Rita, üdv! Kicsi lányom nem tartozik az éjszakát átalvók közé, anyatejes. A legtöbb, amit eddig átaludt éjjel, az 5 óra volt. Viszont éjjel általában nyösszen, szopizik, majd alszik is tovább, így nem bánom a dolgot.
Tejecske nekem is kevesebbnek tűnik most, hát biza fejlődési ugrás van. Meg nem lesznek mindig érzetre kemények a mellek, ezt jó, ha észben tartjuk. Attól tej még van, pont annyi, amennyi a babónak kell. Van, aki az egész szoptatós időszakot két mellből oldja meg, így nekünk, akik egy mellezünk, még mindig ott a másik, ha az első kevésnek bizonyulna!
Fejfájás: én is napok óta küzdök vele, pedig tovább szedem a vasat. Sajna 3 éve karácsonykor kórházban voltam, kocsonyafőzés közben megfájdult a fejem, majd elszédültem, kishíján elájultam, abból iszonyú fejgörcs lett, a gyógyszer sem segített. Másnap reggel alig tudtam beszélni, írni. Nagyon megijedtünk. Ügyelet, majd kórház következett. Agyérgörcsös tünetek - CT, lumbálás is volt, végül a vérvételkor kiderült, hogy már nincs vas a szervezetemben, így a hemoglobinok már bomlanak le, ergó oxigénhiányom van.
Szóval csak biztatni tudok mindenkit, hogy szedje a vasat, s félévente ellenőriztesse a vérképét. Nekem ugye az orrom is vérezni szokott, s a menzesszel is vért veszítünk,a vas így távozik. A szülésről már nem is beszélve...
Kicsit off: ma voltunk Borival kontrollon, s úgy néz ki, erősödött az értelmi lemaradás, s kicsit kopott az autisága. A dokinő örült ennek, talán jobbak a fejlesztési lehetőségek. Már sejtettük egy ideje, hogy ez van. Még ízlelgetem, hogy ért.fogy. a lányom, el kell fogadjam... Valahogy az autit nekem könnyebb lenne felvállalni. Emő meg egyenesen elvarázsolta a doktornőt, a kendőt pedig nagyon dicsérte. Gyerekpszichiáter.
Szoptatós olaj: örököltem egy Weledásat, de lejárt, így beneveznék egyre.
Kismaki, ha hozol, még talizhatunk is, nem vagyunk messze egymástól. Ha adsz számlaszámot priviben, még ma átutalom neked az árát.