Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Zita!

Jaj,teljesen szülinapi hangulatom lett Kép! nagyon édi a kis ünnepelt, nagyon elegáns! Tök jó a torta,hol csináltattátok? Soha nem sok a képekből! Ez a telefon jó ötlet,elraktároztam Kép.

Noresz!

Írtam volna magánban,csak nem látok címet Nálad. A lényeg,hogy egyrészt nem bírja a gerince a terhelést,másrészt hátráltatja a normál mozgásfejlődést,akár az is előfordulhat,hogy kimarad a kúszás-mászás /...ami meg tanulási zavarokhoz vezethet,de ebbe már nem megyek bele/. Ennyi röviden,tehát ha eljön az ideje,majd felül,és akkor ül fel,és mindent csinál magától,ha eljön az ideje. De szerintem /magánvélemény/ egy kis játékból apa térdén hóna alatt tartva ne csinálj gondot,inkább örülj,hogy jól szórakoznak Kép!

Buksi
kisbuksi

Kisbuksi!

Nagyon köszi a gyors választ, annyira nem is izgultam, de azért így még nyugodtabb vagyok Kép
Csak rémlett, hogy olvastam már erről. Amúgy nagyon aktív, mozgékony a kis pupák, csak fordulni nem igazán akaródzik neki...

Nóra
noresz

Nóra!

Nagyon szívesen,bár én sem értek hozzá,csak gyógytorna miatt kerültem képbe egy-két dolgot illetően. És hogy hívják a babádat? Most kezdtél Babanetezni,vagy csak új néven regisztráltál? Bocs,ha tolakodónak tűnök,igazából csak kiváncsi vagyok Kép

Buksi

Ui: Többiek! Merre vagytok?
kisbuksi

SziasztokKép

BuksikaKép
Itt vagyok, de csak olvasni volt eddig időm, mert Dani egész nap a nyomomban volt, egy másodpercre sem tünhettem el a szeme elölKép
Nagy franc kölök ám, ma kellett volna visszavinnem a dokihoz, aki 1 től 4 ig rendelt, meg is beszéltem vele, hogy ebédelünk utána lemegyünk a dokinénihez, erre mit csinált a manója, ebéd utána cicizésen ripsz és ropsz elaludt, ez volt negyed kettőkor, és pontosan négy óra nulla nullakor ébredt fel, a kis csalafintaKépKép De sebaj, reggel leviszem 8 körül, de nem szólok neki előreKépKépKép mert még képes és alszik 11 ig, mert addig van holnap rendelésKép

Gondolkoztam a fősulin is, és azt hiszem idén kihagyom, mert nem tudom megoldani az egész napos elfoglaltságot, mivel Dani még mindig vagy 6 szor szopik egy nap és nekem fontosabb hogy vele legyek inkább. Majd jövőre...

NóraKép
A lovacskázással még nem lesz baja a kishátának, de amit Buksi is irt arra nagyon érdemes figyelni, mivel nekik még nem elég erős a gerincük melletti izomzat. A forgolódás meg majd csak beindul, utána lesz aztán igazán élvezetes pelenkázni majdKépKépKép

ZitaKép
NAgyon édesek a képek, gondolom tátott szájjal nézte Matyi a tüzijátékot, meg baromi ötletes a foci tortaKép Apának mutattam, közölte nálunk medve leszKépKépKép brummKép

VicKép
Dorci jobban van már?? Sulival te hogy állsz?

AndiKép
Kedden akkor te is jösz egy kis cipő nézegetésre?

BogiKép
Nekem Dani rázta szopi elött a fejecskéjét, aztán szépen leszokott róla, bár tudom, hogy ez nem ugyanaz, de lehet benne valami hasonlóság. Bár tudom az igazi megnyugvást majd az orvosi vizsgálat adja meg.

Most lépek alukálni, jóéjt nektek.

puszi
ÁGi

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Most hova tűnt, amit az előbb írtam?
Arra az esetre, ha mégse kerülne elő az éterből, kb. erről szólt:
Már eddig is nézelődtem a Babaneten, be is voltam regisztrálva, és a sok okosság nagyban segítette, hogy nem félek/féltem a babavárástól, szüléstől, babázástól, hanem élveztem/élvezem. Mondjuk elég szerencsés is vagyok. Viszont kicsit "szégyenlős", talán ezért nem írogattam eddig. Kép
És megpróbáltam képet is felvarázsolni pupák-MÁTÉról, csak nem sikerült.

Nóra
noresz

Na, besuttyantottam egy képet a profilomba...
noresz

Szia lányok!

Nagyon kevés időm van a netre, pedig úgy jönnék hozzátok!
Most csak pár dologról írnék, de igérem Buksi, legközelebb leírom a napirendünket Kép

Szóval Alexa is szokta néha a fejecskéjét az enyémhez ütögettni, szerintem tetszik neki, ha odakoppan. Jókat szokott ilyenkor derülni. Viszont a barátnőm 3 éves kislánya úgy altatja magát, hogy a fejét a falba veri! Az orvosok szerint csak rossz szokás nála és nem tulajdonítottak neki különösebb jelentőséget.

Zita a szív uh fél órás?! Jesszus! Mi a jövő héten hétfőn megyünk a Madarászba kontrollra. Eddig csak EKG volt, most lesz először UH. Mit fogok én vele fél órán keresztül csinálni, egy percet nem bír nyugton maradni...
A tortátok szuper volt! A fürcsis kép nagyon ari, jó móka lehetett!

Pindur várom ám a mailt és itt is gratulálok még egyszer! Kép

Nekem is lenne egy újabb kérdésem. Alexa néhány napja minden kaját ránk köp, és látványosan élvezi a dolgot, hogy kibrümmögteti a szájából a kaját. Szerintetek miért csinálja? Elég volt neki már? Nem ízlik neki? Minket akar bosszantani?

Végezetül egy kép, ami a napokban készült:
Kép

Hallani akarok a beteg babák felől! Jobban vannak?

Puszi
Hajni
tigribigri

Sziasztok!

Hát nem mondom,hogy zajlik az élet errefelé,de megértem: jó idő, izgága manók,stb. ... KépMa megint voltunk mondókás játszóházban,Vencel annyira élveziKép! Eddig soha nem "beszélt" egyfolytában,most egy órán keresztül mondta, hogy :"dedejdedej" és "tátátátá". Felállt minden széknél,majd tovább mászott,és fogdosta a gyerekeket. A kedvence az volt,amikor két diót ütögettünk egymáshoz az egyik mondókánál.Mind a 8 foga látszott...Kép

Ági!

Nehéz ügy ez a fősuli kérdés. Én is nagyon gondolkodom vmi továbbtanuláson,ha már tandíjmentesen lehet,de aztán rájövök,hogy még pisilnem sem sikerült a nap folyamán,mikor is tanulnék ?! Szerintem helyesen dönttöttél,Dani a legfontosabb! A kis rafkós álomszuszék Kép

Hajni!

Nagyon szépek vagytok a képen! Naná,hogy Alexa élvezi a kajabrümmögtetést Kép! Szerintem ha éhes,akkor úgyis eszik,nem? Ha jóllakott,akkor jöhet a vicces brümmögtetés,vagy esetleg,ha nem ízlik neki egyáltalán. De mindenképp jó móka.

Nóra!

Nagyon szép kisfiú ez a Máté baba! Nem erőszakoskodom,csak a szégyenlősséged miatt írom: ha van kedved,csatlakozz "Pöttömnek",már ha tetszik a társaság. A legifjabb tagunk olyan 7,5 hónapos, de szerintem ez nem baj,mert egyrészt talán ici-picit előrébb járunk egy-két dologban és hátha már láttunk,tapasztaltunk olyat,ami még előttetek áll,másrészt ez egyáltalán nem biztos,harmadrészt ez a néhány hónap különbség nagyon hamar el fog tűnni,csak még most szemmel láthatóbb. Bár most kicsit eltűntek itt a többiek,szerintem mindannyiunk nevében bármikor szeretettel látunk itt,nemcsak olvasóként Kép.

Puszi:

Buksi
kisbuksi

Sziasztok!
Újra itt, az aktív párizsi hétvége után.
Nagyon jól esett a kikapcsolódás, bár szinte állandóan a gyerekekre gondoltunk, hogy ez meg az, hogy tetszene nekik.

Nóra!
Üdv közöttünk, Buksi már elmondott mindent.

Buksi!
Nálunk is szalad a lakás, már amikor a Hanna pici volt, akkor is szaladt. Az elején vo9lt is elég konfliktus emiatt a férjemmel. Aztán egy napra rá kellett biznom a Hannát 11 hónaposan, utána már nem szólt semmitKép

Én is általába, akkor csinálok bármit,ha Oli alszik. Ez általában a délelőtt, de ha jó az idő, akkor kint vagyunk a kertbe és akkor semmi.
Főzni úhgy próbálok, hogy gyorsat és több napra.

Tünde!
Keresztelő?

Éjjel nem volt gond Olival, este nem tejpépet kapott, hanem joghurtot és gyümit. Ma almát kapott krumplival. Most kisérletezés van.

Hajni!
Nagyon szépek vagytok!

puszi

Ines
ini

Sziasztok
Na én is jól eltűnök, ne hari.
Nem vagyunk még nagy formában. Léna sem 100as. Lehet, hogy ez a nyafka cafka lesz az én bájos kislányomból?? Egyelőre a betegségének tudom be, hogy egyetlen percig sincs el nyafogás nélkül, kivétel a fürdés, evés, alvás. Kezdek kiakadni, persze csak a tükörnek. (megyek a bizonyos sárga házba kispapival együtt) Ma járt nálunk a doki, és azt mondta, hogy amíg én is köhécselek, addig a baba is fog. Amúgy meg félvállról odavetette, hogy a nem anyatejes babák lassabban gyógyulnak. Hát nem úri passzióból táplálok hozzá, elhiheti. Szívem szerint 4ciciből szoptatnék, és makk egészséges lennék. Na látjátok, ilyen érzékeny egy pi' vagyok.... Kép
Nálunk se járásnak, se kúszásnak nincs nyoma, mégis folyton ott kell lenni mellette, a lakás fut, a nyári ruháim lógnak a szekrényben, az 1hónapja vásárolt franciaágyunk papírdobozában a falnál pihen. Buksikám, nekünk sincs időnk semmire. Néha, pl most kiakadok, vágyom egy duplikálódásra, aztán csendesen beletörődöm az állapotba...

Pindúr
NAGY, NAGY GRATU!!!!! Vigyázz magatokra, képet szeretnénk!

Buksi
fényképezzétek le a kisdelfint, már nagyon régen láttunk vizipókos képet Vencelről!(emilezd el nekem, és felrakom helyetted KépKépKép)
Akkor nem lettetek betegek! Hurrá!!

Tünde
Látod milyen bátor vagy!! Én még mindig nem BKVztam babakocsival...

Hicu
érezzétek jól magatokat, és kényeztesd egy kicsit magadat, ez az a pillanat! KÉP????

Ági
Kreatív éjjel??? Kérdem én, hogy mikor alszol??? Vagy arra is van oltári jó tipped??
Zacsi, siker??

Ini
nagyon irigyellek benneteket Párizs miatt, imádom!!!

Noresz
mennyi idősek vagytok??? Ugyanis mi (Léna) a legifjabb, és jól jönne egy kicsit kisebb is a csapatba KépKépKép
(magyarul, Isten hozott!)

Fbogi, Zitus
Hát lehet, hogy most én leszek a legrosszabb fej, és ne is vegyétek magatokra, ha nagyon vadnak tűnik. Csak egy másik aspektus a fejremegés/fejverésre. Fejremegés lehet szimpla idegi fejlődés, 1éves korig bármi előfordulhat. Fejverés falba egészen más eset. Egy pszichológiai könyben olvastam nem is olyan rég a fejverésről. A fájdalom okozása magának adrenalint szabadít fel, ami olyankor is keletkezik, ha öröm éri a babát. Ha magának okoz effajta fájdalmat, akkor arról is lehet szó, hogy nem jut elegendő időtök mostanság a törpére. Vagy egyéb stressz okozza, pl amit Buksi is írt. A szokott öröm/adrenalin szintet mesterségesen próbálja pótolni. Rendszeres, azonos körülmények (idő/hely/mód) mellett kivitelezett intim együttlét, egy kis dögönyözés, vagy ének meghozhatja a várt hatást. (Remélem segítek ezzel és nem bántottalak meg. Nem ez volt a cél.)
Szóval az is lehet, hogy nem ütögeti, csak hozzáér a kobakjával puha tárgyakhoz. Talán a pocakban, fejjel lefelé lógva a medencecsont kocogtatta olykor a fejüket, és ettől szeretik a duccolást. De ez biztos nem fájdalom, és nem szeretethiány probléma. Csak egy kis csibészkedés: Kép

Zitus
Pöttyös labda torta egyszerűen frenetikus!! Hol csináltattátok, milyen ízű torta?

Tigri
Nagyon kedves rólatok az a kép!!! Ahogy néztek a kamerába, szinte el lehet olvadni...

Hétvégén (10.09, szombat délelőtt, Marcibányi tér) a biopiac mellett bababörze is lesz! Ja és akartalak benneteket kérdezni, hogy jár vki Tücsökzenére?? Mi szeretnénk elkezdeni, csatlakozni!!
Hallottam egy GEKKO nevü helyről, ahol mozgásfejlesztéssel is foglalkoznak, 4alkalom+állapotfelmérés potom 17,500Ft!!! Nem túlzás ez egy kicsit? Vagy csak egyszerűen sóher lennék?? Kép

Tali????

Pussz mindenkinek, bocs ha hosszú voltam
Judit
holophernes

u.i.: új kép a profilban
holophernes

Sziasztok!

Gyors bekukk. Kicsit jobban vagyunk, vagy úgy mondanám, "megszoktuk" a néha csöpögő nózit. Napi egy porszívózás erős tiltakozás mellett megnyugtatja a lelkiismeretemet, amúgy mindig szörcsög egy kicsit. Csak hát a porszizástól sír, a sírás után kezdhetnénk elölről. Ja, és egy hét alatt 2 fogacska tört át! Lehet, hogy csak ettől van az egész.

Ini, majd várunk egy kis élménybeszámolót!

Bogi, remélem rendeződik a dolog, csak egy tipp még az ezer mellé: véletlenül nem a fülére ment rá a megfázás? Márhogy amiatt rázza a fejét.

Judit, a Gekko persze hogy drága, mert magáncég az egész. Kicsit a jólmenő üzletemberek "felvágása" hogy oda viszik a gyereket. Mert ha igazán mozgásfejlődési probléma van, vihetnék a Petőbe is, az ingyenes. Ugyanúgy konduktorok viszik mind a kettőt. Tücsökzenéről nem hallottam, csak nyáron a kertbe' Kép

Tigri, tényleg jó a kép! Csak tudnám, honnan vagy nekem ilyen ismerős! Valakire nagyon hasonlítasz!

Azon agyalok, hogy szombaton el kellene jutni az Aranytízbe a Kismama klubba, a beszédfejlődésről lesz szó. Szeretném, ha párocskám is hallana arról, hogy miért nem szabad állandóan gügyögni a gyereknek. Viszont bababörze is lesz a XVIII-ban, úgyhogy nagy a dilemma.

Na pusszancs mindenkinek

Szilvi és Dorka aki holnap lesz 9 hónapos! Kép

Kép
Kép
szilvih

Dorkának boldog 9hónaposságot, azaz már egy nappal többet tölt kint, mint bent.. (jujj, ez milyen fura leírva)
Minden időhiányos kismaminak küldök egy kis segítséget: Kép
JÓKedvcsinálónak meg egy tünci kutyust:
Kép

J, akinek a kispapija moziban volt, ezért ráért gif-kel bütykölni KépKépKép
dugultam, ígérem
holophernes

Mindenkinek köszönöm a kedves fogadtatást! Kép

Hát akkor befiatalítok Mátéval, aki szept. 26-án volt 4 hónapos. Tegnap kapta meg az újabb oltásait, és a fiam egy hős! Se az első, se a második szuri után nem sírt, még a dokinéni is nézett egy nagyot (mondjuk így történt a 3 hósnál is), sőt utána egész nap vigyorgott (vagy ez olyan oltás, aminek hatása csak később jelentkezik???remélem, nem Kép )

És felteszek egy kérdést is a tapasztalt Anyukáknak. Bár tudom, hogy teljesen természetes a hajhullás szoptatáskor, mégis nem lehetne ellene tenni valamit?!?!? Nem csak hiúságból, hanem mert utálom, hogy az egész lakás + a gyerek keze, nyaka, pelenkája azzal van tele.

Holophernes!
És Léna mennyi idős? Ő a 7,5 hónapos, akit Kisbuksi említett?

Puszi
Nóra
noresz

Sziasztok!

Megint lejutottam a könyvtárba. Remélem, jól vagytok. Gyorsnak kell lennem, mert a könyvtárban nem biztos, hogy díjazzák, ha Gergő nyűgös. Képzeljétek, olyan aranyosan labdáztunk tegnep hárman: Gergő, Kispapi és én. Gergő egyszer neki, egyszer nekem gurította a labdát. Kép Ilyen igazságos. Kép Kép Néha már egy-egy centit előre is sikerül kúsznia.

Nóra!

A hajhullás nálunk is probléma, ráadásul Gergő ha hozzájut, ki is tép egy csomót. Kép A padlóról összeszedi az összeset. A férjem nagymamája azzal ijesztgetett, hogy vkinek a májára tekeredett egy hajszál és meg kellett műteni. Én szedem hébe-hóba a maternát, de nem tudom, segít-e valamit.

Puszi:
Zsófi

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok!

Köszi a bíztatást, a jó tanácsokat, az ötleteket.
Most még másfél hónap idegeskedés, mert csak akkorra van időpont a neurológián. Két nyugdíjas gyermekneurológus van csak a helyi kórházban, és keveset rendelnek.

Nagyon remélem, hogy csak egy rossz szokás, és el fog múlni. Sőt remélem, hogy a másfél hónap alatt le fog róla szokni, és nem is kell menni orvoshoz.

Nóra!
Nekem is sokáig hullott a hajam, de minden csodaszer nélkül, amikor a hormonok visszaállnak, az is elmúlik. Mivel hormonális alapon hullik, nem is hiszem, hogy bármi segítene.
Nekem fekete hajam van, és a férjem állandóan károgott, hogy mindenhol az én hajam van. Kép

Lili már mászik, ha megfogja a kezem, akkor feláll, és sétál. Olyan édi.
Egyébként teljesen normálisan fejlődik.
Vasárnap lesz 8 hónapos Kép

Kép

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

SziasztokKép

Irtam egy jó hosszut, erre lefagyott a gépKépKép utálom, utálom, utálomKépKép

InesKép
Várjuk a képesbeszámolót ámKép

JuditKép
Az egyetem alatt mindig éjjeli bagoly voltam, igy most se nehéz ilyenkor fentlennem, másnap néha potlom a hiányt Danival mikor alszik én is pihizek egyet. A lakás futásához már hozzá se szólok, reménytelen, ideig óráig rendet lehet rakni, de egy örökmozgó, pakolo mellett fölösleges erőlködés....
A zacsizás nem sikerült, én ehhez megállapitottam tök béna vagyooooooookKép Dokinéni javasolta a bili játékos használatát, hátha sikerül alkotni bele egy mérhető mennyiséget. Mivel a fiam folyton doppingol az apja cipőjével, ezért megtagadta a vizeletminta adásátKépKépKépKépKép

HajniKép
Annyira szépek vagytok ezen a képen, szivetmelengető nézni TiteketKép
A kajával kapcsolatban nálunk is van, mikor én többet kapok belőle, mint amit ő megevettKép Legtöbbször ezt azután teszi, amikor már teli a poci és már nem kér többet. Szóval játék, élvezi hogy berreghetKép

SzilviKép
Gratula Dorka 9 hóságáhozKép Nálunk is sokszor dilemma, hogy az egyszerre zajló progikból melyiket válasszuk, időben nem oldható meg, hogy mindkettőre eljussatok?

NóraKép
Nekem a dokim azt javasolta, hogy szedjem tovább a terhességi vitaminokat és az valamelyest segit. A fodrászom meg megnyugtatott, hogy ez természetes mennyiség, és ugy két hónap alatt normalizálodik, vissza a régi kerékvágásba. Nekem kb most kezd normális mennyiségre csökkenni a hullás, vagyis a terhességem elötti mennyiségre, Dani szombaton lesz tiz hónapos, kb bő három hónapig tartott az intenziv hajvesztés.
Nagy gratula a hős kisfiadhozKép Nem semmi hogy egy nyikse volt szuri után, azért a dokinénitek is ügyes volt, hogy jól adta be. Estére lehet hogy kicsit belázasodhat, de babája válogatja, van akinek meg se kottyanKép

BuksikaKép
Édes lehetett a folyton dededeedző VencelkeKép Hol voltatok foglalkozáson?
Végül kedden vittem vissza kontrollra, reggel még kijátszottam őkelmét, de mire hazaértünk elaludt a buszon és még a vetköztetésre sem ébredt fel, majd két és fél órát aludt egyhuzambanKép

Most megyek mert tizóraizunk utána meg egy kis szunya jönKép

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Boldog szülinapot Zsófinak!

Ini!

Nálatok az elválasztódás hogyan zajlott? Gergőnek mielőtt kijött volna az első két foga, alig akart szopizni, aztán visszatért a korábbi lelkesedés.

Buksi!

Kaja: Szopi 5-7-szer, Gyümölcs 1-2-szer (kb. 150 g) Főzelék 1-2-szer (kb. 300 g). Szerintem teljesen normális, amennyit eszik, főleg, hogy sokat mozog.

Puszi:
Zsófi

Kép
Kép
göndörzsóf

Gergő mostanában a gargalizáláson, horkoláson,hörgésen és berregésen kívül azt mondja, hogy tetetete, meg hehehe.

Zsófi

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok!

Bogi!
Először Neked, mert tegnap kapkodásban elfelejtettem írni, hogy biztos csak rossz szokás.
Pestre esetleg valamelyik gyerek kórházba nincs hamarabb időpont? A várakozás borzaztó tud lenni.

Ági!
Képes beszámolót csak, ha a képeket előhívattuk és szkenneltük. Utazáskor a digitálist nem szeretjük hsználni, mert arra az objektíves gépet szeretjük. Bár szokás szerint a férjem mindent fényképezett,de engem csak egyszer. ő egy kicsit művéász lélek is, és ilyenkor galamboktól kezdve mindent lefényképezm, aminek semmi értelme, soha többet nem nézi meg. Én másképpen fényképezek, de a kezéből a gépet nehéz kivenni. Egyszer megcsinálom, hogy egy nyaraláskor csak én fényképezek és ezt majd összehasonlítom az ő képeivel.

Nóra!
Hajhullás elmúlik, valóban hormonális probléma.

Most mennem kell, ebédet meg kell főznöm.

puszi

Ines
ini

Zsófi!

Egyidőben írtuk az előző üzenetet.

Elválasztás, minden szopi ami nem éjjel volt ordítással kezdődött. Aztán emiatt a tej is apadt, ő meg persze megunta, hogy hosszas munka után jött csak valami. Aztán már éjjel sem akart.
Nálunk amikor a foga jött nem éreztem változást.

Nóri!
Írd meg légyszi az adataidat és a férjem segítségével megpróbálom belevarászolni a táblába.
Nézd meg, hogy miylen adatok vannak a táblába, ma megpróbálom felrakni.

puszi
ini

Sziasztok!

Nóra! Üdv. köztünk! Nagyon szép ez a Máté baba!

A napomat igértem leírom, de most mégsem írnám le, mert hétfő óta változás állt be a nemlétező napirendünkben, úgyhogy majd akkor írom le, ha tényleg lesz legalább egy azaz 1 állandó valami a napomban.
Mondjuk nálunk az ovihoz kell igazodni, így néha előfordul,hogy Petit fel kell zavarnom az alvásból,ami elég rossz dolog szerintem, dehát mit csináljak, el kell indulni az oviba. (Így is mi vagyunk általában az utólsók.)

Gekkó: Szerintem szemétség,hogy ennyit van pofájuk kérni, én már csak dacból sem mennék oda.
Azért álljon meg a menet!

Hajni!

Kittinek is volt egy időszaka, amikor direkte rám fújta a kaját, én ezt elég nehezen toleráltam, és a második fújás után abbahagytam az etetést. Aztán amikor már olyan 14 hónapos körül volt, azt kezdte el, hogy célzottan kiverte a kezemből a kanalat. Na nehogy azt higyjétek,hogy lehet olyan erősen tartani, hogy ne repüljön ki a teli kanál a kezedből. Ettől is enyhe agyvérzést kaptam, és néha rá is kiabáltam. (Pl. Irgum-burgum) Kép
Aztán ezt is abbahagyta.
Szóval, ha látja, hogy ez neked nem tetszik, szerintem idővel abba fogja hagyni, addig sem szabad fehér pólóban etetni! Kép

Ági!
Most nem megyek azért ki Csepelre, mert Peti még alig áll, viszont a lába már most 19-es majdnem, szóval még nem veszek neki cipőt, majd csak ha már tényleg kelleni fog. Azért ha be akarják zárni a boltot, vagy vége lesz az akciónak és megtudod ugye szólsz előtte?
Köszi!

Most mentem mosogatni, mert kivételesen alszik a kis örödögfi.
Teszek be egy képet, ami 10 napja készült.

Puszi!
Andi

Kép
A kutya "szerelmes" lett Petibe. Ő nem sír, hanem nagyon nevet!!!! Pedig tényleg olyan, mintha sírna.
Kép
andi68

Zita, Bogi!

Bocs, hogy csak így belekotnyeleskedek, csak épp beleolvastam a topikba.
A baba fejveregetéséről a nyáron olvastam egy cikket, a Patika c. lapban. Azt írták, hogy azért veri a fejét a falba, a rácsos ágyba stb. hogy fájdalmat okozzon magának, ami valami béta... izét termel a szervezetben, ami voltaképp szeretethormon. Vagyis szeretethiánya van valamitől. A megoldásra azt írta, hogy akkor jobban oda kell figyelni rá, babusgatni többször, símogatni (a testkontaktus nagyon fontos) mint eddig, hogy ne érezze azt, hogy kevésbé szeretik. nem tudom tudtam-e segíteni.

üdv. mindenkinek. megpróbálok visszaolvasni

manga
manga

Szia Manga!

Köszi, de nálunk ilyen gond nincs. Lili a fejét rázza, mintha nemet integetne. És ennél több símogatás, meg kontaktus tényleg kényeztetéshez vezetne Kép Kép Ha máris nincs elrontva Kép Kép

Ma elég ritkán csinálta eddig, és akkor úgy láttam, hogy direkt.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Van itt élet Kép! Nálunk most van csendes pihi,és mivel nagyon jó a kedvem /jó időnek hála/,fosni fogom a szót...Kép

Örülök,hogy megosztottátok a napirendeteket,azóta sokkal lelkesebben hanyagolom a házimunkát Kép Nálunk most az alvás kicsit rendeződött,Vencel előrébb hozta az esti lefekvést,így kb. 11 órát alszik éjszaka, és a napközbeni alvás is kicsit hosszabb lett Kép

Képzeljétek! Egy 6000 Ft-os parkolási bírságunk alól felmentettek,mert nagyon szívhezszóló levelet írtam nekik Kép Ja! A múltkori koccanásból viszont minket hoztak ki bűnösnek Kép

Judit!

Még mindig nem vagytok teljesen jólKép ? Küldök sok-sok gyógypuszit Lénának,meg persze Neked is. Dokinénitek szégyellje magát,mi aztán tudjuk,hogy mindent megteszel a szopiért,pedig már más rég feladta volna. Én büszke vagyok Rád Kép! Miért akartok a Gekkóba menni? csak úgy programnak,vagy a mozgásfejlesztés a főbb cél? Mert szerintem ha fel akarod "méretni" Léna állapotát,esteleg szakemberre akarod bízni a fejlesztést,akkor ahhoz tényleg nem kell ennyit fizetned,ahogy Szilvi is írta. De egyébként meg ha Neked tetszik a hely, és ennyi pénzt megér Neked,amit nyújtanak,akkor meg ne hagyd ki. Köszi a segítséget kép ügyben,most pont fogok albumot csinálni a taliról,és berakok valami cukit pluszban Vencelről,hála Tündének és a kölcsönalbumnak.

Szilvi!

Gratula a 9 hóhozKép! írnál kicsit bővebben erről az előadásról? Helyszín,időpont. Még sosem hallottam róluk,viszont a téma nagyon is érdekelne!

Noresz!

Hurrá,nagyon örülök Nektek Kép! Csak nem vagyunk olyan rémes banda,ha valaki csak úgy csatlakozik hozzánk Kép... Igaz,hogy Léna így lescúszik a legifjabb címről,de ő lesz Máté legújabb nagy és okos barátnéja Kép Az oltáshoz gratula, nagyon ügyi Máté! nekem nem hullik a hajam, az Elevitet én sem hagytam abba. Írjál jó sokat magatokról,merre laktok,mivel foglalkoztál,stb., hogy jobban megismerjünk!

Zsófi!

Nem semmi Gergő a labdagurítással, az meg pláne szép Tőle,hogy ilyen igazságos a szüleivel Kép

Bogi!

Remélem,hogy tényleg csak rossz szokásról van szó és hamar elmúlik. Ez a bizonytalanság,aggodalom tényleg szörnyű Kép. De emlékszem nemrég még valami mozgásfejlődésbeli,vagy rossz fejtartásos probléma volt /bocs,hogy nem tudom pontosan/,most meg már miket csinál a kiscsaj Kép És szép is. Ezt a képhez fűztem hozzá.

Ági!

Dopping KépKépKép A foglalkozás a Rákóczi-kertben van,de át fogják rakni a Radnótiba. Nagyon jó,egy csomó olyan mondókát hallottam,amit előtte soha és amit a babával lehet elmutogatni,eljátszani.

Ini!

Én is sajnálom egy picit,hogy passzoltam Párizst,de úgy érzem jó döntés volt,úgyhogy beérem egy-két jó képpel. Lehet művészi-galambos is,az Eiffel tornyot már úgyis mindenki látta ezer képen Kép Jó,hogy írtál az elválasztódásról,már épp én is akartam kérdezni.

Andi!

Nagyon jó a kutyás kép,bár csak megtekintés után olvastam a szöveget,kicsit megijedtem Kép

Hajni!

Én a kajabrümmögtetést a világ felfedezéséhez,megismeréséhez tett egyetlen apró lépésnek tekintem. Igen,most az jött el,hogy gargalizálnak, berregnek, stb, miért ne próbálnák ezt ki kajával is? Még én is kiváncsi lennék,meddig tudom elberregni a zöldborsót Kép. Nálunk az egyik kajánál még kanalat is kap hozzá,hogy kisérletezzen. Persze nem mérhető a mennyiség,ami ilyenkor a szájába kerül,de nem is ez a fő cél. nekem meg van 4-5 váltás etetős pólóm. Persze ez attól is függ,ki mit mennyire képes tolerálni. Úgy látom,hogy a "nem szabad" akkor lesz majd az igazi,ha már képes lesz megérteni a miérteket. Hiába nem szabad ma,Vencel másnap is próbálkozik,mert nem érti,hogy forró,hogy megráz és hogy ez milyen következményekkel jár. Mi egyenlőre próbáljuk neki biztosítani a "nem szabad-mentes" életet. Nálunk azt nem szabad,ami veszélyes rá,másokra,vagy a környezetére. Ma ez a konnektorokat és a tűzhelyet jelenti. Az az alap,hogy amit mi elérhető helyen hagytunk számára,az a mi hibánk,Ő még nem érti,miért ne lehetne az egyik tárgyat,ha a másikat meg lehet. Pl. a fiókhúzogatás nagyon sokat segített az egyensúlyozásban,felállásban. Azt gondolom,hogy mire iskolába megy nem a kajaberregtetés lesz e legkedvesebb játéka. Később már persze lesznek fokozatok,hogy nem illik,nem szabad,tilos,stb.,csak most nem szeretném egy kategóriába sorolni a konnektort és a kajaberregtetést.

Kedves Mindenki!

Amit fent leírtam Hajninak,az természetesen Vencelre és ránk vonatkozik, tudom,hogy minden baba más és mindenki másképp csinálja. lehet ezzel egyetérteni,vitatkozni,sőt,el is várom,anélkül ,hogy provokálni akarnék bárkit. Egész egyszerűen szerintem ez még érdekesebb,mint a "milyen pelenkát használjunk?" jellegű fejezetek. Persze az is érdekes. Ja! és nem is Andival kötekszem.

Manga!

Te meg csak jössz,tanácsot adsz, oszt csá Kép? És mi van Veletek?

...közben két órája kezdtem írni ezt a hsz-t,mert Huncipanci félóra után felébredt,de négykézláb állva,fejét rámhajtva visszaaludt Kép Maga volt a mennyei gyönyör a szuszogása Kép!

Puszi:

Buksi
kisbuksi

Sziasztok!

Küldtem a proflokban található címekre egy szépet. Aki már ismeri,attól elnézést kérek,valamit attól is,akinek emiatt betelt a postafiókja Kép

Jó éjt!

Buksi
kisbuksi

Sziasztok!

Nos megint sikerült egy kicsit idecsempésznem magam, pedig a vasaló már bedugva! Kép (Lehet, hogy ki is húzom! Kép )

Buksi: köszi a filmecskét, nem ismertem, de annyira tetszett, hogy a végén még el is pityeredtem. Anyukám jutott eszembe, aki 16 éves koromban halt meg és még mindig eszembe jutnak intelmei, szavai és az, hogy vajon én betöltöm-e majd ezt a bizonyos "angyal" szerepet????

Hajni: olyan szépek vagytok!
Szív UH: nálunk egy igencsak elismert dióokinéni van, aki nagyon alapos. Volt EKG, meghallgatta, és levittük Uh-ra is, mert nem volt biztos a dolgában. 1/2 órán keresztül kellett elterelnem Matyi figyelmét(kulcsokkal, innivalóval, csörgőkkel, zsiráfjával) 1szóval mindent bevetettünk, de végül is lett egy egyoldalas diagnózisunk, aminek a vége az lett, hogy fél év múlva kontroll és hogy elvileg ki fogja nőni.
Szerintem te is pakolj fel, bár ha nem olyan izgága Alexa, akkor kibírható.

Manga: tényleg miért nem írsz magatokról? Nagyon köszi, amit írtál, elgondolkodtam és úgy érzem csak az lehet a bűnöm, hogy Matyi néha 3-4 órát is a nagyiéknál van és nem lát ezalatt bennünket. Itthon szinte egész nap játszunk. Nem is lehet másképp, mert egyszerűen jön és még az illemhelyről is húz magával...
Nagyon sokat "bunyózunk, illetve van egy nagy Fülese és azzal. Azt olvastam a Boldog baba könyvecskében, hogy jó ha van egy ilyen nagyobb szőrösse a gyrkőcnek, amit gyűrhet és levezetheti a feszültséget. Figyelgetem, hogy mikor csinálja és köze van-e a nagyiékhoz!

Andi: kutyagyürkölészte Peti Kép tényeg olyan mintha sírna.

Bogi: látom Lili is fényképésznek készül Kép. Egy időben Matyiró is csak olyan képek készültek, amiken épp nyúlt vagy jött a fényképész felé.
Most a videókamerával vagyunk így...

Nóri: üdv közöttünk, megnézetm profilodban legifjabb pöttömöt, nagyon édes!
Hajhullásom nem volt, viszont hátfájás igen Kép

Torta: a Jakónál csináltattuk itt Dunaújvárosban, már a neten körbenéztem mit lehetne, de a labda-mánia miatt ez lett. Ja és van ám: icsi focink, kosárlabdánk, rögbi, strandlabda, katicás és pirospöttyös gumilabda, hablebda és golflabda. Az alsószomszéd pedig nyaggat, hogy talán nem kéne... De annyira szereti!

Bocs, ha nem írtam mindenkinek, de most nyomban elalszom és a vasalót is kihúztam, úgyhogy fürcsi és szundi lesz. No pattanok Kép

Jó éjt, Zita
zitus

Sziasztok!

Alvás van, és gyors bekukk. Örülök, hogy zajlik az élet.
Buksi, Köszönöm a pps-t, nagyon szép volt. A reklám helye: Az Aranytíz az az Aktív Szülés központban, (Arany J. u. 10.) minden hó második szombatján van Kismamaklub, ami az újság Klubját jelenti "álnéven". Még sohasem voltuk, pedig mindig érdekes témákban utaznak. Most a téma: Hogyan segíthetjük a nyelv elsajátítását? Szabad-e gügyögni? Meddig várjunk az első szavakra? Beszédhiba-e a dadogás? Tanítsuk-e az r hangot? Lesz logopédus meg pszichológus. Ahogy az Aranytíz oldalát néztem, 1500-ba kerül egy óra egy családnak, és ez 2 órás lesz. jA, ÉS szombat 10 óra.
A "nem-szabad-mentes " élettel kapcsolatban szerintem igazad van, az csak megkönnyíti az első dackorszakot is, ami 1 éves kor körül van, hogy nem ütközik folyton akadályba az éledező öntudatuk.
Na de most, hogy belekezdtem a régi szakdoli témámba, manócskám felébredt az eldugult orra miatt (ma megint kijött egy foga, 3 nappal az előzőre), így abbahagyom, mert nehéz így egy kézzel írni.

pusz mindenkinek

Szilvi és vv h bn bnnnnnnnn

Kép
Kép
szilvih

Sziasztok!

Akárhányszor bejelentkezem,hogy de jó,zajlik az élet,mindenki eltűnik Kép kezdem rosszul érezni magam...

Zita!

örülök,ha tetszett,amit küldtem,pityeregtem azon is egy sort,amit Te írtál. Mindenen tudok bőgni. Az én párom meg azt mondta,milyen boldog élete lesz Vencelnek, mert neki már egy másik őrangyala is van,aki fentről vigyáz rá. Hát mi ezen zokogtuk szét magunkat.

...na evezzünk vidámabb vizekre.

Labda-mánia Kép Kép Kép

Híreink: Vencel végre rájött a tapsolás művészetére. eddig csak összeérintgette a kezét,de nem volt tökéletes,még hangot sem adott. na most már csattog a tenyere rendesen Kép!Valamint 3 mp-re mindent elengedve álldogált. Mindkét keze foglalt volt,ilyenkor a pocakjával szokta támasztani magát,egyszer csak nem ért semmi az ágyhoz Kép...és még egy ksi szösszenet:megvan a kukija is Kép! Eddig nem érdekelte,de tegnap este jól megfogdosta,meghúzigálta Kép

Szilvi!

Izgultam ám,hogy nem jársz erre szombatig! Köszi az infót,mi mindenképp megyünk,ha esetleg nem jön össze Nektek,felvegyem? De remélem,összeszervezitek a sok-sok programot Kép

Mentem.

Buksi
kisbuksi

Sziasztok
Ma kimentünk a barátnőmhöz, akik elköltöztek, és hát a hajam az égnek állt, mire kitaláltam Újmátyásföldre, vagy hova a szöszbe. Nem akarom a sznob macát játszani, de kutyául eltévedtem, 100fok az autóban, térkép a kezembe, Léna vonyított, az autók dudáltak... Már csak egy 'suzuki a mi autónk' felirat és a kalapos néni ábrázat hiányzott a filmes gegg teljes kijátszásához. (bocs, ha vkire a fenti jellemzők illenek, nem akarok senki lelkébe gázolni) Jelzem,a hazafelé pikkpakk
sikerült. Talán még is elmegyek legközelebb is KépKépKép

TALI????????????????????????? Akkor konkrétan:
Jövőhét csüt délután, Margitsziget??

Szilvi
gyógyuljatok meg, porszívózás fontos, bár nem vmi sétagalopp egyik részvevőnek sem. Gekko-t felejtem, ami a tücsökzenét illeti ez afféle zenés 30perces szórakozás 6hónapostól 4évesig. Minden kölök kap vmi zeneszerszámot a mancsába, anyukák nézik, 'hallgatják' a klimpírozást és a háttérben zenés mondókás foglalkozás zajlik. A kerti tücsök ennél egyszerűbben ingerli a hallójáratokat Kép

Noresz
matyi tényleg hős, mert ezek a vacak oltások nálunk azért jártak nyűggel és némi lázzal. Jön még egy, aztán pár hónapig némi csend következik szurkálódás ügyben. Hajhullás normális,főleg ha azzal eteted a gyereket (ld pelus)KépKépKép Nekem is hullott, és kb 2hónap alatt visszaállt a korábbi ütemre, kitartás

Zsófi
Gergő igazi foszista lesz, meglásdKép A tetete meg már olyan duma, amit érdemes felvenni video/kazetta, később nagyon jó lesz visszahllgatni

Bogi
Mire odajuttok, szerintem el is múlik.... Lili nagyon jól fejlődik!

Ági
lefagyás KépKépKép Zacsizásra meg azt mondanám, hogy örülj, hogy nem kényszerültél megtanulni. A steril zacsit fiúknál pedig sokkal egyszerűbb használni. Felragasztani, lazán visszapelusozni, kb 20perc alatt termelődik kielemezhető (20-30ml) mennyiség. Gondolhatod milyen művelet ez lányoknál....

Ini
nálunk is kispapinak van hightech gépe, de csak az én képeim azok, amiket gyakran nézünk, az övéin (ha sikerül) akkor is csak a hangulatot lehet kb érzékelni, a részletek elbújva maradnak. Hát ilyenek ezek a művészek KépKépKép

Andi
Szerelmes kutya átjön, de a nevetés kevésbbé KépKépKép

Manga
ua Kisbuksi írt!

Buksi
Programnak szántam volna, egy ismerős anyuka jár oda, nem azt hiszem nélkülen fog továbbra is fejlődni a kölök. Bírság Kép Koccanás KépKépKép Képek? Látom már előre védekezőbe álltál KépKép Egyzsrecsak eljutunk, remélem, odáig, hogy senki nem veszi zokon, ha vki másképp csinálja, és ezt meg is osztja velünk! Ami a tiltást illeti, szerintem akadnak, DE NEM ITT, olyan anyukák, akik a törpén élik ki a hajlamaikat/flusztrációikat, és végre vkinek utasíthatnak. Sajnos sok ilyet látni, pl a Szigeten... Térdalvás=mámor

Mosoly nektek
Kép
J és Huncutlánya
holophernes

SziasztokKép

Egy gyors bekukk, mig ömlik a viz a kádba fürdéshez.
Voltunk ma a Heim Pálban bőrgyógyászaton Danival. Sajnos tényleg futószemölcsei vannak, nem is kevésKép ráadásul tőlem kaphatta el, nekem kettő vanKép Október végén kábitásban leszedik róla az összeset, egy napra befekszünk, én előre parázok...

JuditKép
Én hősiesen bevallom négy zacsit probáltam ki, eggyel sem sikerült mérhető eredményt produkálnom, igy minden tiszteletem a kislányos anyukáknak, főleg ha még sikerül is nekik a produktom. Máskülönben tuti a dopping miatt nem volt hajlandó vizeletmintát produkálni Dani, azok a cipőőőőőőkkkkkk imádja őkettttKépKépKépKépKép

BuksikaKép
Felvennéd nekem mit mondanak az előadáson... nagyon megköszönném, mert tuti nem tudok eljutni most.

Ezer hála a ppsértKép jót pityeregtem rajtaKép

Talival kapcsolatban hol gondoltátok??? és mikor pontosan???

AndiKép
Tetszik a kutyás kép, manóról is néha tök nehéz eldönteni hogy nevet vagy sirKép

Most bocsi de megtelt a kád...

puszi
ÁGi

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok Lányok!

Nem tűntem ám el, csak megdöglött az egerem. Sebaj, férjecském ma hozott egy újat, így azért egyszerűbb netezni, mint billentyűzettel Kép
Ja, és az a szenyó egér pont akkor dobta be a kulcsot, amikor egy hosszabb hozzászólást akartam elküldeni. Tipikus.

Amúgy valami olyasmiket írtam, hogy MINDENKINEK köszönöm a kedves fogadtatást, meg a tanácsokat haj-ügyben. Türelmesen várom a hullás végét. Csak az én férjem is "károgós" ezügyben.

A táblázatban kerülő adatok:
Anyuka: Noresz
Baba: Máté
Születésnap: 2004.05.26.
Névnap: szept.21.
Születési adatok: 3050g/54cm
Anya születésnap: júl.19.
Testvérek: még nincsenek (de remélem, hamar jönnek Kép )

Nagyon édesek ezek a nagyobb babák a képeken!! És milyen rövid idő alatt mi is ott tartunk majd! Így is olyan gyorsan telik az idő, mintha ezer éve született volna a manó. Rengeteget nőtt és fejlődött.

Viszont a képekkel kapcsolatban új kérdés:
hiába nyomom a "melléklet feltöltésé"-t, semmi nem történik. hogy kell képet csatolni????

Na, talán ennyi elég belőlem egyszerre,
mindenkinek puszi
Nóri
noresz

Sziasztok!

Buksika és Mindenki!

Én nem veszem kötekedésnek sőt! Lehet hogy nekem kellene "lazábbra" vennem a figurát, de nálam valahogy még így is, hogy nem engedem túlságosan szétpakolni, és a kajával malackodni, akkora disznóól van, hogy ezt már nem lehet tetézni! (Azért a kenyérmorzsákat megengedem, hogy szétszórja!)Kép
Ezért alakult ki ez nálam, de a védőnő is megmondta, hogy szerinte kevés a türelmem, pl. akkor amikor Kitti már másodszor verte ki a kezemből a kanalat 1 percen belül, és én ezt úgy vettem, hogy már nem éhes, és nem vettem humorosra. (morcos fejet vágtam)
Szóval tényleg jó, ez a -nem szabad- mentes élet filozófia, és nálunk a szobában tényleg szinte mindent szabad, így ott kárpótólhatja magát a csemetém, rosszalkodhat kedvére!

Nekünk jó a Margitsziget, esetleg még hamarabb is, mint csütörtök, csak azért gondoltam, hogy nehogy addig beköszöntsön az esős évszak.

Mindenkinek jó hétvégét, ha addig nem jönnék!

Pusz.
Andi

Ui:

Noresz, ha nem jelenik meg egy ablak, akkor nem fogalmam sincs hogy lehet? Sorry.Kép
andi68

Sziasztok!

Köszönjük a dicséretet a képre!

Buksi,
Klassz a pps nagyon!
Napirendünk, hmm hát nem biztos, hogy lehet annak nevezni!
Általában 7 és 8 között kelünk. Szoktunk tízóraizni és sétával egybekötött vásárlást rendezni.
Aztán 12 körül nyügi ezerrel és alvás (cicivel), majd utána valami főzelékféle.
Ismét séta és nagyilátogatás (egy lakótelepen lakunk) vacsi és fürdés 19:30-kor.
Na és itt jön az én nagy bánatom, hogy kb. egy hete már nem bírom 8 körül legyűrni, hogy aludjon, hanem harc van órákig. Ma már inkább később fürdettük és 22 körül bealudt. Valószínű még jó párszor fel fog sírni és általában hajnaltól már vele alszom.
A köztes időkben, amire nem tértem ki játszani szoktunk nagyokat. Van, amikor még elmosogatni sem hagy. Főzni csakis kizárólag akkor tudok, hogyha a férjem itthon van velünk. Semmi extrákat nem csinálok mostanában, jelen pill. áldom a Knorr és Maggi porok feltalálóit. Kép Sütni nagyon szeretek, de már idejét nem tudom mikor csináltam sütit.Kép
Hát röviden ennyi. Nem vagyok valami szuper háziasszony mostanság, de úgy érzem Alexa most fontosabb.

Ini,
Egy kis pót Párizs:Kép

Nóra,
Üdv köztünk! Még egy kis megjegyzés a hajhulláshoz, hogy valóban hormonális a dolog, de nekem speciel egy rossz fog is belejátszott a dologba, hogy csomókba jött. Rémisztő volt komolyan. Aztán kihúzták a fogamat (a röntgen szerint nem volt gyulladt egyébként) és normalizálódott a hullás.
A képfeltöltést lehet, hogy a tűzfalatok akadályozza. Próbáld meg egy pillanatra addig kikapcsolni.

Köszi mindenkinek a kajaköpködős hozzászólást!

Most át kell adnom az Apának a terepet úgyhogy megyek.
Puszi
Hajni
tigribigri

Ciao
Na úgy fest, ma én vagyok a soros szófo$ó....

Nóra, Buksi
A probléma mindkettőtöknél ua. Szóval tényleg ki kell kapcsolni a tűzfalat, ahogy Hajni mondja.

Hajni
Nálunk a könnyű tésztavacsora a nyerő, és én még csodálkozom, hogy nem olvadnak a kilók, mint EGYESEKRŐL. Ma a Valami Amerika után gyorsan csináltunk egy kis galuskát, kikotortam a hűtőből a körözöttnek vett juhtúrót, és már be is zabáltunk. Na ilyenkor szoktam én napi rendszerességgel elaludni a kanapén. Ez is talán beszámít Buksinak a napirendbe??

Andi
A védőnők szerintem alapból nem 100asak. Szóval akkor nincs türelmed, ha TE úgy érzed!!! Be ne beszéld magadnak, hogy ilyen-olyan anya vagy, meg miegymás. Csak emlékezz vissza a 'Hősök vagyunkra'!!
Jujj, de fogják unni a leszármazottaink, amikor ezt emlegetjük. Remélem lesz annyi frissesség a fejünkben, hogy tudni fogjuk, mikor kell abbahagyni.

Noresz
az egér egy szeszélyes darab

Ági
futószemölcsre nincs vmi emberbarátibb dolog?? Muszáj leszedni? Árt?? Biztos van, svéd csepp. vagy kínai zimzumtea, vagy bármi. Olyan brutális dolog ez. Nekem a nyakamon volt, és pokoli bűzt árasztottam magamnak. Égett hússzag. Ja és nem lehet 3-4hétil napra menni vele. Nem akarom elvenni a kedveteket, csak kérdem: MUSZÁJ??? A zacsizást ne irigyeld... Doppingbotrány gyanujába keveredsz még a végén, mert hát ködös angyalos képeket mázolgatsz éjjel, és reggel se vagy fáradt!!

Tali nekem nem jó korábban, meg hát a hétvégére, azaz holnapra hidegfrontot ígérnek. Addig meg nem tudjuk összeszervezni. Én ma megnéztem a csudaszép virágokat a Szigeten, szívesen elmesélem a kíváncsiaknak KépKépKép
dugultam
J
Kép
holophernes

sziasztok!

Buksi!
Köszi, megható volt!

Andi!
Ne halgass a védőnőre! Csak magadra.....

Nóri!
Férjecskémmel megpróbálom beírni, de Sztigris, nagyon profin megcsinálta. Ha nem megy, akkor felhívom és kérem a segítségét!

Judit!
Ha az a gépetek, mint ami tali képeken látszik, akkor a mienki is ua. csak Nikon. Párom még vett hozzá még plusz egy bazi nagy objektívet.

Ági!
Keress egy homeopata orvost. Ismerősünknél eltudták vele mulasztani.

Hajni!
Köszi a Gifet, egy hete ilyenkor hajnalban már repültünkKép

Oli ma nagyon nyugtalanul aludt, most megyek iszom még egy bödön kávét.

puszi

Ines
ini

sziasztok!

Most gyors leszek.

Szilvi!

Ez a szakdoga dolog érdekelne,ha egyszer manód hagy rá egy kis időt Kép

Andi!

Azért azt se feledjük,hogy Te már két gyerekkel kell,hogy türelmes légy.nem azt mondom,hogy idővel elfogy,csak átalakulhat Kép Védőnőkről nincs véleményem.

Én tegnap vesztettem el a türelmemet emlékeim szerint először,amióta Vencel megvan. Időre mentünk volna találkozni,és semmi nem jött össze. Lebukta a ruhát,majd bekakált,majd képtelen voltam a cipőt ráadni,mert ide-oda mászkált és lerúgta. Az öltözködés amúgy sem egyszerű nála /sem/. Utána a babakocsi kerekét szerelte,és nem engedte el. Leültem egy székre és feladtam. Nagy levegők,számolás és pár mp. alatt átértékeltem a helyzetet: és akkor mi van,ha nem érünk oda? semmi. Megnyugodtam,és egyből sikeresebb lett a készülődés.

Hajni!

Jók ezek a gifek KépMár mi is csak 9 körül alszunk el,és ez nem befolyásolja a reggel fél 7-es kukorékolást Kép

Judit!

szörnyű lehetett kavarogni Újmátyásföldön,nekem van egy barátnőm,valahol nagyon messze Óbudán lakik Kép Kép Kép

Képzeljétek!

Most hívott Kispapi,hogy estére találjunk ki vmi romantikát.Én Scrabble-t akarok játszani, legfeljebb kirakok mellé egy szál gyertyát Kép

Tali: bármikor örömmel,csak nagyon félek,hogy itt az ősz,meg a vele járó rusnya időjárás. Tényleg ki kell majd találnunk vmi zárt helyet, vagy bumlizhattok hozzánk Csepelre Kép...De persze,ha szép lesz az idő,akkor sziget jövő héten!

ha már úgysem vagyok rövid,akkor leírom: uncsitesóm kisfia 5 éves és Pókember Kép felvilágosított minket,buta,hülye felnőtt rokonokat,mivel is jár a Pókemberség. A férjem megkérte,tanítson neki egy-két trükköt,hogy majd Vencelnek továbbadjuk. összeráncolta a homlokát és közölte,hogy az nem fog menni,mert a férjem már túl öreg hozzá,elvégre itt pocsolyákat kell átugrani,meg hasonlók. És sajnos mire Vencel akkora lesz,addigra ő is kinövi,mert már most is öt éves. Majd eltelt egy óra és közölte,hogy nem kell aggódnunk,majd Ő KIDOLGOZZA,mit lehetne tenni,hogy Vencel valahogy mégis Pókember lehessen KépKépKép

Most mentem,puszi.

Buksi

Ui: Judit! olyan édes vagy,de előbb tisztáznunk kellene a tűzfal fogalmát és kikapcsolásának módját Kép

Ui 2: És irgum-burgum SENKI nem örült Vencel állós,tapsolós,kukis híreinek Kép
kisbuksi

Sziasztok!

Kisbuksi!
Én örültem. Nálunk is nagy sláger a tapsolás. Úgy kezdődött, hogy amikor valamit szépen csinált akkor megtapsoltam és mondtam neki: "Ügyes Matyi!" Aztán már csak mondtam, ő meg eldobta ami épp a kezében volt és megtapsolta saját magát Kép
Most a pá-pá-val próbálkozunk, de még kezdetleges az ügy, mert 2 kézzel próbálkozik és olyan hadonászás féle lesz belőle, vagy olykor összekeveri a tapsi-tapsival és a pápá is tapsi-tapsi lesz. De nagyon mókásan csinálja.
Nálunk most a sláger a nagyágyra fel és lemászás, ami úgy történik, hogy ha fel akar mászni (ez a ritkább), akkor odakúszik, hátranéz rám vagy apára és lábujjhegyre állva mutatja valami hang kíséretében, hogy tegyük fel. A lemászás meg úgy történik, hogy odaér az ágy szélére, megfordul, hogy ne a feje, hanem a lábai legyenek kifelé és csúsztatja lefelé, ebben segítek azért neki, és egyszercsak eléri a 2 lábacska a padlót. (Hozzá kell tennem, nálunk az ágy alacsony, kb. 20 cm-re van a padlótól).

Kuki nekünk is megvan Kép

Zita!
Jó hallani rólatok! Aranyosak voltak a szülinapi képek!Kép

Ági!
Milyen az a futószemölcs? Lehet, hogy nekem is az van a nyakamon. Csak lézerrel lehet leszedetni? És utána tuti nem jön vissza?

Holof!
Remélem jól van a kiscsaj!!! Minden tiszteletem és csodálatom a tiéd a szopiban való kitartásért!

Mi is szivesen kilátogatnánk a szigetre! Persze csak jóidő esetén. Instrukciókat kérnénk, hogy hol is szoktatok találkozni pontosan (mi a HÉV felől közelítünk).

Buksi! Aranyos volt a mail!

No, még írok egy kicsit, mert Matyi épp alszik.

A mi napirendünk is hasonló a tieitekhez: reggeli fél7-7 között (jó esetben utána még 8-fél9-ig alvás), 10-kor tízórai (Kép), 2-kor ebéd 6-kor uzsi, fél8 fürdés, 8. vacsi. Az elalvással nincs gond, fél-1 órán belül elalszik. Új!!! Csak egyszer ébred éjszaka, 4-fél5 körül, ezt már jobban viselem. Lehet, hogy közrejátszik az, hogy vettünk egy rolót, ami teljesen besötétíti a szobát, így a fényre nem ébred fel (talán ez is zavarta) + átköltöztünk a másik szobába, így egyedül alszik, semmi nesz nincs körülötte, és be kell lássam, én is nyugodtabb vagyok, mert nem rettegek attól, hogy az ágy nyikorgása felébresztheti. Asszem még időben volt a különtelepítés, mert nem vette észre a változást, nem okozott neki törést.

Még a játszótérről kérdeznék valamit: amióta Matyi áll, és ül, nem tudok vele mit kezdeni a sétákkor. Tologatni csak kis ideig hagyja magát, utána fennhangon tudatja, hogy ki akar szállni. Mivel nyáron szabadon kúszhatott a kertben, tépegethette a füvet, megszokta, hogy szabadon lehet. Viszont itt a játszóterek sem igazán sterilek, meg már hideg a föld ahhoz, hogy üldögéljen rajta, persze takarón, de akkor sem szoktam 10-15 percnél tovább engedni, pedig a füvezés nálunk nagy kedvenc. Így aztán a padon szoktunk még üldögélni, ő álldogálni és nézzük a gyerekeket, meg kurjongat és síkít hozzá, tetszését nyílvánítva. Látom rajta, hogy ő is szeretne futni, labdázni, csak hát nem tudja, hogy még nem tud (vagy tudja, ki tudja). Nagyon tetszenek neki a gyerekek, de a múltkor pl. odajött hozzánk egy 3 éves kisfiú, Matyi odarohant hozzá (a segítségemmel) és megkapaszkodott a kisfiú ruhájában, az meg letépte a kis kezét és ellökte. Úgy sajnáltam szegényt, pedig ő nem vette ezt észre. Az az igazság, hogy nagyon nyitott kisfiú, mindenkire mosolyog és idegen emberekhez is úgy közelít mint hozzánk, azt hiszi, hogy mindenki szereti őt. Félek, hogy ebből még nagy csalódásai lesznek.

Na itt abbahagyom, mennem kell ebédet adni az uramnak.
Pusz

Manga
manga

Manga!

Nálunk hasonló a helyzet séta-játszótér témában. Ideig-óráig elüldögél,meg nézelődik,majd elege lesz,teljesen érthető módon,szerintem. Hogy a játszótér nem steril? Szerintem ha nem engednek be kutyákat,meg nincsen nagy szemét,cigicsikkek,akkor ha nem is olyan mint a saját kert,de belefér. A nagyobb gond,hogy tényleg itt a hideg. Én úgy tervezem,hogy séta babakocsival a levegőn,játék és közösség miatt pedig játszóház/babklub/mondókás klub,kinek mi van közel. A miénk szerintem pl. tök jó,sok a gyerek, 10 hónapostól 3 évesig,nagy a hely,sok a játék és félévre 2500 Ft heti két alkalom. Vencel is nagyon szereti a gyerekeket,bár sajnos Ők nem nagyon várják meg egyhelyben,amíg Vencel nagy nevetve odamászik hozzájuk. Ismerkedésre,barátkozásra próbálunk kicsit nyugisabb gyereket választani,akivel lehet kicsit simi-simizni,meg hasonlók. Van azért olyan korosztály /másfél éves körül/,aki már nagy és nagyon érdekes,de azért még az anyukájával közlekedik és nem sodorja el az ember kicsi fiát Kép. Amúgy meg fel kell készülnünk ezekre a játszótéri jelenetekre,jövő nyáron már nem biztos,hogy a mi gyerekeink is csak simizni,meg nézelődni akarnak Kép csalódások meg biztos lesznek, megvan ezeknek is a szerepe,de azért úúúúgy szertném átvállalni Kép!

Buksi
kisbuksi

Sziasztok!

Buksi!
Azért "örülök" hogy neked sincsenek kötélböl az idegeid! Kép Nálam mondjuk már az ifjúkori rengeteg bébiszitterkedés is betette az ajtót, elég sokáig csináltam, és utána kellett is nekem egy kis szünet, amig a gyerekvállalásra vágyni kezdtem! Mondjuk volt amikor 7 gyerekes családnál dolgoztam, úgy hogy az "anyuka" 1 hónapra Mexikóba utazott, persze csak egyet vitt. Kép Azért nem hiányzott! Jól meg voltam nélküle is, és még az apukának is adtam némi vacsorát, ha jó napom volt!
Na de ez már szite történelem, olyan régen volt!

Manga!
Ez a dolog, hogy meg szeretnéd óvni a csalódásoktól nálam is megvolt, inkább Kittinél, de azért Petit is féltem. Viszont azóta rájöttem, hogy igen, most még olyan kis nyitottak, mindenkit szeretnek, (azért Peti elég félös, a mélyhanú pasikat nem bírja.) Viszont mire ök 3 évesek lesznek valószínüleg ugyanolyan ártatlan képpel fogják ellökdösni a kisbabákat, mint ahogy ezt velük tették anno. Persze azért vannak kivételek is. Kitti is nagyon nagyon odavolt a gyerekekért kb. addig amíg bölcsibe nem került, aztán lett egy olyan idöszaka, hogy elege lett a sok gyerekböl. Most már persze nagylány, vannak barátai stb. Szóval mindennek eljön a maga ideje.

A játszó nálunk szerencsére be van kerítve, így kutyamentes, én leteszem Petit a homokba és a füre is, persze kell egy jópár réteg ruha rá, az sem árt ha a felsö vízhatlan. Igaz, a keze így is hideg lesz, de ez úgy vettem észre inkább csak engem zavar. Nekem, mint ahogy elözöleg is irtam, szerencsém van, hogy nem vesz a szájába koszos dolgokat.

Na, most én is mentem hammozni.

Hali!
Andi

Ui.
Bocsi a hibákért a hosszu ö, és ü nekem nem megy itt a Babaneten.
Érdekes a mult héten még elfogadta.
andi68

Ági!
Most csak neked gyorsan, nem is tudom most elolvasni a többit.

http://home.tvnet.hu/~a3807/rendel.htm

hátha tud segíteni.

puszi
Ines
ini

Na most elolvastam!

Amikor a Hanna ennyi idős volt utáltam ezt az ősz-tél időszakot. Ordított a babkocsiba, mi karba sétáltunk sokat, hogy levegőn legyen. De azt is csak egy ideig, mert utána már ős is mászott volna. Szóval ez az időszak nagyon nyűgősen telt. Akkor rengeteg hó is volt, hegyen lakunk, nehéz közlekedés stb.
Persze a férjemnél a kocsi,Budakeszin meg nincs semmi baba-mama foglalkozás. Most sem, még normális játszótér sem.

Oli meg mindent a szájába vesz, jobban kell fiygelni rá, mint a Hannára.

Ines
ini

Sziasztok!

Gergő tegnap azt mondta, hogy hé te! Kép
A szigeti tali jó ötlet. Végre megnézhetnénk benneteket.

Buksi!

Nagyon örülünk a kukizásnak. Sajnos Gergő nagyon korán kezdte, mert már két hónapja fogdossa pelenkázáskor, fürdéskor meg megmossa saját magának. Kép Kép

Erről a zacsizásról lemaradtam. Mire használjátok?

Puszi:
Zsófi

Kép
Kép
göndörzsóf

Judit!

Nekd már Óbuda is messze van? Akkor Budakalász, ahol mi lakunk, a világvége. Kép
Remélem, Gergő annál egy kicsit okosabb lesz, mint hogy focista legyen. Kép Azt hiszem, már most is okosabb.

Ja, voltunk gasztroenterológusnál, mert Gergő még mindig bukik néha, de azt modta a dokinő, hogy van akinél csak 1 éves korban múlik el, és ha ilyen jókedvű (átrendezte a rendelőt), jól fejlődik, akkor nem baj, ha néha bukik.

Zsófi

Kép
Kép
göndörzsóf

SziasztokKép

InesKép
Köszi szépen, megnéztem, apával majd megbeszélem és megprobáljuk, igaz már a nyáron csináltunk egy kurát, de nem használt nekiKép

ZsófiKép
A zacsit nekem kellett volna használnom, hogy a fiam tudjon vizeletmintát produkálni a dokinéninek, de béna voltam és nem jött összeKép VAn kifejezetten kisbabáknak steril zacsi, amit fel lehet ragasztani a pelus alá, a fiuknak általában könnyebb dolguk, mint a lányoknak, csak hát az anyukának is ügyesnek kéne lenni, nem elég hogy kukac vanKépKép
Gratula a hé te hezKépKép

BuksikaKép
Éljen éljen és sok puszi a tapsikoló VencelkénekKép
A kukit nálunk is leltárba vette már Dani, és ugy mint Zsófi Gergője még este meg is mossaKépKép Néha pelenkázáskor baromira tudok röpdösni az örömtől, mikor elmarja és neagyisten pont szagospelusunk vanKép

MangaKép
Akkor hasonló cipőben járunkKép
A séta már nálunk is nyügmenet néha. Kiakar jönni, igaz már vagy három hónapja azt játsza hogy fel akar állni a babakocsiban. Ma is voltunk sétálni egy nagyot, ideig óráig elnézelődött a kocsiban, majd üvöltés és mászás lefelé. Csak ugye a játszótér mint ne mondjak csikktelep volt, meg egy csomo kosz, igy csak ugy engedtem őt, hogy fogtam a kezét és mendegéltünk. Sajnos mindent a szájával akar megvizsgálni, ezért folyton résen kell lennem.

Futószemölcs: nekem ugy néz ki, mintha egy apróbb pati lenne, még van is egy kis fekete közepe néha, tuti ezért akartam kinyomni és akkor fertőzhettem meg Danit. Van amikor a kis kezén ugy néz ki, mint egy apró vizhólyag lenni, és az igazi baj vele, hogy egyszerüen irritálja az embert hogy nyomja , mert pont azt nem szabadKép
Nekem a nyakamon lett egy, meg utána az államon.
Daninak az arcán, nyakán, meg a kiskezén van.

ANdiKép
Nem igazán értem ám a védőnőket, akik csak ugy ripsz ropsz mondanak az anyukáról véleményt, senki sem egyforma, mindenkinek lehet jobb rosszabb napja, néha nyugodtan elveszitheti az ember a türelmét, egy a lényeg ne a gyereken tomboljuk ki, üljünk le oszt számoljunk el tizig vagy huszig utána már rózsásabb a világKép

JuditKép
Azért azok a reggeli ébredések nem mindig frissek és fittekKépKép
Doppingszernek a fiam használom, imádom mikor bebujik a nyakamba és érzem a fini babaillatátKép
A szemölcsöket a továbbterjedésük miatt muszáj kezelni, de probálok valami emberibb módot találni.

Talival kapcsolatban lassan jó lesz zárt helyet néznünk, mert jövőhétre zimankót jósoltak sajnosKép Megszálljuk BuksikájékatKépKépKép

Most megyek mert őkelme éhes, bár az anyja is hasonló hangokat produkál a pocakja felőlKép

puszi
Ági
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a "nyugtatást"! Amúgy nem vettem a szívemre amit a védőnéni mond, jókat szoktunk dumcsizni, mindenki mondja a magáét! 15 perc és elmegy.

Ági!
Nekem is volt gimis koromban futószemölcsöm, de nekem mindig csak 1 darab vándorolt valahol a kezemen. Bármit adtak rá, nem múlt el. Aztán egy kábé negyedik orvos megjegyezte, hogy a szervezet 2 év alatt építi ki rá az immunitást. Vagyis akkor elmúlik. (Vagy az égetés, de ez nekem elég félelmetesnek hangzott!) Ekkor már majdnem 2 éve megvolt így gondoltam kivárom, és tényleg elmúlt hamarosan!

Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy várjátok meg a 2 évet, hisz egy kisbaba életében ez tényleg nagyon hosszú idő, csak az érdekesség kedvéért írtam.

Egy ötlet, mivel jön az eső és a hideg, és ha nem akarunk a Szigeten megázni, mi lenne ha az Állatkerti játszóba mennénk? Egy év alatt ingyenes, de ha összedobnánk annak a pár bébinek aki elmúlt egy éves, még így is megérné.
Mit gondolgok?

Persze csak ha tényleg rossz idő lesz.

Pusz.
Andi
andi68

Hahó
mindenkinek.
Hogy bírtok ennyit írni egy nap alatt? Nam bírtam végigolvasni, és kezdődik a Szex és NY úgyhohy utána jövök, csak annyit szeretnék kérni Buksitól, hogy ha nem jelennénk meg holnap, akkor vedd fel légyszi, és köszi, hogy felajánlottad. Aztán majd körbeadjuk Ági, meg a többiek... Vagy ez már szerzői jog? Na rohanok, majd jövök..

Kép
Kép
szilvih

Sziasztok!

Nos mint olvasom a Szex és NY-ról ma is lemaradtam Kép
De akkor már írok nektek: a téma tehát a téli "foglalkoztatás"
Nos mivel az én Matyim már jár, így nekünk valamivel könnyebb a helyzetünk, bár félek mert biza néha kirántja a kezét az enyémből és megy neki az elérhetetlennek... De olyan aranyos, amikor lépcsőhöz ér és hátranéz, hátranyújtja a kezét és megvárja, hogy segítsek. Korábban nehezebb volt, de én nem tiltottam a játszótértől, 8 hónaposan már homokoztunk és kutyáztunk a tesómék kutyusával. Most viszont sajna a hinta már nem jön be, csak a szedegetés, gyüjtögetés. Mindent felvesz és ami érdekes odaadja, ami nem ledobja. Mi érdekes? Cigicsikk, falevél, madártoll, egyéb szemét és most a gesztenye! Na ennyit a sterilitásról Kép
Mi is szeretjük a gyerekeket, de inkább a nagyobbacska kislányokat és fiúkat. Pl: a tegnap elszabadult a játszótérről, követtem és majdnem beállt az iskolás fiúk közé focizni. Volt már csalódásunk és annyira fájt a szívem érte, de szerintem is meg kell tapasztalni, hogy nem vagyunk egyformák!
Nem tudom mit javasoljak nektek, annyiból talán Bp jobb, hogy sok játszóház van és esetleg ott el lehet lenni, nálunk nincs Kép
Meg az is nagyon jó, ha esetleg hetente össze tudtok jönni valakinél, közösen minden egyserűbbnek tűnik- de szeretnélek én is megismerni titeket-

Nos a tiltás dolog: én nem tudom olyan tiltásmentesen szervezni az életünket Kép Hamar elkezdett járni Matyi, ezért persze mi is rakodtunk egyre feljebb. Csak hát itt a számítógép, ott a konyha, a WC stb, mert nálunk a járóka csak arra jó, hogy az unokahúgom abban alszik, ha itt vannak. Szóval vannak tiltott terültek + amit nem szabad felvenni a földről az utcán, amit nem szabad a másik gyereken elkövetni( hajhúzás, harapás 4 foggal Kép ), és sajna van néha kiborulás is, pl: pelenkázás. Ez az egyetlen művelet, amit képtelenek vagyunk kaki esetén hiszti nélkül elintézni. Pedig már visszatelepültünk a pelenkázóra, mert az ágyat a derekam nem bírta, mégis képes kicsavarodni és menekülni. Hát ilyenkor van a szabadulás, és pisi(volt már kaki is) a habtapin. Megértem Andit nagyon is, mert néha úgy elönt a méreg, és csak ülök és nézek ki a fejemből. Majd vagy sírok vagy nevetek egy sort, persze magamban, bár szerintem Matyi nagyon is érzi mikor mi van.

Az evés: megoldottuk! Ez az egyik olyan tevékenység, amit sikerült leszerelni nála: van kanala, turkál a tányérba, kézzel eszi a kenyérfélét stb. Ilyenkor mehet minden a konyha takarítható és a ruha mosható. Bár nem is tudom kitől, de korábban innem vettem az ötletet és nyáron mi is egy szál pelusban ettünk. Kevesebb is volt a vasalnivaló!

És még egy újság: képzeljétek ma a védőnők szervezésében Az anyatejes világnap alkalmából voltunk egy kis beszélgetésen. Voltak anyukák, babák, védőnők. Nagyon jó volt, a babák olyan aranyosan elvoltak egymás mellett, Matyi is élvezte. Ezért is gondolom, hogy jó lehet ha több baba együtt van, mert nemigen bántották egymást, az anyukák figyeltek a másik gyerkőcére is és két nagy matracon úgy el voltak ezek a pöttömök a játékokkal. De jó lenne ilyen többször is Kép
Leírom nektek egy "baba gondolatait", amiket ott tolmácsolt a védőnéni -és persze ki is hagyhatod.
"Még emlékszem az első tétova mozdulatodra... Fáradtak voltunk mindketten, mert hiszen megszülni és megszületni egyaránt nehéz. De te nem engedted, hogy elszakadjak testedtől, magadhoz öleltél, hogy érezzelek. Mohón kerestem az éltető erőt, melyet nelem tarogattál, hiszen már kilenc hónapon keresztül erre készültünk. Jó volt hallani szíved dobogását, és oly jó volt a nagy munka után csendesen elpihenni ölelő karodban. Tudom, sokszor te is fáradt voltál, néha majdnem feladtad, de az én moolyom erőt adott. Akkor is a legszebb voltál, ha te nem így érezted, mert olyat adtál nekem, amit soha senkitől nem kaphattam volna. Testedből tápláltál, szíved minden melegével."

Remélem nem baj, hogy leírtam ide csak nekem mindig az az éjszaka jut ilyenkor az eszembe, amikor a doki bácsi megszülte Matyimat és mindennek ellenére ez életem eddigi legszebb pillanata volt! Szerintem Nektek is!

Buksika: gratula a nagyfiú Vencelínóhoz, ez a tapsi dolog és egyedül álldogálás már igencsak az önállósodás jele!

Zsófi: szóval Gergő meg a beszédesebb típusból való, nos akkor felköthetitek azt a bizonyos fehérneműt, mert kidumál majd titeket belőle!

Manga: nincs fotód Matyidról? Olyan édi lehet, ahogy az ágyra kéredzkedik és onnan lekúszik. Majd ezután jön a lépcsőépítés mindenből, amit el se tudsz képzelni!

Ini: merre jártatok Párizsban? Egyszer régen én is voltam, húúúú de szép volt Kép

Judit: az a bizonyos szóf.sás igencsak rövidre sikeredett! Hogy vagytok?

Na írjatok majd és próbáljatok lekőrözni! Zita
zitus

Sziasztok!

Csak benéztem,amíg apa fürdik,mert utána vár ránk egy adag CSOKIVAL TÖLTÖTT TÚRÓGOMBÓC MANDULÁS VANÍLIAÖNTETTEL.Azért írtam nagy betűvel,hogy nehogy valaki ne vegye észre Kép Kép Kép

A mai beszédfejlődéses klub jó volt,fel is vettem,bár sajnos nem teljesen. Egyébként nem előadás volt,hanem beszélgetés,a lényegét pár mondatban összfoglalhatom ,de nem ma,mert megjött Kispapi...KépAmúgy a gyerekek is élvezték,Szilvi Dorkája szerzett vmi jópofa gumilovat,amin lehetett ugrálni és nagyon kedvesen vencelnek is odaadta kipróbálni. Vencel annyira nevetett rajta Kép!

A nap felfedezése: rájöttem,hogy Szilvivel Miskolcon középiskolában egy emeleten,egymástól pár szobára laktunk koliban Kép Erre itt futunk össze.

Ennyi volt mára,pedig lenne mondanivalóm. remélem,holnap...

Jó éjt!

Buksi

Tali: Jöhettek hozzánk bármikor,de az Állatkertet is kipróbálnám!
kisbuksi

Sziasztok!Kép

Rövidke bejelentkezés:

Buksi, jót mulattam az uncsitesód kisfián Kép
Kép

Kukiismerkedéshez gratula!Kép

Ini, sokszor írtad már, hogy Hannát altatni kell még. Milyen módszerrel csinálod?

Mindenkinek pusz-pusz, megyek vasalni...
Hajni
tigribigri

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?