Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Pelenka: Nekünk a Libero továbbra is elég kemény, de mivel kaptunk egy megapakkot, éjszakára azt adom. Bóvlipelust is kaptunk, azt akkor adom rá, ha itthon vagyunk, s max. 3 óra múlva le is tudom venni róla. Pampers most nincs, de legközelebb megint az jön. Már mi is a 3-ast használjuk, Emő 5,35kg. Most vettem egy csomag DM-es ökopelust, ismeritek? http://www.dm-drogeriemarkt.hu/content/ ... Alana.html Nekünk 8) tetszik! Árban ugyanott van, mint a L. és a P.

Csípő: 26-án megyünk UH-ra, utána 28-án vissza a MÁV-ba Kéry dokihoz. Kíváncsi vagyok, most mit fog mondani.

Mozgás:
Emő picivel 2 hónapos kora előtt többször is hasról hátra fordult, de az véletlen volt, s azóta még semmi. Fejét tartja, de még azért inog. Hason szépen emeli magát, de pár percnél tovább nem bírja.
Kép
Kezét felfedezte, de nem tart meg semmit, viszont ha "ülünk", megfogja az ujjam, s húzza magát ülésbe ezerrel. Én még nem aggódok. :roll:
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára ktc 2010.05.18 21:13-kor.
ktc

Pammut, Emő is forog a tengelye körül! Éjjel 5 órát aludt át (ez nálunk kiemelkedő teljesítmény!), s majdnem 90 fokkal elfordulva találtam rá, tovább a rács miatt nem tudott fordulni.

Hajhullás:
majdnem szülés óta van, már csutkára visszavágattam a hajam miatta. Borival is így volt. Lehet szedni vitamint és vasat, de alapvetően hormonális változás az oka. Terhesség alatt az ösztrogén tartotta benn, az most csökken, így kihullik. De azért meg nem kopaszodunk! :wink:

Ez a kendőzés tetszik! http://www.youtube.com/watch?v=knkiOnBd ... re=related
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ktc 2010.05.18 21:13-kor.
ktc

Vicky!
Menta pü vissza...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

jó reggelt!

hosszú idő után ma már másodjára etettem, Levente 2 kor kelt szopizni, de nem is voltam meglepődve, mert este elég üres volt mindkét mellem. remélem csak annak tudható be, hogy a délutáni és esti etetés között gyakorlatilag se enni, inni, pihenni nem tudtam.
Gumicsizma után járkáltunk a nagylányommal, mert holnap Hortobágyra mennek :shock: (se a humanicban, se a skálában sehol semmi) Ilyen időjárási viszonyok mellett, szerintem nem csikós bemutató lesz hanem iszapbirkózás :D
Ma kapjuk a 4 hós oltást, és remélem akkor le is mérik, annak ellenére, hogy körzetileg nem oda tartozunk. Elvileg havi 600 grammot mondott a múltkor a védőnő...hát kiváncsi leszek.

Reni: Egerben is ömlik? 8.30-kor indulnak ma oda.

hajhullás: Nálam brutális. Már vagy 2 hete észleltem, hogy marékban jön ki a hajam, mivel hosszú, még az is rátesz egy lapáttal, ráadásul olyan mintha még ritkulna is felfelé mint a férfiaknak szokott, tudjátok két oldalt...tök gáz

Levi a kezével elég ügyes, de senki ne aggódjon, ő se csinálja túl régóta. Nyúl a tárgyakért, csörgőt rángatja és próbál minden tárgyat a szájába betömni. Oldalára csak annyira fordul, amikor próbálkozik átfordulni.

zuzmooo: hogy áll a mellgyulád? Sajnálom szegény Benőt (is), most eléggé hiányolhat téged :(

szerintem én nem használom a többesszámot.. :shock:
stephie

Vicky, a Westendbe van korrekt babaszoba, nem csak az a mosóknál levő lehajtható lap :wink: a tetőszintről lehet megközelíteni, szoptatós fotel, rendes pelenkázó és korrekt tiszta. Kézmosási lehetőség minden van. Legalábbis 1 éve még így volt.

KépKép

KépKép
beneildi

sziasztok

hajhullás: egy hónapja hullik ezerrel, de látom, hogy jön az utánpotlás, tele vagyok babahajjal
pelus: 4es liberot lassan kivégezzük, jön az 5-ös. ugye megütöttük a 8kg-ot :oops: :oops: , és mivel nekem tömör gyönyör fiam van (nem hosszába hosszu, hanem széltébe :oops: ) és hatalmasak a sonkái, nagy a hordopocakja, így már az 5ös kell.
fogacska: itt van a Nóri által leírt 3mm.es fehér csík, az also kettőnél, kicsit reszelős is ha az ujjammal megtapintom, de fingom sincs mikor jön ki. ma éjjel is szegénykém kb két óránként felsírt...gondolhatjátok mennyit aludtam.

Edit

Kép
ézsóné

na erről beszéltem....borzasztóan felritkult.
(itt már saját mei-taiban)
Kép
stephie

ja, fordulás: dagikám nem forog...sztem lehet tul gömböc hozzá. viszont kis segitséggel simán felül, és már percekig (!!!) ugy is marad, persze azért a kis kezeket fogom biztos, ami biztos. ha fogom a honaljánál, kinyomja magát állásba, és lépeget ezerrel. kezd kuszni lassan, ráérzett a mozdulatra, de még keveset egyenlőre. de nem forog semerre se az istennek se. a kezeit már egy honapja nézegeti, anya kezét is, határozottan nyul a tárgyakért, csörgőt, mindent megtart, sőt még rázza is, a saját kezét megfogja, anyáét is, ha látja nyul érte és elkap. 8) a cumiját tartja, visszarakja a saját szájába. ja, és mult hét hétfő óta kacag :D mög köll zabálni :lol:

Edit

Kép
ézsóné

zarja: mi a baj?

üdv az uj babáknak, utolag mindenkinek boldog szüli-névnapot, hofordulot!

Edit

Kép
ézsóné

Jo reggelt!

Eriknel en meg oldalra fordulast sem tapasztaltam teljsen egyenes talajon, csak a kanapen, ami kicsi lejt. :lol:
Sot, ejszaka sem jarkal a kisagyban korbe-korbe, max elore, hatra, de ez sem mindig igaz, amikor igazan nyugodtan alszik, akkor kb ott ebred reggel, ahol este leraktam.
Nah, tegnap ejszaka ez epp nem igy tortent. Alig aludtam kb egy orat, amikor arra ebredtem, hogy E felalomban uszik a kisagyban, annyira nem orultem neki, mivel majdnem teljesen felebresztette magat. Kb negyed orat alltam ott es simogattam, mire visszaaludt. Es ezt meg ketszer eljatszotta. Gratiszkent K is felsirt vagy haromszor, nem tudom, hogy miert, talan almodhatott valamit.
Ennek koszonhetoen en most olyan vagyok, mint egy beteg csirke, nem aludtam tul jol es nem tul sokat.
Rajottem, hogy nagyon hamar hozza lehet szokni az ejszaka atalvasahoz. :roll:

A csiposzuresrol: het hetesen voltunk a Heim Palban, ott is mindent rendben talaltak, meg a gyerekdoki is eddig mindig azt mondta, hogy okes minden.
Tornaztatasnal en is rendben erzem a dolgokat, ettol fuggetlenul most mar hatarozottan kevesebb fodor van az egyik combjan, mint a masikon. Most egy hetet csuszik az oltas, mert a doki szabin van, de jovohet kedden rakerdezek arra, hogy ez mit jelent, vagy lat-e problemat. Remelem, hogy nem.
Vendég

Jah, egyebkent tudni kell, hogy az enyem lett volna a ma reggeli elso hozzaszolas. Az elobbit mar akkor megirtam. Azota probaltam elkuldeni. Szarakodik a netunk. Ezt csinalja harom napja, ezert vagyok minden temarol lemaradva. :evil:
Vendég

Edit: babahaj nalam is rengeteg van az elmult egy honapban. En mar utalom. Nem az a baj, hogy van, hanem az, hogy ugy nezek ki allandoan, mint egy orult. Nem tudom meg hozzafogni a tobbi hajamhoz, mindig kicsuszik a copfbol, viszont van mindenhol, a homlokomnal, a halantekomnal, a fulem mogott, a tarkomnal, nem is rovidek mar es sok. Es ez igy all korbe, mint valami koszoru.
Vendég

Edit:
Szerintem ezt az "ülést" még ne erőltesd Csaninál! Még gyenge a kis gerince hozzá, és könnyen lehet belőle gerincferdülés! De azért tök ügyes már a nagy fiad! :D

Anita:
látom, Levente is nagy pozőr! :lol: Vigyorog bele a fényképezőgépbe... Lili is ilyen. :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

beneildi: Ha én ezt tudom. Az a földszintes mosdós pelenkázó nagyon nem jött be, de a célnak megfelelt.

Lányok, olyan mérges vagyok magamra. Legutóbb a sütőtököt kiöblítettem egy pelusból és még kicsit nedves volt mikor a szennyesbe dobtam. MINDEN MEGPENÉSZEDETT MELLETTE! Most kimosom, szerintetek kijön? Csináljak még a babaruhákkal valamit? Ugye nem lesz baja a gyereknek tőle? Én olyan béna vagyok. Legutóbb a fotókönyvének a széle hullámosodott fel mert én már nem éreztem a táskát nedvesnek ez meg összeszedte. Gggrrrrr
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky, mennyire lett penészes? :?
Én ecetes vízzel mosnám ki, aztán nagyon alaposan kivasalnám... :roll:
De ha nagyon durva, akkor lehet hogy inkább kuka.. :?
Vendég

Anita! Itt még nem esik. Remélem nem is fog. Menni akarunk majd a városba. A Rossmann-os popsitörlőről tud valaki valamit? Mert most jó áron van.

Az én fiacskám is megtartja a csörgőt. Pont tegnap néztük. Rázni még nem rázza, rázta helyette az apja :lol:

Elég nyugtalanul alszika drágám, megyek megsimizem.

bellerreni
Eger

Lányok!
Holnap megyünk a mammutba. Kendőben. Szerintetek a metrón megpróbáljam a sapit leoperálni majd róla vagy ne bolygassam? Én utóbbira gondoltam, mert aztán a kendőben rohadt nehéz lesz visszaadni rá. Vagy akkor megfázik?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

funky: A pelenka eléggé, a többi csak ott ahol hozzá ért. Én mindig ecettel öblítek, de a vasalás jó ötlet. Mondjuk lehet hogy a pelus kuka, de ha a többit nem kéne kidobni annak örülnék.
vicky79
Budapest III. kerület

Csörgős: Kép

Macis rucis: Kép

Reggeli kóma: Kép

bellerreni
Eger

kakti: Én nem vettem le róla a sapit, mert nagy volt a metróban is a huzat.
vicky79
Budapest III. kerület

reni: Nagyon szépek vagytok. Egyébként Barbus is már tartja a csörgőt, de mikor a 3 hónapos státuszon kérdezték akkor azt mondtam hogy nem tudom, még nem adtunk a kezébe semmit.
vicky79
Budapest III. kerület

Én is csak azért próbáltam ki, mert tegnap írtátok ezt is... :lol:

bellerreni
Eger

Jó reggelt! :D

Képeket még nem tudok mutatni, mert anyuéknál vagyunk és még nincs meg a kábel sem a fényképezőhöz. Tegnap meghiúsult a tv is, mert műhódra nem lát rá a tányér... Na, mi akkora parasztok vagyunk, hogy a műhód se lát minket... :roll: :lol:
Holnap kötnek ultragagyi kábeltévét, mert elegem van az infóhiányból. :twisted:

Cserébe zabálok mint állat! Remek! 2kg plusz. Azt nem tudom, mi lesz Lucával a bölcsi-ovi közti szünetben. Elszoktam én már egy unatkozó 3évestől... Ha jó idő lesz, talán könnyebb lesz a dolog! Remélem. Mert egyelőre DVD és "Anyaaaaaa! Unatkozoooooom! - Anya nem ér rá, pakol!" a program! :roll: :x
Vendég

Reni: elvileg már ott vannak a lányomék.
Tanító néni őt bízta meg a fényképezéssel. Egyébként az osztályfőnök és a délutános tanárnő is szinte elveszlik a gyerekek között, annyira fiatalok :)
Nagyon szép a kép kettőtökről annyira kis békés :)

kakti: tényleg pózőr :) Én egyébként Zsuzsát és zarját kérdezném kendőügyben :) Ők megmondják a tutit :)

vicky: 60 fokos víz, ecet aztán ha nem hozza ki akkor kuka :(

anyatejes mamik. Ti mikro tervezitek a gyümölcsöket elkezdeni?
Ma megkérdezte tőlem a védőnéni, hogy próbáltam-e már a gyümiket.
Egyébként 1 hónappal ezelőtthöz képest +3 cm és 700 gramm.
(akkor ezek szerint még elég a tejcsi)

zuzmooo: ortopédiára júniusra kaptunk időpontot, majdnem 5 hónapos lesz. Lehet hogy az én példámból tanulva már érdemes volna 2 hét múlva kérned.
stephie

Nekem azt mondta a védőnő, hogy akkor kezdjem el a gyümölcsöket, mikor már lesz friss, nem melegházi. Szóval a nyári almával valószínű, hogy elkezdjük majd, de csak módjával. :)

Vicky:
köszi, a metrós huzat eszembe sem jutott. Látszik, hogy rég utaztam BKV-val. :)

Én a penésszel első körben kevés domestosos áztatást javasolnék. Aztán egy alapos öblítést, majd a szokásos módon mosnám (ha sima fehér pelus, akkor 90°-os főzőmosásban). Tuti siker lesz. Száradás után persze vasalás, és kész.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Anita, mi is úgy beszéltük meg a védőnénivel, hogy akkor kóstolunk gyümiket ha már lesz friss. Fél éves kora előtt nem terveztem, pont augusztus elején lesz annyi, így pont passzolni fog.

Kértem ma időpontot UH kontrollra a vesetágulat miatt, meg ha jól emlékszem azt mondta dokinéni hogy ő csípőt is kétszer néz.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csilla: Boldog Névnapot Milánnak
Kép
stephie

Anita: köszi az érdeklődést, már szinte eltűnt az egész csomó. A drága gyermek gyakrabban kelt éjszaka enni, mint szokott, így szépen leszívta. Lehet hogy érezte, hogy anyának szüksége van rá? :D
Köszi az ortopédiás tippet! ;) Jövőhéten fel is hívom őket.

Reni: nagyon édes Zsubika! De úgy látom, reggel csak te kómáztál, ő éberen nézelődik :lol:

Kakti: én le szoktam venni róla a sapit, ha bemegyünk valahova, a kendő úgyis rá van húzva a fejére. Nekem nem volt bonyolult visszaadni rá a fejfedőt, de ha neked ez problémás, inkább ne vedd le ;)

Nálunk iszonyat hideg van! én legalábbis úgy érzem :( Szegény babóca keze is állandóan hideg volt, így beüzemeltem az olajradiátort a nagyszobában (éjszakára pedig átviszem a gyerekszobába).

Bocsi, ha nem reagáltam mindenkire, de ébredezik a főnökúr
zuzmooo

Sziasztok,

Hajhullasrol: nekem nem hullik, pedig en nem bannam, a szenaboglya hozzam kepest jolfesult :-). Gondor haj atka.

Villo mar egy ideje atfordul hatrol hasra, nem szeret a hasan lenni, igy mindig csak par percet hajlando hason tolteni, utana at is fordul.

Beidult nalunk is a fogmizeria, patakokban folyik a nyal, es hamenes is elofordul. (igy eleg sokszor kifolyik a cucc a pelusbol grrr).

Reni, nagyon szepek vagytok! Egerben mi is voltunk osztalykirandulason, mivel az a megyeszekhelyunk, meg bulizni is voltam ott parszor meg valamikor hajdanan, megboldogult fiatalkoromban.

Gyumolcsot en is majd mar csak otthon tervezem megkostoltatni a leanyzoval, Augusztus tajekan.

Engem nem zavar ha tobbesben beszel egy anyuka, persze azert nem kell tulzasokba esni, de mivel egyfolytaban egyutt van mama es baba,kialakul a nagyon eros kotodes, ezert nem csodalom, ha elhangzik az eszunk, iszunk alszunk nottunk stb...

Kép

Kép
editmk

Anita! Most már itt is esik sajnos... :cry:

Zuzmooo. Örülök, hogy jobban vagy. :wink:

Köszönjük a fényképes dícséreteket. Igen, ő nagyon éber szokott lenni, én meg olyan, mint akit agyonvertek, de ez látszik a képen is :oops:

Boldog Milán napot. :wink:

Megjött az embőc úgyhogy megyek.

bellerreni
Eger

Zuzmoo:
még egy kérdés:
mennyire öltöztessem fel ebben az időben a kendőbe? Nekem ez most tök nehéz kérdés... Pedig általában határozott vagyok öltözős kérdésekben, de ez most nem könnyű. Kimegyünk az utcára, felszállunk a HÉVre, leszállunk az utcára, beszállunk a metróbe. Felmegyünk a rettentő huzatos Moszkva téri mozgólépcsőn (észrevettétek már, hogy ott fúj a legnagyobb szél az összes közül?), ki megyünk az utcára, bemegyünk a mammutba, ki az utcára, be egy üzletbe, aztán a végén apukám jön értünk, és hazahoz kocsival. De ez a sok ki-be elbizonytalanít. Magamra kötöm a kendőbe, és a kabátom átér mindkettőnket. De őrá mit adjak? Elég a hosszúujjú body+rugi, vagy kell még rá pulcsi/kardigán is, esetleg zokni/harisnya???
Plíííz help mííí! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Anita köszi!

Funky Bazsijának is boldog (másod)névnapot!

Kakti, én adnék rá még cuccost a rugin, bodyn kívül, bár én nem vagyok szakavatott kendő témában. Nálunk ilyenkor harisnya, lábfej nélküli kantáros gatyó (plüss), hosszúujjú body és kötött vagy plüss kiskardigán játszana.
Igen, a Moszkván a legnagyobb a mozgólépcsős huzat, szerintem azért mert talán az a legmélyebb, nem? (Régi szép idők, Moszkva-Örs minden nap.)

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Sziasztok!
Igy utolag is boldog nevnapot Eriknek es Szandinak! Es boldog hofordulot az illetekeseknek!
Mi mar 4 honaposak vagyunk... Tegnap kellett volna oltast kapjunk, de majd csak juliusban(!) kapjuk meg, mert nincs oltoanyag. :evil:
Anita- nagyon aranyosak vagytok! En mar elkezdtem almat adni, es ma sutotokot is kapott- sajat termes, direkt neki volt lefagyasztva. En azert kezdtem el, mert sokat van velem kint a konyhaban, es nagyon erdeklik a kajak, mindig nagyokat nyel, es nagyon elvezi az evest, kurjongat neki, meg mosolyog ket falat kozott ezerrel.
Reni- nagyon szep es kis ugyes Kornel!
Edit- az en fiam is ezeket produkalja, sot, o magatol huzza fel magat allo pozicioba, es ugy lepeget, meg monologokat mond, mindenkinek maskepp beszel- pl a macinak bum-bum, a plafonon a baratjanak vonyit, mint a farkasok, apamnak meg Joconak hangosan visitva kacagva beszel, nekem meg panaszkodik es kiabal, ha nem az tortenik, amit o akar. DE:' nem fordul, max egy kicsit az oldalara. De annyi minden mast csinal, hogy egyelore nem aggodom.
Ti hogy adjatok a Chamomillat- ha adjatok fogzasra? Es Viburcol kupot hasznal valaki?
Nori- en nagyon szeretnek ott tartani a lakassal, ahol te, de mivel egyedul csinalgatom, mi meg soka koltozunk. De az eloszobat mar kifestettem egy retegben, ha vegre jo ido lesz, jon a kovetkezo, es akkor kesz. Es akkor mar nem lesz csak a nappali, a furdoszoba, meg a konyha. Hjaj...
Hajhullas- kop-kop, nekem eddig nincs...
geri79

Csilla:
Mindenek előtt boldog Milu napot! :)

Az a baj, hogy nálunk egész más a nadrághelyzet:
farmerek töméntelen mennyiségben. De majd körülnézek a szekrényében, mi a felhozatal. :) Van olyan, amit még egyszer sem adtam rá, és ezek közül van olyan is, amit már nem is fogok. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Boldog nevnapot Milan es Balazs!
geri79

Látja valaki a Szomszédokat?
Vágásiék épp etetik a kb 2-3 hónapos babájukat egy hatalmas nagy és teli cumisüvegből! Ennyi kaja bele sem fér egy ilyen pici manóba. :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti! Nálunk faszán süt a nap. Kb 15fok. Bodyban hideg vót a keze a kocsiból ki-be úton. Van esetleg hosszú ujjú rugid? Az nem csúszna a nyakába. Esetleg vigyél hátitasit és öltöztesd rétegesen. Tasi,mi? Minek rinyálok az iszike miatt? :D
Vendég

Milán babáknak boldog névnapot!

Ettől az űberkirály időjárástól lehet, hogy nem is lesz idén gyümölcs. :twisted: :twisted: :twisted:

D.két napja utál fürödni és vasárnap, illetve hétfőn este fájt a hasa. :(
Szerencsére "csupán" fél órát bömbölt.
Ismét rengeteget kíván az ölemben lenni, de ott is szenved időnként.
És egy hete újra felkel hajnalban enni, bár ma én keltettem 7 után.

na ennyi időm volt most

Kattkat

Kép
kattkat

De birka vagyok, a hosszúujjú rugi eszembe sem jutott. :wink:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Akkor már a rugi is becézés! :wink: (Megjegyzem, évekkel ezelőtt a -ci, -csi becézgetések miatt lett anyámból Jukci a végén meg már csak Ci :lol: )

Szóval én úgy terveztem, hogy hosszú ujjú body, térdzokni, hosszúujjú talpas rugi, sapi kendő meg a kabátunk. Szerintetek ez elég? Vagy még egy vékonyabb kardigánt is adjak rá? Csak attól tartok, hogy az aztán tényleg a nyakában köt ki, akkor meg minek... Meg három hosszuujjú cuccot mire egymásra rángatok... :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Ma nalunk dilihaz van.
Komolyan mondom, hogy be fogok krepalni, amig Feri hazaer.
K kezelhetetlen, lekothetetlen. E lerakhatatlan, NULLA masodpercet kivan nem az olemben tolteni.
Ebrd kornyeken mar szakadt a cernam, ugyhogy gyorsan felcibalam oket a haloszobaba. E elaludt rajtam, majd K is mellettem.
En kis naiv gondoltam,hogy elmegyek lefurdeni, hagyom a picsaba a mosogatast, negyed orat szanok MAGAMRA. E-t beraktam a kisagyba, edesen szundizott. Meg a furdoszoba kilincsehez sem ert a kezem, mar visitott, szoval a hulye picsanak nemhogy negyed ora, de meg egy perc sem jart. Most itt ulok szepen pulyaval a kezemben a vaksotetben. Akar alhatnek is, de meg hatra sem tudok dolni, mert E arra is orditassal reagalt.
Pontositok: nem orditas, nyavogas.
Nem az a fajdalmas siras, hanem a kicsit rajatszos, szajlegorbitos, ami akadozva kezdodik, latszik, hogy a gyerek gondolkodik, hogy "most sirjak, vagy ne sirjak?" :twisted: :twisted:

Kozben ma mar mindket nagyi hivott, hogy mikor megyunk. Mind a ketto alig varja, hogy unokazhasson. Vannak pillanatok, amikor szepen kiosztanam a kolykoket nekik, felolem cserelgethetnek is, en meg eltunnek a fold szinerol is 1-2 napra. De ugy sem teszem meg. Bar, most eljutottam odaig, hogy holnap kuldom K-t anyosomekhoz, mert hanyinger mar az emelet. Takaritanom kell. Az lesz mar a szabadsag kerem szepen! :?

Kakti!
En neztem azt az orias cumisuveget az orias cumigumival. Hat, szep mennyiseg volt, az biztos.
Vendég

Kakti
Én body+rugi-ba öltöztetném, mikor meg kint vagytok akkor a kabátot ráhuznám.

Nekem csak az tűnt fel, hogy mekkora nagy az a cumi az üvegen :oops:

Nóri küldj egy kis napocskát Lucával. Regivel jól eljátszanának a kertben :wink:

Milánnak boldog névnapot :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bchris 2010.05.19 13:27-kor.

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris

Senkit sem akarok megbántani, ezt előre leszögezem! De szerintem butaság tök sötétben altatni napközben is. Nálunk csak este van tök sötét. Nappal a függönyt sem húzom be, de Lili jókat alszik. Valahogy úgy gondolom, hogy ha hozzászokik a vaksötéthez, és elmegyünk egyszer valahová nyaralni pl. ahol nem lehet vaksötétet csinálni, akkor sosem fog elaludni. Így meg nem zavarja a nappali fény sem. De ez az én gondolkodásom... :)
És Bea! Szerintem nyugodtan otthagyhattad volna E-t, amíg letusolsz. Ha nem is negyedóra, de legalább felfrissülsz te is! Ő meg talán visszaaludt volna... Vagy nem? :roll:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti, szerintem így elég lesz. A kardigánt meg csomagold el a "tatyódba" :lol: a biztonság kedvéért. :)

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Hahó!

Csak gyorsan tudok jönni, Bubu ma eléggé figyelemigényes...

Isten éltesse Milánt!

Tegnap este nem sikerült a szokásos fél 10 körüli elaltatás, 11 15-ig kukorékolt, nem akart megmaradni a kiságyban, ringatás, cumi, aztán még vagy 3szor bementem hozzá, amíg elaludt.

Zapa megint f*sz volt, hazajött későn, és alig várta, hogy beleköthessen vmibe, amit em csináltam meg. Azt hittem, minden házimunkát megcsináltam, erre csak talált vmit: nem húztam ki az elemtöltőt a konnektorból 3kor... na, kapja be

és csodálkozott, amikor nem akartam a Bubus eltatása után semmiféle minőségi időt vele tölteni, hanem uram bocsá, aludni...

grrr :evil:

ma vettem egy pihenőszéket a neten, mert anyuéknál van, és olyan jól elvan benne, majd teszek fel képet

És ha jókedve van, akkorákar röhög, el is kaptam egyet fotón, majhd lekicsinyítem, és felrakom, tiszta vigyorkandúr :) :lol:

boruska

Sziasztok.

Gyorsan visszaolvastam, de a hülye fejemmel már el is felejtettem az elejét. :roll:

Kakti hozzászólásához: mi sem altatjuk nappal sötétben, bár nálunk nem alszik jól a leányzó, de szerintem nem ez miatt.

Tényleg ötletek: elalszik a mazsola, de kb. fél óra múlva felébred, látni rajta, hogy hulla fáradt még. Mitől ébredhet fel? Most is ezt csinálta. Felébredt, nyekergett, kivettem, kézben pedig még visszaaludt. Lehet hagyni kell egy kicsit nyekeregni és magától visszaalszik?

Öltöztetés: mivel én szerintem állandóan túlöltöztetem és biztos adnék még rá egy kis kabátot, meg egy kisnadrágot is. Igaz az én kabátom nem ér be minket.

Voltunk három napot wellnessezni a Velencei tónál. Mit ne mondjak a legszarabb időt ugye kifogtuk vasárnaptól keddig. Irtó mérges voltam. Gondoltam én majd nagyokat sétálunk, fürdünk. Nem lett belőle semmi. Helyette volt nyűglődés az idő miatt. Apa ment szaunázni és meg voltam egy masszázson meg szoliba. A kocsit majdnem elvitte a szél még hazafelé is. :? A szálloda viszont nagyon jó volt. Minden igényt kielégítő.
Vendég

Napközben Máté sem alszik sötétben, sőt ő ilyenkor a járókában alszik, és csak este alszik a kiságyában.

Nagy lányom is napközben a kanapén és éjjel a szobájában.

Azon okból amit Kakti irt +, mert igy tudok tenni venni a konyhában és látom őket is.

K

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris

Szerintetek a Liliputi rugalmaskendő vasalható??? Mosni max. 30 fokon lehet, ezt tudom.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti!
A sotetben altatas nalunk sem volt divat, tekintve, hogy a londoni lakasban peldaul nem is lehetett besotetiteni, mert nem volt reluxank, csak egy vilagos sotetitonk, ami kb semmit sem ert, max annyit, hogy az indiai szomszed nem tudott kukkerolni.
Szoval K igy nem is volt hozzaszokva a sotetben altatashoz, foleg, hogy nappal nalunk olyan fogalom nem is letezett babakorban, hogy altatas, meg alvasido, amikor belefaradt a jatekba, akkor aludt. Hala Istennek ezt hiaba a gyerek iranyitotta, igy is beallt a rend es kb ugyanakkor aludt minden nap delelott es delutan. Amikor "nagyobb" lett, kb egy eves es igencsak felnyilt a csipaja es minden erdekelte a kulvilagbol, akkor jott el az altatasi korszak nalunk, mert magatol nem alszik el, csak megy ossze-vissza, de kozben almos es nyuglodik. Nah, az a legszarabb. Szoval elkezdtuk altatni. Nem volt egyszeru eleinte, altalaban tv-re aludt el ugy, hogy mellette voltunk, odabujt, leskelodott es bealudt. Ekkor meg mindig nem igenyelte a sotetitest.
De kb ket honapja igen. Sot, mostanaban mar a tv-nezes es az osszebujas sem jon be, mert kb MINDEN kizokkenti. Ha valtozik a kep, ha en kohintek egyet, vagy ha elmegy elottunk egy hangosabb auto (ami nem ritka, tekintve hogy kb 5 meterre van a szoba sarka a 31es uttol). Fekszik, szinte mar alszik es a legminimalisabb valtozasra is felpattan es kezdodik minden elolrol.
Szoval baromi nehez elaltatni. Mostanaban neha besotetitek es gyakran segit. Es nem azert, mert igy volt szoktatva, hanem azert, mert most epp ilyen korszak van. Lehet, hogy ez valtozni fog, lehet, hogy nem, az az egy biztos, hogy mindent megteszek azert, hogy ne szokjon meg le a nappali alvasrol, mert ahhoz meg kicsi, raadasul akkor az ovodaban eleg sokat fog szivni. (Tudom, mert en le lettem szoktatva a delutani alvasrol, mire ovodaba kerultem es igy ott sem tudtam visszaszokni. Hat, nem voltak odaig ertem az ovonok. Az elso emlekeim epp a delutani alvasi mizeriabol szarmazik, mert 1-2 szo szerint szadizott, ennek koszonhetoen rekordot dontottem az ovodabol valo hazaszokesben. Es persze mindig alvasi idoben.)

Eriket meg azert nem akartam ott hagyni, mert ha felsirja a nagyot, akkor az egy alvo gyermekembol lett volna nulla alvo gyerek. :?
Vegul lehoztam, beraktam Feri szobajaba a hintaval es a nyuglodes ellenere kimentem a teraszra inni egy kavet. Mire vissza jottem aludt. Ugyhogy zuhanyoztam is. Szortelenitettem is. Es a kapkodasban majdnem csiklotlanitottam is. Lejottem es meg most is alszik. :lol: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.05.19 14:18-kor.
Vendég

Én sem sötétben altatok napközben. Nem is értem miért kéne úgy. Ha álmos, prímán elalszik így is.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?