Új privát üzeneted érkezett!

Bévi kb ekkora az én pocóm is.
Apa épp a régi kiságyat fűrészeli szét(már kb 1 órája..)olyan rossz hallgatni be se tudok menni...de már lassan kész...ajtórács lesz belőle,egyszer.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Oligohydramnion
Ha a magzatvíz becsült mennyisége kb. 500 ml-nél kevesebb. Gyakorisága: 2-3%.
Ok:
-kevesebb termelődik
-több szívódik fel
-magzati hipoxia-magzati veseműködés beszűkülése (magzati retardációval jár) nem lenne normális méretű a BPD
-praeeclampsia (vérnyomás, labor???)
-amnion izolált repedése, a chorion szabaddá válik, több magzatvizet szív fel

Felismerés
-vártnál kisebb méh, haskörfogat nem megfelelő ütemű növekedése
-UH, flow

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Évi nagyon ügyes párod van :lol: pihenés szoktam napközben csak a párom későn jár haza minden este és megszoktam várni vagy ha tudok megyek vele és van hogy csak akkor érünk haza,ő mindig mondja miért nem alszom inkább miért megyek vele de olyan rossz nélküle.Pocak van aki szerint kicsi van aki azt mondja mekkora hasad van.

Kép
bévi

[quote="clárika"]( írta:clárikaÉn is beírtam már a kórházat, meg a nevem is javítottam....)

Ircsi

Mikor átírod, h ki mennyi idős jelenleg, akkor nem a gmail-esen javítod?
Csak mert akkor ott megmaradnának az általunk javított dolgok....

Én is a gmailon szoktam javítani :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi,inkább hypoton vagyok,laborom rendben,vizelet negatív,szerdán voltam.A hasam nagy,méh megfelelő nagyságú.
Többi holnap kiderül :?

Csak jól legyen a babám,az a lényeg.Úgy aggódom érte.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Évi pocak nagyság sejtettem egyforma hisz mi mindenben egyezünk :lol: :lol:
Hmm ez a gyomor fájás szörnyű én úgy érzem ez a friss zöldség teszi ezt velem tuti nagyon szeles és erős nekem nah hanyagolom ezek után ezt is...paradicsom,paprika,uborka,krumpli és minden ami új zöldség mert talán nem bírja a gyomrom.De mit fogok már enni azt nem tudom.Szerdán megint megyek cukor terhelésre kontrollra kiváncsi leszek mi lesz.

Kép
bévi

Ircsi

Akkor csináld úgy, h nem tűnjenek el a más által beírt dolgok :wink:

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Évi!
Szurkolok holnapra!Semmi baj nem lesz!!! Nyugi-pihenj sokat...és holnap jelentkezz!!!
Kata üdv körünkben!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

[quote="clárika"]I írta:clárikarcsi

Akkor csináld úgy, h nem tűnjenek el a más által beírt dolgok :wink:

Én mostanában csak azt az egy dátumot írtam át!!!!!!!! :wink:

Beírás után mentettétek a változtatást???? (fájl/mentés)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lombikbaba 2010.05.10 19:45-kor.

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Evilany!
Sajnálom a rossz híreket. Remélem rendben lesz minden az UH-n.

Valóban nem tud senki semmit az új törvény szerinti anyakönyvezésről???
szilvi35

Szilvi
Önkormányzat honlapja????

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Gyakorisága: 2-3%. :? :? :? ehhh

evilany

Na,megyek az uramhoz.Kész a kiságy bontás :)
Miki eljön velem holnap,kivett egy nap szabit.Jó is mert nincs kedvem futkosni Megyeiből Klinikára pl. (ja azért kell,mert a Megyeiben pont ma romlott el a UH gép :evil: vagy kérnek egyet kölcsön és megnéz ott a Borsay,vagy felvezénylik őt a Klinikára,én meg megyek utána..)

evilany

Ircsi!

Igen, mentettem, s utána meg is néztem h mentette-e....

Ma is módosítottam, mikor bemásoltad a táblát, mert láttam megint eltűntek az adatok, aztán mikor írt Vanilla, s javítottad neki, felmentem, megnéztem,s megint eltűntek a dolgok! :wink:

De megint javítottam! :wink:

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Évi jó pihenést és nagyon vigyázz magatokra szurkolunk neked ne legyen semmi baj és nem is lesz Tomi jól van és kész így fogjuk fel,mondom ezt én de nem lesz gond.

Kép
bévi

[quote="clárika"]I írta:clárikarcsi!

Igen, mentettem, s utána meg is néztem h mentette-e....

Ma is módosítottam, mikor bemásoltad a táblát, mert láttam megint eltűntek az adatok, aztán mikor írt Vanilla, s javítottad neki, felmentem, megnéztem,s megint eltűntek a dolgok! :wink:

De megint javítottam! :wink:

Szerinted én azzal szórakozom, hogy kitörölgetem az adatokat??????

Akkor itt fejeztem ezt be!!!!!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok lányok!

Évi fel a fejjel, csak nem lesz gond! Hogy egy kicsit megnyugtassalak: anno, amikor Dönci miatt elég sokat voltam kórházban, sok benfekvö terhest megismertem és hátborzongató, hogy némely leendö anyukának mit kellett kiállnia a babája megszületéséért. Volt ott egy leendö anyuka, aki valamikor a 20. hét folyamán elvesztette a magzatvizét. Onnantól kezdve szigorú fekvés, még pisilni se kelhetett fel, semmit nem csinálhatott. Mivel a magzatvíz újratermelödik valamelyest, nem került szárazra a baba, de ami termelödött, az el is folyt neki mindig, mert a burok a hátsó falon repedt meg és azt nem tudták persze bestoppolni. Minden nap úgy ébredt, mintha az utolsó lenne és elvesztené a babát, az orvosok 0 % esélyt adtak nekik, de történnek néha felejthetetlen csodák. Kihúzták 5 további hétig, a baba nött és rugdosott, de amikor a szivárgás mellett vérezni és görcsölni is elkezdett, azonnali császár lett a 26. héten. Mindketten megmaradtak baj nélkül...

Egy másik leendö anyuka meg az elsö trimszeter végén vesztette el majdnem a babáját, mely burokkal együtt majdnem teljesen kicsúszott a méhéböl. Valahogy visszagyömöszölték a dedet, bevarrták a méhszájat, de újra kinyílt, így maradt nála is a szigorú fekvés. Fél éves húzott le a kórházban, senki nem volt még ilyen sokáig állandó lakó az osztályon. Én összesen 3x voltam ebben a fél évben kórházban, mindig meglátogattam, söt még utána is. Nagyon jó fej csaj volt. A vége az lett, hogy kihordta idöpontig a fiát és amire senki sem számított, nem akart a továbbiakban kibújni, nehéz szülése volt.

Sok ilyen történetet éltem meg. Hihetetlen dolgokat részben. Fel a fejjel, nem lesz semmi gond, csak jó kezekbe kerüljél, ha a szükség úgy hozza!

Clárika az autós történet húzós. Kíváncsi vagyok a folytatásra!

Dönci valami bacis cuccot szedett össze, idén 3x antibiotikum. :(

Szerdára nagyon kiütött a jóból: reggel terheléses cukor, utána anyáknapi reggeli az oviban, de ott nem maradhatok sokáig, mert rá 3/4 órával Eninél kell lennem az iskolában az osztályával napraforgómagos zsemlét sütni. Az elöbb még felhív Eni tanárnöje is, hogy nincs-e kedvem reggel az osztályt még a könyvesbolta is elkísérni (ilyesmire persze mindig jó vagyok és én marha eddig mindig el is mentem, hogy Eninek jó legyen a kedve töle), de most passzoltam. :)
Hogy ilyenkor mindig engem talál meg...

Eni ma is viharverten ért haza, mert az egyik kissrác, akivel már az oviban is gondok voltak és akivel a kezdetek óta bajaink vannak, megint aktiválta magát. Ez már a sokadik eset, hogy Enit hazafelé megveri, de ö se félös, visszavág, ezzel együtt ez nem állapot. Hogy sosincs nyugalom.

Reggel kérdeztem a gyerekorvost is, hogy mi legyen Enivel, mit tanácsol. Mondta, hogy a legjobb gyógymód, az iskolaváltás lenne. Mondtam neki, hogy ezzel az lenne a gond, ha pont megcsinálnánk, berendezkedik az új környezetbe, erre mi elköltözünk, mert végre találtunk valamit. Nem müködik ez sem igazán. Amúgy meg menjek el tesztelni a kórházba, nehogy más dolog is legyen a háttérben.

Megyek lassan aludni. Már olyan álmos vagyok, hogy állva is elalszok.

Puszi: én
Vendég

sziasztok!

Évi nagyon drukkolok holnapra! minden rendben lesz! átérzem az aggodalmad! de próbálj megnyugodni!

bévi pihenj többet! mindenkinek magának kell érezni, hogy hol a határ! ha fáradt vagy, ne mártírkodj, hanem pihenj!

Clárika remélem hamarosan pontot tesznek az autó ügy végére! ugyanaz a faszi intézi most is? vagy kivettétek a kezéből az ügyet? csütörtökön jössz?

ma én is éreztem nagyon, hogy sok volt ez a hétvége... fájt a pocak és alig vonszoltam magam... szóval hazajöttem és szigorú fekvésre ítéltem magam... :lol: :lol: :lol:
csináltam egy takarítási rendet magamnak, és kifüggesztettem a hűtőre! :wink: minden nap csak fél órát takarítok, pontosan beosztva, hogy melyik nap mit...és akkor nem egyszerre csinálom hétvégén, és nem erőltetem meg magam, mint most... muszáj elfogadni, hogy nem bírok annyit, mint előtte, és most már nem önzőzhetek! :wink: :lol: :lol: :lol:

na megyek képeket kukkolni gmailra! :lol:

jaaaaaa, Kata üdv itt!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
gtunde75

Nem tudom mi lehet a gond a táblával...

Barbi,hmmm miket írtál... tudom életben maradhat már ilyen korban de ki van erre felkészülve...
Pontos adatokat holnap tudok,lehet csak téves riasztás...
Döncinek jobbulást,láza lement???

evilany

Tünde,jó kis terv!! Komolyan.

evilany

Bmass hát ezek elég nehéz történetek amiket írtál de nem lesz Évivel semmi gond most már Ő is pihenget jobban nem folyton takarít és nem lesz gond!!!
Tünde ez jó ötlet én is írok egy ilyen cédulát holnap,és minden nap valamit,csak nálunk az is a gond,hogy a párom fiai elég trehányak és sok mindent kell miattuk csinálnom,de legalább így az apjuk is látja,hogy ezt mondjuk ma csináltam és már megint hogy néz ki kiírom én is a hűtőre jó ötlet.És nem fogok én sem hajtani orvérzésig.

Kép
bévi

Ircsi!

Nem mondtam olyat, hogy evvel szórakozol.... csak próbáltam megtalálni a miértet....MINT AHOGY TE IS: MENTETTÉTEK?

Szerintem nem sértettelek meg!

Clárika
Kép
clárika

Mindenkinek jó éjszakát,szép álmokat...Évi nyugi!!! Holnap uh-n minden rendben lesz meglátod!!!Fel a fejjel-pozitívan :)

Barbim!
Döncinek jobbulást...10000000000000000000 puszi

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Tünde!

Én is remélem, hogy mielőbb vége ennek az autós históriának....
'5-én lesz már 5 hónapja, hogy nincs autóm, s elment 1,5 hónap a semmivel!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Igen! Megyek csütörtökön! :wink:

Clárika
Kép
clárika

15-én

Clárika
Kép
clárika

Clárika!Remélhetőleg ez a másik emberke gyors...precíz és megbízható :)
Neked is jó éjt!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Jóéjt Csillag! :)

Clárika
Kép
clárika

Sziasztok!

Évi, ezek nem jó hírek, sajnálom és nagyon drukkolok Neked és BÉvinek a holnapi jó eredményekhez!

A patikában lehet kapni olyan betétet (bugyira), ami elszíneződik ha magzatvíz éri. Nem tudom az árát. Még 2008-ban kérdeztem utána.

Évi, ha a doki meg tudta mérni a BPD-t, és látta, hogy a lepénnyel gond van, akkor nem értem, hogy nem tudta lemérni a babát teljesen és meghatározni a súlyát?

Szerintem, ha az orvos bármelyikőtöket be akarja fektetni a kórházba, akkor tegyétek! Bár halálosan unalmas és általában pocsék a kaja, de legalább minden nap ultrahang és ctg - tapasztalatom szerint.

maccs01

Szilvi, nem tudok semmit az új törvény szerinti anyakönyvezésről. A védőnőd viszont biztos tud segíteni - 1000%! (Remélem, hogy igazam van!)
Avagy kérdezd meg az önkormányzattól telefonon. Legalább akkor biztos nem marad ki fontos információ, amire szükséged lehet.

maccs01

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok, jó reggelt,

Szerintem az lehet a gond a táblázattal, hogy több embernél van nyitva, és az a verzió marad meg, aki utoljára csukja be. Olyankor próbálj meg Clarika beleírni, amikor nincsenek sokan a topikban, meg amikor nincs arról szó, hogy valaki feltett valami képet, mert olyankor tuti többen bentjárnak a gmailen! :wink: 8)
Ircsi Te meg nyugodj meg, szerintem senki nem akart megbántani, csak fura volt szerintem mindenkinek, keresték a választ a miértre. Szerintem a technika ördöge viccelt meg mindenkit.

Szép napot!

Kép
xtina75

Tina
Nyugodt vagyok :wink:
Csak befejeztem a táblázattal való bajlódást! :?

Az egész olyan, mintha én azzal szórakoznék, hogy kitörölgetem az adatokat! És DIREKT Vanilláét, Clárikáét! :evil:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok!
Szép-nyugodt,békés napot mindenkinek! :)
Éviéknek megy a drukk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Kép

Hát nem ez volt a legjobb éjszakám.2 óránként ébren,és miket álmodtam azt le se írom ide nektek...baba hajnalban nagy bokszmeccset tartott,apja is érezte,pici mozgások rengeteg,az biztos a kis keze. Persze ahelyett h.örültem volna azon járt az agyam ezt most miért csinálja biztos vmi baja van :? :? Most már csak pár óra és mehetünk.

Maccs,a BPD-t meg tudja mérni,a lepényre csak feltételezve mondta h.elégtelen lehet kevesebb magzatvíz miatt. Nem jó a gépe,sőt,mi csak fekete fehér pöttyöket látunk rajta szinte mindig(ezért is aggaszt h.még egy ilyen xar gépen is látta az eltérést,na persze ő egy jó szonográfus én meg egy laikus)

Azért az nem kicsit ijesztő hogy akár már a szülésinditás is szóba jöhet ilyenkor,ha gond van,na persze császár a harántfekvés miatt.Azt mondta már be kellett volna illeszkednie.Ráadásul a köldökzsinórt is a feje körül látta de ez már csak hab a tortán. Ki van felkészülve erre,még ha szinte mindene meg is van a babának.
Na jó monológ végre,remélem csupa jó hírrel jövök haza.

Ircsi ne fogd fel így a táblát,Clarika is csak kérdezgette mi lehet a baj.Nehogymár egy ilyen legyen konfliktusforrás hisz senkiben sincs rossz szándék.Max a kifejezés nem stimmel mindig,főleg mivel nem élőszó....nem ellened irányult biztosan.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára evilany 2010.05.11 07:28-kor.

evilany

Megfordult az is a fejemben ha kórházba utalna...hát az elég gáz lenne,ilyen korán.De hát,majd alakul.

evilany

Sziasztok!

Még bekukkantottam gép-rombolás előtt. :-)

Évi, nagyon drukkolok!
Ha amúgy minden oké, akkor ne izgulj, nem lesz baj!!!
++++++++++++++
A kevés magzatvíz meg olyan relatív dolog!!! Diát is riogatták vele, és nincs baj!!! Majd ma alaposan megkuksiznak egy jó géppel. Küldöm a pozitív energiákat!

Ja, éás tényleg kérdezz rá arra a betétre, amit Maccs is írt, ha bizonytalankodsz, vagy megnyugtatna! Én is hallottam már róla, ha magzatvíz folyik, akkor elszineződik a felszíne, ha nem az jön, akkor nem...

Nem lesz baj!!!

Vanilla. [... töröltem... ] egy kórháznevet mindenki kijavíthat saját maga! Nem kell vádaskodni, idegeskedni, az életben vannak ennél sokkal nagyobb problémák! De ugye pont Neked ezt nem kell megmagyarázni...

Ha meg alapból valaki ideges/fáradt, akkor inkább ne reagáljon rögtön, számoljon tízig, de ne egymáson töltsük már ki a mérgünket. Na!

Uff, befejeztem! Béke! :-)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára szilvás76 2010.05.11 07:24-kor.

szilvás76

Évi!
Nem semmi amiket írsz...reméljük nincsen baj.Ne gondolj rosszra...az nem jó!
Hányra mész uh-ra? :oops:

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Tina!
köszi a tippet, de napokig bennmaradta táblába!

Ircsi!
Ezen bedurcizol?
:shock:
Bocs de: :lol:

Clárika
Kép
clárika

10-re a megyeihez de ha ott nicns gép akkor fel a Klinikára,sz'al órákba is beletelhet.

Magzatvíz csorgásról mintha egyszer tényleg vmi lehetett volna de utólag már...lehet beszerzem a betétet.

Én nem vettem ki ellenséges fennhangokat tegnap de lehet nagyon el vagyok foglalva a "real" gondokkal...

evilany

Ja, ez nem csak vanilla:
"szülés időpontja: aug 2
kórház legalább 100 beirtam : Flór Ferenc Kórház Kistarcsa"

...senki nem törölte ki, elhiheted...

Clárika is... :-)

Úgy bizonygattátok, hogy eltűntek azadatok, mintha tényleg direkt törölte volna ki. Egyébként emlékeim szerint szivességből állította össze a táblázatot, nem feladata és felelőssége... Ha valaki ügyesebb, hát csinálja az... Nekem nem menne... :-) Béna vagyok ehhez... ;-)

Na jó, téma lezár, mindenki lehet idegesebb, nyugtalanabb vagy fáradtabb.
...csak ne ragozzuk tovább.
:-) :D :wink: 8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szilvás76 2010.05.11 08:04-kor.

szilvás76

Évi!
Ha végeztetek megcsörizel-visszahívlak!!! Aggódom értetek!!!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

hát nem sikerült az "epilálás"...beszúrt a hasam...úgyhogy maradok dzsungelnyuszi :) :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag,írok sms-t.

evilany

Én is vagyok úgy, hogy veszem a lapot, röhögök.

De van úgy is, hogy egy "nem-reagálás" a kérdésemre, vagy egy mondat valakitől (okkal vagy ok nélkül) bánt, és szívem szerint beírnék. De nincs értelme, mert egy óra múlva kutya bajom, és egy előző beírással lavinát indítanék, vagy megbántanék mást...

Ezért az előző hozzászólásomat is javítottam. Nem öntök további olajat a tűzre. :-)

szilvás76

Ja,ezért gond h.nem élőszó...nincsenek gesztusok,hangsúly,hangnem,és azonnali reagálási,korrigálási mód
se.
De biztos senki nem akar bántani senkit.

evilany

Benéztem Dia blogjába de nála inkább több volt a magzatvíz ahogy nézem,no de persze ez semmit se jelent.

evilany

Sziasztok!

Csak gyors leszek, mert kicsik csavargok, de:

Évi: nagyon remélem hogy minden rendben lesZ!!!

Clárika: örülök, hogy már van fejlődés a kocsi ügyben

Tündi: pihenj!!!

később jövök
pusszka

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Hát igen, a virtualitásnak van számtalan előnye is, de legalább ennyi (vagy még több) hátránya is...

Na mindegy.

Évi, nagyon drukkolok. Az álmok meg nem mérvadóak! :-) Csak a napi feszültség és a kavargó gondolatok játéka! :-)
Már a 3. trimeszter eleje felé közeledünk, nem lesz semmi baj!
Gondolatban fogom a kezedet!!!
Pussz!

szilvás76

Jaj, És Kata, üdv! :-)
Gyere, hadd ismerjünk meg mi is Téged! :-) :wink:

Na, fogynak a dobozok, nemsokára a számítógépem lesz soron. Ha eltűntem, akkor elvitték azt is. :-)

Remélem, hamar visszakapom... :-)
Addig nyugtotok lesz tőlem, meg az okoskodásaimtól... :P

szilvás76

:D Szilvi...neked legalább jó kedved van :D ez a sok kis vigyor :) :)
Én is jót mosolygok magamon...ez a porotválkozás nem megy :(
Tükörből nézem magam...leszedtem a falról...hát...jézusom :shock:

Igen az a baj hogy amiket itt írunk az teljessen személytelen...nincs se hangsúly se semmi...ezért félreérthetőek a dolgok :( :? :cry:

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?