--------------------------------------------------------------------------------
Sziasztok!
Nagy hírem van: ma kibújt az első fogacska!!! Voltak már jelek: állandó rágás, éjjel többszöri ébredés, nyugtalanabb szopi. Ma reggel voltunk tanácsadáson, mondta is a drnéni, hogy nagyon fehér az ínye alul, akár 1-2 napon belül kibújhat az első fog. Ma napközben egyszerre negyed-fél órát aludt (kb.fél órás altatás után). Délután meg jól kirágta a cicit. Mondtam is Tomikának, hogy öreg 7 hónapos létére hogy lehet így elbánni vele... Aztán egyszercsak anyukám észrevette, hogy a fogacska éle a bűnös.
Este már nagyon nyűgös volt, és hirtelen pólón keresztül bekepta a cicit. Hirtelen láttam az összes csillagot.
Remélem nem lesz nagyon harapós Tomika baba.
Ja, a tanácsadáson minden rendben volt: 8350 gramm és 74 cm.
És lassan kinövi a hordozót. Na, nem kilóra, hanem hosszra. Lelóg róla a lába. Elhoztuk az eggyel nagyobbat a tárolóból, de ehhez már be kell szereltetni egy bitonsági övet hátra is. Holnap meglesz, utána Tomika átköltözik.
Ma takarítottam, Tomikát beraktam a pihenőszékbe - balga módon az azstal és a rajta lévő horgolt csipketerítő mellé. Mire odanéztem, a székébe borította a ricát (apa bennhagyta), a szőnyegre meg a héját. Utána meg üvöltött. Az a gyanúm, hogy a terítőt egy időre el kell tüntetnem (pedig 2 évig csináltam). Tomika imád belekapaszkodni, és húzza.
Móki!
Tomikának most a csörgős, zenélős játékok a kdvencei. Én vettem egy piros kosarat, abba raktam bele az aprókat. Igazából most a kosár a kedvence.
Nagyon jól áll Andrisnak a kalap!
Kitty!
Nagyon ügyi Réka!
Én is gondoltam már a levesben főtt zöldségre, mert Tomika a zöldséget (eddig a krumppli-répát) próbáltuk, nem hajlandó megenni.
Nagyon aranyos Réka! Jó áll neki a ruci!
Humi!
Örülök, hogy nem kell aggódnod, biztos, hogy minden rendben lesz Krizsóval!
Gabi!
Végre rólatok is hallani!
Gyönyörűek a gyerekek! Réka nagyon ügyes!
Timi!
Szerintem nem kell siettetni a hozzátápit, ha elég a tejcsi. Tomika sem evett még húst, pedig már 7 hónapos elmúlt. Majd szép lassan.
Szerencsére a mi dokinőnk nem sietteti (bár engem nem nagyon érdekelne az sem).
Ed!
Kincső durcásan is nagyon aranyos! Megmondom őszintén, hogy nekem a kölestől az jut eszembe, hogy a papagájainknak az volt a kedvenc eledele. Persze biztos, nagyon egészséges, de nekem mindig madáreleség marad.
Sly!
Az elején elég csak egy nap egyszer kóstolgatni, é szopi után szoktam adni Tomikának gyümit (meg szoktam neki főzni rizspépet, azzal keverem, mert a krumplit utálja).
Én nem fejek (nem is fejtem, csak a klinikán az első héten), és elég a tejcsi, bár Tomika éjjel fölébred szopizni. Jó esetben 1-szer, de most a fogacska miatt nyugtalanabb éjszkára számítok (eddig 2-szer ébredt).
Erika!
Tomika már akár 4 órát is kibír szopi nélkül, de van, hogy csak 2-t. Ma pl. nagyon sűrűn szopizott (biztos a fog miatt).
Minden beteg babának, mamának és papának jobbulást!
Van új képünk:
Tomika mint Vámpír Gyurka 2. (meggy-alma pép után)
Jó éjszakát!
Tünde+Tomika