Edit!
Tenyleg lehet mar fog, teved a vedono.
Kristofnak is 2 foga jott egyszerre negy honaposan, majd szinte egybol a kovetkezo ketto. A fogzas nem egy napig tart, az a kemeny idoszak, mielott kivagja az inyt. Tehat mi csak akkor latjuk meg a nyug okat, ha mar kibujik, addigra a gyerek mar tul van a nehezen. A neheze tarthat egy hetig, de tovabb is, az is lehet, hogy elkezdodik, majd leall. A kibujas elott par nappal mar volt durva voros duzzanat az inyen, majd elfeheredes csikban, szinte mar atlatszott az inye, annyira elvekonyodott. Ha ilyet latsz, akkor mar nem sok van.
Nah, erre en is csak a tobbedik fognal jottem ra, mert semmilyen tunet nem volt. Csak egyik reggel ket fogtetot talaltam a gyerek szajaban.
Epp azelott par nappal kezdett hasra fordulni, azt hittem, hogy par het mulva ma egyetemre is felvetelizni fog, ugy meglodult a fejlodese.
Es ha ilyen koran fogzik, akkor arra is lehet szamitani, hogy a tobbi is jon majd sorban. Kristofnak mar honapok ota 16 foga van, mindenki meglepodott, hogy egy evesen mar komplett fogsora volt.
Ugye meg negy ragot varunk, azok azota sem jelentkeznek.
Jah, Kristofnal a fogzas egyertelmuu jele mindig a patakban folyo nyal es az orrfolyas volt.
En 178 cm vagyok atlagolva a mereseket (mertek mar 179nek es 177nek is az elmult fel evben, szoval ez orok titok marad) es jelenleg 70 kg kereken. Teherbeeseskor voltam 63, utana 62, szulni mentem 78 kiloval, lement 7, visszajott 1,5, azota lement 2,5.
65 a cel a fogyoval. Ugy meg nem vagyok gebe, csak kicsit vekony. Bar ahhoz baromira el kell kezdenem rendszeresen erositeni is, hogy formas is legyek.
Dieta: mivel orulok, ha egy menut fozok es nem akarok kulon sokat kolteni a kajamra, igy kb azt eszem, mint a tobbiek.
Reggelre vagy gyumolcs, vagy egy kis joghurt, esetleg egy vekony szelet kenyer sok zoldseggel, sajttal, felvagottal. utobbi esetben ebedig semmi, elobbieknel viszont ebed es reggeli kozott ragcsalok meg almat, vagy narancsot. Hozzateszem, hogy hajnalban a cukros tejeskavem megmaradt, arrol nem mondanek le akkor sem, ha 120 kg lennek...
Ebedre igyekszem nem hortobagyi palacsintat kesziteni makos gubaval...
Husleves (sok le, sok zoldseg, keves teszta, fott hust en nem eszek alapban sem), zoldsegleves, bableves (inkabb csak a leve), kb akarmilyen leves johet, altalaban ezzel megelegszem, ha nincs leves, akkor igyekszem zoldsegeset fozni, fozeleket, ilyesmit. Krumplis tesztat, ehhez hasonlokat inkabb most nem. De ha az lenne csak, akkor azt ennek, de nem sokat. Vasarnap pl az anyaektol hozott toltottkaposztat ettem, igaz, hogy keveset, viszont egy jo nagy adag ecetes (edesitoszeres) ceklat lenyomattam hozza. Jah, igen, mert erre es minden egyeb savanyusagra, uborkara, jegsalatara nagyon ra vagyok kattanva mar jo ideje. Ezekbol eszem boven.
Uzsira vagy joghurtot, vagy gyumolcsot eszek. Vacsorara szinten, de van, hogy semmit. De ha eppen ehes vagyok, akkor sajtot, virslit, parizsit ragok el magaban, kenyer nelkul.
Es rengeteget iszom. Asvanyvizet, csapvizet, ha kivanom, akkor gyumilevet, vagy egy-egy pohar szorpot par naponta (a szorprol nem nehez lemondanom, mert a Piroskan kivul mast nem igazan iszok meg).
Hat ennyi az en dietam.
Jah, viszont most vettem egy Rubint Rekas magazint, amiben egy harminc napos program van. A programot nem kovetem, de baromi jo receptek vannak benne, amit siman meglehet fozni akar ferjuramnak is.