Rita: üdv. Nálunk Bulcsú vegyes tüzelésű, kap tápot és tejet, majd nyáron ráérünk hozzátáplálni friss gyümölccsel. Szerintem. Akkor kiváltjuk a tápot gyümölccsel.
Kivételes helyzetben vagyunk szerintem, mert iszonyat sokat alszik a Ded: kb 8-9 körül fekszik és reggel 7-kor kel. Panasz nélkül. Ma reggel is arra ébredtem, hogy cuppog, de egy szót se szólt volna, hogy éhes. A kis megértő.
Egy dolog van, ami kivágja nála a biztosítékot: 7-kor fürdés. Ha liba anyja elfelejtené, akkor szokott iszonyat patáliát csapni. Addig üvölt amíg be nem kerül a fürdőbe, onnan kezdve már csak röhög. Szal ez fix pont nálunk, és nem lehet tologatni se (apja megpróbálta, mert valami jó film ment a tv-ben, hááát nem sokáig bírta, a gyerek győzött
)
Dalika: azért az nem semmi. Nem kéne valakinek aktívan besegíteni, hogy egy kicsit kipihend magad. Biztos attól volt olyan szörnyű a fejgörcs. Apa legalább eszmélt?
Zsizsell: már nagyon hiányoztál. Mozogjatok sokat is a napon. Hát úgy látom, az apák nehezebben viselik a gyermekáldást, mint az anyák. Szomorú, mert szerintem mi magunk is támogatásra szorulunk ahelyett, hogy még egy főt istápoljunk. Hát én túl önfejű vagyok, ha apja nem azt teszi, amit én szeretnék, egyszerűen kihagyom a látóteremből, életemből. Néha pofára esem, meg azért mégse eléggé empatikus a manőver, de hála égnek, Zsolti szívem van olyan érzelmes lény, hogy nem nagyon bírja. (mindig megsajnálom, de valamivel azért befolyásolnom kell). Ugyan mi is a hatodikon lakunk, de van erkély és idesüt a nap. Ha van kedved ugorj le Kaposvárra. Vigyázz, mert nagyon pörög az életem!
Szoptatás: ha annyira akarja, akkor szoptassa meg ő.
Érdekesség: Ina May Gaskin: Útmutató a szoptatáshoz című művében írja, hogy természeti népeknél az anya és a nagymama (!!!) együtt szoptatja a gyermeket, ha valami oknál fogva az anyának nincs elég teje. Bevizsgálták a nagyi tejét (!!!) és tökéletesen megfelel az unokának. 70-80 éves nagymamák szoptatnak. De persze ott nincs akkora tápszerreklám mint nálunk.