Új privát üzeneted érkezett!

Borbolya

Nem tudom. Lehet. Apuci nehezen mozgósítható. De ne tőlem tedd függővéKép Max. elmegyünk majd egy későbbi találkára, gondolom lesz még majd máskor isKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!
Rég nem írtam, de most végigolvastam. Jó ötlet volt ez a történetesdi Kép Majd én is leírom (félek, Háború és béke hosszúságú lenne Kép ).

Zsana!
Ne aggódj, én úgy tudom, hogy ha az AFP alsó határérték, de a BhcG is alacsony, nem gond. Nekem az előző terhességemnél azt mondták, hogy azért gond az alacsony AFP, mert viszonylag magas BhcG társul hozzá. Tehát pont az ellenkezője volt a baj!
Amúgy, ha az orvosod rendeben találta, ne aggódj. Sajnos ez a vizsgálat nagyon sok álpozitív eredményt hoz!

Találkával kapcsolatban, nekem a hétvége általában jó. Ha IKEA-ba megyünk, akkor legalább a nagyobbat el tudom vinni, mert ő szeret játszóházazni. Egyszer adtam be ott, de kimondottan ő kérte. Remélem, ez most is így lesz vagy ha nem, akkor eszik velünk sütit. Az biztosan leköti Kép
Szép napot! Dorka
Ja, és még én sem érzem a babamozgást, pedig 3. gyerek. Egyszer éreztem egy kalimpát pár napja. A hasam méretéről ne is beszéljünk! Valaki a játszótéren megkérdezte (két gyereke van), hogy én karácsony körül fogok szülni? Hátraszaltót vágott, mikor mondtam, hogy egy parányit később... Kép
De én mindhárommal így vagyok. Valószínűleg tényleg alkat kérdése.
dorka

Sziasztok!

Dorka
Nagyon nem aggódom, olvasgattam az általad nyitott topikot is az alacsony AFP-vel kapcsolatban. Azért zavar egy picit, mert tudom, hogy jó időben lett csinálva, testsúly stb. stimmel, szoval jobb lett volna, ha valahol a tartomány közepén van az érték, nem pont a szélén. Kép

Esetleg érdekel valakit a Születés hete rendezvénysorozat előadásai közül valami? Akár ott is találkozhatnánk.
Bővebb információ: www.szuleteshete.hu
zsana75

Zsana

Tudsz erról a Szülés hetéről valami pontosabbat, hogy hol lesz és mikor. Van-e belépő stb...
Most csak a programokba kukkantottam bele, van jó pár dolog amit szívesen megnéznék. Tovább bogarászni a honlapot most nincs időm.

Timka
timka

Csatlakozom Timkához, kis felvilágosítás rám is rám férne.
Én kb két hete bukkantam a honlapjukra, csábító jónéhány programjuk, csak ott viszonylag kevés info volt a részletekről

Lir
lirian

Nos, kb. annyit tudok a dologról, amennyi ti is.
Nekem egy kedves ismerősöm hívta fel rá a figyelmet, aki a szoptatásról fog "előadást tartani". Ő úgy tervezi, hogy mond valami bevezetőt, aztán átmegy beszélgetősbe a dolog, lehet kérdezni, stb., de ez ugye nekünk még nem annyira aktuális.
A részletekről sajnos én sem tudok többet. Bennem fel sem merült, hogy belépődíjat szednek, szerintem nem.
Amit én nem találtam sehol, de sikerült megtudnom: mi a fene az az "Aranytíz", ahol ugye a programok nagyrésze lesz. Egyszerű: Arany János utca 10. Kép

Találtatok esetleg ismerős nevet az előadók között?
zsana75

Nekem egyedül Kriston Andrea neve volt ismerős. Ő intimtornáráról fog beszélni. Hétfőtől járok majd hozzá 6 hétfőn keresztül IT-ra, nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz.

Amúgy soha nem jöttem volna rá, hogy az a bizonyos "Aranytíz" Arany János u. 10-et jelent.

Tegnapelőtt megkaptunk egy ismerőstől Szily László: Kitolás c. könyvét, ami leendő apukáknak szól. Rögtön rávetettem magam. Lányok, ezt el kell olvassátok! Tegnap este az 50. oldalig jutottam el, de annyit nevettem rajta, hogy kicsordult a könnyem is. Fantasztikus humora van a pasinak.
Timka
timka

Sziasztok!

Hát nem letiltották nekem a babalap-ot??? Kép Ide is csak kerülőuton tudtam jönni, míg ki nem szúrják ezt is. Most fáj ez nekik, mondjátok meg! Bezzeg autós-motoros honlapokat lehet nézegetni. Ezt a hímsoviniszta rendszert! Kép
Bocs, hogy itt panaszkodok, de így lehet ritkán tudok majd jönni, amit nagyon sajnálok Kép

A talival kapcsolatban, nekem is jók a hétvégék, esték. MOndjuk a börzében én nem vagyok benne, mert egy óra járástól is fáj a derekam, az embereket meg nem nagyon bírom elviselni a tömegben (lökdösnek, figyelmetlenek) Szóval máskor majd megyek én is.

Nekem is hiányzik a hasonfekvés, néha megpróbálkozok vele, de hát nem megy. Tegnap kértem a férjem, hogy masszírozzon már meg. Erre ő nagy kuncogások közepette közölte, hogy jó, akkor feküdjek hasra. Jó pofa. Tegnap valahogy ilyen hangulata volt, még azt is kigúnyolta, hogy hogyan kelek fel az ágyból. Ugyanis a poci miatt csak oldalfelvésből megy, aztán felnyomom magam a karommal. Persze csak viccel ő is, de akkor is Kép

Jók legyetek
Cic + Gergő 21+5
cicmerák

Sziasztok Lányok!

Kérdésem az lenne, hogy nektek mikor vettek vért toxoplazmára?

Ugyanis a sztorim az, hogy tegnap a dokira rákérdeztem, hogy mi a véleménye dologról, mire mondta, hogy ha van kutya, macska a közelemben akkor meg kell csinálni(hát persze, hogy van), és menjek a vérvételre hozzájuk a klinikára akár ma délelőtt is, de azért beszéljem meg előtte az asszisztensnőjével. Az asszisztens meg arra kért, hogy hívjam már fel ma délelőtt bent a klinikán és megmondja mikor menjek. Hát felhívtam, és kiderült számomra, hogy ő nem is tudja, hogy mikor szokták levenni a vért ehhez és megkérdezte a mellette álló akármelyik dokit, mire az azt mondta, hogy az AFP-vel együtt szokták a 16. hét után. Aztán végül ugye én döntsem el, hogy most menjek(12+5), vagy kb. 3 hét múlva. Habár úgy vagyok vele, hogy a saját dokim csak nem mondta volna, hogy akár ma is mehetnék, ha ezt a 16. hét előtt nem lehet megcsinálni.

Ti hogy tudjátok ezt?

Köszi: Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Ja és azt elfelejtettem megkérdezni, hogy ez vajon éhgyomri vérvétel, vagy nem.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Cicmerák

Nekem is nagyon tud fájni a derekam. Már megijedtem, hogy csak én vagyok ezzel így, ilyen korán. Mi lesz még a végefelé? Nekem járkálnom se kell hozzá sokat, otthon, alapból is fáj.
A felkelés is ugyanilyen bonyodalmas. Apuci mindig megmosolyog, hogy hogy állok fel fekvő helyzetből, mintha legalább egy kiselefánt lennékKép De mit tegyek? Így megy.

Babus

Kép
babus2005

Mukika !
Nekem már megcsinálták a 9. hét környékén . Negatív lett , holott 5! cicánk is van . Éhgyomori vérvétel kell hozzá , de az eredményre várni kell , kb.1-2 hetet ( bár gondolom ez is kórházfüggő ) . Ha negatív lesz , meg lehet csináltatni 2-3 havonta , hogy nincs-e fertőzés .

Kép
Kép
greenolive

Muki!

Én pont most jutottam el odáig, hogy az AFP aktuális legyen.
Nekem is leveszik a toxoplasma-hoz a vért azzal együtt, és éhgyomri vérvétel... ezt abból gondolom, hogy a Schöpf-Méreiben, ahová én járok, negyed nyolctól fél 10-ig, vagy hasonló intervallumban csinálják.

Lir
lirian

Mukika!

Nekem a legelső vérvizsgálattal csinálták meg, az első 12 hét lehet veszélyforrás fertőzés szempontjából. Nekem is negatív lett, holott macskánk van, lakásban, ágyunkban is gyakori vendég.

Babus! Hát ilyenek ezek a férjek Kép

Üdv. cic
cicmerák

Sziasztok!

Csajok! Nekem most van egy új aggodalmam, pedig én nem szoktam túl sokat parázni, de ez nagyon idegesít.

Valamelyikötöknek nem keményedik a hasa? Nem tudom pontosan,hogy milyen az, de nekem sokszor olyan érzésem van, hogy mintha a baba nyomá kifelé magát a hasfalmhoz és ha megérintem simán ki tudom tapintani a méhemet és ott totál kemény.
Föleg üléskor és hanyatt fekve jön rám, ha oldalra fordulok rögtön elmúlik.

Szerintetek ez a haskeményedés?? És most akkor mit csináljak, dokihoz csak 1,5 hét múlva kell mennem. Szednék rá Magne B6-ot, de nem tudom,hogy Elevit mellé bevehetem e még.

Segítsetek!! Annyi dolgot hallottam már erröl, hogy kinyílt töle a méhszáj stb,szóval félek, 20 hetesen még korai lenne ez.

Timi és Jancsika (19+5)
vargáné

Kicsit elrettentő, de azért bemásolom, annyi mindenkit érdekel.

"A Toxoplazmozis
Sokan nem tudják, hogy kedvenc házimacskájuk veszélyt is jelenthet. A bélférges fertőzés mellett a Toxoplazmozis nevű betegség hordozói és terjesztői is lehetnek.

A Toxoplazmozis okozója a Toxoplazma gondii nevű élősködő élőlény. Emberről emberre közvetlenül nem terjed, de előfordulhat nyers húsokban. Többek között a macska a hordozója. A kórokozók az emberi szervezetbe úgy kerülhetnek be, ha például gondatlanul kezelik a macskaürüléket a gazdáik, ha nyers, vagy nem kellően átsütött, vagy főzött fertőzött húst fogyasztanak. Könnyen fertőződhetnek azok, akik húsfeldolgozással foglalkoznak abban az esetben, ha a feldolgozott álatok között volt fertőzött, s a feldolgozónak esetleg sérült a keze.

Hazánk hatvan év körüli lakosságának mintegy 60 százaléka fertőzött Toxoplazmozissal, azonban nem mindig okoz tüneteket. Ha csak kis számú élősködő jutott egészséges, jó ellenálló képességgel rendelkező emberbe, a paraziták elpusztulnak, vagy betokosodva szunnyadnak. Azonban, ha a szervezet védekező képessége károsodott, vagy ha nagy mennyiségben jutottak be a kórokozók, a különböző szervekben gyors szaporodásnak indulnak.

A Toxoplazmozist okozó paraziták a vér- és nyirokkeringéssel eljuthatnak a gyomor-bélrendszerbe, májba, lépbe vesébe, de kóros elváltozásokat okozhat csontvelőben, szívizomzatban, a perifériás idegekben.

Az anyák a terhesség előtt szerzett Toxoplasmozist nem adják tovább gyermeküknek, csak a terhesség folyamán szerzett fertőzés - főleg a második hónaptól a hatodikig - jelenti a legnagyobb veszélyt. A magzati Toxoplazmozis vetélést, halvaszülést, vagy az újszülött neurológiai károsodását, azaz szellemi fogyatékosságot okozhat.

A Toxoplazmozis megelőzése érdekében a következő óvintézkedéseket kell betartani:

Ne fogyasszunk nyers, vagy nem eléggé átsütött húst.
A terhes nők kerüljék a macskákkal való érintkezést.
A lakásban élő macskákat ne etessük nyers hússal.
Az almot naponta cseréljük.
Azokat a területeket, ahol gyermekek játszanak, védenünk kell a macska és kutyaürülékektől.
Fel kell hívni a figyelmet, hogy kutya, macska sétáltatáskor ne a homokozókat célozzák meg állataikkal, mert az itt játszó gyerekeket nagy veszélynek teszik ki ezzel.
Mindenütt a városokban a közterület-felügyelők figyelmét is fel kell hívni, hogy ha ilyen esetet tapasztalnak, figyelmeztessék a felelőtlen állattartókat, s ha a szép szó nem segít, szankcionáljanak! "

Plusz ezt, nem jó ilyet olvasni, azt hiszem én is kérek még egy ilyen vizsgálatot. Babus! Újabb para Kép

"Veleszületett toxoplazmózis
A veleszületett toxoplazmózis terhesség alatt szerzett fertőzés, amelyet az anyából a magzatba átjutó Toxoplasma gondii nevű parazita okoz.

A Toxoplasma gondii az egész világon előfordulH és minden 1000 újszülöttből 1­8-at fertőz meg.

A terhesség alatt fertőződött nők kb. felének születik veleszületett toxoplazmózisban szenvedő gyermeke. A magzat fertőződésének veszélye nagyobb, ha a nő a terhesség későbbi szakaszában fertőződik, a betegség azonban általában sokkal súlyosabb, ha a magzat a terhesség korai szakában fertőződött.

A Toxoplasma a macskákat fertőzi meg, a parazita petéi bekerülnek a macska ürülékébe, és több hónapig fertőzőképesek maradnak. A nők fertőződhetnek macskaalommal vagy macskaürülékkel szennyezett anyaggal történt érintkezés során. Nyers hús (birkahús, disznóhús és marhahús) fogyasztása szintén fertőzés forrása lehet.

Tünetek és kórisme
Toxoplazmával fertőzött terhes nők és újszülöttek általában tünetmentesek. A magzat fejlődése azonban lassabb lehet a méhben és nagyobb a koraszülés kockázata. Az újszülöttnek lehet kis feje, sárgasága, megnagyobbodott mája és lépe, szív-, tüdő- és szemgyulladása, bőrkiütése, az agy körül megnövekedett folyadékmennyiség miatt magas agyvíz nyomása vagy az agyban kalcium-lerakódása, valamint görcse.

Az ezekkel a tünetekkel születő csecsemők egy része súlyos beteg és hamar meghal. Mások maradandóan károsodnak: így kialakulhat a szem belső részének gyulladása (chorioretinitis), értelmi fogyatékosság, süketség és görcsök. Születéskor egészségesnek tűnő gyermekeknél ezek a rendellenességek évekkel később alakulhatnak ki.

A toxoplazmózis diagnosztizálásához vizsgálatokat végeznek mind az anya, mind az újszülött véréből. Újszülöttekben a koponyáról röntgenfelvételt készítenek, valamint elvégzik az agyvíz és a szem alapos vizsgálatát is. Születéskor az orvos megvizsgálja a méhlepényt, hogy fertőzött-e.

Megelőzés és kezelés
Terhes, vagy potenciálisan terhes nőknek kerülniük kell minden érintkezést macskaalommal vagy más, macskaürülékkel szennyezett tárggyal. A húsokat alaposan meg kell főzni, hogy a lehetséges élősködők elpusztuljanak, és kezet kell mosni nyers hússal vagy mosatlan termékekkel történt érintkezést követően.

A fertőzés átvitelét a magzatba spiramicin szedésével lehet megelőzni. A magzat fertőzöttsége esetén pirimetamin és szulfonamid adható a terhesség későbbi szakaszában. Tüneteket mutató fertőzött újszülötteket pirimetaminnal, szulfadiazinnal és fólinsavval kezelnek. Az újszülötteknél jelentkező gyulladásos folyamatokat kortikoszteroidokkal is lehet kezelni. "

Üdv. cic
cicmerák

Vargáné, néha nekem is van ilyen, de ha csak néha van, az nem baj. Szóval ha rövid ideig tart, és napont ritkán van.
Nem tudom, hogy itt, vagy a téli babás topikban beszélgettek erről a csajok. Az elevit mellé beveheted, bár én ilyenkor pezsgőtablettás löttyöt iszok. Legközelebb azért kérdezd meg a dokid.

Üdv. cic
cicmerák

Cicmerák

Igaz, hogy én mindenen parázok, de ezen a toxoplazmán, nem tudom miért, de nem tudok. Nekem vérvételem se volt ezzel kapcsolatban. Pedig az első perctől kezdve tisztában vagyok ezzel a betegséggel. Mégsem.
Viszont kutyám már több mint 12 éve van, akivel kb. 8-9 évig egy ágyban is aludtamKép. Tudom, ettől még bármi lehet. De ha ki is derülne, hogy nem voltam még toxoplazmás, mit tudnék csinálni, vigyáznom kéne továbbra is. Dehát most is azt csinálom. Minimálisra csökkentettem a kutyával való érintkezést (szegény zokon is veszi), de ha hozzá is nyúlok vagy megsimizem, azonnal megyek kezet mosni. A húsokra, mosatlan zöldségekre is vigyázok. Macskával nem is találkozom soha. Ennél többet nem tudok tenni.

Babus

Kép
babus2005

Köszi Lányok az infókat! Kép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok,
Alig bírtam visszaolvasni annyi a hozzászólás.Hiába gyakrabban kéne benéznem.Örülök,hogy ilyen jó itt a hangulat.Én múlt héten már éreztem a babót,sőt apja is mivel tényleg hatalmasat rúgott,viszont azóta szinte semmi.Na jó néha egy pukkanás de ez már a 19.hét és napi szinten egyáltalán semmi.Remélem hamarosan beindul és akkor én is megnyugszom.
PS:Móni,merre járszVagy csak az én figyelmemet kerülted el itt a nagy kavalkádban?
pusza
nyetus76

Toxoplazmával kapcsolatban én struccpolitikát folytatok, nem akarom tudni, hogy átestem-e rajta, mert ha nem, akkor csak idegeskednék ezen is.

Timi
Én az első pillanattól szedem az Elevit mellé a MagneB6-ot, elvileg 3x1-et. Néha kimarad egy-egy, máskor meg pezsgőtablettát is iszom, szerintem nem gáz.

Visszatérve arra, hogy milyen nehéz felkelni fekvő helyzetből, nálunk inkább az a vicces, hogy az autóból nehezen szállok ki, a párom meg persze jókat mulatozik rajtam. Kép Kép
zsana75

Nyetus,
ÉnKép

Kép
babus2005

Sziasztok!

Még egy rövidke kérdés: Ti hogyan álltok kismamaruhákkal? Nekem egen földön van három darab nadrágom, és kész. Egyik sem volt filléres kiadás, de megérte (most még így látom), mindháromhoz szinte bármit fel tudok venni, és a szabásuk is fiatalos, simán fel tudom venni majd szülés után is. Egy kicsit parázok, hogy jó-jó állítható pocakrész meg pamut betét ok, de mi van szép kis sonkákat növesztek a végére? Többet nem merek venni, pedig szeretnék igényes, csinos kismama lenni. Felsők közül a régieket szuszakolom magamra, főleg jó rugalmas pólókat, és kardigánt veszek rá, vagy egy-két nagyobb pulcsit. Ti hogy vagytok ezzel? Na, nem is volnam olyan rövid Kép

Üdv. cic
cicmerák

Cicmerák

Nekem 2 kismamanadrágom van, egy farmer, ezt nagyon imádom, mert divatos és egyben kényelmes is, meg egy fekete, jó meleg (nem tudom milyen anyagból készült)nadrág, inkább majd télre.
Vettem hozzájuk 2 kismamifelsőt, plussz még van itthon egynéhány olyan pólóm, pulcsim, ami még rám jön, merthogy a többség elég rövid és szűk és ezek állandóan felcsúsznak a pocakomon, egészen cicimagasságigKép

Babus

Kép
babus2005

Cic
Én eddig vettem egy nadrágot, ami nem kismama, csak sima sztreccs, egy számmal nagyobb, mint a régi méretem. Most az még bőven jó, meg gondolom szülés után is az lesz.
Ezen kívül egy farmerszoknyám van, ami betétes, de nem pamut, viszont elöl gumis a dereka. Most még vissza kell hajtani a derekát, egyébként szerintem majdnem végig jó lesz.

Én is azért nem mertem még nacikat venni, mert nem tudom, mennyire fogok meghízni, meg most még csak bő felsővel tudnám felvenni, hogy ne látszódjon a betét.
Felsőt még nem vettem, a régiek jók, kicsit feszülnek, de legalább jobban látszik a pocakom.

Hol vetted a nacikat?
Én sajnos olyan igazán jókat még nem is láttam, bár amikor néztem, akkor még inkább nyár volt.
zsana75

Én beruháztam már pár kismama ruhába és az egyiket igen korán sikerült is tönkretenni. Vettem egy tök jó farmert, aminek kicsit lilás volt a színe a hasbetét pedig piros. Piros pulcsival tök jól nézett ki. Nem tudom mit csinálhattam, de egyszercsak azt vettem észre, hogy a nacin egy csomó piros pötty van. Valami hipó szerű kiszedhette a lila színt, de hipóval nem is érintkeztem. Arra gondoltam, hogy mostmár csakazértis az egészet megcsinálom foltosra, lehet béna lesz, de ígyis csak itthon tudom már használni.
Van egy kismamás farmer kertésznacim (ami a Szily könyv szerint az emlősök közül eddig egyedül a Kisvakondnak állt jól!!!) ehhez nagyon sok eddigi felsőmet fel tudom venni. Vettem még egy elegáns sötétszürke nadrágot + ahhoz egy-két felsőt. A Brendonban lévő Noopiesban nagyon sok jó cucc van, de nem a legolcsóbb. Valamelyik körúton (talán a Teréz krt-on) és a Lövőház utcában van a 2 in 1, ott is lehet találni fiatalos, divatos cuccokat.

Képzeljétek, csak nem akar elmúlni ez a „túl kicsi a pocim” aggodalmam. Ráadásul ma a pénztáros a Madrinában rá is tett egy lapáttal. Vásároltam Fanni babának pár ruhácskát, de nem merek neki 56-os méretűeket venni, így zömével 62 rucikat veszek. Egyik gyártónál elég idetlenül volt ráírva a méret, nem derült ki, hogy hányas is lenne. Kérdem a pénztáros csajt, mire az a válasz, hogy ez a legkisebb (56-os) méret. Nézegetem, aztán elmondom neki is az aggodalmam, hogy nem akarok 56-os ruhákból sokat, mert lehet hogy kicsi lesz. Nézi a hasam, megkérdezi hogy hányadik hónapban vagyok. Mondom neki, hogy az ötödikbe. Erre elég furcsán reagált, vissza is kérdeztem, hogy mi volt ez a reakció, talán kicsinek találja a pocim? És azt mondta, hogy IGEN, szerinte kicsi a pocim!!!!
Férjem szerint nem pici. Előtte is se volt lapos hasam, így én tudom, hogy ennek egy része sajnos zsírpárna. De aki nem tudja ezt és így mondja rá, hogy pici, akkor ha nem lehhe zsírpárna mit mondanának rá?
Bocs, ha untattalak vele benneteket, de én is szeretnék már igazi naaagy kismamás hasat.

Timka
timka

Helló!

Hú ez elég ijesztő ez a szöveg a toxoplazmáról! Eddig ennyire ijesztő leírást még nem olvastam, most telejesen be vagyok parázva!! Kép

A ruhákkal kapcsolatban meg én már két kismama nadrággal is beérem, tekintve, hogy milyen drága volt mind a kettő, legalábbis egyelőre, meg felsőt is vettem hármat, meg van néhány régi, ami még jó.

Nadrágot én is pont amiatt nem merek többet venni, hogy lehet, hogy még hízni fogok, úgyhogy megvárom mi lesz egy-két hónap múlva.

De majd az lesz még a gond, hogy kabát is kell majd, mert szerintem a mostani télikabátomat, karácsonykor már nem fogom tudni összecipzározni. Kép

Persze jó lenne sok ruha, mert egy nőnek ruhából sohasem elég Kép, de azért a pénztárcám is véges, úgyhogy én beérem kevesebb ruhával is, de az csinos legyen! Kép

üdv

r
ruzicsky

Hello,
Babus,gyanús volt a sok egybeesés,kutya stb.Azért is kérdeztem.Üdv újraKép
Én a héten vettem két nacit 7e volt darabja az Árkádban a Babaház nevű boltban.Felmértem előtte a terepet és ez volt árban középkategória és tetszeni is ez tetszett.Na jó láttam 12ezerért is ami tetszett meg a megatoysban 22-ért.
Az egyik farmer,mai divat,hátul zsebes vagány,a másik meg egy fekete kord fekete gumis betéttel.Nekem bejönnek,bár a farmer még picit bő dehát hol van még a vége.
Egyébként az otto katalógusban láttam farmert 5500ért csak én látatlanban nem mertem megrendelni de aki ismeri és vállalja annak ajánlom mert képen jól néz ki.
Na megyek,sziasztok
nyetus76

Sziasztok!

Ruzicsky, nem akartalak megijeszteni ezzel az írással, csak hát jobb tudni, és viszonylag teljes képet ad az írás.

Zsana, először vettem egy szövet nacit, ez egy kicsit elegánsabb, azt hiszem 8 000Ft volt. Aztán vettem egy farmernacit a Mammistyc-ben, ez tényleg fiatalos, trapéz szabású, és bármit fel lehet venni hozzá. A harmadik pedig egy kordbársony gatya, ez is csini, a Muttában vettem, le volt értékelve (haha, így is drága volt) 7 000 Ft-ra. A farmer volt drága, 10 000 Ft.
Azon gondolkoztam, hogy a nyári kismamiknak milyen könnyű, vesznek egy-két nagyobb nyári ruhát, és kész. Mi meg vehetjük drágán a nacikat.

Timka Kép dobhatnál egy fotót magadról, bár szerintem biztos látszik már a pocid Kép

Ruzicsky, ne is mondd! Anyu folyton ezzel nyaggat, hogy nézzek kabátot. De hát hol van ez még? Na annak biztos borsos ára lesz majd Kép

Üdv. cic
ja, ma lesz a szülőszoba, ugye?
cicmerák

Cic
Akkor inkább látszik a pocim!
Most megkértem a férjem, hogy csináljon pár fotót rólam, az oldalról készülten (csak a pocim és a cicim van rajta) elég nagynak tűnik a pocakom, a szemből készült képet inkább nem publikálnám. Rá került a fejem is, és harmadjára sem sikerült normális kép rólam, úgyhogy inkább megelégszem a pocim méretével!

Szülőszoba ma 22.45.kor a TV2-n! Én még eddig egy részt sem láttam, de nagyon kíváncsi vagyok mostmár rá!

A télikabát probléma már nekem is eszembe jutott, nekem van egy A vonalú kabátom, de nagyon nem szeretem. Lehet mégis arra fogok fanyalodni, ha nem találok normálisat. A következő babát megpróbáljuk nyárra időzíteni, bár akkor meg meleg van.
Szép estét mindenkinek!
Timka
timka

Sziasztok lanyok!

Csak gyorsan irok, szerencsesen megerkeztunk Mo-ra. Kicsit kalandosra sikerult az utunk, mert indulaskor bemondtak, hogy valaki feltett csomagokat a gepre, de o maga nem szallt fel, ezert biztonsagi okokbol ki kell szedni az osszes borondot, megkeresni az ovet, visszarakni a tobbit es azutan indulhatunk. Ez 1 ora kesest jelentett, es mivel nekem csak 1 ora 20 percem volt az atszallasra, igy lekestuk a csatlakozast. Aztan mikor vegre itt voltunk ( a kovetkezo jarat 2 ora mulva indult), a ket borondbol csak az egyik volt meg.... Ezt meg aznap este kiszallitottak, ugyhogy vegul minden meglett. Viszont jo volt az ut, a Bence is jol viselkedett, aludt 4,5 orat, en is kettot. A pocilako is jol volt, nem volt semmi problema, pedig osszesen kozel 36 orat voltam fennt egyben. Semmi derekfajas, haskemenyedes szoval orulok, hogy etekintetben minden rendben volt. Most is itt mocizik a pocimban. Kép
A toxoplasmara nekem is az elso vervetellel vettek le a vert. Nem kellett ehgyomorra menni. Nekunk van macskank is es kutyank, mar a Bencenel is volt. A ferjem takaritja a cica dobozat, ezenkivul mast nem csinalunk. A mi cicank szoba cica, sose megy ki, es nem is eszik ember kajat (nyers hust, ilyesmit). Nem nagyon tartok a betegsegtol. A dokim sem hangsulyozott semmit errol.
Kismama ruham nekem is csak nehany darab van, majd veszek meg parat. Amiket a Bencevel hordtam mar kicsit divatja multak, meg nem is vagyok akkora mint vele voltam. (Mondjuk meg lehetek a vegere Kép)
Na megyek, igyekszem szemmel tartani a topicot itthonrol is. Sziszatok!

Agi

Kép
Kép
agi

Ági!

Örülök, hogy minden rendben mentKép
Pihend ki az út fáradalmait.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Ági!
Üdv Magyarországon! Pihenjetek sokat!

Lányok!
Láttátok a Szülőszobát? Én most láttam először, és az a helyzet, hogy többet vártam tőle. Kicsit soknak találtam ezeket a családlátogatós, összekötő riportokat. És a szülés sem volt egy nagy szám. Azt hittem rosszul látok amikor kibújt végre szegény gyerek a szülésznő elkezdett vele mindenféle hókuszpókuszokat csinálni, csakhogy sírjon már az.. Szegénykém, olyan rémült volt.
Azt hiszem, ha ez a műsor tényleg ilyen lesz a továbbiakban is, én nem fogom nézni.

Javaslom mindenkinek olvassa el Leboyer-Gyengéden megszületni c. könyvét. Én végigbőgtem az egészet, és biztos vagyok benne, hogy nektek is tetszeni fog. Azok után, egy ilyen Szülőszobás szülést végignézni kész rémálom.

Timka
timka

Helló Lányok!

Én is láttam a szülőszobát, és én pont azért nézem, hogy felkészülhessek, hogy mi vár ott rám. És mit mondjak, eléggé parázok, mert tegnap is az a nőci a végén már fetrengett a fájdalomtól és úgy elképzeltem magamat, ahogy majd ott fetrengek és nem lettem túl boldog. De hát ez van, nem egy könnyű menet egy szülés az biztos.

És mivel már az előző részekből is láttam sokat ez a tegnapi nagyjából egy átlagos szülés volt, nem volt nagyon nehéz, de nagyon könynű sem, az orvos végül is kedves volt, de lehetett volna kedvesebb is. De mutattak már otthoszülést is a szülőszoba műsorban.

r
ruzicsky

Én is néztemKép
Nekem az első reakcióm az volt, hogy én is szülni akarokKép Ne nézzetek hülyének, de én már úúúgy váromKép
Az anyukával és Kandász Anreával együtt én is megkönnyeztem, amikor megszületett a babaKép

És én sokkal inkább attól az óráknak tűnő pár mp-től félek, amíg felsír a baba. Már előre látom, hogy az lesz az első kérdésem a szülés után, hogy miért nem sír?????

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Szeretnék közétek jelentkezni. Én most 10 hetes terhes vagyok, május 3-ra vagyok kiirva. Ez a pici a 2. babánk lesz.

Az ultrahangra csak annyit, hogy nem ártalmas, csak 2 uh között el kell telnie 2 hétnek. Legalábbis tanácsos.

Eszter
szibidi

Szia Eszter!

Én 14 hetes terhes vagyok és mivel nem volt minden rendben a terhességem kezdetekor, ezért én egészen mostanáig hetente jártam ultrahangra. Úgy gondolom, ha ez ártana a babámnak, akkor az orvos nem vizsgált volna ilyen sokszor. Pont azért kellett mennem hetente, hogy ellenőrize az orvos, hogy a baba jól van-e! Neked az orvosod mondta a két hetet?

Üdv,
Beus
beus76

Sziasztok!

Volt ma egy rövid sztorim az egyik kolleganőmmel, amin igen jót mosolyogtam. Leírom nektek is.

Épp bent voltam a női öltözőben, a tükör előtt szöszmötöltem, mert a hajamból akartam kivadászni vmit, miközben a kolleganő (aki középkorú) elment mellettem és indulatosan rámszólt, hogy rácsap a kezemre ha nyomkodom az arcom (megnyugtattam, hogy azt otthon szoktam tenni). Erre folytatta a "szidást", hogy amíg nem mozdul meg a baba, addig nem szabad nyomkodni az arcom, ha nem akarom, hogy ragyás legyen a babám. De ezt így mondta! Kép Én meg erre elkezdtem nevetni, hogy ez babona, nem? Erre ő még egyszer ráerősített hót komolyan, hogy HA NEM AKARSZ RAGYÁS BABÁT, AKKOR NE NYOMKODD AZ ARCOD! Mire én továbbra is nevetve közöltem vele, hogy ha ez igaz, akkor attól tartok már tök mindegy, mert otthon 2 naponta szétszadizom a homlokom (ugyanis ezen testrészem pattanásosabb, mint kamaszkoromban volt).

Szóval ennyiKép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Helló!

Hát nem tudom, én nem hinném, hogy van ilyen szabály, hogy egy hét, két hét. Még az sem bizonyított, hogy árt az UH, legalábbis én ezt olvastam róla, de ha van is valami nagyon alacsony ártalom, ami ráadásul nem maradandó (mert ha ilyen lenne, az egész biztos kiderült volna már), akkor is érdemes a terhesség alatt elvégezni mivel nagyon sok betegség szűrhető ki általa. Ez valószínűleg nagyobb haszon, mint amennyi esetleg a kockázata. És mondjuk akinek nincs minden rendben, annál többet ér a heti vizsgálat, ahol olyat láthatnak, amit azonnal kell orvosolni és megmenthetik a babát, mint amennyi kockázattal jár a vizsgálat. De normál terhességnél főleg amíg nincs konkrét bizonyíték arról, hogy semmilyen ártalma nincs, szerintem csak a legszükségesebb vizsgálatok elvégzéséhez kell használni.

Nem vagyok egy szakember, de ezeket olvastam vagy hallottam a témáról és nekem ez így logikus is. Tehát hiszek az olvasmányaimnak és az orvosnak.

r
ruzicsky

Jajj
Lányok, én nem akaratam ekkora vihart kavarni a kis megjegyzésemmel annó, én csak örültem, hogy megoszthatok veletek valamit, amit az orvosomtól hallottam.
Természetesen, mint annyi minden mással kapcsolatban (vitaminok stb) megoszlanak a vélemények, ahány orvos, annyi szokás.

Nyilván mindenki annyiszor meg UH-ra, ahányszor az orvos azt mondja, hogy menni kell, meg ahányszor még szeretné önszorgalomból megörökíteni a kicsit.

Ez nem kinyilatkoztatás volt akkor és most sem az, mindenkinek szíve joga eldönteni magában a dolgot Kép
lirian

Ez jó, ez a nyomkodós sztori.. Kép

Amúgy én elég sok ilyen tudományos dolgot szoktam olvasni, mert minden nap elolvasom a híreket a neten és sok ilyen érdekes kutatási eredmény is szokott lenni. Ami persze olyan dolog, hogy nem biztos, hogy minden a leghivatalosabb forrásból származik, tehát feltétellel fogadjuk, de azért sok elgondolkodtató dolog van.

Az egyik, hogy sok olyan kutatásról beszámolnak, amik különböző betegségek okait kutatja és nagyon gyakran olyan eredmények vannak, ami a civilizációval együtt járó gépek, zajok, kémiai anyagok stb. felelősségét állapítja meg. Például azt is felvetették, hogy a mellrákot lehet, hogy okozhatják a hónaljra kent vagy fújt vagy akármi dezodorok. Mivel kimutatták, hogy sok anyag összegyűlik ezen a területen és nem bomlik le, ami akár okozhatja azt, hogy milyen sok mellrák van manapság.

Akkor legutóbb arra utaló jeleket fedeztek fel, hogy a leukémiában lehet, hogy szerepe van annak, hogy ma rengeteg fény hatás éri az embereket még éjszaka is és ez nem tesz jót. Ezt azzal magyarázzák, hogy van egy anyag ami csak éjszaka termelődik a szervezetben, mivel csak sötétben tud termelődni és lehet, hogy ha ebből az anyagból kevés van, az okozhat gondot. (mondjuk itt felvetődik bennem a gondolat, hogy vannak olyan északi területek a világon, ahol kevesebb a sötét, mint máshol, akkor ez hogy is van?) Szóval ezek érdekes dolgok és ezt csak amiatt írom le, hogy azt mondja ez a cikk, hogy a gyerekeknél például nem jó emiatt éjszaka égve hagyni a lámpát, és hogy figyeljünk arra, hogy az ablakon a beszűrődő éjszakai fények is egy kisbabának árthatnak. Úgyhogy én nem azt mondom, hogy mindent elhiszek, de mivel sosem lehet tudni az biztos, hogy nem fogok égve hagyni lámpát éjjel a kisbabámnál. Kép

r
ruzicsky

Sziasztok!

Közületek ki szed Elevit-et? Kíváncsi lennék, hogy Elevit mellett előfordulhat-e álmatlanság. Sajnos én nagyon szenvedek ettől, nagyon rosszul alszok éjszakánként. Feltételezem, hogy az Elevit-től van, mert nagyjából ezt logikáztam ki, miután amit csak tudtam, kizártam.

Akiren
akiren

Akiren

Én már egy éve szedem az Elevitet. Én nem lettem "álmatlanabb", mint eddig voltam. Mert én világéletemben pocsék alvó voltam, nehezen alszom el, akkor is csak síri csöndben (még egy karóra kattogását is képes vagyok kiszűrniKép), kb. 1,5 - 2 óránként felébredek éjszaka, mindig kimegyek olyankor WC-re, és úgy egyébként is, nagyon éberem alszom. Ez már kisgyerekkorom óta így van. Ezen az Elevit semmit se változtatott. Sőt, néha még jókat is tudok aludniKép

Babus

Kép
babus2005

Akrien
Én is hallottam, hogy vki "álmatlanabb" is lehet az Elevittől ezért tanácsos reggel ébredés után bevenni, nem pedig napközben v. este.
Én ébredés után veszem be, és már 10-kor simám tudok aludni. Éjszakánként rengeteget járok WC-re, de nincs semmi gond a visszaalvással.
Lehet, hogy a hormonváltozás okoz nálad valamit, ami miatt nem tudsz aludni.

Babus
Én is azt hittem sokáig, hogy az a jó, ha a baba felsír amikor megszületik. Miután elolvastam Leboyer (Gyengéden születni) könyvét, egészen más lett a meglátásom. Ő is leírja, hogy sok anyuka aggódik miért nem sír egyből a gyereke, és akkor nyugszik meg ha torkaszakadtából üvölt, merthogy akkor életrevaló! Nagyon érdekes, amit ezzel kapcsolatban ír.
Most elutazunk hétvégére, de ha érdekel és nem akarod megvenni a könyvet (bár szerintem nagyon jó a stílusa, 3 óra alatt ki lehet olvasni), az érdekesebb részeket egy-kettő begépelem és elküldöm majd mail-be (hétfőn).

Jó hétvégét mindenkinek!
Timka
timka

Timka

Egy kis részt már egyszer régen olvastam a könyvből, de szívesen veszem, ha küldesz belőle részleteketKép

Én nem azért aggódom a felsírás miatt, mert azt akarom, hogy sírjon. Hanem mert sokszor, mint pl. a tegnapi Szülőszobában is azért nem sírt fel a baba, mert tök lila volt és lehetett látni, amint a kezeit tónustalanul szétdobta. Ezért szívták le azonnal és ezért piszkálták a bőrét, (mint bőringer), hogy vegyen már levegőt. Na én ettől félek.

Babus

Kép
babus2005

Akiren
Én már a terhesség előtt is szedtem az Elevitet, de ilyen változást nem észleltem. Az első harmadban pedig állandóan álmos voltam. Többnyire én is reggel szedem, csak ha elfelejtem, akkor veszem be később.
Mostanában (elmúlt egy hét) én is rosszul alszom, ami nálam azt jelenti, hogy az elalvás nem gond, nem is bírnék tíznél tovább fennmaradni, de éjjel többször felébredek, néha nehezen alszom vissza.
Persze mindenki másként reagál dolgokra. Én pl. arról győztem meg magam, hogy az Elevit és a MagneB6 fokozza a hányingeremet, pedig mindkettőről úgy tudom, hogy csökkenti. Kép
zsana75

Sziasztok Mamik!

Szeretnek hozzatok csatlakozni, bar en januar elejere varom az elso babankat.

Igazabol Agihoz lenne par kerdesem, mert ugy latom sorstarsak vagyunk. En is Calgaryban fogok szulni! Mi kb egy honapja jottunk ki,igy meg nem vagyok jaratos az itteni dolgokban. Nem nagyon ismerem a varost most probalom felderiteni hol lehet baba butorokat, babakocsit, ruhakat jo aron es jo minosegben vasarolni.

Mivel Te mar gyakorlo kismama vagy, es a varost is jobban ismered, esetleg tudnal nekem egy-ket hasznos tippet adni, hova erdemes elnezni.

Nagyon koszi a segitseget elore is!

Mindenkinek kellemes babavarast kivanok!
Mopac
mopac

Helló!

Üdv az újonnan csatlakozóknak.

Timka!

Én azt szeretném kérdezni, hogy mi az amiben te többet vártál a szülőszobától?

És engem is érdekelne, hogy mit írnak a Gyengéden születni című könyvben.

r
ruzicsky

Sziasztok!
Jövőhéten 17-én megyek gentetiaki UH-ra a Praxis-ba. Ez egy vasárnap, tényleg akkor is van rendelés?
Mert, hogy szombat oké, de hogy még vasárnap is dolgozzanak. Szóval mielőtt felhívnám őket újra - bár nem hiszem, hogy félrehallottam volna - , gondoltam, megkérdezlek titket, hátha volt közületek már vki hétvégén is.
köszi előre is.
Mano
mano2005

Beus76,
természetesen nem azt mondtam, hogy ártalmas az uh, csak egy doki mondta, hogy ez a jo. Persze ahány orvos, annyi vélemény. KépKép

Akiren,
nem hiszem, hogy az elevittől alszol rosszul. De ha teheted, vedd be reggel.

Babus2005,
én azt is olvastam, hogy nem is kéne rögtön leszivni a babák orrát. Mikor megszültem a kisfiam, akkor rögtön fel akart sirni, de hallani lehetett, hogy tele van az orra, úgyhogy leszivták. Nekem megnyugtató volt. Bár akkor, rögtön nem gondoltok erre, hogy leszivják az orrát, vagy sem. Csak hogy a kezetekben tarthassátok. Nekem elhihetitek, hiszen 6 hónapja szültem! KépKép

Mano2005,
én nem voltam hétvégén, de hallottam, hogy járnak hétvégén is. Ugyan nem esküszöm meg a vasárnapban, de ha ezt mondták, akkor biztos, hogy van rendeles. Ha viszont megnyugtat, akkor hivd fel őket.

Szibidi
szibidi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?