Új privát üzeneted érkezett!

Ildi!
A babahordozók kb. 15000 ft-tól akár 40000 Ft-ig vannak, persze márkától és tudástól is függ. És gyerkővel együtt simán meglehet 10 kg. De más is írta, hogy túl sokáig nem is lehet benne a baba. A legpraktikusabb megoldás ha babakocsivázra erősíthető. Ekkor elég "csak" tologatniKép
Lányok, nekem anyukám erőlteti az angolpólyát, hogy az márpedig kell a gyereknek. Na de tényleg, ha mi kocsival hozzuk el szegény babámat a kórházból akkor a pólyával nem tudom a hordozóba becsatolni... Nem?
Viszont anyukám mondott egy másik dologot a pólya mellett, Moosejaw vagy Zsebi hátha meg tudjátok erősíteni, azt mondja anyu, hogy szoptatni is könnyebb lehet, mármint a baba tartása vagy ilyesmi.
Votiv tök jókat írtálKép)
Hol lehet szép és olcsó pólyát venni?Kép) Kisfiúcskának kellene. Vagy kb. mennyibe kerül, van olyan köztetek aki vásárolt ilyet? Nekem sajnos nincsen régről, viszont van kiságyamKép))) Még az enyém volt! Csak matracot kell bele vásárolnunk.
Na jó befejezem, ma elmegyek tornázni, jön valaki? Neet?
Manós
manós

Azokkal a babakocsikkal amire rá lehet erősíteni a hordozót csak egy baj van, mégpedig ahogy Ti is írtátok, rövid ideig lehet benne a baba. Márpedig a babákat ugye levegőztetni kell, és akár eltarthatna több órán keresztül is a levegőzés csak éppen a hordozó adottsága miatt nem szerencsés. Szerintem ezt is vegyétek figyelembe, aki kertesházba lakik vagy van erkélye nyugodtan tudja levegőztetni a babáját hosszabb ideig is és nagyon egsézséges nekik és nagyon jókat alszanak a friss levegőn.
Pólya, hát nekünk nincs (egyébként tényleg nem tudod pólyástól betenni az ülésbe), én szeretem érezni a babát a kezemben, és a baba is a Te érintésedre vágyik, attól nyugszik meg. Szóval ezt nektek kell eldönteni, nekem nem hiányzott.

Viszont a használt ruha üzletekben való szétnézést javasolom mindenkinek, nagyon jó minőségű dolgokat lehet kapni (én például kifejezetten H&M, C&A cucokkat szoktam keresni) nagyon jó árba. Egyedül bodykat nem veszek használtat, nekem ez a dilim.
zsebi2004

Szia Manós!

Nem tornászkodom, mert most értem haza a dokitól. Minden rendben, úgy örülök, már fejjel lefelé kucorog, és a dokim már tudja is a nemét!!! De nem engedtem, h elárulja, bár marha kíváncsi vagyok!!! Kép
Olyan kerek a kis feneke, és olyan édes!!!!
És már majdnem 2 kiló!
neet(32)
neet

Sziasztok lanyok!
van valami jo tippetek megfazasra? vagy nem is tudom mi ez...
faj a torkom, a fejem
vettem homeopatias bogyokat, de csak immunerositot, az mar tunetileg nem hat

Kép
babarozsa

Neet, majd meglátod, mostantól fog csak igazán meglódulni a növésben. Mekkora a pocid?
Az enyémen mindenki szörnyülködik (most 106 centis), hogy mekkora nagy, és nem létezik, hogy nov. végéig benn marad ez a gyerek...
Már egyre nehezebb az élet ezzel a nagy hassal, a legrosszabb, hogy alváshoz nem tudok kényelmesen elhelyezkedni, és ha viszonylag sok ülés után felállok, hirtelen olyan erővel nehezedik az egész a hólyagomra, hogy azt hiszem, menten szétdurran.

Voltam C&A-ban, a melltartót elnéztem (a sima terhesmelltartót néztem), a szoptatós valójában 3990ft. Végülis ez se sok érte, de én megoldottam másképp. Vettem elasztikus (sporthoz árult) cicifixet, ami kényelmes, puha, és le tudom húzni a cicim alá.

A dedós hálóinget megvettem, sárga alapon kék cicás. Nagyszerű. Mellesleg tökre begurultam, mert egy biztonsági őr egész idő alatt követett a boltban. Ki nem állom az ilyet.
Tán azt hitte, hogy a ruhám alá tömködöm a szajrét, azért ekkora a hasam???

Léci mondjátok meg, kb. mennyi egy rugdalózó ill. 1 body reális ára tól-ig, mielőtt jól kiköltekezek Kép köszi!

Votiv (34)

votiv 8)
votiv

Babarózsa, én egy vagon C-vitamint ajánlok. Ezt úgyse lehet túlzásba vinni (a fölösleget kispisiled). És sok-sok folyadékot hozzá. A finom, meleg tea ráadásul még a léleknek is jót tesz. Pihenj is, ha megengedheted magadnak. Pl. végy egy fürdőt (csak ne túl forrót, a baba miatt).

Szentgyörgyi Albert szerint a C-vitamint kilósan kéne árulni az ábécében, mint a lisztet meg a cukrot. mert mindenre jó. legtöbbször tényleg elég is. ha nem, akkor jöhet a doki vagy a patika. a homeopátiás bogyók közül nekem a grip heel vált be, de remélem eddig nem is jutsz el.

Mielőbbi jobbulást!

votiv 8)
votiv

Szia Babarózsa!

Sajnálom, hogy beteg vagy! Van most valami baci! Szerintem is maradj a hagyományos mézes-citromos teánál, az beválik és figyeld a lázad nehogy felmenjen! Gyógyulgass!

Azthiszem mostmár jól kikupálódtam bébihordozó és babakocsi ügyben! Jól körbejártuk a témát, mégis volna még egy kérdésem, hogy még egy kicsit kutyuljam a dolgokat! Bocs, ha valaki már írt erről!

Van ugyebár a babakocsi vázról lecsatolható mózeskosár! Úgy vettem ki, hogy akinek nincs kocsija ez a legpraktikusabb, ha buszon, villamoson kell szállítani a babát, mivel a bébihordozó erre nem praktikus (nehéz, kényelmetlen stb)!

Lehet ezt a lecsatolható mózeskosár részt rögzíteni az autóban valahogy? Mert, ha ebben s z a b á l y o s a n szállítható (?) a baba a kocsiban, akkor megoldódott a probléma, mert nem kell külön bizt. ülést venni vagy kölcsönkérni, amíg a kórházból hazahozzuk. És később is jó, mert mi van, ha sürgősen dokihoz kell vinni taxival, akkor nincs idő bizt. ülést kölcsönkéregetni!

Ez kicsit hosszú lett, de remélem kibogózható a kérdés! Köszönöm!

Ismét nem aludtam semmit éjjel, szokásomhoz híven, de mostmár, ha beledöglöm is elmegyek relaxra! Majd leírom a tapasztalatokat!

Szió!
Ildi (25)
ildi76

grip hell?
azt nem ismerem...
en ezt az influenza elleni komplex bogyot szedtem, meg echinaceat
tegnap viszont be kellett vennem valami fejfajasra, ma mar jobb egy kicsit
a torkom is
koszi a jotancsokat!

Kép
babarozsa

Szia Ildi,

Van olyan mózeskosár ami rögzíthető autóba, de Mo-on az nem szabályos. Bevallom, hogy én még csak babakocsival láttam az anyukákat közlekedni, se babahordozóval se mózeskosárral (mert ennek is van ám szélessége és súllya), szerintem ennek meg van az oka.

Body tekintetében szerintem ha nem valami márkás darab akkor mindenképp 1000 Ft alatt, a Prince Oliver már 1000 Ft felett van. Ami szerintem jó minőségű az a Kenguru Gold által gyártott ruhák. Nem tekeredik, nem nyúlik szét, nem bolyhosodik.
Valaki írta a Mária bababoltot a Visegrádi utcában. Arra azt tudom mondani, hogy óvatosan én ott vásároltam be elég sok dolgot és nem vagyok nagyon elégedett. A body-k nyaka (majdnem mindegyik) teljesen kinyúlt (úgy néz ki a fiam mintha ejtett vállú pólók lennének rajta), a rugdalózók két felvétel után tiszta bolyhosak, szóval jól nézzétek meg, hogy mit vesztek. Szerintem fontos, hogy viszonylag magasan záródjanak a body-k, ne legyen ki a fél mellkasa belőle, főleg télen.
zsebi2004

POLYA: Manos, jotol kerdezed. Nekem minden bajom van a szoptatassal, bar az tokmindegy, hogy miben van a gyerkoc. De ahogy Zsebi is irta, a baba szeret megerinteni a kezeivel szopi kozben, sot, a labaival is kalimpal, feszkelodik, ill. az oldalan is fekhet, jobb, ha nem kotozod ossze. Szerintem ez a polya dolog olyan regimodi romantika nektek, azert ragaszkodtok igy hozza. Azonkivul, hogy nektek konnyebb megfogni a babat, semmi mas elonye nincs, szerintem lusta onzo dogok vagytok, ha belepasszirozzatok szegenyt. Ti is jarhatnatok fuzos, abroncsos ruhakban, az is olyan szep es romantikus, de kenyelmetlen baromsag. Persze ha jo katonat akartok beloluk nevelni, akkor ertem, miert kell mar ujszulottkent a fegyelmezett, mozdulatlan fekvest es evest gyakorolniuk... Kép
moosejaw

AUTOSULES stb.: Ildi, a mozeskosar (ami melykocsi vazara valo), ugyanolyan nehez es nagy, mint egy autosules. Babakocsizas szempontjabol jobb, mert fekszik a picur, de autoban nem szabad, illetve emelgetni se konnyebb.

RUHAK: Votiv, en a C&A-s bodykra eskuszom (3 db 1.599,- Ft), jo minoseguek, sok mosas utan sem mennek szet (mondjuk en minden bebucuccot kimelo programmal, 30 C fokon mosok, talan ha majd eljon a saros melegitonadragok es a fozelekes pulcsik ideje, akkor valtoztatok ezen).
Persze kapsz 300 Ft-ert is bodyt az Auchan, Tesco, Cora aruhazakban, vettem nehanyat, de nem hasznalom, nagyon vacakok, es mar elso hasznalatkor lecsuszott a valluk, ahogy Zsebi irta, ami azert sem szerencses, mert a baba vallan a BCG oltas helye tobbszor meggyulik es kifakad az elso nehany honapban, pont nem kene ott irritalni semmivel.
A Kengurus ruhak jo minoseguek, de sokkal kisebb meretuek, mint a C&A peldaul, a kengurus 56-osat csak ket hetig tudod raadni, mig a C&A-s 56-ost masfel honapig.
A rugdalozok kb. 1.000,- Ft-tol indulnak (Cora-ban peldaul, egesz jo minoseguek, de sokszor hatulgombolosak, ami nem annyira praktikus, plane ujszulottnel), es nem is tudom, max. mennyit kepesek meg erte elkerni (6e, 8e?), de nem erdemes dragat venni, mert ugysme kell sokaig, (A legdragabb plussrugi, amit vettem 2000 volt, de annyira tetszett, hogy nem tudtam neki ellenallni).
moosejaw

A Corás hátul pattentos rugik nekem nagyon bejönnek (ebbe alszunk éjszaka) mi az első perctől használjuk és nem drágák jó vatag pamutból vannak 1500 Ft-tól kezdődnek és most amit vettünk 6 hónaposra való 2490 Ft volt.
A 300 Ft-osat tényleg nem szabad megvenni, de ha megfogjátok érzitek az anyagán, hogy magatoknak sem vennétek belőle pólót. Viszont ezekbe az üzletekbe is (Auchan biztos) van jó minőségű 600-700-800 Ft-ért. Azt ajánlom, hogy az első adagban vegyetek több félét és majd meglátjátok melyik tetszik és válik be nektek. Kenguru Goldra igaz, hogy a 68 méret már most jó a 62 méretet hordó fiamra.
zsebi2004

Ja, autosules meg: en is Romer Baby Safe-en gondolkodtam, aztan megis a Concord Baboo-t vettem meg, mert ennek a hatuljahoz rogziteni kell az auto biztonsagi ovet, nemcsak olyan "ovvezeto"-be bujtatni, mint a tobbin, szoval igy biztos nem mozdul el. Egyebkent mindketto 30e penz.

Votiv, nekem is 106 volt a pocim, mikor egyszer megmertem, de mar nem emlekszem, hanyadik heten. Egyebkent a baba egy hettel kesobb jott (54 es 3,6). Tudom, hogy mar sehogy nem lehet kenyelmesen ulni meg fekudni, de probalj annyit pihenni, aludni, amennyit csak birsz. Babaval meg ennel is nehezebb lesz Kép (Egyreszt kevesebb ido van, masreszt az enyem nappal rajtam alszik, ami elegge megneheziti a dolgom, ejjel kozottunk, de gyakran megis ugy ebredek, hogy rajtam van, nem is emlekszem, mikor vettem fel. De mostmar nekilatok a kisagy-projektnek, mert mar kozottunk sem eleg kenyelmes neki, olyan sokat forgolodik.)

Eszter, a hordozokendon en is gondolkodtam, de nem mertem meg beszerezni, mert felek, hogy nem jol kotom meg es leesik a babam. Ha mar kethonapos, szerinted meg erdemes megprobalnom, vagy eleg a fekvokenguru, aztan kesobb meg majd ultetem benne. A kengurut is fel lehet venni telikabat "ala"? Illetve a baba teli overallban belefer kenyelmesen?
moosejaw

Hello lányok!

Mostmár teljes a kavar ruhaügyileg nekem:

én láttam már kisbabát felöltözve meg leöltözve is, de léci valaki világosítson fel, hogy akkor egy újszülöttön milyen ruhának kell lennie és ezek a nevek mit takarnak (body, rugdalózó, stb.)

Ja, és milyen anyagból legyenek, mire kell figyelni?

Köszönöm és bocs a bénázásért
ada007

Zsebi, a Coras hatulgombolossal nekem az a bajom, hogy a nyakanal szuk, igy a legfelso patentot nyitva kell hagynom, ami viszont nyomhatja a bebit alvas, mocorgas kozben. Nemreg vettem pedig ket 62est es harom 68ast, olyan klasszak es csak 995,- Ft volt valami akcioban (most is csak 1.290,-). A tieidnek jo a nyaka?
moosejaw

Ada, otthon eleg, ha ennyit adsz ra: pelenka, body, rugdalozo. A body (masneven kombidressz) rovidujju (esetleg ujjatlan), laba nincs, alul patentos, 100% pamut, altalaban vekony, ez tkp. a fehernemuje. A rugdalozo hosszuujju (esetleg ujjatlan, de akkor adj ra egy hosszujju polot is), laban teljesen vegig (labfej is benne van, mert ami csak bokaig er, azt asszem tipegonek hivjak), ez is jo, ha pamut, es kulonbozo vastagsaguak vannak, sokszor pluss. Masfajta cuccokat nem is kell meg venned, az elso honapokban, eleg a body es a rugdalozo. Lapozz fel egy katalogust. A neten nem tudom, hol talalni kepet a ruhakrol.
moosejaw

Ja, body is lehet hosszuujju, es akkor peldaul raadhatod a babara az ujjatlan rugdalozoval egyutt. A rugdalozok egyebkent tobbfele gombolasuak (alul a labak kozott, vagy a hatan keresztben, vagy elol valltol labig vegig stb.), szerintem az alulgombolos a legkenyelmesebb.
moosejaw

Ha ruhákat akartok nézegetni akkor a Startlap ABC szerinti listájából válasszátok ki a bababolt lapot és ott töménytelen dolgot lehet megnézni akár újról akár használtról legyen szó.

Moosejaw,

Lehet, hogy csirkenyakú gyerekem van de nekünk nem szűk, magasan záródik de kényelmes.
zsebi2004

Köszönöm szépen, mostmár kicsit jobban felfogtam....
de inkább megnézek egy katalógust :-)
ada007

Sziasztok!
Meg tudja valaki mondani hol és mikor rendel a Balogh doktor magánrendelésen?
Köszi!
kasha

Sziasztok!

Manos, nekem is anyukam erolteti a polyat, hogy telen muszaj abban hazavinnem... Kép
Moose, amit a polyarol irtal, en biztos nem nyomorgatnam bele, szerintem sem erezne jol magat a baba... Csak amiatt meg, hogy hazahozzuk benne a korhazbol, kicsit feleslegesnek tartom. Majd szepen beadagolom anyunak...

Fibi (28 es fel)

KépKép
fibi

Moose! Igen, csak a szulesre keszit fel a csoport relax szerintem. Lazito technikak leginkabb.

Gigi vagy Zsebi! Koszi szepen, akkor valamelyikotoktol igenybe vennem a Lelki koldokzsinor kolcsonzesi lehetoseget Kép

Fibi

KépKép
fibi

Tenyleg, jon valaki jovo heten a Szuletes hete programjaira? Nagyon jo eloadasok lesznek! Engem nagyon erdekel, biztos megyek!

http://szuleteshete.hu/tablazatok/tablazatok.html

KépKép
fibi

Zsebi,Moosejaw!
Köszönöm az infókat a mózeskosárról! Ezek szerint ott tartok, ahol eddig, kocsiba mégiscsak kell az autósülés!
Kasha!
Balogh dr. rendelési helye: Kende u. 8-10. I/4. Tel: 209-6838
ildi76

Sziasztok!
Babarózsa, engem augusztusban fertőztek össze, a torkom volt oda, majd jó taknyos lettem. Nekem egy bödön méz segített, akácméz, meg meleg hársfa tea. Nem akartam gyógyszert szedni, kb. két hét alatt jöttem rendbe. JA igen, a torkomra: Ftorocort ecsetelőt kenegettem. Ez torok öblögető, remélem jól írtam, olyan szép sárga színű, mindent jól összefog, szóval elvileg gargalizálni kell vele, de én töményen ecseteltem. Aki hányos annak ez nem jön be, mármint a torok ecsetelgetés.
Neet, az én kissrácom meg forog még mindig a hasamban, hol fent van hol meg lent, de leginkább keresztben szeret lenni, és jól megrúgdosni az epémet és a májamatKép Szoktam is mondani neki, hogy csak jöjjön ki egyszer, alaposan át kell majd beszélnünk ezt a dolgot.Kép
Votiv, húúúúúúúú az tényleg elég nagy pocakKép) Nekem most mérte a védőnő, 88 cm, mondják kicsi is a pocakom, pedig 31. hétben vagyok, de hozzám képest arányos. PErsze a srác meg pont jó, már másfél kilós és hosszú mint az apja.Kép
Moosejaw, isten ments hogy katona legyen a gyerekből, jól rátapintottálKép)) Az apósom katona, meg az anyósom is, bár Ő inkább dokiKép
ÓÓÓÓÓÓÓÓÓ lányok, azt hiszem ez a ruhavásárlás nem egyszerű, lassan jegyzeteket kell készítenemKép) Milyen márka, mi hol mennyi.
Ildi, nem lenne jó ha babakocsiban szállítanád a babát? NEm kell, hogy mózeskosaras legyen. A Mega Toysban láttunk Greco márkájút, csak sima sportbabakocsi, de vízszintesig dönthetőa támlája és olyan jó kis masszív az egész, ha leengedem a támlát tisztára olyan mintha mózes kosár lenne, van hozzá lábzsák, ez télen nagyon jó, meg a fejénél az a kapucnis dolog, azt le is lehet cstolni, meg a tolókarja átfordítható és bolygósítható a kereke. Most akciósan 40e Ft, nem a legolcsóbb, de egy kombinált kocsi ennél sokkal drágább, közelít a 100 felé.
Azt hiszem ennyi máraKép)

Manós
manós

FibiKép

Ha elküldöd a postacímed és a neved az e-mail címemre akkor feladom neked postán. Más megoldást most már nem tudok, mert már nem járok tornázni meg előadásra sem. Címem: tillygigi@freemail.hu

Pólya: engem is lefárasztott hétvégén az anyósom,hogy a kórházból pólyában adják csak ki a gyereketKépKép A pólya szerintem is csak arra jó, hogy ha valaki fél megfogni, akkor így egyszerübb. De én sem gondolom, hogy jólérezné magát. Ha meg valaki nem tudja rendesen tartani szopi közben, akkor vegyen szopi párnát, de egy sima párna is teljesen megfelel ebből a célból.

IldiKép
A Babe Comfortnak is olyan a babakocsija, hogy le lehet venni a mózest a vázról és egy külön szerkenytyűvel be lehet a hátsó ülésre kötni. De szerintem sem szabályos így utazni. És szerintem egy mózest sokkal nehezebb cipelni mint egy hordozót. Szerintem üresen is nehezebb.

Üdv, Gigi

KépKép
gigi28

Fibi! Anyukám másik mániája a kisingKép) Akikkel eddig beszéltem, senki sem támogatja a kisinget, de hát anyám hajthatatlan, anélkül nem gyerek a gyerek. Azt hiszem küzdés lesz ebbőlKép)
Moosejaw, igazad van, de kemény lesz nagyon anyámmal megküzdeniKép Tudod, Ő felnevelt két gyereket, kisinggel és pólyávalKép))
Manós
manós

Sziasztok "Anyaszomorítók"! Kép
Ha máshogy nem megy, amikor látja, add rá, amit tőle kaptál, egyébként meg tedd el jól a szekrény mélyébe, mert még úgy jártok, mint Tilda-Palika-Magdinéni triumvirátusa. Kép A Hból hazafelé úgyse lesz ott más, akkor meg mindegy...

Votiv!
Széleset derültem az áruházi tolvaj eseteden, elképzelem, ahogy ki akarják szedni "belőled" a szajrét, de nem találják... Kép
Ja, az én pocim is 106 körül van, de érdekes módon reggel majdnem átéri a centi (100as), este meg bőven van hely a 2 vége között. Ki érti ezt...???
Néha hatalmsanak látom, más meg azt mondja, jé, milyen pici. Na, most valakinek nincs igaza...
Támogatlak sportmelltartó ügyben, nekem is az jött be eddig. Nem mintha hatalmas melleim lennének, de már azt se éri körbe a 100as centi...
Biztos széles a hátam.

Babarózsa!
Gyógyulj meg, én attól is rosszul vagyok, ha mézet látok, hát még meginni... eddig még nem volt kisróka a 8 hó alatt, és most már nem is akarok.
Forralt bor? Kép Ha jól felforr, kimegy az alkesztartalma. Na, az az igazán fincsi, fahéjjal, szegfűszeggel.

Moosejaw!
Vártam a "mosolygós jelet" azután, hogy önző dögök vagyunk, de nem találtam. Kép Azért nem harapod le a fejünk, ha pólyát használunk, ugye?
Különben, ha nem jön be, én se fogom erőltetni (szopinál biztos nem, hadd simuljunk össze!), de majd elválik.

Manós!
Igen, a rugdosásban az a rossz, hogy még azt se mondhatod, anyádat rugdosd, mert ugyanott vagy. Kép Egyébként én mindig meghatódom tőle, van, hogy kapirgál, van, h bugyborékol, de olyan is, h határozottan kioszt párat! Legalább tudom, hogy ott van és jól van!

Mai kisregényembe ennyi fért.
Jól legyetek!
Neet(32)
neet

csak halkan és nem indulatok keltése végett szigorúan saját vélemény, két dologról:
1. pólya: egész pici kölkök megnyugszanak, lehiggadnak ha körülveszi őket valami meleg, és tartja őket.... szvsz a pólya erre biztos jó, az enyém koraszülött tök jól volt benne, ( 34 és fél hetes magzati korban már otthon voltunk vele, akkor került bele néha -néha...)
Van viszont bébi akinek nem jön be (azt mondják a túlhordott babusok mind ilyenek Kép ) őket idegesíti.
na most! kitudja előre milyen lesz a kicsije? A pólya meg nem két fillér. én pl. mindig kölcsön kaptam, és nem volt vele gond... de ha rám hallgattok, mindenki azt csinál amit akar Kép
Kórházból hazavinni pedig autósülésben a legcélszerűbb (ez is ugyanolyan autós út mint az összes többi lesz, biztonság szempontjából, illetve egy várhatóan megszeppent friss kispapa ül a volánnál, alacsonyabb odafigyelési képességgel - esetleg Kép....)

2. Kenguru:
akkor fér a kabát alá, ha a kabát jóval tágasabb mint anyuka, amolyan "malaclopós" Kép
a béjbi pedig tapasztalatom szerint overallal együtt csak a legolcsóbb, két-három ezer Ft-os, magyar gyártmányú, nylon zacskós csomagolású kenguruba fog beleférni, a "majd' megszólalok olyan intelligens vagyok" kinézetű 10 -15 ezresekbe NEM. Pedig az én összes gyerekem ropi, mégis csak az egyszerűbb kivitelbe lehetett őket beszuszmákolni.
fél éves kor alatt jó még a fekvőkenguru, azt széltében nem növi ki a gyerek, csak hosszában. Abban tökéletesen körbe lehet tekerni a piciket a legnagyobb zimankóban is!
Másik alternatíva a hordozókendő, azt nem próbáltam, de akinek van, télen dicséri (nyáron sokan nem hordják mert totál összeizzadnak a babával...)
csicser

Babarozsa, ne haragudj hülyeséget írtam. Nem Ftorocort, mert az egy kenőcs, hanem Glicosept az oldat.
Manós
manós

Jaj, Manos, nem fogod elhinni, nalunk is a kising a masik slager Kép Raadasul anyu varrono, es mar elore mondta, hogy mennyi kisinget tud majd varrni elso draga unokajanak Kép Kép

KépKép
fibi

Szerintem is boven jo a szoptatos parna, de en ugy tudom leginkabb elkepzelni, hogy en olelem at szopi kozben, az olyan meghitt, testkozeli Kép Hadd rugdalodzon, meg fogdosson kozben Kép
Szegeny anyukam... eddig meg csak a tearol tudtam lebeszelni (szerinte az is kell az anyatej melle)

KépKép
fibi

Sziasztok!

Én most vagyok itt először. 2003.08.14.-én hoztam világra a kisfiamat Dávidot a MÁV-ban. Most már 13 és fél hónapos, de szívesen adok tanácsot bármilyen témában az én tapasztalataim alapján.

Üdv: Edo
edo

Kasha!
Ha adsz egy emilcímet akkor szívesen megadom neked Balogh doktor rendelési idejét!

Jucus
20170114224602

Szia Ildi!
Szerintem nem érdemes mózest venni,egyrészt a baba 3 hónapos koráig használhatod, másrészt sokkal nehezebb mint a hordozó.
Ja és a lényeg: kb.50000 Ft. körül van az ára.
Minden jót mindenkinek!
Monesz
monesz

Szia Fibi!

A teához annyit tudok hozzáfűzni, hogy én a kisfiam 3 hónapos korától kezdtem el inni kb: 1 éves koráig (higítva 1 liter vízben 1 filtert naponta). Most 13 és fél hónapos és még naponta egyszer szopik. Azt nem állítom, hogy a teától volt tejem, de nem lehet tudni. Mivel nekem a Manó 6 hónapos koráig csak anyatejet kapott (inni sem kapott mást)így a tea jó hatással volt rá az édeskömény és a sok gyógynövény tartalma miatt. A hasa sohase fájt és eddig "lekopogom" egy kisebb orrfolyáson kívül semmi baja nem volt.
Szerintem a tejképzés titka a sok - sok folyadék és a nyugalom na meg persze a baba non - stop közelsége.
Hát ennyit mondanék a teával kapcsolatban, de kipróbálni nem árt legfeljebb nem iszod tovább.

Üdv. Edo
edo

Sziasztok!
Köszi az infókat! Akkor azthiszem babakocsiból maradunk annál az antik, monstrum darabnál, amit kölcsönkapunk, a hazaszállításhoz meg majd kölcsönkérünk valami autósülést! Az áraktól, amiket írtatok ugyanis égnek áll a hajam! Még úgyis odébb van!

Manós! Nekem a legtöbbször a méhszájamat rugdossa a baba és jó erősen! Volt, hogy egy hétig csak lent rugdosott, de hála az éngek, azért időnként megfordul!

Ui:
Lehet, hogy bennem is bújkál valami nyavalya! Majd kiderül! Utálom az őszt, meg a telet a sok baci miatt!

Ildi(25)
ildi76

Sziasztok lanyok!
Manos, koszi mar jobban vagyok, ez a homeopatias cucc segitett, ma mar szinte semmi bajom, tegnap meg nagyon rossz volt, de nem alakult ki natha, kohoges, meg idoben elkaptam!

nekem a sosvizes gargalizalast mondtak, de nem mertem kiprobalni...

amugy a mez is jo neha, foleg kohogesre
sajnos a betegsegtol valami noi bajom is kijott, gondolom az immunlegyengulestol, mindig van valamiKép

Kép
babarozsa

Sziasztok!
Nyulas Jolán és Fanta Zsuzsa telefonszámát szeretném tudni? Megadná valaki?E-mail címem a profilomban.
Köszönöm, Juli
barjuli

Fibi!
Anyukám nem varrónő, de amióta vagyok azóta varr nekem. Most is kismamaruhákat, nadrágot meg felsőket alkot. Persze 3 hete felfüggesztette, mert eltörte a bokáját, de mostmeg köt, kiskardigánt, kisnadrágot és kissapkát. Épp ma mutatott egy kötött hálózsákotKép))Na erről lebeszéltemKép Igazából nem is baj, hogy igyekszik, szeretnék vele ágynemüt is Benőnek varratni, meg majd még kialakul mire lesz szükség. Azért én vásárolni is fogok, kell kicsi bodykat, rugdalózókat vásárolniKép A varrot dolgokon meg jó sokat lehet spórolni.
Manós
manós

nekunk van egy regi singer varrogepunk, csak meg kell nezni, hogy mukodik-e
varrni mondjuk nem tudok, de egyszer tanultam
de ha nagyon raerek az utolso honapban, lehet, hogy alkotok valamitKép
agynemut csak tudok majd varrni...

Kép
babarozsa

Lányok!

Összekavarodtam a Kismamaklub,Előadások és a Babaklub?-ok időpontja és témája között.Ha valaki értelmesen elmagyarázná nekem,hogy jövőhéten kedden,12-én mi és melyik épületben lesz azt megköszönném!Olyan jó szájbarágósan kérem!Hiába nézem a kórház honlapját ,nekem nem világos!Sajnálom de a terhesség elvette azt a csöp kis eszemet is!

Köszi:Jucus
20170114224602

Jucusmamus!
Azt nagyon megköszönném!
r.eka@vipmail.hu
kasha

JucusKép

Na szóval:
Kismama klub minden hónap második csütörtökén van. Van egy olyan,hogy Babaklub ezt minden negyedik csütörtökön tartják. Ezektől teljesen függetlenűl minden kedden van előadás az F épületben az I. emeleten a tanácsteremben. Este 6-tól 7-ig.
Most tizenkettedikén a következő előadás lesz: Az újszülött, baba-mama szobák, szoptatás. Minden kedden más előadás van. Szerintem a dokidtól kérjél egy kis tájékoztató füzetet. Abból rendesen tudsz tájékozódni. (nekem is abból sikerült kibányásznom) Külömben nem csodálom, hogy elsőre nem érthető. Sokáig én sem látta át!Kép

Üdv,Gigi

KépKép
gigi28

Jucus!
12-én az előadás: Az újszülött, Baba-mama szobák (Rooming-in), A szoptatás.
Dr.Kónyi Olga és Dr Törös Éva gyermekgyógyászok tartják. A prospektusom szerint, amit a védőnénim adott, ez van.
F épült, Tanácsterem (hátul kell felmenni valami kis sötét lépcsőházban, és körbe-hátrakeringeni)
este 6 órától.

Persze a változtatás jogát fenntartják... Kép De remélem, nem lesz vált, mert az összes program közül engem ez érdekel igazán, és mennék is. Jön még valaki?
neet(32)
neet

Neet!
Én szándékozom menni! Nagyjából végigjártam az összes előadást, már csak ez maradt!

Manós!
Levél ment 3-4 napja!

Ildi(25)
ildi76

Gigi,Neet!

Köszi.Prospektusom nincs és mostanában nem megyek dokihoz és védőnőhöz sem.És a csütörtöki Kismamaklubban mutogatnak szülőszobát?
Ha Somát el tudom helyezni akkor mennék én is.

OFF:Babarózsa!

És nem akarod eladni a Singert?Régi és fekete és vasállványa van?Annyira szeretnék egy ilyet!

Jucus
20170114224602

Sziasztok (kis)mamák!

Edo, légy üdvözölve vidám kis társaságunkban! Ha tudsz, tegyél fel a profilodba egy képet a kisfiadról! Mostanában valahogy imádok gyerekképeket nézegetni Kép

Babarózsa, örülök, hogy jobban vagy! Vigyázz magatokra, és pihenj sokat, ez jobb mint minden gyógyszer.

Zsebi, Moosejaw, köszönöm a rengeteg klassz tippet ruhaügyben! Azt beszéltük meg a párommal, hogy elmegyünk a Shopping City Südbe, és benézünk a H&M-be, meg a Baby One-ba, valami kis akciós ruháért. Majd beszámolok a tapasztalatokról. Állítólag árban nem rosszabb (sőt, még olcsóbb is), minőségben meg egyértelműen magasan jobb, mint a magyar átlag - az 1000ft/db körülire gondolok. Csak a méretre kell figyelni, mert valahogy náluk minden egy picit nagyobb. Amit nem kapunk, azt meg majd itthon vesszük meg. Úgy gondoltam, 4-5 rend ruha (rugi+bádi) elég indításképp, meg a kiegészítők (zokni, sapka, anorák stb.). Úgyis nőni fog, mint az atom, szóval folyamatosan lehet majd venni rá a kis kollekciókat.
Itthon meg pucérkodhatunk is, a lakásban jó meleg van, a bőrkontaktus meg amúgy is nagyon egészséges, testileg és lelkileg is.

A pólya témához annyit, hogy én magamtól biztos nem vennék, de ha már úgyis van, talán egyszer megpróbálom "becsomagolni". Ha rosszul tűri, akkor abbahagyom, és többet nem buzerálom vele. Mert semmilyen értelmes funkciót nem tudok felfedezni ebben a szerkezetben, sem esztétikait, sem melegítőt, sem megnyugtatót. Persze ez csak elvi álláspont, majd a gyakorlatban elválik.
Kisingem is van pár, ez is az én kelengyémből maradt fenn, és véletlenül nem zabálták szét a molyok a nagyi szuterénjában. Felpróbáljuk, aztán ha tetszik a kissrácnak, használjuk - ha nem, hát nem.

Fibi, Manós, próbáljátok meg finoman "leépíteni" a lelkes jövendőbeli nagymamikat. Tanácsokat adhatnak, de azért hagyjanak titeket is kibontakozni. Persze, hogy csak jót akarnak, és ezt nagyon kell is értékelni, de most rólatok van szó, most ti lesztek anyukák! Az én anyám a másik véglet: teljesen visszavonult, nem szól hozzá semmihez, és láthatóan nem tetszik neki, hogy "ilyen fiatalon" (52 évesenKép) nagymama lesz - az szerinte valami őszhajú konytos, nyugdíjas mami, aki csak süt-főz, a piacra jár és naphosszat ráér a babát dajkálni Kép - na, ez nálunk a dédimama lesz.

A kisfiam most épp "helybenfut" a hasamban, fejjel lefelé. Jópofa. Imádom, ha bökdös, még azt is, ha rugdos, bár néha elég rosszul talál el. sebaj! olyankor beszélek hozzá, hogy ugyan már, hagyja a mamit élni, és vegye ki a kis hegyes sarkát a lengőbordáim közül... a legjobb, amikor innen "dobbant" és elrugaszkodik. és gyakran csuklik is szegényke, akkorákat nyel a magzatvízből. biztos már kajcsizna, a kis bélpoklos Kép
igazi vasgyúró, már 2,5 kilós (és 45 centis), szóval van benne szufla. csak győzzem etetni, ha kibújik (és vajon hogy fog kikecmeregni?)! de a jelek szerint ezzel nem lesz gond, mert annyi előtejem van, hogy naponta eláztatok 1-2 melltartót. mosolygok is magamon, hogy igazi "emlős állat" lettem, szülni is tutira négykézláb fogok Kép
Apropó, Szülőszoba ma este a TV2-n! Megnézem, hogy edződjek kicsit.
üdv mindenkinek, sétáljatok sokat ebben a szép időben!
votiv (34)

votiv 8)
votiv

Fibi, ez iszonyat sok program a Születéshetén! A bőség zavara kerülget.
Látom, Raffaiék is ott lesznek marketingelni, hehe...
Van pár ezoterikus csudibogár is - akikhez már itt-ott volt szerencsém - szóval ez jelentősen higítja a rendezvény komolyságát a szememben. na meg az ilyen álkérdés előadáscímek, hogy "Milyen hatással van a születés az életre?" és "A szülés - lehetőség vagy betegség?" - ezeken csak mosolyogni tudok.
De lesz sok érdekes dolog is, amit szívesen megnéznék, de ennyifelé nem lehet szakadni. Te kinéztél már vmit?

votiv 8)
votiv

Szia Votiv!

Tettem fel képet a kisfiamról a profilomba. Ha többet meg akarnál nézni Dávidról az albumokban Fogarasi Dávid néven megtalálod. Ha ennél is többet nézegetnél a Babaszoboba.hu-n szintén az albumokban megnézheted ugyan ezen a néven.

Üdv: Edo
edo

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?