Új privát üzeneted érkezett!

Kika,
Szépet írtál, egyetértek :-))
Azonban csak kicsit terelődött másra a szó, végig a szóbanforgó doki kifogásolható stílusát sérelmeztük.

Még én is hadd végszavazzak a Moustafa doki kontra normális bánásmód témában :-)

Márti,
Talán az utolsó pár hozzászólás meggyőzött arról (nagyon remélem), hogy nem Te felelsz a dokid magatartásáért (nem Te vagy a célpont ebben a vitában) nem kell őt megvédened, de ha úgy érzed, tedd azt. Ha az értékrendednek megfelel, hogy ő saját pacienseként időnként Veled is sértőn beszél, az a Te dolgod.
De kiderült, hogy a legtöbbünk értékrendjébe ez már nem fér bele. Szerintünk jogos a felháborodás, szerinted nem. Ő megalázhat időnként ok nélkül is másokat, de szerinted a háta mögött akkor sem "illik" őt véleményezni emiatt. Én nem hiszem, hogy ilyen "előnyt" ő megérdemel, egyszerűen nincs joga ilyet elvárni a megbántottaktól.
A jogokról jut eszembe... kár, hogy nem olvassa a Moustafa a terhesgondozóban meg a szülészeten kifüggesztett táblát a betegek jogairól. Abban kiemelik az emberi méltósághoz, bánásmódhoz való jogot. Hát időnként ő azt nem adja meg a pacienseinek, mégha csak a stílusáról van is szó.

Én sem szeretem, ha csak a háta mögött nyílvánítanak véleményt vkiről, én az őszinteség és az ott helyben lerendezés híve vagyok. Mint írtam, az engem ért sérelemre azonnal visszareagáltam ugyanolyan eszközökkel, amiket "bevetett" ellenem. Vette is a lapot, mert a 2 perces kioktató stílusról azonnal áttért fél percre közös ügyünk orvosi részére, aztán jött a soha viszontlátásra:-)
Az első hsz-omban ezért is bátorítottam a "sértetteket", hogy legközelebb lelkileg felkészültek legyenek és ők is azon nyomban védjék a jogaikat, akár szóban (hasonlóan reagáljanak vissza ilyen stílusra) akár tettekben (kérjenek más dokit, ha annyira méltatlannak tartják a viselkedését). ENNYI.

Mucus,
Nem volt fogadott szülésznőm, mivel az előző szüléseim alkalmával sem választottam, de mindig nagyon kedvesen, emberségesen, empatikusan viselkedtek velem, szóval maximálisan meg voltam elégedve velük. És azt hallottam, hogy tényleg mindegyikük normális, segítőkész.
Most legutóbb a Góczáná Anikó volt mellettem és hálával tartozom neki is mindenért. De a korábbi 5 szülésznőnek is megköszönöm, hogy elláttak, bíztattak, mellettünk voltak.

A dokinkban én is azt tartom még nagyra, hogy a babára is nagyon odafigyel. A kislányom kis rendellenességgel született másfél éve, akkor is azonnal ment utána, beszélt a gyerekorvossal a vizsgálat után és rögtön jött vissza az infókkal kíméletesen és nagyon bíztató jövőképpel, hogy minden rendben lesz, ne aggódjak. És a kórházi napok során is csak tőle tudtam meg fontosabb dolgokat a probléma kezeléséről (még a gyerekorvos is elfelejtette említeni a kislányom javulását nagyban meghatározó gyógytornát) És később is ajánlott szakorvost a kezeléshez.
Na,jól van, nem akarom itt ajnározni, nincs rá szüksége:-)

De ugye semmi gond nem adódott ebből, hogy nehezen tért magához a babátok? Nagyon remélem, hogy nem.
Hát, azért a másfél óra kitolás sem irigylésre méltó.
Az első babámnál fél óra volt "csak", de erőm sem maradt addigra, úgy kifáradtam az azt megelőző keményebb 5 órás oxitocinos vajúdás alatt. Úgy préselték ki végül belőlem a kisfiamat. De ez már nem számít. Azért sajnálom, hogy nem találkoztam előbb a Sztanyikkal:-)
A fiamat a Gulyás dokinál szültem amúgy, akiről a szülés előtti terhespatológián töltött napjaimban, meg a "hálálkodás" után csalódtam egy nagyot. A szülésnél végülis rendben volt (bár a végén elég bizonytalannak tűnt).

Viki
ccviki

Viki,
Köszönöm az érdeklődésedet, szerencsére a kifiamnak pár perc elteltével rendeződött a helyzete. Nagyon sokáig volt a szülőcsatornába (másfél óra kitolás miatt)és annyira elfáradt, hogy nem volt ereje felsírni, az első légzésekehz pedig oxigént is kapott. Bízom abban, hogy a későbbikeben sem lesz semmi maradandó. Mert sajnos van, amikor évekkel később jönnek elő a súlyos problémák, ami visszavezethető a szülésre.
Szegénykém ráadásul még besárgult, és a szülés közben megfertőződött.
Mindennek ellenére a következő napoktól kezdve nagyon erős (mai napig), egészséges jól szopizó kisember volt.
Az ember csak akkor tudja meg, hogy korábban mit veszt(ett) azzal ha nem a SZ. betege volt, ha esetleg később nála is szül egyet.

Kika,
valóban jó lenne, ha még évekkel később is létezne ez a fórum, és nem csak a viták kapcsán, hanem azért, ami a címe " Margit kh szülészete".
Én is nagyon sajnálnám, ha megszünne, mert, bár jelenleg nem vagyok terhes, de mindenképpen szeretnék még egy babát. Ott és annál az orvosnál!!!
Egyébként is nagyon jó kórháznak tartom.

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Sziasztok!

Gondoltam, én is "végszavazok" a Dr. Mousa témához, de nem is tudom, mit írhatnék még. Számát nem tudom, hányszor írtam le, hogy eszem ágában sincs védeni, mert nincs miért, erre újra meg újra azt válaszoljátok, hogy én védem az orvosomat. Újra meg újra leírom, hogy az itt eluralkodott sértő, becsmérlő hangnem az, ami ellen szólni szeretnék (szerettem volna), de ezek a mondatok valahogy láthatatlanok a számotokra. Próbálom megfogalmazni, mennyire szubjektív, hogy kinek mi számít megalázó viselkedésnek, és fel merem tételezni, hogy eltúlozzátok a sérelmeiteket. Ezeket a mondatokat úgy tűnik, olvasatlanul ugorjátok át. Jól körbejártuk a témát, iszonyú nagy körben, de úgy érzem, süket füleknek magyarázok. A magam részéről feladom. Úgysem jut el a tudatotokig, ami rátok nézve nem elég hízelgő, vagy ha eljut, akkor a jogaitokra hívatkoztok, és panaszt tesztek. Kép

BMárti
bmárti

Zsófi
Most este megint jelentkezett a dudor! Aztán néhány másodperces cirógázás hatására megint elbújt. Ha Zsebibaba úgy helyezkedik még, ahogy az utsó ultrahangon, akkor csiklandós a tappancsa! :-D

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok

Cas
Én is már büszkén viselem a bébit! Kép

Bocsánat már látom többnyire lenyugodtak a kedélyek, de én sajnos napok óta nem jutottam el ide, és nem tudom szó nélkül hagyni. (Sőt nekem is szól, ezért reagálok!)
Bmárti
Javaslom, hogy figyelmesen olvasd el és utána írjál.
Az UH-n 10.30-ra volt időpontom, 11 után hívtak be, mert egy lány bevitte nekem a kiskönyvem. (Szerintem ti is tisztában vagytok avval, hogy egy UH nem egy órás művelet, szóval ott bent csücsültem) 12 után jöttem ki, amikoris még senkinek nem vitték be a kiskönyvét (tehát az én könyvem se vitték volna be, pedig 10.30-ra volt időpontom).... Ha ez betolakodás, akkor fakutya legyek! Arról meg én tehetek, hogy nem az ő feladata UH-t készíteni????
Mustafa stílusa: Bár Barbarának írtad, de szerintem ez a kilókkal való megalázása nem igazán elfogadott! Szerintem mi nem voltunk bunkók (én miben lettem volna az?), amúgy az általánosítást nem tartom megfelelőnek. Kép Van ez a topic ahol a Margitról és a vele kapcsolatos észrevételeinket írjuk le, ha nekem ez vélemények, akkor ez van, ezen Te nem fogsz tudni változtatni. Én nem írtam róla véleményt (de sejteni lehet), csak amit a saját fülemmel hallottam és velem volt azt írtam le. Minden úgy volt, ahogy leírtam (frissiben), elferdíteni nem ferdítettem el, mert miért lenne az az érdekem?
Vikinek 100%-ig igazat adok! Nem tündi-bündizésre vágyunk!
Ha eleinte Te is pokrócnak tartottad, akkor miért gondolod, hogy mi nem látjuk annak. Mi nem hozzá járunk (szerencsére) annál az egyszeri találkozásnál ilyen, nem adunk több lehetőséget neki!
A hízással kapcsolatban, épp azért kérdeztem meg, hogy vajon ő mit válaszol? De elég durva "választ" kaptam, sőt... Ha azt kérdezik hogy hívnak, ne azt mond hol laksz. Idézve magyar tanárom! Ja neked lehet, hogy ez a kérdés felesleges nekem egyáltalán nem! Az első gyermekem lesz, nincs kitől kérdezősködjek, és azt gondolom, amíg ő nézegeti a babát nem rabolom az időt a kérdéseimmel. Ugyanis a kérdést a fülén keresztül érzékeli, a babát pedig nézi a szemével. Ja ő is csak férfi és egy dologra tud koncentrálni?
Ja és neveden szólított behívott és "én meg örültem, hogy nem kell ki tudja meddig várnom" - mégiscsak van kivételezés... Azért mert te hozzá tartozol, ez nem volt a többi anyuka előtt bepofátlankodás?

Mucus
Megerősítést abban, hogy kell egy választott orvos, és nem csak én nekem volt ilyen negatív tapasztalatom Mustafával kapcsolatban!

Thira
Aki evvel kapcsolatban ír, biztos tudja melyik ki. Talán a tegnap előtti napig tartoztam Murhedhez. Szóval tudom melyik, melyik!

Zsófi
"És az a véleményem, hogy vannak olyan szakmák, amikor igenis felül kell kerekednie az embernek a problémáin, és nem máson levezetni. Ilyen az orvos, tanár, eladó, stb. Mindenki, aki emberekkel foglalkozik". ÍGY VAN!

Részemről ennyi, és bocsi, de nem tudtam szó nélkül hagyni!

Cas
Igen ezt én is észre vettem, hogy most ismét kezdik elővenni a régi ősmagyar neveket, bár nekem személy szerint nem igazán tetszenek. De még szerencse, hogy különbözünk!
Igen szerintem az már a baba volt! Nekem is a bal oldalon van több és nagyobb mozgás!

Kika
Szép volt, egyet értek!

Nikcsi
nikcsi

Sziasztok!

Cas
Csikis talpacska Kép Kép
Úgy várom már, hogy babázhassak, gondolom mindenki. Bár néha azért kicsit megijedek, ahogy lépkedek egyre közelebb, és közelebb. Jövő héten már én is a 30. hetet töltöm. Kép Jujj, de izgi!

Elfelejtve ezt a doki témát, én is nagyon remélem, hogy ez a kórház megmarad, mert bár még nem szültem, de összeségében nagyon jó véleményem van róla! Kép Kép Tényleg. Eddig én féltem bemenni a kórházakba, de itt nincsen olyan szörnyű légkör, és szerintem az orvosok szakértelme is nagy. Én most úgy vagyok vele, hogy nem érdekel velem, hogy fognak bent bánni, csak a babámmal legyen minden rendben, és vele bánjanak jól. Ez pedig biztos így lesz,...én meg majd megvédem magam, és nyalogatom a sebeimet. Kép Kép Én is szeretnék még egy babát, sajnos az én orvosom úgy tűnik, hogy nyugdíjba fog menni addigra...bár az biztos, hogy nagyon megérdemelné már. Ő is olyan kis lelkes, mindent a betegért orvos! Olyan jó, hogy ilyenek is vannak!

Zsófi
mzsx

Sziasztok!

Lani kért meg, hogy tudassam veletek az örömhírt Kép
Ma reggel megszületett Petra, 3000 grammal, 48 cm-rel, gyönyörüségesen Kép Mindketten jól vannak!

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Laninak (Nikinek)
Gratula! Nagyon irigylem én is! Kép
Krisztocs KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Niki - Nikcsi
nikcsi

Sziasztok!

Lani!
Sok - sok boldogságot Petra babához, drága kis hölgyemény lehet ilyen formás méretekkel! Remélem reggel a gyorsan és fájdalommentesen gyógyuló vágásból rendeltél egy kört a dokinál:-)
Mielőbbi hazatérést Nektek is!
Várjuk a beszámolót és képeket a pici lányról!

Cas,
Kezdődnek a felejthetelen kis megmozdulások, aztán majd jönnek a félelmetesen és lélegzetelállítóan nagyok:-))

Ó, lányok, itt irigykedek máris, hogy még szeretnétek babákat... sajna mi már kimerítettük a tervet és jövőre itt fogok sírni, hogy brü-hü-hü, nem rugdosnak többet már pici lábikók a bölcsőben:-(
Nekem ez az egyetlen szomorú dolog most szülés után... de majd csak lesznek unokáim:-))

Csaó,
Viki
ccviki

Sziasztok!

Lani
Nagyon-nagyon nagy gratula Petra babához!!!! Kép Én is irigykedem ám rátok nagyon!

Eléggé fogyunk már kismamák. Kép Mostanság ki fog szülni? Ha jól tudom, akkor Gombócnak is a közeli jövőben kéne...tudja valaki?
Most néztem a neten, hogy mikor lesz a szülőszoba...hát asszem én azt már nem nézem meg. Kizárt, hogy 3/4 11-ig fönt tudjak maradni. Már 10-kor is alszom általában. Tegnap is néztük a TV-t, aztán gondoltam, hogy kényelmesebb oldalt fekve, mint háton, és odabújtam a férjemhez...hát szerintem 10 perc sem telt bele, már aludtam is. Olyan jókat tudok a vállán aludni. Kép Kép

Viki
Mennyi gyerkőcöd is van neked? Ne haragudj, hogy nem tudom. Néztem a profilodat, ott van 2 édes pofi, de valamiért én úgy emlékszem, hogy 4 van. Kép Lehet, hogy hülye vagyok, és valamit egyszer nagyon félre olvastam.
Hidd el, tuti ugyanakkora élmény lesz nevelgetni őket...leszámítva a kamaszkort. (Legalábbis én nagyon gáz voltam) Kép Kép

Zsófi
mzsx

Lani,
sok sok boldogsagot es jo egeszseget kivanok! KépKépKépKép

MZSX,
asszem tenyleg en vagyok a soros....Kép mar egy hete rendesen kemenyedek es eleg eros joslofajasaim is vannak. Kovetkezo vizsgalat hetfon, kivancsi vagyok, mit mond majd az orvosom. Kép

Orvos-pokroc stilushoz: inkabb nem szolnek tul sokat hozza, igyekszem elkerulni azt, aki pokroc, vagy ha ez megsem sikerul, akkor visszaszolni, illetve altalaban kiborulok az ilyenen. Kép Bar nem tartom sokra azt az embert, aki a korhazban, kiszolgaltatott helyzetu emberekkel igy erezteti hatalmat, folenyet. Kép

Gombóc
gombóc

Sziasztok!

33 hetes terhes vagyok és szeretnék olyan terhestornára járni, ahol tanítják a helyes légzést és kitolást, esetleg természetes fájdalomcsilapást / relaxációt is. Tudtok ilyen tornáról? A legjobb lenne a III. kerületben.

Előre is köszönöm a válaszaitokat!
Kristi
kristi

Szia Nikcsi!

Javaslod, hogy figyelmesen olvassam el, amit ítál, és csak utána válaszoljak. Ezek után döbbenten látom abból, amit írtál, hogy te viszont nem olvastad el, vagy ha igen, nagyon felületesen, amit én írtam korábban. Kép

Sebaj, ráérek, leírom újra. A többiek bátran nyomják meg a PageDown billentyűt, feltéve ha nem akarnak reagáni az írásomra.

1. Arról, hogy mekkora a csúszás a UH-on, nem dr. Mousa tehet, lévén nem ő az, aki csinálni szokta.

2. Legyél fakutya, ez betolakodás. Mint írtam, az UH szervezése szerintem is szörnyű, jópárszor vártam már ott órákat, sajnos ez így működik a Margit kórházban.

3. Arról nem te tehetsz, hogy kinek a feladata az UH-t megcsinálni, de arról, hogy betolakodtál valakihez, akinek nem feladata, igen. Szerintem Dr. Mousától nagyon-nagyon rendes volt, hogy behívott, mert gondolta, hogy sietsz. Ezek után teljesen felesleges azon felháborodnod, hogy nem volt elég kedves hozzád. Ha nem pattogtál volna, hanem szépen vársz odakinn, amíg össze nem szedik a kiskönyveket (akkor is, ha ez órákig tart), akkor bizonyára az a valóban rendkívül kedves hölgy csinálta volna az UH-dat, aki szokta.

4. Kilókkal való megalázás: jápárszor leírtam, hogy relatív és szubjektív, kinek mi a megalázás. Az a dialógus, amit te leírtál, nem tűnt hűde durvának. Egyáltalán nem az a stílus volt, amit Ccviki írt példaként, hogy "esténként nem kéne hájat növeszteni a pocakra, aztán szem elé kerülnének az alsóbb polcok is". Véleményem szerint ha egy kismama annyit hízik, hogy azzal már a babája egészségét veszélyezteti, akkor annak azt szóvá kell tenni, még akkor is, ha ilyesmit szinte lehetetlen úgy megfogalmazni, hogy ne essen rosszul.

5. Ha úgy érzed, nem voltál bunkó, akkor ne vedd magadra. Szerintem ahogyan nyomultál az UH-n, az elég egoista hozzáállás a dolgokhoz, de erre még valóban nem mondanám, hogy bunkóság. Azért gondolj bele, ha te vártad volna a műtőben az orvost, valami súlyos bajjal, mi lett volna a véleményed az egészséges, csak éppen türelmetlen kismamákról. Amin én kiakadtam, és bunkó viselkedésnek nyilvánítottam, az a nyilvános fórunom való selejtnek nevezés, és a "Kapja be" típusú üzengetés.

6. Igen, van ez a topik a Margit kórházról, és igen, leírjuk a véleményünket. Én is, te is. Szvsz az a mód, ahogyan te leírtad a történetedet, az helyénvaló is. Benne volt a véleményed, de durva sértegetések nélkül. Leírtad az egész történetet, aztán mindenki azt gondol mindez alapján rólad és Dr. Mousáról is, amit akar.

7. Nem feltételeztem rólad, hogy bármit is elferdítettél volna. Leírtad a párbeszédeket, minden bizonnyal szó szerint. Nincs is bennük semmi durva. Azt írod, a hangnem volt az. Ez meg (mint már ezerszer írtam) szubjektív.

8. Nem az a gondom, hogy pokrócnak tartjátok-e vagy szeretitek az orvost, akihez járok. Nekem aztán nem kell, hogy szeressétek. Hogyisne, hogy mindenki hozzá akarjon járni! Kép De ez a hirtelen rázúdult sok pocskondiázás szerintem nem volt fair. Ez nem vonatkozik arra, amit te írtál, az úgy szvsz korrekt volt. Neked inkább arról szerettem volna írni, hogy szerintem miért nem volt helyes, ahogyan az UH-on viselkedtél. Arra akartam kilyukadni, hogy magad sodortad magadat abba a kellemetlen helyzetbe, amibe kerültél.

9. A te hízásod kérdésére is leírtam már a véleményem. Valószínűleg különböző (lehet) az erről alkotott véleményük, és nem akart beleavatkozni. Ez valami olyasmi lenne, mintha beállítana egy vendég hozzátok, és nekiállna ő megmondani, hogy a te gyerekednek mit szabad és mit nem. Nem túl jó példa, hiszen az első babádat várod, de biztosan el tudod képzelni a szitut, hogy pl. arra tanítod a gyermekedet, hogy nem szabad a nappaliban enni. Erre megjön Anyósod, és közli az unokájával, hogy márpedig szerinte minden morzsálós, kenődös vacakot direkt a szőnyeg közepén ülve kell eszegetni. Ez az ő véleménye, de a te gyerekednek azért mégis te kellene, hogy megmondhasd, mi a helyes szerinted, és mi nem az.
Tényleg, megkérdezted már a te orvosod véleményét? Nagyon kíváncsi lennék rá!

10. Nem olyan régen voltaz első babám, hogy ne emlékeznék rá. Kép Pont ilyen fontosnak tűnt nekem is minden apróság, mint most neked, és én se értettem, mások szerint miért nem az én pocakom körül forog a világ. Kép Nagy pocakal vártam az UH előtt órák óta, mikor kitoltak a liftből és bevittek előttem egy nőt az UH-ra. Pedig már én következtem volna. Éhes, és fáradt voltam, majd be pisiltem, üvöltözni let volna kedvem. Azt gondoltam, tuti benn fekszik, itt van egész nap, a jófrancért kell ilyenkor idehozni?! Aztán jó sokára kitolták a nőt, kicsit félrecsúszott a takarója, és látszott, hogy alatta minden csupa vér. Némán zokogott, csak folytak az arcán a könnyek... még most is elszorul a torkom, ahogy eszembe jut, annyira megrázó volt. Tuti, hogy akkor derült ki, hogy elveszítette a babácskáját. Akkor hirtelen belémhasított, hogy én egy boldog egészséges kismama vagyok, aki mindjárt bepisil egy jólirányzott rugástól. Mennyire eltörpülnek az én gondjaim a másokéhoz képest...

11. Nem mondom, hogy a hízás kérdése nem fontos, csak azt mondom, hogy nem sürgős. Fölösleges volt még ezzel is húznod az időt, mert nem volt égető sürgősségű kérdés. Láthattad, hogy egy morcos pasival van dolgod, tudtad, hogy siet, előtte már hallottad is, hogy nem kesztyűs kézzel kezeli a témát, mi a fenének hívtad ki magad ellen a sorsot?! Ráértél volna a következő terhesgondozáson a saját orvosodat megkérdezni, úgyis ő az, akinek adsz a véleményére, nem? Kép

12. A pasasok TÉNYLEG csak egy dologra tudnak figyelni egyszerre! Legalábbis a többségük tuti. Az én férjem pl. a zoknihúzást is félbehagyja, ha szólok hozzá, mert már arra se tud közben figyelni.

13. Egyszer se mondtam, hogy nincs kivételezés. Csak azt mondtam, hogy velem se mindig kedves. De szerintem a te orvosod is kivételezik veled, és ez jól is van így. Kép

14. Nem volt bepofátlankodás, mert nem tartottam fel vele senkit, és mert nem én akartam bármiáron azonnal bemenni, hanem behívtak. Dr. Mousa tuti nem hívta volna be a többi kismamát, mert hogy nem ő az UH-s, és mivel az UH-s nem volt ott, a gép is szabad volt. Vagyis abból, hogy én bementem, senkinek semmi hátránya nem származott.

Itt szeretnék visszatérni erre az UH-ra történő bemenős dologra. Én tényleg iszonyú sokat vártam már ott, és naná, hogy én is mindig ideges vagyok miatta. Azt figyeltem meg, hogy úgy működik, hogy 1 doktornő van, aki a 2 laborban felváltva dolgozik. Ui. a két laborban két különböző készülék van. Az 1.-ben csinálják a genetikai UH-kat, a 2.-ben pedig az összes többit. Tehát kijön az asszisztensnő az 1. laborból, és összeszedi a genetikai UH-ra érkezők kiskönyvét. Őket szépen sorban behívják. Utána újra kijön az asszisztensnő, és megkérdezi, jött-e még valaki közben genetikai UH-ra. Ha igen, őt is behívják. Utána a doktornő átmegy a 2. laborba, és sorban behívnak mindenkit, aki nem genetikai UH-ra jött. Közben az 1.-es UH üresen áll, vagy esetleg egyes az UH kezeléséhez is értő orvosok addig a saját pácienseiket vizsgálják ott. Kávéfőzőt viszont még soha nem láttam benn.

BMárti

BMárti
bmárti

Lani!

Gratulálok! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Nikcsi
Én is annyira szeretném már... olyan idétlen, amikor valami nem mindennapi ismerossel találkozom, és kérdezi, hogy mi van velünk, és persze egybol elbüszkélkedek, hogy kisbabánk lesz, és akkor mindig zavart pillantás a pocimra, és "Bocs, nem is látszik semmi..." Pedig a legszívesebben mindenkinek kikürtölném, hogy kisbabánk lesz! :-D
Ja, és megint jelentkezett reggel dudor, mutattam az embörnek, de elöször nem érezte, és úgy el volt kenodve, hogy megsajnáltam. Aztán persze végül sikerült kitapintania, és akkor már nagyon vigyorgott. Igazán most döbbentem rá, hogy ö mennyire másképp éli meg ezt az egész babavárás-dolgot.

Zsófi
30. hét... ez olyan távoli jövö, hogy még el sem tudom képzelni! :-))) Persze mostmár a 6. hét (akkor voltam elöször dokinál) is olyan régmúltnak tünik, mintha ezer éve lett volna.

Laninak nagy-nagy gratula a picúrhoz!!!

Viki
Ó bárcsak már érezném... Persze amikor majd nem hagy aludni éjjel, akkor meg ezt az idöszakot fogom "visszasirni"?! :-DD Egyébként már az elsö hetek óta nem hagy aludni, már a 10 hetes ultrahangon úgy ficánkolt, hogy alig lehetett utolérni... Ha nem is éreztem, de rendszeresen felébresztett vele (mással nem tudom magyarázni, hogy miért lettem jó alvóból sokszor kelö, és föként miért ébredtem minden reggel 1/2 6 és 1/2 7 között menetrendszerint és teljesen éberre).

Kép
Kép
Kép
cas

Zsófi,

Most lettem 3-szoros anyuka (Pár éve még 4 gyerek is belefért a képbe, de mára kicsit másképp látjuk a dolgokat:-( na, engem azért könnyen rá lehetne beszélni 3 év múlva még egyre:-))
Majd frissítem a profilt 3 gyerekkel:-)

Viki
ccviki

Sziasztok!

Bmárti
Nem tudom, hogy ennek van-e értelme, de reagálok!
1. nem is hibáztattam Mustafán! Csak Te neveztél pofátlannak!
2. Erre már jobb is ha nem reagálok, de úgy látom Te a dokidtól egyáltalán nem tudsz elvonatkoztatni! Kép
3. Értsd már meg! Egy szóval sem pattogtam, egy rossz szavam sem volt! Hallottam, amit hallottam, ezek után mondtam nem vagyok egy nádszál mennyit kellene híznom? Milyen nemű a baba? Csak azt a részt olvasd el, amit én mondtam/kérdeztem. Ha ezekért érdemlem a prokrócságot?! Nem pattogtam, ha tegyük fel már ténylegesen nem én következtem volna és ki akarnak cseszni velem, akkor miért engem hívtak be? MERT NEM VOLT EGY KISKÖNYV SE BENT! Minden velem egyidős lányét, nőét a Mustafa csinálta az 1-esbben. Onnan tudom, hogy a 16. héten együtt kevergettük a "koktélt".
4. Szerinted az nem megalázás? Értem, hogy a tudatára kell valakinek hozni, de ilyen megalázó, lekezelő stílusban? Nem én voltam a célszemély, de majd eltűntem a linoleum alatt.
5. Azért vagyok egoista, mert órák múltán be szeretnék kerülni? Na ezt sem hallottam még! Sok kritikát lehet rám mondani, amivel tisztában is vagyok, de hogy egoista? Még olyan személytől sem hallottam, aki nagyon utál! A negatív véleményeket főleg: ami a szívemen az a számon-nal vívom ki, sokszor fáj az igazság (amit persze nem sokan mernek felvállalni, kimondani).
6. Így van! Végre valamiben egyetértünk!
7. ua mint a 4.
8. ua, mint a 3. pont vége
9. Ha azt akarnám, hogy ne avatkozzon bele, nem kérdeztem volna meg. Az eddigi orvosom talán most váltottam le, és teljesen meglepődött, hogy 20. hetesen még egy grammot sem szedtem fel. De ehhez azért tudni kell, nem is titkolom 154 cm és 65 kg voltam induláskor. Majd hipp-hopp lement rólam 5 kg. Nem volt hányingerem, csak attól lett az, ha ennem kellett. Most már javul!
10. Ilyen dolgok nem voltak! Timiék már 9.45-kor ott voltak és szinte 11-ig nem történt semmi (a kávézáson kívül)!!!! Én ezt nem tehetem meg a munkaidőmben! Nincs bent kávéfőző, csak a közelben automata, ahova elsétálgatnak, majd a trécselés után vissza, és a témát folytatják bent...
11. "Mi a fenének hívtad ki magad ellen a sorsot?!" Nem áll jogomban kérdezni? Ha kérdezek, akkor nesze fogd meg...
12. Kép
13. Eddig ezt egyáltalán nem éreztem, nem is emiatt akartam váltani. Nem a kivételezésre vágyom, hanem a megfelelő tudnivalókra - vagy hogy mondjam. Ha van kérdésem, akkor arra ne tőmondatban válaszoljon a doki.

Cas
Én is így vagyok vele! Nekem már azért látszik, bár ez attól is függ mit veszek fel! Kép Ha megírod az e-mailcímed, vagy írsz nekem privátban, akkor szívesen küldök a pocaklakóról képet. Mármint velem együtt! Most ego vagyok? Az én férjecském se érezte még nagyon konkréten, azt mondja olyan pici az a mozgás... Ne legyél ennyire türelmetlen, egyszer csak már ott lesz a baby a karodban. És elmúlik a szép kis pocink!

Nikcsi
nikcsi

Sziasztok! KépKépKép

Húú, mennyire felpörgött a topik!! Eddig csak read-only voltam (korábban, más néven írogattam), de talán már jöhetek én is. Holnap töltjük a 10. hetet. Ő a 2. baba, az első is a Margitban született 2002 szeptemberében.

Sokat nem fogok tudni jönni, mert dolgozom. A baba amúgy pont munkábaállásom előtt derült ki, illetve épp a szabimat töltöttem GYED után. Kicsit megtréfált bennünket a bébi, hamarabb vártuk, de nem jött (egyik gyermekünk sem volt egyszerű menet). Feladtuk a tesó-projektet, és lám ő megfogant, és boldogan várjuk május elejére!

Minden friss baba anyukájának gratulálok! A finiselőknek hajrá!!!

Gombóc, ugye értesítesz a nagy eseményről???

Sziasztok! KépKépKép

Philissa

Philissa
Csenge Boglárka 2002.09.23.
Kép
és Hanga Bíborka 2005.05.05.
Kép
philissa

Sziasztok!

Január végén fogok szülni a Margitban, örömmel látom, hogy a legtöbben elégedettek vele!
Én csak olvasgatni szoktalak benneteket, mert várom, hátha valaki elejt az én dokimról is egy-két szót, de eddig nem tapasztaltam ilyet Kép

Hát elég borsos hangulatú topic Kép
A tőmondatban válaszoláson mindig mosolyognom kell, az én dokimnak ugyanis alig merek feltenni valami kérdést, mert néha már úgy érzem, felmondja az anatómiai vagy valami hasonló lexikont. Ez persze nem panaszkodás, egy tündér, semmiért nem cserélném el, és ráadásul a megtestesült nyugalom és kiegyensúlyozottság. Nem bájolog, határozott de kedves.
Ja, most látom, azt még nem írtam: Sárvári doktorról beszélek Kép

Gratula a már mamiknak és kitartás a pocakosoknak!

Üdv: Orbis
orbis

Sziasztok Margitos Kismamik!
Érdeklődni szeretnék, hogy a Kórházban van-e szülésfelkészítő tanfolyam és kismamatorna )mikor). Nagyon közel van a munkahelytől és ide könnyebben el tudnék jutni, én nem itt fogok szülni-az a lakhelyhez van közel. Nagyon köszönöm.
Üdv:Sueda
sueda

Sziasztok!

Mindenkitől bocsi, de képtelen vagyok abbahagyni. Úgy érzem, annyi itt a félreértés, hogy így nem zárhatjuk le a "vitát".

Nikcsi!

1. Oké, ebben igazad van, tényleg nem hibáztattad Dr. Mousa-t a késés miatt, éppen csak úgy általánosságban gyanúsítgattál ott mindenkit azzal, hogy kávézik ahelyett, hogy a munkáját végezné. Közben nem tudhatod, hogy tényleg mi is történt (Thira írta, hogy vihettek be pl. kisbabákat hátulról).

2. Na, ezt nem értem. Mi köze az én orvosomnak az UH szervezettségéhez? Miért írod egy olyan pontra, aminek távolról sincs semmi köze személy szerint hozzá, hogy én nem tudok elvonatkoztatni tőle? Én csak azt hajtogatom itt már mióta, hogy szvsz ha nem szedik be a kiskönyveket, akkor annak biztos nem az az oka, hogy eszükbe se jut, hogy sorukra váró kismamák lehetnek odakinn.

3. Azt írtam, hogy "ha nem pattogtál volna, hanem szépen vársz ODAKINN...". Vagyis nem azt feltételeztem, hogy odabenn pattogtál. Persze, hogy nem volt egy kiskönyv se bent, amikor nem akartak oda behívni senkit. Gondolom Dr. Mousa sietett, mert várták a műtőben, az Uh-kat csináló hölgy meg még a másik UH laborban csinálta a 30. hetieket. Mondjuk jobban jártál volna, ha nem foglalkoznak a beküldött kiskönyveddel, hanem félreteszik, és majd a kupachoz csapják, amikor a többiekét beszedik. Nem is értem, miért nem ezt csinálták, talán azt gondolták, beférsz még mielőtt odaérnek, akiket az osztályról vártak.

4. Szerintem ez (maguk a szavak, amiket leírtál) nem megalázás. Egy napon sem említhetőek pl. azokkal, amiket Ccviki írt példaként. Ettől persze a stílus még lehetett megalázó, ez annyira megfoghatatlan, hogy nincs rajta mit vitatkozni. Mondjuk azt se tudom felfogni, hogy ha egy orvos megkérdezi, hogy mennyit hízott a kismama az előző terhessége alatt, arra miért nem lehet válaszolni. Miért kell az orvosnak 4-5 kérdést feltennie, mire végre kap egy konkrét, számszerű választ. De ezt hagyjuk, nem arról a kismamáról beszélgetünk.

5. Nem azt mondtam, hogy úgy általában egoista vagy, hanem azt, hogy ez a könyv beküldés egoista húzás volt szerintem.

A 6., 7., 8-at ezek szerint ugorhatjuk. Kép

9. Nem azt mondtam, hogy te nem akartad, hogy beleavatkozzon. A példában te a gyermek vagy. Arra gondoltam, hogy az orvosod nem örülne, ha egy másik orvos mondaná meg neked, hogy mennyit hízhatsz, és esetleg olyasmit mondana (és te utána ahhoz tartanád magad), amivel ő nem ért egyet.
Egyébként a hízással pont így vagyok, mint te. Kép Nem indultam nádszál alkatról, de ezt a terhességet fogyással kezdtem, mert az evés gondolatától felfordult a gyomrom. Most (22. hét) tartok ott, hogy már meghaladom az induló súlyom. Érdekes, mert Lacikával meg a terhesség elején olyan farkasétvágyam volt, hogy egész nap csak zabáltam volna. Kép

10. Nem is azt mondtam, hogy most is volt ilyen eset, ennek a pontnak semmi köze nem volt ahhoz a témához, hogy most miért kellett olyan sokat várni. Azért írtam le ezt a történetet, mert anno én ezen a ponton döbbentem rá, hogy mások számára miért nem az én pocakom körül forog a világ, és hogy milyen szerencsés is vagyok, hogy csak annyi bajom van, hogy órákat kell várnom az UH-ra.

11. Azt gondolom, hogy vannak pillanatok, amikor az ember jobb, ha nem kérdez. Ha megtanulod ezeket felismerni, sok kellemetlenségtől kímélheted meg magad. Nem akarlak kioktatni, védeni se akarom azt, aki gorombán reagál az alkalmatlan pillanatokban feltett kérdésekre, csak segíteni szeretnék, hogy legközelebb ne járj így.

13. Ezért járok én Dr. Mousa-hoz, te meg máshoz. Kép Én szeretem a lényegre törő, pontos, tényszerű válaszokat. Kép Bizonyára ezért is jövök ki vele jól, mert én se válaszolnám soha a "mennyit hízott" kérdésre azt, hogy sokat. Persze én világ életemben fiús lány voltam, dolgozni is férfiak számára "fenntartott" területen dolgoztam évekig. Eleinte sok gondot okozott a munkatársaimmal való kommunikáció, aztán sokat olvastam a férfiak és a nők kommunikációs módszerének különböző voltáról, és megpróbáltam felhasználni amit megtudtam. Döbbenetes hatékonysággal bejött. Kép Később, mikor Bp.re költöztem Életem Párjához, csak úgy sikerült cégen belül bp.i beosztásba kerülnöm, hogy elvállaltam egy ügyfélszolgálatos munkakört. Ott komoly kommunikációs képzés volt, tréningek, és a napi munka adta gyakorlat. Ráadásul azt hiszem, jóval idősebb lehetek nálad (34 éves vagyok), nem csoda, ha nagyon másként látjuk a dolgokat. Kép

Philissa! Mi is így jártunk, fél év hiába való elszánt próbálkozás után abban a ciklusban lettem terhes, amikor meg se fordult a fejemben, hogy sikerülhetett. Kép

Orbis! Attól tartok, én meg se érteném, ha felmondanák nekem az anatómiai lexikont. Kép Szuper, hogy ilyen sok orvos van, mindenki választhat kedvére valót. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Bmárti
Én már csak nagyon röviden válaszolok, mert felesleges ez a vita!
Mindenki látta, hogy kávézgatnak! Azt hiszem Te is tudod, hogy az 1-es vizsgáló a sarkon van, tehát 100% látható, hogy valakit valahonnan bevisznek. Nem vittek be senkit!
"Azt gondolom, hogy vannak pillanatok, amikor az ember jobb, ha nem kérdez." EVVEL EGYÁLTALÁN NEM ÉRTEK EGYET!
Én dec. 23-án leszek 27. De szerintem nem ebből adódnak a más vélemények, egyszerűen természetből, mentalitásból! Különben én is fiús lány vagyok, fiúk között nőttem fel. A viselkedésem sem a lányokéhoz volt hasonló! (Ha felmásztam a fára és leestem, akkor nem nyivákoltam/sírtam, hanem újra felmásztam! És még mesélhetnék, de minek ez a topic nem azért van!)

Sueda
Minden hétfőn 16 órától van előadás, más (4) témában és minden hónapban az ismétlődik. Nekem Aranyhold által jegyzetelt összes szeptemberi előadás megvan, szívesen elküldöm, ha kéred. Viszont már itt a kórházon belül sem mindig ugyan az a személy tartja, tehát mást is mondhat. Másik kórházakban pedig teljesen mást mondanak, javasolnak, támogatnak. Ezt onnan tudom, hogy a kolléganőm babyje és az miénk között két hét különbség van, de ő a Sz.Imrében fog szülni és nem teljesen ugyan az volt az előadás témája, tartalma.

Philissa
Garatula, és végre jöttök ti fiatalabb várandósok is! Kép
Remélem azt is, hogy a finis utániak is visszatérnek! Mint pl: Orbis is! Mivel kb. fél, max. 1 hónapra rá fogok én is szülni... KépKép

Nikcsi
nikcsi

Sziasztok!

Tegnap lattatok a Szuloszoba c. musort?
Jol emlekszem (es lattam, mert a szulesznot felismertem Kép), hogy a topmenedzser anyuka a Margitban szult? Nem tudjatok, ki volt az orvosa, aki nem ment be hozza? Csak ugy kivancsisagbol erdekel(ne). Kép

Philissa,
hat persze, hoyg ertesitelek! Kép MAr egyre rosszabbul birom, most mar tenyleg olyan terhes vagyok...Kép
Volt egy 20 oras Janos Korhazi tartozkodasunk is a heten, Zsombit agyrazkodasgyanuval bentfogtak, aztan szerencsere az allapotomra valo tekintettel hazaengedtek minket masnap, mert elvileg meg 2 napot ott kellett volna toltenunk. De szerencsere Zsombi jol van, kutya baja, huncut, mint eddig volt...Kép

Sziasztok,
Gombóc
gombóc

Nikcsi!

Bizonyára elkerülte a figyelmedet ez a zárójeles megjegyzés: Thira írta, hogy vihettek be pl. kisbabákat hátulról HÁTULRÓL, vagyis nem a folyosó felől, vagyis általad nem ellenőrizhető útvonalon. De egyébként nekem mindegy, hogy akkor éppen kávéztak vagy más miatt nem hívtak be senkit, csak azt nem értem, hogy neked, aki nem lehettél biztos benne, hogy mi történik, miért kell mindjárt a legrosszabbat feltételezni.

Szvsz nem baj, ha nem értünk egyet, én kizárólag segítő szándékkel leírtam a véleményemet, neked meg szíved joga másképpen gondolni. Legfeljebb utána nézel csodálkozva, hogy miért is gorombák veled időnként az emberek. Mert ugye te vagy, aki "kifogyja mindenhol"...

Bocsánat, ha olyasmivel untattalak, ami nem tartozik szorosan a topik témájába. Ígérem, többé nem írok én se önéletrajzot, és segíteni se próbálok csak azért, mert bizonyos területeken (pl. kommunikáció) tapasztaltabbnak hiszem magam.

BMárti

BMárti
bmárti

A topmenedzser anyuka sztorijának vannak olyan részei, amit persze elhallgattak, mert úgy nem lett volna eladható az egész.
A doki amúgy szabadságon volt ezért nem ment be, és ÁTADTA egy másik orvosnak.
thira

Sziasztok lányok!

Most járok itt először. Bocs, hogy egy kisebb vita kellős közepébe csöppentem, de sűrgős segítségre lenne szükségem. Most vagyok először terhes, 8 hetes és egyáltalán nem tudom mi a menete a dolgoknak. Még alig hogy föleszméltem, már a gondozóba azt kérdezik ki a választott orvosom. Nem tudom, hogy kétszer kell választani, hogy más orvos akihez gondozásra fogok járni és más orvos akinél szülni fogok? És első alkalomnál már szoktak borítékot adni az orvosnak a gondozásra jelentkezéskor. Kicsit fura, hogy az kevésbé fontos, hogy az első UH-ra időpontot csak a 12. hétre adtak, de az orvosról már most kell nyilatkoznom, mintha a baba másodlagos lenne.
Orvosok közül kettőre gondoltam-Tombor és Fábián, de igazából nem ismerem őket sem. Nem jellemző-e rájuk, hogy inkább a magánrendelésükre irányítják a kismamákat?
És az első boríték vastagságáról is nyilatkozhatnátok valamit, ha úgy gondoljátok az e-mailemre: arany.boglarka@freemail.hu

Előre is köszi.
boglarka

Szia Boglárka!

Elvileg ahhoz az orvoshoz jár az ember gondozásra, akinél később szülni szeretne. Az első adatfelvételkor meg szokták kérdezni tényeleg, hogy ki a választott orvosod, de nyugodtan válaszolhatod azt, hogy még nem tudod. Az első babával én is így voltam, és szemrebbenés nélül üresen hagyták azt a rovatot.
Én se ismerem azokat az orvosokat, akiket írtál, úgyhogy nem tudok a szokásaikról semmit.
A terhesgondozás keretében tényleg ez a gyakorlat, hogy a 12. héten van az első UH. Igazából annál hamarabb nem sok mindent lehetne látni a babából. Vannak orvosok, akik már magát a terhesség tényét is UH-val állapítják meg (pl. az enyém Kép), de akkor még csak egy kis "hólyag" látszik, ami finoman pulzál. Azért persze már azt is tök jó látni... Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Szia BMárti!

Köszi, hogy válaszoltál. Egyébként ki a te orvosod? Meg vagy vele elégedve? De ami most legjobban aggaszt, az a hálapénz. Nem tudom, hogy már az első alkalommal -a felkéréskor- szoktak adni és kb. mennyit. Te hogy csináltad? Légyszi írd meg akár az e-mailemre: arany.boglarka@freemail.hu

Boglarka
boglarka

Sziasztok!

Boglárka

A t.gondozást végző és szülész orvosnak szerintem célszerű ua. lennie. Szóval válasszál egy orvost, akinél szeretnél szülni, és onnantól kezdve hozzá járjál gondozásra is. Mellesleg én pl. mindig magánba járok (4 hetente), de úgy tudom, hogy a kórházba is lehet a dokikhoz járni. Nekem ez így egyszerűbb, mert én kérhetek időpontot, és soha nem kell várnom. Az UH az számomra is érthetetlen, hogy miért csak 12. héten van...pontosabban gondolom azért, mert akkor már tudják mérni a nyaki redőt. Egyébként ettől én is meglepődtem...sőt akkor is vésznek vért először.
Ja, a borítékról: ha magánba fogsz járni, ott fix tarifa van, de a szülésért még semmi "foglalót" sem kell ilyenkor fizetni, azt akkor kell (ill., ha jól tudom, szülés után adod a dokinak a pénzt). Ha nem magánba mész, akkor sem kell semmilyen borítékot adnod. Olyanért ne fizess előre, amit még meg sem csinált.
Szóval, menj oda a dokihoz (akit szeretnél), és kérdezd meg, hogy elvállal-e? De semmi pénz! Kivéve, ha magánba mész.
Remélem tudtam segíteni! Kép

Gombóc
Kitartás!!! Kép Nekem most volt az első olyan éjszakám, hogy szinte éreztem, hogy Bence baba azzal szórakoztatja magát, hogy a nunimmal játszik belülről, és közben nyomkodja a hólyagomat. Kép Nagyon kafa érzés volt! Kép Ráadásul hajnali fél 1 volt...bezzeg a szülőszobát elaludtam, és nem tudtam megnézni. Bár lehet, hogy nem is bánom. Majd látom még élőben eleget. Kép

Niki
Most már nyugi! Kép Szemlátomást Mártinak is, és neked is totál ellentétes véleményetek van, ama "kedves" dokiról. Szerintem több vitát nem ér meg. Tudod, hogy én is úgy gondolom, hogy a többségnek van igaza, de mindegy. Kép Kép
Legyen ez egy optimista, jókedvű Margitos topic, mint ilyen mérgelődő. Kép
Inkább aszongyátok meg, láttátok-é a Szülőszoba c. műsort. Ki volt olyan bátor, hogy megnézze?

Zsófi
mzsx

Szia Mzsx!

Köszi a tanácsokat. Kép Elárulod az orvosod nevét, mert én még névről sem tudom kik közül lehet választani. Ezt a két orvost még a korábbi nőgyógyászati vizsgálatról "ismerem", de igazából róluk is csak annyit tudok, amit az itteni archívumokban olvastam.
Boglarka
boglarka

Szia Mzsx!

Még egyszer én vagyok, most látom egy korábbi hozzászólásodat az orvosodról

Bocsi
boglarka

Szia Boglárka!

Az én orvosom Dr. Mousa Moustafa. Én szeretem és bízok benne, de persze vannak, akik ki nem állhatják. Pont ezen robbant itt ki ez a vita, illetve szándékom szerint azon, hogy hogyan illik, és hogyan nem ennek hangot adni egy nyilvános fórumon. Na, meg azon, hogy mennyiben van igaza vagy éppen mennyire túlozza el az őt ért sérelmet egyik-másik kismama. Mindegy, a világért se akarlak belerángatni ebbe az értelmetlen vitába, csak pont most furán jön ki, hogy az orvosomról írjak ezek után. Kép
Szóval én maximálisan meg vagyok elégedve Dr. Mousa-val, a második babámat várom nála, szóval nem megelőlegezett bizalomról van szó. Kép Szakmailag vitán felül áll, hogy tuti. Emberileg az a típus, aki a pontosan megfogalmazott kérdésekre tömör, érthető válaszokat ad. Nem egy csevegős, negédeskedős típus, nem is kedves mindig egyformán, de én ezt is kedvelem benne. Ha hülyén viselkedek, érezteti, hogy nincs elragadtatva tőlem. De legalább tudom, hogy amikor éppen kedves hozzám, akkor nem gondolja közben azt, hogy egy idióta liba vagyok, tegyem már le a borítékot, és húzzak a francba, mielőtt görcsöt kapnak a megerőltetéstől a mosolygó izmai. Kép Én valahogy nem tudom elképzelni, hogy bárki is képes lenne mindig, mindenkivel, minden szituációban szívből jövő őszinteséggel kedves lenni. Na, bocs, képtelen vagyok függetleníteni magam az előzőektől, pedig te új vagy, neked jár a "tiszta lap". Kép
A boríték tényleg kényes kérdés. Ha magánrendelésre megy az ember, akkor ugye tiszta ügy, ott szabott árak vannak. Én az első terhességemmel legtöbbször oda jártam, mert akkor még dolgoztam, és munka után tudtam eljutni. Most viszont akkor tudok szabadon mozogni, mikor a nagyfiam oviban van (már ha nem beteg éppen, mint most. Kép), úgyhogy a terhesgondozóba járok. Én ott nem szoktam borítékozni, szvsz nincs miért. Oda egy hívatalos rendelésre megyek, ahol az orvos "munkakörileg" van jelen, az egészségügy ilyen szolgáltatásaiért fizetem be a rengeteg TB járulékot. Szerintem, ha eldöntötted, hogy kihez fogsz járni, menj be hozzá nyugodtan a terhesgondozó beli rendelési idejében, és mond el, hogy nála szeretnél szülni, elvállal-e. Szvsz ekkor nem kell borítékot vinned magaddal. Azután majd ő megmondja, hogy hogyan tovább. Lehet, hogy kapásból mond egy összeget, vagy éppen a kezedbe ad egy névjegyet, amin a telefonszáma mellett a magánrendelési ideje is rajta van. Persze ez még nem jelenti azt, hogy a magánrendelésére kell járnod, csak azt, hogy megadta neked a telefonszámát, amin el tudod érni, ha valami gondod van... Kép A szülés más tészta, ott persze egyértelmű, hogy olyasmit vársz el tőle (24 órás rendelkezésedre állás), ami nem a munkaköri kötelessége. Viszont utólag fizetsz, és hacsak nem mondott előre árat, akkor az összeg nagysága erősen függhet az elégedettségedtől. Támpontnak azt szokták mondani (kismamatársaktól legalábbis én ezt hallottam), hogy a magánrendelési tarifa tízszerese körüli összeg szokott lenni.

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok.

Látom, azért csendesedik a vita. Most már tényleg kár lenne erre a szót fecsérelni, mert úgy néz ki, hogy senki sem enged a maga igazából.

Boglárka
A szülési tarifát én is úgy tudom, hogy a magánrend.-en fizetett összeg tízszerese, ha minden OK volt. Ha szeretnél fogadott szülésznőt is, akkor Ők általában 20-at szoktak kérni.
Valóban, mindenképpen tisztázd le még az elején a dokival, hogy nála szeretnél szülni, mert ebből nagyon sok félreértés szokott lenni. Én sem ismerem a két jelöltedet, de itt a topicban elég sokszor találkoztam a nevükkel.

Orbis
Erről jut eszembe, a Te dokid a Sárvári ugye!?
Ő róla aztán tényleg nagyon sokat hallani, sokan dícsérik. Már csak kíváncsiságból is kérdezem, hogy ki lehet Ő, hogy néz ki, mennyi idős??
Valószínű, hogy látthattam már, de így névről nem mond nekem semmit.
Ne értsd félre, a sajátomat a világért le nem cserélném, csak úgy....

Nikcsi
Mi a helyzet a doki váltással?

Húú!! Én még nem gratuláltam Laninak.
Tudja valaki, hogy miért császározták?

mucus
Tm

Sziasztok!

Bmárti
Mert ugye te vagy, aki "kifogyja mindenhol"...
1. a vérvételen 4 lányból 2-szer szúrták meg, hogy tudjanak vért venni. Én szerencsére ezt megúsztam, de a második vérvételt követően egész nap nem tudtam kinyújtani a kezem. EZ IS BIZTOS MIATTAM VAN, NEM PEDIG A BÉNA NŐTŐL...
2. Orvost szerettem volna váltani, de 18. héten közölte az orvos hogy nem vállal. Megmondta az indokot is: a) Murshedtől nem szokott átvenni senkit, b) sok várandósa van. (Ma már teljesen megértem, és nagyon tisztelem, hogy miattatok is van ez Kép) EZÉRT IS ÉN VAGYOK A HIBÁS....
3. Az UH-n történtek után én egy kicsit kiakadtam....

Én a gyerekkori dolgos megjegyzésem nem azért tettem, hogy ezentúl arra figyelj mit írsz. Hanem mert nem tartottam szükséges taglalni, meg nem a többet mondás a célom!

Boglárka
A Margitban nagyon sok orvos van, és szerencsére mint látható nagyon különbözőek, sőt szubjektívek a vélemények. Kép Javaslatom, amíg meg nem bizonyosodsz 100%-ig, hogy ki legyen az akinél szülnél AKKOR A KISKÖNYVEDBE A VILÁGÉRT SE IRASS BE EGY NEVET SE! Nekem beirták és mindig magyarázkodnom kell, most miért megyek a másikhoz, a harmadikhoz stb. Javaslom, hogy menj be a terhesgondozóba és az ajtón ki vannak téve a nevek, rendelési idejük.

Amúgy minden "újnak" (már bocsánat nem diszkriminációról van szó) mondom, ha a munkahelyről nem tudnátok elmenni a rendelőbe, mert nem engednek el, akkor hivatkozzatok a Munkatörvénykönyv 107. § d) pontjára: "Mentesül a munkavállaló a munkavégzési kötelezettség alól a
kötelező orvosi vizsgálat (ide értve a terhességgel összefüggő vizsgálatot
is) teljes időtartamára."

Mucus
Murshed, aztán a Sztanyik doktor úr nem vállalt (100%-ig megértem!!!!), és most szerdán voltam Magenheim Ritánál. Aki megnyugtatott, hogy a terhesgondozásra nyugodtan járjak hozzá. És róla az első találkozó után annyira jókat tudok mondani! Kép Bár ezeket is hallottam! Azt tudni kell, hogy minden ilyen bejutás annyira rossz! Előtte a gondozáson (magyarázkodás), már a vérnyomásból is kiderült, hogy teljesen be... Min. 140 szokott ilyenkor lenni, pedig 100-110 között van amúgy!

Kellemes 7végét mindenkinek!
Nikcsi
nikcsi

Sziasztok!

Eddig csak olvasgattalak Benneteket, de mostmár konkrét kérdéseim is vannak.

Ismeri valaki Lévárdi Ferenc doktort?
Nála fogok szülni febr. elején és az ő nevét még nem láttam felbukkanni itt.
A tegnapi Szülőszobában többek között ő próbált segíteni a topmanager kismamának. A többiekkel ellentétben fehér ruhában volt, biztos ugrasztották, hogy vészhelyzet volt.

A másik, mi a vélemenyetek az epidurális érzéstelenítésről? A topmanager kismama szerint azért nem tudott nyomni, mert rosszul számították ki neki a mennyiséget...

Annak is nagyon örülnék , ha mesélnétek (persze aki már szült itt) a szülés utáni napokról. A Kimama magazin szept.-i számában a levelezések között néhány rossz emlékről. Remélem nem a Margit kórházban szerezték ezeket. Szóval az érdekelne, hogy ha nincs hely a rooming-in szobákban akkor nem lehet velem a babám? Vagy ha véletlen császárra kerül a sor, akkor nem szoptathatok, mert nem lehet velem a pici? És megmutatták hogy hogyan kell szoptatni, vagy mindenki magára hagyva ahogy boldogul?

Köszi,

Zsazska
zsazska

Sziasztok!

Orbis!
Én is Sárvárihoz járok már kb. másfél éve és csak jó tapasztalataim vannak róla. Tavaly elég kilátástalan volt a helyzetem és emberien állt a dolgokhoz, minden elmagyarázott, hogy mi miért történt és mit kell tennünk a jövőben. Nem okoskodóan, hanem úgy ahogy egy hétköznapi ember is megértheti.
hmmc

Zsazska

Én kaptam a szülésem alatt EDA-t, nekem csak jó tapsztalataim vannak vele kapcsolatban. A véleményem az, hogy ma már nem kötelző a kínok kínját megjárni egy szülés miatt. Sokan azért nem kérnek, mert azt gondolják így nem az igazi.
Egyéntől függ, mindenki maga döntse el, hogy mit és mennyit bír, és ha előre fél vagy szorong, akkor az EDA csak jó hatással lehet rá, mert eltud egy kicsit lazulni. Akkor is hasznos, ha vkinek elhúzódó és eredménytelen a vajúdása (nem, vagy nehezen tágul). Minden esetre a Margitba rutinszerűen alkalmazzák, és általában fel is ajánlják a kismamának. Tévhitekkel ellentétben nincsen utóhatása (fej-, derékfájás, szédülés).

A szülés utánni napokról sok infót meríthetsz, ha visszaolvasod az archívot.
Ez vonatkozik a csecsemősök munkájára is, amivel sajnos a legtöbben nincsennek megelégedve. (segítenek-e a szopinál?)

Ha nincs hely a roomiba csak az osztályon, ott sajnos csak három óránként kapod meg a babát. De ha van üresedés, akkor menet közben is át lehet menni. Ja, de szülés után mindenképp az osztályra kerülsz.
Én egyébként itt töltöttem hat napot szülés után, és nem vágytam rá, hogy átmenjek a roomiba. Igaz hogy nem volt gondom a szopizással, a babám pont akkorra lett éhes amikor hozták ki. Szépen bekajált, elaludt, és ahányszor megnéztem a csecsemő osztályon, mindig boldogan nyugtáztam, hogy édesdeden alszik.
Nekem egyébként az orvosom is és a szülésznőm is -miután megmondatm, hogy nem a roomiba akarok menni- csak helyeselt.

Nikcsi
Kétségbeejtő lehet, amikor már jócskán benne jársz a terhességben, hogy még nincs végleges orvosod. Legalábbis nekem az lennne.
A 18. hetedben a SZ.volt aki elutasított? Mi lehet az oka, hogy Mursedtől nem vesz át senkit?
Ez olyan furcsa.

mucus
Tm

Szia Mucus!

Kösz a válaszod! Miért nem szerettél volna a rooming-in-be menni? Az orvosod és a szülésnő is ellenezte miért? Szerencsés vagy, hogy szépen szopizott a babád, én is ebben reménykedem.

Apropó szülésznő, szerintetek szükséges választani valakit? És ha úgy döntünk, hogy szeretnénk fogadott szülésznőt ennek mi a menete?
zsazska

Szia Zsazska

Pár hónappal előttem a tesóm a roomiba volt, és csak megerősített abban -amit már magamtól is gondoltam- hogy elég fárasztó. Nem az, hogy egyébként is kész vagy a szüléstől(varrás), hanem hogy nem volt ideje zuhanyozni, WC, kaja stb. Ilyenkor vagy szólsz a szobatársadnak, hogy figyeljen már rá, vagy betolod a csecsemősökhöz, akik viszont nem figyelnek a roomis babákra.
Arról nem beszélve, hogy mivel a baba egész nap kint volt, nem segítettek semmiben, a kutya feléjük se néz, hogy tudnak-e szoptatni stb.
Úgy kellett keresni valakit, hogy megmutassa pl. a fejést.
De ezek az Ő rossz tapasztalatai. Van akinek bevált. Soknak!!!
Az osztályon annyival szerencsésebb volt a helyzet, hogy legalább akkor láttunk nővért, amikor hozta ki a babákat, és ilyenkor lehetett segítséget kérni. Egyébként a második naptól addig el sem mozdultak az ágytól, amíg a baba nem kezdett el szopizni. A mi szobánkban több-kevesebb segítséggel, mindenki szépen megtanult, és tudot szoptatni. Itt viszont hátrány az, hogyha a babád akkor éppen mélyen alszik, amikor kihozzák és sehogy sem akar felébredni enni. És tuti, hogy amikor visszaviszik fél óra múlva enni kérne!!! csak hogy ilyenkor nem hozzák vissza, esetleg kap valami löttyöt. Na ez az amiért sokan a roomiba mennek. Mint ahogy írtam, nekem a babám "fel volt húzzva" , mint az óra és akkor ébredt amikor kellett. A roomi lényege: az igény szerinti szoptatás lehetősége.
Az a szerencse, hogy ott bármikor meg gondolhatod magad, és át mehetsz a másik osztályra.
Amiket leírtam, nagyjából ezek miatt nem ajánlotta a dokim és a szülésznőm sem a babás szobát. Előre nem mondták el a véleményüket, hagy döntsek magamtól, de a választásommal egyetértettek.

A szülésznő szerintem ugyanolyan fontos, mint a fogadott orvos. Jó, ha van valaki akit megkereshetsz a terhes gondozáson kívül is. Legalább is velem így volt. Pár hónappal előtte felvettük a kapcsolatot, megadta minden elérhetőségét, és bármi kérdésem volt, felhívhattam. Személyesen is többször találkoztunk, megmutatta a szülőszobát. Tanácsokkal látott el, mit érdemes beszerezni szülésre, a köv. napokra, otthonra.
Őt ajánlották nekem, és így kerültem hozzá.
A lányok azt írják itt a topicban, hogy nagyon jók a Margitban a szülésznők, nekem csak hozzá volt szerencsém. Olvasgass egy kicsit vissza.

mucus
Tm

Sziasztok!

Zsazska
Az előadásokon javasolják az EDA-t, mert nekünk is könnyebb és a babáknak is! Több kórház van, ahol már a szülésed előtt jelezned kell, hogy EDA-t fogsz kérni, a Margit kórház nem ilyen!Kép
Szülésznőkkel kapcsolatban: róluk egy rossz szót sem lehet hallani. Kép (Ellentétben a csecsemősökkel Kép) Mindegyik nagyon kedves épp, ezért mondják ha nincs választott, akkor sem jársz rosszabbul. Viszont sokkal több szerepük van, mint a dokinak! Mucusnak igaza van abban, hogy sok kérdéssel mehetsz hozzájuk. Terhestornán pl.: a légzésgyakorlatokkal nem foglalkozunk mélyebben, ezért ilyenkor javasolják a szülésznőket.
Rooming: ez megint olyan téma, hogy kinek melyik doki a szimpatikus... Két ismerőssel beszéltem erről, egyik mondta, hogy roomingba menjek, a másik meg pont ellenezte. A Roomingba veled lehet a gyerek egész nap, a kórterembe csak 3 óránként. A kórterembe nem lehet állítólag a nyüzsgés miatt pihenni, ellentétben a roominggal...

Mucus
Végre valaki megért! Köszi! Kép Engem már az is megnyugtat, hogy M. Ritához járhatok havonta a gondozásra. Most még nem idegeskedek azon, hogy végül kinél is fogok szülni, de most hogy belegondolok...Kép Inkább nem idegeskedek! De nagyon bízom abban, hogy M. Rita bejön a szülésre, mert együtt fogunk tudni dolgozni az elkövetkezendő ~20 hétben.

Nikcsi
nikcsi

Sziasztok!
Jár valaki ezekre a szülés-felkészítő tanfolyamokra?
Ha igen, akkor mikor vannak?

A szülésznőkkel hol lehet találkozni? Vagy mi a menete annak, hogy felkérd? Fogalmam sincs hogy most hogy működnek a dolgok az előző gyermekem 9 évvel ezelőtt született és akkor még nem kellett szülésznőt fogadni. A férjem behozott egy nagy ajándékkosarat teli mindennel és figyeltek rám. Nem kellett külön-külön "megfizetni" a szolgáltatásukat.

Én az első gyermekemmel rooming-ban voltam. Rosszul voltam a szülés utáni két napban (állandóan összeestem) nagyon készségesek voltak csak akkor hozták oda a babát amikor már fel tudtam állni. Addig valaki mindig mellettem volt szopás közben nehogy a gyerekkel együtt essek le az ágyról.
Amikor már jól voltam akkor nagyon jó érzés volt, hogy ott volt mellettem. Szerintem kell a szülés után 1-2 nap amíg ki tudod magad pihenni és fel tudod fogni igazán - főleg az első gyereknél - hogy mi is történt veled valójában.
hmmc

Szia mindenki

A szülésznő választás lehet
Pl. ajánlás útján- szetintem a legtöbben ezt választják. Biztosan itt is sokan tudnának Neked ajánlani.
A roomival kapcsoltban: amit Nikcsi írt azt én fordítva tapsztaltam, mert pont az osztályon lehet jól pihenni. A 3 óránkénti etetés után (ami kb. fél órát tart) a babák mennek vissza és utánna teljes a nyugalom. De ezzel kapcsolatban tényleg mindenkinek más a tapasztalata, lehet, hogy éppen olyan időszakban volt bent amikor bolondokháza volt stb...
Ki kell tapasztalni, hogy kinek mi a jó. Mondom, nyugodtan átmehetsz később a roomiba, ha az osztályon nem érzed jól magad.

Thira
Elég sejtelmesen írtad ezt a topmanager-es dolgot. Esetleg tudsz valami konkrétat is? pl.ki volt a szabain levő doki, kinek adta át
Mi az amit elferdítettek a sztorival kapcsolatban?

Nikcsi
Már megkérted a dokinőt, hogy vezesse le a szülést?
Nem ő az egyedüli női orvos ott ugye? Mert nekem a neve nem ismerős, viszont rémlik egy másik is (azt hiszem Szigeti, van olyan?).
Na vele kapcsolatban nem sok jót hallottam. Volt egy kismama aki hozzá járt gondozásra, megkérte, és a szülés előtt pár két héttel közölte, hogy nem vállaja mégsem. A csaj szerint azért nem, mert akkor már tuti volt, hogy a baba nem fordul be, faros. Ő pedig rendesen szült, nem császárral, mert ez már az ötödik gyereke volt.
Remélhetőleg a Te sorsod már jól fog alakulni, nem lesz hasonlóban részed.

mucus
Tm

Sziasztok!

Hmmc
Írtam 2004. okt. 08 9.37-kor:
Minden hétfőn 16 órától van előadás, más (4) témában és minden hónapban az ismétlődik. Nekem Aranyhold által jegyzetelt összes szeptemberi előadás megvan, szívesen elküldöm, ha kéred. Viszont már itt a kórházon belül sem mindig ugyan az a személy tartja, tehát mást is mondhat.
Ha már voltál az első terhesgondozáson (amikor felveszik az adatatokat, kartont állítanak ki), akkor kaptál egy Gondozási terv várandósok számára. Ez két lapos 4 oldalas tájékoztató, a második oldalon részletesen le vannak írva az előadások témája, stb.
Szülésznőkkel ott lehet találkozni és választanod szimpátia alapján, de én úgy tudom, akinek van egy fogadott orvosa, az attól a személytől szokta megkérdezni kit javasol? Ő olyat fog mondani, akivel szívesen dolgozik együtt!

Mucus
A bent lét alatt nekem még nem volt tapasztalatom, csak az egyik ismerős ezt, a másik azt mondta....
Igen, nem ő az egyedüli nő a másik Szigeti Adrienn. Bementem M. Ritához mondtam, hogy szeretnék váltani. A gondozásra járjak hozzá, annak semmi akadálya a szülést majd megbeszéljük. Meglátja, hogy tudunk együttműködni...
Szigeti Adriennről elméletileg majd hallhatunk véleményt (remélem), mert van aki nemrég szült nála, csak még sajnos bent vannak...

Nikcsi
nikcsi

Szia Zsazska!

Én is EDA-val szültem az eslő kisfiamat, és nekem is "rosszul számították ki az adagot", már ha ez alatt azt értette az a bizonyos topmanager anyuka, hogy még teljes volt a hatása a kitolási szakban. Több helyen olvastam, hogy úgy szokták időzíteni, hogy addigra már csökkenjen a hatás, de ezt azért nem egyszerű kiszámítani. Én 12 órás vajúdás után szültem meg Lacikát, jóformán egyik pillanatról a másikra. Órákig tartottunk ott, hogy 2 ujjnyi a méhszáj, azután egyik pillanatról a másikra megindult a kicsi fiam teljes gőzzel kifelé, mint aki ráunt a vacakolásra. Kép Így (teljes EDA hatás alatt) is érezhető volt, hogy megváltozott a "fájások" jellege, de igazából a tolófájások is csak olyanok voltak, mint a fájdalom nélküli keményedések a terhesség alatt. Oda kellett figyelnem rá, hogy mikor, de még arra is tudtam figyelni, hogy hogyan nyomjak. Szerintem direkt szuper volt, hogy akkor még teljes érzéstelenítés alatt voltam. A varrást se vettem észre se, és még a szülés után is tudtam aludni egyet, mire kiment a hatás.

A szülésznő választás szerintem is jó dolog, különösen, ha az első babádat várod, vagy ha nem apás szülés lesz. Aki éppen műszakban van, az a kötelezőket megcsinálja, de nem biztos, hogy jut ideje a lelkedet ápolgatni, beszélgetni, megnyugtatni. Nekem anno könnyű volt, egy barátnőm anyukája volt a választott szülésznőm, de ő sajnos már nincs ott. Nagyon jó volt, mert őt fel mertem hívni hajnalban, hogy mintha csöpögne valami, de nem is tudom, fájás semmi, talán ez inkább a nyákdugó?! Az osztályon is meglátogatott utána, segített fejni, szoptatni, na persze neki anyai gyakorlata is óriási van. Kép Most gondban vagyok a választással, mert senki mást nem ismerek, de ha úgy időzít Pincura, hogy nem lesz kire hagyni Lacikát, akkor lehet, hogy apátlan szülés lesz. Akkor meg nagyon jól jönne, ha fogná valaki a kezem... Arra gondoltam, hogy talán az orvosomat kellene megkérdezni, hogy kit ajánlana, ő úgyis mindenkit ismer, és szakmai szempontból is meg tudja ítélni a munkájukat.

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Képzeljétek már a 30. hetet taposom! Kép Hűűű, már kezdek izgulni.

Márti
Ha már így kivitatkoztuk magunkat... Kép Én nem haragszom ám rád. Kép Szóval, szerinted akkor édemes EDA-val szülni? Nem csökkenti az összehúzódások számát? Mert én azt hallottam, hogy csökkenti, ezért szokták adni az oxitocint (fogalmam sincs, hogy kell leírni, bocs), amitől viszont "kibírhatatlan" fájásai lesznek az embernek. Én szeretnék kérni, mert sajnos a fájdalom tűrő képességem nem túl nagy. Csak szeretném tudni, hogy mire számítsak. Kép

Egyébként szülésznőt szerintem is érdemes választani. Nekem a dokim ajánlott egyet, és őt fel is hívtam telefonon, el is vállalt. Szerencsére. Lányok, én egyre jobban parázok!!! Kép
Ti, hogy vagytok ezzel?

Zsófi
mzsx

Szia Zsófi! Kép

Szerintem nagyon is érdemes EDA-val szülni, igen. Kép Én anno hajnali 4-kor kezdtem a műsort, magas burokrepedéssel, ici-picit csepegő magzatvízzel, minimális fájásokkal. 6-7 óra körül értünk be, burokrepesztés, valami méhszáj-érlelő (?) zselé, és várakozás... 11 órakor még mindig laza és rendszertelen keményedésekkel sétafikáltam, úgy tűnt, a fiamnak esze ágában sincs megszületni. Na, akkor bekötötték az oxitocint... 13 órára, mire a 2 ujjnyi méhszájat sikerült elérni, azt is megbántam, hogy valaha férfia néztem. Halálosan fáradtnak éreztem magam, legszivesebben hazamentem volna, legyen gyereke inkább valaki másnak. Akkor már 9 órája vajúdtam! Az oldalamon feküdtem, és mikor a hátamra kellett fordulnom egy-egy vizsgálathoz, az olyan iszonyatos erőfeszítésnek tűnt, hogy szinte képtelennek éreztem magam rá. Tegyél hozzá még 3 órát intenzív fájásokkal, oxitocinnal, és próbáld meg elképzelni, milyen együttműködésre és erőfeszítésre lettem volna képes akkor, mikor Lacika végre elérkezettnek látta az időt... Kép De 13 órakor megkaptam a megváltó EDA-t, néhány perc múlva már azt kérdeztem Anitól (szülésznőm), hogy felkelhetnék-e, mert ha kiülnék a labdára, az talán gyorsítaná az eseményeket. Lehet, hogy az EDA nélkül nem is sikerült volna hüvelyi úton megszülnöm, mert fekve tán sose tágultam volna ki eléggé. Vagy ha igen, akkor már nem lett volna erőm nyomni.
Lehet egyébként, hogy az EDA-nak tényleg van valami lassító hatása, gondolom nem véletlen, hogy csak akkor lehet beadni, ha már 2 ujjnyira kitágult a méhszáj. Ugyanakkor ezt szerintem bőven kompenzálja az, hogy a fájdalomtól való megszabadulás sokkal aktívabbá és együttműködőbbé teszi az anyukát. Kép Az meg, hogy ha az EDA miatt kell valakinek oxitocint kapni, már nem gáz, mert akkor már úgyse fáj. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Nikcsi
A calliope@index.hu-ra jöhet az a kép! (Cserébe küldök én is, ha az ember hazaesik és lefényképez...) Ja, és ha passzos felsőket-nadrágokat hordanék, akkor valszeg jobban látszana, de blúzokat hordok, és az óhatatlanul takar.

Phillissa, Boglarka
Üdv a topikban!

Orbis
Nekem is Sárvári a dokim, és én is hasonlóan JÓ véleménnyel vagyok róla. Amit még kiemelnék, hogy van humorérzéke, ez nálam nagyon fontos. Mindig észrevette, ha valamiért zavarban voltam, és egy vicces kedves megjegyzéssel mindig fel tudott oldani. Nagyon jól tudja éreztetni, hogy FIGYEL rád, és ez nagyon megnyugtató érzés.
(Egyébként a 14 éves öcsém is nála született, ami nem volt egy egyszerű szülés, de nagyrészt Neki köszönhető, hogy problémamentesen lezajlott...)

Kedves MIndenki!
Ma megint voltam a gondozóban, megitatták velem azt a rettentő cukros löttyöt, meg vért is vettek. Én eddig sem, és most sem tapasztaltam velük semmi negatívat! Nagyon kedvesek voltak, sőt elsőre valahogy elkerülte a figyelmemet, hogy akkor hányra is írtak fel 18. hetes uh-ra, és amikor 2 óra múlva megint betoppantam a második vérvételre és rákérdeztem, akkor mosolyogva kereste ki nekem a hölgy a füzetből, és be is írta a könyvembe.
A vérvétellel sem volt gond, pedig megint nem volt egyszerű meglelni a vénámat, mégis gond nélkül le tudták venni a vért.

Kép
Kép
Kép
cas

Kedves BMárti!

Köszi a válaszod és bár gondolom nem ez volt a célod de teljesen meggyőztél. Olyan jó olyannal beszélgetni ilyen dolgokról, aki saját magán már tapasztalta a részleteket. Egyébként az orvosom is támogatja az EDA-t bár még csak futólag említette a dolgot a terhességem legelején, gondolom majd visszatérünk a dologra, ha élesedik a helyzet.
A szülésznővel kapcsolatban mi is valószínűleg az orvosunkat kérdezzük meg kit ajánl, mivel nem lenne túl jó, ha ők ketten nem jönnének ki egymással. Másrészt ti sokan írtátok, hogy a szülésznők mind kedvesek meg segítőkészek voltak, szóval ebben nem lehet melléfogni. A kezem meg biztos, hoyg a férjem fogja szorítani.
BMárti Te hanyadik heted taposod? Biztosan írtad már csak olyan hosszadalmas visszaolvasgatva kikeresni valamit...

Zsazska
zsazska

Sziasztok.

Az EDA-val kapcsolatban írnék én is.
Tavaly születem először és én is kértem EDA-t.
Lehet, hogy nem lett volna rá szükségem, mert elég gyorsan (5 óra múlva) meglett a babám. A felvétel alatt a dokim megkérdezte, hogy fogok-e kérni, én meg "ki tudja mi vár rám" gondoltam, kértem. Pedig ekkor még szinte nem is voltak csak nagyon enyhe fájásaim. A dokim mondta, hogy szerencse, mert éjszaka lévén, pont van bent olyan orvos (Raft) aki bekötheti. (A szülésznőm szerint minimális, de sajnos van rá eset, hogy a beosztott ügyeletes dokik közül, egyik sem tud beadni.)
A felvétel után következett rögtön a beöntés, zuhanyozás. Szinte kész sem voltam, amikor sietnem kellett mert a Raft dr. már várt rám. Bekötötte a branült, megkérdezte, hogy mennyire akarom majd az érzéstelenítést, kicsit vagy teljesen? Ha már lúd legyen kövér- gondoltam - teljesen. A dokimnak megmondta, hogy mi a beadandó mennyiség, amit én jó 3 és fél, majdnem 4 újjnyinál kaptam meg. Szinte a beadás pillanatában megszünt minden, amit egyébként is csak erősebb menst. fájásoknak neveznék, és jó egy óra elteltével már kezdtem is a toló fájásokat érezni.
Igaza van a Mártinak abban, hogy nagyon jó hasznát veszi az ember a varrás alatt is, és még utánna is. Én szintén mindenkinek csak ajánlani tudom.
Az is igaz, hogy fájás gyengeséget okoz, ezért nem adják be csak 2-3 újjnyinál, és ezzel egyidőben már kapod is az oxit.
De én úgy hallottam, azt általában adják, nem?

Nikcsi
Azért az sem túl megnyugtató, hogy -majd meglátjuk, hogy tudunk együttműködni, nem??
Mitől teszi függővé a dolgot?

mucus
Tm

Sziasztok!

Csak gyorsan beugrok én is egy EDA-ra:-))
Egyetértek az előttem szóló Bmártival és Mucussal, hogy az EDA az egy nagyon hasznos találmány és minek szenvedni, ha nem muszály. Nem szabad előre kizárni a szülésből, mert nem attól igazi egy szülés, ha a kínok teljes arzenálját éli át hozzá valaki. Az inkább önsanyargatás:-D
A szülés attól lesz igazi, hogy végeredménye egy apró, igazi emberke:-)Márpedig szerintem mindannyiunké az (lesz), akár 10 órát vagy csak 2 órát szenvedtünk meg érte:-)
3-ból kettő esetben kértem EDA-t és össze nem hasonlítható sem annak a 2 szülés "gyorsasága", sem a boldogság, amit az ember fitten, fájdalmak nélküli örömmel át tud élni alatta és utána. És a legfontosabb talán, hogy szülés után is formában marad az ember és első perctől képes ellátni a babát, nincs depi a fájdalmak és vélt kudarcok miatt, akár haza is lehet menni:-)))

Szóval ha orvos is javasolja, tekintettel a vajúdás várható hosszabb időtartamára, nehézségére, fogadja el mindenki megváltásnak.

Másik fő előnye, hogy elősegíti a tágulást. Nálam mindkét esetben 2-3 ujjnyi méhszájat (amit 8-10 óra vajúdással produkáltam, aztán megállt a szülés:-) kb. negyed ill. fél óra alatt tűntetett el és már jött is a baba. Totál hatása alatt ért a kitolási szak mindkétszer és ugyan fájdalmakban nem lehet érezni, de a pocak keményedik a fájás alatt (a baba is nyomja a gátat, ami teljesen érezhető) és a doki nagyon jól tud vezényelni, mikor kell nyomni. a nyomásra meg jobban lehet koncentrálni, ha nem kell közben a fájdalom túlélésével is foglalkozni.

Pá,
Viki
ccviki

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?