Új privát üzeneted érkezett!

És Adrienne is előkerült :)

Kattkat! Mi a fejőgéped márkája (csak, hogy tudjam, mit nem szabad venni)?

Jó lett a vércukrom meg mindenem.. egy kicsit vérszegényke vagyok, de az nem tragikus :)
Jáhííííí, mire jön a bébi, rendben is leszek :D
szilvi35

Szilvi!
Ilyen a mellszívóm.
http://gyogyseged.hu/baba-mama-termekek ... ZgodTUAL8w
Én is úgy kaptam, szóval nem buktam rajta.
Kétszer volt össz-vissz az eddigi szoptatós pályafutásom alatt olyan, hogy szét akartak durranni a melleim, az is még az elején.
Akkor használtam, aztán azóta se.

Kattkat

Kép
kattkat

Ja! És gratula a jó laboreredményhez!

Csajok!
Valaki próbálta már a szaporító fejést?
A másik topicban ajánlották, de én eddig lusta voltam.
Viszont akinek elektromos mellszívója van, nem olyan macerás.
Abból áll, hogy mindkét mellett le kell fejni szépen egymás után, mégpedig 7-7, 5-5, 3-3, 1-1 percig, tehát egyik mell 7 perc, másik mell 7 perc, aztán egyik 5, másik 5....még akkor is, ha épp nem jön belőle semmi, lényeg, hogy ingert kapjon.
Állítólag másnapra, harmadnapra meghozza a tejet.

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!
Nagyon aranyos Domi baba! Hány cm? Szerintem egyébként tök mindegy mennyit hízik, ha hízik. Nem kell minden babának egyformán fejlődni. Bár lehet, hogy a védőnők most nem értenének egyet velem.

Adrienn!
Nekem van Mecsek teám itthon, de nekem azt mondták az a babának jó hasfájásra. Viszont asszem abba is van valami köményes cucc, szóval a Laktoherbbel talán nem kellene együtt innom, nehogy megint visszatérjen a hasfájás.

Én ilyen tejszaporításról még nem hallottam. Amikor a gyerek beteg lett és bementünk a Tűzoltó u-ba, előtte már volt 160-180 gramm tej egy cickóba. Akkor én úgy csináltam, hogy az egyik cickóból evett, a másikból meg fejtem le egy kicsit, hogy azt is érje egy kis inger. És kb. 3 nap alatt lett a 180 gramm. Igaz, hogy nem 50-ről indultam, hanem 100-120 grammról. Ja, de megittam hozzá min. 4 liter folyadékot, és ettem 5x. Jó, tízóraira, meg uzsira csak egy almát, vagy egy kis szeletke szendvicsit, vagy egy pésütit.
És éjjel is felkelt enni. Nem 3 óránként, hanem elalvás után olyan 6-7 órával. És az pont jó volt.

Mi most 5x eszünk egy nap. Estére odaadom neki mindkét cickót, mert akkor már elég kevéske van mindegyikbe. 4 órával lefekvés után kelek fejni, de mint mondtam, nem fejem ki üresre és asszem ez a baj. Mivel 9-10 órát alszik egybe, reggelre mindkettő a fejés ellenére is fullos. Akkor megkapja az egyiket, a másikból fejek ki 70-80 grammot. És utána 3 óránként egy cickó. De ha éhes, akkor 2-2,5 óránként is. De pl. tegnap előtt olyan kevés volt, hogy három óránként evett mindkettőből és estére megkapta a lefejtet is. Az a baj, hogy második etetésre abba a cickóba amiből eszik, már este óta pang a tej, mármint, hogy csak fejek belőle, de nem üresre. Úgyhogy most éjjel 4,5 óra múlva kelek és mindkettőt üresre fejem.

Kattkat! Ha kipróbáltad ezt a tejszaporítást, akkor oszd meg légyszi, hogy bevált-e.

Na megyek megetetni a dedet....
szonja77

Lányok!
Légyszi MINDENKI írja meg, hogy hányan jöttök hétvégén, és ki.mit iszik, hogy a héten meg tudjam venni! :)
Szonja! Van Mecsek teából többféle is. Van baby tea, tejszaporító tea, fogyókúrás és elhízás elleni is... Meg még ennél is többféle...
Kattkat! Ezt a tejszaporító fejést hányszor és milyen időközönként kell ismételni??? Nekem is ugyanolyan mellszívóm van, apa vette még amikor Zaránddal voltam terhes. Nem használtam, mert nem volt tejem, nem igen volt mit fejni. Talán 3x-4x használtam csak. Most akart venni nekem elektromosat, de mindenki lebeszélte róla. A gyerekorvos, a védőnő (támadónő, hehe), és még 1-2 ismerős is, hogy nem jó az elektromos, jobb a kézi. Megmondom őszintén, már bánom, hogy hagytuk magunkat... majd a következőnél! :D
Szilvi! Örülök, hogy jók a leleteid! A TSH-d hogy áll most??? Azt is sikerült már rendbe tenniük???
A táblázat készülne, ha nem csak 2 embertől kaptam volna a kért adatokat: teljes név, e-mail, telefonszám, illetve ezen felül bármi adat, amit szívesen megosztassz a topictársakkal...
Vendég

Adrienne!
Mi ketten megyünk anyóssal és szénsavmentes vizet innánk.
Fú, nem tudom milyen sűrűn kell alkalmazni a szaporító fejést.
Majd megkérdezem.

Szonja!
Megpróbáltam lemérni Domit, de nem nagyon sikerült, mert nagyon csápolt.
Olyan 65-68 cm között szerintem.

Kattkat

Kép
kattkat

A TSH; T3; T4 is rendben van, ott egy hete voltam :)
Most így a harmadik trimeszterre már összekapom magam... most aztán sírjak vagy nevessek? :D
szilvi35

Sziasztok!
Adrienn!
Igenis értettem: mi négyen megyünk: 2 felnőtt + egy 3 éves + egy bébi. Én mentes vízet iszok (mindegy, a csapvizet is megiszom), apa bubis vizet (márka ugyancsak mindegy). A fiatalúr is mentes vizet iszik. A bébi meg cickófüggő :) de ezt úgyis tudod.

Nem tudom, miért mondták, hogy nem jó az elektromos. Ha már fejni kell, akkor szerintem egyformán szív mindkettő, nem? De az elektromostól legalább nem rohad le a kezed. Nekem a barátnőm mondta, hogy ha jót akarok és nem akarok izmozni, akkor elektromosat vegyek. Éshát bizony kellett is az elsőnél. Azért érdekelne, hogy mit mondtak, miért nem jó az elektromos?

Küldöm az adatokat!

Hánykor találkozzunk? Mármint a találkozón.
szonja77

Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy mi kell a baba anyakönyvezéséhez. Nem vagyunk összeházasodva. Akkor hova kell mennem és mit kell tennem? Tudja ezt valaki? Nem találom a neten :(

Mit intéz el a kórház? És mit kell nekem intéznem?
szilvi35

Sziasztok!

Úgy néz ki meggyógyultunk, remélem ez marad a hétvégéig is. Arra gondoltam, én csinálok májas batyukat, azt a szomszédaim is szeretik :)
Adrienn! Mi 4-en megyünk, ebből persze 1 nem eszik-iszik. A nagyfiam almalé- ill. teaivó, de mindhárman megiszunk szinte bármit, a csapvizet is. Szénsavas persze a tejcsi miatt csak mértékkel. :)

Kattkat! Nagyon édes Domi baba. Vidám, kiegyensúlyozott gyerkőcnek látszik. Ne aggódj, a nagyobb súlyú babák lassabban híznak, szép lenne 11 kilósan, ha ő is megduplázná a súlyát fél éves korára. Bevárja a piciket, asszem kb 1 éves korukra érik utól egymást.

Szonja, Kattkat! Ennyi tejserkentő szerintem teljesen felesleges, max 1-2 féle. De igazából a baba a legjobb tejserkentő. Az éjjeli ébresztés/ fejés tényleg hasznos lehet, de hosszútávon fárasztó. 1szer még fel lehet kelni, de az sem jó, ha nagyon a pihenés rovására megy a dolog. Mielőtt bevetettük a tápszert nekem is nagyon apadozott már a tejem annyira kimerültem az állandó szopitól. A legjobb ha nappal gyakrabban szopizik pár napig a pici, állítólag 2-3 nap elég szokott lenni. Persze ez rátok vonatkozik leginkább, akinél van is mit szaporítani:-) Illetve fontos a tejszaporításhoz minden szopi után fejni, akkor is, ha csak pár ml jön le. Nekem amúgy géppel sosem sikerült szopi után kicsalni semmit a ciciből, de kézzel 5-10-15 ml is kijött alkalmanként. Sőt amikor géppel fejem, akkor is kijön még pici utána.
Kézi mellszívóból az aventeset dícsérik a legtöbben, amit kattkat is használ. Nincs azzal semmi baj, bár ez egyedi, hogy kinek mi válik be. Általában viszont minden mellszívóra érvényes, hogy idő kell, amíg hozzászokik a cickó a másfajta ingerhez. Első pár alkalommal még sokkal többet kell küszködni. Nekem most elektromos van, és nagyon örülök, hogy megvettem. Eleinte 3/4 -1 óra alatt jött le az az 50-70ml, mostanra viszont már van, hogy 20 perc is elég. De különbség van 2 cici között is. Nekem az egyikből egyből megindul, míg a másikból 1-2 percig semmi, a végén meg általában ebből jön a több.

Szilvi! Ha jól tudom apasági nyilatkozatot kell vinned, ha nem vagytok házasok. A kórház intézi már az anyakönyvi kivonatot, a lakcím- ill. TAJ kártyát, postán ki is küldik. Neked az adókártyát kell intézned, ha kell (pl. szocpolhoz). Amikor megkaptad a papírokat, akkor tudod intézni a családit és az anyaságit az Államkincstárnál, ill. a THGYÁS-t, ha még nem kapod, ha lejárt akkor pedig a GYED-et a munkáltatódnál, vagy ha ott nem tudod, akkor az OEP-nél közvetlenül. Úgy emlékszem, már csak ennyi az összes intézniavaló.

Bea
beubaba

Sziasztok!

Itt vagyunk ám mi is! :D
Beubaba!

Örülök, hogy meggyógyultatok! :D

Adrienn!

Mi megyünk mind a 6-an de ebből csak 5-en eszünk iszunk!
De teljesen mindegy, hogy mit iszunk bármilyen üdítőt , vizet bármit megiszunk! :D

Én akkor sütök valami finomat nektek (édeset)!
Remélem jó időnk lessz!

Szép napot mindenkinek!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Bea! Nem úgy gondoltam, hogy egyszerre eszem-iszom ezt a sok tejserkentőt, hanem mondjuk a a Laktoherb tea helyett kipróbálok mást. Én éjjel egyszer kelek csak, akkor üresre fejem az egyiket, és a másikból is fejek. Napközbe meg 2,5-3 óránként eszik. Mégis délutánra már kevés van egybe, akkor már oda kell adjam mindkettőt. És a lefekvés előtti etetésnél már kell neki az, amit lefejtem. Egy héttel ezelőttig nem kellett és mégis aludt 9-10 órát, úgyhogy másra nem tudok gondolni, minthogy utolért bennünket a 3 hónapos növekedési valami. Tudod, amikor ugrásszerűen nő az étvágy. Állítólag ez 3, 6 hetesen és 3 és 6 hónaposan van. Ezt mondta még a kórházba a szoptatási tanácsadó.

Szóval szerinted mit csináljak? Nappal rakjam akár óránként mellre, akkor is, ha látszólag nem éhes? Mondjuk szerintem neki nem lenne ellenére az se, ha fél óránként tömködném a cickómat a szájába :)

Mondjuk asszem elsőnek lekattanok a témáról, mert már lehet, hogy ez is árt. Végül is nem kellett még pótolnom tápszerrel, és azért a fagyiban is van jócskán tejem.
szonja77

Hát csajok pont hétvégére mondtak esős időt :roll:
Ugye attól még megtartjuk???
Nálam csak egyetlen dolog jöhet közbe.
A vulkán.
Az izlandi.
Anyós pénteken jön haza Brüsszelből, de ha genyózik a vulkán, akkor nem indítják a járatokat, engem meg nem lesz, aki kivigyen.

Na, nekem ma már délben is mindkét csecsem oda kellett adni az kölöknek :? és azóta is mindkettőt kapja, bár azóta még csak egyszer evett.
Én van, hogy 1-1,5 óra múlva újra etetek. Eleinte nézegettem az órát, hogy 3 óránként egyen kb, persze ha óbégatott, hogy éhes, nem vártam meg míg eltelik a 3 óra. Ez csak támpont volt addig, amíg nem ismertem meg annyira Domi jelzéseit, hogy tudjam, ez az éhezős nyekergés, ez meg a "foglalkozz velem" című. Aztán gyorsan áttértem az igény szerintire.
Tegnapelőtt este megcsináltam a szaporító fejést, persze semmi hatása nem volt, úgyhogy tegnap semmi faxni, csak simán fejtem éjfélkor. Megint 120 ml jött ki a kettőből. Fele ment a fagyiba, másik fel meg a hüsibe. Este odaadom neki.
Nem rossz ez az Aventes valóban, csak macerásabb.
Mikor először próbáltam, semmi nem akart jönni. El is raktam, hogy ez nekem nem megy.
Aztán mikor egyszer majd szét durrantak reggelre a melleim és már úgy keltettem Domit, hogy egye ki mindkettőt rögtön de azonnal, de rajta is kifogott egy, akkor kénytelen voltam fejni. Rájöttem, hogy csak bénán raktam rá előzőleg.

Apasági nyilatkozattal kapcsolatban változott valami jan.1-től
http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=61448
nem volt türelmem végigolvasni a bömbölő Domival a háttérben, de hátha van valami hasznos benne

Kattkat

Kép
kattkat

Na ja, én is így csinálom: mármint, hogy ha egy óra múlva kér,
akkor adok neki. Mondjuk ilyen még nem volt. Általában azért 2 órát kibír. Ja, mert az éhes sírás nálunk mindentől megkülönböztethető. De gondolom nálatok is :)

Csak akkor azt mondd meg nekem Kattkat, hogy mindketten igény szerint szoptatunk és elvileg a tej a kereslet alapján termelődik, hogy akkor mi a bánatért csappan a tejünk?

K...a vulkán! Írd meg priviben honnan jönnél.
szonja77

Sziasztok Lányok! :)
Remélem nem lesz rossz idő hétvégén!!!
Szilvi! Apasági nyilatkozatot a lakóhelyed szerinti anyakönyvvezetőnél kell csináltatni (nálunk ott kellett), ez kell mindenképpen. Kell még ezen kívül a Te lakcímkártyád és személyi igazolványod. A kórházban mindent elintéznek: anyakönyvi kivonat, taj kártya, lakcím kártya. Nekünk az adókártyája is postán jött úgy, hogy mi nem intéztünk semmit! :)))
Vendég

Sziasztok!
Köszönöm az infokat! ...

Ééééés van babakocsim iiis! Kaptam a családból kinőttet :)
Fűűű, nagyon örülök neki!!! Kép
Kép

Nagyon örűűlőőők!!!
szilvi35

Kattkat, azért 1nél több alkalom kell hozzá, hogy a tejszaporító fejésnek hatása is legyen. Mondjuk én még nem tudtam magam nagyon rávenni, hogy kipróbáljam. Persze az is igaz, hogy 7 perc után én még nem tudok cicit váltani, hiszen akkor még jön. Mellszívóhoz van akinél az vált be, hogy bevizezi előtte picit a cicit, ezzel segítve elő a vákuumot.
Szonja, óránként azért szerintem csak ha kéri. 2 óránkánt is bőven elég. De ha igény szerint szoptatsz, és nem kér gyakrabban, akkor miből gondolod, hogy kevés? Méred? Lehet, hogy egyszerűen a két gyerkőc lefáraszt délutánra, azért kevesebb. Állítólag estefelé kevesebb van, de ilyenkor zsírosabb, táplálóbb is a tej. De lehet, hogy csak túlaggódod a dolgot :) Szerintem mindenképp próbáld meg inkább vagy mindig 2 ciciből (pár napig), vagy ha nem kell neki, akkor a másikat teljesen lefejni, (ill. éjjel is mindkettőt üresre). Max ha a következő etetésnél nem elég így neki, akkor odaadod amit előtte fejtél.
Nem is újságoltam, hogy kapunk pár napja a szomszédból tejcsit :-) Napi 100-200, de legalább ennyivel is kevesebb a tápi. Bár a tejem apadozik megint, nincs időm elég gyakran fejni, meg azért az nem olyan hatékony, mint a szopi. :?
beubaba

Szilvi!
Babakocsi rulez!:lol:
Egy gonddal kevesebb :wink:

Nah én meg vacsira oda akartam adni Dominak a tegnap éjjel lefejt tejet, de iszonyúan tiltakozott.
Pedig ki volt éhezve.
Se pohárból (pedig abból tankönyvi módon tudott inni) se kanállal. Cumiból nem akarom, nehogy bezavarjam.
Úgyhogy ma felkeltem éjfélkor, hogy Ő fejjen le, akkor legalább rögvest jó helyre megy.
Nincs értelme fejnem meg tárolnom, hacsak a hozzátápihoz nem használom fel valami főzelékbe.

Beu!
szomszéd tejecske szuper! :)

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!

Hát abból gondolom, hogy délelőtt az első két-három etetésnél 3 óránként kér, de utána már jóval hamarabb, 2 óránként kell neki. Meghát érzem a cickókon. És kb. 2 héttel ezelőtt napokig csak 4 óránként kért.

De igen, igazad van, túlpörgettem már a témát.
Ja, és úgy szoktam, hogyha nem elég, akkor odaadom mindkettőt, lesz ami lesz :)

Na a hétvége: a címet tudjátok, útleírást megadtam. Én kb. 10-re érek ki, attól függően, hogy reggel mikor eszünk, és hogy tudom útnak indítani a nyájat. Aki előbb ér oda, azt várja szeretettel a gondnok, akit Tibornak hívnak.
Ha kiérek, kiteszek a tábor előtt lévő villanyoszlopra egy táblát, péterffys babák felírattal (remélem nincs levédve :) ) színes lufikkal.

Lehet, hogy kinn fogok az apáktól annyi segítséget kérni, hogy az asztalokat, székeket segítsenek kirakni. Mert - és ne haragudjatok-de apa péntek este 6-ra ér haza, most nem tudom kiküldeni előzetesen terepet rendezni.

A nagyobb gyerkőcöknek hozzatok nyugodtan motort, labdát, mert el fognak férni - sőt remélhetőleg el is fáradnak rendesen.
Ki lesz nyitva 2-3 szoba, hogy tudjunk szoptatni, tisztába tenni, nagyobb gyerekeket altatni (bár az enyém ilyen eseményekkor úgy fel szokott pörögni, hogy ha megkötözném, se aludna el).

Hozzatok valamit kullancs ellen, mert gondolom lesz - ha már a belvárosban is találtak, akkor itt is valószínű.

Mindenkit várok szeretettel!
Kattkat! Téged ne szedjünk össze, ha genyózik a vulkán?
szonja77

Szilvi! Szuper a babakocsi!
És nekünk is kiküldték az adókártyát is, szóval azt se kellett intézni.
szonja77

Sziasztok Lányok! :)
Már tesztelés alatt van a "közös" e-mail cím. :)
Szilvi! Szuper a kocsi! :)

Nem ér kinevetni, de én most összekeveredtem, mikor lesz a találkozó, szombaton vagy vasárnap??? :) Teljes káosz van a fejemben!!! :D
Vendég

Adrienn!
Szombaton lesz. És nem nevettelek ki :)
szonja77

Úgy látszik nem csak a kismamaság jár zavarossággal, hanem utána is :D :D :D
Adrienne! Nem megbántani szerettelek volna! Nevessünk együtt
:D

A babakocsi köszöni a dicséreteket! Igyekezett jó formában lenni és nagyon várja már a személyes találkozót :wink:
szilvi35

Szonja!
Ne har, már egyszer nekifutottam ma a válasznak, csak közben megszakadt a mobilnet, aztá márnem volt kedvem újraírni
Nagyon rendes tőled, hogy felajánlod a fuvarozást, de nem tudom hogy férnénk el az autóba, ha csak nem mikrobuszotok van vagy ilyesmi, mert az én babakocsim, meg a tiétek + nem tudom Ti hányan vagytok (4?) és még én is...
Egyébként közben észrevettem, hogy anyós mégis itthon hagyta a slusszkulcsot meg a kocsi papírokat:)
És még ki is rakta nekem jól látható helyre, csak nem vettem észre.
:roll:
Szóval elvileg nincs akadály. Bár elég rég ültem volán mögött.

Ma felavattam a MeiTai-t. Domi uh beutalóját kellett megkaparintanom a gyerekorvostól.
Kissé tartottam attól hogyan viseli a kölök, de még szinte el sem indultunk már bealudt.
Holnap is ebben viszem a MÁV-ba agyi és hasi uh-ra.
Indulás előtt egy ilyen klasszik hát középig felkúszó fosást produkált.:)
Meg kellett fürdetni.
Nagyon rendes volt, hogy nem út közben küldte ki. Akkor csúszkálhatott volna benne, amíg hazaérünk. :lol:

Jajjjj és nem is büszkélkedtem még vele, hogy vasárnap Domóka hasról hátra fordult!!!!! hihihihi
Nem láttam, de 100-ból 100-szor hasra teszem le aludni. Ez akkor is így volt én meg fürdőszobát sikamikáltam.
Hallottam, hogy ébredezik, majd sírdogál, végül üvölt.
Miközben vágtattam a szobánk felé, elhallgatott. Feltéptem az apácarácsos ajtót (cica ellen védi a szobánkat) és látom, hogy hanyatt pislog rám, szorosan a rács mellett :lol: :lol: :lol:
Azóta nem gyakorolta, gondolom ez is véletlenül sikerült, de akkor is büszeanya vagyok :)

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!

Szilvi tényleg szuper a bébijárgány! :D

Adrienne!

Nem vagy egyedül! Nekem tudod hányszor káosz van a fejemben!
Sokszor azt sem tudom, hogy milyen nap is van! Mikor hova kell szaladnom!
Ma például vártuk a doktornénit és olyan sokára jött, hogy elkezdtem gondolkodni biztos, hogy kedd van és biztos mára mondta, hogy jön! :roll:

Egyébként próbáltam, hogy felírok mindent egy noteszbe de ez nem jött be mert volt, hogy úgy elpakoltam, hogy fogalmam sem volt hova is raktam! Na most nevessetek! Azért ez már nem egyszerű!
Tavaly jó volt mert vettem egy családi naptárt és azt kiakasztottam,
abban mindenkinek minden napra volt egy rublika és oda mindent bevéstem! Ja és még keresni sem kellett!
De idén sajna nem kaptam! :?

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!

:)

Ildóca! Nekem naptáram van, kb. 120 Ft-ba kerülhetett, tudod, olyan egyszerű, spirálos. Abba szoktam mindent beírni és az asztalon tartom (egy jól látható hely). Na, oda szoktam felírni minden időzített, fontos dolgot. Jellemzően nagyon gyorsan mert, ha nem írom fel, akkor feledésbe merül. Naptár és feljegyzések nélkül nem menne, az 100%!

Szép napot Mindenkinek!!!

Mit gondoltok? A járgánynak átfordítható a tolókarja (vagy mi az?)?
szilvi35

Sziasztok!
Kattkat!
Hát nincs mikrobuszunk, sajna, pedig lassan kellene, mert most már anyum nem tud velünk jönni. Max. a csomitartóba. Már ajánlgattam neki, de nincs benne semmi kalandvágy :)

Úgy gondoltam, hogy ha ilyen VI.-VII.-VIII.-IX.-V.-XIII.-IV. kerületből jöttél volna, mituán apa letett minket, elment volna értetek.

Hát azért van benned erő! Már én is párszor magamra kötöttem a kölköt, de legutoljára anya szedte le rólam, mert nem bírtam még azt se. Ez a múlt héten volt, amikor fél kilóval voltunk elmaradva Domi mögött. És csak a henteshez mentem, ami három házra van tőlünk. El is sírattam a hordozókendőt, mert asszem én ezt a gyereket már csak elvétve kötöm magamra.

Ja! És a LEGLÉNYEGESEBB!!! Az én babóm is átfordult tegnap hasról hátra 2x is. Azért 2x, mert én szemét anya éltem a gyanúperrel, hogy előszőr csak véletlenül sikerült, mert elhúzta a buckó. De nem, mert megcsinálta még 1x.

Nekem füzetem volt, de mindig elfelejtettem megnézni :) Most, ha nagyon fontos dolog van, akkor rikító filccel, kb. 80-as betűnagysággal ráírom egy A/4-es lapra és kiragasztom a bejárati ajtóra. Igaz, ha három gyerekem lenne, akkor tapétáznom kellene :) Az oltások dátumát meg valamiért (tán tapasztalatból) az aszisztens néni mindig beírja a kiskönyv hátuljába. Nem is sejti, hogy amint kijövünk a rendelőből, én rögtön megnézem, mert már el is felejtettem. Megviselnek az oltások...

Szilvi!
Ahogy a képet elnézem, szerintem igen, ha nem bocsi...
Keress rajta valami gombot, vagy kallantyút a fogója közelébe.
Asszem minden kapott babakocsinál hasonló érzesem volt, mint most neked :) Az elsőnél az egész család körbeállta, és mindenki hozzáadta a tudása javát :) , ami nulla volt.

Na megyek felkeltem, mert durran a cickó...
szonja77

Sziasztok Lányok!
Nna, akkor mi az átfordulással is el vagyunk maradva... Abigel nagyon nem szeret hason lenni, azonnal üvölt! Többek között ezért is gyenge a nyakacskája még. A "támadónő" azt mondta, akkor is tegyem hasra... Háát, nem mindig van szívem (és idegrendszerem) hozzá, mert nagyon sír szegény... Zaránd 5 hónapos volt, amikor először átfordult. Nála is ment a riogatás, hogy húúúú, biztosan baj van vele, már rég át kellett volna fordulni, stb... Most kenterbe veri a 4 éveseket is a játszótéren, úgy mászik fel mindennek a tetejére! :)

Szilvi! Igazán nem akarlak elkeseríteni, de én szinte biztos vagyok abban, hogy nem lehet átfordítani a tolókart. Ez egy ún. "ernyőkocsi", azoknál nem igazán lehet ilyet csinálni. A nagyon profiknál is max. olyat, hogy az ülőrészt tudod mindkét irányból feltenni a vázra. A tolókar átfordíthatósága a lapra csukható kocsika jellemző. De ez miatt szerintem nem kell aggódni, Zarándnak is olyan kocsija volt, aminek nem lehetett semmilyen módon változtatni a tolásirányát, mégisjól elvolt benne... :)
Vendég

Sziasztok!

Hát mi is el vagyunk maradva az átfordulással, mert még Kincső sem fodul át azaz egyszer véletlenségből!
Bár ő inkább hason van, aludni is csak úgy hajlandó. az viszont igaz, hogy bróbálkozik hasról hanyat forduni mert csak egy hajszálnyi válassza el attól, hogy teljes legyen a siker!

Adrienn!

Nekünk is azt mondták, hogy gyenge a nyakizma mert nem volt kedve éppen akkor emelgetni a fejecskéjét amikor ot voltunk!
Szeretem én is amikor próbálják ilyesztgetni az embert!

Szilvi!

Sajna tényleg nem lehet ezeknek az esernyőre csukható kocsiknak fordítani a tolókarját és a tied is esernyő babakocsi!
De szerintem a célnak teljessen megfelel! Nekem sem lehetett sosem megfodítani a tolókart a régi kocsinknál pedig lapra csukható volt a mienk is!

Most nekünk is kölcsön kocsink van de ezt sem lehet forgatni!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Köszönöm a segítséget. Nem vagyok emiatt szomorú, jó ez így is :)
Sőt! Tök jó!
Csak kíváncsi voltam... közben eszembe jutott, hogy inkább megkérdem, mint kézhezvételtől számított 5 napon belül szétszereljem, mert az hiszem, hogy lehet :D

Elszomorítanak a kengurus hírek. Terveim szerint testre rögzített gyermekkel róttam volna az utcákat (kivétel a bevásárlás). Az eszembe sem jutott, hogy súlya is van a bébiknek...
szilvi35

Sziasztok!
Húúú de profik vagytok babakocsi ügyben. Honnan láttátok, hogy ez esernyő kocsi... bár tök mindegy, én anti talentum vagyok ... :)
Egyébként az enyémet se lehet forgatni.

Lányok!
Semmivel nem vagytok elmaradva - persze ezt Ti is tudjátok. Két hete, mikor a védőnőnél voltunk, még meg sem emelte a fejét - olvassátok vissza, még írtam is. És én sem teszem hasra mindig, több okból: ha evés után még 2 órával is köpködi vissza a kaját, nem teszem le. Ha elalszik és úgy ébred, hogy éhen akar halni, megint csak nem teszem hasra, mert felesleges. Tehát az az ideális, ha nem alszik két etetés között. Na de ekkor se mindig úgy van, ahogy én akarom: van amikor üvölt és nem akar hason lenni. És én sem üvöltetem, hiába mondta nekem is a védőnő.

Igazság szerint a fürdőkádba szerett bele a hason fekvésbe, mert pont szembe vannak vele a tusfürdők és imádja nézni. Tisztára behergeli magát, mikor már nem bírja a karom és visszafordítom.

Engem meg a naggyal riogatnak: mert ő se nem kúszott, se nem mászott. Hogy majd tutira diszlexiás (bocs, nem tudom, hogy írják), meg hiperaktív, meg tudom én még mi lesz. Persze benne van a pakliban, de nem hiszem, hogy 100%-ra minden gyereknek lesz valami baja, ha nem kúszik. Mi a véleményetek?
szonja77

Szonja!
A diszlexia nálunk is erősen benne van a pakliban, mert a férjem mindkét tesvérénél a fiúk diszlexiásak.... Mi sem kúsztunk (csak hátrafele), meg másztunk.... Már utána jártam, van egy olyan program, hogy Varázsbetű. Még nagyon nem vetettem bele magam, de lassan muszáj lesz, mert már óvodás kortól felkészíti a gyereket, és állítólag mire iskolás lesz, már nyoma sincs a diszlexiának. (amúgy én sem tudom, hogy hogyan kell írni). Mondjuk olyan nagyon nem hiszek benne, de ártani biztosan nem árt! Spéci játékokat és foglalkoztatókat tartalmaz.
Én anno Zarándot 6 hónaposan elvittem egy Dévényi módszeres szűrésre (védőnő ajánlotta, a születés hete keretein belül). Háát, nagyon durván lehúzta a gyereket. Sírva jöttem ki... (hipotón, az egyik lába hosszabb, mint a másik, mi az, hogy hátrafele kúszik és ezt miért hagyom, stb...) Azt sem tudtam, hogy hova szaladjak a gyerekkel.... Szerencsére Apa észnél volt, és észhez térített engem is. Ugyanis a nagy ijedtégben az eszembe sem jutott, hogy ha valami gond lenne a gyerekkel, akkor azt a fejlődéskövetéses vizsgálatokon azt jelezték volna! (mert mi 1 éves koráig jártunk gyermekneurológushoz a MÁV kórházba, mert Zaránd problémás terhességből született sürgősségi császárral). Rá is kérdeztem következő alkalommal, és a doktornő nagyon fel volt háborodva, hogy miért kell megrémíszteni a szülőket, ennyire nem szabadna pénzt hajhászniuk!!! Ennak ellenére megnyugtatásul elküldött ortopédiára is, ahol szintén "kiröhögték" ezt a kókler Dévényist...
Sajnos az a doktornő már nincs a MÁV kórházban, mert a lányt is szívesen hortam volna hozzá (ugyanis Ő is ugyanolyan problémás terhességből született, ugyan nem sürgősségi volt a császár, de nála is volt oxigénhiány a születésekor), mondjuk a Péterfyben azt a "tündéri" gyermekorvost nem érdekli az ilyesmi, és ott nem foglalkozik ilyenekkel senki...
Vendég

Szonja!

Ha ez megnyugtat nekem egyik lányom sem mászott egy centit sem!

És nem letttek diszlexiásak, semmi bajuk és nagyon jó tanulók a suliba!( Egyébként én sem tudom hogy írják rólad másoltam)

Csaba viszont gyorsabban mászott mint ahogyan én futottam!

Na majd meglátjuk Kincső fog-e mászni!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
A Dévény módszerről:
http://www.mackorendelo.hu/index.php?op ... Itemid=104

(hirtelen ezt találtam)

Adrienne sajnálom, hogy így megijesztettek. Elég nagy barom az, aki egy szülővel ilyen nyers stílusban kommunikálja le a dolgokat.... No comment.

A Dévény módszert nem ismerem, viszont nagyon sok jót hallottam róla! Mivel egy baromarcú Dévényest fogtál ki, el is vették a kedvedet, de próbáld "elengedni" a sztorit.

A korai fejlesztés nagyon fontos!!! Fogjátok látni az iskolában a hasznát. Ha odafigyeltek a fejlesztésre, akkor nagyon sok kellemetlenségtől, sérüléstől kímélhetitek meg a kicsiket.... szerintem megéri.

Ha érdekel egy-két lehetőség, akkor megpróbálom összeszedni és belinkelni, amit találok.

Nem olyan fasza dolog az a diszgráfia/-lexia/-kalkulia..., hogy elmenjetek mellette. Egy életre elveheti a gyermekek kedvét a tanulástól a sok kudarcélmény....

Van itt valaki, aki gyógypedagógus. Nem? De? Ő szerintem többet tud erről...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szilvi35 2010.05.12 11:12-kor.
szilvi35

Adrienne!

Akartam kérdezni, hogy írtad tesztelés alattvanna az e-mail címek!
Küldtél is valamit e-mail-ben?
Mert én nem kaptam semmit ha igen!
Vagy ha nem akkor mit jelent, hogy tesztelés alatt!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!

Ildóca! Köszönöm! A te lurkóid is nagyon édesek!

Adrienn! Neked is tündéri gyerkőceid vannak!

Szilvi! Tök jó az a babakocsi. Én húztam magam után, ha nagyon zavarta a picit a nap vagy a szél, vagy amíg nem nézelődik sokat, eltakartam egy pléddel.

Mi is jártunk a nagyfiammal neurológiára hypotónia miatt, persze kinőtte. 5 hónaposan fordult át először. Ő sem kúszott, mászni is csak akkor kezdett, miután felállt 10,5 hónaposan, sőt akkor is üét fel először. De már rég utolérte a társait. Ő másképp oldotta meg a közlekedést: nagyon profin gurult hónapokig :) Most meg az aktuális paránk, hogy még nem beszél. De majd megtanulja azt is, akkor meg majd egy kis csendért fogok rimánkodni, ahogy ismerem.
A pici meg úgy tűnik pont az ellentéte a bátyjának: 4,5 hónapos és már 1 hete térdel (persze még nem tökéletesen) és rugózik, ugyanígy csinálja az ölünkben is, megtámasztja a lábát és feláll-legugol és rettentően örül magának :) Nagyon édes! Sőt, picit már kúszik is, tegnap több, mint 1 métert haladt a rágókájáért!
Nem tudom melyik a jobb? nemsokára futhatok utánuk kétfelé, nem hiányzik még :D

Szonja! Mi 10 körül tuti nem érünk oda, de gondolom úgysem szaladtok el :) A reggeli rituálék nálunk nagyon lassan mennek, ráadásul a szomszéd bölcsiben aznap lesz bababörze, szeretnék oda is beugrani előtte. Szerintem simán lesz dél, mire kijutunk.

Csak tájékoztatásképp, nem akarok mindig panaszkodni.... A tejcsim egyre jobban apad, már csak 40-eket fejek :( Persze pihennem is kéne. Próbálkozom a tejszaporító fejéssel, de persze nálam több idők kellenek, így nem mindig van 1 órám fejni. Majd beszámolok, ha lesz eredmény!
beubaba

Eredmény az van, csak kinek van erre napi 4 szer ideje?
55 perc alatt 40 helyett 55 ml-t fejtem le :)
beubaba

Szilvi!
Nekünk anno azt mondta a neurológus doktornő, hogy nagyon jó dolog a Dévény módszer, de nem mindenkinek szükséges, sőt! Természetesen nem árt, de az ő megítélése szerint zarándnak nem volt szüksége rá. Én jobban hittem egy 50 körüli doktornőnek, mint egy gyógytornász vállalkozónak, aki azonnal meg is invitált a magánpraxisába. Mellesleg nem hiszem, hogy a diszlexia megelőzhető a Dévény módszerrel. Azért csodát Ők sem tudnak tenni. tidnak bizonyos testi-szellemi fejlődést elősegíteni, de nem varázslók ettől még. Nekem ez a véleményem.
Ami miatt nekem kissé hiteltelen az egész, az pedig az, hogy meg sem említette, hogy elvileg van lehetőség OEP keretein belül a körzetileg illetékes SZTK-ban is ilyen gyógytornára. Csak a saját magánvállalkozását említette, hogy arra van szüksége a gyereknek. Nem a gyerek szempontjából nézte, hanem a sajátjából. ha rajta múlik, még 20 éveskorában is járhatna hozzá a gyerek, csak fizessünk.... no comment... Mégegyszer: nem a módszer ellen vagyok, tudom, hogy jó, de szerencsére erre a módszerre igen kevés gyereknek van szüksége!!! Töredékének, mint ahányan igénybe veszik, csak ugye valamiből a vállalkozásoknak is meg kell élni (ezt a neurológus doktornőnk mondta, és ezzel teljesen egyetértek)...
Vendég

Ildóca!
Az e-mail címet egyelőre Apával tesztelném, csak kissé kevés időt tudunk egyszerre összehozni4 :)
Csak ismerkedünk a rendszerrel, rmélem hamar belejövök, és akkor mehet élesben is! Fogok írni itt, hogy mikor várhatjátok az e-mailt! :)
Vendég

Lányok!
Beszéltem Tesztivel. Szerencsére jól vannak, minden rendben velük egyelőre, csak a gyerkőcök jól elfoglalják a mamájukat és ezért ritkán jut ideje fórumozni. Sajnos Nekik a szombat nem jó, reméljük legközelebb össze tudunk ütni egy vasárnapi "bulit" is! :)

Akkor jó lenne tudni azt is, kik jönnek most! :)
Eddig akik jelezték a folyadékigényüket:
Szonja, Ildóca, Kattkat, Beu,

akik a táblázathoz jelenteztek:
Szonja, Ildóca, Kattkat, Beu, Szilvi

Kérdés:
Katák??? Tali??? Táblázat???
Pako???? Szintén??? :D
Kit hagytam még ki??? :)
Vendég

Hú de beindultatok :-)

Szilvi!
Kengurut ne vegyél!
Kendő vagy Mei Tai.
A kengurunak nagyon keskeny az a része amiben ül a gyerek, ezért az egész súlya (mivel neked fiad lesz/van) a herékre nehezedik, ami nem túl kóser. A gerincét is megterheli.
A kendőben és MT-ban csak a térdhajlat alatti rész lóg ki, tehát a popsin + teljes combhosszon, szóval nagyobb felületen tud eloszlani a súlya.
És semmiképpen se kössétek kifelé a gyereket, hogy hadd nézelődjön, mert tök rossz a gerincének. Ráadásul a lábai sem terpeszben vannak, ami a csípőjének sem használ.
Bocs, ha már tudtátok én meg osztom az észt.:oops:
Van egy Liliputi-s zöld rugalmas kendőm, amit nem igen használok, mert
1 Domi már túl nehéz hozzá. Nagyon meg kéne húznom magamon, hogy tartsa, mivel rugalmas.
2 Domi imád nézelődni és nem tűri, hogy magamhoz préselem.
Későn vettem.
De szerintem jóó dolog, úgyhogy ha gondolod, akkor odaadom kölcsönbe, hogy használd, aztán ha bejön, akkor beinvesztálhatsz valami profibba (vannak horror áron nagyon jók), vagy elmehetsz tanfolyamra vagy mamamis klubba, ahol asszem haza lehet vinni egyet-egyet próbálgatni, hogy megtudd, melyik a számodra legideálisabb.
Másik topicban az egyik lánynak kétemberes babája van. Kizárólag anyán érzi jól magát. Náluk életet mentett a kendő. Ő dicsérte a Liliputis kendőt, pedig kipróbált már párat.
Szóval gondold meg.
Kicsit hosszú, mert a legnagyobbat rendeltem, hogy tutira átérjen.

Beu!
Nyugodtan panaszkodj!
Hátha valakinek van jó ötlete. Vagy csak meghallgatunk és együtt érzünk. Az is valami. :wink:

Domi azóta sem produkálta ám az átfordulást, de nem is baj. Ráér még gyakorolni. Nekem az is elég, hogy tudom, hogy tudja.
Mindig kiakadunk rajta, mert ha hónalj alatt fogva tartom és valami szilárdat érez a lába alatt, egyből állni akar. A hasam erre jó célt szolgál. Megpróbáltam, hogy ránehezítem a súlyát és vidáman ácsorog.
Persze nem akarom erőltetni. Isten ments. Csak vicces.
Bölcsőtartásban pedig nem marad meg. Abban a pillanatba feszíti fölfelé a testét, mintha fel akarna ülni. Annyira erőlködik, lilul bele a feje, de feszt fel akar ülni. :D
Úgyhogy bölcsőtartás kilőve.
Ehhez képest a mai UH-ról (agyi és hasi) kapott anamnézis így kezdődik:
Közepesen fejlett és táplált csecsemő. :)
Egyébként nem úsztuk meg egy körrel. 3 hét múlva kontroll, mert a "jobb vese kifejezett meteorismus miatt nem jól vizsgálható"
meteorismus=puffadás
Persze én néztem utána. Nagyon aranyosak voltak, de ahogy vége volt a vizsgálatnak, a nyakunkra hívták a következő pácienst, úgyhogy kapkodva öltöztettem az 55 fokban.
Kérdezni esélyem nem volt.
Király.

Van egy topic, amit csak olvasgatok és ott a Dévény módszer nagyon sokat segített az egyik korababán.
Én úgy tudom, hogy iszonyú sorbaállás van rá mindenhol. Hónapok.
Ki is volt akadva egy csaj, hogy még 2in1 sorszámot kellett volna húzniuk, hogy most (amikor szükség van rá) sorra kerüljenek. Szóval az a példány, akivel Te találkoztál Adrienne, biztos nem volt túl elismert a szakmájában, ha lasszóval szedegette a pácienseit. De ez látszik a módszerén is (ráijesztés).

Kattkat

Kép
kattkat

a dévény.hu-n olvastam, ismeri a Dévény Anna ezt a nevű "tanítványát"..... Nna, mindegy... Amúgy pl. a gödöllői sztk-ban is működik gyógytorna, szintén d-módszerrel dolgoznak... (egyik ismerős oda hordta a hipotón lányát, sikerrel).
Igen, a korababákon, az erősen hipotón és mozgássérült babáknak nagy segítség! Nagyon jó dolog, csak szerencsére Zarándnak nem volt ilyenre szüksége... :)
Vendég

Sziasztok!

Nekem ugyanaz a véleményem a korai fejlesztésről, mint Adriennek. Az biztos, hogy egy tanulászavar elveszi a sikerélményt, és egy életre kihat. Szerintem ezzel együtt sem akarja elbagatelizálni egyikünk se. Csak ez ma olyan divatos, és olyan menő a gyereket mindenféle fejlesztésre hordani és hát nem is olcsó. És mivel pénz beszél...nyilván ott is találnak, ahol nincs is mit, vagy amivel elég később foglalkozni. Mert ha valaki egyévesen megmondja egy kölökről - és most ne valami extrém oxigénhiányos állapotról, vagy születési rendellenéggel született gyerekről beszéljük, csak egy sima kúszásból kimaradtról- szóval aki egy évesen megmondja a kölökről, hogy lesz disz akármilye, az szerintem csak pénzt akar keresni.

Kicsit az is zavar, hogy a korai fejlesztésről és az egyes módszerekről még a szakembereknek is megoszlik a véleménye, miközbe százezres nagyságrendek repkednek. És mondom, most nem extrém esetekre értem.

Én beszéltem fejlesztő pedagógussal és azt mondta, hogy ugyan maga ellen beszél (vagyis nem csak pénzt akar keresni) de nem kell a gyereket - az enyémet és az alapján, amit elmondtam - 4 éves koráig vizsgálgatni. Nyilván ha majd akkor azt mondja, hogy ez és ez a gond és vigyem ide, meg oda, akkor vinni fogom.

A témáról mindig az az anyuka jut eszembe, aki a bölcsis szülőin közölte, hogy nulla elvárással jött ide. Majd még két perc szereplés után megkérdezte, hogy nem terveznek-e angol oktatást és több menüs étkezést. Mellesleg ha az öltözőben jó sokan voltak, angolul beszélt a gyerekhez, magyarul meg azt mondta: Jé, ma borsó FŐZI volt az ebéd.

Bea!
Szeretnélek megkeresni az iwiw-en, asszem még nem tettem, úgyhogy írok privit.
És nem fogunk elmenni, még tutira délbe :)
Ja, és látod, a kemény fejés meghozza gyümölcsét! Hajrá!
szonja77

Sziasztok!
De jó, hogy ilyen élénk lett a csapat :)

Persze, a fejlesztés nem kell mindenáron, biztos meghallgatnék legalább 2-3 szakembert én is erről. Viszont fontos, hogy túl tudjunk tekinteni az anyai elfogultságon, ami azt jelenti, hogy "az én kicsim a legtökéletesebb". (halkan megjegyzem, hogy nemsokára egy tökéletes bébivel mégis több lesz a világon :wink: )

Kattkat! Kengurut kaptunk kölcsönbe, majd megmutatom, talán ketten okosabbak vagyunk(Isten ments, hogy herebaja legyen a kis hímemnek). A kendőt meg köszönöm (eredeti terv az volt, aztán kaptuk a kengurut), majd megbeszéljük személyesen . Mindenesetre kedves vagy és előre is köszi.

Beubaba! Tesóm fia 3-3,5 évesen kezdett emberi nyelven beszélni. Előtte csak halandzsázott. Ma már komplett 18 éves tini. A logopédus azt mondta nekik, hogy nem érzi fontosnak a kicsi, hogy megszólaljon, mert így is megérteti magát.

Egyébként meg Ayres terápia párti vagyok :) , ha már terápia .

Ja! És... a szakemberek véleményét nem ismerem. Fejlesztőped. és gyógypedesekkel beszélgetek. Nekik természetesen egybehangzó a véleményük ... mármint a fejlesztő terápiák szükségességét illetően. Persze az ember a gatyáját is rákölthetné... ez is igaz.

Ja! ... és még .... igen, a dokik jellemzően megtartják maguknak a tudományuk, ami engem kifejezetten irritál. Miért nem lehet szépen elmondani, hogy mi a diagnózis vagy, hogy mire gondolhatunk...?? Sok lenne az a +5 perc?
Természetesen itt is tisztelet a kivételnek!
szilvi35

.. és még egy!

Örülök, hogy megbeszélitek a dedek fejlődését. Sokat tanulok belőle!!!
Jegyzek ám mindent a feledékeny buksiban :) !!!
szilvi35

Sziasztok!

Még egy haszna van a fejésnek: itt ülök a gépnél, és nincs lelkiismeretfurdalásom, hogy 1000 más dolgom lenne :)

Az első gyerkőcnél én is paráztam mindenen, és ha nem beszélnek olyan sokan le, valószínűleg rengeteget költöttem volna felesleges terápiákra. Most már nem parázom minden apróságon én sem. Persze abban igaza van Szilvinek, hogy teljesen elsiklani sem szabad minden felett.
Nálunk is ez lehet a gond a beszéddel, mindent megértünk :) Max 2 betűt pazarol a drágám 1 szóra, gondolom, ha nagyon nem értenénk előkerülne a szavak másik fele is :)

Szonja! Bejelöltelek :) Nagyon édes mosolygósak a fiaid!
Akit még megtalálok Ildóca és Adrienne ismerősei között azt bejelölöm. Aki kimarad írjon privit, mindenkire kíváncsi vagyok :)
beubaba

Sziasztok!

Még egy haszna van a fejésnek: itt ülök a gépnél, és nincs lelkiismeretfurdalásom, hogy 1000 más dolgom lenne :)

Az első gyerkőcnél én is paráztam mindenen, és ha nem beszélnek olyan sokan le, valószínűleg rengeteget költöttem volna felesleges terápiákra. Most már nem parázom minden apróságon én sem. Persze abban igaza van Szilvinek, hogy teljesen elsiklani sem szabad minden felett.
Nálunk is ez lehet a gond a beszéddel, mindent megértünk :) Max 2 betűt pazarol a drágám 1 szóra, gondolom, ha nagyon nem értenénk előkerülne a szavak másik fele is :)

Szonja! Bejelöltelek :) Nagyon édes mosolygósak a fiaid!
Akit még megtalálok Ildóca és Adrienne ismerősei között azt bejelölöm. Aki kimarad írjon privit, mindenkire kíváncsi vagyok :)
beubaba

Sziasztok!
Bea! Vissza jelöltelek, de nem tudom megnézni a babócáidat. Már napok óta nem tölti le az iwiw-ről a képeket. És most apa se fogja megnézni, hogy mi a gáz...úgyse találjátok ki: meccset néz.

Szilvi!
Tökéletesen igazad van: mindenkinek a saját gyereke a legtökéletesebb. És úgy ahogy van. Minden rossz tulajdonságával, minden hiányosságával neked a tiéd a legtökéletesebb. Mert azt is érzékelni fogod, hogy jaj, az enyém később kezdte ezt, vagy azt, meg a negatív tulajdonságait is érzékelni fogod. Mégis, ő lesz neked a legaranyosabb, legszebb, legtökéletesebb... hiszen hús a húsodból, vér a véredből. És ez így van rendjén.

Én is olyan voltam, mint Bea. Az elsőnél a frász jött rám mindentől. Mi az a kiütés, jaj, nem mászott, jaj, mi van azzal a kukaccal. Irigyeltem azt, aki nem volt ennyire parás.

Ja, és ha a terhességed alatt sok volt az okos, majd meglátod, a kicsivel még több jó tanácsot fogsz kapni. Mert hiába na, kis hazánkba mindenki ért a gyerekneveléshez. Ja, és a focihoz.

Egyébként dévényékről én is sok jót hallottam. De mi az a Ayres terápia? Majd beírom a keresőbe. Ma már sokat tanultam a babakocsikról, meg a hordozókendőkről is.

Aprópó: elcsomagolom a kengurut. Amúgy is kényelmetlen volt.
szonja77

Sziasztok!
Hétvégére nemcsak hogy esőt mondanak, de elég hideget is: 13 fokot. Ennek ellenére is megtartjuk?
szonja77

Szonja! Úgyis meglátod őket nemsokára a talin...

Ma végre megkaptuk a 3 hónapos oltást (4,5 hónaposan...), sőt a nagy is a kullancs ellenit. Végre egyik sem volt beteg :) Kivételesen.

Mi nem bánnánk, ha elhalasztanánk, egy kicsit sűrűre sikerült szerveznünk ezt a hétvégét. Bár a következő két hv sem lesz lazább, úgyhogy tulajdonképpen mindegy.

Csak döntsük el mielőtt mindenki elkészül a sütijével. :)
beubaba

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?