Új privát üzeneted érkezett!

Pronny és kedves apuka! Szívből gratulálok én is Máté baba érkezéséhez! Képeket, beszámolót várjuk! Minden jót kívánva nektek: ktc
ktc

Pronnynak és a büszke apukának sok-sok boldogságot Máté babához! (Hogy-hogy csak fél órát lehetsz benn? Férjem vidékről járt fel és órákat fönn "dekkolt" nálunk, senki sem szólt (csak mertek volna :shock: ), szóval szaladj csak be hozzájuk! :lol:
vumenke

Pronny, kedves büszke apuka és Máté baba nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok Nektek. :D
toldikrisztina

Pronny!

Szívből gratulálunk Mátéka érkezéséhez, Sok sok tejcit kívánunk nektek!

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Nahát, ez a vacak nem küldte el a hsz-emet! :x

Pronny: Gratulálok én is nektek, és sok boldogságot kívánok kis családotoknak :)

Kata
labkat

pronny - Gratulálok nektek a kisfiúhoz! Legyetek egészségesek és boldogok!

Kép
Kép
pepitanna

Ma megvolt a 6 hetes kontroll - közel 12 hetesen. :lol: Minden oké. Dokinkat most fáradtnak láttam, igaz, 7 óra lett, amire bekerültem. Remélem, nem kell majd sokáig hiányolnom :wink: , egészen el vagyok árvulva nélküle, hogy nem kell gyakorta mennem hozzá. Meg is beszéltük, hogy talán a következő rákszűrés előtt is talizhatunk. Jó lenne. :roll: Emőkével a karomon mentem be, nagyon örült, amikor meglátott, tetszett neki a kiscsaj. Vittem ajándékot is (én csináltam... :oops: , remélem, tetszik neki, ha lesz csöppnyi időm, megmutatom nektek is, mert lefényképeztem), meg fényképeket is.

Most megyek, hulla vagyok, Bori köhécsel már 1 hete, holnap viszem dokihoz. 2 éjjel láza is volt, most dugul az orra, mandulái nagyobbak, ezért légzéskimaradásai vannak. Éjjel végig posztoltam mellette, közben persze a kicsi is 3 óránként szopizni kért. :?
ktc

Sziasztok!

Voltam bent a kórházban.
Csemete már anyukával van szinte egész nap.többször kellett már pelenkát cserélni rajta, viszont nem nagyon szopizik. :( :( Csak alszik, mint egy mormota...
Legújabban valamit visszabukik, amit nem tudni mi.. Viszont a sírás oka lehetett.. Lehet, hogy a lenyelt magzatvíz? És emiatt nem eszik?

Egy kép Mátéról:
Kép

Kép
pronny

Kedves Pronny család!

Nagy gratula a kis Mátéhoz!!! Sok tejcsit és sok boldogságot, egészséget kívánunk Nektek!!!

Ne aggódjatok, hogy nem akar még komolyabban szopizni, amikor Zita született, azt mondta szülésznőm és a csecsemősök is, hogy a babáknak születésük után 3-4napra való tartalékuk van, amit még odabentről hoztak. Minél többször cicire kelll tenni,FŐLEG császárosoknak, azaz Pronnynak is, nem feladni, ha nem jön belőle semmi, ha kicsit cumizik már az is szuper. Nekem is egy barátnőm mondta! Zita is császáros volt, sokat cicire tettem, ha csak párat nyammogott, akkor utána megint, és 2.nap már volt tejem, előbb mint a simásoknak. Ugyanis ettől indul be a tejcitermelés és a babában az inger, hogy szopizzon. A szobatársam szintén császáros volt, nem csinálta, mivel úgysincs teje, mert nem látja, 3hónapig tudott csak szoptatni. Az is lehet hogy csak az otthoni nyugiban fog beindulni a tejci, ez alkatfüggő. A lényeg, NE görcsöljetek rá, hanem csak kitartóan ciciztetni a kis herceget, és figyeljen arra, hogy a bimbóudvart is bekapja a kis szájával, ne csak a bimbót, mert különben kisebesedhet és addigra mire rájön a fiatal úr, hogy milyen szupi dolog a szopi nagyon fájhat neki.
Nézz utána még most Te, hogy tudj segíteni Pronnynak, mert mi két ordítás között böngésztük, a hogyan kéne rendesen cicire tenni témát. De biztos a csecsemősök is segítenek, ha kéri!!!
Szopi: http://www.lll.hu/fuzetek/csecsemo_mellrehelyezes

Sáfri és Zita és Pöttöm Dorka
Kép
Kép
sáfri

Pronny és Pronnyapuka: Gratulálok Mátéhoz! Nagyon szép kisbaba! Jó egészséget nektek!
lamme

Pronnyék: Nagyon édes Máté baba. Ne aggódjatok, ha nem eszik a pici. Nekem 3 nap után indult csak be a tejtermelés. Vannak babák, akiket meg kell tanítani a szopizásra is. Majd kialakul!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára labkat 2011.10.01 22:38-kor.

Kata
labkat

Pronny család - nagyon szép Máté baba. :D Én is hasonlókat tudok mondani mint a többiek. Én is császáros voltam, és amikor hazajöttünk akkor indult be a tejci. A lényeg, hogy tényleg tegye Pronny cicire Mátét, még ha nem is jön még tejci. Bár amikor én bent voltam a csecsemösök közölték, hogy ne legyen senki ideges ha nem indul be még se a tejci, attól senki nem lesz kevesebb mert nem tudja szoptatni. Csak most ez a"divat", hogy aki szoptat az a jó anya. Közölték, hogy ne olvassunk újságot, és internetet a mai tápszerek már annyira jók hogy semmi baja nem lesz a picinek. Szóval fel a fejjel, nem kell elkeseredni. :)
Különben egy idő után Nekem hozzá kellett táplálnom tápszerrel, mert kevés volt a tej, utána meg sajnos már nem is volt. Pedig ittam annyi folyadékot, hogy sokszor a fülemen jött ki. Kipróbáltam különböző teákat, bogyókat, és még se volt annyi tej hogy Eszternek elég lett volna.

Pusza a Családnak
toldikrisztina

Sziasztok!

Köszi a bíztatást a szopizással kapcsolatban. Már több helyről hallottam szinte ugyanezeket, amiket elmondtatok.
A fő gond igazából, hogy nem is cuppan rá a bimbóra, emellett elalszik, ha oda kerül a cici a szájához.
A nővérek javasoltak valami bimbókiemelőt, azt vettem, holnap reggel beviszem a kórházba, hátha azzal sikerül.
Én felvetettem, hogy mi lenne, ha mellszívóval próbálna rásegíteni, hátha... de anya nem akarja:( Egyáltalán jó ötlet?

toldikrisztina: megmondom őszintén, úgy vagyok vele, hogy mindenki azt mond, amit akar.. két fülem van :)

Még mindenféle tejfakasztó teákon gondolkodom, azt még láttam üzletben.

Kép
pronny

Pronny-apa! A bimbóvédő nem feltétlenül hoz megoldást, de lehet vele szoptatni, első lányom így szopiztattam 7 hós koráig, akkor mondott le róla, de a szopit folytatta 3 éves koráig. :lol: Mellszívó jó, ha van, főként az első kb. 2 hétben, amíg beáll a kereslet-kínálat, hogy ne csomósodjon, gyulladjon be a mell, de kézi fejéssel is meg lehet oldani a dolgot (nekem spec. az nem ment, maradtam a szívónál). Tejfakasztó teák: nekem a Laktoherb vált be, de van már többféle (Hipp, Mecsek tea, Naturland stb.), ezek általában jók, de a szoptatásnál semmi sem hatékonyabb. Homeós bogyó is van rá, ha azt használjátok. Na meg a sok folyadék, de azért 2-2,5 liternél nem kell több. És enni sok fehérjét. A bukás: sajna tápszer. Azt adnak rutinszerűen első éjjel a babóknak, ill. utána is, ha beadja anya. Meg cukros vizet. Pedig egyik sem kell. Attól is lehet aluszékony Máté, hogy előtte megtömték táppal, ergo nem éhes, köszi, ő alszik. A magzatszurok is az anyatejjel (kajával) ürül, nem a folyadékkal (cukros víz). Na, de nem okoskodni akarok.

Ja, olvasnivalók a témában: http://www.lll.hu/leche
http://www.lll.hu/szfuzet
http://www.szoptatasert.hu/belso.php?in ... _szoptatas

Megbízható források!

Kitartás! Sok sikert! Ha gond van, nyugodtan zargassatok, szívesen segítek, amiben csak tudok! Priviben tel. számot is szívesen írok.
ktc

Pronny apuka - teljesen igazatok van, mert ha mindig úgy csinálná az ember ahogy mindenki tanácsolja bele is hülyülne. :) Csináljatok mindent úgy ahogy Máté babának és Nektek jó, és ne hallgassatok senkire.
Ti melyik gyerekorvoshoz tartoztok?

Labkat - nagyon helyesek a gyerekek, gratulálok hozzájuk. :)
toldikrisztina

pronny-papa: én ugyan még nem szoptattam (hamarosan fogok), de hallottam ezt-azt tanácsként. van egy barátnőm, akinek nem volt tejcije a kórházban, szülésznő tanácsára este bekente mindkét cicit egy teavajjal (mármint egy kicsi kocka teavaj fele-fele cicikbe masszírozni) és reggelre beindította a tejcit. lehet, h nem mindenkinek válik be, de mivel nem árt a babának, nem káros, nem gyógyszer stb... és nem is drága, szerintem egy próbát megér! hátha...

Kép
zsani78

labkat: aranyos a kis kupacod :lol: milyen édesen mosolyog mindenki! de kár, h te hiányzol a képekről!!!! [/b]

Kép
zsani78

Sziasztok!

Ha holnapig nem sárgul be a trónörökös, akkor délután hozhatom haza a család hiányzó 2/3-át :)

A szopizással változatlan a helyzet: nem sokat szopik a pici, pedig anyának lenne teje, már tiszta foltos a hálóinge.
Azt hiszem páran félre értettetek: nem az a fő gond, hogy nincs tej, hanem a gyerek nem akar szopizni.. elalszik:(
Hoztak tápszert cumisüvegben, azt ma sikerült belediktálni.
De anya kicsit kezd elkeseredni, tartanom kell benne a lelket, hogy lesz ez másképpen is, csak nem szabad feladni..

ktc: a bimbókiemelő nem ugyanaz, mint a bimbóvédő. Amit én vettem az az előbbi. Az egyik fő gond, talán, hogy a bimbó nem emelkedik ki megfelelően, lapos, emiatt a pici nem tud "rráharapni". A bimbó kiemelő egy kis vákuumos kütyü, amit a bimbóra kell tenni, egy fecskendővel vákuumot kell létrehozni, ezáltal a bimbó kiemelkedik. Ebben szoptatni nem lehet, mert nem lyukas.
Az olvasnivalót köszönjük, hasznosak. :)

toldikrisztina: a gyerekorvosunk hivatalosan egy banya. minden gyerek rémálma :D de mivel sok rosszat hallottunk már róla, így nem hozzá mentünk, hanem egy másikhoz a Barátság úti lakótelepen.. először nem akart fogadni, de pronny meggyőzte, hogy el kell vállalnia minket :)))
A védőnőnk az, aki körzetileg illetékes... de vele is csak többen vagyunk.. :(

Ha belegondolok, hogy nemsokára eljön hozzánk látogatóba..... a homlokomat törölgetem.. :)

labkat: aranyosak a csemeték, mintha ikrek lennének :))
Viszont szerintem a vakuval még óvatosan..

üdv:
Mátéapuka :)

ui: fantasztikus gyorsasággal, 10 munkanap alatt kész is lesz az anyakönyvi kiv... hihetetlen..
De nem tudom, miért lep meg: "ez itten kérem Magyarország"

Kép
pronny

Mátéapuka: tápszer, amikor van anyatej :?: :cry:
Inkább akor fejjen üvegbe Pronny és azt adjátok a babának amíg nem lesz tartós megoldás a szopira. Ha már otthon lesznek, hívjatok ki házhoz egy LLL-est (www.lll.hu), aki segít a gyakorlatban is. Ne adjátok még fel!!

Védőnőt le lehet ám mondani, nálam most van folyamatban :)
vumenke

pronny-apuka: bocsánat, akkor én is félreértettem! tényleg fura, hogy ha van tej, akkor miért nem azt adják cumisüvegben, miért a tápszert???? sok erőt és kitartást kívánunk, biztos meglesz a gyümölcse! pusziljuk anyukát!!!!

Kép
zsani78

Pronny család: Én sem értem miért tápit adnak a babának, ha van anyatej, amit le lehetne fejni, és ha máshogy nem, hát cumisüvegből megihatná a csöppség. Van aki fejéssel anyatejen nevelte csemetéjét másfél évig. Szóval anyukának üzenem, tessék fejni azt a sok tejet!
Vakuval vigyázok, nem szoktam, csak jobbára természetes fényben. A közeliket vaku nélkül csinálom, csak az egész alakosat csináltam vakuval, de nappal, nem sötétben, akkor nem olyan gáz a vakuzás, mert ide a szobába délelőtt nagyon besüt a nap!

Kata
labkat

pronny-apa,

az anyakönyvi kivonatra alapból 10 napot mondanak, de valójában sokkal előbb elkészül.
Mi ápr. 23-án, pénteken születtünk, a kórházi védőnő hétfőn vette fel az adatokat és kedden ki is állították az anyakönyvi kivonatot. Érdemes odatelefonálni az anyakönyvvezetőhöz (tel: 342-0905/2173 mellék, rajta van a védőnő által adott tájékoztatón) és érdeklődni, ha sürgős.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
jolyjoker
Budapest XV. kerület

Én sem értem ezt a tápszert, mikor mi bent voltunk még annak sem akartak adni, aki könyörgött érte, mert nem volt anyateje és éhes volt a picinye. Mindenkinek az anyatej beindítás fontosságát hangsúlyozták.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
jolyjoker
Budapest XV. kerület

Sziasztok!

Tegnap voltam védő néninél... Minden rendben van, 6hét alatt 3kg-t híztam, meg is dicsért, de nekem így is kiakasztó, hogy 94-nél tartok. Zitával ennyivel mentem szülni. A bokám kezd eltűnni, és az ujjaim a kezemen virslik és sokat feszít, zsibbad, fáj is a rengeteg víztől... :((( Képzeljétek valamelyik reggel a férjem odabújt Pöttömhöz a pocimhoz és hallotta a szívverését!!!! Zizunál nem volt ilyen... A védőnő azt mondta, ha úgy fekszik a baba, lehet szabad füllel is hallani és hallhatta..
Lenne egy kérdésem, azaz kettő: van valaki akinek pozitív lett a Streptococcus tenyésztés? Nekem Zitával is az volt így egyértelműen úgy kezelik, hogy a második babánál is kell antibiotikumot adni szülésnél -ezzel nincs is semmi baj, hisz azért teszik, hogy a babának ne legyen tőle baja-, most is pozitív lett , meg is beszéltük doki bácsival, hogy most is fogom kapni a koktélt szülésnél. Ezen kívül adott hüvelygolyót is, amit addig kell használnom, de nem mondta, hogy meddig, illetve, hogy mind a 40db-t el kell-e használnom! És azt sem tudom, hogy a kezelés alatt lehetünk-e együtt a férjemmel... Van valakinek tapasztalata ebben? Ezzel nem akarom hívogatni doki bácsit... Az asszisztensét hívtam, de nem vette fel és az sms-re se válaszolt.. Írjak sms-t a dokinak?

Köszi és mindenkinek szép hétvégét!!!

Kép
Kép
sáfri

Pronny apa!

Zita is sokszor bealudt. Ha rácuppan a cicire nagy nehezen, akkor csikizzétek az oldalát, vagy a talpát, pofiját nekem még azt is mondták, hogy óvatosan meg kell csipkedni a pofiját, ha kezd bealudni... Nekünk bejöttek az álomszuszéknál... Ezeket én is folyamatosan csináltam sokszor, azt hiszem 1-2hónapos koráig is, ha beszundított... Egyet nem voltam hajlandó, hogy vizet spriccelek rá... Ezt is ajánlják...
A bimbó idővel meg fog oldódni, nekem sose volt vele gond, de ahogy Zita megszületett és felhozták, úgy döntött, hogy elbújik, küzdöttem én is vele, ehhez jött plusszba a bimbóvédő -bimbókiemelő nem jött be, vákuumot meg csinált a kiscsaj a védőn attól jó lett. De idő kellett hozzá, mire ment minden magától és meggyőztük a cicimet, hogy tessék rendesen működni és ne bújjon el, ha jön az éhenkórász... :)))
Fejni, fejni,fejni!!! És én nem cumisüvegből adnám, hanem kifelé ívelő szájú pohárból (azt hiszem Meleda termék pici műanyag van) a tejcit, mert akkor nem szokik rá a cumira és nem felejti el a szopóreflexet. Mi is pohárból adtuk neki, ha nem voltam itthon, vagy annyira éhes volt hogy nem akart szopizni, csak sírt... Persze kilötyköltük, kellett öltöztetni utána, de mi voltunk a bénák mert a babák, bármilyen hihetetlen, tudnak pohárból inni. Vagy láttam ilyen kanalat is, de ahhoz nekem nem lett volna türelmem... Bár most láttam újságban olyat, hogy üvegre lehet rácsavarni egy kanalat és úgy adagolni a tejcsit, ilyet kirpóbálnék... Nem is olyan vészesen drága...
Az LLL szoptatási tanácsadót kihívni tényleg jó ötlet, de ha kell és meg tudjuk oldani, én szívesen segítek, bár nem vagyok szoptatási tanácsadó. Mi a 7.kerületben lakunk, egy kis szervezés, de megoldható... Tényleg csak szóljatok! Júliusig még mozgó képes vagyok... Csak Zitára kell vigyázót szerveznem...
Bárkit kértek meg, hogy segítsen, ne szégyelljetek minél előbb segítséget kérni, mert én a saját bőrömön cicimen tapasztaltam, hogy hülye voltam, hogy csak 6hét után mertem kérni és akkor 30perc alatt megoldotta az 5gyerekes barátnőm a szopis gondomat!:)))

KITARTÁS, MINDEN KEZDET NEHÉZ!!!

Kép
Kép
sáfri

Zizunak nem jó időszaka van... Tegnap előtt először életében leesett a nagy ágyról, persze hanyatt.. Aztán tegnap este Apával játék közben, ráharapott a szájára, vérzett nagyon, most tiszta lila...
Ma infarktust kaptam és persze a pocakomra ment, úgy be is keményedett... Zita a játszótéren kifordult a csúszdából, fejjel lefelé ért le, de csak megijedt. Utána meg az utolsó csúszásnál leesett a csúszdáról és mm-ek kellettek vagy csak a sapi és kapucni felfogta az ütést, hogy beüsse a fejét egy fatörzsbe... Úgy sírt szegénykém, de szerencsére nem lett komoly baja, mert hamar abbahagyta. Azért ma figyelem, mert 1mnél magasabb volt ahonnan leesett hanyatt persze...

Tegnap viszont olyan édes volt. Játszottunk és közben filmet -könnyed állatos-gyerekes, semmi erőszak- néztem fél szemmel. A vége a történetnek nagyon megható volt és elbőgtem magam, Zizu rám nézett, vágott egy sírós arcot -ha valaki sír, összeráncolja a homlokát és hunyorít- odaszaladt hozzám, rám mosolygott és megölelt és szorította a nyakam... Na ettől kezdtem el igazán bőgni... Annyira aranyos volt, utána simogatta a fejemet, adott egy puszit és utána még sokszor odajött a sírós pofival kérdezni, hogy nem sírok-e már és megpuszilt... Elolvadtam... Hát a 7.hónap végén már nem kímélnek a hormonok sem érzelmileg sem...

Kép
Kép
sáfri

Sziasztok.

Érdeklődni szeretnék pár dologról tőletek. Először is rólam amit tudni kell most vagyok a terhességem 30 hetében, Spánik doktornál fog a gyerkőcöm születni a máv kórházban ha minden jól megy. Az első kérdésem hogy ti milyennek találjátok a doktor urat? Én még csak nemrég fogadtam öt meg. A másik hogy a lepényem a mellső falon tapad mélyen. Ez nagyon rosszat jelent? Természetesen megkérdezem a doktor urat is de addig szeretnék pár infóval gazdagabb lenni. Köszönöm szépen a válaszokat . Sziasztok :)
ramibaba

Sáfri: nekem pozitív volt a Streptom, de nem kaptam hüvely golyót, hanem semicillin antibigyó kezelést kaptam kórház előtt, és kórház alatt is. No és az említett koktélt mikor beindult a szülés és csaszikor is! Szóval golyó ügyben nincs ötletem.

Ramibaba: A doki jó, itt mindenkinek jobbára pozitív tapasztalata van vele kapcsolatban. Ne aggódj emiatt. Mellső fali méhlepény nekem sose volt, de talán ha mélyen tapad, az azt jelentheti, hogy közel a méhszájhoz. Gondolom a szülés körül lehet jobban kell figyelni, vagy könnyebben fordulhat elő vérzés... PASSZ!!! A doki tutira értelmesebb választ ad, nyugodtan kérdezz, és nyugodtan értetlenkedj. Én volt amit többször is megkérdeztem, és mindig türelmesen válaszolt rá!

Kata
labkat

ramibaba: először is üdv itt! a dokiról csak jókat tunok mondani én is, nagyon kedves, türelmes, segítőkész! a lepényről szerintem őt kérdezd, hidd el mindenkinek minden kérdésére válaszol! mindíg elmondja, hogy nyugodtan hívjuk, ha bármi kérdésünk van, így bátran tedd is meg!

sáfri: szegény zizu, tényleg nem volt jó napja, de reméljük nem lesz több ilyen! édes lehetett, ahogy vígasztalta anyukáját....nem csoda, hogy még jobban pityeregtél! igen, a hormonok most megint nagyon tombolnak! én is képes vagyok szinte bármin elpityeredni, ezen kívül még újra beköszönt az álomkór is. na nem éjszaka, hanem napközben! rengeteget bírnék szuszókázni! éjjel meg annyit forgolódok, nagyon kényelmetlen már szegény pocak! hát ez van, lesz ez még így se! :D

Kép
zsani78

Ramibaba: Doki egyetlen negatívuma, hogy néha nehéz elérni. Nekem a nagylányomnál volt mellső fali a méhlepény, ami részben fedte a méhszájat. Nem kell megijedni ettől, de próbálj meg nem erőlködni, nem emelgetni, nem hajolgatni, stb. Ha nem "megy" el onnan idővel, akkor lehet, hogy császáros szülés lesz. Sajnos előfordulhat, hogy idő előtt leválik, és vérzel, úgyhogy erre figyelni kell, ilyenkor s.o.s kórházba kell menni! Nekem az akkori terhesgondozó dokim (nem a Spánik) a 36. héten tervezte, hogy befektet biztonságból, ha addig nem megy el onnan. Szerencsére elment, így nem volt semmi gond és természetes szülésem volt. Második lányomnál meg strepto volt. Csak szülésnél kaptam egy adag antibiotikumot infúzióból.
lamme

Sziasztok,

először is szeretném megköszönni mindenkinek a jókívánságokat.
Nagyon köszönjük a segítségeket, infókat a szoptatással kapcsolatban. Tényleg igaz az a mondás, hogy minden kezdet nehéz, de reméljük belerázódunk.
Ma reggel sikerült végre szopiznunk. Nem kiabálom el a dolgot, bízom benne, hogy megszokja.

Sáfri: köszönöm a felajánlást, de 30 hetes terhesen nem akarlak ide-oda rángatni téged. Cseréljünk priviben telefonszámot.
Nekem is pozitív lett a streptom. Én kaptam golyókat, de csak 10 db-ot. Azt mondta a doki, hogy a golyóktól átmenetileg megszűnik a fertőzés. Szedése alatt nem lehet házaséletet élni. Sajnos apa is fertőzhet.
Szülés alatt antibiotikumot adnak 4 óránként.
Én az első adagot infúzióként kaptam, a második adagot már fecskendőből nyomták a braunülebe.

Majd jövök a szüléstörténettel is.

Kép
pronny

Sziasztok!

Köszönöm szépen a válaszokat, nagyon kedvesek vagytok.
ramibaba

Sziasztok Kismamák/Anyukák!

Pusztán kíváncsiságból kérdezem, jóképű Dokitoknál:) mennyi egy terhesgondozási alkalom? Na nem mintha Dokit akarnék váltani, csak érdekel...

ktc: Ahogy olvasgatok itt, látom Te nagyon szereted Spánik Dokit:))))))

Néha olvasgatlak Benneteket, és továbbra is irigykedem, hogy milyen jó kis csapat jött itt össze...

Az én Dokim kismamái nem írogatnak ilyen lelkesen:)))

Mindenkinek nagyon jó babavárást, és babázást!

Hillsdeli

Kép
Kép
Kép
hillsdeli

Sziasztok!

Nálunk is majdnem minden rendben van, attól eltekintve, hogy kis Mátém a féltékenységi rohamaival kikészít. Próbálom kezelni ami elbeszélgetéssel sikerül is, de azért nehéz két gyermekkel. Mondom én ls mit mondjon labkat. :-) Tejecske van, bár sokszpr elbizonytalanodom, mert nincs olyan szopi reflex mint Máténál volt. Íg yminden szopi tán igyekszem fejni. +teát iszom.

Van egy tea receptem ami gazdaságos és tényleg jó hátha valakinek megtetszik.

5dkg : kerti kakukkfű, ánizs, édeskömény, kecskerutafű
2,5 dkg: csalánlevél, majoranna, izlandi zúzmó

1 literhez 3-4 tk ( 2 liter/nap)

Labkat,

csuda cukik vagytok. Énis hiányollak a képekről. Az a séró nagyon komoly a srácoknak.

Ktc,

jobbulást Borinak, remélem már jobban van.

Pronny,

örülök, hogy már itthon vagytok. Nekem is Máté jól szopizott, de Marci nem nagyon akart, de belejöttünk, remélem nálatok is alakul. Ja és a kórházban ő kapott tápit aminek nem örültem, de sokat esett a súllya.
Még én is lógok egy szüléstörténettel. Várom a tiédet. :-) Bár én nem a dokinknál szültem.

Sáfri,

azta, én szívrohamot kaptam volna már régen. szegénykém. Remélem mostmár elkerüli a picilányodat a baj. Máté is tegnap futott és felugrásból a fejére esett. Hát így nem sokáig lesz tejem ha ennyit idegelek.
Sajnálom, hogy ennyire vizesedsz. Vízhajtót esetleg homeósat lehetne megpróbálni. A fehérjéd az rendben van? Nekem sok volt és az is vizesedést csinált.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Remibaba

Dejó,dejó! Akkor mi egyidősek vagyunk... Ami igaz balul is kiüthet, ha esetleg egyszerre fogunk szülni... Persze ha mi előbb szülünk, akkor még Zsani is beszállhat a buliba harmadiknak... :)))) Szobailag nem lenne rossz buli, de azért a szülésnél szeretném kisajátítani a doki bácsit... :)))) Mikorra vagy kiírva? Én júl.17 /de volt 15 és 20 is többször/(Zitánál 3an voltunk bent egyszerre a dokinknál... Pedig előző szerdán mindhármunknak azt mondta, hogy még köv. héten is fogunk talizni nst-n, vasárnap már megvoltak a babák... Rohangált szerencsétlen, mint pók a falon... Még szerencse, hogy nem ugyanazokat a szülésznőket ajánlotta... Ez nem a Spánikunk volt, hanem még a SOTE2.-n)

Köszi mindenkinek a Strepto. infokat, akkor én is csak 10db-t fogok elhasználni... Ti mikor kaptátok, közvetlen az utsó hetekben? Sejtettem én, hogy megvonás lesz a vége, még szerencse, hogy már 4db-n túl vagyok, Apa gondolom előre retteg mi lesz majd megint szülés után... :((

Hillsdelli

magánrendelőben 8000ft a terhesgondozás, 36.hét után 4000ft.

Pronny
Azért ajánlottam fel, mert még be tudom vállalni, főleg ha férjed esetleg el tud jönni értem.. Még nem olyan gáz, Zita mellett nincs nagyon időm azzal fogolalkozni, hogy már a 30.héten vagyok... Szóval bármikor szívesen... Küldöm priviben a számom és szívesen segítek bármiben... Nekem a legnagyobb segítség volt egy barátnőm, akinek 5gyereke van, és bármikor bármilyen hülyeséggel hívhattam Zita miatt és pikkpakk megnyugtatott, mint első gyerekes mamit. Pár hét után belejöttem és nem hívogattam. Ami viszont fontos szerintem, h válassz ki valakit (barátnőt, anay társat, anyukád, anyósod) egyetlen egy valakit és csak neki higgyél, mert ha mindenki jótanácsát követni akarod bele fogsz őrülni... A többieknél meg lehet fontolni, vagy egyik fülön be másikon ki...

Vikci

Hááát a tesóféltékenységtől még mindig nagyon félek, ahogy az egész két gyerekes dologtól is. Igazából magamtól, hogy jól tudjam kezelni és ne gázoljak bele Zita lelkébe csak azért mert pl. fáradt vagyok... Elég sokkk lesz neki a tesó, igaz eddig nagyon pozitívan áll hozzá, és más kisbabákért is odáig van...
Idegeskedéssel óvatosan főleg a tejecske miatt, nekem valahogy takarékra van téve, biztos alapból a hormonok miatt, az adott pillanatban nem is voltam annyira ideges, mint egyébként, csak utána, amikor végigfutott az agyamon, hogy mi lett volna ha... Persze rögtön ugrottam, ami nem kis szó ekkora pocival...
Homeosbogyót el kezdtem megint és használ, úgy tűnik. Fehérjém teljesen jó, hála Istennek. És képzeljétek a pulzusom és vérnyomásom is teljesen normális lett, mert terhesség előtt...

Zsani
Hááát... én is tudnék aludni, de csak nappal... Persze ez csak akkor jön össze ha Zizu alszik, bár ma Apa édes volt és próbáálta lekötni, én meg ledőltem, de 10percenként odafutott, hogy Mammmiiii!!! valami fontos dologgal, vagy agyon puszilt, de közben húzta a hajam, hogy elérje az arcomat stb. Cuki volt azért... Éjjelre találjunk ki valami progit közösen, mert már nem nagyon birom a forgolódást... Egy idő után mindenem fáj és zsibbad és sehogy sem jó... Te hányadikára vagy kiírva?

Képzeljétek tegnap voltunk a Budakeszi Vadasparknál, először egy tök nagyon túráztunk -igaz sétának indult- 2-3órát és Zita baba is végig bírta... Egy résznél vette csak Apa a nyakába, amikor sok csalán volt a földön... Ja meg kerítést másztunk, meg ilyen apró 30.hetes pocakosnak való dolgok... :) Utána bementünk a Vadasparkba és Zita el volt olvadva az állatoktól, de jól el is fáradt.. Gyönyörű az a környék, és az a jó, hogy nincs messze Pesttől... :)))

Kép
Kép
sáfri

Sziasztok!

:lol: "jóképű Doki" :lol: Tetszik a beazonosítás :D Igaz, hogy helyes, de inkább olyan szépfiús, pont mint a bátyám :D Inkább a figyelmessége, és a kedvessége zavarba ejtő! Igazán ez hiányzott a legjobban eleinte, ahogy már nem voltam terhesgondozva :D

A férjemmel már nem igen jut figyelem egymásra négy gyerek mellett, szóval ki vagyok erre éhezve :lol: :lol: :lol:

No és a képen sajnos nem tudok lenni, mert én vagyok a család fényképésze! Na és most, hogy már nem vagyok szép állapotos kismama, inkább egy lestrapált családanya, nem szívesen mutogatom magamat. Az iwiw-en vannak rólam is fotók...

Kedden megyek fodrászhoz, akkor majd ha jó lesz a végeredmény, beújítok valamit az iwiw-en... mármint fotót. Növeszteni kezdtem a hajamat, de eléggé unom, mert hullik, és a srácok állandóan tele vannak vele. Általában ez az a pont, ahol le szoktam túrni a hajamat hajnyíróval pár centisre. De most szeretnék valami nőies fazont vágatni, ami korábban is volt, de talán csak egy kis igazítás, vagy egy kissé extravagánsabb stílus fog bejátszani. No ha majd érdekelt valakit, küldök iwiw elérhetőséget :)

Most amúgy várom haza a család egyharmadát, mert T elvitte Johit a traumatológiára. A drágám megkérte Verust, hogy segítsen neki a csúszdán feljutni, Vera meg készségesen felhúzta, és megrántotta a kezét. Nincs eltörve, de jól bedagadt és hát fájlalja rendesen. Elég könnyen meghúzódik a keze. A másikkal is már kétszer volt ilyen. Pedig olyan stramm kiscsaj.

Amúgy én is bírom az itt összejött kis csapatot!

Szép estét!

cupp:

Kata
labkat

Sziasztok!

Pronny - Nagyon helyes kis pasi Máté baba és remélem a sok jótanács és a türelem meghozza a gyümölcsét. Az én Szabim besárgult, azért volt aluszékony és a tejem sem indult be rendesen az elején. Hozzá kellett tápizni 3 hónapig. Ma már másképp csinálnám, de mindegy. Szóval a lényeg, hogy kitartó voltam. Beszedtem 2 doboz More Milket és 16 hónapos koráig szoptattam. Nincs lehetetlen! :wink:

Labkat - Nagyon helyesek a gyerkőcök!

Sáfri - Szegény Zita, jól rájárt a rúd! Örülök,h goy nem lett semmi komoly baj.

Remibaba - Üdv köztünk! Azt hiszem a többiek mindent elmondtak Spánik dokiról, csak ismételni tudnék. Nekem mellsőfali lepényem volt Szabinál, de nem takrta a méhszájat, mint Lamménak. Az ég világon semmi gond nem volt. Az utolsó pillanatig jártam kismami tornára, festettünk szóval nem unakoztam. Szabi 37. hét végén spontán, teljesen egészségesen született. Szóval ne aggódj emiatt!!!

Vumenke - Jól emlészem, hogy te szoktál e-maliben értekezni a dokival? Azt mondtad, hogy mindig válaszol ugye? Megtennéd, hogy elküldöd priviben a címét? Nem zaklatnám telefonon, ha nem muszáj. Köszi előre is!

Ktc - Hogy van Bori?

Rólunk - Szabi végre egészségesnek mondható. Végre a köhögés is eltűnt. A doki nénink javalsatára Izlandi zuzmót vettem neki és csodát tett! Csak ajánlani tudom, ha valakinek szárazan köhög a gyereke.
Levágattuk Szabi haját és képzeljétek az utolsó nyisszatásoknál kezdett csak elfogyni a türelme. Addig tök jól elvolt. Ez nagy szó, mert legutóbb végigordította az egészet. Olyan büszke voltam rá!
A hétvégét Tatán töltöttük, megünnepeltük a szüleim szülinapját. Szabi imád ott lenni: kert, játszó, nagyszülők... mi kell még? :wink:
Öcsi is jól van. Mocorog rendesen. Tegnap este végre apának is sikerült elcsípnie. Eddig mindig sunyított, ha apa keze a pocakra került. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

A http://www.drspanik.hu/ oldalon megtalálod :) ez a tuti kommunikációs csatorna! :lol:
vumenke

Vizesedésre bogyó:
dr. Schüssler só Natrium sulfuricum Nr.10 D6 20g
dr. Schüssler só Netrium chloratum Nr.8 D6 20g

Szigorúan be kell hozzá tartani a sómentességet és fél órával evés előtt kell elszopogatni. Napi 3szor 1db-t. Ja és nem lehet mentolos fogkrémet használni mellette és mentolos cuccokat enni, inni.

Kép
Kép
sáfri

Vumenke - Köszi!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

labkat:)
jó párosítás hogy helyes is, és kedves is:)
amikor egyszer véletlen hozzá kerültem a szülőszobán 25 hetesen, mert épp ő volt az ügyeletes (de ezt már egyszer írtam itt), velem is nagyon kedves volt, meg alapos is, tényleg mintha az ő kismamája lennék..Nagyon szimpatikus lett nekem is:)
Nekem amúgy is tetszik a kék szem, sötét haj párosítás:)))

Nagyon szép gyerekeid és babáid vannak! Gratulálok a szép nagy családhoz! Biztos nagyon nem könnyű, de próbáljatok azért meg időt szakítani egymásra...Nagyon fontos! Főleg hosszútávon...
Sok boldogságot nektek!

hillsdeli

Kép
Kép
Kép
hillsdeli

Sziasztok.

Kedves sáfri!
Hát remélem nem lesz belőle gondunk de én is juli 17 re vagyok kiirva. :D csak nem egyszerre szeretnének kijönni a babyk. Most rohannom kell de majd még jelentkezem.

sziasztok
ramibaba

ramibaba

Hááát ez vicces lesz.. csak mert Zitával amikor vártuk, az utsó hónapban barátjoztam össze azzal a lánnyal, akivel utólag együtt szültünk. Mint kiderült vele is egy napra voltunk kiírva, 4nappal előbb jöttek a babák, amikor írt sms-t h a kórház felé tartanak utána nem sokkal indult be nekem is és a végén csak azért született Zita 2órával előbb, mert neki fontosabb volt, hogy előbb kiszedjék a pocimból. Pontosan 2óra van köztük, percre. Az én gyerekeimnél ezek szerint sosem lehet tudni... :)))

Kép
Kép
sáfri

Egyébként nagyon gondoljatok rám, mert teljesen kivagyok. Férjemnek megint bekrepált a háta, menni is alig tud... Magába van zuhanva emiatt, depizik, hogy nem teljes értékű ember azaz azt hiszem férfi és nem tud nekem így semmiben segíteni stb. nem akar beszélni velem erről stb. Nagycsaládunk magasról tojik ránk, pedig ma alig bírtam már felhozni a cuccokat, amiket vettem a piacon. Nem tudom, de ennek így nem lesz jó vége... Kérni, kértem már segítséget, nem nagyon kaptam... Mit csináljak?

Kép
Kép
sáfri

Sziasztok!

Sáfri,

nagyon gondolunk rátok. Sajnos tudom miről beszélsz.
Nekem a férjem más betegséggel küzd+ a szülésen sem tudott ott lenni mondjuk az egy vírus miatt volt, azóta kijött az epegörcs is és abban fetreng szegény amióta kijöttünk a kórházból. Nagyon sok lelki és testi erőt kívánok! De nekem szerencsére sokat segít a családja és anyum is.
Akkor nem lesz segítséged szülés után sem? Pedig az nagyon kemény. Bár most jobban voltam sokkal, mint Máté után, de az összeszokás az nehéz.
A tesóféltékenységen pedig a szeretet át fog segíteni. Én is csodálkozom magamon, hogy milyen türelmes vagyok. Na jó néha elgég nehéz, mert Máté a nem korszak ellenére még parázós is lett. Mindentől fél. De sokat szeretgetem + jűtszunk sokat és az eddig bevált, de jó lenne már egy jót aludni. :-)

Ma egy hónaposak lettünk. :-) 5220 gramm. És már a 62-es rucik is kezdenek neccesek lenni. Elkezdett Marcika nézelődni is+mosolyogni éber állapotban. Imádom. :-)

Egy napunk úgy néz ki, hogy reggel 8 óra 22-kor kel, de most komolyan, halál pontosan. Utána viszont egész nap szinte ébren van. Dél körül alszik egy huzamban jó esetben két órát ekkor le tudom tenni Mátét. Most is itt alszik rajtam. Este 23 óra felé megyünk végleg ledőlni, majd két három óránként(2-kor, fél négykor, 6 kor végül 8 22-kor kel) kelünk enni de utána alszik tovább.Napközben ha tehetjük kimegyünk sétálni és közben alszik Marcika, Máté pedig rójja a köröket a mocival. Ma pl. megtudtam sütni egy tortát a házassági évfordulónkra is. :-) Igen ma három éve, hogy összeházasodtunk és mennyi minden történt azóta , 10-nek tűnik. Nagyjából ennyi van velünk a szüléstörténetet pedig lehet, hogy mindjárt befejezem és beteszem . :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Tegnap voltunk méretni a srácokat. Nagyon szépen gömbölyödnek :lol: :lol: :lol:

Gergő (születési: 2890g, 51cm): 8030g és 66cm
Bálint (születési: 2480g, 50cm): 7690g és 66cm

Szüléskor a dokink meg Atalay doktornő volt bent nálam, és előttem nem sokkal a doktronő egy ikres kismamija szintén nagy babákat szült. Az övé nagyobb babák voltak, mint a srácok, és műtétkor még poénkodtak is a dokik, hogy vajon kinek a kismamijának lesznek nagyobbak az ikrek, mert mindketten extrém nagy hassal bírtunk :lol: :lol: :lol: Hát akkor nem mi nyertünk, így elvileg bukott Spánik egy üveg pezsgőt, de most úúúúúgy elmondanám neki, hogy már kenterbe vertük azokat az ikreket. A nagyobbik baba (mármint aki születéskor nagyobb volt) ott még csak 6kg, a kisebbik meg 7kg körüli. No és mienk srácok még mindig anyatejes babák. Extrán hízlaló anyatejem van :lol: :lol: :lol: :lol:
Lényeg, a lényeg, hogy vissza járna a dokinak az az üveg pezsgő! :wink:

Beteg apócáknak jobbulást!!!

Kata
labkat

Labkat,

örülök, hogy jól híznak a pasik. :.) Jó kis súly az bizti. Gondolom már a karod muszklisodik. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Szüléstörténet:

Két hete jósolgató fájásaim voltak.
10-én szombaton már rendszeres 10 perces fájások voltak többször is majd mindig elmúltak. Sajnos egy szülinapi bulin sikerült megkapnunk a hasmenős vírust ami vasárnap jelentkezett először páromnál majd nálam és végül az egész családon aki jelen volt a bulin.
11-én vasárnap még mindig nem rendszereződtek a fájások a kalici pedig délután jelentkezett Bécinél, majd estére mér szegény egyszerre felül és alul ürült. Én este felé éreztem, hogy én is elkaptam. A fájások, pedig nem akaratk elmúlni. Felhívtam a dokit, aki mondta is, hogy a vegetatv idegrendszer valószínű be fogja indítani a dolgokat és nem fog le állni, menjek be a szülőszobára, és ha kell, jön. 23 órakor már nagyon rosszul voltam a fájások nem múltak szinte szünet nélkül a mellékhelységben ültem. Bíztam benne, hogy még nem szülünk és a párom is velem lesz, de sajnos a fájások sűrűsödtek. Közben felhívtam a tesómat, hogy be tud-e vinni a kórházba. Szerencsére nem dolgozott másnap így ő nem tudta de mi már igen, hogy vele fogok szülni valószínű. A férjem szegény egyre és egyre rosszabbul volt. Én még nem hánytam, de ez sem maradt el később. Már szegény anyósomék is megkapták így rájuk sem számíthattam, hogy bevisznek a kórházba, vagy velük szülök.
Mindenre fel voltunk készülve csak a betegségre nem. Már megterveztük, hogy ki hova viszi Mátét ha el kell indulni. De szerencsére kijött hozzánk anyukám és ő tartotta a frontot Máté és párom fölött. Máté hiába zörögtünk nem kelt fel. .
Tesóm megérkezett, éjfél körül a választásoknak is ekkor már vége volt.és elindultunk a kórházba apát itthonhagyva. Jártányi ereje nem volt szegénynek. Szegény tesóm meg nem megfelelő útra ment, azt hitte, hogy a honvédba megyünk. Ott idegeltem egy sort majd a kórház előtt kiadtam a taccsot.
Felmentünk szülőszobára ott egy kedves szülésznő fogadott, feltett CTG-re,Hát a fájásjelző nem mutatott semmit. Itt még reménykedtem, hogy megúszom és a férjemmel szülhetek majd egy másik nap.
Jött az ügyeletes megvizsgált, két ujjnyira voltam nyitva, mire a szülésznő, hogy rendben Viki akkor szülünk. Hát majdnem elsírtam magam, hogy Béci nem lehet itt, de erőt vettem és átöltöztem, majd kitöltöttük a papírokat az ügyeletes orvossal. Közben a kisöcsém megkérdezte, hogy madjon-e. Mire én természetesen rávágtam, hogy igen ha lehet, bár erre már készítette a barátnője is, hogy várható. Szegényt sajnáltam, de egy jó keresztapunak meg kell állni a helyét. Na jó ez vicc volt.
Ezután elfoglaltam a szülőszobát méghozzá az altarnatívat, persze semmit nem használtam csak az ágyat és a ctg-t+a homeós bogyókat.
A szülésznővel töltöttük a papírokat tovább, közben én sokszor kimentem még a mellékhelységbe sajnos. Majd ismét CTG + vizsgálat. Majd hívta a dokit 1 körül a szülésznő. Kb. kettő körül ért oda a doki aki burkot repesztett. Szép tiszta volt a magzatvíz. Ezután vívódtam, hogy kérjek vagy ne epit, de végül kértem . Párom is nyugodtabb lett ettől a telefon túlsó végén. És nem bántam meg. Bár azt mire bekötötték egy örökkévalóságnak tűnt, mert kétszer kellett nekifogniuk kb 40 percig tartott. Végül ülő helyzetben sikerült bekötni. Utána nagyon gyorsan tágultam, az orvos, pedig nézte a tágulást +fájásokat, amik nagyon erősek lettek volna a számomra, ha nem kérek epit.
Majd megkérte a szülésznőt, hogy gátvédelemmel szeretné a szülést (vittem is olajat erre a célra), meg már készültem erre gátmasszázzsal is, mintha a fejembe látott volna+ az epit is támogatta. Én hős voltam Máténál, de mostmár tudom milyen úgy szülni. Jól döntöttem, hogy most kértem epit, mert nem is bírtam volna a a fájásokat a betegség annyira kivette az erőmet.
4 óra felé jött Marcika kifelé még a buciját is megsimimizhettem miközben jött kifelé, (az orvos fél szóból tudta mire gondolok) . Még mindig nem éreztem semmit csak azt tudtam, hogy hova kell nyomni Máté szüléséből kiindulva.
Tesóm fogta a fejemet, közben apa a telefon végén volt kihangosítva majd végül, de nem utolsó sorban 4 óra 25-kor gátvédelemmel megszületett Marcika.

Lehet, hogy kicsit zanza lett, de remélem azért érthető

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sáfri! Nagyon sok gondolat megy felétek tőlem! Férjednek mielőbbi jobbulást!
Ezt esetleg megpróbálhatnád, hátha tudnak segíteni: http://www.otthonsegitunk.hu/
ktc

Vikci: duplán gratulálok Neked, nem semmi kalicivel szülni!!! sajnálom, hogy nem lehetett bent a férjed. Tesód utólag mit mondott a szülésről? Szerintem Ő is egy kis hős :)

Kép
Kép
cosmopolita

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?