezett!

Szia Memara!!!!

Hát, már csak max. 30 nap és biztos, hogy kibújik! Már nagyon várom, hogy milyen lesz!!!!!!! Egyelőre elképzelni nem tudom, hogy kétgyerekes anyuka lesz belőlem hamarosan - most még csak ülök a munkahelyem és visszaszámolom a napokat :-) meg éjszakánként tanakszom, hogy vajon milyen lesz, jó döntés volt-e az ügyeletes és társai......de sebaj, 4 hét múlva legkésőbb minden kiderül :-)

Kép

KépKép
eszterxx

Meglátod,minden rendben lesz.Bár sokszor én is morogtam a stílusuk miatt,de az tény,nagyon jó orvosgárda van.A szülésnél -biztosan-maximálisan helytállnak.Amikor benn voltam októberben,a négy szülőszoba tele volt.(Négyből kettőben cigányok...a harmadikban voltam én,a negyedikben a leendő szobatársamnak indították a szülését),nagyon rendesek voltak velük,a szülésznő is és az orvos is.
Akik,így döntöttek,hogy nem választottak a kórházban orvos,sosem bánták meg,hogy így alakult nekik.Legalábbis az akkori beszélgetések alapján ezt lehetett leszűrni.
Egy dolog miatt nem irigyellek,hogy még dolgoznod kell...
memara

Szia Eszter!

Én négy éve pont úgy jártam, mint te. A doktornő, akihez jártam, az utolsó hónapban mondta meg nekem, hogy kismama, és nem vállalhatja a szülésemet(az éjszakai ügyelet miatt), és akkor adott át Kovács doktornőnek.
Minden jót neked, biztosan jó kezekben leszel!
De jó neked, hogy nemsokára babázhatsz! :lol:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Tervezzük a 2. babát, akit a kistarcsai kórházban szeretném megszülni.
Eszterxxhez hasonlóan az Elsőszülött az Istvánban született, császárral. Akkoriban váltottunk is néhány privit, úgy emlékszem, hogy jócskán túlhordtad a bébit, igaz?
Én is csalódtam az Istvánban, így orvost váltottam és ezzel kórházat is. Most a Surányi doktorhoz járunk, akinél nemrég voltam szűrésen.
Szeretném megpróbálni a természetes szülést, ezt az orvosom is támogatja.

Olvaslak Benneteket régóta, mindenre kíváncsi vagyok amely a tarcsai kórházzal kapcsolatos, ill. Veletek, akik ott fogtok szülni!

Üdv mindenkinek
kicsiarabella

Szerintem nagyon jól döntöttél,mert nagyon jó szakemebr,s nagyon emberi.Mindenkivel rendkívül udvarias,figyelmes,ha számára "idegen"-akkor is.Sokan csak a saját pacienturájukkal kedvesek.
Annak idején,amikor orvost kerestem,őt és Várkonyit ajánlották.Aztán a sors engem Várkonyihoz vezényelt(közvetlen ismeretség révén).
memara

Sziasztok lányok na egy kis bekukk. Tényleg mindenki nagytudású ebben a kórházban, fölleg a nőgyógy részlegen. Visszanyomoztam hogy a lányomat melyik szülésznőnél szültem, persze ügyeletben. De most ha minden jól megy megfogadom, mert nagyon jó volt nekem hogy ott volt. Nagyon kedves és szerintem profi. Balázs Erika és merem mindenkinek ajánlani.
Ja egyébként junius 1 kismama jóga lesz a kórházban. Ha valakit érdekel. Én megpróbálok elmenni.
Mindenkinek zökkenőmentes és nyugodt babavárást kívánok.

Kép
Kép
pancsi76

Sziasztok!
Na írok egy kis infót!
Ügyeletes dokinál szültem!Amikor elfolyt a magzatvízem,mentünk a kórházba,akkor a dr.Surányi volt az ügyeletes!Ő csak megvizsgált,de többet nem tudok írni róla(nekem nem volt szimpi)!Viszont a szülésznő nagyon aranyos volt Sárközi Anikónak hívták!
Másnap reggel dr Szentgotthai,vagy nem tudom pontosan hogy hívják(ő sem volt valami szimpi)este 6-ig 1-szer vizsgált meg reggeltől!És az este hatos ügyeletes dr.Szabó Andrea,nála szültem meg,ő vette észre,hogy hiába folyik a magzatvízem,a burok sapka még bent volt,azért nem haladtunk a szüléssel!Ő repesztette meg,és onnantól indult meg a fájás!Hát ha ő nem jön,szerintem még mindig a szülőszobában lennék!Nagyon aranyos volt,és nagyon szimpi!!!
Az este hatos szülésznők is nagyon aranyos,kedvesek,segítőkészek voltak!Sajnos csak az egyik nevét tudom Hives Gabriella,a másik talán valami Jutkának hívták(idősebb,de egy tünemény)!!
A csecsemősökról sok jót nem tudok írni,ha valamit tudni akarsz,kérdezzél,de ha bemész kinéznek!!
Szóval se egy pelenkázást,se egy szopizást,semmit nem mutatnak meg!A kaja nekem nem jött be!De hoztak,azzal jól laktam!:-))
Ha valamit szeretnétek tudni,írjatok!

Kép
kevemoncsi
Monor

Kedves tapasztalt kismamák!

24 hetes kismama vagyok, és épp a kórházválasztás dilijében vagyok, ugyanis elsősorban az alternatív, első szülő nőnél is gátvédelemmel történő szülés híve lennék. Orvosom Kovács Réka (akiről eddig csak jó tapasztalataim vannak február óta) június végéig vállalta a terhesgondozásom, addig a Mátyásföld klinikára járok. Így másik dokit nem fogadok, a helyettese Túri doki lesz, tud valaki valamit róla? A szülésre nem kérném fel, inkább szülésznőt választanék. Tudom, hogy az alternatív szülés és a gátvédelem a Szent Imrében lehetséges, de tőlünk elég messze van. Kérdésem, hogy ez a Flór Ferencben mennyire megengedett, mennyire rugalmasak az orvosok, szülésznők. Aztán olyat is hallottam, hogy igaz, hogy Kistarcsán minden szülőszobában van kád, de nincs beszerelve a melegvíz. Ez igaz?
Dúlát is szeretnék fogadni, de ha jól tudom, nem mehet be a szülőszobába, csak a csapóajtóig.....
És még kb 1001 kérdésem lenne, ha valaki nagyon ráér akkor itt vagy privátban feltenném a kérdéseim.
Például hogy jár-e valaki szüléselőkészítő előadásra?

Nagyon várom a válaszokat!

Mindenkinek szép napokat!
anidani
Isaszeg

Szia Kevemoncsi!

És mi volt a nemzetiségiekkel? Kaptál 2 ágyas szobát?
A csecsemősök mindenhol hanyagolják az embert? Tegnap a Szent Imrében voltunk egy csecsemős előadásán, és azt mondta, hogy 40-45 gyerek jut 2 emberre és nincs idejük úgymond "betanítani" a kismamákat.
Engem nagyon érdekelnek a részletek, ha van időd írj ide vagy az emailcímemre.
Ja! És gratulálok!
anidani
Isaszeg

Szia Anidani
Én Túri dokihoz járok a Mátyásföldibe, és nagyon meg vagyok elégedve vele. Egyébként engem már kétszer operált ő, tehát régóta az ismeretség. De nekem az a szimpi benne, hogy azzal is rendes aki nem az ő betege.

Ma pl az Uzsokiba voltam mert barátnőm ott szült tegnap. És hát egy csúcsszupi korház. Most ujjították fel, 4 ágyas szobák meg 2 ágyasak és mindegyikbe bent van a zuhanyzó és egy kis konyha rész. Ami ugye tarcsán csak az alapitványi szobákba van. A szülőszoba első osztályú, és a csecsemősnővér 3x jött oda míg ott voltam, hogy minden ok a bébivel. Sőt kapott egy légzésfigyelőt mert barátnőm kissé parás. Sőt estére beadja az osztályra mert nagyon kimerült volt, és nem húzta senki a száját.
Jó lenne ha itt is szemlélet váltás lenne, de azért nem olyan gáz ez a kórház.
Én is gátvédelembe szeretnék szülni, de ahoz olyan szülésznőt és orvost kell keresni. Nem aki ügyeletbe odaszalad és már nyissz!
Én szülésznőt is, meg nődokit is fogadok. És remélem minden ok lesz.
Sok sikert a döntéshez. Bármire ha tudok én is válaszolok.

Kép
Kép
pancsi76

Szia Anidani!
6 ágyas szobában voltam,1 úgymond barnabőrű volt velünk egy szobába!
Hát biztos,hogy sok a baba 2 emberre,de amikor én bementem éjszaka,nem sok dolguk volt,és mégis"köcsögök"voltak!
Szerintem,ha nagyon akarnának,segítenének!
A szülőszobákban van sarokkád,és melegvíz is!
Én is kipróbáltam,de nekem nem segített a vajúdás közben!
A szülőszobák fel vannak újítva!Nagyon szép benne minden!
Ha van kérdés írj,és próbálok válaszolni!

Kép
kevemoncsi
Monor

Anidani!

Adél lányom született a Flórban, teljesen jó emlékekkel tértünk haza, ezért októberben is ott szeretnék szülni.
A gátvádelemről azt mondják, hogy minden ott dől el, de ha látják, hogy neked ez igenis fontos, akkor meg lehet velük beszélni, hogy legalább megpróbálják.
Túri doktort nem ismerem, nekem most csak szülésznőm lesz (aki a 2. lányomnál is segített), ő is támogatja a gátvédelmet.
A szülésnél és vajúdásnál is úgy tudom egyvalaki lehet jelen és az teljesen mindegy, hogy apuka, nagymama, barátnő, dúla, stb...Olyat is hallottam, hogy váltotta egymást a dúla és az apuka a szülés közben, de mindig csak egy kísérő lehetett benn.
Én nem járok szülésfelkészítőre, de 2 éve nagyon hasznosnak találtam.
Remélem segítettem, kérdezz bátran!

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a válaszokat!

Nverka! Azt írod a szülésznőd támogatja a gátvédelmet. Elküldenéd a nevét és telefonszámát? És úgy is támogatják, hogy épp csak egy ügyeletes dokinál szülök? Persze sokat számít, hogy a helyzet hogy kívánja, ha nem fér ki, akkor nem fér ki. De ha nem muszáj akkor nem szeretném. És mindenképp fel kell feküdni a szülőágyra vagy ha épp állva találom meg a legkényelmesebb pózt, akkor alám térdepel valaki? És a kádban szülés? Persze ez is helyzetfüggő, de vannak szülésznők, akik nem restek gumiruhát húzni és a kádban vizsgálódni, ha épp nekem ez a kényelmes. Ez a Flórban elképzelhető?
Tervezem az alapítványi szobát, de nem biztos, hogy lesz hely.
Én szeptember elejére várom a kis trónörököst, aki most eléggé elemében érzi magát, folyamatosan rúgkapál.
Köszönöm, fogok még kérdezni, most iszonyú fáradt vagyok!

Üdv:

Anidani
anidani
Isaszeg

Anidani!

privit írok

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka

Sziasztok!

Örülök, hogy így felpörgött a topic!

Anidani!
Nagyon jó és hasznos kérdéseket tettél fel! Kár, hogy nagyrészt priviben mennek majd a válaszok! Nekem is hasznos lenne!

Nagyon nincsen összehasonlítási alapom, mert sajnos máshogyan alakult a helyzet az elsőszülöttnél, elkerült a Heim Pál kh-ba.

A gátvédelem számomra is nagyon fontos lenne, bár nálam majd máshogyan lesz minden, mert császár utáni természetes szülésre készülök.
Fantasztikus, hogy minden szobában van kád! én is készülök arra, hogy kipróbálom, remélem lesz rá lehetőségem.

Ha van itt valaki, akinek van császár utáni természetes szülés élménye és megosztaná a tapasztalatait, élményeit, sokat segítene!

Előre is köszi!
Üdv mindenkinek és jó babavárást!
kicsiarabella

Sziasztok!

Anidani, megkaptad? Mert se az elküldött, se a kimenő fiókomban nincs amit megírtam :oops:
És csak a szülésznő telefonszáma miatt nem akartam ide, szivesen leírom, Kicsiarabella, amit akartam Anidaninak.
Egyébként én császár után (Rókus Kh.) szültem normál úton 2008-ban.

Szerintem, ha nem muszály nem vágnak. Nekem vágtak ugyan, de én 2 éve először szülőnek számítottam és hogy is mondjam: megelégedtem azzal, hogy egész végig szóba se került a műtét, ment szépen minden a maga medrében. Most már, októberben, úgy érzem nagy esélyem van a gátvédelemre. Egyébként az egyetlen beavatkozást, a burokrepesztést is a szülésznőm miatt úsztam meg, aki kért egy kis időt az orvostól és fél óra múlva megrepedt az magától...

Kádban végig lehet vajúdni, de szerintem szülni nem engednek, szakmai protokollra hivatkozva.

A szülőágy "majdnem ülő" helyzetbe állítható, erre én is odafigyeltem, de úgy alakult, hogy a kitolás nálam negyed óra volt és sikerült jó technikával jó fájásokkal nyomni, ezért vízszintesben is bírható volt.
Az igazi a szülősámli lenne, de az itt talán nincs.

Ha a szülésznőnek jelzed, hogy alapítványi szobát szeretnél, ebben is segít.Lehet, hogy akkor épp foglalt, de ha üresedik, akkor szól neked.

Most ennyi,

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka

Sziasztok!

Nverka!

Sajnos nem kaptam levelet. Nem tudom, mi lehet a gond, a regisztrációnál direkt bejelöltem, hogy ha hozzászólás történik a topikban, akkor jelezzen, de ezekről sem jött jelentés.

Egyébként közben a Bajcsy Zsilinszky kórházról is olvasgattam, ott a csecsemősökről nem írtak olyan durvát mint "köcsögök", bár a higiénia nem erőssége ott sem a kórtermeknek.

Így most 3 kórház verseng: a Szent Imre, Bajcsy és a Flór. A Szent Imre messze van, de az alternatívra törekszik, akár kádban szülésre is, dokikat ott nem ismerek. A Bajcsyban dolgozik egy nagyon szimpatikus doki, a neve Toldi László, csak jót hallottam róla, közel van, félig-meddig alternatív. A Flór közel van, de nemnagyon alternatív, viszont a dokim ott dolgozik, aki szintén szeptemberben fog szülni. Csecsemősök a Bajcsyban tűnnek a legjobbnak.

Fel kell tenni a kérdést mi a legfontosabb. A közelség, az ismeretség, a biztosság, a szabadság, a kismanók ellátása......
Vagy minden mindegy, mert úgyis az a lényeg, hogy épségben bújjon ki a kisember. (Talán egészségügyünk egyenetlenségeivel nem lennék kibékülve?)

Most jelen pillanatban a Szent Imre vezet.....

Nverka!

Megpróbálok én is egy levelet küldeni neked, hátha sikerül, arra tudsz válaszolni.

Anidani
anidani
Isaszeg

Sziasztok.

Olvasom a topicot, régebben irtam is egy kettőt.
Én is a Flórban fogok szülni, ráadásul ikreket kb. októberben valamikor. Kovács Réka a dokim, de átad Turi dokinak, én akartam is, mert ikrekkel nem igazán kockáztatnám az ügyeletet.

Eszterxx,
Irtam neked még nagyon múltkor privit, nem kaptad meg? Csak mert olvasom a lányokat, hogy nem megy rendesen levél?
No mindegy. Látom már nagyon a végén vagy, remélem még elcsiplek :wink:

Júni elsején lesz jóga? Jól hangzik, mikor pontosan?

Nem tudom a gátvédelemről nem tudok mesélni, az 5 kilós fiam nem jött volna ki ha nem vágnak szépen. De semmi bajom nincs a vágással, igazándiból nincs is jelentősége. Aki nagyon nem akarja, tulajdonképpen miért nem?
Ha császár után van sima szülés, nem biztos, hogy jó a gátvédelem, mert ugye azzal kissé elnyújtják a kitolást, hisz nem mindig szabad nyomni a tolónál. Nem akarok okoskodni, csak így hallottam.

anidani,
én a kisfiamat a János kórházban szültem, én kivagyok attól a helytől, ettől függetlenül a János kórházas topicban az összes anyuci meg van vele elégedve és ott akarnak szülni másodszor is.
Ez olyan dolog, hogy ma szerintem nincs tökéletes választás, valóban ahogy írtad el kell dönteni, hogy mi a legfontosabb és azalapján választani.

Tök jó lenne, ha felpörögne megint a topic és sok hasznos infók jönnének a kórházzal kapcsolatban.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!

Tényleg jó lenne, ha sok infó jönne a kórházról, esetleg akik a közelmúltban szültek ott...

Anidani!
Szerintem a Szent Imrében még inkább rugalmasabbak, ott még több baba születik évente (a Flórban is majd' 2000). Mennyire van messze neked ez a kórház? Én a kistarcsai csecsemősökre se tudok rosszat mondani, bár 2. babával nem is kértem tőlük szinte semmit.

Szilvia!
Gratulálok az ikrekhez! Ha előbb bújnak ki, még találkozhatunk is a kórházban! Ti területileg Kistarcsához tartoztok?
És Turi doktorral találkoztál már? Vélemény róla?

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka

verka:
nem, területileg én nem Kistarcsára tartozom, csak a dokik miatt fogok ott szülni.
Turi doktorral nem találkoztam még, mert egyelőre a Kovács Réka doktornő végzi a terhesgondozást és most fog átadni várhatóan a következő vizsgálatnál a Turi doktornak, vagyis kommunikál vele és következőre már hozzá megyek. Persze ők mind a Mátyásföld klinikán rendelnek, tehát a helyszín nem változik szerencsére.
Amikor AFP-n voltam a kórházban, akkor szerintem láttam a dokit egyébként, mert az egyik ismerősöm aki a Flórban szült leírta nagyjából és ráillett...majd meglátom jól gondoltam-e :)
Az ikrek minden számítás szerint valószínű, hogy előbb jönnek akár több héttel is, mint az egyes terhesség, mert a méh nem bírja tovább a kiképzést.
Kíváncsi vagyok találkozunk-e?!

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Szilvi,
az ikerterhességet én is a Flórban kezdtem, priviben szívesen írok a tapasztalataimról.

KépKép
tüccs

Sziasztok Kismamák!

Döntöttem, és már szülésznőt is választottam! Három forrásom volt a szülésznőjelöltre, akik szerint vállalja az alternatív szüléslevezetést első babánál is, gátvédelemmel.
Így a Flórban maradok, meglátjuk mi lesz. A dokim nekem is Kovács Réka volt (remélem még egyszer legalább tudok hozzá menni) aztán Túri dokihoz járok a hátralévő időben, de a szülésre nem kérem fel.

Verka!

A Szent Imre tömegközlekedéssel úgy 2,5 óra, kocsival - dugótól függően 1, 1,5. A csecsemősökkel meg majd lesz valahogy. Az biztos, hogy szeretnénk alapítványi szobát kérni, a "tömegszállás" annyira nem tetszik. Júliusban kell, hogy felkeressem a szülésznőt, aki a telefonon keresztül is megnyerő volt, és bemutatja majd a szülészetet.

Üdv mindenkinek!

ANi
anidani
Isaszeg

Sziasztok!

Ani!
Örülök, hogy döntöttél, nekem nagy megkönnyebbülés volt, amikor letisztult fejjel kigondoltam hogy hol szüljek. Úgy éreztem mázsás teher ment le a vállamról. Adéllal ezt a 30. héten ejtettem meg (az orvos- és kórházváltást), úhogy sokáig vacilláltam, de aztán nagyon felszabadultam.
A kétszemélyes szoba is jó döntés, én is azt szeretnék most is.

Jó hétvégét mindenkinek!

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka

Sziasztok,

Teljesen friss élményekkel a Flórból, tegnap jöttünk haza :-) Turi doktorról is tudok privit írni, akit érdekel, mert végül nála szültem.

A kórház szerintem nagyságrendekkel jobb, mint az István volt. Persze, aki túlérzékeny fázisban van a szülés után, az így is találhat benne kivetnivalót, de szerintem nem kell az embernek magára venni mindent.

Itt is túlhajszolt emberek dolgoznak, azonban minden lehetségeset megtesznek, még ha néha nem is túl kedvesek. Amivel nekem gondom volt, hogy ha probémád van szülés után, akkor vagy van választott dokid és hozzá tudsz fordulni, vagy ha nincs, akkor senki nem hajlandó semmire válaszolni vagy semmit megcsinálni. De mint tudjuk, a pénz sok mindent megold........

Nekem császár volt, úgyhogy vajúdásról semmit nem tudok, ellenb en a szülésznő (valamilyen Judit) kedves volt, aranyos, törődött velem sokat. Ezután az örzőben voltam 12 órát, majd szerencsém volt és volt szabad alapítványi egyágyas. Aki megteheti, annak csak ajánlani tudom, mert ekkora nyugalmat, mint amit ez ad..........nekem nagyon bejött.

Majd írok még, csak most még a kezdeti belerázkódás van! Illetve bárkinek kérdése van, csak bátran!

Eszterxx

Kép

KépKép
eszterxx

Sziasztok!

Eszterxx nagyon gratulálok!

Ha lesz időd és türelmed én szivesen venném ha írnál Túri dokiról.

A választás nekem is nagy megkönnyebbülés volt, bár nem lesz dokim, ez egy kis bizonytalanságot ad.

Szép napot!

Ani
anidani
Isaszeg

Eszterxx!

Gratulálok és megnyugtatóak az infóid!
Nekem is ég és föld volt az első szülés a Rókusban és a 2. a Flórban...
Orvosom nekem se lesz most, "csak" szülésznőm, de benne maximálisan megbízom...

Sziasztok!

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka

Eszter-x!

Gratulálok a babád megszületéséhez.
memara

eszterxx,
nagyon gratulálok a kisfiadhoz, örülök, hogy minden rendben ment.
Kérlek mindenképpen írj majd nekem privit Turi dokiról, mert nekem több, mint biztos, hogy ő lesz a dokim. Előre is köszi, addig is jó összeszokást nektek és sok sikert!

Lányok!
Valaki akar a Flórban terhes tornázni? Egyáltalán van ott ilyen?

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!

Én szivesen mennék terhestornára, de én sem tudom, hogy van-e ott.

Ha tud erről valaki valamit, az szóljon mert a honlapon nem találtam erről semmit!

Ani
anidani
Isaszeg

Sziasztok!

Én elég messze vagyok, nem hiszem, hogy járnék, de 2 éve a szülésfelkészítő előtti 1 órában mintha tartottak volna tornát is. Ani, a szülésznő erről is tud talán többet...

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka

sziasztok!

Nemrég derült ki, hogy újabb anyai örömök elé nézek:-)
Szemezek a kistarcsai kórházzal, és az a kérdésem, hogy jár-e valamelyikőtök a kórházba terhesgondozásra vagy magándokihoz jártok?
Terveim szerint ügyeletben szülök, de fogadott szülésznővel, dokit nem fogadok. Már van egy fiam, nála volt fogadott orvosom, de csak a pénzt vitte:D

Minden pici babához gratulálok, pocakosonak további egészséges gömbölyödést! :D

Kép
Kép
nalla

Szia Nalla!

Gratulálok az új babához!
A nagyobb gyermek mennyi idős? Ő nem Kistarcsán született?

Én ugyan ide a területi terhesgondozóba járok (Nógrád megye), de szülni ott szeretnék és nem lesz választott orvosom. Viszont két éve a kórházba jártam, nem magánrendelésre. Miről szeretnél többet tudni?

Minden jót

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka

Kedves Eszterx!

Szívből gratulálok az új jövevényhez!

Kíváncsian várom a tapasztalataidat, ha van egy kis szusszanásnyi időd!
kicsiarabella

Nverka, köszi! Hú, már 3. babádat várod, de jó! Remélem, én is nagycsaládos leszek!:-)))

Nagyfiam most megy oviba, ő az Uzsokiban született.

Mennyit kell várni átlagban a kistarcsai nőgyógyászaton? Időpontra kell menni vagy csak odamegyek, bejelentkezek és várom a sorom?Terhesgondozásra is ők irányítanak gondolom, ha már van szívhang, ugye?

Kép
Kép
nalla

Sziasztok!

Olvastam én is a topicot, próbáltam infót gyűjteni, mert sajna úgy alakult, hogy dokimnál nem tudtam szülni, és nem tudtam milyen lesz ügyeletesnél...

Hétfőn végül megszületett negyedik gyerkőcöm, és nem bántam meg, hogy maradtam az ügyeletes orvosnál. Bár szülészeten telt ház volt a vihar miatt ázott a folyosó de teljesen helytálltak. (pedig elég extra gyerkőcöt hoztunk össze). Végül én Bokor Andrásnál szültem, nagyon kedves volt, minden nap megnézett, pedig pénzt sajnos nem tudtunk neki adni.
A csecsemősökben pozitívan csalódtam, egy volt aki nagyon nem odavaló szerintem.
Ha lenne tervben még gyerkőc én megint itt szülném.

Kép

Kép

Kép
habe

Sziasztok!

Szia habe! Gratulálok a negyedik babádhoz! (Mi is négyet szeretnénk. :) ) Nekem sem lesz dokim, de a szülésznővel már beszéltem, júliusban fogunk először találkozni.
Ha van időd írj néhány sort a szülésedről!

Viharmentes napokat!

Ani
anidani
Isaszeg

Szia Habe!

Én is szívből gratulálok!
Egy szintén 4gyerekes barátnőm azt mondta, hogy 4 gyerekkel könnyebb, mint 3-mal...
Sok erőt kívánok Neked!

Szülésznőt fogadtál?

Anidani!
Melyik szülésznőt választottad és mi alapján?

Előre is köszi!

üdv
kicsiarabella

Sziasztok!

Surányi doktorról szeretnék infót kérni!
Tudja valaki,hogy szülés nélkül,csak terhesgondozást vállal-e?
Anyagiakban mire lehet számítani nála?
Előre is köszönöm annak aki válaszol!

Kép
Kép
ancsa81

Senki nem tud segíteni???????????? :( :( :( :( :(

Kép
Kép
ancsa81

ancsa81,
sajnos ez a topic eléggé haldoklik :-( én olvasom folyamatosan, de hát...
Én sajnos nem tudok neked segíteni, nem ismerem Surányi doktort.
Momentán az enyémet sem ismerem még :-), mert a régi elmegy szülni, az újhoz, akihez átad meg most megyek pénteken bemutatkozni. :-)
Azért valaki hátha beolvas, aki ismeri.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Én sem ismerem Surányit vagyis erről a részről nem tudok mit írni.
Én is folyamatosan olvasok de nem túl sok az infó.

Silverlion énis holnap megyek 9-re Tarcsára Túrihoz járok már nagyon rég óta én megkérdeztem a szülésről de ha érdekel inkább privibe.
Vagy személyesen?
Holnap lesz aféle genetikai uh de Szentágotai csinálja. Ugyanis hétfőn megyek a SOTEra genetikai tanácsadásra amihez kell egy friss uh lelet.
Én eddig nagyon meg vagyok elégedve az orvosommal nem egy harsona ember az tuti, de mindent részletesen elmond.
Jó lenne ha felpörögne ez a topik én rajta leszek.

Kép
Kép
pancsi76

pancsi76,
örülök, hogy egy a dokink. Én magánba megyek hozzá délután majd.
Mindenképpen érdekelne elöljáróban, hogy mik a paraméterek nála a szülésnek.
Kérlek írj privit még holnapig, ha van időd...köszi előre is.

Sajnos a kórházról semmit nem tudok, mivel azért szülök csak ott, mert a dokijaim ott voltak/vannak, de nem jártam oda be soha.
Területileg nem oda tartozom. Szóval én így kvázi senkit nem ismerek ott.

Miért kell menni genetikára a SOTE-ra? Remélem nincs semmi gond.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Silverlion, ma derült ki, hogy én is ikreket várok:-)
Most egy kicsit meginogtam, hogy a Flór jó választás-e, mi van, ha esetleg korábban érkeznek, van itt koraszülött osztály, nem tudod? :shock:

Ancsa, én sajna egy dokit sem ismerek:-)

Kép
Kép
nalla

Sziasztok!

Kicsit nyaraltunk, de most már benézek majd én is gyakrabban!

Nalla, dupla öröm, gratulálok! Nekem a terhesgondozás jórészt kimaradt 2 éve is, mert a doktornőm még nem rendelt a gondozáson, mivel még nem szakorvos. Az osztályra mentem hozzá, előre megbeszélt időpontban mindig. Így nem sokat vártam, de amúgy is csak a 30. héten találkoztunk először.
A szülésemnél a doktornőm mellé Erdélyi doktor jött be a varrásnál, őt egy nyugodt, türelmes embernek gondolom, más doktort igazából én se ismerek itt...

Habe, Anidani, mi is 4 gyerkőt tervezünk :lol:
És újra egy kis megerősítés, hogy ügyeletesnél is lehet pozitív a szülésélmény... Gratulálok!A szülésznő sem volt választott?

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka

nalla,
gratulálok a pindurkákhoz, vigyázz magadra, főleg az első hetekben...
Nem tudom, mennyire jó választás a Flór, de van koraszülött osztálya ezt én is megnéztem.
Ki lesz akkor a dokid, ha ott fogsz szülni?

Én most kissé bizonytalannak érzem magam így, hogy momentán két orvos között vagyok. Nagyon szar érzés...mert a kórházat nem ismerem és az ott dolgozó orvosokat sem.
A János kórházban (ahova tartozom is) sokkal otthonosabban mozogtam, pedig ott sem ismertem úgy igazán senkit a dokimon kívül.
Én a Dr. Kovács Rékát választottam, nagyon megörültem neki, amikor végre rátaláltam és nem hiszem el, hogy ilyen peches vagyok, hogy pont szülni megy...:-(

Sajnos ez a topic sem pörög, hogy legalább innen ismerkedne az ember a kórházzal és a szokásokkal, de hát most már hova menjen az ember...

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Szilvi!

Sajnálom, hogy nem tudunk érdemben segíteni... Egyébbként a szülésfelkészítőkön én sok infót megtudtam. Mondjuk lehet, hogy ott is van egy is nyári szünet. Rónaszéki doktor a neonatológus főorvos, ő is tartott egy előadást. Elég meggyőző volt, úgy emlékszem a korababáknál sem ragaszkodnak mereven az inkubátorhoz, az anyuka kiveheti, szoptathatja is.
Kovács doktornőhöz meddig tudsz járni?

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka

nverka,
sajnos már nem tudok járni hozzá, ő már átadott elvben Turi doktornak, hozzá pedig jövő pénteken megyek reggel 9-re magánba.
Szakmailag nagyon ajánlotta őt a doktornő, hisz kértem, hogy részben az ikrek miatt nagyon jó szakembert "adjon" maga helyett.
Az a gondom, hogy jót és nem túl jót is hallok róla...és ezek olyan rosszul érintenek, mert elbizonytalanítanak.
Majd utánanézek akkor a felkészítőnek, hogy nyáron hogy is van...köszi

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Szilvi!
Olyan orvos nincs, aki mindenkinek egyformán bejön! Remélem megtalálod vele a közös hangot és hamar kialakul a bizalmad felé...
És megint a saját példám: Adéllal egy másik doktornőnél szerettem volna szülni, de a nyári szabadsága miatt ajánlott maga helyett valakit, akinél végül is szültem. Nagyon jól tudtam vele "összedolgozni", sajnos most ő is babázik. Kifejezetten női orvost kerestem, de látod, náluk ez a "hátrány" :roll:

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka

nverka,
igen, valóban ez a hátrány a női dokikkal, de hát mi is babázunk, nekik is kell...:-)
Az érdekes, hogy anno én voltam az, aki esküdött a férfi orvosokra...na ez nagyot fordult bennem, már nem így látom, de most kicsit későn van ahhoz, hogy keressek egy másik női dokit, akiben meglelem a bizalmam...:-(
Remélem én is, hogy nekem talán be fog jönni a doki. Talán lehet szólt is neki a dokinő azokról a pácienseiről, akik szülni fognak és átadja őket ennek a dokinak. Elvégre egy magánrendelőben dolgoznak...

pancsi76,
mi újság van, eltűntél, pedig nagyon várom tőled a dokiról az infókat!!! Persze privibe is mehet...:-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok lányok.

Szilvi írta privit remélem tudtam segíteni. A kórházat én már elég jól ismerem, de csak a nőgyógy részét. Az orvosok rendesek, csak egy kicsit szétszortak mindenki csak a saját betegével foglalkozik.Ha nincs orvosod álltalában nagy a felületesség. A nővérek nagyon rendesek de tényleg. Ennek az osztálynak nagyon jó híre van országszerte. Szóval jó helyen vagyunk nem kétséges. Persze vannak szebb és újabb kórházak, de átlagolva nem rossz. A szülőszoba modern, csak éppen nem szokták alkalmazni a gátvédelmet. De én most úgy szerenék szülni ha a méretek megengedik. Úgy néz ki hogy kislányunk van, de hát még olyan picike.

Mindenkinek problémamentes babavárást kívánok

Kép
Kép
pancsi76

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?