Új privát üzeneted érkezett!

Csilla!
A fül- és orrüreg összeköttetésben áll egy Eustach-kürt nevű csatornával. Szóval lehet összefüggés, de hogy pontosan mi, azt nem tudom. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Eszter! Mi a baj? Virtuális buksisimi...

Érdekes, hogy nekünk meg a Liberó nem jött be. Nekem a Pampers Sleep&Play jött be. Már mi is 3-ast használunk. Néha még a maradék 2-esből is ráadok, de nekünk is az a baj, hogy kevés pisis fér bele.

Itt volt a védőnő és azt mondta, hogy 3 hónaposan a gyereknek az oldalára kellene már fordulni, sőőőt már az sem lenne baj, ha átfordulna. Hát az én fiamnak eszében sincs semmi ilyesmit csinálni. Mindegyik hozzánk hasonló korú baba az oldalára fordul már?

bellerreni
Eger

Reni!
Nem is három hónapos még Zsubika... :) Mit sürgeti az a hülye banya??? Ez a fejlődés nem lóverseny. Ha megérik rá, megcsinálja. A fiúk állítólag picit lassabban is fejlődnek.

Bea:
megnéztem én is: nem hiszem, hogy van ember, aki így szülne spontán... :) De azért megkönnyeztem, ahogy kibújt a bébi... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Reni, szerintem tök hülyeség, amit a védőnő mond. Csak felesleges elvárásokkal paráztatja az anyukákat. Igaz, ebben a korban KEZDŐDIK, hogy a gyerekek elkeznek fordulni, de ha jól tudom, 4-5 hónapos korra "elvárt" az átfordulás, bár speciel a barátnőm ismer olyan babát, akik augusztusi és még nem forog. És a gyerekdokijuk szerint ez nem rendellenes, nála egész egyszerűen később indul be a mozgásfejlődés. (én most nem is foglalkozom ezzel, nálunk ugye esély sincs arra, hogy a ded az elkövetkezendő hetekben ilyesmit produkáljon)

Kép
juci-77

Hajhullás: Én is úgy tudom, hogy ami a terhesség alatt bent maradt a sok vitamintól az hullik ki most.

Én még mindig szedem a vasat. Azt mondták az okosok, hogy a tej a vashiánytól is csökkenhet és amikor a múlthéten nem szedtem akkor kezdett csökkenni a tejem úgyhogy én továbbra is szedem a folsavas változatot. Ártani nem árt :roll:

Az én drágám is totál nyügike szegény. Most alszik, de már szopizni kellene úgyhogy lehet felébresztem, mert ha most nem eszik akkor tolódik az egész napunk... Hát nem tudom mi tévő legyek... :roll:

bellerreni
Eger

még utoljára,pelus:
Mircusra nagy a libero4 pelenka, viszont a 3 meg hát jó, pisinek, de a kaka oldalt kigyön és inkább legyen alatta jókora kényelmes csomag, mint hogy azt lessem mikor folyik..
jaa, és az up&go-t anyam vette,mert nem tudta mi az, az is a "nem köll" listán van
szerintem ez is olyan, hogy a második gyerekre majd rápaszírozom még az 1 méretet is, 3 hónaposan, és most rohadtul el van kényeztetve így a lányom, még ha nem is tudja
ha rövid időn belül nem lesz tesó szerintem az a tipus lesz akinek a toronyóra-lánccal sem elég-ha így folytatjuk.

ananácska:jópofák a kölkök :wink: -két kis pasi...

kakilunk, eszünk, szopikázunk...nyakig fossuk magunkat :D :D :D
hát lehet hogy a többes számba néha én is beleszaladok, de nem jellemzö, mert nekem is feláll a szőr a hátamon tőle
de nálunk van
Mircus, Cicus, kutyuk stb..ja és mindenki "ottcsücsül" valahol, még az akváriumban a halak is

zsó
Kép
pcd1985

átfordulás:esze ágába nincs átfordulni
most ott tartunk hogy nem lógatok a feje fölé dolgokat, hogy legalább a fejét fordítsa oldalra :D
az a bajom hogy idáíg sírt-aludt evett, 1-2 hósan, ez még ok.de most kezd kinyílni a csípája, és ahogy már említettem hogy nem tudom, mit várjak.vagy ne várjak el tőle
pl utánaolvastam a szakkönyvben 86os kiadás, ahol azt írják, hogy ha nyugodtan csöndben hagyjuk a gyereket játszani, egyedül az ágyában/járókában az a legjobb, nem kell mozgatni ültetni, tornáztatni, mert azzal csak megzavarjuk, az egészséges gyerek ugyis mindent előbb-utóbb csinál majd
DE
ugye ez azért nem egészen így van szerintem, mert ki hagyja ott a gőgicsélő vagy fel-fel nyöszörgő gyereket...stb
szóval beszereztem(még úton van)a két könyvet:a Suttogót és az Anya taníts engem-et

zsó
Kép
pcd1985

Gratula a névnaposoknak !

Máté májsu 23.-án "költözött be" :lol:

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris

Reni!

Máté sem fordul még az oldalára. :oops:

bchris

szófosásom van, bocsiii
szal multkor beparáztam attól hogy a gyerekem napokíg bömbölni fog,Nóri írta is hogy a viharok miat..
Hát 2 napíg bömbölt is, már teljesen kivoltam, amikor az események hatására, szombat de.(tesómék jöttek)kizökkent a bömbölőszériájából.
azóta van hogy pl 5-től 8-íg sír, meg pl most is 10 percenként felsír a kocsiban és ilyenkor nem ám sír, hanem torkaszakadtából ordít, meg remeg hozzá(az erölködéstől?), meg vasárnap este visított egy sort lefekvés előtt
és a tököm tudja miért van ez, régen nem csinált ilyet, csak az a jobb hogy nem napokíg egyhuzamban volt ez, hanem csak naponta egyszer-egyszer..
:shock:
ja amugy jókat alszik, jó kedélyű, ha nam visít-ordít
most arról próbálom mindenféle furfanggal leszoktatni, hogy amiután kiveszem a kádból ne üvöltsön addíg amíg el nem kezdem etetni, vagy néha, amíg el nem alszik
nem hiszem hogy hiszti lenne, mert a visítás a fájdalom jele(szakirodalom)
az meg hogy hideg van, hát annak külön örülök, mert úgy vettem észre hogy a lányom nem bírja a meleget, amikor meleg volt, alíg aludt napközben...

zsó
Kép
pcd1985

Kép

zsó
Kép
pcd1985

Reni, enyim nálatok idősebb gyerek se fordul, látod én mégis boldog vagyok, hogy ő legalább nem olyan lusta, mint az első :lol: :lol:

Zsó, az Anya taníts engem jó ötletbörze, de a Suttogótól ki fogsz borulni, hogy nem működik, vagy jobb esetben a könyvet hajítod ki :lol: Nálunk mind a kettő megbukott, az első főleg Lillus mozgás lemaradása miatt :lol: mostanában inkább tudok belőle ötleteket meríteni.

KépKép

KépKép
beneildi

Én is osztom Ildi véleményét. Az Anya taníts engem (nekem megvan a gépen pdf-ben) jó, de a Suttogót én szívem szerint kukába vágnám... Majd meglátod. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nekem a majus 18 azert volt nevezetes datum az elmult egy evben, mert az volt az utolso mensim elso napja.
Iszonyatos letargiaban voltam, mert abban biztunk, hogy mar terhes vagyok, 17en kellett volna megjonnie, de nem jott. A teszt persze negativ lett, 18-an pedig a mensi is megjott. Romokban voltam.
Akkor meg nem tudtam, hogy a kovetkezo mensim igencsak messze lesz meg. :lol:
A fogantatas nalunk valszeg juni 2-an volt, mert az ovutesztem majus 31-en es juni eljesen volt pozitiv.
Abba meg soha nem gondoltam bele, hogy a leendo fiam nevnapjara esett az utolso mensim. Hm, erdekes. Pedig mar akkor is megvolt a nev.

Zso: Mirci nagyon szep, tunderi kislany!
Vendég

Jó sokat írtatok! Csak nagyjából átfutottam..

Nálunk a védőnő beszél/t többesszámban már mikor terhes voltam. Kész voltam tőle, -HOGY VAGYUNK? HÁNY KILÓT HÍZTUNK? stb.. ilyenkor általában rávágtam, hogy kösz én jól, és te? ketten együtt mennyit híztunk????? Ilyenkor rövid időre leszokik róla, de aztán újra kezdi.

Kakti, Vicky előre is köszi!

B. az oldalára fordul, de csak véletlen. Mikor felhúzza a lábát oldalára dől, de ez még nem az a fordulás gondolom. Hasról hátra fordulással nem is próbálkozik, pedig születése óta hason alszik. Hétfőn jön a doki, majd megkérdezem hogy neki mi a véleménye erről, de szerintem még ráér forgolódni.

Itt egy oldal a fejlődésről...:
http://www.babaszoba.hu/kalkulatorok/mi ... A-FAF0E7AF

Nálunk a Pampers Premium Care vált be, sokkal puhább mint a többi. A Pampersnél oldalt, a Liberonál hátul van a gumis rész, szerintem azért folyik ki abból ritkábban. Biztos a baba alkatától is függ.

Éppen kiadó házakat nézek a netet.. :? Már ketten is megnézték a házunkat és az egyik még a héten visszajön alkudozni.. :( :cry:
(Kakti, megnézte az ismerősöd?)
Vendég

én is ötletbörzének szeretném használni..
és már marha kíváncsi vagyok a Suttogóra, hogy az milyen, hogy majd én is jól megmondhassam hogy milyen sz@r
((unokatesómék odavannak érte :? ))

zsó
Kép
pcd1985

Hat, en az atfordulast csoppet sem hianyolom. Kristof kerek 4 honapos volt, amikor atfordult hatrol hasra, azutan mar rendszeresen csinalta. Akkor viszonyitasi alapom nem volt, mert nem forumoztam es nem tudtam, hogy mas gyerek mikor mit csinal. De en tok orultem, hogy ilyen ugyes, sot, meg is lepodtem, mert azt hittem, hogy a fordulas csak kesobb jon... Most sem szamitok ennel hamarabbi atfordulasra, sot, valamiert en ugy erzem, hogy E kicsit lassabb lesz mozgasfejlodesben, merthogy K egyebkent egesz gyors volt mindenben. De E mas szellemu baba, valamiert azt gondolom, hogy a mozgasa lassabb lesz, a beszede gyorsabb. De meg nagyon pici, tippelni meg felesleges. Idovel ugyis kiderul.
Az tuti, hogy a nyuglodes teren tokeletesen fejlodik.
Annyira csipazom, hogy amikor semmi baja, akkor is kepes fel-felrini. Aludt, evett, jatszott. Most a hintaban van. 5 percig jo volt, de amint leraktam a fenekemet ulo pozicioba, abba a pillanatban nyikorog.
Es ez nem siras, ez csak az "Anya, unom a banant!" jellegu nyekerges, hogy meg veletlenul se helyezhessem magam par percre kenyelembe. Ilyenkor meg morogni is szokott. :roll:
Vendég

Tündéri Mirci :D Ne aggódj Zsófi, nálunk szóról szóra ugyanez volt a hétvégén ill. tegnap. Felhívtam a védőnőt, hogy "üzemszerű működésre" utal-e, ha egész ilyen kétségbeesetten sír, de állítólag a frontok nagyon megviselik őket, úgyhogy ez teljesen ok. (Ma egy kis tündér a szentem, az időjárás függvényében ezt nem is értem)

A Suttogó nálam nem működött, mások a gyerkőc igényei, nem lehetett "átszoktatni".

Kép
juci-77

megnéztem ezt a "mit tud a baba..?"-'t

mi az hogy "rugózik"??? :D
az mi?? :D :D
meg:erősen sír... :? (ok, az enyém erősen sír)
és végül:az én lyányom feje úgy inog, hogy naponta többször is lefejel de volt hogy az ajtón az üveget fejelte le, és ezek meg is látszanak(rosszanya)
nem fogom, mert tartja de inogni, inog
funky:bocs, Te ajánlottad, de gondolom nem te írtad, remélem nem hari

zsó
Kép
pcd1985

Ezt most találtam!:
Használt gyerekruha üzlet - Az anyukák igényei szerint...
http://www.anyatanya.com/main/rtreq12/028263
ktc

Zsó, dehogy van! :lol:
Csak azért illesztettem be, hogy senki ne aggódjon azért ha még nem forog a babája..
Vendég

Én is megnéztem ezt a "mit tud a babát". Speciel Csöpp még nem nézegeti a kezét és távol jár attól, hogy "nyúljon a tárgyakért, ezeket kézbe fogja, és néhány percig képes megragadni és megtartani." Minden másra figyel, kezére nem. Puha kendőt meg tud fogni, de pl. egy csörgőt még nem bír el. Pláne percekig :shock: Én nem hergelem ezzel magam, majd eljön szépen mindennek az ideje a maga tempójában. Gyerekem van, nem versenylovam.

Kép
juci-77

sziasztok!

Úgy néz, ki ma át tud jönni Zsolti hozzánk. :D Szivattyúzzák a vizet, és kisutcákon keresztül ki lehet jonni a faluból. Már nagyon hiányzunk neki. Éjjel és hajnalban is írogat sms-t, hogy nem tud aludni nélkülünk.

Samunak kihangosítottam a telefont, hogy Apát hallja, és vigyorgott, meg gügyögött neki. Még a kezemet is megfogta a telefonnál, mintha ő tartaná. Olyan édes volt, majd megzabáltam.

Katica: küldöm a sok pozitív energiát a férjednek, és persze az egész családnak!!

Pelus: én tegnap vettem az első csomag 3-as pelust. 6 kilós Samuka, de én olyan nagynak látom rajta...

Kép
zsizell

Hahó!

Nálam is nyügi a gyerek ma, pedig eddig nem viselték meg a frontok.
De ma egész nap aludt, amikor meg nem, akkor bőg. Vagy kézben van. Vagy kézben van és bőg. Remélem, éjjel alszik ettől még, mert eléggé hozzászoktam, hogy nincs éjszakai kelés, elszomorodnék, ha újrakezdené :?

Eszter, aranyos vagy, gyorsan olvasok is neki vmit, hátha megnyugszik.

Be vagyok penészedve itthonra, de nincs kedvem kimozdulni ebben a fos időbe, pláne a Bucit kivinni... Remélem, holnap már egy kicsit ki lehet menni levegőzni.

Ezt a Suttogót annyit szidják, hogy már kezd érdekelni :)

Juci, sajnállak Titeket a kenygel meg a nyüglődés miatt, tök mák, hogy nekem annyi segítségem van, és nem egyedül kell hordoznom egész nap a dedet...

Zsó, helyes Mirci a 'csadorban':)

Azt a prémium pamperst én is néztem, de mivel eddig nincs panaszom a sima pampersre, nem áldoztam rá :oops:

Nálunk is kérdezte a támadónő a fordulást, de még marhára nem fordul, meg mondjuk ritkán van hason, hogy legyen honnan átfordulnia. Azt mondta, tároljam többet hason, akár csak percekre is, de napi 10-szer, hogy szokja... Hát...

Ja, és én is azt hallottam, hogy 4-5 hónapos korban tök OK, hogyha fordul, addig nem parázok én sem. Viszont szépen 'ül', tartja a fejét, csak nincs vele gond.

Haj: én a vérképem miatt szedem még mindig a vasat nagy dózisban, lehet, hogy attól van még hajam? Mondjuk étvágyat csinál, úgyhogy király lenne, ha nem kéne annyit szedni...

boruska

Juci, ezen a 'csörgőt megtartja-e' én is izéltem, nem tart az meg semmit, max néhány másodpercre, ha a kezébe adom, vmi nagyon könnyűt. Gyenge még ehhez a karja! És szintén nem figyeli a kezét. Markol vele, de nem 'csodálja'! Utálom az előírásokat!! :twisted:

Szilvi, na, együtt lesz a család, tök jó! Csak van ennek a Zsolti gyereknek szíve, ha ilyen édeseket ír!

boruska

Amit múltkor belinkeltem, azt most is idetettem, de nem olvasható sajnos. Így a g-mailen megtaláljátok! :)

És:
S.O.S. keresek olyan céget, ahol pólóra nyomnak vagy hímeznek! Nincs valamelyikteknek ilyen ismerőse - lehetőleg Budapesten????

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

most nézem, hogy a Mirc 8 nap múlva tölti a 4. hónapot.
szóljatok, hogy ne szólogassak bele az olyanba ami nem az én témám :lol: :lol:
:D
mondjuk már akkor gyanús volt, amikor ananácska írta h. ma van az utsó mensiének évfordulója. :roll: hát, nekem április 26.-án volt

erről az jut eszembe amikor azt számolgattuk hogy ki-hány hetes terhes, hogy a betöltött hét számít vagy amiben vagy
én a 39. héten szültem akkor előbb fogant, vagy előbb szültem ?:D :D

zsó
Kép
pcd1985

Bori: van szíve, szoktam hallani, amikor a mellkasára fekszek, valami kopácsolást. :lol:

Már napok óta el akarok mesélni vamit, meg tanácsot kérni tőletek:
Voltunk múlt kedden csípőszűrésen. A doki megtekergette, megtornáztatta Samut, és azt mondta nincs semmi baja. Apróságokat talált: kifejezett jobbra néző arcasszimetria (amiről tudok, hiába forgattam a fejét, mindig jobbra feküdt, mostmár nem így van- hátha visszaalakul), Aztán eléggé jobbos, így mutatott néhány tornamozdulatot, amit pelenkázáskor csináljunk. És megbeszéltük, hogy gyógytórnászhoz elmegyünk, aki mutat még gyakorlatokat. A fejét jól tarja.
Aztán szerdán UH-volt. Ott azt mondta szó szerint a nő: nincsen ennek a gyereknek semmi baja. I.-es lett a csipő UH, az tökéletes.
A probléma: csütörtökön be kellett adni az UH leletet. 2-re mentünk, 3kor hívott be a doki, Samu nyűgi volt, éhes, sírt stb. Már nem is kellett volna megvizsgálni a gyerkőcöt, de ő mégis megvizsgálta és csupa rosszat mondott. Nagyon faszfej is volt, meg nagyüzemben vizsgált egyszerre 5 babát. A fejét nem tartja- úristen anyuka!, nem javult a tornától (milyen tornátótl-egy napja voltunk ott), bal csípő erősen kötött, terpeszpelenka kell minimum! Viszont az arcában már nem is volt asszimetria - pedig az meg tényleg van!
Most akkor melyik állításai az igazak? A keddi, vagy a csütörtöki? Én tudom,hogy tartja fejét, és látszólag a csípőjének sincs baja. De baszki most úgy elbizonytalanodtam! Vigyem másik dokihoz?

Kép
zsizell

Szilvi, ezek a dokik.... Én se tudom, melyiknek hinnék. Nekem nincs ilyen ismerősöm, akit szívesen ajánlanék, de ha van vkinek, és ahhoz elvinnéd esetleg...

boruska

nem értem ezt a haj-témát
hullik a hajunk(csak nem veszem észre mert lusta vok fésülködni?)
boruska:
mi minden nap sétálunk, anya xarrá ázik, baba alszik bebugyolálva a kocsiban
ha februárban kinnt volt akkor most miért ne lehetne?+10C' van(mondjuk ez azért vicces május közepén)
persze, nem sokat, mint jóidőben és én is utálok megfagyni, meg lefagy a kezem a kocsitologatástól,de ha már evett és játszott és elfáradt és nyügös, bennt a lakásban nem bírom elaltatni
bebugyolál, kivisz

zsó
Kép
pcd1985

Gondoltam elviszem a MÁV-ba, ahol születésekor vizsgálták. Amúgymeg nem késő már 3 hónaposan elkezdeni a terpeszpelust? most hogy annyit mozogna, forogna, felülne, kapálózna, stb? Az rohadtul gátolja a mozgásban sztem, láttam már olyat kisbabán. :?

Kép
zsizell

Most csak gyorsan Kaktinak: A dm és a rossmann is nyomtat pólóra.
vicky79
Budapest III. kerület

Zsizell a dokitokat nem tudod megkérdezni, hogy nézze meg a csipőjét.
A fej emelés is olyan dolog szerintem, mint a fordulás. Minden babánál máskor. Mindennek eljön majd szépen az ideje.

Regi pl sosem ment négykézláb, hanem félig törökülés szerű pózban kuszott. :)

bchris

ZSófi
nem kőbe vésett dolog, hogy mindenkinek hullik a haja.

Mi az erős hideg szél miatt nem megyünk sétálni. :oops:

bchris

Szilvi!

IGEN! Vidd másik dokihoz! Mindenképp! Még ha ugyanazt is mondja, de több szem többet lát (több jót is akár). :) És ne bizonytalanodj el! Nem is kell még, hogy tartsa a fejét úgy igazából! Nem gondolkodtatok valamilyen hordozókendőn? Az sokat segít a terpesztartásban! :)

A pelus témáról én is kartam írni még.
Szóval mi eddig a Pampers Premium Care-t használtuk (még most használjuk el a 2-es csomag végét). Apa tegnap hozott a gyárból Pampers Active Baby-t 3-ast 186 darabos megapackot. :) (Meg popsitörlőből is megapackot hozott - 4+2 csomag egybe csomagolva) Igaziból én úgy látom, hogy a hosszát növi ki Lili. Már nem tudom olyan kényelmesen felhúzni neki a derekáig a ragacs-részét. Felér, de már kezdi kinőni. Ezért rendeltem Apától a nagyobbat. Remélem, jó lesz.
Amúgy nekünk akkor volt kifolyós baleset, amikor méretet váltottunk és a 2-es egy picit még laza volt a combján. Fel vagyok készülve, hogy épp ezért talán majd most is lesz baleset, de remélem, nem. :)

Éééés:
kirándulni készülünk a városba. Csütörtökön vagy pénteken magamra kötöm a Csibét, és elmegyünk a Mammutba meg a Liliputi boltba is. Kíváncsi leszek, hogy fogja bírni! Van a Mammutban olyan helyiség, ahol tisztába lehet tenni, meg esetleg megetetni?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Zsizell: a dokinéni, akihez mi járunk, állítólag a legjobb gyerekortopéd orvos Pesten. Nem én találtam ki, Nóri is, gyerekdoki is, védőnő is, meg orvos ügyfelek is őt ajánlották. Ha nem bízol a saját dokidban, szerintem mutasd meg neki.

A IV. kerületben rendel hivatalosan, a XIII.ban van a magánrendelése, a Kádár utcában (Nyugatitól 1 perc). Én ugyan mindig sírok a kengyel miatt, de az tuti, hogyha egyszer majd rámondja a gyerekre, hogy jó a csípője, akkor az jól is van. 6 E ft a rendelés, ha UH-t is csinál, 3 e, ha igazít a kengyelen. (gondolom Nektek 1 vizsgálat elég lenne, ha minden ok) Szóval, ha gondolod, szívesen megadom az elérhetőségét.

Kép
juci-77

Kakti: úgy tudom, a Mammutban van babaszoba, külön kell kérni, hogy nyissák ki. Úgy emlékszem, Nóri mesélt róla a Ligetben, szerintem kérdezd meg őt.

Kép
juci-77

Látszik, hogy alszik a gyerkőc, grafomán lettem :lol:

Zsizell, olyan nincs, hogy 3 hónaposan késő! Ha gond van vele, akkor mielőbb csinálni kell valamit, mert ha akkor derül ki, hogy nem stimmel valami, amikor mondjuk feláll, sajnos akkor is kezelik, csak jóval drasztikusabb megoldással.

Kép
juci-77

Zsizsell írtam privit!

zarja

Kakti
pelenkázó helység a Mammut I.-ben ott van ahol a teremgarázsba kell bemenni a mosdók mellett. Csöngetni kell és ugy engednek be. (ez azért jó, mert nézik kamerán és akárki nem mehet oda be, csak kismama)

K

bchris

Köszönöm Kriszta! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Lehet félreérthető voltam. Azért bizonytalanodtam el, mert kedden és csütörtökön ugyanaz a doki mondta az ellenkező dolgokat. És ráadásul ugyanazon a papíron van a két különböző diagnózisa. Saját magának mondott ellent a doki.
Amúgy Samu tartja a fejét ölben is, hason is, ülésbe húzva is. Rugózik is, sőt állásba kinyomja magát. azért nem tartotta a fejét csütörtökön,mert sírt már fél órája és nyűgi volt. De végülis hogy lehet, hogy kedden még semmi baja a csípőjének, csütörtökön meg már hajjaj, nagy a baj. És amúgyis mi van ha mondjuk nem vizsgálja meg csütörtökön feleslegesen, és én nyugodtan ülök a seggemen a keddi mondatával, hogy semmi baja, meg a tökéletes uh leletemmel. :evil: Rohadjon meg!! Nagyon felhúz.

Kép
zsizell

Épp ezért mondom Szilvi, hogy mindenképp mutasd meg másnak! Mert ilyen figyelmetlen orvos véleményére nem szabad hagyatkozni - szerintem.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hát Csipike! Nálunk a Tescoban nincs akcióban a rugi. Körbejártam az egészet, de sehol semmi... :shock:

Hát remélem nekünk sincs gond a csípőjével. A dokinéni nézi minden hónapban, nekünk uh-ra csak fél éves korában kell menni.

Na megyek készülődök a fürcsihez.

bellerreni
Eger

zsizell: Most csak végig szaladtam a hozzászólásokon, de látom hogy riogatnak az ortopédián. A mávos doki nagyon rendes és aranyos. Mi is voltunk nála 6 hetesen. Egy idős bácsi, a gyerek úgy vigyorgott rá mint egy nagyapára, mert úgy is beszélt vele. Nekem nagyon szimpatikus volt és nem is kellett várni hozzá, úgy adták az időpontot. Nekünk akkor azt mondta hogy kicsit kötött Barbus csípője és hogy jót tesz neki a kenguru és a tornáztatás. És amikor már a másik dokihoz vittem (csak azért hogy ne kelljen mindig behordani a mávba) akkor már semmi baja nem volt.

zsó: Én is mennék sétálni a gyerekkel, mert -10 fokban is kivittem, de nem sétálnánk hanem repülnénk. Olyan szél van, hogy leviszi a fejünket. De remélem a héten még tudunk menni valamikor sétálni, mert Barbusnak már hiányoznak a haverkák, anyának meg a barátnői csevelyek.

kakti: Apa nem tudna kedvezményesen szerezni még pelust? Mármint hogy terjeszthetnéd is? Nekünk bevált a pampers, én vevő lennék rá. Szerintem van a mammutban pelenkázó rész, de ha olyan mint a westendben akkor ne várj tőle túl sokat. Egy lehajtható lap, ami elég retyós. Alig tudtam rajta Barbust egyedül tisztába tenni. De a semminél jobb. Legfeljebb apa menjen be segíteni. Kár hogy ilyen idő van, összefuthattunk volna. Egyébként vittél már zárójelentést a budaiba? Kellene nekik a te meg a lányod zárója, hogy a statisztikájukba fel tudják vezetni. Meg egy képet is vigyél Liliről, mert én azt nem vittem pedig örültek volna. Csak ha ráérsz.

Úgy látom később írtátok hogy a Mammutban jobb a babaszoba. Ennek azért örülök.

Átfordulás: Nálunk Barbus elég hamar (talán 7 hetesen) átfordult a hasáról a hátára, most már a hátáról a hasára fordulást gyakorolja. Az oldaláig már eljut.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky:
amikor a hat hetes kontrollra mentem, bevittük Lilit a Szűcsnek megmutatni (meg vittünk neki egy kis csomagocskát is), és leadtuk a zárókat, meg egy képet is.

Apa sajna nem tud kereskedelmi mennyiségben hozni cuccot, mert limitálva van, hogy egy hónapban mennyi értékben vásárolhatnak a boltjukban. Így aztán hozza a családnak valót cuccokat: öblítő, mosószer, fogkrém, samponfélék, betét, tampon, mosogatólé, pelenka, stb. Szóval sajna nem nagyon tud sokkal többet hozni.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

kakti: Akkor ti alaposabbak voltatok mint mi. Még képet nem vittünk, de majd be akarok valamikor menni. Bár szegény Mártikát szerettem volna alapvetően látni, de sajnos ezt már nem tehetem meg. :( Pedig ő nagyon sokat segített nekem és olyan aranyos volt mikor sikerült végre a baba. Annyira szomorú lettem mikor kiderült hogy meghalt.
vicky79
Budapest III. kerület

Halihó!

Képzeljétek, megszületett az öcsémék kislánya ma hajnalban. Anitának hívják és 3 kiló. Sajna csaszival született, mert faros volt. Annyira cuki. Ő az első uncsitesó, eddig csak nekünk voltak gyerekeink az össz-családban :P :P

Móni
kokonya

kokonya: Isten hozta Anita babát. Nálunk is csak Barbus és Lóri van a közvetlen családban. És még max. a húgom esélyes, de ő még remélem nem mostanában (először az egyetem).
vicky79
Budapest III. kerület

Hát nekem még nem hullik a hajam, de én a sor végén vagyok. Mikor az első gyerkőcnél elindult, azt hittem abba se marad, míg kopasz nem leszek. Pedig rengeteg hajam van. Azóta is :D . De a vas és egy kis terhesvitamin nem árt.

Móni: üdv a kis uncsitesónak! Nálunk a nővéremmel ketten vagyunk tesók, apuéknak produkáltunk 7 unokát :D . Anyósomnak 3 gyereke van, 6 unoka.

Gügyögés: tragédia. Én is találkoztam egyetemi nyelvtanárunkkal, aki durván lement babába: "kőőő, atyala patyala stb :shock: ". Bnőmmel megrökönyödve hallgattuk, mivé válhat egy alapon értelmes ember. De lássuk be nagy a kísértés :lol: . Hamar leamortizálódik a szürkeállomány.

Levi prímán oldalra fordul. Mivel mindig oldalán altattam, ha maga alszik el, akkor is hátáról oldalára fordul. A kiságyban meg a rácsoknak feszíti a lábát és a tengelye körül fordul. Ma már a lábát a feje helyén találtam :D . Nagy fiam nem volt ilyen ügyes. Fél éves volt, mire nagy nehezen átfordult. Nagyanyja gyógytornász, 1. unoka, tisztára egy aggódásban volt. Aztán persze behozta a lemaradást, 1 évesen szépn elindult.
pammut

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?