Új privát üzeneted érkezett!

Mi az, hogy névadó??

dalika

Hát mi is római katolikusok vagyunk, keresztszülő feltétele, hogy meg legyen bérmálva (aminek előfeltétele a keresztség), ha házas, az is egyházi kell hogy legyen, de ha nem házas, akkor ugye nem (pl be lehet íratni, hogy élettársak, oszt jól van). DE van olyan, hogy keresztségi tanú, aki bármilyen vallású lehet, és kb ugyanaz a szerepe, mint a keresztszülőnek, csak ugye a fenti feltételeknek nem felel meg. Nálunk a barátnőm meg van bérmálva, ő lesz a keresztanya, a Zsolti haverja nincs keresztelve, így ő keresztségi tanú lesz.

Edit: a Humanat én is utáltam, mert keményet és szárazat tojt. Utána váltottunk Nestle-re, és ez bejött.

zarja

Jó reggelt! :wink:

Ma voltunk kendős tanfolyamon! Hát, nem egyszerű ez a hátizás. De majd megszokom azt is! Noémi Bercel bölcsőjében szunyált, így Lali babán próbáltam a fogásokat. Igazi gyerekkel még necces lenne! :lol: :lol:

Súly: 168cm és 2000kg. Illetve olyan 62-64kg között mozog. Az ideális az 55. Lucával 60kg voltam terhesség előtt (nászút, szerelem...stb) 69kg-val mentem szülni. 62kg-val jöttem haza. Fél évvel szülés után voltam 69kg. Novemberben fogyózni kezdtem, márciusra 52kg lettem.
Előtte:
Kép

Utána:
Kép

Most 58kg-val lettem terhes és 67kg-val szültem kb. 65kg-val jöttem ki a kórházból. Abból 2-3kg ment le, de néha visszajön! :evil: 55kg-ra szeretnék visszafogyni.
Vendég

Viki!

Van még névadó, persze. Bár nem túl gyakori...

Nálunk ugrik a június 24., mert a keresztanya elutazik. Pedig aznap volt az esküvőnk és Lucát is akkor kereszteltük. Előtte való héten nayut műtik horkolással, még előtte mi utazunk el. Utána meg a keresztapa... Szóval kellene valami időpont...

Nálunk apa refi, én rk. Ökumenikus esküvőnk volt. Luca szintén rk. A nővéremék voltak a keresztszülők, nekik nem volt egyházi esküvőjük. Most valószínűleg a sógor lesz a keresztapa, de mivel a bnője a repedtsarkú és após ki nem állhatja, így el sem jön. Így a húgom lenne a keresztanya. Sógor refinek született, de az esküvőjekor rk. lett. Bérmálásról ne kérdezzetek... Én sem vagyok megbérmálva, mert Szegeden a suliban 8. után bérmáltak, míg a másik sulimban már túl voltak rajta, mire odakerültem. Így kimaradt az életemből. Bár gimi végén elég aktív szexuális életet éltem a "szerelmemmel", szóval az áldozás szóba sem került! :oops: :lol: Meg hát nem voltam soha az az ájtatos manó fajta! :lol: Vallásos vagyok, de a 10parancsolatból jó, ha 6-ot tudnék tartani... :lol: :lol:
Vendég

jaj csajok, nem tom mennyibe kerülnek, de gyönyörűek:
www.kishazmester.hu
Vendég

Zuzmoo, szerintem ez elsősorban a pap rugalmasságától függ. Például nekünk református templomban volt az esküvőnk, párom katolikus, én református. A nagyfiú katolikus lett. A keresztszüleinek nem volt templomi esküvője, sőt a csaj meg sincs keresztelve. Az ő fiuknak meg mi vagyunk a keresztszülei.
A tesóm is református, van egy katolikus keresztfia, de ott például anyukám tarthatta a keresztvíz alá, aki katolikus. Igaz, akkor még más volt a pap. (Kicsit öregebb és kevésbé rugalmas.)

Dalika, látszik hogy nagyon fiatal vagy. :) A névadó gyakorlatilag a keresztelő polgári formája volt a pártkorszakban. Nekem olyanom is volt. (Na ja, anyukám tanácselnök volt, nem volt ildomos keresztelkedni.)

Nekem most szerencsém van anyukámmal és anyósommal is. Anyukám ha átjön és alszik Milán, akkor megy is haza, anyósom meg ritkán jár és akkor is alig nyúl a gyerekhez. A múltkor szólt hogy igazítsam meg a babakocsiban, mert látszik rajta hogy kényelmetlenül fekszik. Én meg mondtam neki, hogy ugyanmár, ő is meg tudja igazítani. :lol:
Bezzeg a nagynál. Ott nálunk is volt olyan is, hogy a disznóganézós ruhában fogta meg a gyereket. Aztán sógornőm rászólt. :wink:

Súlyt nem szívesen írok. Benivel 65 kg-san lettem terhes, 80-al mentem szülni. Milánt 80-al kezdtem, kábé 86 voltam amikor született. Szülés után néhány héttel 79 kg voltam, de aztán nem sokkal ezelőtt megint 86. :shock: Fogyózni viszont nem merek, egyelőre marad a dagadtság. Csak az a poén, hogy nekem szinte az összes felesleg derék fölött van. :roll:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Nóri, ezek tényleg gyönyörűek! Nekem az álmom a kertbe egy parasztszekér, amit tele ültetnék muskátlival!
Ne haragudj már, hogy megkérdezem, de az első képen mi van a fejeden?? (nem tudom kivenni :roll: )

dalika

Nóri! Az áldozás meg a bérmálás két külön dolog. Vagy csak én értettem félre a hsz-ed? Az uram pogány volt úgyhogy az esküvő előtt kereszteltük februárban és nyáron lett elsőáldozó majd ugye augusztusban házasodtunk. A bérmálkozás nekem is kimaradt. Addigra már "naaaagy vagány" lettem és az ciki volt :oops:

bellerreni
Eger

Reni!

Az áldozás meg a bérmálás is szentség, amit csak gyónással vehetsz magadhoz. Amihez meg kell bánnod, hogy előtte való nap 5ször szexeltél a gimis pasiddal... :lol:
Vendég

Na! Pffff! gyakoroltam a háti kötést. Egész jól sikerült, szépen tartotta magát Punu, mire kész lettem, hogy lefotózzam, nyakon hányt. A hajam, a ruhám, meg minden csupa túró meg nyál... Ehh. Jó, hogy a kölcsönkendő megúszta! :lol: :lol: :lol: Nem tud ez a gyerek értékelni semmit! :D
Vendég

Gyerek nincs hozzaszokva a hangos emberi hangokhoz (Csak zenehez :lol: ). O nem igazan sir, mi sem szoktunk kiabalni. Evett, kicsit bargyun rajtam lifeg bufipozban. Egyszercsak robbanas szeruen tort ki belolem egy tusszentes. Kolok szeme tagra nyilik, es visitva elkezd sirni. Engem elkap a rohogogorcs. Anyam rohan, hogy mit csinaltam a gyerekkel, bevertem a fejet? En meg mindig nem tudok megszolalni a rohogestol. Anyam mar lassan hivja a mentoket, hogy biztos nagy baja van az en csendes fiamnak, ha igy ordit, mire vegre ki tudom nyogni, hogy csak tusszentettem...
geri79

Sziasztok!

Látom, az anyósokról is szó volt. No, ezen a téren baromi nagy szívás van nálunk, anyósom ugyanis néha túlzásba viszi az alkoholfogyasztást... Már többször nagyon berágtam rá, de a csúcs az volt, mikor jött volna segíteni a szülés után. Anyukám ugye itt volt 2 hetet, aztán következett volna ő, de eleve úgy jött le hozzánk, hogy ivott... No, akkor szóltam a férjemnek, hogy így nem maradhat nálunk, mert félek, hogy leejti Botit, meg aztán semmi kedvem és energiám sem lett volna hozzá, hogy folyton azt figyeljem, mikor nyúl újra piához. Szerencsére férjem is így gondolta. Szóval hazaküldtük. Nagy segítség volt számomra... Itt telt be vele kapcsolatban a pohár, azóta vele még beszélgetni sincs kedvem (lehet felőlem szín józan akár hetek óta is, akkor sincs kedvem még látni se). Ez nagyon zavar, főleg a férjem miatt, mert őt meg nem szeretném ezzel megbántani, de egyszerűen nem tudom elfelejteni, amiket művelt, és pláne nem vágyom arra, hogy a fiam is lássa a hülyeségeit.

Kép
erusverus

Igen a keresztelés pap rugalmasságától is függ. reformátusoknál (mi azok vagyunk) kevésbé kekeckednek.
De kerilányom római katolikusnak lett keresztelve, anyuka csak elsőáldozó volt, apuka és keresztapuka akkor még megkeresztelve se, én rendesen kiiskolázva, mert konfirmáltam, de ugye én református vagyok. Mégis megkeresztelték. Igaz azóta a barátainkhoz jár református hittanra :lol: Önként iratkozott keresztanyu barátnőjéhez be az oviba hittanra, az ovónénik alig akarták elengedni, csak amikor megtudták, hogy velünk jó barátságot ápolnak akkor engedték el Fannit és utólag kértek a szülőktől engedélyt.
Nekem is a férjem esküvő előtt keresztelkedett és konfirmált, csak miattam, most már ő is szívesen jár :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Es oromhir: sokat gyakorolt, de mostmar sikerul az egesz oklet bedugnia a szajaba! :twisted:
geri79

Most is azon aggódom, hogy mindjárt felhív, hogy jön hozzánk... Áááááááááááááá!

Kép
erusverus

Mi is szeretnénk keresztelőt, mikor Boti kb. fél éves lesz, szóval a nyáron. És Kecskeméten, annál a plébánosnál, aki minket összeadott. Hihetetlenül szimpatikus, közvetlen ember. És ami érdekesség vele kapcsolatban, hogy korábban mentősként dolgozott, aztán lett pap.

Olyanról hallott valamelyikőtök, hogy egyszerre lehet két keresztanyja is a gyereknek? Római katolikusok vagyunk.

Kép
erusverus

Nóri, úgy látszik ez amolyan hányós nap. Enyimgyerek is telibetalálta a pólómat és a gatyámat is, de a nyakonhányás ennél is fincsibb. :lol:

Geri, az enyém még csak 3 ujját tudja egyszerre bedugni, de azt folyamatosan csinálja.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

(Szegedi) Edit! :) Te mit tudsz azzal kapcsolatban, hogy Szegeden kb. milyen korán érdemes bejelentkezni bölcsibe, oviba? Azt hallottam, hogy már sok-sok hónappal korábban el kell kezdeni érdeklődni, hogy legyen helye a gyerkőcnek.

Kép
erusverus

Boti meg a kis csörgőjét emelte a szájához, amin van egy gömbszerű elem. Na, azt próbálta bekapni. :)

Kép
erusverus

Csilla nalunk vagy2 napja ilyen nagy divat az okoltomkodes, addig csak ritkan jutotteszebe, de most egyfolytaban ragja. Remelem nem a foga...
geri79

Súly/magasság: 52kg és 156 cm. Súly jó is lenne, csak az eloszlás és a feszesség hibádzik...

Keresztelés: Bori 2 éves volt. Közvetlenül előtte minket összeadtak, római katolikus esküvő volt. Én nem vagyok megkeresztelve, párom viszont bérmálkozott is. Mégis össze lettünk adva, s Bori is keresztelve lett. Keresztszülők: 8 db, 6 pár és 2 szóló keresztanya. Köztük volt rk. és pogány is. Ez a pap nem csinált belőle gondot. Most is hozzá megyünk a nyáron Emővel. És rövid, mégis nagyon szép szertartás volt!

Kendővel minket is sokszor megnéznek, megszólítanak, kedvencem: nem fullad meg? Még ha azt kérdeznék: nincs-e melege? (Ritkán ilyen kérdés is van.) Ja, és imád kendőzni, mégis eljött az ideje, hogy a kezemből gyakorta kéretőzik le az ágyikójába, ilyenkor szívesen nézelődik. Már felfedezte a kezét, tök édesen nézi.

Emő is öklöt dugdos a szájába és kissé nyálzik, s a cicit sokszor elengedi, helyette öklöt akar rágni. :( Ja, és éles sikítással ébred meg - most is, úgyhogy rohanok, bocsi.
ktc

Boti meg sokszor nekiáll "beszélgetni" és nézelődni evés közben. És várja, hogy válaszoljak. :) Olyan édes!

Én 55 kg-mal kezdtem a terhességet, ami nálam már kevésnek számít, mert a magasságom 178 cm körül van. A terhesség végére 72 kg voltam, ami pár nappal a szülés előtt 69-70 ment le, most pedig 63 körül mozog. Ez nekem pont megfelel, csak kicsit lityeg-lötyög mindenem... Pilates, pilates, pilates... egyszer tán az is lesz! Hmm... Meg bicaj... Jaj, de hiányzik!

Kép
erusverus

Szóval szülés előtt 69-70 kg körül volt a súlyom. Ezt akartam írni...

Kép
erusverus

Tesó: tegnap voltam végre a 6 hetes kontrollon (kicsit megkésve, de műtötték a dokit, aztán meg a vulkán miatt kinnragadt nagy ámerikában), fél évet kell min. várni a következőig. A szopi miatt szeretnék 1 évet várni, de nem feltétlenül többet.

Felvettem, bukott picit. Aztán szopi, elengedés, ordítás, büfi, megnyugvás, megint sikítás, végül kicsi bukás. Most elvan büfipózban. Hogy mi lelhette? :?: :shock:

Erusverus, Pilatesre én is nagyon vágyom már, csak még nem tudom beilleszteni a napjaimba...
ktc

Móni! Boldog neved napját!
ktc

Jaja, Katica, nekem is ez a bajom, mert szerettem eljárni az edzőterembe, bár vettem itthonra könyvet, de egyedül sose volt az igazi, nem volt elég hatékony, meg aztán nehezen is vettem rá magam. Nekem kellett az edző szövegelése is hozzá. :) Jó lenne találni egy olyan helyet, ahova Botit is magammal vihetem, netalán ő is mozogna valamit (velem; vagy ez gáz egy fiú esetében? Nekem nem lenne az, de neki? Nem tudom...).

Kép
erusverus

Botit teljesen kiütötte ez a borús idő. Alszik. Na, majd este biztos kukorékol. :) Közben hívott anyósom, hogy megyünk-é sétálni, mert akkor átjönne. Mondtam, nem, mert Boti alszik, és mindjárt esik is az eső. Így nem jön. Háh! :) Olyan ciki, mert férjemmel úgy beszéltük meg, hogy csak akkor jön át az anyukája, ha ő is itthon van. (amúgy anyósom nem szegedi, csak most itt van az anyukájánál)

Kép
erusverus

Nóri! Így már értem. :lol: Fincsi lehetett a nyakon hányás... Nekem most az a szokása, hogy saját magát hányja arcon. :roll: Pfff. Kiköpi a cicit és mielőtt fel tudnám tenni büfizni felfelé bukik egy jó nagyot, ami ugye a gravitációnak köszönhetően mind az arcocskájában, orrában és néha a szemében landol :shock:

Nekem büfi után szokott ordítani. Leteszem hasra cumi a szájába és megnyugszik. Nem tom mi lehet az oka.

bellerreni
Eger

Erusverus, nekem itt már most be kellett íratnom a nagyot oviba. Tehát egy évvel előbb. A bölcsit is úgy tudom érdemes időben elkezdeni kajtatni. De ha akarod megkérdezem Neked, mert ismerősünk most intézi a dolgokat, hogy ők mikor íratták be a csajt.

dalika

Judit, nagyon jól jönne, ha megkérdeznéd. Előre is köszönöm!!!

Kép
erusverus

Uzsi: Kenőmájasos kenyér egy üveg cseresznyebefőttel. Nem értem amúgy mitől fogyok...

bellerreni
Eger

"Gyermekeitek nem a ti gyermekeitek.
Ők az Élet önmaga iránti vágyakozásának fiai és leányai.
Általatok érkeznek, de nem belőletek.
És bár véletek vannak, nem birtokaitok.
Adhattok nekik szeretetet, de gondolataitokat nem adhatjátok.
Mert nekik saját gondolataik vannak.

Testüknek adhattok otthont, de lelküknek nem.
Mert az ő lelkük a holnap házában lakik, ahová ti nem látogathattok el, még álmaitokban sem.
Próbálhattok olyanná lenni, mint ők, de ne próbáljátok őket olyanná tenni, mint ti vagytok.
Mert az élet sem visszafelé nem halad, sem a tegnapban meg nem reked.
Ti vagytok az íj, melyről gyermekeitek eleven nyílként röppennek el.
Az íjász látja a célt a végtelenség útján, és ő feszít meg benneteket minden erejével, hogy nyilai sebesen és messzire szálljanak.
Legyen az íjász kezének hajlítása a ti örömetek forrása;
Mert Ő egyként szereti a repülő nyilat és az íjat, amely mozdulatlan."

Nekem tetszik...

dalika

Azt a mindenit, Nóri! De vagány helyre mentek! Én is akarok!!!

Kép
erusverus

Judit, tényleg mélyenszántó gondolatokról szól ez az idézet, elgondolkodtató és megfontolandó. :) Ám mostanában olvastam egy könyvet, melyben arról ír a szerző, hogy akarva-akaratlanul is mekkora hatással vagy a gyermekedre, és micsoda veszélyekbe sodorhatod őt... Ez így tán keményen hangzik, mindenesetre érdekes és szintén elgondolkodtató olvasmány (és, gondolom sejthető: nem annyira romantikus, mint az általad idézett gondolatok). Ha valakit érdekel: Eric Berne: Sorskönyv. Az emberi játszmák folytatása.

Kép
erusverus

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk, mig a lánykám alszik, fiam játszik.

Tegnap mérlegeltünk: 6750 gr, 64 cm

Kilok:
62-vel lettem terhes, 74-el mentem szülni, 66 kg-val jöttem haza, most is annyi vagyok.
KÉne nekem is vmit mozognom, mert a hátam teljesen kész van. Engem is rendbe tett a csontkovács, de ő is mondta h muszáj lenne mozogni vmit.
Mindehhez 171 cm vagyok.

Szerintem is pap függ a keresztelés. Párom g.k. én ref, Regi g.k.
Itt Budakeszin nem lehetett keresztelő, mert a keresztszülőknek nem volt egyházi esküvője (keresztanyának már az előző házaságnál volt, ugyi kettő nem lehet). Budaörsön meg simán megkeresztelte a pap, és nem volt feltétel a keresztszülőknek az egyházi esküvő.

Zarja!
Máté baba is nagyon nyugodt. Délelőtt apának segitettünk az irodában. Máté a hordozóban játszott, dumált, aludt.
Csak ha vmi nagyon nagy katasztrofa van szokott sírni. Vmelyik este ugy üvöltött, hogy már lilult a feje, aztán apa betette a kiságyba kettőt pislogott és már aludt is. Fáradt lehetett, vagy zavarta már a nyüzsgés.

Móni!
BOLDOG NÉVNAPOT
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bchris 2010.05.04 15:00-kor.

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris

Anyós!

Hát nálunk sem egy szent. Van hogy kijön hozzánk (szerencsére csak akkor tud, ha vki hozza. Vezetni nem tud, busz meg nem jár erre) és még a kezébe sem veszi a legkisebb unokáját.
Azt hogy hozzon nekünk vmit meg eszébe sem jut.

Nálunk is az a szokás, hogy a keresztszülö füllbevalót, vagy vmi aranyat vesz.

Nóri!
Szerda nekünk nem jó a "gátra". :(

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris

Csajok! Az embőc vasárnap lesz 34 éves. Segítsetek mit találjak ki neki. Sütni főzni totál felesleges, mert az anyja úgyis megcsinál mindent és ugye oda kötelező elmenni, hogy felköszönthesse a kics fiát úgyhogy az kilőve. A ruha az elcsépelt. Az, hogy magamat átkötöm piros szalaggal ok, de még mellé kellene valami. :roll: Valakinek valami ötlet?

bellerreni
Eger

Reni!

Én ilyet adtam apának apák napjára régebben. Még most is kint van az irodájában:
http://brendon.hu/Products/ViewDetails/ ... e&store=32

(bár eléggé kva drága lett azóta, akkor csak 3eFt volt)

Esetleg valami macsós illatszer, egy új szupi borotva. Ha van valami hobbija, akkor azzal kapcsolatban.

De mint régen említetted, a Te nusid mindig jó volt neki, szóval még egy doboz keksznek is örülne! :lol:

Esetleg fizesd be talpmasszázsra-pedikűrre. A pasik imádják, ha buzerálják őket!
Vendég

Ja és ugyan nem anyós téma, de már olvastam olyat, akinél gond volt a pasi hozzáállásával is. Na nálunk ugye apa rabszolgahajcsár. Elvárja, hogy élére legyen állítva a lakás és kaja legyen meg kussoljak a sarokban. Ehhez képest viszont amit a gyerekkel csinálok, az úgy van jól, ahogy van. Az szentírás. Ha én nem adok cumit, akkor nem adUNK cumit. Ha hordozunk, akkor az a jó. Ha homeós golyó kapnak, abban hisz, mint a messiásban. Ha azt mondom, hogy 6hónapos korig nem etetek, akkor nem kap mást. Kész, pont. Ha azt mondom, hogy anyuka (övé, nem enyém) túl sok édességet töm a gyerekbe, legközelebb, amikor vacsi helyett előveszi a csokit, úgy leüvölti anyukát, mint a szél.
Múltkor meg hallgattam, ahogy egy miskolci ismerőssel beszél, akiknek beteg a babája. Azt mondta, hogy ha bármi van, szóljanak, mert "a feleségemnek nagyon jó kapcsolatai vannak, megtalálta a legjobb gyerekorvost és minden gyerekkel kapcsolatos témában nagyon profi!" :shock: Dagadt a mellem rendesen. Még akkor is, ha hozzátette, hogy "persze, mert egész nap a szgép előtt ülsz"!!! :lol: :lol:
Vendég

Reni, az én férjem is májusi. :) Le akartam írni a fórumban, hogy mi lesz a meglepi ajándéka, aztán rájöttem, hogy az nem jó, mert bármikor elolvashatja... :) Megírom priviben! ;) Egyébként nálunk nagyon jól működik az a megoldás, hogy nem veszünk a másiknak ajándékot, hanem, most, hogy Boti már itt van velünk, neki veszünk valamit közösen, egymásnak, neki, a kisfiúnknak. Érted! :) Illetve karácsonykor például meghívtuk egymást színházba, így két előadásra is elmentünk. Tudom, a meglepetés az azért mégis más, így ilyen alkalmakkor, mint ez a szülinap, hogy kereken 30 éves lesz a drágám, kap egy megbeszélt ajándékot, hogy tutira örüljön. Ez nem más most mint egy képregény, mert imádja, és ő kérte, hogy azt vegyem, ha már mindenképpen venni akarok neki valamit. :) + Kap egy apró meglepit is.

Kép
erusverus

Boldog nevnapot Moni!
geri79

Az én uram is májusi:)

Na eruserus, aztat mondták, hogy kb egy évvel előbb érdemes beíratni a csöppet. De van aki már akkor beíratja bölcsibe, amikor megszületik :shock: Állítólag elég kevés a hely, úgyhogy érdemes időben kapcsolni.

dalika

igen, én is így tudom, hogy egy évvel előbb fel kell vetetni magatokat várólistára. :shock: :shock: :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Hahó!

Ma voltunk bent a mhelyemen, körbehordoztam az ivadékot, mint a véres kardot, mindenki el volt olvadva tőle :) Jól elfáradt, és egész jó volt, csak a kaja miatt sírt egy kicsit.

Előtte meg utána voltunk a parkban sétálni, úgyhogy most alszik, mint akit agyonütöttek. Csak félek, hogy így éjszaka mennyi alvás lesz...

Keresztelő: mi a zurammal együtt rk-k vagyunk, és volt templomi esküvőnk, bár csak keresztelve vagyunk, az egyéb szentségeket (első áldozás, bérmálás) kihagytuk :oops: A keresztapja az öcsém lesz, hasonlóan csak keresztelve. A férjem húga a keresztanya, de ő még megkeresztelve sincs :oops: Igaz, paptól függ, ki mennyire rugalmas. Nálunk az atya jó fej, de ebben eléggé maradi, szóval nem itt lesz a keresztelő, hanem a Bakáts téren, ahova a minap az anyósom elment 'befizetni az egyházi adót', és by-the-way megemlítette, hogy az egyik keresztszülő nincs megkeresztelve... Hát, mit ne mondjak, nem problémáztak :)

Még nem tom, mikor lesz, sztem várunk nyárig, még nem beszéltük meg. Lehetett volna még az esküvőnk egy éves évfordulóján, május 23, de arról már lecsúsztunk.

Amúgy én az esküvő környékén jártam életemben először rendesen templomba vasárnaponként, aztán a terhesség alatt elmaradoztam, de most járok minden vasárnap, jót tesz a lelkemnek. Anyukám is eljön, de a Zapa nem, hülyeségnek tartja...

Gondolkozom rajta, hogy így felnőtt fejjel első áldozzak meg bérmáljak, de még nem néztem utána, mi kell ahhoz.

Ja, és jó ajándékötlet férfiembernek az alábbi élményautózás a Hungaroringen, nálunk a Zapa azt kapta karácsonyra:
http://www.racingsystem.hu/hu/szolgaltatasok/elmenyautozas/

boruska

Anita: hogy vagytok? Meggyógyultatok? Használod a MT-t?
Nagyon guszta volt a fotó a múltkor a kajáról. Engem érdekel a recept, csak akkor elfelejtettem reagálni :oops:
zuzmooo

anyám ma megnézte, szerinte is fog, alul középen tán kettő egyszerre... :shock: :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Anita!

Engem is érdekel a kaja! Meg Te is, hol vagy?

Edit!

Előtte pár nappal fehér csík van az ínyén. Alsó kettő általában egyszerre jön ki!
Vendég

dalika: Olyasmi a névadó, mint a keresztelő, csak az anyakönyvi hivatalban csinálják. Szoci szokás volt, de mi nem szeretnénk keresztelőt és ezt lehetne helyette.

reni: Valami kép mondjuk egy bögrére amin ti vagytok? Csak lehet hogy már kicsit késő, de szerintem nem rossz ötlet. DM-ben és rossmannban is csinálnak.

erusverus: Én tavaly töltöttem a 30-at és apától egy c und a-s kismamis felsőt kaptam (baba tappancsosat). Igazából a gyerek volt az ajándékom.

Bölcsi: Mi már várólistán vagyunk április eleje óta. Akkor felvették Barbus adatait és ráírattam a papírra, hogy jövő szeptemberben vinném. Remélem tudom is, bár biztatott a vezető helyettes, itt sok bölcsi-ovi van.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki!

Békáson tuti felveszik. Olyan kevés a gyerek, mert magas az átlagéletkor. Nekünk a III. kerben a Flórián téren van egy panelünk. Ott van a Laci cége és az üzlettársa oda jelentette be a gyerekeket. Van egy 3,5 éves kisfiú, aki oviba menne, meg egy 1éves 3hós kislány, aki szeptemberben bölcsibe. Ők ugyan Surányban laknak, ott se ovi, se semmi. Szentendrén elutasították őket és a III. ker többi részén is, de mondták, írassa Békásra őket, mert ott rengeteg a hely. (ugye valami jó volt a szoci lakótelep tervezésben, hogy egy lakást két gyerekkel terveztek és annyi bölcsi, ovi és iskola is épült a környéken!
Vendég

Surány... Oda jártunk nyaralni gyerekkoromban. Nagyon szerettem. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?