Új privát üzeneted érkezett!

A lehűlést nem vasárnapra mondják??? Nekem mindegy, megtarthatjuk máskor is! Még előttünk az egész nyár!!! :)
Rátok bízom! :)
Vendég

Hi-hi! :D Egyszerre írtunk! :)
Vendég

Sziasztok!
Holnap reggel rákattanok a híradásokra, hogy mit mondanak. Egy nappal előtte már csak eltalálják :)
Ha marad ez az idő (20 fok körül), akkor szerintem tartsuk meg. Ha alább megy, akkor ne csövezzünk kinn órákat a picikkel. Mert a nagyobbak még mozognak, de az aprók..... Csak azokat is tisztába kell tenni és sajna fűtés nincs kinn. Ja, és ott mivel közvetlen a Duna parton van, 2-3 fokkal mindig hűvösebb van.
Mi a véleményetek?
szonja77

Sziasztok!

Szerintem is meg kell nézni az időjárás jelentéseket és aztán majd jól megbeszéljük, hogy mi legyen!
Igaza van Szonjának csak megfázatnánk a manókat ha tényleg lehül az idő.
Bár én a sütit már megsütöttem! :)
De ha elmarad a tali akkor sem esek kétségbe mert akkor is el fog fogyni. Nem vész kárba!
De szívesebben vinném inkább nektek! :D
Úgyhogy drukoljunk, hogy ne romoljon az idő!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Na nem lettem okosabb: holnapra max 18 fokot mondott. Gondoltam, megnézem itt a neten. Ezt írta: hőmérséket kora délután 12-20 fok. Kösz, azért ez elég tág.
Szóval mi legyen?
(Egyébként Murphy szerint, ha úgy döntünk, hogy legyen tali, biztos hideg, szeles idő lesz, ha meg úgy, hogy ne legyen, akkor elviselhető idő lesz, és csak estétől jön a sz... :) )
szonja77

Háát, nincs jó hírem... A koponyeg.hu-n max. 16 fokot ír szombatra, és felhős-esős időt. Én ezt olvastam... Ha a Duna-parton 1-2 fokkal van csak hidegebb, akkor az azt jelenti, hogy 14-15 fok... Háát... Szerintem elég karcsú, de döntsetek Ti! :)
Ildóca! Ha mégsem bírnátok a süteménnyel, akkor szóljatok, nem lakunk mi olyan messzire egymástól! :)))
Vendég

nna, Lányok!
Kimentem az udvarra... Háát, nincs éppen jó idő.. A szél is fúj... Én azt mondom, halasszuk el, de természetesen ha a többség inkább megtartaná, akkor én sem vagyok semmi jónak elrontója! :)
Vendég

Sziasztok!
Na, jó kimondom én: napoljuk el az időjárás miatt.
Nem lehet tudni, hogy mi lesz, és nagyon szeretnélek benneteket megismerni, de egyikünknek se hiányzik 3 hónapos babákkal egy megfázás.

És én már megtapasztaltam ott egy pont ilyen májusi hétvégét: hát szarrá fagytam, pedig mocorogtam sokat a kölök után, meg a bogrács körül.

Azért tombolok, mert nemcsak a találkozót vitte el az idő, de nálunk a kerítést is csinálják. Vagyis csinálnák. Mert ha esik az eső, akkor ugye nem tudnak betonozni. Bár igaz, ma a kőműves se jelent meg, pedig nem esik. Majd holnap....na holnap meg esni fog. Arról már nem is beszélek, hogy esténként, fürdés előtt még egy órára be szoktam kapcsolni a fűtést.

Na, egyébként Ti sütit esztek, mi meg virslit, meg sajtot, míg kitart a gasztro csomagolásból. Mert vettem ilyen kis virslit a nagyobbacskáknak, hátha ők nem rajonganak a szalámikért. Természetesen mindent kilós kiszerelésbe. A szalámi eláll, nem gond - de a virsli, meg a sajt..... :)
szonja77

Sziasztok!
Szerintem halasszuk el, mert az hagyján, hogy esőt írnak, de ilyen jelzőkkel: jelentős mennyiségű,kiadós
Pedig még a Halász Judit dalban is ez van. Mááájus a legszelídebb hónapja az évnek...
Kicsit sokat hallgattam H.J.-ot tegnap Domival. Bocs.
:oops:

Kattkat

Kép
kattkat

Na már megint fél órája írom a hsz.-t és közben már leírtátok ugyanazt :lol:

Kattkat

Kép
kattkat

Egyetértek :) Eleget betegeskedtünk mostanában, rengeteg hétvégénk van még.
Szonja! Én ha néha direkt nagyobb kiszerelésben veszek sajtot, virslit meg mindig és lefagyasztom kisebb adagokban. Nem lesz semmi baja. Persze, ha elfogy úgyis...

Kisütött a napocska, kihasználjuk amíg még lehet, irány a játszi...:)
beubaba

Sziasztok!
Kattakat!
Tegnap mi is Halász Juditot hallgattunk. Hááát.... azért jóból is megárt a sok :) nekem legalább is.

Igen, igen, én is szoktam fagyasztani. Bár a sajtot nem szeretem fagyasztgatni, meg ez szeletelt is.

Na, akkor majd kezdjük egyeztetni az új napot. Mert a nyár azért gáz, mert mindenki megy nyaralni. Igaz, mi évek óta nem voltunk, valszeg idén is tartjuk ezt a hagyományt.
szonja77

Sziasztok!

Hú,de rég jártam erre...elolvastalak benneteket visszamenőleg...
reagálok,jó?
Főleg a korai fejlesztésre...én vagyok a gyógypedagógus-pszichopedagógus...

Fontos a mászás és a kúszás jelenléte és kigyakorlása csecsemőkorban,de a hiánya nem jelenti feltétlenül a diszlexia kialakulását...
azért fontos,mert a keresztcsatorna az idegrendszerben ezzel a mozgásforma gyakorlásával fejlődik...ha mászunk:jobb kéz elől és bal láb elől majd fordítva-kúszásnál ugyanez-járásnál ugyanez...
ha a baba nem csinálja ezeket a mozgásokat vagy nem eleget,később tanítsuk meg rá,akár 1-2 éves korban és velünk együtt is csinálhatja...
Most annyit ajánlok,hogy tornáztassátok esténként vagy bármikor naponta 5-10 percet úgy,hogy a baba háton-jobb kéz könyökét érinted a bal térddel és másik oldal is...ezt soxor......

a dévényi módszer nagyon jó hipotom babáknak,keressetek egy másik embert,ez hülye volt....
de tudok ajánlani embereket,akik megnézhetik a babáitokat...és nem drágák és aranyosak...

diszlexia prevenció jó,vannak gyakrlatok rá,4-5évesen,azelőtt a mozgás ajánlott illetve hallásvizsgálat és kevés középfül-gyulladás-ez is lehet okozója...

majd írok még

kata

remélem segítettem kicsit
kata35

Kata!
Köszi a gyakorlatot. :wink:
Szerintem mindenki szívesen vesz ilyesmit!

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!

Én sem olvastam sok jót az időjárásról!
De inkább ne kockáztassunk!
Majd legközelebb!
Bár nálunk kezdődik az örültek háza ilyenkor!
Az év végi herce hurca!
Az biztos, hogy nekünk elég zsúfoltak a hétvégék az elkövetkező pár héten!
De megoldjuk!

Meg egy dolog bosszant, hogy a nagyoknak túra van holnap és igazolnom kellett nekik a szombatot, mert ráadásul kötelező!
De szerintem azt is le fogják ma fújni nekik, mert nem hiszem, hogy 400 gyerekkel beválalnák a tanárok, hogy esőben túrázgassanak!
Nem baj szereztem nekik egy lógós napot! Úgy sem nagyon akartak menni! :)

Adrienne!

Írok ha gyertek a sütiért!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ildóca!
A süti dolog csak vicc volt! :D nekem pont nem hiányzik (mármint a súlyomnak :D ). :D :D :D
Kötelező szombati iskolás program????? :O Ilyen is vaaan??? Hm.... Ez gáz... Pffff.....
Vendég

Biztos szombatisták! ;-)

Túráztam ma én is(pontosabban, én túráztam), vásároltam a vaterán bébiholmit és keresztül kasul utazgattam a városban. Lejártam a lábam.... de megérte, remek kis cuccokat szereztem. Jó állapotban és kb. 120Ft /db áron. Annyira örülök neki! A Kedvesemnek is tetszenek (ez nagy szó ám)! Meg vettem pelust, mag haskötőt (vagy mi az?) meg 1-2 cuccot. Most egy darabig nem mozdulok. Hazafelé már lefelé görbült a szám.
Sajnálom, hogy megromlott az idő, de fel a fejjel! Lassan már kizárólagosan csakis jó idők lesznek és lehet "bandázni"!
Kata 35 valóban régen jártál erre. Köszi az infot!
szilvi35

Sziasztok!

Ahogy kinéztem az ablakon és látom, hogy hétágra süt nap, na ezek után nagyon kiváncsi leszek mi lessz abból amit igértek az idő jósok!

Adrienne!

Gondoltam, hogy viccelsz! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Errefelé alakulgat már a rossz idő.
Sajnálom, hogy most nem jött össze a találka! Azért megsütöm a csigákat. Rá vagyok izgulva. :lol: :oops:

Szilvi!
Ruhákat vateráztál?
Én is megkaptam végre a játszószőnyeget.
Egyelőre csak 5-10 percekre van el rajta a kölök, de a pihiszékkel is így kezdte, most meg már fél vagy egy órát is elpüfölgeti rajta a csörgő-börgő figurákat.

Kattkat

Kép
kattkat

A vaterán bizniszeltem, igen. És nagyon jó minőségűek. Meglepő!
Az összes turihoz képest is sokkal olcsóbb.
A játszószőnyeg nagyon jó (szerintem)!
szilvi35

Sziasztok!
Hát reggel én is görcsöt kaptam, mikor megláttam, hogy süt a nap. Aztán kimentem....aztán meg jött az eső. Mit eső, felént felhőszakadás volt. Úgyhogy jól döntöttünk. Szerintem bőrig áztunk volna.

Kata35! Tök jó, hogy jelentkeztél, azért írj magatokról is!
Nekem sokat segítettél.

Szilvi!
Mosható pelust vettél?
Igen, horror ára van az új babaruhának ahhoz képest, hogy meddig használják. Nekem az elsőhöz mindent vennem kellett, aztán továbbadtam a barátnőmnek, ő is gyűjtött hozzá, és most vissazkerületek hozzám, így én most nem vettem egy darabot sem. Nincs semmi bajuk, van egy-két kombi, ami megnyúlt, meg egy-kért rugi, ami kibolyhosodott. De itthon nem mindegy? Ami kicsi, azt szépen elraktam és megy vissza, ha náluk, vagy tesómáknál jön a baba. Még őket is simán kiszolgálja. A Vaterán már vettem egy pár dolgot, mondjuk ruhát még nem. Igaz elég sokat kaptam a nagynak is a barátnőmtől, meg innen-onnan és nagyon örültem neki.

Tényleg Kattkat! Tudom, hogy azt mondtad, hogy nem mondod meg, ha nem válik be, de azért bevált?
(Szép mondat lett belőle :) )
szonja77

Bea! Tegnap éjjel megnéztelek benneteket. Nagyon aranyosak a fiaid!!!
szonja77

Textil pelust vettem. Feje alá meg ilyenek.... Gondolom a textil pelus mosható. De majd kell vennem eldobhatót is, mert azt fogunk használni. Mit ajánlotok? Ami olcsó és jó minőség? Egyáltalán. Hogyan kell pelenkát vásárolni? :D
Gyűjtést szerveztem én is a bébinek, sajna kicsi méretben (62) nem nagyon jött össze semmi, ezért vateráztam. 62-nél kisebbet nem akarok venni, gondolom majd belenő. Ti mit gondoltok erről? Kell kisebb feltétlen?
szilvi35

Sziasztok!

Uuuuuutálom az esőt!!!!!!!!!!!!!

Jól vagyunk...:)
Bogi 5900gr,62cm,nagyon ari,csupa mosoly és rengeteget gügyög....most a "gíííí" a menő a szókincsében..:)))

Refluxos lett enyhén,nem is a tejet köpi vissza,hanem kaja után 20-40 perccel nyálat,de sokat és akkor fulladozik,mert háton fekszik..én meg szívinfarktust kapok,mert lilul a feje és nem kap levegőt....hamar felkapom és a vállamon rendezi magát..ez mindennapos eset volt...aztán elmentem az orvoshoz...
Kapott egy nutrirtia nevű tápszert,amit be kell kevernem kaja előtt és egy kiskanállal adni,besűríti az anyatejet és kevésbé csorog vissza..
és megemeltük a kiságyát is,azóta jobban alszik picivel...
Jövő héten 3 hónapos,várom a fejlődési ugrást felvértezve...:)
Bár most napok óta kevesebbet eszik és mintha fogyott is volna a mérleg szerint...
De nagyon nem aggódok,mert nagyon jó húsban van...:))))

Szilvi!

56-os rugikat is vegyél,jobb,ha van....nekem alig volt és utólag kellett futni érte...
a 62-esek nagyon nagyok voltak rá,szinte elveszett bennük..
Pelenkából a newborn jött be nekünk,28db-os huggies volt nem drága és nagyon jó volt.A libero is jó, meg a dm-es....
állítólag a rosmann pelenkája is jó....
De ez kipróbálás után igazolódik csak...mindenki mást szeret...

Katkatt!

Domi nagyon édes....igazi nagyfiúcska...:)))
Végül megtanultad levinni a babakocsit a 4-dikről?bár nálad az erkély nagy ajándék..:)
vagy kendőzöd?
Nekünk szövött kendőnk van,ami nem nyúlik és rövid,nem tudom beletenni Bogit,pedig egyszerűbb lenne néha a kendő....:(
Még elbírom a kisasszonyt,talán...:)))

üdv mindenkinek
kata35

Halihó!

Kész vagyok a klaviatúrától meg az egértől. Előbbi rádiós, így nem mindenhonnan veszi az adást. Rohadtul idegesít, mikor újra kell írnom mindent, mert én úgy írok, hogy csak a klavit nézem és egy mondat végén tekintek fel a monitorra, hogy okés-e, amit eddig bekopácsoltam.
Gutaütést kapok, amikor SEMMI sincs a képernyőn vagy valami ilyesmi :arrow: nm rzklm a etkt
Az egérre, de főleg a zsinórjára folyton ráülök (ágyból netezem, mert a férjem kényelmi szempontok miatt fekvő pozíciója köré telepített minden kütyüt) így aztán kontakt hibás.

Na most, hogy kidühöngtem magam, jön az érdemi rész.

Szonja!
Még nem vetettem be a mosható pelust :oops: , mert Domi 3-4 vagy akár 5 óriásit kakkantott naponta és a többi pelus is kicsit kenőcsös volt általában , de két hete kezd ez változni. Egy barátnőm, aki szintén moshatózott is csak a baba fél éves korától használta. Meg annyi pelust kaptunk a babalátogatóktól, hogy el akartam őket használni.

Szilvi!
Nekem a Huggies és a Libero vált be a legjobban.
De másnak meg a Pampers. A gyerek szerkezetétől is függ. Vastag combú, vékony combú stb..
Ha megszületik a baba, az anyakönyvi kivonata és egy kérdőív kitöltésével kapsz a DM-ben Bababónuszos kupont, amivel tudsz pár csomaggal olcsóbban venni és érdemes nézni a Tesco és egyéb hipermarketek akcióit. A múlthéten a Tesóban olyan volt, hogy ha kettőt vettél 1300 Ft spórolhattál.
Ha megszületik a kis srác, reggelj be a liberoklubba és letölthetsz kinyomtatható kuponokat, pl most ezt http://www.liberoklub.hu/tesco_e_kupon_2010_05
Nálunk ugye ment a "kukába" az összes 56-os és 62-es ruha.
A Péterfyben úgy sem kell ruhát vinni a bébiknek, mert kórháziban van és ha nagyon nagy lesz vagy ne adj Isten pici, még mindig el lehet valakit szalasztani 1-2 göncért.
Persze az is igaz, hogy az ember jobban szereti maga beszerezni a dolgokat.
Sírás van..

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!
Szilvi!
Nekünk is kellettek az 56-ok, igaz 3010 grammal és 55 cm-vel született. Még azokból is válogatnom kellett a kisebbeket, mert azért méreten belül is vannak külömbségek. Viszont a 62-eket csak 2 hétig hordtuk.
Szerintem is várd meg, hogy mekkorával születik, vagy várj a végéig, hogy mekkorát jósolnak. Bár az nem jelent semmit.

Nekünk a Libero vált be. De ugye nem olcsó. Mármint úgy, hogy tisztába teszem és rá 5 percre beletojik. Volt olyan, hogy 3-4 pelust használtunk el kb. fél óra alatt. Szóval voltak napok, mikor rekordot döntöttünk a pelenka felhasználásból. Ezért most éjszakára Liberót adok rá, nap közbe meg Lidl-ös pelenkát. Nagyjából 3 óránként mindig cserélnem kell, és addig kitart, nem csorog ki.

Ezt az undorító időt, a gyerekek is tisztára ki vannak, nekünk meg a hajunk hullik. A nagy állandóan ki akar menni, és a kicsi is nyüszög.
Az már mellékes, hogy a kertbe az összes sárga barackot leverte a szél. A cseresznyének még csak a felét, de ha marad a szél, oda a másik fele is. Eltörte a spenótot, a zöldbabot, elfújta az összes palántát cserepestül. Hogy a fene enné meg, majd vehetjük a drága gyömölcsöt, zöldséget.

Na megyek én is etetni...
szonja77

Sziasztok!

Mi most pampers pelus használunk elötte liberot! Eddig mind a kettő bevált bár úgytűnik talán a pampers jobb valamivel!
Na meg nem utolsó sorba éppen akciós volt és betáraztunk jó pár csomaggal!

Tényleg unorító ez az idő!
A gyerekek bezárva és ezt már elég rosszul viselik. Bár még most elég jól elvannak még nem esett egymásnak Enikő meg Csaba.
Csenge meg beletemetkezett teljesen a tanulásba. Szerencsétlen tegnap is tanult meg ma is egésznap! Most meg úgynézem lazít egy kis fuvolázással!

Szonja!

Na arról meg aztán tényleg ne is beszéljünk mi van a kertbe!
Ki se mertem még nézni, hogy vajon mi fog megmaradni!

Ráadásul a garázs is beázott meg a tároló is. Úgyhogy tegnap sikerült jól eláznunk mire összepakoltunk mindent egy kupacra. Még szegény nyuszikánk is úszó leckét vett tele lett a ketrece vízzel pon fölötte ázott a tároló.

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Szegény nyuszi, szánalmas látvány lehetett....
Köszi a tippeket, a kuponos tippeket is. Mindent mentettem :-).
Hát akkor most nem tudom. Ne vegyek újszülött ruhákat?
62-es van néhány, az már elég lesz (ujjatlan rugik meg ilyenek). Vagy vegyek még 1-2 56-ost is? (vaterázom, 2-3 ezerből megvan 10-20 ruha).
szilvi35

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Van valakinek azzal kapcsolatosan info-ja, hogy a Péterfy-ben milyen az "ellátás" azok részére akinek nincs se fogadott szülésznője, se fogadott orvosa, tehát kvázi az ügyeletesre van hagyatkozva?

Nagyon köszi előre is a válaszokat!
bzsy

Szilvi!
Mi is sokáig használtuk az 56-os rucikat, pedig Abigel is 3370g-al és 55 cm-el született. A kórházban valahogyan másképpen mérik Őket, 1 hónaposan kissebbnek vagy ugyanannyinak szokták mérni a babákat a védőnőnél, mint amennyik születésekor voltak! :) Szonjának abban is igaza van, hogy a gyártótól függően eltérőek a méretek. Abigel tegnap volt 3 hónapos, és mostanában kezdtük el a nagyobb (62/68) méretű ruhákat viselni.
Pelus: eddig használtunk babylove (dm), libero és pampers (12órás) pelust. Ezeket váltogatjuk, mikor melyik olcsóbb. a pampers a legjobb szerintem! :)
Vendég

Szilvi!

Szerintem is vegyél egy pár darab 56-os ruhácskát mert mi 55 cm-vel születtünk de 1-1 1/2 hónapos koráig simán ráadtam Kincsőre.
Ahogy Adrienne is írta szerintem sem mérik jól a babákat!

Viszont mi most 4 hónaposan már 68-as rugikat hordunk! :roll:

Bzsy!

Ugyan nekem volt szülésznőm is meg orvosom is.
De szerintem olyan aranyos mindenki a szülészeten, hogy nincs azzal semmi gond ha nincs külön felkért valakid!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Bzsy!
A Péterfyben tényleg nehéz "rossz" orvost és szülésznőt kifogni. szinte mindenki nagyon profi. Az, hogy akinek nincs fogadott orvosa, azzal emberileg hogyan bánnak az orvosok, azt nem tudom, de szakmailag biztosan 100%-osan! Mondjuk azt nem tudom, hogy szerencsés-e a kórházon belüli orvosváltás, szerintem nem (és az én dokim szerint sem)....
Már nem a Tűzkő doktorhoz jársz magánrendelésre???? Ha jól tudom, 1-2 hét múlva szülni fogsz! :)
Vendég

Szia bzsy!
Nekem sincsen fogadott senkim! Teljesen az ügyeletesekre hagyatkozom. Nem vagyok megrémülve, pozitív tapasztalataim vannak. Legutóbb valamelyik főorvos "lecseszett", mert megkérdezte -egy vizsgálattal kapcsolatban-, hogy "ki a beküldő orvosom?". Mondtam neki, hogy nincsen olyanom, rendelésről jöttem, nincsen fogadott dokim. És megkaptam a magamét, hogy ne mondjak ilyet és nem szabad stigmatizáltnak éreznem magam, mert ..... és különben is, lehet, hogy én csinálom jól.
Szóval nem hiszem, hogy tartanom kéne bármitől. Csak bátran!
szilvi35

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a válaszokat. Nekem a szakmaiság sokkal fontosabb mint a jópofizás...........ezzel már pórul jártam.

Drága Adrienne!

Tök jó, hogy emlékszel rám, és igen még elvileg 2 hét van hátra a szülésig. A helyzet az, hogy elkezdtem járni a "normál" terhesgondozásra, még februárban, mert a választott orvos igaz nagyon kedves volt, csak a szakmai odafigyelés hiányzott hozzá. Ennek következtében "csak" a 30. héten derült ki, hogy van egy toxoplasma fertőzésem, és emiatt a baba agyi oldalkamrái nagyobbak voltak..................... Hála Istennek, a nem fogadott orvosom nagyon lelkiismeretesen mindenhová elküldött további vizsgálatra, illetve időben (legalábbis remélem) sikerült elkezdeni a betegség kezelését. Már csak bízni tudunk benne, hogy nem lesz baj, a szülés után sem a babával..............Szóval dióhéjban ennyit, a történtekről........

Remélem, hogy te jól vagy és minden rendben veletek!

Üdv:

Bzsy
bzsy

Kata35!
Köszi a Domi dicséretet! :)
Be akartam linkelni egy videót róla, de ekkora örömöt nem okozok a pakkány apjának, ha ne tán tán kémkedne itt utánunk. :roll:
Sajnos nem tudom leküzdeni a negyedikről gyerekkel együtt egyedül a babakocsit, de még nem adtam fel. :)
Nekem is van kölcsönbe egy szövött kendőm, ami nem rugalmas, és szintén rövid, bár találtam egy jó megkötési módot, csak Domi nem jól viseli ha hozzám van passzírozva.
Sokkal jobban bevált a MeiTai nekünk.
Szép husi baba lehet Bogi is (képet!)
Nálunk a rívás szokott úgy hangzani néha, hogy gííí

Szonja, Ildóca!
Sajnálom, hogy letarolta a judgement weather a kertet :evil: :evil: :evil:
Szörnyen bosszantó lehet.
Nem beszélve a beázásról.
Az én szobám is ázik egy ponton. Valahogy szarul van rakva a cserép.
A múltkor szóltunk a közös képviselőnek (vagy százszor), hogy a szél letépett egy cserepet, ami az utcán landolt. Hívjon szakembert és pótolják.
Mázli, hogy nem vágott kupán valakit...
Épp Domit rakom tisztába, mikor az ablak előtt vagy felett elcsattog valaki.
Viszonylag ritka élmény tetőablak előtt embert látni, úgyhogy meglepődtem.
De ahogy végig trapppolt, lehet, hogy több kárt okozott, mint hasznot.
A háznak persze nincs biztosítása, mert az előző közös néni lenyúlta a lóvét...

bzsy!
Nekem a szülésznőt a "gép dobta" és teljesen meg voltam elégedve vele!

Nálunk a Pampersből mindig megszökik Kula bá. :)

Kattkat

Kép
kattkat

Bzsy!
Hát ez remek, hogy nem vette észre a toxoplazmát a dokid...pfff...
Én nem is értem, hogy miért nem alap vizsgálat ez is a többi vérvizsgálattal együtt.
Elvégre nem csak macskától kapható el, hanem mosatlan zöldséggel, gyümölccsel vagy fertőzött hús fogyasztásával.
Nekem tízen éve folyamatosan van macskám és nem volt még soha toxoplazma fertőzésem, mert ugye a vizsgálatnál az is kiderül.
De egyébként én is magánszorgalomból az Istenhegyin szűrettem le magam rá, mert a dokimnak nem akaródzott, holott szóltam a cicáról.
Szegény...biztos rengeteget aggódsz vagy aggódtál emiatt :?
Minden rendben lesz! :wink:

Kattkat

Kép
kattkat

Bzsy!
Bevallom töredelmeen, nem a memóriám ilyen szupi, hanem visszaolvastam az összes (azt a plusz egy) üzenetet, amit eddigi babanetes pályafutásod alatt írtál! :D
Ez nem semmi, ilyen baklövést!!!Ez a toxoplazma dolog nem egyszerű.... biztosan minden rendben lesz! Akkor ez viszont UH-n derült ki, ugye???? Mármint a tágulat... Ki volt az a doki, aki végül észrevette (a nem fogadott doki)???
Gyere gyakran, várjuk a babád érkezését! :) Fiú lesz, vagy lány?
Vendég

Kedves Mindenki!
Amennyiben a hétvégére szervezett baba-mama tali hozta ezt az irdatlan időjárást, kérek mindenkit legközelebb a "fenti megfigyelők" tudta nélkül szervezzetek, mert egyre több problémát jelent a sok víz. ;-)

Hmmm... szörnyű a fogadott doki "baklövése", éppen a kifizetett pénz miatt gondolná az ember lánya, hogy jól/ jobban odafigyelnek rá.
Az alapellátás engem 100%-san kielégít (igaz nincsen nyelvvel történő popsiápolás a dokik részéről). Több probléma adódott eddig nekem is a terhesség során és úgy tűnt, hogy kifogástalan ellátásban részesülök! Sajnos nem jó végig szorongani a babavárást ...
szilvi35

Szilvi! :)
tetszik a fogalmazásod, de ilyen "emelt szintű" ellátásban én sem részesültem, pedig nekem volt fogadott dokim. De nekem nincs is igényem a seggnyalásra, a gyomrom forogna tőle, hogy a pénzem után csorog csak a nyála... Sajnos van ilyen doki is.. Szerencsére a mi dokink nem ilyen... Én nem bántam meg, hogy volt fogadott dokim, de az az igazság, hogy nem tartom valószínűnek, hogy másképpen alakult volna bármi is, ha nincs. Én viszont másnál nem voltam/vagyok hajlandó szülni...Így is baromira féltem, hát még ha valaki idegen csinálta volna....
Az, hogy hogyan bánnak az emberrel, az a péterfys tapasztalatom alapján attól függ, hogy melyik dokinál szülsz. Teljes mértékben függetlenül attól, hogy fogadott vagy sem...
Vendég

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a válaszokat, nagy segítség ez számomra.

Adrienne: igen, az agyi oldalkamra tágulat egy ultrahangon derült ki, és csak bízni tudom abban, hogy még időben......... A doki a toxoplasmát nálam elintézte annyival, hogy kutya, macska van? Mondtam hogy nincs, na ennyiben maradtunk............

Azóta amúgy voltunk különböző ellenőrzéseken, és reagál a gyógyszerekre mind a baba, mind az én szervezetem, úgyhogy remélem, hogy tényleg nem lesz gond.

Persze minden eshetőséggel eljátszottam már, mi lesz ha alapon...........volt is egy jó pár álmatlan éjszakám!

A harmadik ellenőrző ultrahangon mondta az ottani orvos (Sote I-es klinika), hogy mostmár csak a szülésre koncentráljak, szóval azóta csak azt sújkolom magamba, hogy lesz egy gyönyörű, és legfőképpen egészséges kisfiam!!!!

Szép napot mindenkinek!

Bzsy
bzsy

Sziasztok!

Bzsy!

Sajnálom azt a tortúrát amin keresztül mentél, de biztos minden renben lessz.
Írj majd még és várjuk a híreket, hogy, hogy mentek a dolgok!

Lányok!

Teljesen kész vagyok ettől az időtől!
Nem, hogy gyümölcs nem lessz a fán de lassan már levél sincs rajtuk ettől a bolond széltől!
Tuti megint minden zöldség, gyümölcs arany árban lessz!
A gatyánkat rá fogjuk fizetni!
Remélem hétvégére már jobb idő lessz!

Kincső is ad már ki minden féle hangot sőt énekelni nagyon szeret!
Énekelnek neki a nagyok és utána ha elhelgatnak akkor ő kezd énekelni! Cuki pofa nagyon! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Lányok !

Minden oké?
Mindenki rendben van?

Ma még nem jártatok erre!

Mi mostmár nagyon utáljuk ezt az undi időt!
Kincső nagyon nyügi napközben! Már jó pár napja ki sem dugtuk az orrunkat sem. És ennek ellenére elkezdett folyni az orra!
De nem tud okos lenni az ember, hogy most ki vigye a gyereket vagy sem! Lehet, hogy az a baj, hogy nem vittem ki?
A jó fene sem tudja! :?

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Igen, talán már lassan vége lesz az özönvíznek.
Apukám szerint gyümölcs nem lesz az idén, mert le/elverte az eső (nem nagyon lesz tehát pájinka sem :) ).

Most volt az első éjjel, hogy arra keltem marja a gyomorsav a torkom :(. Gondolom a bébi felért a gyomromig. Csak úgy pattantam ülő helyzetbe... elég rosszul alszom. Estére szorongós leszek sajnos.

Meg furcsa fájdalmaim kezdenek lenni, olyan mintha megütöttem volna a lengőbordáimat és a szegycsontomat, de nem lila csak fáj, tapintásra is érzékeny. Nektek is volt ilyen?

Meg a hátam is fáj. Nem a derekam, nem a gerincem, hanem a hátam. Olyan, mintha a tüdőm fájna.

Közben meg egyre jobban érzem a kis tündérkét. Már nem rugdos, hanem forgolódik és érezhetem az egész csöppnyi kis testét. No! Ez kárpótol mindenért :).

Tudom, tudom... hisztis vagyok.
szilvi35

Sziasztok!
Szilvi!
Én is éjjel állandóan arra keltem, hogy mar a savam. És itt a lányok javasolták, hogy egyek háztartási kekszet. Odakészítettem az éjjeli szekrényre, és ha felkeltem, megettem félálomba 2-3 kekszet, és teljesen lekötötte a savat. Meg még egy plussz kispárnát tettem a fejem alá. De ez nem mindig volt jó, mert reggelre sokszor elzsibbadt a nyakam. A keksz viszont mindig bejött.
Nekem sem a bordám, sem a hátam nem fájt. A derekam, csípőm, meg a lábaim az igen.

Na igen, pont most néztem meg a kertet. Leverte az összes barackot, meg a cserecsnyéből is. Még a leveleket is megtépte, tele a kert vele. Ami cseresznye fenn maradt a fán, az megrepedt az esőtől. A bab, zöldbab olyan, mintha elfagyott volna. A hagyma, fokhagyma szárát letördelte. A spenótot úgyszintén, de azt anymám lelegelte valamelyik este, hogy akkor legalább az bekerüljön a fagyiba. Szerintem be lehet idén füvezni az egészet.
De!!! Legalább a házunk nincs víz alatt! Mert van aki tényleg egy élet munkáját vesztette most el. Mi ahhoz képest a mi kertünk.

Remélem azért ma már legalább a kölkök ki tudnak menni.

Na megyek mosni, kihasználom, hogy nem esik. Már a fürdőbe is katasztrófális állapotok uralkodnak a sok szennyes miatt :?
szonja77

A csípőm nekem is szokott(lezsibbadós fájás), lábközé párna és forgolódás megoldja, azzal nincsen bajom.. de ez a hátfájás...
A kekszeset kipróbálom, jó ötlet!

Igaz, valaki az élete munkáját veszítette el. Szörnyű belegondolni :-(.

Viszont ma sokat süt a nap!
Megyek is, keresek valami járkálós elintéznivalót :-).
szilvi35

[quote="szilvi35"]A írta:szilvi35 csípőm nekem is szokott(lezsibbadós fájás), lábközé párna és forgolódás megoldja, azzal nincsen bajom.. de ez a hátfájás...
A kekszeset kipróbálom, jó ötlet!

Igaz, valaki az élete munkáját veszítette el. Szörnyű belegondolni :-(.

Viszont ma sokat süt a nap!
Megyek is, keresek valami járkálós elintéznivalót :-).

... megjöttem.
Néztem pelust is, 37-38 Ft/db körül vannak 3-6 kg között
szilvi35

Sziasztok!
Én is megjöttem... ma voltunk koponya-csípő-hasi UH-n, nna, meg szemészeten a kicsilánnyal... Átmosták a könnycsatornáját a kincsemnek... Annyira sajnáltam... Olyan keservesen sírt.... Remélem minden rendben lesz most már vele, és nem kell mostanság fájdalmakat átélnie...
Szilvi! Hát és borda fájásom nekem is volt... Minden levegővétel fájdalommal járt... Feszítette a babóca... Meg a szeméremcsontom fájt baromira... Ne izgulj, nemsokára elmúlik majd! :D
Vendég

Sziasztok!
Én sem tudom megosztani az élményeimet borda és hátfájás ügyben, bár hátfájás a vége felé volt, ha sokat ácsorogtam vagy mentem. Viszont szülés után 1-2 hétig borzadály, mennyire fájt a hátam, amíg D. súlyát megszokta.
Szilvi,nem vagy hisztis, csak egyre közeledik a nagy nap. :lol:
Nekem az utolsó hetekben volt néha savam.
Illetve inkább olyan érzésem volt éjjel, mintha a vacsora egy része még a torkomban figyelne és már elkezdett volna bomlani boáááááá....de olyan is volt, hogy faszán vissza bluggyogott egy kis sav.
Én is próbáltam a kekszet több-kevesebb sikerrel, aztán vettem Rennie-t. Azt lehet terhesen is szopogatni.
Nem mindig, de segített.

Adrienne!
Szegény Picurka! végignézted a könnycsatorna pucolást?
Azt hogy csinálják? Nagyon durván hangzik...:(

Szonja!

Sajnálom, hogy kárba veszett a munkátok. :(

Sose tudom száraz szemel végignézni a tévében azt a sok szerencsétlent, aki elkeseredetten próbálja menteni a menthetőt a víz alatt lévő házából.

rólunk:
Domi extra figyelmet követel magának a szar idő óta.
Nem tudom van-e összefüggés, mert eddig front-rezisztens volt.
Két napra visszatért a hasfájás is az esti evés után. :(
Napközben alig alszik, akkor is csak 10 és 30 perc közötti időket.
Tegnap és tegnapelőtt visítva üvöltött, amikor beleraktam a fürdővízbe. Ki is kaptam hirtelen, mert azt hittem, hogy forró a víz. Mindig leellenőrzöm, de aznap a vízhőmérőre hagyatkoztam. Végül is nem volt meleg, de nagyon nem csipázta. Üvöltött, mint a sakál.
Tegnap már behoztam a kiskádat a szobámba és megpróbáltam ott fürdetni, mert nálam van a legmelegebb, de amint vizet ért a lába rázendített.
Hát remélem ma már nagyobb sikerrel tudunk pancsolni, mert holnap szurit kap, úgyhogy nem akarom este fürdéssel macerálni, anélkül is elég nyafi lesz szerintem.
Amúgy megkezdtem a zenei nevelését. Már mocskosul untam a gyerekzenéket, ami van nekem, úgyhogy áttértem a saját kedvenceimre.
:lol:
Ja, és lassan egy hete, hogy éjjel is igényel egy kis üzemanyagot, így 4-5 körül szoptatok, bár ma speciel én ébresztettem 7 körül, hogy egyen, mert minden nap 7:45 körül hozza az ételfutár az ebédemet és nem akartam, hogy mellemen a gyerekkel kelljen kicsámpáznom ajtót nyitni. Nem mintha jellemző lenne rám ilyesmi. :)

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat!
Bevallom töredelmesen, nam tudtam végignézni, mit csinálnak Vele... Megkérdezte a főorvosasszony, hogy nem leszek-e rosszul. Én meg nagy vagányan rávágtam, hogy nem... Az első "eszköz" kézhezvétele pillanatában kirohantam a kezelőből :( Kihallatszott, ahogy sírt szegény... Zaránd 4 hónapos volt, amikor egy ciszta volt a szemgolyóján. Érzéstelenítés után simán egy tűvel kiszúrták neki. Azt végig tudtam nézni. Ezt nem... :( 1 hétig csepegtetni kell még a bal szemébe és a bal orrlyukába. Remélem ezek után végleg megszabadulunk a makacs csipától! :)
Vendég

Ildóca!
Nagyon Boldog Születésnapot Kívánunk! :)
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?