Sziasztok!
Brigi!
Az a bajom az ottalvással, hogy idegen környezetben van. Itt még a nyelvet sem beszéli rendesen, nem tud szólni ha baja van. De ettől függetlenül is. Éjjel felébred, nem találja a wc-t, nem tudja hol van., stb. Pl. Csenge gyakran szokott rosszat álmodni, olyankor felordít álmában, meg sír, úgy kell felrázni. Pepe meg félig alva megy wc-re, a múltkor pl. ráült a lezárt wc-tetőre és úgy pisilt, mert szerintem aludt közben. Ez itthon nem gond, de idegen helyen? Ők még majdnem 6 évesen is átjárnak közénk éjjel. (tudom, ciki, de feladtam a harcot, képtelenség leszoktatni őket
).
És pl. a múltkor meseolvasás után ott aludtam el az ágyukon és mivel ügyelet után kb. 40 óra nemalvás után úgy alszom mint egy csecsemő
, fel sem ébredtem reggelig. Ők meg így is átmentek a mi ágyunkba, tehát nem engem hiányolnak, csak bennük van a megszokás. Idegen helyen hová indul? Vagy félálomban elindul és mikor rádöbben, hogy nem otthon van, megijed.
Az egész napos kirándulásokkal nincs bajom, itt is voltak már többször is állatkertben, múzeumban, kiállításon, sosincs semmi gond. Mondjuk öv nincs a buszban, de pl. a sima iskolabuszban is van kísérő, nem csak a sofőr figyel rájuk, amúgy meg 20 gyerekre van 2 tanár aki megy + egy iskolai asszisztens, aki itt divat, minden osztálynak van egy, szóval ettől a részétől nem félek. Szerintem ilyenkor még fegyelmezettebbek az enyémek mint ha velünk vannak, mindig megdicsérik őket.
Foglalkozások: nálunk szerencsére szeretnek járni, még sosem mondták, hogy nem mennek. Sőt, Pepe szinte 5 percenként megkérdezi szombat reggelente, hogy nem kell-e még indulni, nehogy elkéssünk. Magától pakolja be a balettcipőket, kendőt, egyebet a táskájába, felöltözik, stb., szóval le se lehetne beszélni róla.
A lovaglást is imádják, azt nehezebb megmagyarázni, hogy ha esik akkor nem megyünk.
A balett az iskolaév végéig tart, a lovaglás van folyamatosan, mert a lónak úgyis járni kell, akkor meg azt mondják, inkább keresse meg a szénáravalót
Nálunk inkább az egyéb programok a rábeszélősek. Pl. utálom a szülinapi zsúrokat, mert mikor hazahozzák a meghívót akkor mindig menni akarnak, felhívom a szülőket, hogy oké, megyünk, megvesszük az ajándékot, aztán mikor amúgy jól érzik magukat itthon akkor mikor eljön az ideje, közlik, hogy ők nem akarnak menni. Ilyenkor meg már nem hagyom, hogy ne menjenek, mert egyrészt ciki, hogy a szülők befizetik a játszóházat, kaját és nem megyünk, másrészt meg tanulja meg, hogy ha egyszer eldöntött valamit akkor nem változtatunk. Inkább előre igyekszem lebeszélni őket róla, eddig kevés sikerrel
Cat!
Az enyémek kicsit meg vannak kavarva, mert ugye otthonról ismerik a fogtündért, itt meg egér hozza a vasfogat, de most úgy vagyunk vele, hogy együtt jönnek. Nálunk pénzt fognak kapni, egyrészt mert én is így ismertem, azt kaptam gyerekként, másrészt meg most egy nagy plüss tigrisre gyűjtenek már majdnem egy éve(!). Én nem gondoltam, de nagyon kitartóak
Mondjuk nyilván az értékét még nem tudják felmérni, így most az aprót (az 1-2-5 centest) gyűjtik egy-egy lekvárosüvegbe. Ha mind a két üveg tele lesz akkor vehetik meg a tigrist.
Amikor fizetünk a boltban, vagy a parkolóban, akkor mindig megkapják a "kis barna pénzeket", megy az üvegbe. A fogtündéres pénz is ide fog kerülni, már ha addig nem lesz tele, már 1.5 üvegnél tartanak
Mondjuk szerintem az enyémeknek eszükbe sem jutna ezért kihúzni a fogukat, már most tudják, hogy ha rángatják, akkor csúnyán fog kinőni a következő
Na meg még fasorban sincs a kiesés, szóval ez még nem igazán téma nálunk.
Ditke