Új privát üzeneted érkezett!

Napocskamano!

Az én lánykám is 6 hónapos volt 15-én. nagyjából leírom neked hogy én miket adok neki.

mivel már nem szopik így sajna reggel kap tápszert. aztán kb fél 10 körül gyümölcsöt. ez lehet banán, alma, barack, paradicsom, és ezek keverékei. én ezt van hogy bébiételbe adom.

aztán kb dél és fél 1 között főzelék. pl spenót, krumpli, kelkáposzta, tök, zöldborsó, paradicsomos krumpli csirkemellel illetve hallal. brokkoli kruplival pulyka illetve csirkemellel. zöldbab szintén krumplival és valamilyen hússal, lehet májjal is.
Aztán zöldségpürék szintén hússal, én ezt rizzsel vagy ha húslevest főzök akkor egy pici tésztát teszek bele és egy kevés húsleves levével leöntöm és így turmixolom, vagy csak villával összetöröm. nekem ezeket imádja. nem is igazán eszi az üvegeseket. ehet még sóskát is, és saláta főzeléket.

Aztán 4 és fél5 között eszik vagy újra főzeléket, vagy pedig lehet kapni ezeket a tejpépeket. de ehet almát csirkehússal, túrót almával. én adtam neki már krémtúrót is, és próbáltam a vaniliás joghurtot. ez utóbbi nem jött be. aztán este pedig megint tápszert ka kb fél8 -8 között.

Remélem tudtam neked segíteni

Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Napocskamano,

az én babám nem eszik meg a gyümölcsön kívül semmit, hiába adok neki, egyébként még csak 2 napja próbálkozunk, úgyhogy én sokat nem tudok segíteni.

Humi !

Nagyon köszi a képeket, aranyos vagy !
Kristóffal mi van ?

Jobbulást minden betegeskedö manónak (na meg a szüleinek, Ági !)

Puszi

Timi
kismaszat

Sziasztok!

Humi, biztos minden rendben Krizsóval, tényleg ne idegeskedj! Különben Levi sem viszi túlzásba a forgolódást. Sőt, hátáról a hasára nem is tud. Hason szeret aludni, így hamar megtanulta (hiszti közepette), hogy forduljon hátára, de vissza még mindig nem tud. Így hát megy az üvöltés, mivel háton nem tud aludni.
És emiatt egyáltalán nem aggódok. Dorka is 10 hónaposan kezdett el mászni, 13 volt amikor elindult. Most pedig olyan iramban szalad, hogy nem győzök utánaloholni.

Ági, jobbulást az egész családnak! A sógornődnek üzenem, hogy nálunk ugyanaz a harci helyzet. Még mindig 1,5-2 óránként ébred éjjel. És tutira nem éhes!! Ezért is vezettem be nála hamarabb a agyümit, pépet, ne éheztessem már szegény gyerkőcöt. De hiába, semmi sem változott.

Erről jut eszembe, székrekedésre mit tudtok javasolni? Kicsi fiam nagyon megkínlódott ma a termésért.

Ed, a köles tényleg nagyon finom. Egy természetgyógyász javasolta a barátnőmnek, hogy adjon a kislányának sok gabonát (köles, zabpehely, hajdina)Mi is kipróbáltuk és nagyon bejött(a hajdina kívételével). És azt olvastam, hogy a köles nem hízlal, mint általában a gabonafélék.
Dorka imádja, mézzel mazsolával. A zabpelyhet is úgy szoktam elkészíteni, mint a tejberizst.

Szilvus, hogy van Petipötty? Gyógyulgat már?
Most jöttem a piacról, megvettem a halisalihoz a hozzávalókat. Milyen jó volna, ha elkészítené helyettem valaki...Én is ezt tervezem vacsorára.
Most pedig jöhet a nagyon fini habos cappuccino.

Még valami, a brokkolit hogy szoktátok lefagyasztani?

Napocskamano, ami a hozzátápit illeti, szerintem kezd gyümivel( meggy, őszi, alma), persze fokozatosan, napról-napra növelve a mennyiséget. Délutánonként vagy este pedig jöhet egy kis pép. Amíg van tejcsid, nem kell elsietni. Én meg szoktam kérdezni a dokinőt, segít is mindenben.
Fejni nem fejek, de mondjuk az elején sem volt rá szükség. Pont annyi van, amennyi a csöppségnek kell.
Nagyjából ennyi, megyek kávézgatni amíg az Uraság fel nem ébred.

Ajjaj, még egy utolsó kérdés, milyen sűrűn etetitek a babócákat? Kialakult már ezy rendszer? Mert az én Levim még mindíg 2-2.5 óránlént szopizik.

Most már tényleg tűzök.

puszi

Erika
pera

Sziasztok,

NapocskamanóKép
Itt találod a táblázatot, meg leírás is van a hozzátáplálástról. http://www.otlettar.try.hu/ a kismamáknak menüpont alatt:
Babaétrend 1 éves korig
Szilárd ételek bevezetése
Én még nem kezdtem el a hozzátápot, majd hónap vége felé, addigra elmúlt 6 hónapos. Én részemről lassan, fokozatosan szeretném elkezdeni. Nádja egyenlőre anyatejjel is nagyon szépen fejlődik, reggel evés után, pucéran 7800 gramm volt.

LányokKép
Nádja is náthás, múlt héten is amiatt halasztottuk az oltást, és ezen a héten sem kapta meg. Múlt héten ugye még csak hurutoldót kapott, de nem igazán javult, sőt, most még jobban taknyos, mint 1 hete. Doki felírt valami kanalas antibiotikumot. Most egy kicsit vacillálok, hogy elkezdjem-e adni neki vagy sem. Azt hiszem várok holnap-holnaputánig, és ha nem javul elkezdjük. Szerintetek jó lesz ez így?

Mariann
tmarianna

Hali Lányok! Újra kezdem az egész irományomat, mert elszállt. Most a bébi álomba szopizta magát. Olyan nyügi volt már - nem csoda, ma 6-kor kelt és délelőtt jó ha fél órát aludt - hogy nem kellett neki a krumpli sárga- és fehérrépával. Kb. három kis kanálkával evett, Szerintetek még megmelegíthetem neki, ma vagy egyem meg, amit főztem? SOS válaszoljatok!!

Legelőször is minden beti babócának gyors gyógyulást!

Ed,
Kincső pityergősen is édes! Jó, ha apukád felesége gyorsan hozzászokik, hogy ezután egyre több akció lesz. Képzeld, nem tudok megszabadulni a fogamtól. Hétfőn voltam dokinál, azt mondta, hogy gyulladt az ínyem, a fogam félig kijött. Átmosta, fertőtlenítette, meg valami gyulladáscsökkentő trutyival átitatott vattát nyomkodott be a fogam meg az ínyem közé. Ez határozottan használt. Azt mondta, ha ez gyakran előfordul, akkor le kell vágni az ínyt a fogamról Hát jó móka lesz! Meg hát az is baj, hogy annyira csámpik, torlódottak a fogaim, hogy alig van helye kijönni. De minek is nekem ez a bölcsifog, mikor 25 évig tök jól megvoltam nélküle is!?

Ezen kirándulás miatt szegény Katát érte az a nemes feladat, hogy vigyázzon Levire, amíg Apa meg nem érkezik. Ez volt az első eset, hogy nem volt velem a baba. Nagyon rossz érzés volt, de végülis jól megvoltak Mátéval.

Mintha köleses bébikaja receptet olvastam volna, de most nem tudom, hogy hol. Megkeresem.

A tartós hasmenés sem jobb, mint a takonykór. Jobbulást!

Napocskamanó,
mi a jövő héten leszünk hat hónaposak. 5 hónapos korától kedtem el főzeléket adni Levinek, de nem visszük túlzásba a hozzátápit. Még mindig jobbára szopizik, este kap egy kis tápszert pótlásnak. Levi délig szopizik, ebédre kap - szopi mellé - főzeléket: vagy iparit, vagy én főzőcskézek. Hát eléggé az eljén tartunk, úgyhogy csak krumplit kap - párolt almával, sárgarépával, salátával, sóskával, spenóttal, paradicsommal, meg sütőtököt. Husit és májat még nem kap. De úgy tudom, hogy májat csak később lehet neki adni, úgy 7-8 hónapos korától. De kezd az az érzésem lenni, hogy mindenki mást mond, az ember meg legyen okos. Délután gyümit kap: alma, barack, körte, szölö, szilva, banán, meg persze szopizik. Este csak szopi és tápszer. Én feladtam a fejést k. 2 hónapja. Csak kínlódtam, de csak egy pár csepp jött. Megelégeltem. Tejcsi van még, főleg reggel, de estére kevés, ezért kap tápszerpótlást Levi. Hát ez van nálunk.

Humi,
Szerintem ezek a srácok csak kis lustik! Egyik volt kolleganőm azt mondja, hogy kisfia - igaz, ő fiatalabb, május 14-én született - csak békésen üldögél a hordozójában, jelét sem mutatja annak, hogy izegni-mozogni szeretne. Ha leteszi, netán hasra, ordít. Egyébként viszont élénk baba, a kezeivel mindig matat. Szerintem Kritóffal sincs semmi baj. Majd egyszercsak beindul és lepipálja az összes többit. Pláne ekkora talpikkal!!!Tudom, hogy nagyon rossz, ha az embert kétségek között hagyják, de úgy gondolom, hogy ha baj lett volna a bébivel, a doki biztos szakít rád időt futtában is. Egyébként a Budai Gyerekklinikáról - Caire- rel egyetemben - eddig csak jókat hallottam. Mi kétszer voltunk - csípővizsgálaton meg gasztron - és nekem is jó tapasztalataim voltak. A doktorbácsik nagyon kedvesek, szépen beszéltek a babócákhoz és bejött, amit mondtak. Mellesleg fiatalok voltak és jóképűek is.

Ági,
Ha már Apa is megkapta a kórt, a "párosizzasztás" a leghatékonyabb gyógymód!!!

Szilvus!
Csak neeeeeeem?

Gabi,
Helyesek a bébik! Betty már igazi nagylány! Hát van energiád, hogy ennyi mindent csinálsz! Nem semmi! Mennyi idős Réka?

Méz téma: most csak 1 éves kortól javallják, de például az uncsitesőm lánya születésétől fogva mézes teát ad a babának. Egyenlőre semmi baja, pedig megiszik vagy 250 ml-t naponta.

Kiselőadásnak vége, vár a vasalni való kupac.

Moncsi
monyó

Vettem ma géluténmentes kakaos pudingot, cukor sincs benne, anyatejjel elkészithetö. Szerintem egy kevés por belöle ugye nem baj, mármint a kakao miatt? Nem találom mikortol eheti Orsi.

kint van a 4. fog is.
tegnap 6800g, 71 cm. (Peticica jol lehagyottKép)Most 5 hét alatt 180g hizott. Mondta a védönö egyen tojássárgáját (megnéztem 10 hosan lehet, szoval nem kap) meg kis kenyeret, mondtam nem adok a glutén miatt. Meglepödött hogy 6 hosan már kaphat, mondtam én nem adok. Erre akkor keressek ilyen kenyeret, na nem volt, de mondta a nö irtó drága szokott lenni a gyerek meg max. 1 kis kockát eszik meg belöle. Szoval kenyér is elnapolva.

Kitty! Nem adtam azt, mert influenzára van, ez meg amit vettem csak náthára. De késöbb szedjük nov. végétöl. Kisbaba is kaphatja erre, mert a patikus nem tudta most jár utána. Napocskát nem vedd el töle. Sajna annyi pelus van itthon hogy lehet ez sem fogy el,amugy vennék Pamperst de tele a garázs több kartonnal. Joval olcsobb volt és bevásároltunk.

Humi! Orsi 6 hosan fordult hasra, vissza azóta sem. Nyugi, ne aggodj én nem izgatom ezen magam. Nekünk 18as cipönk van, ez kicsit nagy.

Jobbulást a piciknek, Orsinak sokat segitett ez a homeo, nem hittem ilyen gyorsan gyogyul, az orra legalább már nem folyik és elég csak párszor kiszivni.

Sky,Timi! Májat 8 hosan kaphat, max. heti 1x.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Moncsi, az ínylevágás nem nagy ügy. Egy szuri és kész, semmit sem érzel belőle. De utána! Nekem már akkor nagy pocakom volt és nem mertem bevenni túl sok fájdalomcsillapítót. Életemben akkor kellett lemondanom először a tanítást, annyira rosszul voltam. Én rengeteget szenvedtem terhesség alatt a fogammal, sok időnek el kellett telni, hogy kiszedessem. (Nekem sosem volt szájzáram miatta) A dokim pillanatok alatt kikapta, pedig azt mondta, nehéz eset, kinlódni fogunk vele.

Nem tudom, mi van a levegőben, de Kincső iszonyatosan hisztis. Alig aludt napközben, az éjszakáról ne is beszéljünk. Most is csak hempereg a földön és vinnyog.
Ráadásul a számítógépek sem úgy működnek, ahogy szoktak. A egyiknek a monitora nem működik, a másiknak a szünetmentese csipog. Az utóbbit kikötöttem a rendszerből, most nem csipog.

Köszi a kölesötleteket, majd ha hajlandó enni tejcsin kivül mást is a leányzó, kipróbálom.

Elvileg pénteken zht írok. Kéne tanulni, lépek.

edina

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Humika: mail ment, drukkal fűszerezveKép

Csak egy kukk mert Pöttömpötty alszik. Nem mondanám, hogy jobban vanKép Francos takonykór. Az ebédjét sem ette meg, ha megébred odaadom Neki a maradékot. nehogy veszitsen a súlyából, mert ugyebár nem nagyon van miből Kép

Ági
Jobbulást az egész családnak!! Kúráld Matykót, Nektek pedig a következőt ajánlom meghűlésre: MÉZ - TEA - SZERELEM!Kép

Moncsi
Hát csak nem...Kép
Szerintem nyugodtan melegitsd meg Levinek a maradék kaját - én azt szoktam. Másnapra nem szabad eltenni.

Napocskamanó
Milyen szép neved vanKép
Ami a kajálást illeti, a mi napirendünk a következő. Korán, azaz 3 hónaposan kezdtük a hozzátápit, 4 hónapos korig még anyatejjel vegyitve. Most a következő:
- reggel 8 körül 250 gr táp (néha egy pici kakaóporral)
- 12 körül ebéd - saját koszt vagy bébiétel. Pipi vagy pulykahusival, krumpli alapú főzik (répa, brokkoli, cékla, cukkini, sóska, sütőtök, stb.)
- 4 körül uzsonna - tejpép izesitve vagy gyümi, jó sok mennyiség
- 1/2 8 - vacsora, azaz 250 gr táp.
Napközben bébitea, rostos gyümilevek. Most szeretném bevezetni a plusz egy nasit délután, ami valami yoghurtféleség lenne, vagy kekeszes gyümi vagy ilyesmi. Remélem tudtam segiteni Neked.

Mariann
Ha a doki felirta, szerintem add oda a leánynak, mert az azt jelenti, nem segitett a hurutoldó. Minél hamarabb adod, annál hamarabb múlik. Márcsak a szuri miatt is jobb lenne ha hamarabb túlesne rajta Nádja.

P.Era
Nem volt Rio Mare a PLUS-ban (ez itt reklamáció!!) úgyhogy halisali mára ugrott. Cappuccinó jön, amint befejeztem. Az új sütőm most annyira tetszik, hogy pogácsát sütök, keresek valami nagyon 1cerű receptet. még a végén tiszta Stahl leszek, no nem?Kép
Etetés és napirend: lásd fennt, amit Napocskának irtam. Peti nagyon hamar kialakitotta a saját napirendjét, én csak azt követtem és formázgattam. 6 hetesen alakult ki a rendje, akkor 6x evett 1 nap. 2,5 hónaposan kihagyta a reggel 5 órás kaját, akkoriban 7:30, 11, 15, 17:30 és 20 volt a kajaidő. Kb. 4 hónaposan pedig átállt a 8, 12, 16, 19:30 as időpontokra. csúszás lehetségesKép Most próbálok kicsit alakitani rajta.

Na megyek má'.

Puszi,
Szilvus
szilvus

Szilvus,

ha ízlett amit vittem, akkor az elég egyszerq: ugyanannyi mennyiség (amit vittem az fél kiló volt mindenböl) túró, liszt, vaj vagy margarin, és tojás (fél kilóhoz 2 db volt) na meg só. Meggyúrni, félóraát pihen, majd még 2x kinyújtani és 20-20 percet pihentetni, majd ujjnyi vastagra kinyújtod, kiszaggatod, és már sülhet is. Szerintem a legegyszerübb pogi.

Szegény Peticica, remélem azért már nem tart neki sokáig a betegeskedés.

Bence ma megkapta az 5hóst, 11 óra óta alszik. Csináltam neki ma sütötököt, még nem tudom meg fogja-e enni ? Tegyek hozzá anyatejen kívül vmit ?

Puszi

Timi
kismaszat

Timi
Ajjajj, már kel a netről leszedett és általam átvariált pogi. Gyorsan-gyorsan elmentem a Tiédet, mert nagyon finom volt. És ahogy látom egyszerű isKép Köszi, Ő lesz a következő áldozat a kezeim között...Kép
Sütőtökhöz én csak anyatejet tettem amikor először kapta. Finom édes. Hátha megeszi Bence, de ne keseregj, ha csak pár kanállal kér belőle, végülis most kezdődik nála a kóstolgatás.

Remélem jövő keddre Peti meggyógyul és mehetünk úszni.

Lányok, a legújabb játékunk a "Buci-buci"-zásKép Kép Ez abból áll, hogy óvatosan összekocogtatjuk a homlokunkat és közben mondom "Buci-buci-buc!". Hihetetlen, mekkorákat kacag rajta! Én meg azon, ahogy Ő röhög.

Most jót bosszankodom, vettünk fotópapirt a hétvégén, hogyaszongya "High glossy"...naja, tökmatt, szemcsés, bekapja a nyomtató és a tuti minőségű képek olyanok lettek rajta, mintha a Népszabadságból (bocsi Nsz!)Kép vágtam volna ki...De már kitaláltam, erre nyomtatom a karácsonyi üdvözlőlapokat, elküldözgeti jó lesz. Arra gondoltam, Peticicát beöltöztetem valami piros Mikulisapkába piri ruhácskában oszt Ő lesz a Mikulás (by Anne Geddes...). vagy rénszarvas, vagy valami hasonló. Mondjuk, nem angyal. Hülye ötlet?Kép

Puszz
Szilvus
szilvus

Sziasztok!

Szilvus,
Valami nem stimmel azzal amit a nyomtatópapírról írtál, ez nem lehet a papír hibája. Átállítottad a nyomtató tulajdonságokat, a papírt "glossy photo paper"-re és a nyomtatási minőséget "best"-re?

Lányok, hogy kell csinálni a bébiknek a sütőtököt (valaha tudtam de már elfelejtettem)? Meg kell sütni sütőben és utána turmixolni? Még egy kaja kérdés. Az anyukámnál terem málna és adott egy dobozzal. Szerintetek mikortól adható? Nem találom a táblázatokban.

Haladtunk ma egy kicsit doki ügyben. Némi segítséggel elértem, hogy beszélhettem a doki nénivel és végre van a kezünkben zárójelentés. :-)Mint kiderült épp egy veseátültetésre váró, leukémiás kislány miatt szaladgált, aki még mindig az intenzíven van. Szegény!!! Kép Kép Kép Kaptunk végre időpontot hónap közepére kontrollvizsgálatra, az oltásokkal pedig megvárjuk annak az eredményét. Kristóf pajzsmirigy eredményei jók, de az alsó határon vannak, úgyhogy azért mégiscsak megmutatom endokrinológusnak. Viszont végre megnyugodtam, hogy nincs nagy baj. Nagyon szépen köszi mindenkinek a segítséget!!!! Egyébként jópofa volt a doki néni: Közölte velem, hogy tudja, hogy az a szülő dolga, hogy aggódon, de higyjem el neki, hogy ez a baba egy jól sikerült "szerelemgyerek". Így szó szerint. Tetszett! Kép Az egész bizonytalanságot pedig az okozta, hogy - és ezt eddig nem tudtam - a csecsemőknél koronként más-más az a tartomány ahol még jónak mondhatók a pajzsmirigy értékek; ezért egy nem ezzel foglalkozó orvos első látásra nem tudja biztosan eldönteni, hogy pozitív vagy negatív a lelet.

Karmen,
Igazából nem az idegesített, hogy még nem forog Kristóf, hanem a kidugdosott nyelve és az orvosok feltételezése, hogy ezt pajzsmirigy probléma is okozhatja. Ennek a tünete az is ha egy babóca túl nyugodt, túl lassan kezd csinálni mindent és hát a két dolog együtt azért már elgondolkoztató volt. Na persze ez lehet egyéni is, de jobb félni mint megijedni. Azért köszi, hogy írtál Orisról, mostmár én is megnyugodtam.
Csirkemáj 6 hónapos kortól tuti biztos, hogy adható; már csak azért is mert 4 hós bébiételben is láttam már. A többi máj viszont tényleg csak később vezethető be.

Na megyek, mert Kristóf bőgőmasinát játszik a hátam mögött. Kép

Puszi,
Humi
humi

Sziasztok‼
Nagyon sajnálom szegény beteg babócákat, gyógyuljanak meg minél hamarabb‼ Én is nagyon be voltam rezelve, mert tegnap a doki néninél voltunk méretkezni, és a rendelő tele volt beteg, köhécselő gyerekkel. 3-án töltötte Edina az 5 hónapot, jelenleg 7500g és 65 cm. Gondolom ennyi elég. Azért vagyok mérges, mert nem elég, hogy havonta el kell menni méretkezni a rendelőbe, az oltásokat sem pontos időben kapjuk, ugyanis az oltóanyag csak minden hó 20-a körül jön. Csodálkozom, hogy eddig nem szedtünk össze mát valamit.Tegnap este meg egyfolytában súrolta a szemecskéit, nyűgös volt, tüsszögött, álmos volt. Viszont azóta semmi baja. Lehet felszippantott egy kis őszibarackot evés közben.Kép

Az utóbbi időben Edina mintha kevesebbet szopott volna, éjjel is néha felsírt. Gondoltam, szép lassan mi is elkezdjük a hozzátápit, főleg, hogy most megkezdődött nekem is a főiskola, egész délután kurzusok vannak. Szerencsére anyukámék a szomszéd lépcsőházban laknak, és munka után vigyáznak EDinára. Viszont így is rohanok haza szoptatni. Képzeljétek, ma olyan jól elvolt velük, hogy amikor hazajöttem, rám sem nézett, csak nekük vigyorgott. Kép Ennyire hiányolta az anyukáját...

Én bizony mostanában kifejem a maradékot, mert Edina pár perc szopi után nagyon beszédes és vigyori lesz, bármit csinálok, csak nevetgél és gagyog. Aztán este 9-kor megkapja a bónuszát cumisüvegből, amit nagy büszkeséggel egyedül fogyaszt el. 5 hós koráig csak szopizott, nagyon csodálkoztam hát, amikor egy határozot mozdulattal megkaparintotta az üveget és bevágta a tartalmát.

Ha sikerülne d.u. 3-ig kifejnem egy adagra valót, akkor nem is kéne rohangálnom haza meg vissza. Mert utána még kapna gyümit is, már ettünk almát és őszibarackot. Nem akarok sok kurzusról hiányozni, mert ez az utolsó évem, úgy érzem elég rázós lesz.

No megyek is, elég fáradt vagyok.
Puszi mindenkinek, Mely

Mely
KépKép
mely

Na kakaó elfelejtve, persze akkorát böfizett, és nem lehet kimosni a foltot. Eddig még a cékla is kijött meg a répa, de ez!:...

Humi! értelek, azt hittem azon aggodsz hogy nem forog még. Tényleg nagyon egyéni kinél mikor ügyesednek.

Én is elteszem a receptet, nagyon fincsi volt a pogi is. A halsali is biztos, de én ugy nem eszek savanyut, igy meg sem kostoltamKép

Mála 1 éves kor alatt nem adhato.
Sütötöket megsütöd, kikaparod és tejjel összeturmixolod. Orsi már pici darabokat tud enni, én csak villával nyomom össze nem turmixolok már neki.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Ihhhajjj!

Szinte kimaradt a könyörgésem...Ed, Ági vagy Szilvus, ha már összeraktátok az etetőszéket, lécci tegyetek fel nekem egy képet róla...Egy-két méretkét is szeretnék, ha nem vagyok túl szemtelen...Tényleg sürgős lenne, mert Edina addig tekergette ide-oda a hordozóban a fejét, hogy a huzat mindjárt csütörtököt mond, és a lábai nagyon is kézügyben vannak a hordozóban, így a rugik is maszatosak lesznek...

Lécci-lécci-lécci, valamelyikőtök segítsen rajtunk.

Előre is köszi, Mely

Mely
KépKép
mely

Sziasztok!

Apukája dajkálja törpét, addig gyorsan írok még egy kicsit. Ma megvolt a "már megint elhajtottak" szitu 2. fejezete. Okmányirodán intéztem a nagymamám dolgait. Az részletkérdés, hogy bár időpontra mentünk 3/4 órát vártam törpével mire behívtak. Nem voltunk sokáig bent. Az ügyintézőről első ránézésre látszott, hogy utálja a gyerekeket. Az indok amivel elküldtek: a fénykép 3 miliméterrel rövidebb, mint kellene az aláírás pedig kilóg egy kicsit a keretből. Megjegyzem a 97 éves nagymamám aláírásáról van szó. Most mehetek újra, ráadásul a város másik végébe. Nem vagyok ám nagyon mérges. ÁÁÁÁÁ!!!!! Kép
Már máskor is jártunk úgy, hogy igencsak utálattal néztek ránk mikor Manóval voltunk. Ti még nem futottatok bele ilyenbe?

Beteg babócáknak továbbra is megy a gyógyító erő! Kép

Puszi,
Humi
humi

Sziasztok!

Hú, ma mindenki grafomán lettKép

SzilvusKép
Közben én is konzultáltam az apjával is, és úgy határoztunk elkezdjük ma este az antibiotikumot. Végül is adtunk enyhébb szereknek már 1 hetet, és nem javult.

Képeslap ötlet nagyon jó!!! LenyúlvaKép Egyébként ma tiszta pirosban volt Nádja, jól áll neki, ő volt Piroska. Fotót sajna nem csináltam, majd legközelebb.

HumiKép
Szerintem a málna aprómagvas, úgyhogy akkor elvieg csak 1 éves kor után.
Bár már sok helyen megfordultunk Nádjával, még soha nem futottunk bele ilyen "kedves" emberekbe.

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Elegeeeeeeem van, megint megette az éter az irományomat.

Most akkor csak címszavakban:

Málna:én mindent a bébikajáról lesek le, ott 4 hós kortól adják a málnát.Sztem, ha meg tudsz szabadulni a magoktól, akkor ok.Pl. paszírozással.

Humi, a stököt mi főzzük a krumplival együtt, és összeturmixoljuk.

A beöltöztetés nekem is tetszik, sztem tiszta farsang lesz itt mikulás tájánKép

Na, remélem most elmegy.

Puszka, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Claire,
Nem tudom elküldeni neked a képet amit kértél, mert visszavágja azzal, hogy tele van a postaládád. Kép Szólj ha már mehet!

Puszi,
Humi
humi

Sziasztok!

Alig győzök olvasni!

Szilvus, befizethetek nálad ebédre? Mindig olyan fincsiket csinálsz, nyam-nyamKép

Humi, naná, hogy szerelemgyerek Kristóf. Volt valami a levegőben múlt nyáron-ősszel, mert igencsak édi bébik születtek most tavasszalKép

Ma az etetés úgy nézett ki, hogy mindent kiraktam az asztalra: krumpli-, banán-, almapüré és egy kistálban citromlé. A krumpli 2.szori próbája zajlott. Na persze, banánnal megy a dolog, hah!Kép DE! Minden 2. falatkát megmártottam citromlében, és így megvolt a + C-viti bevitel is. De ha nem lesz jobban Manócska holnapig, akkor sajna doki. BrühühüKép

A sütőtököt sütöttük, apával befaltuk majdnem mindetKép, és egy kicsi szeletneknek kiszedtük a húsát. Turmixolni sem kellett, mert teljesen krémszerű volt. Kicsit sűrű, de forralt vízzel higítottam.

Képeslap! Igen-igen! Én is már gondoltam erreKép Húsvétra kapott mindenki(boldog-boldogtalan, mert rettentően meg akartuk mutatni Andrist a világnak)általunk nyomtatott lapot. Fényképen a másfél hetes manócsek egy gyümölcsöskosárban Semmi húsvéti nem volt benne(ill. hogy Laci odaírta a szájához, mintha ő mondaná, hogy kell. húsvétot), de édi volt így isKép Szóval már én is tervezgetem, csak időben meg kell csinálni, hogy legyen idő megszerkeszteni, előhívatni, elküldeni.

Beteg babák és mamák! JOBBULÁST!!!!!!!!

Mely, nem semmi étvágyú babád vanKép Megnéztem megint az albumot, nagyon édi! Mekkora haj!
Nem lehet könnyű tanulni egy baba mellett. Bár páran csináljátok, hát le a kalappal előttetek! Én is tanító(isKép) vagyok, és imádom! Nagy vágyam, ha visszamegyek dolgozni(remélem jó sokára, majd csak a 3. babó utánKép, akkor taníthassak!

Jó éjt mindenkinek, és egy cowboy Andrissal kívánok jó éjtKép

Pusza,

Móki

Kép
móki

Sziasztok!szerintem az, hogy mit kap a gyerkő, nemcsak a kortól függ, hanem, hogy mikortól kap más kaját. az enyémek 6 hóig mind csak szoptak, az ikrek ma kaptak először gyümit, és innen indulunk, fokozatosan: gyümik, aztán krumpli-répa, krumpli-tök vagy cukkini, stb, aztán bele egy kis tojás sárgáját, aztán pici olajat, később pipi vagy pulyka husit.... Én a nagyokkal így csináltam, a dokinéni irányításával, igaz, nálunk fenyeget az allergia réme, de igyekszünk elhessegetni!
Jó ez a kis cowboy!Kép
Humi! Nem bírtam kipakolni a postaládámat, talán majd a párom megoldja!
Claire
claire

Sziasztok!

Holnap asszem megyünk vissza dokinénihez, peti úgy köhög, hogy szörnyű hallgatniKép Álmában szegénykém - csodálom, hogy nem ébredt fel rá.

Humi
Nagyon jó hireket kaptál, örülök neki! Ugye megnyugodtál ezek tudatában?
Igen-igen, nanáhogy átállitottam a nyomtatót, "egyéb fényes fotopapir" és "high" minőségre. A ...(hümmhümmhümm) papiron gyönyörűségesencsodaszép a fotó, s ugyanaz a kép a ...(hümmhümmhümm) fotópapiron SZ@R. Marad képeslapra és a CD-boritókra.
Sütőtököt én megpucolom, felkockázom, megfőzöm és turmixolom. Finom édes!
Málna 1 éves kor után a magvak és a szőröcskéi miatt. Petinek még később, mert a hüjjje Zannya jó sokáig allergiás volt az eper-málnára, nehogy Ő is...Kép
Nyelv: szerintem ez megintcsak a babaság velejárója. Petinek egy időben állandóan kiszaladt a szájából a nyelve ha elbambult, na mindjárt keresek is egy képet. Na le sem merem irni, hogy hivtuk akkorKép

Karmen
Napocskából nekünk most van 3 db. Küldhetek Orsinak 1-et? Ennyire tetszett Neki? Ha megint van napos Pampers, úgyis azt vesznk legközelebb. Ha megvan a tekink (hála MariannakKép ).
Súlyban szerintem augusztustól húztunk el Tőletek. A jó hegyi levegő Petinek hatalmasat dobott az étvágyán, azóta eszik 250-eket reggel-este. Augusztusban majdnem 1 kilót hizott/hónap. Azóta persze a szokásosat: 420 gr/hó. Minusz a 250-es reggeli, ha valóságos adatot szeretnékKép

Cipő: Ti hogy adjátok rá a babákra? Olyan csudiszép cipellőket kapott Peti, fűzőset, zipp-zárasat, belebújósat! Ráadom és máris leszedi. Vagy lerugdossa. Pedig pont jó rá mindegyik. Igy aztán 2 vastag zokniban sétálunkKép De le kell foglalnom a kezét, mert ha elfogynak a játékok, akkor jön a zokniKép

Móki
Mondom, Stahl lettemKép Persze eme hirtelen fellángolásban szerepe van a szép új sütőmnek. Meg annak, hogy azért muszáj valamit csinálnom. Kép Ez legalább hasznos és lényegesen jobb mint a takaritásKép
Naggggyyon édes a kis Dzsoki JuingKép Tünemény!!!

Mely
Még nem raktam össze az etetőszéket, de keresek a neten egy képet. Méreteket nemtom, bennt van peti szobájában. Holnap megnézem, jó?
Szép leányzó Edina!Kép De ahogy a weboldalát elnézem, volt kitől örökölnieKép

Na akkor a képek:

Melynek
Igy néz ki az etetőszék, és ime a leirás méretekkel. A kép nem a legjobb minőség.
<!--attachment: etetoszek-118663.doc*mime_msword.gif*application/msword*28.2**etetoszek%2edoc --><center><pre>
Kép
etetoszek.doc (28.2 k)</pre></center><!--/attachment-->

Humi
A kilógónyelvű 3 hós Petike. Kéretik nem kiröhögni, olyan csúúúnyaKép Kép
Kép

Na egy kis netezés és alvás. Holnap kozmetikus Petivel. Kiváncsi leszek....majd jól megtömöm előtte, ne kezdjen ott nekem unatkozni.

Betegeknek jobbulást! Minél gyorsabban!

Szilvus
szilvus

Hú, Mely elfelejtettem: a kisszék kiemelhető az állványból. Az állvány pedig elfordítva kisasztalként funkcionál. Kéne egy jobb fotó...
szilvus

--------------------------------------------------------------------------------
Sziasztok!
Nagy hírem van: ma kibújt az első fogacska!!! Voltak már jelek: állandó rágás, éjjel többszöri ébredés, nyugtalanabb szopi. Ma reggel voltunk tanácsadáson, mondta is a drnéni, hogy nagyon fehér az ínye alul, akár 1-2 napon belül kibújhat az első fog. Ma napközben egyszerre negyed-fél órát aludt (kb.fél órás altatás után). Délután meg jól kirágta a cicit. Mondtam is Tomikának, hogy öreg 7 hónapos létére hogy lehet így elbánni vele... Aztán egyszercsak anyukám észrevette, hogy a fogacska éle a bűnös.
Este már nagyon nyűgös volt, és hirtelen pólón keresztül bekepta a cicit. Hirtelen láttam az összes csillagot.
Remélem nem lesz nagyon harapós Tomika baba.
Ja, a tanácsadáson minden rendben volt: 8350 gramm és 74 cm.
És lassan kinövi a hordozót. Na, nem kilóra, hanem hosszra. Lelóg róla a lába. Elhoztuk az eggyel nagyobbat a tárolóból, de ehhez már be kell szereltetni egy bitonsági övet hátra is. Holnap meglesz, utána Tomika átköltözik.

Ma takarítottam, Tomikát beraktam a pihenőszékbe - balga módon az azstal és a rajta lévő horgolt csipketerítő mellé. Mire odanéztem, a székébe borította a ricát (apa bennhagyta), a szőnyegre meg a héját. Utána meg üvöltött. Az a gyanúm, hogy a terítőt egy időre el kell tüntetnem (pedig 2 évig csináltam). Tomika imád belekapaszkodni, és húzza.

Móki!
Tomikának most a csörgős, zenélős játékok a kdvencei. Én vettem egy piros kosarat, abba raktam bele az aprókat. Igazából most a kosár a kedvence.
Nagyon jól áll Andrisnak a kalap!

Kitty!
Nagyon ügyi Réka!
Én is gondoltam már a levesben főtt zöldségre, mert Tomika a zöldséget (eddig a krumppli-répát) próbáltuk, nem hajlandó megenni.
Nagyon aranyos Réka! Jó áll neki a ruci!

Humi!
Örülök, hogy nem kell aggódnod, biztos, hogy minden rendben lesz Krizsóval!

Gabi!
Végre rólatok is hallani!
Gyönyörűek a gyerekek! Réka nagyon ügyes!

Timi!
Szerintem nem kell siettetni a hozzátápit, ha elég a tejcsi. Tomika sem evett még húst, pedig már 7 hónapos elmúlt. Majd szép lassan.
Szerencsére a mi dokinőnk nem sietteti (bár engem nem nagyon érdekelne az sem).

Ed!
Kincső durcásan is nagyon aranyos! Megmondom őszintén, hogy nekem a kölestől az jut eszembe, hogy a papagájainknak az volt a kedvenc eledele. Persze biztos, nagyon egészséges, de nekem mindig madáreleség marad.

Sly!
Az elején elég csak egy nap egyszer kóstolgatni, é szopi után szoktam adni Tomikának gyümit (meg szoktam neki főzni rizspépet, azzal keverem, mert a krumplit utálja).
Én nem fejek (nem is fejtem, csak a klinikán az első héten), és elég a tejcsi, bár Tomika éjjel fölébred szopizni. Jó esetben 1-szer, de most a fogacska miatt nyugtalanabb éjszkára számítok (eddig 2-szer ébredt).

Erika!
Tomika már akár 4 órát is kibír szopi nélkül, de van, hogy csak 2-t. Ma pl. nagyon sűrűn szopizott (biztos a fog miatt).

Minden beteg babának, mamának és papának jobbulást!

Van új képünk:
Tomika mint Vámpír Gyurka 2. (meggy-alma pép után)
Kép

Jó éjszakát!
Tünde+Tomika
ptünde

És az első jászótéri hintázás:
Kép

Most már tényleg jó éjszakát!
Tünde
ptünde

Sziasztok!

Először is jobbulást kívánok a beteg babáknak!!!

Gabi!
Üdv újra itt. Gyere,ha időd engedi!!

Tegnap érkezett a bioboltba rizspehely.175 Ft volt 1/4 kg. De mivel pehely ugye,akkora mint 1 kg liszt. Szerintem több hónapra elegendő, megéri. Ezzel fogom süríteni a főzit,meg a gyümiket is, jó mert nem kell főzögetni. Valahogy a krumplit nem igazán szereti Réka, persze azért így is fog kapni. De ez is egy kis változatosság.

Tegnap voltunk mázsáláson. 7,5 hónaposan 7800 g Réka. Védőnő is elégedett volt,pont fél kiló megvolt 1 hónap alatt. Ja, és jó husi, mert csak 67 cm.(Múlt hó óta összement,mert akkor 68 volt Kép )

Réka még mindig tünemény,angolra simán tudok járni este(2x hetente) fél 7-kor megfürdetve, megetetve leteszem, és alszik reggelig. Tegnap kicsit kivétel volt, elmentem, fél órára rá bekakilt(jusson Apának is tisztába tevés. A nagylányok segédletével elvégezték)és utána nem aludt vissza. De fél 9-kor hazaértem,szopizott egxet,és fél 7-ig aludt.
Nem irigylem akinek éjszakai bagoly baba jutott, az nagyon fárasztó.

Egy kis off:Amúgy elég rossz passzban vagyok. a hócipőm tele az iskolával. Egyik nap a gyerek nem találja a tornazsákot, egy óra keresés után véletlenül a szemétben megleli, másnap beleköpnek az ebédjébe. A múlt héten ellopták a pénzét. Tegnap a mögötte ülő fiú szándékosan kiszakította a kabátját hordhatatlanra. Ja, és amikor felhívta a férjem az apját,hogy nem kell pénz,de beszéljen a gyerekkel, akkor az volt a válasz,hogy az én lányom hazudik. Ja,már tudom,hogy miért ilyen a gyerek. Na, ma megyek az igazgatóhoz.
Szval addig örüljetek,amig pici a gyerek!
Ja, és a férjem is nekem esett,hogy nyúl vagyok,nem állok ki az igazamért.Bocs,hogy így kifakadtam.

Na,megyek összedobok egy brokkolifőzit a rizspehellyel és pipihússal.

Puszi:

Kitty
kitty123

Humi! tényleg nagyon szemetek voltak!!

Mi is vettünk tegy hete 80 db fotópapirt, lecseréltük a nyomtatót jobbra, olyan jól sikerült a kép, hogy akkor azt beszéltük karácsonyra mindenkinek családi fotót küldünk majd.

egy tipp, én mindig küldés elött elmentem amit irtam, csak utána probálok küldeni, mert nekem is volt többször elszállt.

Móki! de jot nevettem ezen a képen, nagyon vicces!!KépKép

Szilvus! Aranyos vagy, de Peti napocskáját nem szeretném elfogadni, tetszett Orsinak de meglesz nélküle, csak ha valakinek felesleges lenne akkor gondoljon ránk. Petike meg hamar elhasználja ugyis, tudomKép De köszi, ari vagy te is.Peti nem csunya, Orsinak is van kilogós nyelvű képe, szerintem Orsi azon csunya ahol bambán néz.

Tündi! Orsi is megtanult foggal szopizni, Tomika is megszokja, ha ez vigasz. Amugy gratula. Hü de nagyra nött, ügyes baba. Aranyos a kisvámpirKép

Lányok, Orsi gyógyul, én meg taknyosodok, fáj a torkom. Más anyuka is beteg lett?

Kitty! Hányszor kap Réka mást hogy igy hizik? Én 2x adok naponta, de van csak 1x fogadja el.
Hü de mérges lehetsz a suli miatt!!

Ja, mindig elfelejtem. Itt elfogadják az akcios termékre is a DM kupont, szoval veszekedjetek ha le akarnak rázni. Amugy sehol sincs ráirva akciosra nem válthato be!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Édesek a képekKép
Vámpir Gyurka megint nem semmiKép

Kitty, és ő, miért nem áll ki?Talán ő is elmehetne ma az igazgatóhoz nem?
De ezek tényleg nme túl jó hírekKép

Szilvus, nekünk is ilyen az etetőszékünk, Sára már tisztára megbarátkozott vele.

Képzeljétek, hajnali fél 6kor nekünk is megvolt az első orrszívóporszívózásunkKép
Szegény Sára ha ébren volt, akkor ment neki a szájon át levegőzés, de ahogy elaludt volna szegényy egyből levegő után kapkodott, mert automatikusan bezáródott a szája.
Hát, nem mondom, hogy egy hős volt, mert 2-en fogtuk le, de azért tűrte, néha még csendben is.
Mondjuk én is elég hülye voltam, mert az elején eléggé bénáztam, de foggalmam sem volt, hogy most mi van, hogyanis kell.És főleg meddig.
Na, mindegy ezen is túl vagyunk.

Puszka, LÉna

nuska

Sziasztok! Kép

Minden beteg mamának és babának jobbulást kívánok!

Mi elég nehéz napokat élünk. Nándi több mint egy hete szortyog, szívogatom az orrát, de nem múlik. A drbácsi megnézte múlt héten a torkát, azt mondja kicsit váladékos, a tüdeje teljesen tiszta, így nem kaptunk semmit. Tegnap voltunk az 5 hós szurin, ismét csak ennyit mondott, hogy váladékos picit a torka. Mondtam, hogy nem nagyon eszik, arra semmi reakció. Múlt héten 8230g volt, tegnap pedig 8250g. Jó, hogy nem fogyott ilyen evési stílus mellett. Kiszámoltam, tegnap összesen nem evett egész nap 500 gr-ot. Mit csináljak? Beletömni nem tudom. Tegnapelőtt este nagyon éhes lehetett, mert bevágott 280ml tápszert. Azt hittem, hogy na, újra fog enni rendesen, halleluja, de sajnos tegnap kezdődött előlről. Ma reggel is csak 90ml-t evett. A szurit egész jól viseli, most is alszik, nincs láza. Tegnap este volt egy kis hőemelkedés, éjszakára adtunk be egy Germicid-C kúpot.

Visszaolvasni nem nagyon van időm, csak átfutottam nagyjából. A képek nagyon aranyosak Kép Megnéztem a tali képeket is, szuperjó lehetett nektek Kép Kicsit irigykedem is! Kép

Szilvus Kép
Olvastam Petike evési rendjéről. Tuti jó! Nekem követhető példa is lenne, mert Nándi is csak 4-szer eszik naponta, és általában 1/2 8-kor kezdi. Ha enne......

Nekünk is van 2 fogacskánk Kép Olyan édes vele, de nem engedi megnézni Kép Ha közeledek, akkor jön a szájzár Kép Felül még semmi. De minden éjjel min. 5-ször kelünk hozzá. És nem tudom, hogy mi lehet az oka. Nem hiszem, hogy a fogzás miatt. Újszülött korában nem keltem ennyit. Kezdek kimerülni, és elkeseredni. Persze mindezeket leszámítva nappal egy haláli nyugodt baba, általában. Mert azért nekünk is vannak nyűgős napjaink.

Bocsánat a sok panaszért...

Üdv,
Pumukli
pumukli

Sziasztok!

Végre van erőm írni is nemcsak olvasni. Hú nem kívánom még az ellenségemnek se a tegnapi napot! Este már remegtem a fáradtságtól+a láztól, meg is fűrdettük Matyust gyorsan és én is mentem a 3 takaró alá. Hol fáztam, hol melegem volt. No de jót izzadtam, és tessék itt vagyok. Már csak köhögök. Tegnap a doki Klacidot írt fel. Tiszta gyógyszertár lettünk itt Matyussal. Ő azthiszem jól van már (kop-kop) legalábbis 2x olyan gyorsan közlekedik mint eddig + alig alszik. Bepótol mindent! Kép Holnap kell visszavinnem dokihoz. Kis husomKép
A gondom csak 1 hogy hétfő óta nem fogadja el a főtt kajcsit, csak a tápot. Remélem ha már nem fáj a torka (mondjuk ma) már elfogadja.

Humi!
Csupa jó hír Kristófról. Jó hogy mostmár megnyugodhatsz! Bizosan az endokrinológus is csupa jókat fog mondani!.

Tünde!
Gratula a fogacskához! Jó hogy nem szenvedtetek vele nagyon. Azért jó lesz ha leszokik a harapásról, valahogy értesd meg vele hogy ez nem túl jó érzés neked. Aranyos a hintában, gondolom élvezte a kis harapós! Kép

Móki!
A sütőtököt én is csak megfőzőm, mikor mivel átlag répa krumlival, és turmixolom. Szerintem így is van olyan finom mint sütve + így tőbb lesz az 1 sütőtökből.

Kitty!
Ügyi vagy hogy suliba is jársz. Meg hogy elkalauzolod a 3 babócát, gyerkőcöt. Le a kalappal előtted!

Most lépek mert főzők én is egy kis brokkolis répát Matyusnak hátha az már a 4 foga alá való! Kép

Szép napot, és jobbulást akinek arra van szüksége!

Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Látszik hogy nem vagyok még 100%-os!
Nem tudom ki kérte a sütőtök receptjét, de én betudtam Mókinak! Bocsi! Kép

Pumi!
Jó hallani felőletek! Remélem rendbe jön Nándi! Ez lehet a legrosszabb hogy "csak" szortyog és erről a fázisról nem jut semmerre. Mert annál még az is jobb ha lebetgeszik és kigyógyul=elmúlik a szortyogás.
Akkor gondolom az úszást most Ti is kihagyjátok!?

No mostmár télleg megyek.

Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok,

ÁgiKép
Én is elkaptam Nádjától, de szerencsére nálunk enyhébb lefolyású volt a dolog. Egyikünk sem volt lázas és étvágy is maradt.

Antibiotikum tegnap este mégis elmaradt, mert míg elosontam elkészíteni (por alakban van az úvegben és itthon kell belőle szirupot kotyvasztani víz hozzáadásával) elaludt. Máskor bezzeg soha nem csinál ilyet!
Mág Nádja születésekor kaptunk ajcsiba valamiféle orvosság adagolót. Olyan, mint egy fecskendő, de a végén valami kúp slakú gumi izé van. Nos, megpróbáltam ezzel beadni, mert a tartály rész el van látva mértékegységgel, így könnyen kimérhető a 4 ml (a gyógyszerhez adott kanálon 1,5; 2,5; és 5 ml-es rovátka van). Hát, befecskendeztem a szájába, és pesze jó részét azonnal köpte kifelé. Azt hiszem maradok a kanálnál, azzal szépen le tudom gurítani a torkán. Pedig egyébként fini édes a szirup.
Szóval ennyit a csodaketyeréről.Kép

KittyKép
Nem semmi ami az iskolában történt. Ez vajon jellemző az iskolák nagy részére?

Hétvégén lesz nálunk szüreti felvonulás meg bál. Az az iskola rendezi, ahová Nádja is járni fog (ha minden jól megy) Jön vagy 100 német vendég is a testvérvárosunkból. Ez mondjuk annyiban rossz, hogy így anyu kiesik az elkövetkezendő 4 napra a gyerekfelvigyázól köréből. Sebaj, apukát jól befogta,. Ma délután övé a csemete míg fodrászhoz megyek. És szombaton is délutántól. hajnalig. Hihihi. (megyek én is bálba) Bár az ott játszott zene ugyen nem az én világom, de néha nem árt kimozdulni. Legalább beszélhetek egy kicsit németül, már úgyis észrevettem a múltkor, hogy néha keresem a szavakat.

No, elég a grafomániából és közlési kényszerből. Minderről Nádja tehet, mert békésen eljátszik magában, és így van időm itt irogatni.

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Mely, a mi etetőszékünk ilyen (alsó):
http://www.babakocsi.hu/page.php?pageid=121&ws_catalog=Táplálkozás,%20etetés;;Etet&otilde;székek
Olcsó és egyszerű.

Tünde, Kincső megtanult fogacskákkal szopizni. Harapni akkor szokott, ha már nem éhes, csak bohóckodni akar. Ilyenkor kicsit belecsípek a pofijába és leteszem a földre játszani.

Humi, valamelyik tájékoztatóban azt olvastam, hogy málna 1 éves kor után adható, kivéve a bolti bébiételt. Jó a szöveg, vedd meg neki. Én adtam neki hipp erdei gyümis almát, nagyon izlett neki.

Tegnap pampers pelust vettünk, mert szeretnék olyan dobozos játékot Kincsőnek. Midit akartam venni, mert abban volt napocska. Apa jól lecseszett, hogy minek az a vacak, vegyünk maxit. Ma délután fogjuk kipróbálni, hogy jó-e a méret.

Nálunk az éjszaka szokásos volt. visszaköltözött mellém, így nem annyira vészes, ha felsír. Gyorsan cici, aztán alszunk tovább. Nem tudom, mi lesz a vége, de az sem jobb, ha egész nap türelmetlen és fáradt vagyok.
Azt hiszem, az új lakásban már nem lesz kiságy. Bár ezen még gondolkodunk.

Kincső köhög, nekem meg fáj a torkom. C vitamin+méz lesz belőle. Ha hétfőig nm javul, irány a doki.

A holnapi zh halasztva, mert belenéztem mintafeladatokba. Tankönyv vagy jegyzet nélkül nehéz. De muszáj megcsinálnom, ennyivel tartozom a világ legkedvesebb anyósának.

Kedvenc játékunk: műanyag pohár + tál.

Megyek csinálok mézes teát.

edina

Edina
Kép
Kép
ed26

Nekem is fájdogál a torkom lehet elkapom.Kép
Orsinak sürün szivjuk az orrát, szerencsére hagyja, nyugisan.

Mi eldöntöttük nem állapot hogy Orsi nem tud mászni, nincs helye lakást eladjuk keresünk nagyobbat igy szocpol is jár.

Jobbulást a gyerköcöknek!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Nálunk nem javult a helyzet - sőt! Éjjel Peti jóformán alig aludt - hörgött, szörcsögött, köhögött. Csukott szemmel sirt és forgolódott - végül kicsinyke életében másodszor (!) mellettünk kötött ki az ágyban, igy tudtam simogatni a hátát. Porszivót is bevetettük többször - de a takony csak képződött tovább. Reggel úgy döntöttem ez nem állapot, irány vissza a dokinénihez. Most már neki sem tetszett Peti köhögése - beutalt mellkasröntgenre, kizárandó a tüdőgyuszit. Nagyon rendesek voltak az SZTK-ban, kellemesen csalódtamKép Peti hősként tűrte a megpróbáltatást - vigyorgott és magyarázott az asszisztensnéninek és a doktornéninek. Szerencsére semmi baj, tiszta a tüdeje! Köptetőt lecseréltük antibiotikumra, Klacid, asszem Humi Nálad láttam, talán Krizsó is azt kapja?

Na, szal velünk ez a helyzet. Étvágy semmi, bébiételből pár falatot elfogadott, utána kb. 60 gr táp. Ez lófüttyKép Inni sem nagyon akarKép Szerencsére a kedélye nagyon jó, örömmel mászik a szőnyegen és cincálja a telefonzsinórt. Persze, ez a "nemszabad" kategória még igy betegen is.

Karmen, Ed, Ági, Nektek javulást, látjátok: ez a ping-pong virus! Lekopogom még semmi bajom, Apa köhécselt este, de szerintem a fini belvárosi levegőtől, mert egész nap autóban ült.

Ed
Kincsi hány kiló, hogy most váltasz Maxira? Petinek is a MIDI-t veszem, de úgy láttam a MAXI még neki nagyon nagy lenne. Persze a Pampersnél 9 kiló a váltás, mig a Liberónál a 8 kg. A Maxiban nincs napocska? A múltkoriban 3 alkalommal a MIDI-ben póló volt, jó nagy. Van olyanotok? Begyűjtöttem 3 db-ot, de mire az én cingár gyermekem belenő, kimegy a divatbólKép Ha nincs és szeretnél - vagy valamelyiktek szeretne - nagyon szivesen küldök!!!Kép

Karmen
Hajrá-hajrá, a lakáskeresés tökjó! Imádom!Kép Kertes ház vagy társas? lelkesen nézegetünk mi is, ám végül úgy döntöttünk, jövőre visszamegyek dolgozni és utána élesítjük a projektet!

Kávé és takaritás jön. Előbbi jó, utóbbi nemannyira. Mindezek után megyek bajuszpödrésre a kozmetikushozKép Kép

Puszi,
Szilvus
szilvus

Sziasztok!

Még jövök, csak gyorsan reagálok eggggyet.

Léna, a baba orrát nem szabad sokáig szívni. ha nem gyün az anyag egyből, hagyd, próbáld meg később. a dokinéni mondta, hogy nagyon nem tesz jót az orrnyálkahártyának az erőltetett szívás. ha jön jó, ha nem, próbáld később! Pusza
(tapasztalat, mert szürcsög a Manó, de anyag sehol- még le van rakódva szerintem)

Móki
móki

Szilvus!

klacidot én szedem, Matyus Amoxycillint szed! Peti gond nélkül megeszi a gyogyit? Mi a tápiba lopjuk bele, és így megeszi. Matyi is 1/4 annyit eszik mint szokott. Igazán csak a lé (cukros csipkebogyó tea, most megengedem a cukrot de csak most hogy legyen benne kcal) jön be, tápit is kevesebbet eszik. Mondjuk napi 3-400 gr. Főtt kaját ma sikerült elöször beletunkolnom, kb 10 kanállal.

Remélem visszajön az a jó kis étvágya.

Petikének gyors gyógyulást!

Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

Móki, köszi, közben kaptam már dokimamustól orrsprét.Kép
Azt hiszem estére megint küldök neked mélt, nem bírom ki, hogy ne oszam meg veledKépKép

Puszi, Léna

nuska

Léna!

Mit csinál ma a féléves, (mert úgy látszik anyája ma egész napos ügyelete vállalt a sch-is topicban , itt, és még ki tudja hol a neten????Kép Kép
Várom a mailt!!!!!!!

Pussz,
ZitaKép , ja, bocs, Móki
móki

Sziasztok,

ma nagyon jó napom van, mert
1. végre sikerült olyat föznöm amit a gyermekem nem hogy elfogadott, hanem egy kistányérral belapátolt szopi után (sütötök-alma-krumpli-cukkini ) Mondtam a zapának, még maradt, ö is ezt kap vacsira Kép remekül sikerült Kép

2. Vettem Benyusnak egy olyan müanyag könyvet amit Ritáknál láttam, és annyira bejött, hogy le se teszi egész nap

3. Végre kaptam azt a színes puzzle-polifoam játszószönyeget amit hetek óta keresek.

Szal ma jó napom van. Egy dolog azért mégis elrontotta egy kissé. Szörny Rt.
Apával együtt beiratkoztunk angolra, és pechünkre mindkettönknek kedd csütörtök este van az óra (apa közép elötti és felsö elöttire, gondoltuk taláncsak nem egyszerre lesz a kettö, hát de.) Gondoltam sebaj, arra a másfél órára itthagyom Szörny Rt-re a babát. Hát rosszul gondoltam, mert gyorsan beiratkozott olasz tanfolyamra, természetesen kedd csüt estére, ígyhát az én tanfolyásom ki van löve. még jó hogy nem fizettem még be.

Na ennyit mára rólunk.

Pusszantás mindenkinek

Timi
kismaszat

Szilvus, Kincsi kb 8,5kg. Szerintem még jó lett volna a midipelus, de hát az apja tudod okosabb. Egész nap ő van a gyerekkel, ő teszi tisztába. Polónk még nincs, mert eddig liberósok voltunk és az csak anagyobb peluhoz volt. Most viszont még 3* kell pamperst venni és kapunk játékot. Hát persze, hogy ahhoz nincs semmi +, amit mi vettünk. Köszi a polót, majd még megbeszéljük. A méretünk kb 74-80as.

Ma főztem rizs+alma+picirépa+anyatej főzit.
itt az eredmény:
Kép

Aztán adtam neki egy kis kenyeret:
Kép

Móki, ma valahogy én is ráérek. Ebéd kész, mosás, takarítás tegnap megvolt. Vasaljon az, aki akar, nekem nincs mit.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Léna! Orrszivás. Ha hallod hogy szörcsög és nem szivja ki a porszivó cseppents valamit az orrába ami segit feloldani. Én tejcsit szoktam, akinek nincs annak orrcsepp kell.

Ed! Van izlése, Orsinak is mindig az kéne amit nem szabadKép

Timi! de bunkó ez a nö!! nem tudsz menni másik napon órára, kár lenne kimaradnod.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen,

benn pesten biztos tudnék, de ez egy ide kihelyezett tanfolyás és mivel mindössze 3an vagyunk a csoportban nincs több idQpont csak ez. mindegy, legyen boldog hogy ö jár olaszra. na nem mintha szüksége lenne rá.

puszi

timi
kismaszat

Sziasztok,

Csak egy futó bepillantás. Szilvus, Ed köszi az infókat az etetőszékkel kapcsolatban, remélem, hamarosan mi is ilyenben kajálhatunk, ha az asztalos hamar elkészíti.

Sajnálom, hogy még mindig betegek a babócák és az anyukák közül is páran. Kép Mi nem taknyolunk Kép , ellenben Edinának csipázik a szeme Kép Nem tudom, mitől, azt mondták cseppentsek bele anyatejet, az használ...

Amúgy Edinát mostanában nem győzöm etetni. Anyatejcsi és őszibarack után majd lerágja a lábát.Kép

Ez sem elég, utána nekiugrik apa nózijának... Rettenetes kis fenevad lett belőle.Kép

Na megyek, mert fürcsimürcsi következik.

Puszi, Mely

Mely
KépKép
mely

Sziasztok Anyucik!

Csatlakozhatok?
Nekem kisfiam van, Péter - Petya, április 3án látta meg a napvilágot... vagyis a műtő fényét... nem is tetszett neki...
Van róla egy pár kép itt:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/283/117578.html?1096964671
bzsuzska

Szia Zsuzska, naná, hogy csatlakozhatsz.
Édesek a képek.
Sárám 6 nappal később, mint Peti, de őt is a műtő fényei köszönthettékKép
És merre felé laktok.Pesten vagy vidéken?

Karmen, nekünk nincs tej, nem is volt.Viszont dokimama kérés nélkül valami homeopátiás sprét adott.Ennek külön örültem.Sára már nem annyiraKép

Puszi, LÉna

nuska

Budán lakunk. Egész konkrétan Budafokon...
Akkor ő holnap után ünnepel Kép
Sáránál mi volt a gond?

Asszem most szereztem egy pár hetes programot Kép Meddig érdemes visszaolvasni? Olvassam a legelejétől?
bzsuzska

Humi! Kipakoltam a postaládát, jöhet, köszi!
Bzsuzska! Az én ikreim ápr. 2-án születtek! Claire
claire

szijjasztok!

Timi
Holnap délelőtt visszahivlak, jó?Kép Szörny Rt-t nem kommentálom. De mégis: DE PARASZT! Má bocs. Nem tudsz egy bébiszittert fogadni hozzá arra a 1,5 órára?
Szombaton kezd az én tanfolyásom is, nagyon várom már!

Peti kicsit jobban van. Ági, nekünk is max. 300 gr táp volt a mai adagKép Összesen. Se főzelék, se tejpép, de még a nagykedvenc banán sem kellett nekiKép

Mely
Etesd azt a bébit, mert kannibál lesz belőleKép Apa meg hogy mutat majd nózi nélkülKép

Ed
OK, a köv. bulira elviszem a pólót és rápróbálod Kincsire. A Liberó egyébként sokkal kisebb mint a Pampers (MIDI). Nekünk csak akkor folyik ki a cucc, ha valamelyik nagymama teszi tisztába. Ha én akkor sohaKép A nagyiknak egyébként mániája a pelusozás. Szerintem tetszik nekik az eldobható pampers. Ha Peti náluk van, akkor 2x annyi pelus fogy, mint itthon.

Nuska
Gratula a féléves Sárának! Tessék szives lenni Neki mignontortácskát adniKép Kép
Mi gyógyszertári orrcseppet kaptunk, tökjól kihozza a taknyot. Ma eltörtem a porszivó-orrszivótKép Az új már műanyagból van.

Zsuzska
Szia-szia közöttünkKép Kép Gratula Petyához, nagyon szép kisfiú. Nekem is Petikém van, március 23-án született, szintén köldökzsinór nyaklánccalKép Pár nappal a születése előtt tekerte magára a drága.
A kengyelt még mindig hordjátok? Hamar megszokta? Pici bogárka...

Puszi, jóccakát!

Szilvus

Na és az elmaradhatatlan funpic: Peti kukázik a járókából....
Kép
szilvus

Sziasitok!

Szilvus köszi, majd szombatonKép

Zsuzska, a kisasszonynak nem akarodzott kijönni, még a 3. indításra sem, így maradt a műtő.
Hát előlről tessék minket olvasniKép Na jó, én mondjuk azt csináltam, hogy visszafelé kezdtem olvasni, és mikor már képben voltam, hogy ki kihez tarozik, abba hagytamKép

Puszka, Léna

nuska

szilvus, elfelejtettem:de édeeeeeeeeesKép

nuska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?