Új privát üzeneted érkezett!

Ildi, gratula az évfordulóhoz!

Betegecskéknek jobbulást :(

Anyósom elvitte a Buckót, úgyhogy egész nap takarítok, vasalok, stb. hogy beérjem magam. Meg a kocsit vittem szervízbe a kereke miatt, szóval pörgök, mint a mérgezett egér, hogy délutánra kész legyek mindennel.
Akarok kakaós csigát sütni!!! Zapa remélem értékeli...
(tegnap este volt kekszevés, mondanom sem kell, hogy rögtön nem volt olyan kiállhatatlan reggel :) )

boruska

Kakti!

Bocsi, ismét figyelmesen olvastam :oops:

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris

sziasztok!

hát...itt kezd jóidő lenni...
Cicusom már két napja jóbaba, ami azt jelenti, hogy nem kiállhatatlanul sír, hanem :nyűglődés felsőfokon!amikor csak úgy kiabál és emeli a seggét, hogy vegyük föl.
így tudom hogy nem fáj semmije, ezt elviselem..
DE!
2 napja nem alszik el barátok közt végére
ugy szoktam altatni, h. nézem a BK-t, az egyik szobában a másikban Cicus alszik...ha nyekereg, átmegyek, cumi be, simogatás,vissza
ezt kb 5x kell megcsinálnom(kivéve ha valami extra hasfájás van akkor más a program)
na mostanában 15x, és amikor bemegyek tizedszerre is látom, hogy tök éber, és ha beteszem a cumit a szájába egyböl megfogja a kezem nekem meg ki kell húzni az ujjacskái közül ezen mindíg meghatódok, pedig már "mikor alszik el ez az ilyen-olyan kölök van....."

zsó
Kép
pcd1985

Szintus!
Mi van Fruzsival?
Sikerült leküzdeni a lázát?

Csuppancs!
Fenomenális ez a kép! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ildi!
Boldog házassági évfordulót!
Remélem olyan lesz az estéd, amilyet szeretnél! :)

rólunk:
Ma volt a 3 hónapos oltás.
Egész jól vette Domi az akadályt.
Annyit mondott csak kicsit panaszosan mikor megbökték , hogy hőő, de nem is sírt.
7380g, 66cm, 42,5 a fej és 42 a mellkas körfogata.
Anyós lebetegedett, de az Istennek nem tudtam rávenni, hogy dokihoz menjen, pedig úgy érzi, hogy tele van a jobb arca és nem hall a jobb fülére és már köhécsel is...
Mondtam, hogy oké, akkor elzsilipelem a gyerektől. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Ráadásul következő héten esedékes neki a második kanyar hepa oltásból Peru miatt. Nem hinném, hogy felnőttnek betegen beadják.
Engem csak D. miatt bosszant, de qrvára.

Kattkat

Kép
kattkat

van rajtam kívül valaki császáros???
mert nekem másodszor jön meg(huhh egyelöre nincs 2. baba)és én már tampont használok egy napja(nem egyet :lol: )
mert nekem herótom van a nagybugyi+betét variációtól és engem semmi trauma nem ért ott...
de talán még jöhetnek ki olyan cuccok a méhemből amiknek ki kell jönni, vagy az kijön tamponnal is?
:? én ezekhez nem értek
ja és ha van császáros-biztos van-arra lennék még kiváncsi, hogy milyen a vágás helye, mert nekem nagyon széles, nagyon vörös és még viszket is mint állat.
ismerőseim meg örvendeznek, h.nekik alíg látszik a helye
apa meg mondta hogy "még régen"látott egyszer egy császáros hasat és az nem ilyen volt
mi arra tippölünk, hogy elöl volt a placentám, és egyszer mondta a doki, h. ha császárra kerül a sor, akkor macerásabb lesz azt ott kikerülni, talán azért ilyen..?

zsó
Kép
pcd1985

Kattkat!
Domo hosszat jol irtad? Vagy jol mertek?
Vagy en emlekszem rosszul, hogy o 63 (vagy 64?) cenivel szuletett eleve?
Egyidos babaink lassan ossze is nonek, ha jol irtad, mert E. is olyan 65-68 cm korul van, a 68as rugik eppen passzentosak. De ti az oltasban jobban alltok, nekunk tegnap lett volna, ha nem ment volna a doki szabira, igy csak a jovo kedden megyunk.
Vendég

Zso!
En ugyan nem voltam csaszis, de elvileg (a szules modjatol fuggetlenul) a 2. mensinel mar lehet hasznalni tampont, aminek ki kellett jonnie az mar kijott korabban. Amugy is, csaszi utan jol kitakaritjak a mehet, kitorlik, meg mittomen es emiatt eleve kevesebb dolog urul, a gyermekagyi is kevesebb ideig tarthat.
Bar ez huvelyi uton szuloknel is megtortenhet egy jo, alapos, kegyetlen kaparassal, mint nalam tortent. :x
Vendég

Kattkat, szerintem is az. Telefonálás közben csináltam, majdnem el is bele is röhögtem a kagylóba mikor megláttam a képet. :) Gyerek úgy meglepődött hogy még pacsálni is elfelejtett.
D nagyon ügyes hogy nem sírt. Amúgy meg méretre lassan utolérünk. Este mértem, 7,25 a lelkem és 63 cm volt a múlt hétfőn.
Ma végre ki tudtunk jönni, nálunk is süt a nap, most alszik a babakocsiban. (Délelőtt bent kábé 20 percet volt képes.)

Ildi, boldog házassági évfordulót.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Nah, meg egy es befogom a szam.
Igy, hogy a nagyobbik gyerek outsourcingban van olyan a napom, mintha nyaralnek. Komolyan, ez az egy itt maradt kisbaba igazi kis ajandeknak tunik egesz nap. :lol:
Reggeli utan visszaszunnyadt, csak a kov kajazasra ebredt kilenckor, addigra en mar lesuvickoltam a csempet, furdokadat, klotyot, csapokat az emeleti furdoben, kitakaritottam a szobakat ugy, hogy meg butor mogotti tisztitast is vegeztem. Feltakaritottam a lepcsot, a nappalit. Kiteregettem egy adag ruhat es atcsereltem az osszes agynemut. Asszem ennyi. Etetes utan kipakoltam a nagy kuplerajt a gardrobbol es mindent visszahajtogattam rendezetten. Ujabb adag ruhat teregettem ki, :lol: elmosogattam, ebedeltem. Nah, most hirtelen nem jut mas eszembe. Ismet gyereket etettem. Ezutan jo komotosan megfurodtem, hajat mostam, fekudtem a kadban, a gyerek mellettem hordozoban. Maga volt a menyorszag. Majd vizcsere utan ot is magamhoz vettem, egyutt pancsoltunk.
Jah, igen. Erik rakapott a cicire. :shock: :shock:
"Kicsit" meglepodtem. A hasamhoz tettem a fejet, hogy tuti viz felett legyen, amig mosom az also felet. Az elelmes (bo egy honapja nem szopo) gyermekem meg felig kicsavarodott nyakkal sunyi modon ramcsatlakozott. Nem volt szivem leszedni, hagytam kicsit, de idovel rajott, hogy ez a kut mar kiszaradt es leszallt. :lol: :lol:
Vendég

Bea
Mondtam én hogy ég és föld :lol: :lol:
Én már tartok a nyári szünettől...már nincs egy hónapom a nyugis egy babás részből...itt lesz a két lókötő.

Zsó
Nem vagyok csaszis és még meg sem jött...na nem is hiányzik...

Csilla
szuper a kép:)

Ildi
Boldog évfordulót:)

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Csilla!

A fotora en is reagalni akartam, de akkor szorakozott a billentyuzet a masik laptopon, szoval inkabb nem irtam.
Nagyon aranyos kepet vag Milan! Tenyleg tok olyan, mint aki halalosan ketsegbe van esve es nem tudja, hogy mi tortenik vele. :lol: :lol:

Szerintem kb E is ilyen arcra tenne szert, ha Feri furdetne. Ugyanis ot meg Feri soha, de soha nem furdette meg, osszesen egyetlen egyszer jott be hozzank a furdobe olyankor, akkor is azert, mert kertem, hogy keszitsen kepeket.
Mondjuk nem szidom, nem azert nem furdeti, mert nem akarja, hanem valamiert meg szules utan be lettek osztva a gyerekek, hogy a picit en furdetem, a nagyot o. Es ez azota annyira igy van, hogy mar eszebe sem jut, hogy egyszer o furdesse le Eriket. Pedig K-t nagyon szerette pancsiztatni, amikor meg pici volt.
Vendég

Bea!
Jól írtam, de azt nem tudom, hogy jól mérték-e.
Az az igazság, hogy születéskor 63-at mértek, majd az 1 hónapos státusznál már csak 61 centit. :)
Írtam is akkor, hogy összement a gyerek.
Azt mondták, hogy a kórházban mindig elmérik őket.
A 68-as bodyk és rugik nagyon passzentosak a testére, de a rugik lábban még bőven jók. Bizonyára az a fajta pasi lesz, akinek hosszabb a felsőteste a lábánál, csípeje keskeny, válla széles. :)

Zsó!
Én is császáros.
Nekem is viszket még időnként a heg és lilás színben pompázik. Kb. 0,5 cm széles, 11cm hosszú.

Kattkat

Kép
kattkat

Edit, fogacskaknak, hajra! Ez lesz az elso fogunk (forumos :-))

Fruzsi remelem jobban van mar. Szegeny kis tunder.

Csuppancs, hat jol megmosolyogtatott a kep :-) tenyleg olyan, mint ha azt mondana -anyaaaaa nezd ma mit csinal... vegyel kiiii :-). Eszmeletlen cuki.

Vicky, biztos menni fog a kresz, de azert megy majd a drukk. En is el akarom kezdeni a jogsit ha otthon leszunk, mar ezerszer el akartam, de mindig halogatom. Szerintem nincs tehetsegem a vezeteshez.

Kokonya, te irtad a ringatot? En mindenkepp megyek majd Villovel otthon.

Zso, en is csaszis vagyok. Nekem meg nem jott meg. A sebem, pedig, egy pirosas csik, de mar egesz jol osszehuzodott. Egyre kisebb. Nem viszket, viszont vannak reszei amit nem erzek.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára editmk 2010.05.20 14:33-kor.

Kép

Kép
editmk

Ildi! Gratula! Mi nagyon egyformán nyomjuk. Nekem is a 4. lesz jövő hónapban. Gyerekek: 2007, 2010 és mind2 lány! :)
Vendég

Sziasztok!

Ildi, boldog házassági évfordulót Nektek!

Zsófi, engem is császároztak, de nekem még nem jött meg. Igaza lehet Beának azzal kapcsolatban, hogy minket a műtét során alaposan (remélem!) "kitakarítottak", így valószínű, hogy már tényleg nem ürül semmi olyan, ami a terhességből maradt volna ott.
A hegem kb. 12 cm hosszú, elég vékony, de sötétebb piros, mint miután levettem a kötést róla. Néha nekem is viszket egy kicsit a széle. Én nagyon odafigyeltem rá, mert 2 éve volt egy laparoszkópiás vakbélműtétem (az után ugyebár sokkal kisebb heg marad), és a köldökseb begyulladt. Ha te is gyulladtnak látod a heget, netán váladékozik is, akkor mindenképp menj el a nődokidhoz!

Nekem meg idegbecsípődésem lett hétfőn, mára múlt el úgy ahogy... Hétfőn úgy jártam-keltem a lakásban, mint egy 90 éves öregasszony, kétrét hajolva... Alig bírtam Botit rendezni. Persze szoptatás mellett nem kaphattam semmiféle fájdalomcsillapítót, így maradt a földön alvás. Szupi volt! :roll: De legalább bevált!

Képzeljétek, volt ám nagy öröm tegnap este! Boti megfordult, a hasáról a hátára! :) Tegnap fürdés előtt a pelenkázón egy szál pelusban. Így gondolom könnyebb volt neki, mert a pelenkázó alátéten nem csúszott a lába és a keze.

Sajna viszont kiderült, hogy Boti vérszegény... Így most már nem is tudom, hanyadik gyógyszert adom neki. Van az Infacol (mondjuk ez nem gyógyszer), a motílium, a Vigantol és mostantól kb. 6 hétig még Maltofer, C vitamin és folsav. Ja, és a 10 adagos Normaflore felénél járunk... Szegénykém... De egész jól megtanul kiskanálból enni a végére. :)

Kép
erusverus

csasziseb: én már írtam egyszer egy k.. jó krémet rá. Nem ocsó, de verhetetlen! Zeraderm a neve! Uff 
szopihormon és hízás: tuti van benne valami,mert öszesen 7szál szőr van a hónaljamon,ami máskor fekete dzsungel!
Vendég

hmm. nekem is vannak érzéketlen részek, a hátamon föláll a szőr tőle
lemértem vonalzóval(szüleim röhögtek) és úgy 14 cm, de a görbülete miatt lehet olyan 16...
akkor nem kóros :D
apával msnelek...

zsó
Kép
pcd1985

kattkat: Domónak szép kis súlya van... :) Levente kis nyüzüge hozzá képest. a 65 centihez csak 6150 gramm

Ildi: Boldog Évfordulót :) Madártejes süti, fincsi lehet (bevallom még nem ettem, de szivesen megcsinálnám. A receptet feltette már valaki?

zsó: csaszisebbel kapcsolatban nincs tapasztalat

Reni: nagyon tetszett neki, nem mentek fel sajnos se a Bazilikához, se a Minaretbe, mondta, hogy tetszett neki a sok cicakő :)
Mára Hortobágy volt betervezve, nagy nehezen vettem gumicsizmát, erre kiderült, hogy mégis inkább Vajára+Nyírbátorba mennek.
A holnapi főzés helyett pedig Állatpark. Nem bánom, mert mi még nem láttuk még a Zöld piramist és az Ócenáriumot

erusverus: becsípődés, nem irigyellek, főleg így gyerek mellett
Gratula Botinak az átforduláshoz :)
Ne aggódj a Maltofer miatt, levinek az a kedvence. Mindig vigyorog ahogy bemegy a szájába. Finom csokis ízű :)
A Cebionra viszont ő is pofákat vágott :)

NórI: eddig nem számolgattam a hónaljszőrőket, de esküszöm most megteszem :)

Apropó Hónalj Egy kis nyelvész szösszenet :) :)
Hón = Cranberry morféma ami azt jelenti, hogy önmagában sosem áll, csak úgy hogy hónalj :)

Na befogom a szám :)
stephie

Anita a Maltofer tényleg ízlett Botinak, az illata alapján nekem meg a gesztenyepüré jutott eszembe. :) Hmmm! :)

Hónalj! :) És hányan mondják azt, hogy "a hónom alja": Meg "a szám padlása". :lol: ...

Kép
erusverus

Erusverus
Hogy is derült ki a vérszegénység? Lehet hogy írtad már csak elkerülte a figyelmemet...

nekem is csupaszabb a hónom alja :lol: :lol: :lol:
Nóri
akkor a hízás is ezért van? :lol: :lol: :lol: :lol:
mondjuk hízni nem híztam, de nem is fogyok :roll:

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Bea! Emőnek sem egyformán hurkás a két lába, de eddig nem gondoltam, hogy az baj lenne. Mi is kedden megyünk oltásra, akkorra kaptam időpontot (nem rendelésen oltanak, hanem egészséges tanácsadáson).

Csaszis seb: nekem sokára rendeződött, sokáig volt piros és vastag. A doki akkor a Contratubex gélt ajánlotta. http://www.pirulapatika.hu/210006505/adatlap Végül nem tudom, hogy az, vagy az idő halványította és vékonyította-e el.

Emő kicsi manónak számít ezek szerint, 3 hónaposan 5350g, hosszát nem mértem, de már bőven a 62-es bodykat és rugikat hordja. Igaz, kislány, bár nem tudom, csecsemőként van-e ennek jelentősége.
ktc

Na akkor már értem miért ujjongtak annyira a császáromnál a dokim segítői, hogy milyen kis lyukon varázsolta ki Domót.
Engem nem zavar a hegem kinézete.
Nincs szándékomban mutogatni úgy en bloc a középső részeimet csípőtől mellig. A köldököm is egy nagy bleggy lett. :(
Pedig olyan szép kis köldököm volt.
Hol lehet jó tankinit venni?
Olyan szar, amióta ilyen tagbaszakadt lettem egyáltalán nem tudom eltalálni a méretem ruhapróbánál.
A múltkor 10 ruhával léptem be a próbafülkébe és egy sem lett jó...
Ezért aztán még mindig a terhesgatyámat hordom. Tudom, igénytelen állat vagyok. :lol: :oops:
De egyszerűen nem visz rá a lélek, hogy akkora ruhákra költsek, amik most jók lennének.
Aztán lehet, hogy sosem fogyok le és életem végéig kismama ruhákban fogok flangálni ehhh..

Erusverus!
Nagyon ügyes Boti!

Anita!
Domó súlyához csak annyit, hogy egyik barátnőm két napig izomlázzal küszködött attól, hogy 10 percig tartotta. :)
Én már komplett albumokat végighallgatok vele, miközben táncikálunk, mert újabban így szeret elaludni esténként és lehet, hogy írtam, de harmadik napja, hogy visítva üvölt fürdetésnél, pedig eddig nagyon csipázta. :(
Mindent ugyanúgy csinálok, mint eddig. Nem értem.
:roll:

Kattkat

Kép
kattkat

Katica!
Mert Emő egy olyan kis filigrán csajszi, mint Te vagy. :wink:

Kattkat

Kép
kattkat

hát, én ugyanolyan szőrös vagyok, bár nekem a hajam se hullik, és menstruálok is rendesen, felkészült a szervezetem a következő kölökre, kellett nekem 24 évesen szülni :D
egy idény alatt kétszer is leellek :lol:

átfordulás:mivel Mirc hason nem marad meg, így nem fordul hasról hátra ,de háton is még csak kapálódzik, de nincs valami atletikus testalkata(inkább piknikus :D )

viszont a nyáladzás és kéztömködés annyira megyen, hogy ha ebből nem lesz fog 1-2 hónap mulva...hát nem értek hozzá, de valaminek lenni köll :D
na már megint esik az eső, már hiányzott

zsó
Kép
pcd1985

Kattkat, Boti is egyre jobban élvezi a fürdést, de olykor ő is úgy ordít mint akit ölnek, és elvörösödik, és vigasztalhatatlan és... Nem tudom, mi a baja olyankor... Csak arra tudok gondolni, hogy valamitől megijed: megcsúszik a lába, a kis teste, vagy kicsit másképp mozdítom...

Kép
erusverus

Judy, hát a vérszegénység gyanúja az onnan jött, hogy riasztott a légzésfigyelő, és a védőnő mondta, hogy előfordulhat légzéskimaradás vérszegény babáknál. Ezen azért csodálkoztunk, mindenesetre megemlítettük a gyerekorvosnak, aki ránézett a kis bokájára (? ilyenről még nem hallottam, mármint hogy így állapítják meg a vérszegénységet; nekem gyerekkoromban folyton a szemhéjamat nézték), és akkor mondta, hogy elküldi vérvételre. Kb. 6 hétig kell szedni a vasat + folsavat + C vitamint, azután lesz egy kontroll vérvétel.

Kép
erusverus

kattkat:
nagy együtt érzek, én is már a vesztesek nyugalmával húzom fel ujra és ujra a mackónacit és a terhesgatyát és nincs az a konfekcióméret, ami rámjönne, még a dechatlonban sem, ami meg rájön....azt inkább hagyjuk
köldök:ugyanaz
és én is úgy érzem, sose fogyok le.

tudom, keljek föl vegyem föl a nyulcipőt és fussak a duna-parton, de én még jókislány mellett sem vagyok az a tipus,
egyszerüen képtelen vagyok anyámra bízni, amióta megszületett gyakorlatilag folyamatosan együtt vagyunk
pl.
anyám bíztat h. etessem "ülve" cumisüvegből a Mircit. ha úgy etetem, nem tudja h. mit akarok, 10. probálkozásra se, akkor jön a szopipozíció-fekve
ugy érzem, ha itt hagynám, ő úgy etetné. és megfulladna a gyerek(tegnap az én jelenlétemben kipróbálta)

amúgy én büszke vagyok a császársebemre :P , legalább annyira mintha szültem volna és HA lefogynék nem zavarna HA kificcenne a fürdőruha alól
mert hát ott jött ki a gyerek
így vagyok a melleimmel, amik a mostmár csak szívóval történő 4 hónapos szivattyúzás után sose látott formákat öltöttek, de büszke vagyok rá, mert a gyerekemet etettem belőle.
nem is akarok szilikonmellet már...

zsó
Kép
pcd1985

Én is ugyanolyan szőrös vagyok, lehet kicsit gyengébb vagy szőkébb, de sűrűnek ugyanolyan sűrű. :?

Ildi! Boldog évfordulót.

Hát, hogy ezek a gyerkőcök milyen ügyesek. Egymás után fordolódnak. Hjajjj olyan gyorsan eljön amikor már egymás után állnak fel és indulnak el... :roll:

Anita! Örülök, hogy tetszett a lányodnak Eger. Én imádom. Ha valaki szeretne nyáron idelátogatni nagyon szívesen körbevezetem :wink:

Az én kisfiam nem fogadja el a cicimet csak bimbóvédővel. Tegnap a szájába próbáltam simán a cicit és fintorgott meg lökdöste ki a nyelvével... :cry: Tudtam, hogy ez lesz, de olyan rossz érzés volt, hogy nem kellett neki... :cry:

bellerreni
Eger

Reni, nálam dettó ez a helyzet ciciügyben. Én is bimbóvédővel szoptatok, én is kipróbáltam anélkül is, de úgy már nem kell neki. Még pár hetesen elfogadta úgy is, de most már nem. És én is kicsit csalódott vagyok. Viszont örültem már a legelején is, hogy milyen ügyesen szopizik a bimbóvédővel. Sőt egy hete kb. nagyon rákapcsolt, olyan erővel és olyan hatékonyan szív, hogy nem győzök csodálkozni. :)

Kép
erusverus

Reni!
Anyák napján úgy mentünk látogatóba gyerekestül, hogy otthon felejtettem a bimbi védőt. Tudtam, hogy nem lesz ennek jó vége.
Eljött a kajaidő.
Nincs mese, rádobtam a pőre cicire.
...
Olyan szinten üvöltött, hogy huhuhúúú...
Az mentettem meg a szitut, hogy a házigazda csaj kinyögte, hogy van bimbóvédője. Tán 1x használta, mivel alig volt teje, a gyereke az elejétől fogva tápos.
Igaz, hogy S-es méret volt, nekem meg M-es kéne, de így elfogadta a kaját és ez a lényeg nekem.

Ezek előtt egyszer már próbálkoztam védő nélkül szoptatni, illetve felraktam, de egy óvatlan pillanatban lecsempésztem.
Kinyitotta a szemét, ráncolta a homlokát, nyammogott, hogy ez meg mi a... aztán durván kiakadt.
Védővel sem akarta folytatni az evészetet. Törölni kellett az emlékeit, úgyhogy mentem vele pár kört a lakásban, aztán már elfogadta.
Esetleg ha olyan kitartóak lennénk, mint Eszter, lehet, hogy vissza lehetne szoktatni, de én nem bajlódom vele. Lényeg, hogy eszik!

Kattkat

Kép
kattkat

kétféle ember van, az egyik hülyeségket csinál, a másik el is meséli, én a második fajta vagyok :twisted:

ma beraktam egy halom cumit meg cumisüveget a sterilizálóban a mikróba, mint már annyiszor. Csakhogy előtte takarítottam a mikrót, és bekapcsolva maradt rajta a grill funkció...

Nos, a sterilizáló teteje lényegében szétolvadt...
Még jó, hogy a tartalomból csak az egyik cumisüveg feneke lett érintett, picit ráolvadt a műanyag, de sztem nem lett baja. Viszont a sterilizálót dobhatom ki...

Kellett nekem mikrót takarítani!!!

boruska

Kattkat: "Törölni kellett az emlékeit" :lol: :lol: :lol:

Kép
erusverus

Nézzétek meg ezt a fürdő rucit szerintem szép, és az ára is elfogadható, csak kérdés mennyire takar ott ahol kell? http://www.bonprix.hu/bh/offer.htm;jses ... .&pr=33405

Kép
bettike830

Óh, hogy ott rohadjon meg minden mérleg ahol van!

Kb.

Szal most hogy megnyugodtam jön a sztori. Poénos lesz.

Na Bulcsú elkezdett szépen enni mellről, egyre többet, és egyszerűen nem kérte a pótlást. Letettem és vigyorgott. Hát nem adtam neki. Ha kiköpte és sírt adtam, ha nem sírt nem adtam. (titokban örültem, de nagyon). Ez volt másfél hétig, eljutottunk odáig, hogy 120 mili lett a napi pótlást. Örültem, mint majom a farkának.

Aztán hazajöttünk felraktam mérlegre. A doki mért május 6-án 5650 grammot, én mértem május 17-én 5660 g-ot. Sírógörcs, hiszti. Már megint kezdi. És egyszerűen nem éhes, nem sír, hogy éhes lenne. Mi a tököm van ezzel a gyerekkel. Szopis tanácsadó (először gratuláltak) mi lehet. Mondták, nyugodjak meg, van olyan, hogy nem hízik a tejes baba, mert éppen nyúlik, vagy éppen komoly szellemi fejlődés van. Nem nyugodtam meg. Tisztára ki voltam. Mert ugye a dokihoz 20-án kell menni, ott kötelező mérés, és mit mondok? Hogy áááh a tápos babámat nem tápoztam mert inkább mellre tettem és nem kérte? Szal 3 napig tömtem ahol tudtam, hogy valamit produkáljunk. Ma voltunk dokkernél 5850 g-ot mért. Na kibuktam. 3 nap alatt hízott volna 200 g-ot??? Azért ammá nem semmi. Hazajöttünk, lehet, hogy a mi mérlegünk a rossz? Basszus, kiderült a turpisság: a dokinál meztelenül mérjük ugyan, de egy tiszta textilpelust tesz alá a doki. Vazze, tudtátok, hogy egy textilpelus 70 g? Én ma már tudom. Tehát másfél hét átállás után 80 g-ot hízott a Ded, úgy, hogy a kis szervezete tolta ki ezerrel a táp maradványait. Eddig kb 4-5 naponta kakilt, most meg naponta 3-szor is.

Szal ilyenek vannak Koósék felé meg a piros mogyorók.

zarja

Szerintem ez a tankini pont azt nem takarja, amit kéne

zarja

Ma komolyan csutortok van?????????????????
En reggel ota szerdaban elek.
Tegnap meg kedd volt.
Basszus, meg jo, hogy Ferit nem zavarom be szombaton dolgozni.
Ah, total bamba lettem.
Vendég

Eszter.

Én is írhatnám ezt a történetet, amit te. Lánykám eszik, de ő nem sír, ha kevés volt neki. Ha nem mérném meg és látnám, hogy 50 miliket eszik, akkor elhinném, hogy megevett vagy 150-et. Ha odaadom neki a másik cicit, akkor talán eszik belőle, de van,hogy nem. Most egy héten 70g-ot hízott. Hiába adnék neki pótlást nem kell neki. Nem volt nagyétkű eddig sem, de az 50-et azt keveslem egy picit. Ha éppen olyan kedve van és eszik a másikból is akkor jó esetben 130-at betol, de ez nagyon ritka.

Ez az evése már nekem fárasztó. Komolyan már én vagyok kész idegileg tőle, de hát nem tudok mit tenni. :?
Vendég

Bár idén nekem inkább búvár ruha kellene, mert nálam nem, csak has probléma van! :roll:

Kép
bettike830

Kép
bettike830

Itthon vagyunk. Visszaolvasok, aztán írok. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Eszter! Ha a dokinak digitális mérlege van (az mondjuk ritka) akkor tuti kitárázta előtte. Én is pelun mérek és tárázom...
Vendég

Norinal a pont. Itthon nekem is be van tarazva a pelenka, a vedononel nincs, de o viszont levonja a sulyat, csak a netto kerul a konyvbe.
Vendég

Mérlegelés: Bende bizony ordít ha nem lakik jól és gyakrabban is eszik szerintem mint a többség (nappal kb 1,5 óránként, éjjel 2-3x kelünk). Hol vagyunk mi az ilyen korban "elvárt" 4 óránkénti evéstől! :lol: Mégis a legutóbbi héten semmit nem hízott, sőt a mérleg szerint fogyott 10 dkg-ot. De én nem izgatom fel magam, majd bepótolja ;)
zuzmooo

reni: Szerintem azt az utazó ágyat én is néztem, csak a végén nem licitáltam rá. Én ma elindítottam az első eladásomat, a hintát tettem fel mert Barbus már nincs el benne.

ildi: Boldog házassági évfordulót. Majd várjuk a receptet.

zsó: Én ugyan nem császárral szültem, de én használtam tampont legutóbb. Csak kicsit nehézkesen ment a helyére.

kattkat: Szép méretek.

edit: Köszi, a vezetéstől én is félek egy kicsit.

boruska: Szóval grillezett sterilizáló volt ebédre. Mi volt a köret? Bocsi ennyire nem vicces, én a cumisüveget grilleztem majdnem meg egy ismerősömnél, de szerencsére a gép okosabb volt és kikapcsolt. Nem tudom honnan vette hogy nem grillezni kéne.

bettike: Ezek tényleg szép fürdőrucik. Én sosem leszek ilyen vékony, de mondjuk nem is voltam soha. Nem hiszem hogy búvár ruhára lenne szükséged.

Gyerekem ma kapott először sárgarépát és imádja. Megevett belőle egy kis üveggel. Pedig csak kóstoltatni akartam. Nagyon kis ügyes.
vicky79
Budapest III. kerület

zuzmooo

Nem rossz!!!
Lehet átpártolok rá!:)

Kép
bettike830

Nóri: Nem akadékoskodás, de a vizsgálóasztalon levetkőztetem a Bulcsút, és az aláterített textilpelussal együtt teszem rá a mérlegre. Digitális. És nem vonja le fejben sem, mert azt írják a könyvbe, amit kijelez. Itthon én pelus nélkül mérem, kevesebb is lett. Sík ideg lettem, hogy rossz a mérlegünk, erre bejött Zsolti és rádobott egy tiszta textilpelust a gyerekre, ekkor mutatott ugyanannyit a mérleg, mint a dokié. Ugye a két mérés közt kb 1 óra telt el.

Nem is görcsölnék ennyit rajta, ha:
1, nem ez lett volna a táp indításának oka, hogy fogy,
2, ha nem most mondott volna le a tápról.
Ez a kettő szerintem elég indok hozzá.

zarja

Eszter, szerintem ezt megírhattad volna korábban is nekünk hogy ne agyalj rajta. Nekem az a véleményem, hogy nincs két egyformán mérő mérleg. Még ha digitális, akkor sem. :roll:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Stephie, azt szerettem volna még megkérdezni, hogy te Levinek miben adod be a Maltofert, Cebiont? Tejben kevered el és kiskanállal?
Ezt a folsav tablettát alig lehet szétmorzsolni... :?

Kép
erusverus

Na, mindenek előtt reagálok arra, ami eszembe jut még.

Mérés:
nálunk is digitális mérleg van (itthon is, védőnőnél is), és szintén textilpelussal a segge alatt mérik Cincit. De ezek úgy működnek, hogy bekapcsoláskor automatikusan táráznak. És hát én bekapcs előtt teszem rá a pelenkát. meg a védőnő is.

Heg:
amikor műtötték a térdem, egy antikeloid nevezetű krémet kellett a hegemre kenni. nem tudom, csaszis hegre is jó-e, de az is műtéti heg végül is...
http://www.pirulapatika.hu/000003557/adatlap

És akkor rólunk:
13:10-es HÉV-vel indultunk. Az a dög olyan hangos... Gyerekkel sokkal rosszabbnak tűnik. Miután a térdem olyan, amilyen, nem akartam kockáztatni a gyerekkel való lépcsőzést, így tettünk egy kis kerülőt (hajrá akadálymentesített közlekedés): be a Sugárba, mozgólépcsővel fel az emeletre. Onnan a gyaloghídon át az Árkádba, majd le a mozgólépcsővel, végül át a zebrán. Mire felszálltunk a metróra, Csibe felébredt. Az utazóközönség nagyon érdekesnek bizonyult, mert folyamatosan forgatta a kis buksiját és nézelődött. :) Aztán felmentünk „a világ leghosszabb mozgólépcsőjén”, és elgyalogoltunk a Liliputi boltba. Elintéztük a Mei Tai problémánkat (rövidnek éreztem a megkötőt - kicserélik nekünk hosszabbra), aztán mentünk a Mammutba, leadtam a pólónyomás-rendelést, aztán irány a baba-mama szoba. Elintéztük apró-cseprő ügyeinket (gyerekpelusozás, -etetés, és anyapi...lés), majd átvettük a megrendelt pólót, és apukám már ott is volt értünk. Kocsival irány haza (útközben gyors látogatás a fóti Corába), majd szopi. Apám vigyázott a csajszira, míg én kivittem a zebeket. Aztán alvás kicsit, majd fürdés, újabb cicizés, és most próbál elaludni. Sajnos annyira elfáradt, hogy most nehezen alszik el. Kicsit túl sok inger érte ma, és nem sokat aludt. De remélem, azért sikerül átaludni az éjszakát. :)

Ja!
Corában a Karamalz 149 Ft!!!!!

u.i.: a többesszám jelen hsz-emben indokoltnak tűnik, mivel együtt csináltunk mindent. Ugye? :oops: :rol: :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?