Új privát üzeneted érkezett!

gyors kérdés: jól emlékszem, hogyha csak tápos a gyerek, akkor nem kell a K-vitamin? Én csak az elsőt adta oda, a 2 hónaposat nem... :oops:

boruska

Lányok!

Én holnap megyek az olajért, ha valakinek még kell szívesen elhozom.

Kattkat: neked oda is tudom adni, ha összefutunk a városligetben.

Reni: neked is el tudom küldeni Egerbe, mert anyuék jönnek fel Pestre és velük hazavitetem, ha neked úgy jó. Pontos dátumot nem tudok mondani, de megbeszélhetjük.
Vendég

Bori!
Én úgy tudom, hogy tisztán tápszeres babánál nem kell adni, csak ha fele-fele arányban tápszeres illetve anyatejjel táplált a babó, vagy ha csak anyatejes.

Kattkat

Kép
kattkat

Nekünk is azt mondták, hogy a tápszeres babáknak nem kell a K-vitamin.
Vendég

Sziasztok!

Üdv Rita! :)

Botinak is volt (szerintem) pelenkakiütése. A gyerekorvos javaslatára mi felváltva kentük Sudocremmel és a bóraxos popsikenőccsel, és elmúlt!

Boruska, épphogy elolvastam a szalagos, játszószőnyeges találmányodat, amikor 2 perc múlva bekukkantottam Botihoz, látom ám, hogy ő meg a zenélő forgón lévő állatkákat nézi, de nagyon. Nézem, hát, nem mozognak?! Vártam egy kicsit, és akkor látom, hogy Boti a lábával rugdalja. :) De ezt a szalagos dolgot én is kipróbálom majd. :)

Ma kapta meg Boti a 3 hós oltásokat. Jól viselte, remélem, nem lesz lázas!
Holnap megyünk a gyermekneurológiára a terhességem alatti CMV-fertőzés gyanúja miatt. Vizsgálták már Botit 2 hetesen is, negatív lett minden. Most jön a kontroll. Amúgy a második, érzékenyebb vizsgálatnál már nekem is (anno) negatív volt... De nem is baj, hogy megyünk, mert legalább ez a dokinéni is mond valamit a légzésfigyus esetekre... Sajna többször is riasztott azóta is, de nem kellett még csak szólni sem Botondhoz, vett magától levegőt hál' Istennek!

Kép
erusverus

Én még a Maci kávét iszom, mint tejserkentőt. Igaz szerintem nincs tőle több tej. :?
Vendég

Kismaki, nekem kéne olaj, ha tényleg hozol. Átutalom az árát, vagy valahogy megbizniszeljük. Vagy Nóri ajánlatára is hajlok!

dalika

Bori: nem kell K-vitamin, ha tápos a baba, mert abban már benne van.

Nálunk nem volt szájpenész probléma (kopkopkop), de az egyik ismerőséknek a rózsaméztől múlt el szintén 2nap alatt.

Juci: lakás szolgálati. Nagy a dilemma, hogy mi legyen. Be van adva a kérelem cserére, de kicsi az esély, hogy kapunk másikat. Ha nem akkor el kéne menni albiba. Amivel az a baj, hogy bár kapunk albitámogatást, de abban megszünne a biztonságérzet, onnan bármikor kitessékelhetnek, míg a szolgálatit soha nem veszik el... :shock: Zsolit is kezdi belátni, hogy nagyon rossz itt Samukának. A szoptatás témát soha nem fogja belátni, azt meg hogy megszültem a kisfiát már el is felejtette, az meg hogy egész nap óvom, tanítgatom, smafu! Így is le vagyok cseszve, hogy mitől vagyok fáradt...

Alvás: Samu 9-10 körül eszik este utoljára általában, és alszik4-5-6ig. Mikor milyenje van. Ma éjjel például már fél kettőkor felkelt, szerencsére sikerült visszaaltatnom. :)

Nóri: olyan régen nem voltam, hogy te közben el is költöztél?? Én még valahol ott vagyok leragadva nálad, hogy mutattad a linket, ahol a kecót vettétek :lol:

Kép
zsizell

Én meg ugye tejes dolgokat nem ehetek... Viszont annál több almakompótot nyomok befelé! :D

Ja, Botit vinnem kell még vérvételre is, hogy megnézzék, nem vérszegény-e. Lehet, hogy rám is rám férne egy kis plusz vas. Amit még terhesség alatt írt fel a doki, abból maradt szülés utánra is, azt beszedtem, de azóta nem voltam vérvételen. Meg ugye nem is a régi dokimnál voltam a 6 hetes kontrollon...

Kép
erusverus

Boti is 8-9 körül "megy" aludni, 2 körül eszik, aztán 6-7 óra körül. De volt már olyan, hogy átaludta az éjszakát. Én nem bánom, hogy felkel éjjel is, így legalább nem durrannak be a cicijeim reggelre.
Tejserkentőnek nekem még bevált a rántott leves is! ;) Illetve szerintem a műtét után javasolt diéta is sokat segített. És persze anyukám az első 2 hétben. Olyan finomakat sütött-főzött nekem! :) Csak a tejes ételek hiányoznak nagyon-nagyon!!!

Kép
erusverus

Sziasztok,

Olvaslak titeket folyamatosan, de valahogy az irasra csak ritkan jut idom.

Egyebkent nem szeretek magamrol beszelni, de masokat szivesen meghallgatok, igy van ez az eletben, es ugy tunik a forumon is ugyan ez a felellas. Viszont itt mindig nagyon jo tanacsokat kapok. Marmint amit egymasnak adtok, sokszor nalunk is ua a problema.

Kakti, kicsit irigykedve olvastam, hogy mentetek a Matraba, en ugyan is a Matra labanal fekvo Gyongyos varoskaban nottem fel, es rengeteget turaztunk font a Matraban annak idejen, meg szalonnat sutottunk. Hej azok a regi szep idok... Igy jartam parszor a megyeszekhelyunkon is :-). Szep varos.

2 eve meg Halstattban voltunk nyaralni, huh ritka szep hely. Kicsit felelmetes is hogy amerre nezel hegyeket latsz, de gyonyoruuuu.

No leanykam mar reklamal, majd meg jovok.

Kép

Kép
editmk

Kismaki. Azt nagyon megköszönném, de ha nem nagyon megterhelő akkor inkább postán szeretném kérni, mert minél hamarabb szeretném kipróbálni. Rózsaszín csekken befizetem a plusz költségeidet is vagy átutalom. Nekem mindegy. Onnan veszed amit Nóri belinkelt? Az 5 ml-s 850 Ft? Vagy máshonnan?

bellerreni
Eger

Edit! Pont ma voltál eszemben. Ez a telepátia :wink:

bellerreni
Eger

Dalika, te merre vagy megtalálható?

Majd gondoljuk ki melyik a gyorsabb megoldás mindenkinek, ha a posta az akkor a Nóri féle megoldás a nyerő.
Vendég

Hahó

Én is szoktam inni macikávét. ovomaltine kanállal rulez.

rántottleves, tojásleves, húslves tényleg jók a tejcsihez....
meg sajna a csokiskeksz :oops: :roll:

ezt az olajat ki kéne tényleg próbálni, végre valami amit nem befelé kell küldnei :lol: :lol:

mostanában laktoherbet iszom és elkezdtem a terhes vitamint szedni, mert sajna kevés gyümit/zöldséget merek enni.
Ti már mindent mertek enni egyébként?

Blanka eddig kábé kétszer aludt hajnali 5-ig , amúgy kel még mindig, ma pl fél 3-kor..csak anyatejes ő is és este 9, fél10 körül alszik el.

Edit
sajna nem tudok okosat mondani, nálunk olyan rendes apa...inkább ő önt lelket az emberbe, én hagynám el magam jobban...remélem javul a helyzet:)

Rita
üdv:)

Zsizell
rossz lehet, hogy Téged hibáztatnak a szoptatás miatt :roll: :roll: nem is értem, a pasik nem szoktak ilyesmivel törődni....

teszek fel képet a csajsziról

Kép

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Na el is aludt a kis dragam. Hihetelen a kiscsaj, meg mindig minden nap racsodalkozom. Nagyon vigyori, mosolyog ebredes utan, furdeskor, oltozeskor, eves kozben, meg almaban is :-). Sirni szerencsre nem sokszor halljuk, viszont folyamatosan "dumal". Nagyon edes. Igy most azt mondom, hamarosan johet a masodik...

Meg van mar az utlevele, multkor at kellett menniunk Edinburghbe, alairatni es lepecseteltetni a az igenylolapot. Kezdek a hivatalos ugyek vegere erni, mar fellabbal otthon vagyunk.

Maci kv-t epp most hoz az egyik ismeros otthonrol, mert en ugy ereztem, hogy segitett. Ezzel egyutt azert iszom alkoholmentes sort, meg az Urtica is nagyon bevalt, igy (lekopogom) par hete mar nem kell potolnom tapszerrel, anyatejesek lettunk :-).

A kezdeti sulyproblemank is a multe mar reg, szepen gyarapszik a leanyzo, es bar miota nem tapszerezunk estenkent, tobbszor ebred ejjel (szerintem szomjas neha csak mert par korty utan balszik) en egyaltalan nem banom.

Nagyon szepek a babak, szinte hbihetelen, hogy nem reg meg a pocakban voltak, most meg mar milyen sok mindent tudnak.

Kép

Kép
editmk

Edit gratula az anyatejességhez. Sajna nekem az utricatól fájt a leányzó pocakja, de nagyon, így én azt kilőttem. Most más homeos bogyó van terítéken.
Vendég

Nóri!
Számolj nekem is lécci egy ciciolajat! Aztán max találkozunk valahol és rendezzük. Jó így?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hú, hát köszi Kismaki a felajánlást. Holnap mi a MÁV-ba megyünk UH-ra, és Mei Taiban viszem, mert...már írtam. Szóval nem tudom lecígölni a járgányt.
Mikor mennél az olajért?
És addig hova "teszed" a kiscsajt vagy viszed magaddal?
Bár ennyi erővel én is elmehetnék az olajért a boltba, mert néztem, hogy a 7. kerben van valahol:)
Na még eldöntöm.

Edit!
Tessék írni is néha. Én szoktalak hiányolni (magamban).
Én sem vagyok egy társaság központja példány, de azért néha írogatok ide.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat: apával megyünk. Igen a VII. ker.-ben van a bolt. Még nem írt vissza az ember, hogy mehetek-e érte, de azt már írta, hogy csak 5 milis van a 20-as elfogyott.
Vendég

El is felejtettem megemlékezni róla:

Cincikénk ma 12 hetes! :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kismaki!
Majd a következő héten elmegyek érte én magam.
Addig még adok esélyt a többi csodaszernek.
Azért köszönöm!!!
És nem is írtam még, de nagyon édes Lilien a vonalzós képen apával. :)

Zsizell!
Örülök, hogy előkerültél.
De genyó apa a tejcsesztetés miatt!!!
Gondolom eléggé szarul esett anélkül is a dolog, hogy ő felhánytorgatná. Meg hát nincs is mit. Ha nincs, nincs.
Nem hiszem, hogy ne tettél volna meg mindent érte.

Kattkat

Kép
kattkat

Vhogy én is ugy vagyok mint Edit, jó olvasni titeket..., általában meg is van mindenre a válasz..., fogalmazás nem az erősségem..., ezért vagyok néha, és akkor is csak tőmondatokban. :oops:

Tegnap voltunk oltáson mi is.
7020gr, 64 cm
semmi nyügösködés, láz, hőemelkedés nem volt

alvás este kb 9-től 3-ig
csak anytej , hozzátápi 6 hós kortól
nálunk se jobb az apa helyzet, csak nálunk meló után épitgeti a házunkat, hétvégén is. Szóval ő is kivan meg én is.

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris

Rita, üdv! Kicsi lányom nem tartozik az éjszakát átalvók közé, anyatejes. A legtöbb, amit eddig átaludt éjjel, az 5 óra volt. Viszont éjjel általában nyösszen, szopizik, majd alszik is tovább, így nem bánom a dolgot.

Tejecske nekem is kevesebbnek tűnik most, hát biza fejlődési ugrás van. Meg nem lesznek mindig érzetre kemények a mellek, ezt jó, ha észben tartjuk. Attól tej még van, pont annyi, amennyi a babónak kell. Van, aki az egész szoptatós időszakot két mellből oldja meg, így nekünk, akik egy mellezünk, még mindig ott a másik, ha az első kevésnek bizonyulna!

Fejfájás: én is napok óta küzdök vele, pedig tovább szedem a vasat. Sajna 3 éve karácsonykor kórházban voltam, kocsonyafőzés közben megfájdult a fejem, majd elszédültem, kishíján elájultam, abból iszonyú fejgörcs lett, a gyógyszer sem segített. Másnap reggel alig tudtam beszélni, írni. Nagyon megijedtünk. Ügyelet, majd kórház következett. Agyérgörcsös tünetek - CT, lumbálás is volt, végül a vérvételkor kiderült, hogy már nincs vas a szervezetemben, így a hemoglobinok már bomlanak le, ergó oxigénhiányom van. :shock: Szóval csak biztatni tudok mindenkit, hogy szedje a vasat, s félévente ellenőriztesse a vérképét. Nekem ugye az orrom is vérezni szokott, s a menzesszel is vért veszítünk,a vas így távozik. A szülésről már nem is beszélve... :?

Kicsit off: ma voltunk Borival kontrollon, s úgy néz ki, erősödött az értelmi lemaradás, s kicsit kopott az autisága. A dokinő örült ennek, talán jobbak a fejlesztési lehetőségek. Már sejtettük egy ideje, hogy ez van. Még ízlelgetem, hogy ért.fogy. a lányom, el kell fogadjam... Valahogy az autit nekem könnyebb lenne felvállalni. Emő meg egyenesen elvarázsolta a doktornőt, a kendőt pedig nagyon dicsérte. Gyerekpszichiáter.

Szoptatós olaj: örököltem egy Weledásat, de lejárt, így beneveznék egyre. Kismaki, ha hozol, még talizhatunk is, nem vagyunk messze egymástól. Ha adsz számlaszámot priviben, még ma átutalom neked az árát.
ktc

az olaj funky érdeme! Nem az enyim! :) de ha vkinek megfelel, csütörtökön rendelek. Csak az olaj ára+magyar posta ktg-e az ár. Ha valakinek megfelel, írjon privit. Vagy mailt az msnorabalogh@gmail.com -ra. Anyuéknál van net, így nem leszek nettelen. Pedig hogy akartam,h költözésre minden klappoljon! Hát nem fog sajna!
Vendég

Katica: szívesen hozok neked is egyet. Nem kell átutalni a pénzt, majd ha találkozunk odaadod. Remélem ír vissza ma az ember, hogy mehetek érte holnap.
Vendég

rotvos: Szia Rita, üdv köztünk. Mi már esszük az almát, sütőtököt. Az őszibarack nem jött be. Barbus 10 hetes koráig kapott anyatejet is, de ő csak üvegből kapta. Azóta csak tápozunk, de elég nehezen kakilt. Amióta eszik és kapja mellette a mecsek baby teát, azóta minden nap van kaki és nem kemény. Szóval nekem bejött. Már többnyire végig alussza az éjszakát 20-06-ig. 8 előtt fürdés és etetés. Bár ma pl. 3-kor is kelt kajálni.

judit: Szörnyen hangzik ez a fejgörcs. :(

kismaki: Sajna/szerencsére nincs tapasztalatom a szájpenésszel. Néha én is látok rajta fehér lepedéket, de a doki mindig megnézi és nem mondta hogy lenne. Fogzáskor a chamumillát szokták adni azt hiszem.

zsizell: Remélem nem lesz nagy gond Samuka csípőjével. A szoptatásért nem te vagy a hibás, én is elég sok mindent megpróbáltam. Nem értem mi a gond a tápszerrel, semmi baja nem lesz a gyereknek. De azért baromi kedves tőle, hogy rád kiabálja. Nálunk Tamás egyébként sem kiabált rám semmit, de mióta vezetni járok és két naponta ő fürdet meg fektet, azóta semmit nem szól.

juci: Cipelés miatt nem irigyellek, már nem olyan könnyűek.

boruska: Tetszett ez a játszószőnyeg, csak utána nem ilyet kaptam. Ha az evések legalább fele táp, akkor már nem kell a k vitamint adni. Legalábbis nekünk ezt mondta a doki.

juti: Blanka nagyon aranyos.
vicky79
Budapest III. kerület

Kismaki, koszi :-). Azt olvastam hogy meg a Ricinus communis 5 CH is jo a tej termelodesehez.

Katkatt, ja koszi hogy hianyolsz azert, megprobalok irogatni neha, de sosoem erzem hogy lenne olyasmi ami velem tortenik es masokat is erdekelne :oops:

Reni, telepatia :-). Remelem mar jobban van a gyomrod meg a fejed.

Judit, ez valami migrenes fejfajas? Maskor is szokott lenni? Remelem mar minden ok!

Juci, ah tokre sajnalom amin kereszul mentek, persze tudom, hogy kesobb nagyobb gond lenne ha nem viselnetek a kengyelt, de akkor is :( . Kitartas, minden nappal kozelebb vagytok a levetelhez!

Zsizell, hat en kiakadtam embered hozzaallasan a szopi ugyben. En tuti emlekeztetnem egy olyan esetre, ahol valamit nagyon akart, mindent meg is tett erte, megsem sikerult, es rosszul esett neki meg akkor is ha nem tehetett rola... Qva nehez nekik bele kepzelni magukat a helyunkbe. :evil:

Kép

Kép
editmk

Köszi a kérdéseket, hát még mindig fáj a fejem, bár már korántsem annyira, mint éjszaka. Volt már egyszer ennyire durva, akkor is eléggé ki voltam merülve. Akkor heti öt napot dolgoztam szobalányként egy hotelban (nem kis meló volt napi kb. húsz szobát kitakarítani) a szabadnapjaimon pedig Egerbe ingáztam suliba. Na egyszer akkor is kórházban kötöttem ki ilyen fejgörccsel...

Kismaki, én Makón vagyok megtalálható, úgyhogy akkor passz az olaj.

Na most megyek, gyorsan megcsinálom még amit kell és aztán lefekszem.

Jó éjt mindenkinek!

dalika

Edit! hogyne érdekelne minket!!! tessék irniiiiiiiiiii 8) :P

OFF: csajok, őszinte leszek, fingom sincs mit kéne csinálnom. ha dobbantok, kiráz a hieg még a gondolattol, hogy a láthatás idejére muszáj odaadnom a gyereket neki. de egyszerűen nem tud vele mit kezdeni. a büdös életben nem pelenkázta át, azt se tudja milyen tápszert eszik, mennyit, hogy kell megcsinálni, milyen hőjű vizbe szeret fürdeni, hogy lehet megnyugtatni, mikor álmos, mikor éhes, semmit!!! ha sír mindig aszongya biztos éhes. ja mondom, nem tűnik fel, hogy csak nálad sír??? mert ugye ő ugy foglalkozik vele, hogy dumál neki kb 2 percet, aztán nézi a tv-t. azt hittem fejbe b@szom...jövök be a szobába, mit látok??? gyerek feje beállítva, hogy lássa a tv-t, mert akkor csöndben van. f@sza..ja meg hogy hozzam már be a gyereket..mondom emeld fel a segged, és gyere ki te hozzá, ha akarsz vele foglalkozni. :shock: :shock: :shock: de ha lelépek, nincs hova menni, anámhoz nem tudok, mert ott van öreganyám, akitől hülyét kapok, rühelljük egymást. albiba nemjövök ki pénzből. a lovét amit kapok fater után, nem elég hogy kecót vegyek. na??? király. ez az igazi csodás, boldog élet!

Edit

Kép
ézsóné

Rita, üdv köztünk!
Bende rosszul alszik (mostanában napközben max néhányszor fél órát, éjszaka ált 2-3x kelni kell hozzá), de cserébe az evéssel nincs gond. Csak anyatejet kap és még sose volt problémánk a mennyiséggel :D

Zsizell: sajnálom, hogy Apátok ilyen :( Kitartás! Mi is, ha lehet kint vagyunk. Minek üljek a 4 fal között a 4. emeleten? Amiatt, hogy ne fejlődne a látása, nem kell aggódnod, a lámpafény ezt nem fogja befolyásolni, de biztos jobb kint a természetes fényben és több a látnivaló is ;)

Szájpenész: nekünk azt mondta a védőnő, hogy a "tejlerakódást" (vagy mit) nem lehet letörölni, a gombát igen, és a gomba letörlése után apró pontszerű vérzéseket lehet látni.

Reni: a vajas-mézes kenyeret én is nagyon szeretem!!! De olyan jót, mint a menzán kaptunk, nem tudok csinálni :)

Bori: köszi a szalagos tippet, kipróbáljuk! :)

Katica: jó hallani felőletek is!

Juci: ha kendőznétek, arra az időre nyugodtan leveheted a gyerekről a kengyelt, mert az is terpeszben tartja a lábát. Hátha kicsit meg is nyugodna tőle. ;)
zuzmooo

Edit: nagyon sajnálom! Úgy szeretnék segíteni, bár ne lennénk ilyen messze! Kép
Kép
zuzmooo

De imádom ezt a kis szarost!!! 8)

Edit

Kép
ézsóné

Edit!
Sajnálom, hogy ennyire kilátástalan a szitu...
Én nem nagyon hiszek abban, hogy valaki meg tud változni.
Pláne, hogy már a terhességed alatt is bizonyította, hogy saját magának ő a legfontosabb.:x

Kattkat

Kép
kattkat

Edit! 3éves korig a láthatás az anya lakásán történik! Nincs elvitel,csak ha te odaadod! Sztem egy kérdés van! Rendbe akarod hozni a házasságod, vagy lépni akarsz? Ha vele,akkor fog összeszorít és küzd. Neki gyógyszer kell, Neked barátok! Akár olyan,aki 1-2 órára bevállalja Csanádot. Legyetek néha kettesben. Néha igenis ülj le tv-zni vele.
Vendég

Edit(mk), Katica, jó újra látni Titeket!

Katica, az a jó hír, hogy Bori állapota fejleszthető! És olyan helyes a húgával, legalábbis az alapján, amiket írtál, szóval nem olyan vészes, mint féltél tőle, nem?

Edit (Szeged), tartom, amit írtam a gmailre, és csatlakozom Nórihoz a javaslatával. Férjed sejti, hogy ilyen gondolataid vannak, vagy ahhoz is túlságosan a saját s**gében van elmerülve?

Én még mindig nem szólok érdemben az apjához, mert ma este is úgy jött haza, hogy esik az eső, miért nem csukom be az ablakot, ahelyett, hogy a gyereknek énekelek. Basszus, csak úgy nem rítt, hogyha ringattam és énekeltem, pont leszartam, hogy nyitva az ablak. Nem is esett be... :( :evil:

boruska

Már vagy 2 hete nem írtam :( így teljesen lemaradtam az eseményekkel :(
A múlt héten egyfolytában úton voltunk és hol az utcán, hol az autóban, hol áruházban szoptattam.
Holnap megyünk a 3 hónapos oltásra, remélem nem lesz láz, de fel vagyok készülve az üvöltésre :)

Az utóbbi napokban sokkal többet akar szopizni Léni, szerintem valamilyen növekedés ugrás lehet most (?) de olvasom, hogy másoknál is ez van, délelőtt 9-kor már 3 szopin túl vagyunk, máskor meg délután 2-kor evett másodjára...remélem pár nap és visszaáll!
lara

Zsizell: hát nálunk anyós volt „édes” a szoptatás miatt. Bőgve hívtam és meséltem, hogy jártunk, erre ő, hogy az anyatej milyen jó, és hogy ő szoptatta édes kisfiát, és a tápszer az milyen szar. Hallgattam egy kicsit (bőgtem közben) és megkérdeztem: Jól esik neki, hogy belém rúghat? Nem elég a saját lelkiismeretem? Azóta hallgat. Ha elkezdi mondani, akkor csak ránézek szomorúan és csak annyit mondok halkan: Ne bánts. Elég neki. Anyám más tészta, de őt Kakti segített leszerelni. Szerinte én túl férfias vagyok (mifene? ) és ezért alkalmatlan vagyok a szoptatásra (ekkora csípő és fenékmérettel???) . Mert túl sok bennem a tesztoszteron (hogy hogy nem nőtt még ki a farkam nem is értem). Hajrá. Már csak legyintek. Pedig szarul esik.

Edit: lehet, hogy nagyon humbug amit mondok, de nekem bevállt: a nehéz időszakokban MINDIG megtaláltak azok az emberek akik így vagy úgy segítettek. Csak nyitottan kell járni, és az őrült ötletekre is igent mondani. Elhiszem, hogy nem egyszerű. Ha megnyugtat, nálunk is az van, hogy Zsolti nyüszög, hogy csak rám nevet a Bulcsú. Mondom neki, ha foglalkoznál vele, akkor rád is nevetne. Közölte, hogy ők együtt nézik a tv-t. F*sza. Még jó, hogy a gyerekkel foglalkozik. Általában az a foglalkozás, hogy együtt alszanak. De legalább addig se azt a hülye tevét nézik. Egyszer úgyis nekiesek a nagykalapáccsal.

zarja

MÁrmint a tvnek. :D visszaolvastam, elég bután jött ki :D :D

zarja

Ez nem igaz, hogy még mindig nincs meg az 1000 hsz-em. :o

Juti!
Blanka cuki!

Bchris!
Szép nagyra növesztetted Mátét! :)
Rakj fel róla képet!
Engem érdekelnek a tapasztalataid. Tőmondatokban is. Én sem szoktam sziporkázni.
Sziporka. Milyen hülye szó. :)

Úgy látom mostanság (majdnem) minden apának kijárna egy nagy tockos. :evil:

Nálam ma egész okés volt a tejmennyiség. :lol:

Kattkat

Kép
kattkat

Eszter!
Mivel segítettem? Nem emlékszem... :) De azért örülök, ha sikerült valami okosat/hasznosat is mondanom...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Bori!
A Ti játszószőnyegetek is tök jó.
Enyém nem lesz ilyen szuperszép. Viszont megérkezhetne már...
Elvégre 5 napja leütöttem a Vaterán grr...
Oké, benne volt egy hétvége.
Habtapit hol lehet jó áron venni?

Kattkat

Kép
kattkat

Hát az én páromnak nem kérem a tockost. :lol: Bocsi lányok! Nálunk az elején volt egy kirohanásom, hogy nem igaz hogy ennyire fél attól a gyerektől, nem fog összetörni. Ő meg közölte hogy már rég csinálna több mindent a gyerekkel, csak azt hitte hogy én szeretném inkább. Szóval kiderült hogy én voltam a hülye, mert nem beszéltem vele. Azóta pl. a fürdetés mindig az övé és már a kakis pelussal sincs gondja. Egyébként tényleg nem értem azokat a pasikat, akik nem foglalkoznak a saját "szemük fényével" és elvárják hogy az szeresse őket. Nem is ismerik őket a gyerekek igazán. Oké hogy a páromnak is vannak olyan napjai amikor fáradtabban jön haza, olyankor szól hogy ma inkább én fürdessem. De ez a ritkább és szerintem ez lenne a természetes. Mondjuk ő sosem volt az a macsó típus, azért az ilyen pasikkal nehezebb. A sógorom volt úgy, hogy a gyerek ellátása az anyja dolga. Na mióta meg van a kisfia azóta próbálkozik foglalkozni vele, de még fél mert még kicsi. Én meg mondtam a sógornőmnek hogy a szülőcsatornán is átbújt az a pici, csak nem fogja az apja eltörni. Azóta kicsit merészebb. És egyébként nagyon igaz az amit a védőnő mondott, hogy mi lenne ha anya valamiért nem tudná ellátni a gyereket. Az apjának kellene olyankor átvenni a szerepét, mert mégis csak őt látja a gyerek a második legtöbbet. (Ez most elég hülyén hangzik, de értitek mire gondolok.)

edit: Sajnos ezen a gépen nem tudok a gmailre belépni, úgyhogy teljesen nem vagyok képben, de azért sejthető mi a gond. Egyébként ha mégis ott hagyod, akkor köteles gyerektartást meg asszonytartást fizetni, abból meg csak fenntartható egy albérlet. És szerintem hamar rá jönne hogy nem tud nélkületek élni. (Vagy lelép mint Kattkat férje, de szerintem ez már nála is így van jól. Bocsi)
vicky79
Budapest III. kerület

Kattkat:
nekem a kolléganőim SPARban vették.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Halihó!

Edit, sajnálom. Ide írom, mert hátha mást is érint. Szal, keresztanyám új férjének is volt ilyen agyi katasztrófája. És otthon detto ez volt a helyzet. Annyira félt attól, hogy újra lesz neki, hogy egész nap csak feküdt és kiszolgáltatta magát és panaszkodott. És nem mert szobabiciklire sem felülni, pedig a rehab miatt kellett volna. Kerianyám robotolt egész nap, hogy eltartsa magukat, rezsit stb. A pasi tök depi lett, a mamám lélekgyógyásza foglalkozott vele, kapot antidepit, mindenki tutujgatta ÉS tavaly októberben felkötötte magát a diófára. Azt írta a búcsúlevélben, hogy nem tud így élni rettegésben, hogy mikor lesz újabb.

Edit, gondolom nagyon nehéz ez, de talán ilyenkor történik valami az agyukba ami átállítja a gondolkodásukat, nem hiszem, hogy szándékosan tesznek így. És biztosan nagyon nehéz volt ezt neki átélni, hiszen Vele történt. Szerintem retteg. Próbáld megérteni őt, beszélgess el vele, és keressetek valami jó szakembert akivel túl tud jutni ezen a halálközeli élményen. Kitartást nektek!!!

Szájpenész! Nálunk volt többnél is, fehér pontszerű pöttyök a száján belül oldal és az ínyén. Csak a Nistatin oldat javította meg és a melleimet is.

Kakti, Zsófi és mindenki aki szoptat!!!Lyányok, olyan nincs, hogy a tejci egyszer csak volt-nincs. Ahhoz, hogy elapadjon totál a tej, több hétre van szükség. Azért mert a baba nem szopizik, ne ez legyen az első gondolatotok! Annyi minden más miatt sírhatnak pl.pocak, szoros pelus, melegük van, fáznak, nyomja őket egy patent stb. NYUGI! Ilyenkor ezeket nézzétek meg, azután tereljétek el a figyelmüket egy kis énekkel, vagy csörgővel, bármivel és amikor megnyugodtak és ti is, akkor tegyétek vissza mellre. És ha nem eszik, akkor nem éhes. ennyi. Ma este Ádám 3 cuppogás után abbahagyta a szopit és alszik, pedig sztem 10 milit sem evett. Na és? Majd eszik ha éhes lesz.

Bea, Bódog szülinapot!

Bendebaba! Bódog névnapot!

Mindenki! Megértő és kibírható férjeket!

Na pusszantás

Móni
kokonya

Kakti: Pco-s cikk. Hétvégén megyek haza, és anyám orra elé dugom. Ha meg tudtam foganni nem egészen 1 hónap ráedzés után, akkor ne mondja már nekem itt az okosságot. És izé, feltett szándékom, hogy veled fogok példálózni. :oops: Név nélkül.

Móni! Máskor is írj!!! Olyan felüdülés olvasni tőled!

zarja

Eszter!
Áldásom rá! :)
Elképzelhető, hogy hamarosan egy újságban is kell majd erről beszélnem... :oops:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hát én jól fenéken billenteném a b@szogatós apukákat. Ide nem értve Edit férjét, akinek tényleg valami hathatósabb segítség kéne :? Egyszerűen fel nem foghatom, hogy tudják ennyire lebecsülni az anyai teendőket, miközben ők nem képesek fél órára sem megbírkózni a feladattal. Edit, a láthatás miatt tényleg ne aggódj, nem lennél köteles odaadni egy pár hónapos babát, de azért talán itt még nem is tartotok. Kár, hogy olyan messze vagy :( . Amúgy Apa tud arról, mi jár a fejedben? Talán elmondanád neki higgadtan, hogy így nincs jövőképed hármótokról, az egy kicsit helyrebillentené a gondolkodását. Hiányzik az neki, hogy egyedül sajnálja magát a házban a tv előtt ülve?

Kép
juci-77

Katkat
Én anno a plusban vettem. De játékboltokban is találsz (gulliver, regio stb), sőt tesóban és auchanban is szokott lenni

K

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris

Hát az én ovis barátnőm élete szerelme 29évesen holtan esett össze az agyvérzés miatt. Talán ő örülne,ha ott lenne és sajnáltatná magát. Sőt! Szóval minden éremnek két oldala van. Ha innen nézzük nem olyan szörnyű a helyzet! Ha választhatna Edit, biztosan vele akarna lenni! Szóval küzdeni!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?