Új privát üzeneted érkezett!

a kórházi szobatársamnak 1 db foggal született a kislánya
és most hallottam egy kisfiúról, aki 2,5 hónaposan simán pörög-forog hasról hátra, hátról hasra

Kattkat

Kép
kattkat

SAjna nem tudok okosat mondani Neked... de tudom milyen rossz ez az érzés mikor csinálnál valamit, de nem tudod mit... Kitartás!

dalika

Jó éjszakát mindenkinek és most megyek. Legalább éjfélig vasalni fogok az tuti :(

dalika

Edit: sajnálom, hogy "elromlott" a babád :( Csak azt tudom mondani, hogy kitartás! Gondolom sokkal nehezebb, mikor egy addig "jó" baba nyűgössé válik. Nálunk pont fordítva van: a sok kínlódós nap között kincset ér egy-egy nyugis nap (inkább óra) :) Férjed hogy van?
zuzmooo

Edit! A védőnődnek üzenem,h Lucának pont 2foga volt 4hósan!
Vendég

Sziasztok!
csak egy gyors hozzaszolas erejeig!
Edit! Szabolcsomnak mar kijott az elso foga sarka 2 honaposan es 3 hetesen, ma meg kibujt a masik also foga sarka is. en is majd dobtam egy hatast. a lanyomnak is viszonylag koran jott, 4 honapos kora elott egyszerre 4, egy eves korara kijott 16, majd 11 honapig semmi. a dokinenink mondta, hogy szabolcsnak is koran fog jonni, de hogy mar 3 honaposan tokmagoljon...
szerencse nem nyugos, csak az oklet akarja allandoan megenni.(kopogjam le en a lanyommal is megusztam a fogzas mizeriat).

Sajnos Szabolcsnak eleg durva atopias dermatitisze van, az egesz testere kiterjedt, 50000doki es krem utan vegre megtalaltuk az igazit, dietaval es sztereoidos krem meg antihisztaminum nelkul majdhogynem teljesen helyrejott.
olvastam, vagyunk meg egy paran par pottyel, van meg valakinek annyira durva, hogy egesz testre kiterjedo(remelem nincs...)?

hozzatapihoz akartam en is irni, hogy "mindenki maskepp csinalja". en a lanyomat 5es felhosan kezdtem, repat, petrezselymet es krumplit foztem ossze, tehat zoldseget es hust joval hamarabb evett, mint gyumolcsot.(az ok egyszeru: olyan gyereket mar lattam, aki gyumolcsel kezdett es utalja a zoldseget, de olyat meg nem, aki zoldseggel kezdett es utalja a gyumolcsot. ) szerencsere joslatom bevallt es a lanyom mai napig imadja ugya repat, mint az almat vagy barmit(csokit is...). es en kb 3 alkalommal mixeltem neki ossze(mikor a hust kezdtem vezetni, szinten 6 hos kora elott, pipimellet), azelott is es azutan is villaval osszetortem oszt jol van.(tehat meg az elso falatokat is villaval osszetorten kapta). mondjuk oda is vagta "anya mi a sz@r ez", de simman ette, csak minnel tobbet kuldjek feleje kanalpostan. azt hozzateszem, hogy mozgas, fogzas, beszed, szobatisztasag es mindenteren mindig joval elobb volt mint kortarsai(most 2 eves, es pl mar csak aludni van pelus, stb). szegeny szabolcsnak fajhat is a feje, allandoan hasonlitom oket, pl csilla 2esfel hetesen mindket iranyba simman fordult, szabolcs meg inkabb az anyagyerefordits cimu notat adja elo(parszor bemutatta, hogy tud hasrol-hatra, de megunta es inkabb muzsikal, az hatasosabb).

joejt!(ebredesmenteset!)
csisza

Nekem még ébren mind2. Legalább apa eldobozolta a gyerekszobát. Na jó, csak a játékokat... De legalább előkerült a kedvenc babamelegítőm a legók közül. :x Épp jókor, mert még pont rá tudom adni Noémire. Talán egy kicsit meleg van hozzá! :roll:

A hajam egy merő zsír, dagadt vagyok... Bea, majd írd meg, mit eszel, meg mit nem!!! Majd ha leszokott rólam a gyerek és is csatlakozom! :lol:
Vendég

Norcmorc!
mi is akkor koltoztunk, mikor Csilla masfel eves volt es mar javaban terhes voltam rosszulletekkel megfuszerezve.(akkor lett kesz a hazunk)
kitartast! en oszinten csak a rengeteg segitseggel eltem tul, ugy idegileg mint fizikailag.
csisza

Jajjj, de optimisták vagytok! Még hogy 15 év múlva beszélnek vissza a kuskamaszaink???
Juci, az én 7 éves lányom úgy oszt minket, hogy hallgatni alig bírjuk :P Ugyhogy totál igaz ez a kis gyerek kis gond...

Nóri! Mi is költöztünk 2 picivel (1-3 évesek voltak) egyszer albérletbe, ameddig épült a házunk, utána meg a házunkba 1 év múlva. Mikor a házunkba költöztünk egész nap pakoltam, pörögtem, másnapmeg egész nap hánytam, úgy elfáradtam, ki sem tudtam kelni az ágyból.Megértelek.

Edit! Ádám azt csinálja, hogy szív egyet cicin, elengedi, nyűglődik, szív egyet rángatja a fejét nyűglődik, büfi, vissza, elölről. Sztem a hasa. Attól, hogy van kakija és eszik almát még fájhat a hasa. Meg ezt a frontot utálják.

Szintus:Klassz a rucid és szép vagy!

Reni:Húha

Most azonnal írja meg mindenki hány kg és hány cm! Én sem tudok fogyni ameddig szoptatok. De ha ez most is 3 év lesz? Jajjj

Belém se beszéljetek több gyereket, Apa így is csak kettőt akart. Van is kettő, kétszer :P

Na jó éjt!!

Móni
kokonya

Jó reggelt csajok! Este 11 utánig vasaltam, 4kor keltett az éhes ébresztőm. Alig látok ki a lukom :shock:

Kokonya Móni, BOLDOG NÉVNAPOT! És akkor a kérdésedre válaszolva, én 172 cm vagyok és 69 kg :oops: :oops: :oops:

Bea, a fogyimenüre én is kíváncsi vagyok!!

dalika

Enyim méretek: 156 cm és most 70 kiló vagyok. A versenysúlyom 56 kiló volt, sosem voltam sovány. 74 kilóval lettem terhes és ennyivel is mentem szülni. Nekem a cukros diéta válik be, csak nehezen megy.
vicky79
Budapest III. kerület

179cm és 65kg, 70el lettem terhes. a mai éccaka jobb volt.
sztem nem a hasa, akkor tekereg a sírás mellé...és most nem.

Edit

Kép
ézsóné

Nóri Mi is költöztünk 3 gyerekkel. Csakhogy kicsi albérletből nagy házba. A két nagyobbat egyik barátnőm felügyelte (6 és 4 évesen), a legkisebbet az albérleti szomszédasszony (1 évesen), mert az még kéznél kellett legyen, szopott.
Na, én verem a mezőnyt súlyban :twisted: . Szülés óta még szedtem is fel, most 95 kg és ehhez 179 cm. Bálna :evil: . 75 kg szeretnék lenni :cry: :cry: !!!

Kokonya Móni Ha ma tartod: Isten éltessen! A mi 8 éves lányunk is pöröl, zsörtölődik, kioszt, számonkér, ajtót csapkod. A 13 éves kis(?)kamasz fiam nem meri... :shock: Na, több babát én se. Apa nálunk is 2-re gondolt. A 3.-nál már azt mondta, sok lesz. A 4. már igazán létszámon felüli ajándék :lol: . De az egész család imádja, dédelgeti.
pammut

télleg kokonya, bódóg névnapot!! 8) :lol: :) :D :P

Edit

Kép
ézsóné

Jó reggelt!

Móni! Boldog névnapot!

Én 165 cm vagyok és 60,5 kg. Valószínűleg nekem erős lehet a csontom vagy nem tudom, mert ugyanilyen magas barátnőm csak 60 kg és majd kétszer akkora, mint én :roll: Csak egy kicsit jó lenne, ha valahogy torna nélkül feszesebb lennék. Álom álom, szép álom :oops: Lehet, hogy szarok én a sérvre és tornázok. Anyukám a lelkemre kötötte, hogy 58 kg alá ne menjek, mert így is piszkafa vagyok. Hát az anyukák néha azért túloznak :P

Én vasat kapok be néha, amikor eszembe jut. Még ami maradt a várandósságról meg szedtem c vitamint, csak azt a gyomrom miatt egy kicsit abbahagytam, mert savat csinál.

Az én kisfiam nem akar visszaaludni a hajnali szopi után. Vagyis lehet, hogy ő alszik, de morog, nyög és mi nem tudunk tőle aludni. Az ő szeme csukva van. Ezt csinálja már egy jó pár napja.

bellerreni
Eger

Edit! Miért nem próbálod meg mondjuk a borostyán nyakláncot a gyereknek. Állítólag fogzásra nagyon jó. Ha a foga a baj hátha megjavul :wink:

bellerreni
Eger

áááá
egítség!!

edit:nálunk ugyanez van!!!
remélem valamelyikünk rájön mi a ... mert én minden nap kikészülök
napközben folyamatosan sír, alíg alszik és az evéssel hadilábon állunk.de azért eszik
de van hogy nem tudom etetni, annyira sír.
és sír
és sír.
de ilyen még 2 hetes korában sem volt
ha fölkel akkor sem mosolyog mint régen, hanem sír
ha megfeszülünk hárman és 1000rel vigyorgunk, akkor nevet egyet...

zsó
Kép
pcd1985

Kokonya Móni: Boldog névnapot!

Bulcsú nap is van :) Eszter, mikor fogjátok tartani?
zuzmooo

Hali!

Boldog névnapot Móni!

Mán megint: én itt olvasok, a fiúk meg durmolnak a hátam mögött.

Tegnap megjártuk az Alapítványt (újabb pályázatot írunk, haaaaj), míg mi beszéltük a stratégiát, Bulcsú a háttérben játszott. Egy 3 gyermekes apuka elsóhajtotta magát: ők háromszor ugrottak neki, de ilyen csöndes nyugodt babát nem sikerült összehozni. Kétgyermekes anyuka: hát ő többször nem mert nekiugrani, mert így is szétgyalulta az idegeit a 2 fiú.
3 gyermekes anyuka: na nekik sikerült ilyen baba. Igaz nem elsőre harmadszorra.
Otthon halálba pusziltam érte és nagyon büszke vagyok rá.
Tényleg nem tudom eldönteni, hogy ilyen a természete, vagy mi csinálunk valamit k*rva jól. :shock:

Utána: könyvtár. Ott is el voltak olvadva, hogy milyen nyugis baba.

Aztán átmentem a 4 fias barátnőhöz (kicsit tartottam, hogy darabokra szedik Bulcsút a fiúk) de csak a Zsuzsa volt belegajdulva. Bár megsúgta, aggódik: nem jött meg. :lol: :lol: :lol: Szívás. Ő is el volt ájulva, hogy neki a 4-ből egy se volt ilyen nyugis.

Szal elégedett napot zártam.

De tényleg nem tudom... Jó dolgomban már elkezdtem aggódni: Normális ez???

:lol: :lol: :lol: Liba!

Mára is aktív napot terveztem, így ébresztem a skacokat!

Zuzmoo: de ha véletlenül sír, akkor olyan tanácstalan vagyok, hogy mit csináljak, csak állok tétován ám mindenki azt várja tőlem (!!!) hogy nyugtassam meg mert majd én!!! tudom a megoldást. Ááááh, el vagyok kényeztetve.

NÉvnap: június 4-én tartjuk, olyan szép sorminta (lett volna)
3.18: Zsolti szülinapja 4.10 Zsolt névnapja
4.15: Eszter szülinapja 5.24 Eszter névnapja
6.4 Bulcsú névnapja

És milyen szép lett volna, ha bevárja a februárt. Mint egy ölelkező rím féleség. De belerondított a családi sormintába :lol: :lol: :lol: :lol:

zarja

télleg, boldog névnapot Bulcsú babának is!!!

nálunk azért nem annyira vészes a helyzet, mint nálatok Zsó! nálunk vigyorog, meg minden, csak kaja közben nyűgi, meg ha nem vagyok az orra előtt. akkor egyből nyafizik és hív, nem jó senki más, csak a zanyuuuuuuuu...meg annyi, hogy éjjel nem alszik olyan nyugodtan, mint szokott. :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Móni, boldog névnapot ill. Bulcsinak is, ha ma tartjátok Eszter :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Edit, ez az anyásság az igazi szeparációs szorongás időszakában csak fokozódni fog :?

KépKép

KépKép
beneildi

Zsolti punkot akar a Bulcsúból. Hrrr. Szerintem meg ember legyen, úgyis meglesz az akkori őrület.

Zuzmoo: hát egyszer kötötte fel Zsolti úgy, hogy szó szerint ráerőszakoltam (igaz, az is benne, volt, hogy unatkozott), azóta… ha 3-asban megyünk el valahova, folyik a vita, hogy ki kösse fel a gyereket (ha ezt valaki hallaná: Ééén akarom felkötni a gyereket!!! Nem én! :D )

Persze, ha Bulcsúval megyek velem se udvariasak. Viszont én meg ármány vagyok: mivel kendővel nem vagyunk egy megszokott látvány, míg el vannak ájulva,
1, hogy milyen édes
2, hogy kínozza azt a gyereket
addig én szép lassan előrébb sasszolok (jogom jogos tudatában :D )
Mondjuk, ha arra várnék, hogy majd üvölt, és előre engednek, akkor jó sokáig kéne várni.
Jaj, volt egy édes sztori: barátnővel csatangoltunk és sopingoltunk a városban (persze Bulcsú az ölemben) mikor a kreatív boltban elkezdett üvölteni (már határeset volt a kajaidő) de hát én még válogattam a szalagok között, így addig ráztam a seggét, míg bealudt. Annyira, hogy 2 óra múlva már én ébresztettem aggódva. Basszus, az éhségtől üvöltött a boltban, liba anyja, meg bealtatta!

Vitamin: nagyon neglizsent vagyok. Szégyen: még Bulcsú vitaminját is el szoktam felejteni.

Bulcsú: nyomatja az ökölrágást: izé apja aggódik, mert szerinte mélytorok technikával csinálja! És folyik minden irányból. Ha nem bukik véletlenül akkor nyálzik. Az ember tényleg vizi emlős, mert sosincs olyan pillanat, hogy száraz lenne teljesen Bulcsú.

Súly: 156 cm 66 kiló. 60-nal indultam neki, szülés után ennyi maradt. Utálom, mert szétrepednek a gatyák rajtam. Persze olyan parasztosan csak seggre híztam.

Tesóbaba: két napja elkezdtem álmodozni róla. Hogy milyen jó volt várandósnak lenni. Vessetek meg, de én nagyon élveztem és szerettem. Jaj, mikor leszek már újra legálisan bálna!

Jah, még egy: Dalika: kitaláltuk a keresztelő időpontját, a keresztapa egy punkbanda gitárosa lenne talpig varrva és csörgővel. Azon röhögtünk, hogy ugye azt mondtátok, hogy a keresztszülők feladata az ékszer ajándékozása a keresztgyermeknek: nehogy eszébe jusson, mert a végén beállít egy piercinggel.

Már nagyon vágyom egy rockkoncertre. Nyáron letesszük aludni 8-kor, mire hazaérünk épp kelni fog enni. Csak én leszek mosott sz*r az éjszakázástól.

zarja

na voltunk a védőnőnél, és azt mondta váltsunk tápot-hát igen, mi most kezdjük ezt az agyrémet, még szerencse, hogy tudok neki tejet adni, hogy könnyebb legyen..
bár gondolom az idegtől, meg hogy volt aolyan nap h, nem tudtam enni, mert a gyerek non stop bőgött, már nem sok tejem van, de még próbálkozom, jó lenne valami jó táp.
csak ugye a doki nem minden nap rendel kismaroson, ki kell nyomozni, hol rendel, elmenni, föliratni, és beszerezni, elötte megvárni apámat, aki éjjel dolgozott, és a délelőttjét ezzel fogja elpöcsölni...

zsó
Kép
pcd1985

Edit!
Tenyleg lehet mar fog, teved a vedono.
Kristofnak is 2 foga jott egyszerre negy honaposan, majd szinte egybol a kovetkezo ketto. A fogzas nem egy napig tart, az a kemeny idoszak, mielott kivagja az inyt. Tehat mi csak akkor latjuk meg a nyug okat, ha mar kibujik, addigra a gyerek mar tul van a nehezen. A neheze tarthat egy hetig, de tovabb is, az is lehet, hogy elkezdodik, majd leall. A kibujas elott par nappal mar volt durva voros duzzanat az inyen, majd elfeheredes csikban, szinte mar atlatszott az inye, annyira elvekonyodott. Ha ilyet latsz, akkor mar nem sok van.
Nah, erre en is csak a tobbedik fognal jottem ra, mert semmilyen tunet nem volt. Csak egyik reggel ket fogtetot talaltam a gyerek szajaban.
Epp azelott par nappal kezdett hasra fordulni, azt hittem, hogy par het mulva ma egyetemre is felvetelizni fog, ugy meglodult a fejlodese. :lol:
Es ha ilyen koran fogzik, akkor arra is lehet szamitani, hogy a tobbi is jon majd sorban. Kristofnak mar honapok ota 16 foga van, mindenki meglepodott, hogy egy evesen mar komplett fogsora volt.
Ugye meg negy ragot varunk, azok azota sem jelentkeznek.
Jah, Kristofnal a fogzas egyertelmuu jele mindig a patakban folyo nyal es az orrfolyas volt.

En 178 cm vagyok atlagolva a mereseket (mertek mar 179nek es 177nek is az elmult fel evben, szoval ez orok titok marad) es jelenleg 70 kg kereken. Teherbeeseskor voltam 63, utana 62, szulni mentem 78 kiloval, lement 7, visszajott 1,5, azota lement 2,5.
65 a cel a fogyoval. Ugy meg nem vagyok gebe, csak kicsit vekony. Bar ahhoz baromira el kell kezdenem rendszeresen erositeni is, hogy formas is legyek.

Dieta: mivel orulok, ha egy menut fozok es nem akarok kulon sokat kolteni a kajamra, igy kb azt eszem, mint a tobbiek.
Reggelre vagy gyumolcs, vagy egy kis joghurt, esetleg egy vekony szelet kenyer sok zoldseggel, sajttal, felvagottal. utobbi esetben ebedig semmi, elobbieknel viszont ebed es reggeli kozott ragcsalok meg almat, vagy narancsot. Hozzateszem, hogy hajnalban a cukros tejeskavem megmaradt, arrol nem mondanek le akkor sem, ha 120 kg lennek...
Ebedre igyekszem nem hortobagyi palacsintat kesziteni makos gubaval...
Husleves (sok le, sok zoldseg, keves teszta, fott hust en nem eszek alapban sem), zoldsegleves, bableves (inkabb csak a leve), kb akarmilyen leves johet, altalaban ezzel megelegszem, ha nincs leves, akkor igyekszem zoldsegeset fozni, fozeleket, ilyesmit. Krumplis tesztat, ehhez hasonlokat inkabb most nem. De ha az lenne csak, akkor azt ennek, de nem sokat. Vasarnap pl az anyaektol hozott toltottkaposztat ettem, igaz, hogy keveset, viszont egy jo nagy adag ecetes (edesitoszeres) ceklat lenyomattam hozza. Jah, igen, mert erre es minden egyeb savanyusagra, uborkara, jegsalatara nagyon ra vagyok kattanva mar jo ideje. Ezekbol eszem boven.
Uzsira vagy joghurtot, vagy gyumolcsot eszek. Vacsorara szinten, de van, hogy semmit. De ha eppen ehes vagyok, akkor sajtot, virslit, parizsit ragok el magaban, kenyer nelkul.
Es rengeteget iszom. Asvanyvizet, csapvizet, ha kivanom, akkor gyumilevet, vagy egy-egy pohar szorpot par naponta (a szorprol nem nehez lemondanom, mert a Piroskan kivul mast nem igazan iszok meg).
Hat ennyi az en dietam.
Jah, viszont most vettem egy Rubint Rekas magazint, amiben egy harminc napos program van. A programot nem kovetem, de baromi jo receptek vannak benne, amit siman meglehet fozni akar ferjuramnak is.
Vendég

[quote="zarja"]Z írta:zarjasolti punkot akar a Bulcsúból. Hrrr...

Szabi is Bendéből!!!! KépKépKép
zuzmooo

Pár napja nálunk is elkezdte ezt, hogy mikor cicizik össze vissza rángatózik közben, tépi, nyújtja a mellemet minden irányba.. szerintem ilyenkor elkezd emészteni, dolgoznak a belei is, mert általában hamarosan jön a kaksi..

Hogy csináljátok, hogy kevesebb kilót nyomtok mint mikor teherbe estetek???? :shock: :shock:
Vendég

Funky Szülés után én is annyi voltam, mint terhesség előtt (ez se kevés :( ). Na, azóta meg felszedtem 4 kg-t :evil: .
pammut

nna, tudom hogy más a téma, de voltunk gysztárba és vettünk beba néven futó tápot.
bekevertem, egy adagot hogy ne érjen meglepetés.
és megkóstoltam és azt mondtam:
jaaaaa, wazzzeeee
mert amit idáíg adtam ,annak olyan ite volt mintha a műanyag kanalat oldottam volna föl a vízben
ez kifejezetten finom
és az előző szemcsés maradt 70C'on bekeverve
ez meg olyan mint a tej
és olyan, de olyan dühös vagyok, mert ezeknek a piciknek fontos a kaja, azzal kötődnek, a szopás stb, és én ezt nem tudom neki megadni, ezen b@szaxok itt két hónapja, ő meg hol a cicin, hol a tápon kínlódik, szal egyen tápot a szentem, csak az legyen finom és tápláló és nyugodjunk meg végre, és akkor nőljön a foga, és tanuljon meg hason feküdni....

zsó
Kép
pcd1985

már sírok is.... :( :( :(
amugy meg milyen egyformák a pasik:
az én párom nem punkot akar csinálni a gyerekből, hanem sátásnistát, de legalábbis Wensdayt az Adams familyből
és azon rimánkodik, hogy kék szeméhez fekete haja legyen, mint neki, és akkor majd együtt "nyomulnak" :?

persze az ő ilyesféle aggodalmai mellett- hogy sátánista lesz -é vagy sem a lányból-eltörpülnek az én gondjaim, hogy eszik e a gyerek rendesen, meg hogy tekeredik már 1 hete,nyög meg sír meg minden, a lényeg hogy fekete legyen a haja
:?

zsó
Kép
pcd1985

én mínusz 6 vagyok a szüléshez képest, de ez még mindíg plusz 20
és nem moccan.
bár mostanában sokat sétálunk, fittebb vagyok...de ennyi

zsó
Kép
pcd1985

Funky! Nekem szerintem nagyon sokat nyom a latban, hogy este 6 után már nem eszem. A doki szerint azért görcsöltem be éjjel, mert a gyomorsav fekve jön fel és azt mondta próbáljak meg lefekvés előtt 3 órával enni utoljára. Egyébként meg nappal nyomom az édességet, krumplit, tésztát, húst csupa hízlaló dolgot. De amúgy biztos vagyok benne, hogy ez alkati kérdés is.

Az én embőcöm meg már most autókereskedőnek neveli a gyereket. Leül a gép elé vele és nézik együtt a kocsikat és magyaráz neki, hogy az azért jó vétel ez meg azért... :roll:

Eszter! Én is imádtam várandósnak lenni. A végén volt már kicsit "rossz", hogy mindenki megszült már csak én nem... :oops:

Nekem is volt a múltkor egy sorbanállós sztorim: Áltam a pénztárnál és voltak előttem 3-an vagy 4-en és elkezdte a fiam a reklamációt és az egyik nő hátranézett és cuppogott, hogy mit ordít a gyerek és hallgattassam el. Hát majdnem szájba vágtam :x

bellerreni
Eger

Teljesen ki vagyok bukva anyósomra! Ha náluk vagyunk, állandóan a kezét meg az arcát fogdossa és puszilgatja és esze ágában sincs kezet mosni a kertimunka után. :twisted: Szopi után leteszem az alvó gyereket a babakocsiba, erre odamegy és amint moccan egyet a ded, már hajol is be derékig a kocsiba és jó hangosan: Nem tudsz aluuuuuudniiiiii, Bendikeeeeeeee?! Így persze hogy nem tud :twisted: A "Bendikétől" meg kiráz a hideg! :x
Nem akarom megbántani, tudom, hogy csak imádja az első unokát és babázni akar, de nagyon jó lenne leszerelni valahogy. Ja, és persze Szabira ebben nem számíthatok, nem hajlandó szólni az anyjának. :evil:
zuzmooo

Zuzmooo! Akár én is írhattam volna. Idegbajt kapok anyósomtól... Grrrrr. :x

bellerreni
Eger

Nekem nincs anyósom, viszont anyám simán kenterbe ver bármilyen anyóst...

zsó
Kép
pcd1985

Én pont azon vagyok elkeseredve, hogy én is leszek anyós és magamból kiindulva a menyeim nem nálam fogják hagyni az unokáimat... :cry:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

zsó: nekünk is a nestlés beba táp vált be. először kapott humanat, de attol szart kemény labdacsot. a mulipát nem szerette, és nem bírt kakilni. a bebat nagyon szereti, sztem ez a legjobb ízű...meg almával mellette gyönyörűen tojik a szentem...
anyósok: párom szülei meghaltak évek óta, nekem nincs ilyen gondom...viszont a szomszédban lakó nagymamája marha okos tud lenni :evil:

Edit

Kép
ézsóné

Sziasztok...

Először is Móni... Boldog Névnapot!

Nagyon sajnálom, hogy elhanyagoltalak benneteket, de nem tudom... talán, időbeosztási tréningre kellene mennem... de még arra sincs időm... :)
Rendszeresen olvaslak ám benneteket, de mire végigolvasom azt a rengeteg dolgot, amik történnek, és mire odajutok, hogy írjak egy pár sort, mindig közbejön valami, vagy felébred a kicsi, vagy hazajön apjuk... vagy csak egyszerűen nincs egy percem sem, mert elszötyögök... szóval bocsánat mindenkitől.

Velünk amúgy minden rendben, Kitti nagyon jól van, tündéri baba, bár alig-alig mosolyog... komoly, mint az apja...
Eszik rengeteget, szerencsére van tejcsi bőven... bár plussz már nincs, csak annyi, amennyit megeszik... viszont rendesen kikerekedett... meghurkásodott... 5,5 kilónál járunk, és 56 centi.
Íme...
Kép

Kép

Borostyán nyakláncot Kitti is kapott egy barátnőmtől, de azt monda, hogy használat előtt meg kell tisztítani...
Bele kell rakni egy üvegpohárba és folyatni rá vékony sugárban vizet, kb. 10-15 percig. Ahogy rezeg a víz, megtisztul. Aztán fel kell tölteni a dél nap fényénél 11:30-12:30-ig 3-4 napon át...
A kő egyébként is nyugtatóan hat a babákra, és ha magunkon hordjuk egy kis ideig, akkor még inkább.
Szóval ettől a barátnőmtől kaptam egy karláncot a szüléshez is, hogy segítsen... nem tudom, hogy az segített-e vagy sem, mindenesetre nem volt vészes... Szóval hajrá. borostyán. Bár remélem még egy darabig nem fog kelleni...
Na megyek játszószőnyeget nézni a kicsinek.
Puszi mindenkinek

Barbi

KépKép
hbarbi80

Sziasztok!

Barbi, jó látni!

Móni, Isten éltessen!

Anyós, nem vagyunk puszipajtások, de azért elvagyunk. Persze vannak hülyeségei, de azért nagyrészt békén hagy. Meg a férjemre, az ő kicsi fiacskájára egy rossz szór sem szólhatok soha, pedig lenne mit mondanom néha ... :twisted:
Anyu meg tök jó.

Kilók... el sem mondom, egy ház vagyok... :( 163 és most 70 kiló. 66 kilósan mentem férjhez, de sokkal fittebb voltam, szóval nem csak négy kiló a különbség, hanem pacni vagyok. Ja, és fénykoromban voltam 53 is, de olyan gebe nem akarnék lenni, az nekem nagyon rosszul állt. Olyan 60 körül már ellennék, de hát az még 10 kiló. Sportolok qva keményen heti 3szor, hogy a fittségmeglegyen, meg igyekszem kevesebbet enni, de a nass még így is lecsúszik :( :oops:

Zsuzsi, Eszter: az öcsém szokta punkynak hívni a gyerkőcöt, mert a babahajai nagyon hosszúak, fel lehet fésülni, és akkor nagyon punk :) De az apja meg én is elég visszafogottak vagyunk külsőben, remélem, nem tágíttatja ki a fülét, vagy csinál vmi épp akkor aktuális vsszafordíthatatlan marhaságot.... :oops:

boruska

jájj lyányok, ti kölkötök is vinnyog, ahogy nem lát Titeket???

Edit

Kép
ézsóné

Eszter,
mifelénk a keresztelőruhát veszik a keresztszülők :wink:

Csilla, erre mondja anyósom, hogy jó, hogy nekem két lányom van... de amúgy nekem Anyu is és Anyósom is betartja a játékszabályokat.
Lehet hárpia vagyok, de nálunk még a 6 éves kerilányom is figyelmezteti a renitenseket, hogy a zöld fertőtlenítős szappannal tessék kezet mosni :oops: :lol:

Hát a kilókról, meg hogy lehetsz szülés után kevesebb. Pl. ahogy Vicky és én is a cukros diétával. Szar ügy de tényleg hatásos.

Én eddig sose írtam le, mert nem vagyok büszke rá, de csak a példa kedvéért, meg okulásért esetleg a hízásra hajlamosaknak.

Én 170 cm vagyok. Nehéz csontokkal, igen csak erős testalkattal. Én fénykoromban, amikor sportoltam vagy később konditerembe jártam heti 6x voltam 66 kiló, úgy hogy a bordáim kilátszottak. Amikor elkezdtem dolgozni, a mozgás hiány és a rendszertelen táplálkozás 75 kg-ra hízlalt. Ez még elment, nem volt vészes. A nászút és a boldogság elérte, hogy Lillával a terhességet 80 kilóval kezdtem. Boldog kismama voltam 93 kg mentem szülni. Utána is minden rózsaszín volt, Lilla fél éves korában álltam mérlegre 93 kg voltam. Ezt pár hónap alatt 84 kg-ra letornáztam. Aztán elkezdtük, hogy tesó, ettem boldogan. Az idő alatt amíg nem jött össze Léna nem fogyókúráztam ill. ugye egyszer terhes is voltam, 90 kg-val indultam akkor. Lénát már le se merem írni, de 93 kilóval kezdtem. Ebből lehánytam 4-t, majd visszaszedtem őket. Aztán jött a cukros vesszőfutás. Lénát 89 kg szültem. Ez ugye mínusz négy kiló a terhesség alatt. Haza 81 kg-val jöttem. Mivel eddig boldogan zabáltam az édességet 84 kg vagyok. Most viszont magamba szálltam. Tornázok ill. jövő hétre szép fokozatosan visszaállok a 180 Ch cukros diétára (most 220-200 ch-t eszem). Ettől azt remélem 7-essel kezdődő kilóm lesz a június 6-i keresztelőre, mert még egyszer nem szeretnék olyan képet látni magamról, mint Lillu keresztelőjén. Nagy fogyókúrába a tej miatt nem merek fogni, de az sem tartható, hogy ennyire hízom. :twisted: Nem akarok boldog, de dagadt anyuka lenni. A terepet nehezíti, hogy mindenki dicsér, milyen fasza vékony vagyok, ahhoz képest, mint amikor teherbe estem, ilyenkor meg az ember könnyebben megenged magának egy csokit :oops: csak ugye megint hízom, de remélem lesz erőm végig csinálni, amit elkezdtem. Nekem heti 0,5-1 kg fogyás a cél mozgással és édesség-fehér kenyér megvonással. Remélem sikerül.

KépKép

KépKép
beneildi

Ja nekem nem anyós, hanem a háromévesem kelti állandóan Lénát :oops:

KépKép

KépKép
beneildi

Edit, igen. Nekem a nagylányom is seggemvége volt, úgy tűnik a kicsi sem lesz jobb :lol:

Szóval itthon vagyunk. Tegnap leszerveztem, hogy mamáékhoz átviszem a lányokat amíg én fodrászhoz megyek. Erre Apa ma nem ment el itthonról... :twisted: Na sebaj.

Szóval anyósomékkal én eléggé jóban vagyok. Valamiért csipáznak engem:) Egy rossz szavam nem lehet rájuk, mert az első szavamra ugranak, ha kérek valamit és ráadásul még szívesen is. Bár tény, hogy igyekszem ezt nem kihasználni.

Csak egy baj van velük: folyton marják egymást. És nem viccesen évődnek, hanem halálosan komolyan UTÁLJÁK egymást... Anyósom szegény rettenetesen negatív. Persze ehhez hozzátartozik, hogy van egy értelmi fogyatékos lánya (párom húga), akivel több mint 30 éve ki sem mozdult szinte otthonról. SZóval valahol érthető, hogy nem veri a fenekét a földhöz boldogságában... de belépsz hozzájuk és szinte mellbevág a negatív kisugárzás :(

dalika

Hát anyósom megint kikészített... Délben szopiztunk és 4x csörgette végig a telefonomat majd majdhogynem lebaszott, hogy miért nem vettem fel a telefont. Hát anyád. Mondom azért mert etetek. És akkor közben nem lehet telefonálni? Mondom nem volt kéznél a telefon. Akkor álljak fel érte, mert ő hozni akarja a szaros levesét. Ááááááá. Idegbajt kapok. Idejön éppen altattam a gereket, de ő felordítja, hogy jajjj ilyenkor olyan aranyos vagy... :x :x :x Grrrrrr. Egyszer kib@szom a lakásból az tuti.

bellerreni
Eger

Keresztelő: hátha tud nekem valaki segíteni. Mitől /kitől függ a gyerek "felekezete"? Mi görög katolikusok vagyunk, a leendő keresztapa római, a keresztanyu nincs megkeresztelve. Lehet így egyáltalán a keresztanyja?
zuzmooo

Zuzmoo! Én csak a római katolikust tudom, hogy ott kötelező, hogy meg legyen mindkét keresztszülő keresztelve és csak római katolikus lehet. Van ahol még azt is megkövetelik, hogy ha egy pár a keresztszülők akkor meg legyenek templomba esküdve. Itt is van ilyen. pl a Bazilikában csak úgy lehet keresztelni. Nekünk július 18-án lesz. Megyünk július 10-én lagziba és oda öltönyt veszek neki és gondoltam akkor legalább fel tudom a keresztelőre is adni a kis rucikát, nem kell másikat venni. Egyébként akkor lesz anyukám meg az öcsém szülinapja is. Anyukám 54 éves lesz az öcsém meg 10.

bellerreni
Eger

Sziasztok!
Egy kis szunetet tartok a protkogyartasban- mar a qvara elegem van belole, meg a kolok is mar egy oraja kellett volna egyen, de meg mindig alszik.
Nalunk az ifjabbik csak rockzenet hall, legrosszabb esetben rockoperat vagy musicalt, ugyhogy nem sok eseje van masra hajlandosagot mutatni :lol:.
En el voltam keseredve, hogy milyen nyugos volt a keresztelon Abel: nem aludt, nem engedte, hogy barki megfogja, csak en, vergodott meg a kezemben is. A tesom meg tegnap megkerdezi, hogy mikor volt nyugos, o a hangjat sem hallotta. Hat, hiaba, en is el vagyok kenyeztetve, nekem mar akkor is nyugos, ha nem eszik, dumol, mosolyog, alszik uzemmodban mukodik. :oops: De mondjuk hazafele, amit az autoban muvelt, meg a suketek is hallottak volna, de akkor a tesom mar nem volt a kozelben...
geri79

Zuzmoo, vallási kérdésekhez sajna nem tudok hozzászólni... Viszont most néztem meg a videót a blogotokon. Annyira édes!! Imádom, mikor így jár kezük-lábuk.

dalika

Keresztelo- mi reformatusok vagyunk, itt nincsenek ilyen szabalyok. Mi nem vagyunk templomban megeskudve, de a babat megkeresztelik, csak fizessem ki az egyhazadot- masszoval, lehetnenk mi is, a keresztszulei is barmik, ha fizetunk, keresztelnek...
geri79

zarja: Én is nagyon várom már az újabb terhességet. De 3 évet azért várok még.

zuzmoo: Anyu dettó olyan mint az anyósod. Kicsit moccant a gyerek és már fel is vette. És csodálkozott, hogy elküldtem a fenébe.

zsó: Nelünk is nestlé beba van.

barbi: Kitti nagyon édes.

reni: Anyóst küld el a fenébe és akkor megtanulja a rendet.

Mi névadót szeretnénk Barbusnak, de nem tudom van-e még ilyen. Megyek fel is hívom a miskolci anyakönyvi hivatalt. Ha esetleg valaki tud erről többet, azt megköszönném.

Móninak boldog névnapot.
vicky79
Budapest III. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?