Kakti!
A sotetben altatas nalunk sem volt divat, tekintve, hogy a londoni lakasban peldaul nem is lehetett besotetiteni, mert nem volt reluxank, csak egy vilagos sotetitonk, ami kb semmit sem ert, max annyit, hogy az indiai szomszed nem tudott kukkerolni.
Szoval K igy nem is volt hozzaszokva a sotetben altatashoz, foleg, hogy nappal nalunk olyan fogalom nem is letezett babakorban, hogy altatas, meg alvasido, amikor belefaradt a jatekba, akkor aludt. Hala Istennek ezt hiaba a gyerek iranyitotta, igy is beallt a rend es kb ugyanakkor aludt minden nap delelott es delutan. Amikor "nagyobb" lett, kb egy eves es igencsak felnyilt a csipaja es minden erdekelte a kulvilagbol, akkor jott el az altatasi korszak nalunk, mert magatol nem alszik el, csak megy ossze-vissza, de kozben almos es nyuglodik. Nah, az a legszarabb. Szoval elkezdtuk altatni. Nem volt egyszeru eleinte, altalaban tv-re aludt el ugy, hogy mellette voltunk, odabujt, leskelodott es bealudt. Ekkor meg mindig nem igenyelte a sotetitest.
De kb ket honapja igen. Sot, mostanaban mar a tv-nezes es az osszebujas sem jon be, mert kb MINDEN kizokkenti. Ha valtozik a kep, ha en kohintek egyet, vagy ha elmegy elottunk egy hangosabb auto (ami nem ritka, tekintve hogy kb 5 meterre van a szoba sarka a 31es uttol). Fekszik, szinte mar alszik es a legminimalisabb valtozasra is felpattan es kezdodik minden elolrol.
Szoval baromi nehez elaltatni. Mostanaban neha besotetitek es gyakran segit. Es nem azert, mert igy volt szoktatva, hanem azert, mert most epp ilyen korszak van. Lehet, hogy ez valtozni fog, lehet, hogy nem, az az egy biztos, hogy mindent megteszek azert, hogy ne szokjon meg le a nappali alvasrol, mert ahhoz meg kicsi, raadasul akkor az ovodaban eleg sokat fog szivni. (Tudom, mert en le lettem szoktatva a delutani alvasrol, mire ovodaba kerultem es igy ott sem tudtam visszaszokni. Hat, nem voltak odaig ertem az ovonok. Az elso emlekeim epp a delutani alvasi mizeriabol szarmazik, mert 1-2 szo szerint szadizott, ennek koszonhetoen rekordot dontottem az ovodabol valo hazaszokesben. Es persze mindig alvasi idoben.)
Eriket meg azert nem akartam ott hagyni, mert ha felsirja a nagyot, akkor az egy alvo gyermekembol lett volna nulla alvo gyerek.
Vegul lehoztam, beraktam Feri szobajaba a hintaval es a nyuglodes ellenere kimentem a teraszra inni egy kavet. Mire vissza jottem aludt. Ugyhogy zuhanyoztam is. Szortelenitettem is. Es a kapkodasban majdnem csiklotlanitottam is. Lejottem es meg most is alszik.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.05.19 14:18-kor.