Új privát üzeneted érkezett!

Lilla :)

Gratula a kiscsajhoz! Szuper hogy ilyen jol birja a mehszajad, meg a vegen ugy jarsz mint en es meg tul is hordod harmaskat! ;) Hogy all a dokid a normal szuleshez, beszeltel mar errol vele?
Ugyesek a sracok nagyon az angollal, szerintem nemsokara mar le se lehet majd loni oket, egyfolytaban nyomjak!
A csajok nincsenek egyformaban az oviban. Legtobbszor meg hasonlo ruhaban sem. Az itthoni melegitojuk es az esokabatjuk egyforma, szerintem ezt lathattad a kepeken... En sose voltam az egyformaba oltoztetes hive.

Edit :)

Egyetertek a kulon csoporttal, suliba nalunk is tuti kulon mennek, most az oviban meg kerdeses. Itt nalunk csak 2 csoport van, es teljesen vegyes csoportok (2-6 evesig).
Egesz sok idot tudsz a fiukkal tolteni akkor, mar ahhoz kepest hogy 8 oraban dolgozol... Eljen a modern technika! ;)
Erdekes egyebkent, hogy itt szoba se kerul hogy valaki kesobb kezdje a sulit, marciusban mi is voltunk a lanyokkal iskolaerettsegi felmeresen es a nyelvtudas hianya ellenere se helyeztek kilatasba, hogy esetleg kesobb kezdjek majd az iskolat.
Beni hogy van?

Brigi :)

Hogy sikerult a lovaglas?

Cat :)

Ezt a pofatlansagot! Remelem nem marad el a kirandulas, igazsagtalansag lenne ha a gyerekek emiatt nem tudnanak kirandulni menni...
Sieles nem kotelezo... sot en nem is vartam el a csajoktol hogy iden mar sieljenek. Szerencsere nagyon tetszett nekik, elveztek es meg jol is ment... Igy megyunk jovore is. :)

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Sziasztok!

Gyöngyi!
Köszi,Beni teljesen jól van. (az a 38,6 anyós által mért láz vol-nálam kérdés még az is,hogy volt-e)
Az óvonők szerint iskolaérett (már most) mind3 fiú.Illetve ami gond van,az kijavítható 1év alatt.Szóval ők se tartanák vissza a gyerekeket. Csak én meg ismerem az itteni oktatási rendszert.Pontosabban azt,hogy mennyire nem tudnak a gyerek fejlődési ütemének megfelelően oktatni. Így nem szeretném felvállalni azt,hogy gond legyen.Az ártani nem fog,ha visszamaradnak 1évet.
Én se voltam soha híve az egyforma ruhának.Aztán mikor elkezdtünk ovizni,a fiúk követelték az egyformát. Most hogy kb. fél éve nem mehetnek az oviba egyformába (már itthon se akarnak egyformát felvenni),kezd alakulni a saját izlésük.Vásárláskor se választhatnak ugyanolyat (max. cipőből) Nekem pedig ez nagyon tetszik.

Lilla!
Nagy-nagy gratula!!! Látod megy ez!! És milyen ügyes vagy!!!Örülök,hogy minden rendben.
Beni jól van,ovizik.
Szülinap: mindegyik kap elemes buborékfújót ( :lol: - ez ilyen nagy sláger lenne ebben az életkorban???? :shock: ) és dínós pólót.Oli kap még egy labdát,amit össze lehet nyomni korongnak és ahogy eldobod,szétnyílik újra labdává. (nem tudom,mi a neve) Beni és Marci 1-1jobb minőségű napszemcsit kap (Junior Banz) Ők állandóan napszemcsiben nyomják és a mostani már elég karcos nekik.
És már megint túllőttem a tervezett ajándék mennyiségen.

Brigi!
Voltatok lovagolni? Milyen volt? Ott hogy megy?
Nálunk egyenlőre lóhoz szoktatás van,hogy kialakuljon a biztonságos ülésük. Valaki vezeti a lovat és ők különböző feladatokat csinálnak a lovon.(elengedni egyik.majd másik,illetve minkét kezet,kitenni oldalra,karkörzés stb.) Egyenlőre farmernaci és biciklis sisak kell hozzá.

Nettke!
Hogy vagytok? Csajok meggyógyultak?

Kép

Kép
edit73

Jó reggelt! 8)

Edit, Gyöngyi :)
Persze, vállaltuk a plussz befizetést. Remélem tesznek biztonsági intézkedéseket, hogy azt se lovasítsák meg. Az ovoda nagy részben hibás ebben. Zárni kellene az irodát, és a szekrényt is, ahol a kazetta van, vagy kamerázni az ovit.

Gratulálok a nőhöz! :lol: Tényleg, spontán akarsz szülni? Megpróbáljátok?

Öltöztetés: Nekem sem járnak egyformában, de nekem tetszik ha egyformában vannak. :oops: Néha rájuk adok egyformát, a magam szórakoztatására. De ebből 1-2 van. Ők szerencsére nem válogatnak, hogy mit akarnak felvenni, felveszik amit kiteszek.

Jó kis játékokat kapnak a fiúk! Ahhoz képest, hogy nem is gondolkodtatok ajándékban! :lol: :lol:

Ki mit tesz a 7végén? Edit, titeket tudlak. 8)

Cat
Kép
cateye

köszi lányok. :D

Cat

Nem is írtam tegnap, irtó dühítő az ovis lopás!!! :evil:

Gyöngyi

Oké- csak a képeken nagyon feltűnő volt, nekem se lett volna tippem h melyik melyik. :oops:
Itt is félig hülyének néznek amiért nem akarom őket még suliba vinni- de elvileg megtehető, 7 éves korig kell elkezdeni. Az óvónők se értik, kb hiába magyarázom... de egyelőre annyira érzem, h ez lesz a jó, csak megbánnám ha engednék. De nem mondtuk vissza a helyet, úh ha változik a véleményem őszig, mehetnek.

Cat, Gyöngyi

Én szeretném megpróbálni a szülést. De kéne egy jelentés a dokimtól otthonról aki császározott, h hogy vágott, stb... és hiába üldözzük telefonon, mindig megígéri, h küld, aztán semmi. :evil:

Edit

Akkor ezek szerint semmi akadálya a hétvégi programnak. :D Jó szórakozást és Boldog Szülinapot a fiúknak!!!!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Nettke :)
Utólag is boldog szülinapot a gyerekeknek!!!

Tettem fel képeket az albumba. Nincs most túl sok. Eme szegény nincs annyira dokumentálva, mint a nővérei. :)
http://picasaweb.google.hu/home

A lovaglás jól sikerült nagyon. Borka lóra termett. :) De Réka nagyon sírt, hogy csak B viszem különprogramra. Nem tudta, hogy hová megyünk. Bobónak is csak útközben mondtam el. Nagyon élvezte. Nem tudom, hogy a ló tetszett neki ennyire, vagy az, hogy csak őt vittem, de szinte lebegett. Simogatta a lovat, én úgy láttam nagyon bejön neki. Artúr viszont jól leszidott utána, hogy hogy merészeltem szegény Rét kihagyni a legjobb dologból a világon ... Én meg úgy gondolom, hogy B-nek valami különleges kellett, mert másképp nem akarna egyedül eljárni. Eddig minden kísérletemet meghiúsította. Elviszem majd Rét is külön, hogy lássa, de nem szeretném őt is járatni, mert Borkának az kell, hogy valamiben határozottan jobb legyen. Na, majd meglátjuk. Én már most érzek változást, de ez attól van, hogy ő már csinált valamit, amit Ré nem.

Eme ma is nagyon édes volt. Játszott a szemeteslapáttal és kint hagyta az udravon. Anyunak meg kellett és mondtuk, hogy hozza be a lapátot. Ki is ment, de nem hozta, legalábbis a szemetest nem, mert azt láttuk hol van, de kisvártatva felbukkant egy homokozólapáttal. :) :) :)

Gratula a kis puncishoz!!!

Nálunk is ugyanaz van, mint ott. Integessen egyik, másik kézzel, mindkettővel, kapkodja le a felhőket, simogassa meg a lovat, tegye csípőre a kezét. Fél óra egy foglalkozás, és vezetik a lovat.
De Borkának a tréner szerint is tök jól ment, és én is úgy láttam. Elsőre mindenképpen bíztató. :)

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Na, öt nap dögrovás után, ma volt az első lábon töltött napom.
Elég volt az ágyból...amúgy borzasztó hetem volt. Az első pár napban alig vonszoltam magam, a hét második felében meg ugyan már javulgattam, de szegény Zsolt 3 nap éjszakázást nyomott, így teljesen rám maradt félbetegen az esti műszak. Jó, hogy vége...

Mára a Lurkók lettek betegek, illetve van valami kezdemény, aztán majd kiderül, hogy mi lesz....kopp-kopp...

És akkor, hogy válaszoljak is:

Csajok, mindenkinek köszi a jobbulás kívánságot! Használt! :oops:

Cat! Igazad van, benne van a buliban a sok meló is, de most megfogadtam, hogy visszaveszek, és önzőbb leszek! Drukkoljatok, hogy menjen! Sőt csütörtökön közölni fogom ezt a főnökömmel is...minimum feltételként a munkámra vonatkozóan!!! Egyszerűen nem bírom így tovább! Az a baj, hogy nemcsak a saját feladatkörömet látom el néha...

Színház:
Abigél: so-so...jobbra számítottam...nem volt rossz, de mégegyszer nem nézném meg!
Rebecca jegy: június 22. Csak nem ismered a szereposztást? Mire számítsak?

Gyöngyi! Én is megnézném a képeket, elárulod a linket? Kösz!

Edit, Cat! Ahogy olvasom Beniről és Oliról írt soraitokat, eszembe jut Bencém. Ő is ilyen egy kicsit. Nekem az a nehéz, amikor Lucát fegyelmezem, akkor a kis mimóza lelkű Kisfiam teljesen kiakad. Vagy ha tudja, hogy Luca nem csinál meg valamit, akkor már előre el kezd aggódni rajta. Cuki, de nem szeretem, hogy így van. Sokat beszélgetek vele róla...persze túlzás nélkül.

Lilla! Gratula! Vigyázz magadra! Akkor most már mehet a névkeresés! :wink:

Hétvége? Kertészkedés, kinti ez-az...mentünk volna grillparty-ra, de inkább nem vállaltuk be tekintettel az én állapotomra, meg a gyerekek esetlegesen kezdődő nyavajájára...ilyenkor nem szoktam gyerekes helyre menni. Én se örülnék neki, ha így jönne valaki hozzánk, és ezért én nagyon odafigyelek az ilyenre...

Detti! Hogy bírod? Szépül a kéró? Nálunk is tervben van egy nagy meló, de még döntés előtt vagyunk, hogy legyen-e idén ősszel (pénz, energia, idő). Igazából a nappali kialakítása lenne a fő cél, de akkor már teljes fszt-i festés és előszoba kialakítás is lenne a buliban. Tényleg ismer valaki jó asztalost, aki Gödöllőn is dolgozna? Olyan kellene, aki kreatív is, nemcsak végrehajtó! :roll: Ja, és megbízható!

Na megyek, pihizni...

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Lilla!

Na, jól mellétrafáltunk :lol: , hajrá a nevekkel! :)
Figyeltek arra, hogy angolul is könnyen kimondható legyen? Az egyik ismerősünk fia még itthon született, Bencének hívják, a lánya már az USA-ban , ő meg Vanda, mert elegük lett belőle, hogy a Bencét nem tudják helyesen kimondani :lol: A Petrával nálunk sincs gond, de a Csenge ... :lol:

Viki!

Jaj de jó, hogy meggyógyultál, nektek kijutott a betegségekből ebben a szezonban :( Aztán csak óvatosan!

Brigi!

És nem sajnálod Rét, ha ő is szeretne lovagolni, hogy neki nemet mondasz? Nálunk eredetileg Pepének volt a balett, Csengének a lovaglás, de Pepe is akart megint lovagolni, így most ő is jár. Pedig nálunk is jó lenne ha Cseni lenne valamiben jobb... Ráadásul most már Pepe barátnője is jár velünk lovagolni, szóval megint Csenge szívta meg :( Lehet, hogy én rontom el valahol, de szegény mindig alul marad a végén :(

Cat!

Hétvégi program? Én leginkább arra vágynék, hogy ne csináljak semmit :roll:
Ehhez képest: szombat reggel ügyeletből hazaérve irány balettra Pepével, aztán délben piacra bevásárolni, ebéd a piaci grillcsirkéből, rohanás szülinapi zsúrra, onnan este 8-ra értünk haza, csajokat fürdetni, fektetni - én is beájultam, ma reggel lovaglás, onnan haza, most fő az ebéd, utána grillparti 4-től, ahová nem akartam menni, de mivel Pepe barátnőjééknél van Pepe nyúzott, hogy menjünk,így beugrunk 2 órára. Aztán másik szülinapi zsúr 6-tól.
Én őszintén megmondom, már a t..m tele van a folytonos programoktól, nem tudom más hogy csinálja, de vágynék egy kis egyedüllétre, na meg a házimunka is totál elmaradva. :oops:

Mindenkinek további szép hétvégét!

Ditke
ditke62

Brigi!

Most akartam megnézi a fotóitokat, de nekem nem jön be :(
ditke62

Nagyon sok boldog 5. szuletesnapot kivanok Olinak, Marcinak es Beninek!
Remelem szuper telt a napotok, varjuk a beszamolot! :)

Kép

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Kép

Isten éltesse Olit, Benit és Marcit!

Várjuk a beszámolót.

Vikó :)
Örülök, hogy kilábaltál. Rebecca szerepeosztás már kint van az opi oldalán. Már el is cseréltem a 22-i jegyeket, mert Szinetárosak. De most májusban velük nézzük meg.
Abigélről én is ezt gondolom. Kétszer láttam, de többször nem nézném.

Ditke :)
Megőrülnék ettől a sok zsúrtól. Nálunk most lecsendesült, de nem is bánom.

Nem jönnek be a képek. :(

Mi Dunakeszin voltunk a telken, mindkét nap, de kicsit sok volt, már jó itthon lenni.

Nálunk holnap lesz az Anyák napja az oviban, bekészítettem egy zacskó papírzsepit. :lol:

Cat
Kép
cateye

Hát remélem így jó lesz!

http://picasaweb.google.hu/palotas.brigitta

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Most értünk haza. :P
Én is megőrülök tőlük, csak az van bennem, hogy ha nem mennek akkor még annyira sem lesznek barátaik, meg addig is spanyolul vagy angolul karattyolnak. Mostanában kezdenek beindulni, néha egész értelmes mondatokat hallok tőlük, bár még mindig sok a halandzsa. :)

Brigi!

Így már jó, köszi! Nagyon helyesek a lányok, igazi nők!!!

Edit!

Boldog szülinapot Marcinak, Olinak és Beninek!

Körkérdés:

Ti elengednétek 2 napra a gyerekeket osztálykirándulásra? Nálunk a suli most szervezi, 2 nap, ottalvós dolog. Én megmondom őszintén nem értek vele egyet és nem is engedtem őket, de most a zsúron kérdezgettem a szülőket, és ahogy nézem, csak az én lányaim nem mennek. Úgyhogy kezdem szarul érzeni magam... De szerintem még olyan kicsik hozzá... Mint kiderült, itt már a 3 éveseknek is szervezik, minden évben van. Szerintetek?

Ditke
ditke62

Sok boldog szülinapot a fiúknak!!!! :) :) :) Remélem jól telt a napotok. :)

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Erdekes ez az egyforma ruha... Nalunk a lanyoknak sose volt igenyuk erre. En meg vasarolni se megyek veluk, mert meg akarnak venni a fel boltot. Cipobol, kabatbol van sajatjuk, de a ruhak mind kozosek, felvaltva hordajak oket. A fiuknak ezek szerint sajat ruhataruk van?
Tobbiek nalatok hogy van? Sajat ruhatar vagy kozos?

Szerintem nalatok nem problema az egyformaba oltoztetes, mivel nem lehet osszekeverni a fiukat. Lehet ha nem neznenek ki annyira egyformanak, engem se zavarna az egyenoltozek.
Hogy sikerult az anyak napi musor? Eleg volt a zsepi? ;) Nalunk szerdan lesz a magyar oviban, nalam is eselyes a zsebkendo-fogyasztas...
A nemeteknel most vasarnap lesz Anyak napja, de nem tudok rola hogy az oviban keszulnenek barmivel is.

Suli ugyben hallgass a megerzesedre...
Szurkolok, hogy osszejojjon a papir es legyen eselyed a normal szulesre. Nalam itthon nem akartak semmit tudni a mutetrol, csak az erzestelenitessel kapcsolatban aggodtak, arrol nekem is kellett volna papir ha nem akarom hogy altassanak. Szerencsere nem volt ra szukseg.

Huh, remelem bejon Bororokanak a kulonprogram! En nem biztos hogy tudtam volna ilyen eros lenni es otthon hagyni, ha annyira sirt. Rekanak is tervezel valami sajat elfoglaltsagot? Rsg-re egyutt jarnak, ugye?
En is szerettem volna ha kulonbozo csoportba jarnak kulonorara a csajok, de keptelenseg kivitelezni. Egyreszt nincs aki felugyelje a masikat, masreszt meg nagy reklamalas lenne hogy a masik miert nem mehet...
Szulinapi ajandekok nalatok mik lesznek?
Nagyon jok a kepek! En eddig nem lattam ennyire egyformanak Ret es Bobot, de most nem tudtam megkulonboztetni oket... :roll:

Vikoka :)

Remelem a gyerekek nem betegedtek le es te is tudtal pihenni a hetvegen!
Fenykepek: http://gyorffy.net/index.php?cat=25

A danoknal az oviban volt ottalvos nap mar az egesz kicsiknek is. A nemzetkozi suliban szinten mar a legkisebbeknek is volt 2 napos kirandulas. A lanyok akarnanak menni egyebkent?
Nagyon ugyesek a csajaid a nyelvvel, szerintem kesobb irot gyorsan fognak ujabb nyelveket elsajatitani!

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Edit,

BOLDOG SZÜLINAPOT AZ 5 ÉVES NAGYFIÚKNAK!

Hogy tetszett a Family Park? Biztos nagyon élvezték a gyerekek! Jó időtök volt?

Brigi,

Háát, nagyon szépek a lányaid. Mind a 3! Emese nagyon hasonlít a nagyokra, ha nem lenne közöttük néhány év, azt gondolnám, hogy hármas ikrek.

A lovaglást kipróbáljuk Ambrussal mi is, mert nagyon szeretne lovagolni. Néhány utcára tőlünk van egy lovarda, meg is fogom kérdezni a tudnivalókat.

Gyöngyi,

A te lányaid is nagyon édesek! A nagyobbakat meg se tudom különböztetni :roll:

Lilla,

Te vagy az egyetlen ismerősöm, aki terhes és lány lesz :roll: Gratulálok! Jól vagy egyébként?

Ditke,

Én tuti, hogy nem engedném el őket ottalvós kirándulásra a gyerekeimet. Még... Nem tartom valószínűnek, hogy bármi bajuk is lehet, de én totál kész lennék az alatt a két nap alatt. Szerintem még tök kicsik hozzá. Szülők nem mehetnek?
Úgy látszik, külföldön ez megszokott, nálunk még nem annyira. Bernátnak is lesz kétnapos kirándulása, de oda mehetnek a szülők meg a tesók is.

Vikóka,

Jól kifogtátok ebben az évben a betegségeket :( Remélem, mostmár lemegy az átok rólatok :roll:

Felújítás: nagyon-nagyon jól állunk. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen jól fognak haladni a munkások. Jó kivitelezőt találtunk szerencsére. Már pénteken is tudtunk fürödni a saját kádunkban, pedig úgy volt, hogy két hétig nem tudunk otthon mosakodni.
Ha bevállik a mostani asztalosunk, akkor megkérdem tőle, hogy Gödöllőre dolgozna-e.

Én nem voltam anyáknapi ünnepségen, mivel a fiúk nem voltak a múlt héten oviban. De így is bőgtem amikor énekeltek meg verseltek anyák napjára :roll:
Bernát ovónénije felvette diktafonra a gyerekeket, a kérdés az volt, hogy ki miért szereti az anyukáját. Bernát válasza: "mert kapok névnapomra Bionicle-t és mert csíkosra festi a szobám falát." :roll: :roll: :lol:
Még nem hallgattam meg, az ovónéni csak fejből mondta, de kíváncsi leszek.

A fiúk most anyukáméknál vannak. Már kezd egy kicsit lelkiismeretfurdalásom lenni, hogy két hete jobbra meg balra vannak lepasszolva, de nem tudok mit csinálni: amíg csak a nappaliban tudunk 4-en aludni, és amíg tudnak rájuk vigyázni, addig sajnos ez van. Vasárnap megmutattuk nekik, hogy milyen állapotban a szobájuk, és még ők mondták, hogy nagyon jó, hogy most nem kell otthon lenniük.
De jövő héten már itthon lesznek, onnantól kezdve keményebb lesz a helyzet.

Na, rohanok vissza dolgozni :twisted:

Detti

KépKép
kiliman

Gyöngyi :)
Úgy látszik nálunk nem csak a három lány közös :)
Az enyémek is külön kabát, cipő, de az összet többi ruhájukat felváltva hordják. Van egy-két csini-mini, azokat elosztották, de a többit összevissza. Nálunk mondjuk nagyon-nagyon ritka még az egyforma fazon is, én meg nem hallgatom a veszekedést, hogy melyiké legyen melyik. Egyszer ez, egyszer az. De ezzel ők elvannak.
Én nem tudom megkülönböztetni a lányaidat. Nekem tök egyformának tűnnek. De én meg az enyémeket nem látom egyformának. :)
Nálunk is van reklamálás, de most ezt meg akarom csinálni, mert muszáj. Azt gondolom, hogy ennyit muszáj elviselniük, vagyis Rékának szegénynek. Most próbálok éneket szervezni B-nek, hátha akkor a lovaglás mehet mindkettőnek. De lehet, hogy a legjobb az lenne, ha Rékának nem is tetszene a lovaglás, ma elviszem megnézni, és akkor minden megoldva. Ők is mindig mindenhová szeretnének menni, ahová a másik, sőt B azért jár rsg-re és nem balettra, mert Ré odajár. Ennyit a különprogramról. A lovaglás azért jó, mert az annyira tetszik, hoy Ré nélkül is szívesen megy. Na, meglátjuk.

Detti :)
Jó, hogy ilyen jó kivitelezőt fogtatok ki. :)

Hát én elengedném őket, ha menni akarnak, de ők már sokszor aludtak máshol, nélkülünk is, és soha nem volt gond. De én laza anyuci vagyok, szóval .... :)

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Edit,
Isten éltesse Olit, Marcit és Benit!!!! :lol:
Mesélj, hogy telt a tegnapi napotok?

Kép
nettke

Sziasztok!

Gyöngyi!

Nálunk szigorúan megvan,hogy melyik ruha kié. Nem én osztom el, ők egymás közt. Főleg Petra, Csenge annyira nem ragaszkodna, de Pepe....Ha nem lenne egyenruha a suliban, megőrülnék. így legalább nincs gond, bár így is tudja a tök egyforma cuccok közül is, hogy melyik az övé. A többiből folyton megy a válogatás, hogy ki mit vesz fel, milyen ruhát, harisnyát, cipőt, stb. Állandó vita tárgya, hogy van-e már elég meleg ehhez vagy ahhoz a ruhához, stb. Egyedül már nem is vásárolok nekik, mert egyszerűen közli, hogy nem tetszik és nem veszi fel. Alapvetően nincsenek egyformán öltöztetve, de ha épp mind a kettőnek tetszik valami a boltban akkor veszek kettőt, hogy ne legyen vita.

Ez az ottalvós dolog ezek szerint csak nekem volt ennyire új. Engem meglepett rendesen. bár továbbra is úgy gondolom, hogy kicsik még hozzá. A szülők nem mehetnek. Ők mondjuk nem tudják, hogy van ilyen, akik nem mennek azoknak összevont csoportok lesznek a suliban.

Detti!

Tök jó, hogy ilyen jól haladtok!!!

Nálunk itt nincs anyák napi ünnepség :( Csináltak a suliban képeslapot, papírból virágot, stb., azt hazaküldték, de nincs különsebb ünnepség, itt nme csinálnak belőle akkor aügyet. Itt van apák napja is, márciusban, de arra sem volt ünnepség. Sajna . :( Én is szeretném telesírni a zsepit.... :roll:

Jó éjt!
Ditke
ditke62

Ditke

Én se szívesen engedném őket 2 napos kirándulásra. Sztem ennyi kisgyerekhez nem tudnak elég felügyelőt vinni ha szülők nem mehetnek. Én ősszel azt se engedtem, h más szülő vigye őket a tökfarmos kirándulásra. Nem ismertem a szülőket, ki hogy vezet, stb- semmi kedvem nem volt idegenre bízni őket. És ott a fél napos kirándulás alatt is fel voltak osztva a kölkök a fuvarozó szülők között- kb 1 felnőttre jutott 3-4 gyerek. Ennél többre ilyen kiskorban nem is lehet felelősen vigyázni idegen környezetben. Én iknább magam vittem el őket és őszintén, még a saját kettőmet is elég nehéz volt a sokaságban szemmel tartani. :shock: Nekem az iskolabusz koncepció se nagyon tetszik- 5 éves kortól főleg. Ugye mindenhol gyerkülés, de a buszon nincs még biztiöv se sztem. És majd a sofőr fogja kordában tartani a sok kiskölköt???? Néha még a magasítóval is veszekednem kell velük, h ne hajoljanak ki belőle, stb.... :evil: Ez nem para-anyuság, mindenki maga tudja megítélni, elképzelni, h a saját gyereke hogy viselkedik/ viselkedne egy ilyen helyzetben. Ha úgy érzed, h bármi olyan történhetne velük, v még nem tudnák élvezni, akkor ne menjenek. Még millió ilyen alkalom lesz. Mellesleg, mi először ált isk 4.-ben voltunk kétnapos kiránduláson!!!

Brigi

Néztem a képeket. :D A nagyok még a Karácsonyi képekhez képest is rengeteget változtak. És most nekem is megint jobban hasonlítanak egymáshoz, mint jó ideje. Azért mindig tudom melyik melyik. 8) És mintha 2 kis Brigi nézne vissza rám a képekről. :lol: Van rólad ilyen korodból kép? így néztél ki? :wink:
Tök jó, h Borkának tecc a lovaglás. Nehéz lehet, h Rékának nemet kell mondani, de ha Borka ettől kezelhetőbb lesz megéri.

Edit

Sikerült eljutni a parkba??? Élvezték? Képeket!!!! Beszámolót!

Detti

Tök jó, h már legalább fürdeni tudtok! Menni fog ez. És jobb is gyerekek nélkül az ilyesmit. Főleg ha még ők is így gondolják. :wink:

Itt szívás a köbön: Dávid végighányta az éjszakát, ma az én gyomrom se az a tuti. Robi hajnalban ment egy állammal arrébb dolgozni péntekig. :evil:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Köszönjük a köszöntéseket!!!Szuper volt a hétvégénk,voltunk a family parkban.Élménybeszámoló este,mert most rengeteg a dolgom. Olit tegnep haza kellett hozni az oviból,mert lázas lett.Persze ma apjuk értekezleten meg dolgozik,Dávidék kirándulni mentek, így reggel megint kész logisztika volt az életem,mire mindenkit gatáyba ráztamútnak indítottam.

Ditke!
Én se engedném el az enyémeket 2napra. Az szerintem sok még ebben az életkorban,főképp idegenekkel. Hiába tanítónéni ,de nem olyan az érzelmi kapocs,mint a nagyival vagy a bénisziterrel. No meg hasonló gondolatok fogalmazódtak meg bennem,mint Lillában.

Gyöngyi!
Ruhatár: amit örököltünk vagy turis stb. ,az közös. Amit ők választanak,az saját.Csereberélik egymás közt,de szigorúan el kell kérni a másiktól,ha azt szeretnék felvenni.

Kép

Kép
edit73

Lilla!
Jobbulást Dávidnak!!Te meg vigyázz magatokra!

Kép

Kép
edit73

Sziasztok 8)

Gyöngyi :)
Nálunk is a cipő és a kabát megvan, hogy kiér, de azon felül minden ruha közös. Ami éppen a kezembe esik azt adom rájuk. Mondjuk a legtöbb ruha párban van, csak a színe más, na azokon össze szoktak veszni néha. Mindig engem kérdeznek, hogy nekem melyik a kedvenc színem és azt akarja mindkettő felvenni. :twisted: :evil: Taktikázni kell velük.

Jobbulást Dávidnak! Nehogy benyalj te is valamit! Ilyenkor Niki sem megy oviba?

Én csak a saját ovónénijeikkel engedném el a fiúkat 2 napra, és akkor ha max a 2 képzett felnőttre 15 gyerek jut. Ők ismerik a fiúkat, a fiúk is szót fogadnak nekik. Persze csak akkor mehetnének, ha a buszban van öv, másképp nem.

Nálunk az oviban már 1 hetes tábor volt Soltvadkerten áprilisban. Samu nagyon akart menni, de nem engedtük, mert csak nagycsoportosok mentek. Könyörgött, sírt, rimánkodott, és gondoltam utána kérdezek ennek a tábornak. Kiderült, hogy egy tó partján van, és rettenetesen kell figyelni a gyerekeket, számolgatni őket, nagyon igénybe veszi a felügyelőtanárokat is, mert 30 gyerekre van 2 tanár. Na gondolhatjátok, mondtam, hogy jövőre sem mehetnek az tuti. Pedig akar mindkettő menni, mert a barátaik is mennek. Na akkor pláne nem mehetnek. :twisted: Gonosz anya vagyok.

Ki hogy áll a fogtündérhez? Olinak már nagyon lifeg alul a foga, a fogorvos szerint 1 hónapon belül kiesnek. Nektek hoz valamit a fogtündér? :roll: Bevallom őszintén én nem szívesen vezetem be, hogy hoz, mert Samu képes akkor kiverni a saját fogát is, hogy kapjon valamit. 8) Csak az oviban mindenki azt kérdezi tőlük, hogy a fogtündér mit hoz nekik. :shock: Ez mióta szokás?
Tegnap is kiesett az egyik kisfiú foga, neki pénzt hoz érte a fogtündér. :shock: :shock:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Oviban mindkettő!!!! :D Éjszakát megúsztuk róka nélkül, már fent voltak reggel f 7-kor- egyébként 7.10-kor csörög az óra. Egyik se látszik betegnek.

Cat

Mennek egyedül is oviba ha nem betegek. Főleg most, h elvileg minél többet kéne pihiznem. Ketten kibírhatatlanok ha nincsenek foglalkoztatva v nem a TV-t bambulják. :twisted:

Nagyon igazad van a táborral- kirázna tőle a hideg. :shock:

Fogtündér? Hmmm... Nem hinném h be kéne vezetni. Max gyűjthetnének vmit, amit aztán beválthatnak vmi ajira mondjuk 10 fogért. De ha Samu úgy állna hozzá ahogy elképzeled, inkább ezt se. :roll: :lol:
Amúgy a hátsó rágók mikor jönnek ki nekik? Ami már elvileg a maradandó? dávid tegnap könyékig a szájában, rágta a kezét. Mondta h a foga hátul. Benyúltam és mintha az egyik alsót érezném az ínye alatt. Lehet az??? Amúgy fogváltás még a kanyarban se nálunk.

Edit

Várjuk a beszámolót!!! Képekkel!!! Olit sajnálom. :( Logisztika??? El se tudom képzelni miről beszélsz. :lol: :wink:

Gyöngyi

Elvileg szóban már sikerült megtudni, h a vágástól szülhetek. Még írásban is kell róla vmi. Itt nagyon komolyan veszik ezt, mert befolyásolja annak az esélyét, h megreped a metszés helye. És az, h ikrek, farosak és koraszülöttek voltak, mind olyan dolog, ami miatt tágíthatták volna felfelé is a vágást. Remélem sikerül....

közös ruhatár nálunk elég furi volna. :lol: De nem is szeretném. Sztem kell a gyerekeknek a "magántulajdon". Az más, ha néha akarnak cserélni. De a saját cuccok alakítják az egyéni ízlést is, ami egypetéjűeknél különösen fontos lehet. Nálunk a játékokból van elég sok közös, de inkább a sok darabosból, mint Lego. Ezen jól össze is tudnak veszni, de talán itt nem múlt el a sok papolás nyom nélkül: már egyre ügyesebben oldják meg maguk is a vitát. Ha azonos neműek lennének, nagyrészt közös játékaik lennének, mint kiskorukban, amikor uaz érdekelte őket. Persze csak akkor ha azonos lenne az érdeklődési körük.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Hát úgy látszik, csak én vagyok ilyen laza, de nem látom, hogy mitől lenne veszélyesebb ott aludni valahol, mint egy egész napos kirándulás? Itt már a kiscsopisokat is viszik busszal az állatkertbe, meg most Domonyvölgyben voltak egész napra. Senki nem tartotta otthon a gyereket. És sztem az állatkertben könnyebb elveszni, mint mondjuk vacsi alatt egy szálláshelyen. Vagy ti milyen veszélyre gondoltok? A vízpart oké, ahhoz még kicsik, de máshová?
Az angolok ötévesen bentlakásos iskolába adják a gyereket. Nem mintha ezt jónak tartanám, de nem azért, mert veszélyben lenne, hanem mert érzelmileg nem érett még az ilyen szintű elválásra. De ez csak egy kétnapos kirándulás, ahová esetleg szívesen mennek.
Most ez nem győzködés, vagy ilyesmi, csak kíváncsi vagyok.
Egyébként sztem egyetlen buszban sincs öv. Legalábbis én még nem láttam. Legfeljebb kisbuszban.

Ez az egynapos hányás nálunk másfél hete járt. Mindenki benyalta, csak Emese nem. Hát eléggé kikészültünk. Szerencsére A és én más időpontban voltunk rosszul, így maradt épkézláb, aki foglalkozzon a gyerekekkel. :)
Majd keresek képet, aztán mondd meg. :)

Ez a fogtündér elég durva. Én nem emlékszem ilyesmire. Remélem itt nem divat ez az ajándékozásdi.

Én ma teljesen kiakadtam a férjemre. A lányok nem akartak menni rsg-re, ő meg mondta, hogy akkor jó, ne menjenek. Hát majdnem leharaptam a fejét. Mint aki még nem látott gyereket!!! Vagy a tietek nem mondják le kapásból a programot, ha éppen legozni, vagy barbizni akarnak? Nálunk nagyon jónak kell lenni valaminek ahhoz, hogy a játék hevében el tudjam őket terelni minden rábeszélés nélkül.
Most mind a ketten kijelentették, hogy ők lovagolni akarnak és nem érdekli őket az rsg. Réka megjegyzem még nem is volt egyszer sem. Tegnap akartam vinni, csak esett az eső. :roll:

Mennem kell!
Jó éjt,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi

Az a helyzet, h én az egész napos kirándulásról is hasonló véleménnyel vagyok. Sztem idegen helyen, sok ember között igenis veszélyes, ha csak 1-2-3 pedagógus vigyáz egy egész csoportnyi gyerekre. A mi ovinkban gyerekkoromban egyáltalán nem volt divat az ilyen elmászkálás, kiscsoportban meg főleg nem. :shock: Könyörgöm, Robi igazán sokat van a gyerekekkel és ügyes is velük, de egyedül még a kettővel se menne el az állatkertbe!!! :shock: (én mondjuk igen és voltam is, csak érzékeltetni akartam, h nemcsak én tartom az ilyet rázósnak) Ahogy mondtam, a mi ovis kirándulásunkon ősszel direkt megkértek pluszba szülőket felügyelőnek. Így is nehéz volt, mert mentek volna hárman ötfelé. Ilyen kicsi korban nem a megszokott környezetben, hanem ismeretlen, izgis helyen nem lehet bennük megbízni, h fegyelmezettek, szófogadóak maradnak. Elég ha 1-2 nekiindul és megy az összes amerre lát- én ezt tapasztaltam. DE ezért írtam, h mindenki a SAJÁT gyerekeit alapul véve döntse el, h mennyire féltené őket. Én, ismerve az enyémeket, TUTI, h nem engedném el őket. A több naposság csak annyit ront a helyzeten, h még megterhelőbb a pedagógusnak, hiszen hosszabb ideig kell figyelni rájuk.
A bentlakásos ilyen szempontból más, hiszen ott zárt, kontrollált környezetben vannak, ahol elvileg nem érheti őket több baj, mint az oviban nappal.

Képet várom! :D

Különóra: nálunk elvben mindig szívesen mennek, mikor szólunk, h idő van, öltözni, pisilni, mondják, h oké, de meg se mozdulnak. :roll: Annyiban még nehezebb is, h most nem egy napon van nekik és így a másik folytathatja a játékot. De ha benyögöm, h oké, akkor ősztől nem lesznek befizetve, villámsebességgel készülnek. :twisted: Robiban fel se merülne, h akkor ne menjenek- ebben nagyon egyformán gondolkodunk. És amúgy is ő keresi rá a nem kevés pénzt. :twisted: Pótolni csak előre bejelentett hiányzásnál lehet, egyébként veszik az alkalom. Nálatok nyáron is lesz foglalkozás v suliidőhöz kötött? Itt lenne, de az már tuti, h nyáron szünet lesz nekik.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Brigi!

Az a bajom az ottalvással, hogy idegen környezetben van. Itt még a nyelvet sem beszéli rendesen, nem tud szólni ha baja van. De ettől függetlenül is. Éjjel felébred, nem találja a wc-t, nem tudja hol van., stb. Pl. Csenge gyakran szokott rosszat álmodni, olyankor felordít álmában, meg sír, úgy kell felrázni. Pepe meg félig alva megy wc-re, a múltkor pl. ráült a lezárt wc-tetőre és úgy pisilt, mert szerintem aludt közben. Ez itthon nem gond, de idegen helyen? Ők még majdnem 6 évesen is átjárnak közénk éjjel. (tudom, ciki, de feladtam a harcot, képtelenség leszoktatni őket :oops: ).
És pl. a múltkor meseolvasás után ott aludtam el az ágyukon és mivel ügyelet után kb. 40 óra nemalvás után úgy alszom mint egy csecsemő 8) , fel sem ébredtem reggelig. Ők meg így is átmentek a mi ágyunkba, tehát nem engem hiányolnak, csak bennük van a megszokás. Idegen helyen hová indul? Vagy félálomban elindul és mikor rádöbben, hogy nem otthon van, megijed.

Az egész napos kirándulásokkal nincs bajom, itt is voltak már többször is állatkertben, múzeumban, kiállításon, sosincs semmi gond. Mondjuk öv nincs a buszban, de pl. a sima iskolabuszban is van kísérő, nem csak a sofőr figyel rájuk, amúgy meg 20 gyerekre van 2 tanár aki megy + egy iskolai asszisztens, aki itt divat, minden osztálynak van egy, szóval ettől a részétől nem félek. Szerintem ilyenkor még fegyelmezettebbek az enyémek mint ha velünk vannak, mindig megdicsérik őket. :roll:

Foglalkozások: nálunk szerencsére szeretnek járni, még sosem mondták, hogy nem mennek. Sőt, Pepe szinte 5 percenként megkérdezi szombat reggelente, hogy nem kell-e még indulni, nehogy elkéssünk. Magától pakolja be a balettcipőket, kendőt, egyebet a táskájába, felöltözik, stb., szóval le se lehetne beszélni róla. :lol:
A lovaglást is imádják, azt nehezebb megmagyarázni, hogy ha esik akkor nem megyünk. :(
A balett az iskolaév végéig tart, a lovaglás van folyamatosan, mert a lónak úgyis járni kell, akkor meg azt mondják, inkább keresse meg a szénáravalót :lol:

Nálunk inkább az egyéb programok a rábeszélősek. Pl. utálom a szülinapi zsúrokat, mert mikor hazahozzák a meghívót akkor mindig menni akarnak, felhívom a szülőket, hogy oké, megyünk, megvesszük az ajándékot, aztán mikor amúgy jól érzik magukat itthon akkor mikor eljön az ideje, közlik, hogy ők nem akarnak menni. Ilyenkor meg már nem hagyom, hogy ne menjenek, mert egyrészt ciki, hogy a szülők befizetik a játszóházat, kaját és nem megyünk, másrészt meg tanulja meg, hogy ha egyszer eldöntött valamit akkor nem változtatunk. Inkább előre igyekszem lebeszélni őket róla, eddig kevés sikerrel :(

Cat!

Az enyémek kicsit meg vannak kavarva, mert ugye otthonról ismerik a fogtündért, itt meg egér hozza a vasfogat, de most úgy vagyunk vele, hogy együtt jönnek. Nálunk pénzt fognak kapni, egyrészt mert én is így ismertem, azt kaptam gyerekként, másrészt meg most egy nagy plüss tigrisre gyűjtenek már majdnem egy éve(!). Én nem gondoltam, de nagyon kitartóak :D Mondjuk nyilván az értékét még nem tudják felmérni, így most az aprót (az 1-2-5 centest) gyűjtik egy-egy lekvárosüvegbe. Ha mind a két üveg tele lesz akkor vehetik meg a tigrist. :shock: :lol: Amikor fizetünk a boltban, vagy a parkolóban, akkor mindig megkapják a "kis barna pénzeket", megy az üvegbe. A fogtündéres pénz is ide fog kerülni, már ha addig nem lesz tele, már 1.5 üvegnél tartanak :wink: Mondjuk szerintem az enyémeknek eszükbe sem jutna ezért kihúzni a fogukat, már most tudják, hogy ha rángatják, akkor csúnyán fog kinőni a következő :wink: Na meg még fasorban sincs a kiesés, szóval ez még nem igazán téma nálunk.

Ditke
ditke62

Ikerkapcsot vennék................ha valaki tud küldjün emailt :SUZIE.MEXICO@YAHOO:COM

köszi
katkamanó22

Sziasztok :)

Nekem a kirándulással az a bajom, hogy alapvetően két jó és megbízható gyerekem van, bárkivel elengedném őket bárhová, ha csak az én két gyerekem van ott. De ha a barátok is ott vannak, akkor beindul a csordaszellem, és mennek egymás után mint a birkák. Ebből a szempontból mindegy, hogy 1 vagy 2 napos kirándulás. Például szívesen elengedném őket 2 napra, ha idegen gyerekekkel és őket ismerő óvónőkkel mennének. Áldott jó gyerekek lennének. Csak ők nem akarnának így menni. :lol: :lol:
Bezzeg a haverokkal...

Például szaladt már ki Oli így az útra, mert a haverjával ökörködtek, és ilyenkor kikapcsol az agyuk. Átszaladtak a forgalmas úton szétnézés nélkül. :twisted: :evil:

Ami még érdekes, hogy az óvónők rettentő jól kezelik őket, kiabálás nélkül, 24 ilyen csürhe gyerekre is tudnak figyelni. Csönd van és fegyelem.
De ha szülők vannak ott, lehet akár 10 szülő is a 20 gyerekre, nem tudják kezelni őket. Szóval szülőkkel semmiképpen nem engedném őket sehová. :roll:

Foglalkozás: Mivel nálunk ők választanak foglalkozást, hogy hova akarnak menni, én utána megkövetelem, hogy járjanak. Ha úszás akkor járják le a bérletet, nincs apelláta, ha foci, akkor kell egész évben járniuk, a következő évben abbahagyhatják, ha nem tetszik.
Szerencsére ebben Zoli is következetes, mert a mi pénztárcánk bánja. :D

5-6 éves korban jönnek ki a 6-os rágófogak, ez az első zápfog, ami már maradandó is. Lehet Dá ezt érzi. Olinak ez a foga már kint van, le is zárattuk mind a négyet barázdazárással, hogy ne romoljon.

Samu meg mondta a fogorvosnak, hogy amikor lépcsőzik, akkor neki bizony fáj a foga. Mi ezen nagyot röhögtünk, mert Sam hipochonder, különböző betegségtudatai vannak napi szinten. A fogorvosnő azért ránk kaccsintva megnézte a fogát, és kiderült, hogy neki most jönnek ezek a hatosai, és ezeket érzi lépcsőzéskor. :lol:

Ha ezek a fogak kijönnek, akkor érdemes lezáratni. Egy lakkfelületet húznak rá, ami fényre szárad, és védi a fogukat.
De angolul nem tudom hogy van a barázdazárás. :lol:

Fogtündér: Nem kapnak semmit, eldöntöttem, mert Samu megőrül ha Olinak esik ki hamarabb a foga. Még ebben is versenyeznek. Ettől fogok én megőrülni. :roll:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok,

Ditke,

biztosan van gyenge pontja Pepének, csak még nem derült ki, vagy az ő intelligenciájával azt is el tudom képzelni, hogy jól tudja fedezni. Mert ugye, ha ez kiderülne, könnyebb dolgod lenne. Szembe tudnád állítani ezt Csengéével.
Mondjuk nekem alapból az egyik gyengém ha vetekednek egymással, így ilyesmivel nem is nagyon próbálkoznak.
Vettetek kocsit?

Lilla,

van már nevetek a kis csajnak? A hagyomásnyos szüléshez pedig szorítok, bár még elég messze van. Sokkal természetesebb és nekem mindenképpen jobb volt nekem, mint a császár. ( igaz, tartott vagy 40 percig... :lol: , szóval, én nem szólhatok semmit)

Brigi,

hát, igen, nálunk is én képviselem a szigort, bár szerintem Laci sem engedte volna meg, hogy ne menjenek a külön órára.
Megnéztem a képeket. Ré és Bo nagyon nagylányosak lettek , Emese pedig annyira cuki. Fura, hogy szöszi.

CAt,

nálunk már Zsófinál egyszer járt a fogmanó. ( bár majdnem elkésett, mert éppen fel nem kelt, mire a párnája alá értem ). KApott egy csomag Orbit rágot. De, ezt is csak azért, mert az egyik barátnője , akinek van nagy tesója elmesélte a fogmanót, így én nem akartam cáfolni.
Szóval egy kis apróság. a lényeg, hogy csak neki. Zsombit az ilyen nem zavarja, főleg, hogy tudta, hogy kapni fog ZSófiéból.
Nem voltunk végül is május 1.-én Érden, de a képek, videók alapján nagyon megbántam....

Nettke,

ma mentek , ugye? Irjál, hogy mi volt. Anyu végül is maradt még rehabon, majd mesélek.

Edit,

NAGYON SOK BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK A SRÁCOKNAK., így utólag is.
Dávidnak is tetszett a family park?

Gyöngyi,

gyönyörűek a csajok, nekem is nagyon egyformák így képek alapjám.

Detti,

szerencsétek van a kivitelezővel, mert én még nagyon ilyet, hogy előbb kész legyen valami nem is nagyon hallottam.
Fiúk itthon?

Kata???? Merre vagy??????

Vikó,

jobban vagytok?

Nálunk semmi extra, telnek a napok. MAjd még jövök.

Meme
szinta

Koszi a valaszokat sajat ruhatar ugyben! Azt hiszem maradok az eddigi rendszernel amig ok nem igenyelnek mast... igy nekem is egyszerubb. ;)
Ottalvasra en elengednem oket 1-1 napra, de 1 hetre tuti nem. Es egyetertek Catel, ha ott vannak a szulok is, akkor a gyerekek teljesen maskent viselkednek... Az enyemek szerencsere jobbak akkor. ;)

Hogy vagytok? Sracok nem estek vissza? Es te?
En ugy ereztem hogy itthon is elegge ovatosak csaszar utan normal szulessel... Engednenek tulhordani? Erzestelenitesrol volt szo? En itthon nem kaphattam EDA-t (bar szerencsere egyebkent se terveztem), illetve oxitocint se hogy az esetleges hegszetvalast azonnal erzekelni tudjak. A szules vegen pedig volt egy 'betapintas', amikor a doki kezzel benyult a mehbe es ellenorzeskeppen vegigtapogatta a heget.
Egyeni izles szerintem alakul igy is hogy nincs 'sajat' ruhataruk, mind2nek vannak fix darabjai amik bar kozosek, de szinte mindig csak az egyik csaj hordja.
Nalunk a baletton lesz szunet a nyaron, raadasul 6 het, de ugyanugy fizetni kell. :evil:

Nalunk ugyanaz a helyzet mint Lillaeknal, akarnak menni a programra, de meg se mozdulnak ha szolok hogy mostmar indulni kene. En eppen ezert be se vallalok 2nel tobb programot hetente, neha teljesen kiboritanak a csajok mire elindulunk. :roll: Minden elismeresem hogy tobbfele hordod a csajokat!

Barazdazaras tok hasznos szerintem, nekem is csinaltak par eve. Fogtunder nalunk meg nem kopogtat szerencsere, a csajok hallottak mar rola, nalunk max. 1-1 matricat fog hozni. Samu es a lepcsozes. :shock: :lol:
(barazdazaras=dental sealant ;) )

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Szió!

Ditke

A Te aggályaid is abszolút jogosnak tűnnek a kirándulással kapcsolatban. Amúgy amikor a szittyóval voltak otthon, nem hiányoltak Titeket éjszaka? Hogy viselték? Ugyanúgy átköltöztek az ágyatokba? Nálunk ilyet csak hétvégén reggel f8 után szabad és nem is jönnek éjjel- persze volt amikor jöttek, engedtük és 3. éjjel már mindkettő ott volt. :shock:

De ha nem a biztonságuk miatt aggódsz, az nálam más kategória.
esetleg meg lehetne beszélni velük, feltételes módban, h ha lenne ilyen alkalom, akarnák-e és bevállalnák-e az éjszakát nélkületek, idegen helyen. Lehet, h nem is akarnának menni- v az egyik igen, másik nem- ez is egy megoldás. Mi próbáljuk az őket érintő döntésekbe bevonni őket- elmagyarázzuk a szitut, visszakérdezzük h értik-e és elmondhatják mit gondolnak. Persze a végső döntés a miénk, de számít az ő véleményük is.

Amúgy meg, a nyelv engem is aggasztana, de végülis az oviban is meg tudják értetni h mit akarnak- nekik ebéd, alvás közben v udvarról kéredzkedni kell WC-re. Dávid tud rá valami félig érthetetlen (számomra) mondatot amit az óvónéni megért. Niki volt, h bepisilt az udvaron emiatt- de mondtuk neki, h ha már nem mutogasson és nagyon határozottan menjen befelé. :D Azóta már nem volt ilyen. Múltkor a játszóházban volt szó róla, h Robi otthagyja őket szülinapozni és a lelkükre kötöttük, h szóljanak ugyanúgy az óvónéninek ha pisilni kell stb.

A tanáraikat kérdezted már a kirándulásról? Ők mit mondanak? Nyilván ők is tisztában vannak vele, h nem beszélik jól a lányok a nyelvet, rájuk jobban oda kell figyelni- én felhívnám azért külön is a figyelmüket erre. És raknék a csajokra vmi karszalagot névvel telefonszámmal. :wink:

Te mit tudsz a császár utáni sima szülésről? Ha van orvosi és szubjektív véleményed, nagyon örülnék ha leírnád nekem. :)

Gyöngyi

Ma jól rámhozta a frászt a szüléssel kapcs a doki. A hegszétválás esélye 0,5-1 % és a doki azt mondta, h olyankor a baba legtöbbször nem éli túl. :( Konkrétan nála kétszer fordult elő és mindkétszer belehalt a baba.
Eddig nagyon akartam, de nem tudom, h megéri-e. Majd még az összes többi dokit is meginterjúvolom. Az interneten olvasva erről nem tűnt ilyen veszélyesnek a repedés. Ez a doki amúgy nem túl szimpi, kicsit lerázós a stílusa is, szóval lehet, h csak rám akart ijeszteni.

Neked miket mondtak ezzel kapcs? És mit olvastál róla? Én még csak most kezdek el utánaolvasni....

Brigi

Elvileg Te is megpróbáltad a szülést ugye? A kérdések Rád is vonatkoznak. :)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Cat

Köszi a fog-infókat. Akkor lehet, h Dá azt növeszti. 8)

Meme

Én is nagyon szeretném kipróbálni a szülést, de nem bármi áron. Ha fordított helyzetben lett volna, sőt, én az ikrekkel is arra szavtam először. De így a csaszi után nem tudom megéri-e erőltetni.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

sziasztok

Gyöngyi,
még nem is köszöntöttelek :roll: örülök, hogy újra "aktív" vagy közöttünk :lol: :lol: :lol: !!

Lilla,
ez a hegszétválás a frászt hozta rám.. :shock: Úristen. Én így neki sem futnék...

Minálunk szó sincs kétnapos vagy ottalvós kirándulásról hálistennek. De egész naposra simán elengedem őket, már tavaly, kiscsoportban is mentek. Nagy busszal (nem bekötős) 9-16 óráig voltak a jászberényi állatkertben.
Idén mennek a Vasútparkba egész naposra, meg a Fővárosi Állatkertbe, meg a budakeszi vadasparkba. Én simán elengedem őket, fel sem merült, miért-ne? :oops: Inkább csak azt nem értem, miért kell 2-3 kirándulás egy évben, ráadásul mind most, tavasszal. :roll:

Nna, ez a hetem eddig az egészségügyről szól.
Hétfőn voltunk Sárival egy alapítványi vizsgálaton (nem akarok itt ország-világ előtt írni róla hol, majd elmondom, ha találkozunk) IQ teszten. Nos, hiperügyes, átlag feletti a gyerek, 115-ös volt az eredmény, 6 éves feladatokat is megoldott. Végre egy kis büszkeség :lol: Délután aztán letörtek minket a bhrg-n, az 5éves szintfelmérőt kb 30%ra teljesítette, ui nem akarta csinálni, nem volt hajlandó együttműködni L. Katival :evil: és amit nem csinál, az ugye 0 pont. Szóval újra az alapozó kurzust kezdjük, és ez rém bosszantó!! Ott tartunk ahol 1 éve??? :shock: Akkor miért is csináljuk?? Tamás volt ott, így nem tudtam kérdezgetni, de nagyon azt gondolom, hogy akkor erre a "nem kooperálok"-témára nem megoldás a hrg. Lehet, hogy abbahagyjuk, most nagyon mérgesek vagyunk az egészre. :roll:
Kedden elvittem Benit a sebészetre, mert ősz óta látom, hogy a másik oldalon (az egyik oldalát tavaly műtötték) is ott a sérv. Nos, ezúttal nem heresérve van, hanem lágyéksérve. 2 hét múlva hétfőn műtét. Ha olyan könnyen megy minden, mint 1 éve, nincs min izgulni. Ő is tudja már, de nem rázta meg. Semmi rossz emléke nincs.
Ma meg (igen, Meme, jól emlékeztél :D ) Sárikát vittem a hallásvizsgálatra. Ügyes, együttműködő, szófogadó volt, mindenben kooperált, türelmesen, okosan. A jobb füle hurutos, de kvázi OK, a bal füle viszont tele van folyadékkal, ott van emiatt egy kis halláscsökkenés, plusz ronda duzzadt az orrmandulája. Szóval most kevert spec orrcsöpp ezerrel, plusz egy szájon át adható gyógyszer 3 hétig, akkor kontroll. Ha akkor is rossz lesz a jobb füle eredménye, akkor lehet, hogy orrmandula műtét kell. Reméljük megússzuk!! Szegény pockok :cry:

Cat,
ez a fogtündér-téma nekem tök új. Soha gyerekként nem hallottam róla! Lehet, hogy a szüleim nem akartam állandóan ajándékkal traktálni.. micsoda disznóság :twisted: Szóval attól tartok én sem örökítem e szép hagyományt, és kutyafülét sem fognak kapni! :wink:

Kép
nettke

Nettke

Nem semmi a hetetek!!! Sári szuper!!! (akkor kérhetünk privit a tesztről? engem nagyon érdekelne mi volt ez és miért, hogyan kerültetek oda???)

Szegény Beni, de bizti ügyes lesz! Natinak drukk h ne kelljen a műtét. Sajnos ez az amiről meséltem- az ilyen folyadékos fülgyuszira szokták a csövecskét berakni a fülbe mandulaműtétkor. Ha műtétre kerül a sor, mindenképp kérdezz rá h nem kell-e, nehogy még egy altatás legyen belőle!!!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Hát én igazából a hegszétválásról nem tudok semmit. Az én dokim ugyanazt a rutint csinálta, amit Gyöngyi leírt. Nincs EDA, és oxitocin. Burokrepesztés volt, de nekem az nem volt elég. A betapintásról ugye csak olvastam, arra nem került sor. De engem nem ijesztgettek. Mondjuk a szülés előtti uh-n nézték már a hegvastagságot.
Ha gondolod megkérdem a sógornőmet is, mert ő kb. két hónapja szült, császár után normál szülésre készült, és végül megint csaszi lett. Ha jól értelmeztem, neki voltak rendesen fájásai, kapott oxitocint is, de a baba nem akart lefelé elindulni, hanem egyre feljebb húzódott és elkezdte nyomni a heget, mintha ott akarna kibújni. Megcsászározták, és állítólag nagyon jó döntés volt, mert kezdett szétnyílni. A baba egészséges, és a sógornőm is. Nem volt velük semmi gond.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi

Köszi, ha megkérdezed! Ahogy én is utánaolvasgattam, egyre gyanúsabb, h ez a doki császárpárti és csak szemétségből mondta, h nem lehet előre látni h repedni fog. :twisted: Mindenestere jól kiakasztott- bőgtem fél órát Robinak a telefonban.

Bár nekem nem jön be a vonalzód mostanában, emlékezetből: BOLDOG SZÜLINAPOT a lányoknak holnapra!!! Mikor ünnepeltek, milyen tortájuk lesz, mit fognak kapni? Lesz bulijuk?

Nekünk még elég kérdéses mi lesz jövő hónapban az övékkel- mostanában volt 2 barátjuknak is, már azt tervezgetik, h kiket hívjanak meg az övékre. :roll: Itthon én bizti nem vállalom be, de olyan kegyetlenségnek tűnik, h másnak volt, nekik meg nem lehet. :? Nem akarom, h a kistesó számlájára írják... Nikinek egyszer már ígyis kicsúszott a száján, h nem is volt olyan jó ötlet ez a kistesó-project, ha ennyit kell pihennem és semmi jót nem csinálunk. :? pedig ők nyomatták már v 1 éve.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok,

Lilla,

Ha ennyire nem szimpi a doki, akkor lehet, hogy másik után kéne nézned. És tényleg: minél több orvost megkérdezni, hogy mit javasol, lehet-e normál úton szülni császár után.
Én mondjuk tuti, hogy nem kockáztatnék, nekem soha nem volt olyan fontos, hogy hogyan, csak az, hogy túl legyek rajta, és egészségesek legyenek a gyerekek.

A gyerkőcöknek meg szerintem csináljatok zsúrt, pontosan a Niki féle érzések miatt. Felétek is lehet különböző játszóházakban szülinapot rendezni, ugye?

Nettke,

Miért volt szükség Sárinak IQ teszt készítésére? Engem is érdekel, átküldenéd priviben a részleteket?
A bhrg vizsgálatot lehet, hogy azért nem teljesítette olyan jól, mert kicsit sokak voltak a felmérések? Nem tudom... Nem vagyok otthon a bhrg-ben, de nem hiszem, hogy ha egy éven keresztül gyakoroltatok, akkor ilyen eredményt érjen el Sári. Biztos, hogy nem azért nem kooperált, mert nem tudja a feladatokat, hanem mert nem volt kedve.
De örülj, mert van egy magas IQ-s lányod! :lol:

Benivel ez olyan műtét lesz, hogy reggel mentek, este jöttök? Bernátnak ilyen volt még 4 hónapos korában, és az olyan volt, hogy reggel bementünk, délután 4-kor meg hazajöttünk. Viszont neki meg most elvileg combsérve van :roll: De a doki szerint nem kell vele még foglalkozni.

Fogtündér? Még nem is hallottam róla... Arról meg végképp, hogy ajándékot adjunk, mert kiesik a foga. Jól értem, azért kap a gyerek valamit, mert a foga kiesett?
Én igyekszem, nem bevezetni az ajándékozást ezért szerintem :roll:

Na, megyek dolgozni, vár a munka :twisted:

Detti

KépKép
kiliman

A vajúdás közben tudják nézni a hegvastagságot, így ha látják, hogy elvékonyodott, akkor rögtön császár. Mostanában 2 ismerősömnél is volt ilyen, és az egyik császár lett, a másik baba viszont akkor született meg, amikor az anyukát már tolták a műtőbe császárra, és nem nyílt szét a heg.
Egyébként az orvosok ebben biztonsági játékosok, nem kockáztatnak, ezért paráztattak be.

Nevetek van már a nőnek?

Engem is nagyon érdekel ez az IQ mérés, mesélj róla légyszíves. Hová lehet ilyen felmérésre menni?

A BHRG-t nem csodálom, hogy nem kooperált Sári, Oli sem. Ezért állt le nálunk a BHRG-s fejlesztés, ez lett a halála. Érdekes az Alapozón kooperál. :roll: Lehet Sárival is tovább kell lépni.

Húú ez a sok eü nyavalya. Nem csoda ha tele a hócipőd. Remélem azért a gyógyszerekkel Sári fülét ki lehet kezelni. Még nem volt soha gond a fülével, nem? Csak nem műtik meg.

Detti :)
Ezt a wikipediából másoltam:
"A fogtündér egy mitikus lény, aki pénzt (vagy néha ajándékot) hagy a gyerekeknek cserébe egy kiesett fogért. A fogat rendszerint a párna alá kell dugni. A "fogtündér" szerepe az, hogy az apró jutalmazás segítségével segítsen a gyerekeknek megbirkózni a fogkihullás tényével, amire így várakozva tekinthetnek, ahelyett, hogy aggódnának miatta.

Sok családban akkor is megtartják a szokást, ha már a gyerekek is tudatában vannak az állítólagos természetfeletti lény nemlétezésének, pusztán játékból vagy hagyománytiszteletből.

Hasonló hagyomány sok nyugati kultúrában létezik, például a spanyol nyelvű országokban, ahol Ratoncito Pérez, egy fehér egér jön el a fogakért."

Combsérv? Még sosem hallottam róla. :roll:

Képzeljétek tegnap beiratkoztunk egy új helyre úszni, a KSI-be. Heti kétszer járunk, 1 órásak az edzések, utánpótlás nevelés folyik öttusára. Nem egy túl puccos uszoda, de csak 6.000 Ft a havidíj, és nagyon profik az edzők, igazi szívügyük a gyerekek oktatása. Mélyvízben tanulnak, és hideg, 24 fokos a medence. Mondjuk szülő nem mehet be, még a közelébe sem, de azért én belopództam. Nem bírták ki a 60 percet, nekik még sok ennyi az edző szerint, így 45 perc után kint ültek a parton. Este olyan síri csend volt 10-kor, aludtak mint a parta vetett hal. :lol:

Cat
Kép
cateye

Jól emlékeztél :)
Köszi szépen a köszöntést. Tényleg ma van. Vittem tortát az oviba, délután itthon lesz kis köszöntés, aztán szombaton zsúr. Remélem nem lesz ilyen ramaty idő. Tegnap hatalmas felhőszakadás volt. :roll:

Amúgy társasjátékot kapnak, meg az ikeából egy olyan virág alakú lámpát a galériához, meg egy baldachint a királylányozáshoz. Anyutól Shirley Barber könyvet. Nem visszük túlzásba. Nincs is miből ... :(

Minden rendben lesz veled, ne izgulj! Csak vigyázz magatokra. :)

Puszi,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Bigi,

Jaj, de figyelmetlen vagyok :shock:

BOLDOG SZÜLINAPOT A LÁNYOKNAK!

Cat,

Kösz az infót a fogtündérről :lol:

Mi is 60 perces úszásra járunk, de ebből 45 perc a tényleges úszás, a maradék 15 perc játék.
Nekem az a legnagyobb bajom, hogy nehéz a fiúkat fegyelmezni, mindig be kell ígérni valamit, hogy jól viselkedjenek. Egyébként ha külön járnának, nem lenne semmi gond az égvilágon, de azt nem tudom megoldani. De így, fegyelmezési gondokkal is nagyon sokat fejlődtek, gyakorlatilag már tudnak úszni, biztonságban érzik magukat a nekik mély vízben is. Az oktató (aki egy fiatal lány, de jól bánik velük) szerint nagyon tehetségesek, és ha még fegyelmezési gondok se lennének, akkor még előrébb lennének.
A múltkor ott volt a "tulaj" is, Kovács Ági, és ő is mondta, hogy nagyon ügyik a fiúk.
Nálunk se lehetnek benn a szülők, de ez engem nem zavar.

Ahová ti jártok, nyáron is van edzés?

Detti

KépKép
kiliman

Nagyon sok boldog szuletesnapot Rekanak es Borokanak!

Kép

Te vegul termeszetesen vagy csaszarral szulted Emeset? Bocs, de nem emlekszem mar...

A dokid vagy az a tipus aki felkeszit a legrosszabbra, vagy... de inkabb valts dokit. ;) En oszinten szolva nem olvastam nagyon utana ennek a kerdesnek, maximalisan elegedett voltam azzal ahogy a dokim kezelte a dolgot. Tudtam, hogy fennall a heg szetvalasanak eselye, korabban az en sogornom is csaszi utan szult termeszetes uton, szoval volt nemi informaciom. A korabban emlitettekhez kepest meg annyi volt a doki kikotese, hogy 1 hetnel tovabb nem hordhatom tul Sacit illetve nem indithatjak meg a szulest. A heget szules elotti UH-n megneztek ahogy Brigi is irta, de nem volt vele semmi gond. Az hogy tobb mint 4 ev telt el a mutet ota, nagyon sokat szamit. En nagyon szerettem volna termeszetesen szulni, de persze nem mindenaron. Ha a dokim azt mondja, hogy a babanak jobb ha csaszarral szuletik valamilyen oknal fogva, akkor abba is siman belementem volna (volt is idpontom mar a csaszira a tulhordas miatt, de szerencsere Saci meggondolta magat).
Jatszohazas zsur jo otlet, ez kenyelmes megoldas lenne nektek is!

Koszi. :)
Nem semmi hetetek volt... Sari ertekelesere en is kivancsi vagyok!Nagyon ugyes volt, meltan vagy buszke ra! :) Fulre remelhetoleg eleg lesz a gyogyszer es nem kell muteni! Beni biztos nagy ugyes lesz most is!

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Brigi,
Isten éltesse Rékát és Borókát!!!
Nem valami szép az idő... itt Budán most szakadt le az ég :evil:

Lilla,
a fül témába még nem mentünk bele a dokival, de most épp van itt a kórházban egy fül-orr-gégész betegem, és ő sok okosat mondott. Többek között ezt is, hogy még a műtét alatt (tehát altatásban) leszívják ilyenkor a váladékot és ha kell, beteszik ezt a csövet. A hátrány, hogy vízbe nem mehet 3-4 hónapig.. Szóval akkor az úszás ugrana. Nem biztos, hogy nyár előtt ezt forszíroznám. :roll: Olyan kis vízipocok, mit csinál akkor a tengernél majd???

Kép
nettke

Kép

Isten éltesse Rákát és Borókát 5. szülinapján!

Cat
Kép
cateye

Hello

Köszi a megnyugtatást. 8)
Dokit azért nem tudok váltani, mert ez egy "rendelő", ahol 8-an vannak és nem lehet közülük választani. Kérni lehet esetleg, h kihez kapjak következő időpontot- na, tenni fogok róla, h ehhez többet ne kerüljek. De szülni annál fogok, aki épp az ügyeletes!!! Ez nem annyira tetszik, de itt legtöbb helyen ez van. A választásnál a lényeg a kórház volt, ami kb 5 percre van tőlünk kocsival és Raleigh-ban a legmagasabb szintű ellátást nyújtja, a legfelkészültebb koraszülöttes csapattal. Nekünk ez az elsődleges szempont, hiszen van esély rá bőven. És ebben a kh-ban nekik van jogosultságuk. Amúgy szimpi a rendelő is, kedvesek a nővérek, elég profin kezeltek eddig, biztonságban érzem magamat velük. A neten is csupa jót írnak róluk, mindemellett úgy hirdetik magukat, h támogatják a csaszi utáni szülést. Most az a tervem, h minden dokit kipróbálok és mindnek kikérem a véleményét a témában. Tegnap első elkeseredésemben felmerült bennem a váltás gondolata, de a kh miatt ez a legbiztonságosabb megoldás nekünk, a szülést tekintve is.

Nettke

Dávidnak csináltak spéci füldugót, a saját füléből kiöntött minta alapján. Fel kell íratni a fülésszel és a Keletinél csinálják meg egy hét alatt kb. Az a helyzet, h ha nem hall jól Nati, muszáj lesz megcsináltatni, mert károsodhat is a füle úgy tudom. De a dugóval mi simán végig tengereztük a tavalyt, nem merülhetett vele, de szörfdeszkázott, stb. Simán felfogta, h nem mehet víz alá, már tavaly is tudott vigyázni magára. És én úgy tudom, h addig nem mehet víz a fülébe, amíg a cső ki nem esik magától-nekünk átlag fél évig volt benne.
Egyelőre megy a drukk, h megússzátok!!! :D

Detti

mi az a combsérv????

Úszás tök jó, h ilyen jól megy- még a végén ismerősnek drukkolhatunk az olimpián 10 év múlva. :wink:

Cat

És mást is kipróbálnak a fiúk az öttusából?
Tegnap elfelejtettem írni, h én is jártam már így Nikivel- aki szintén nagy hipochonder és panaszkodó-, h lesöpörtem: ugyan már kislányom nem is fáj!!! :oops: Aztán kiderült, h tényleg baja van- én úgy szégyelltem magam. :oops: Érdekes, h Samu csak lépcsőzés közben érzi- vagy van vmi tudományos magyarázata? :?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Tettem fel képeket a szülinapról :) Mondjuk nagy buli most nem volt, és a tortám sem kellett senkinek, de azért jó volt. :)

http://picasaweb.google.hu/palotas.brig ... 10Szulinap

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi,

Nagyon sok boldog születésnapot kívánunk Rékának és Borókának!!
Kép

Meme
szinta

Brigi

Jók a képek! Anna és Petis sünitorta??? :lol:

Ré-nek nincs fülbevalója?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Brigi!

Boldog szülinapot Rének és Borókának!
(A sünitortát én is egyből kiszúrtam :) )

Meme!

Igen, vettünk kocsit, egy Kia Sorento Emotion-t, 7 üléssel, úgyhogy végre már elférünk :) Legalábbis ha itt lesz, mert állítólag vagy 1.5 hónap :( Pedig júniusban már ezzel szeretnénk hazamenni, hoznánk visszafelé egy csomó cuccot, remélem addig kész lesz.

Lilla!

A szittyóval tök jól elvannak, persze már nagyon vártak minket haza, de gond nem volt. Azzal sincs baj, el tudják ők már mondani, hogy pisilni kell, szomjas vagyok, stb. Nappal nem is félek ettől, csak éjjel félálomban nem angolul karattyolnak. Nem tudom más gyerek hogy van ezzel, az enyémek félig alvajárók, totál nincsenek képben éjszaka, ha felébrednek akkor is sokszor csak kóvályognak, ha észreveszem, hogy kint van megkérdezem, hogy mit akar, és közli, hogy keresi a wc-t. Itthon. :shock: Mi lenne vele idegen helyen??
A megbeszéléssel az a gond, hogy ők mindent bevállalnának, itt sok szülő felajánlja pl. hogy viszik a te gyerekedet is iskolába, balettórára, lovagolni, stb. Ők simán mennének, csak én nem akarom. Mert nyilván akkor nekem is kell az övékét, ilyen egyszer én-egyszer ti alapon, ahhoz pedig semmi kedvem, elég nekem a saját két kölköm :oops:
Ami döntés olyan, hogy én magam is bevállalnám mindkét opciót (pl. hogy vidámpark vagy tengerpart a hétvégén, vagy megyünk-e szülinapi zsúrra) abban megkérdezem őket. De ahol én magam ellene vagyok az egyiknek, ott nem kérdezek, mert akkor csak balhé van, ha ők pont azt választják amivel én nem értek egyet. :roll:

A császár utáni szülésről nem sokat tudok, anno szülészetből nyilván tanították ezer éve, de nekem személyesen soha semmi közöm nem volt hozzá. (értsd nem vagyok szülész és nem is szültem). Most nem emlékszem pontosan, de úgy rémlik, hogy van a tünetmentes repedés, ezért kell betapintani szülés után a méhet, a heget, és van amelyik tünetekkel jár, ezt nyilván egyből észlelik. A gond azzal van, hogy egyrészt a magzatvíztől embóliát lehet kapni, a vérvesztés nagyon súlyos, az anya hamar shokkos lehet, a méhet legtöbbször el kell távolítani, de még így is belehalhat az anya. Úgy rémlik, hogy magas a magzati halálozás is, de én már nem emlékszem százalékokra, hogy mennyi :( Meg arra sem, hogy ez mennyire gyakori, szerintem már csak azért sincs rá adat, mert a dokik megelőzendő a hegszétválást inkább császároznak, ha bármi gyanú van, így szerintem nem lehet igazán tudni, hogy valójában mennyi lenne a szövődmény, mert nem kockáztatnak.

Mikor császároztak anno megkérdeztem a dokim, azt mondta, ha nem sietem el a következő szülést, hanem vagy 3 év eltelik a szülés és a következő terhesség között, akkor ugyanolyan eséllyel indul spontán szülésnek a következő, mint az első, csak ugyanazok a feltételek, mint amit itt már leírtak az indítás, oxitocin, stb, esetében. Mikor voltam bent egyetemistaként gyakorlaton szülésnél, akkor láttam egy császár utáni sima szülést, ott bebódították a kismamát a szülés után mikor betapintották a méhet, a heget. Na erre mondtam én azt, hogy engem be nem altatnak, inkább összeszorítanám a fogam és kibirnám, mert a gyógyszer nálam csinál egy kis amnesiát (saját tapasztalat) és nem emlékszem arra ami a beadás utáni néhány órában történik, márpedig egy szülésélményt nem szeretnék elfelejteni :)

Még a többieknek is akartam írni, de mennem kell, folyt. köv.

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Brigi!
UTÓLAG IS SOK BOLDOGSÁGOT RÉKÁNAK ÉS BORÓKÁNAK!!!

Kép

Kép
edit73

Az ígért képek (hulla vagyok bocs!)
Marcinak megint másodszor van kötőhártáyja az elmúlt 3hétben.Ez a múltjkori betegség "maradéka": :(

szülinaposok:
Kép

az egyik ajándék
Kép

a másik ajándék
Kép

az ünnepi ebéd
Kép

és egy kis piromán :lol:
Kép

Kép

Kép