Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Lilisgabi vagyok,nagyon rég jártam itt,azt hiszem januárban. :oops: Illetve mikor Ktc szült!

Az újak nem ismernek,a régiek talán. :roll: :P

Jól vagyunk,Lili kiscsoportba végez,Lotti 10 hós lesz.Egészségesek,híznak,nőnek.Lili balettra jár,Lotti nem mászik,nem áll,semmi.Dévényre járunk,lusta,nincs baja!Noszogatni kell,még szopik.Sokat nevetnek ezek a csajok,tiszta ricsaj a ház. :lol: Lili eteti,altatja a hugit,imádják egymást!Örülök neki nagyon,mondjuk sokat dolgozom ezen... :wink:
Költözünk kb 2 hónap múlva,így szeptembertől ovit váltunk. :? Lotti jövő szeptembertől megy bölcsibe,akkor 2 éves,2 hós lesz.Én meg dolgozni kb 2-3 évet,utána jöhet a 3.kislány,mert nekünk az kell még mindig. :lol: Ha előbb jön,az sem baj. :wink:
Én most ismét futok,súlyom terhesség előtti,de nem ám címlap kategória. :roll: Jelentkeztem mesteképzésre a Sote Mentálhigiénés Intézetébe,2 évesre.Hm,mintha annyi időm lenne... :?

Gratulálok a sok-sok meseszép pici-és picit nagyobb babához!!!!!!!!!!!!!Mindenkinek egészséget,boldog babázós éveket kívánok! :D
(kicsit tömény lett,de késő van,lányok mindjárt kelnek,végre egy szobában,külön alszanak)
Vendég

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég

Gabber - de jó hogy jelentkeztél. :D Pont tegnap olvastam vissza, az ez évi hozzá szólásokat, és akkor döbbentem rá hogy már nem is írsz ide mi van veletek.
Nagyon helyesek a csajok :D , főleg az a kép tetszik ahol a játék bevásárló kocsiban ül Lotti.
toldikrisztina

Sziasztok!

Csak gyorsan amire emlékszem reagálok.
:-)

Azt nem értem csajok, hogy a szülőszobára mindek fogkefe fogkrém. Az osztályon fürödtem meg én is és még sokan mások vagyis fogat is ott mostunk szülés után. Persze szülés közben le lehet fürdeni, meg ilyenek ,de nem fogunk szerintem fogat is mosni. :-D

Zsani,

jelentem gátvédelemmel szültem, de én orbáncvirágolajjal masszázsoltam magam már a 36. héttől. A szülésre búzafű olajat vittem be , mertaz átteccő. És sikerült. Elsőre egyébbként azt mondták a szülésznők, hogy nem jó gátvédelemmel szülni, de nem indokolták meg. Azért érdemes megpróbálni.

Lilisgabi,

nekem is rélmessz innen onnan. Nagyon klasszul nézel ki a csajszik nagyon szépek. Én is visszafogytam de most ismét fogyózhatok majd. :-) A sulihoz drukk, hogy sikerüljön.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Ktc,

Én is így vagyok és leszek. Bár most még itt van a segítségem. :-) Kitartást! Hamarosan bizti tudsz majd főzni is. :-) örülök, hogy Bori jól veszi az akadályokat.

Labkat,

ezek szerint az ikrek sem egyszerűek továbbra sem. Nekem a nagyobbik akkor kel amikor Marci elalszik. Egyenlőre. Azért ha időd engedi pihenj eg ykicsit. Tejecske hogy áll?

Én most kicst bajlódok vele, mert estére valahogy kicsit elfogy. Remélem ha fejegetem be fog indulni.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Az én listámat is beteszem. :-) Hátha segít. Most nem vittem annyi mindent, mint Máténál, és elég volt. :-)

Íme a lista:

Iratok listája: szig, taj kártya, Kismamakönyv, leletek esetleges zárójelentések, , 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat,

Szülőszobai lista:

Ivólé, szénsavmentes víz, tea, szendvics apucinak, keksz- csoki-szőlőcukor neked. Ha kifáradnál. Két rosszabb hálóing, két papucs zuhanyzáshoz, plusz járkálni., wc papír, papírülőke, nedves törlőkendő, törölköző( kicsi +nagy). Labelló, Tena betét, plusz a bugyi, Váltópolót is tettem be apucinak, ha leizzadna vagy bármi más baleset érné :-)
Én még vittem homeót is amit fél ótránként majd 10 percenknt kellett ennem. Caulophillum, nem bizti, hogy jól írtam le. 15 CH, gátmasszázsolaj
Ja és ami még nagyon fontos a fényképező, feltöltött aksikkal.
A labdára tesznek eldobható papírtalátétet.
Meleg zokni ha remegne , fázna a lábacska

Kórházi lista:

Két pár papucs,
Köntös: nem kell a legszebb, mert lehet, hogy balesetes lesz. Én is a gyönyörűt akartam vinni, de lebeszéltek róla,
Meleg zoknik,
2 nagyobb törülköző, A zuhanyzáshoz használt törülköző leygen sötét színű.
2-3 mély gombolású vagy szoptatós hálóing.
Egészségügyi betét (tena+tenafix
szoptatós melltartó+betét ha megindulna előbb a tejed
mobiltelefon+töltő
könyv vagy újság, de én nem vittem, nem is lett volna rá időm.
nagyon puha wc-papír, plusz én vittem intimtörlőkendőt is vagy a sima babapopsitörlőkendő is jó.
tusfürdő, fogkefe, fogkrém, hajkefe, hajsampon, hajszárító, testápoló, mellápoló kenőcs, ( nekem a garmastán nem jött be, csak összeragadt tőle a cicim) én bepanthent használtam ami a baba pofijára +körmére is jó ha megkarmolná magát vagy nagy lenne a körme felpuhítja.
Alsónemű-ez is legyen sötét színű, mint a törcsi.
szalvéta, papír törlő evőeszköz, pohár, konyharuha
labelló vagy szájkence, ha kiszáradna a szád
algopirin ha valami nagyon fájna,

2-3 textilpelus a baba feje alá+büfihez, kis kesztyű, hogy ne karmolja össze magát annyira, popsikrémet, hintőport adnak mindenkinek amit haza is lehet hozni. A hintőport mi nem is váltottuk ki.
A babának jól jön egy sapi is, mert fürcsi után mindig le volt fagyva szegény és ugye a fejükön fáznak a babák, de a kórházban nem tesznek rájuk. Egy kis pléd is jól jöhet, mert adnak de az kicsi plusz a ruhák is néha széllel béleltek. :-)

Remélem tudtam valakinek segíteni.

Jövök majd a szüléstörténettel is. :-)

Most ezek jutottak eszembe.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Katica: jó hallani felőletek :) Ügyes vagy szerintem. Ha tehetném, én is magamra kötném a srácokat, de kettővel nem bírok. Még jó, hogy Gergő elvan a pihiszékben. Bálint nagyon csimpi :D
Sztem nem gáz a 12 hetes kontroll. Én mondjuk azt nem tudom, hogy kellene e mennem 6 hónapos kontrollra. Nekem doki nem mondta, de többek említették, hogy nekik kellett. Bár én a lányokkal sem voltam, mert nem volt ez jellemző se a szabolcs utcai kórházban, sem kistarcsán. Szóval nem is gondolom hogy annyira szükséges.

Gabi: de jó képeket raktál fel! Nagyon édesek a kis balerinák :)

Vikci: tejecske rendben. Bár néha adtam tápis pótlást, de nem kell már. Gondolkoztam a sinlacon, mert mondják jókat alszanak tőle a babák, de még tán ezt a két hónapot kibírom és akkor kezdem csak a hozzátápit. Akkor sinlaccal kezdek esti fekvés előtt, hátha tudok végre egy egészségeset aludni. Egy huzamban mióta megszülettek jó ha két órát aludtam. Rémesen fáj a vállam, mert a karomat a baba feje felé emelve fekve szoptatok éjjel, és nagyon kényelmetlen pozitúrákban. Ha pihentebb lennék, egy kis tornát is beiktatnék a napirendbe, ami átmozgatja a vállizmaimat, de egyenlőre nincs szabadidőm. Épp annyi, hogy néha leülök ide a gép elé. De ezt is csak futtában írom. Van hogy rajtam csüng egy apró. Ha lehet én is kérnék iwiw-es hozzáférést!

Egy kedves pár akit a kórházban ismertem meg a terhes paton épp most éli át mindazt, amit én. Ikres mami, kális, és beindult nála a szülés, most szurikat kap és a szülőszobán van megfigyelésen (csak ő még 31 hetes csak :(). Anno nagyon elmerengett azon, mikor 12 hetesen vérzéssel bementek a kórházba, hogy Spánikra váltanak (akkor ő volt az ügyeletes, és nagyon szimpi volt nekik). Hát én ebben támogattam, de végül mégsem váltottak. Most talán jobb is, mert épp nincs a doki. Hát, továbbra is állítom, hogy nincsenek véletlenek :)

Szép napot mindenkinek. Majd a napokban teszek fel én is képeket.

Cupp

Kata
labkat

Sziasztok!

Labkat,

hát de tényleg. Nekem olyan jó szülésem volt. Ma lehet hogy letudom írni. Nagyon klassz dokit ajánlott a Spánik. Én is kételkedek a véletlenekben. :-) Ennek így kellett lennie. :-)
Remélem hogy beválik majd a sinlak. Bár elég pocsék az íze nekem Máté nem is ette meg. De a tejpépet annál inkább abból is van éjszakai esetleg ha nem jó a sinlak arra tudsz váltani. Nekem már most ki vannak az izületeim hát még neked. Máté olyan dög nehéznek tűnik pedig terhesen mennyit emelgettem. :-D Érdekes mindenesetre, hogy most meg alig bírom megemleni.
Várjuk a képeket.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Képzeljétek, megszülettek az említett pár babáik 1390g körüliek és 39-40cm hosszúak. Jól vannak, 9/9-es az apgar értékük! Még az édesanya mesélte, hogy kérdezték mikor bementek, hogy nincs e bent a Spánik doki, de mondták nekik, hogy külföldön van. Aztán hallotta, hogy a szülésznők kérdezték, hogy ki helyettesíti a külföldön ragadt dokit, és mondták, hogy Atalay doktor nő, aki pont az ő dokijuk. Szóval hülyén is jött volna ki, ha mégis váltottak volna!

Tegnap tatár járás volt nálunk. Egész nap vendégeink voltak, de legalább a lányok élvezték. A sárcok meg egész jókat aludtak!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára labkat 2011.10.01 22:39-kor.

Kata
labkat

Sziasztok!

Köszönjük mindenkinek a gratukat és a sok-sok sms-t, jókívánságot!
Mindjárt nekivágunk a harmadik közös, négyesben töltött éjszakánknak, olyan hihetetlen!
Igyekszem visszaolvasni és néha bejelentkezni!

LÁNYAIM :D :D
Kép

Kép
Kép
pepitanna

Csajok!

SOS infó kellene!!!! Tudja valaki biztosan, hogy dolgozik-e ma a dokink? Délutánra van időpontom nála a Honvédba és persze a telefont nem veszi fel.
Esetleg ötlet, hogy kit hívhatnék infóért? Asszisztens száma vagy ilyesmi...
Előre is köszi.
Vendég

Lina: bizonyára nem dolgozik még. Tegnapi infó szerint még külföldön ragadt, sztem ma még nincs. Esetleg ha a honvéd időpont kéréses telószámon megérdeklődheted, de nem biztos, hogy meg tudják mondani.

Kata
labkat

Sziasztok!

CSak gyors bekukk, mert ezer a dolgom

Labkat - Édesek a gyerekek és a srácok milyen nagyok már!!!!

Gabber - De jó, hogy újra hallunk rólatok!

Pepitanna - GYönyörűek!!!!! :wink:

Lina - Passz, én sem érem el, pedig jó lenne beszélni vele, mert a 12. héten találkoztunk utoljára.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

sz.bettyna

dettó. csak minket a 9. héten látott. pedig azóta már volt egy autóbalesetem, remek leleteim vannak az osztrák kórházból, meg a genetikain is voltunk...
aztán most gondolom esedékes lenne vérvétel, ilyesmi... áááá. megpróbálok valami központi számot.
Vendég

Képzeljétek!

Betelefonáltam az ÁEK-ba, mondták, hogy a héten nem lesz doki, jövő hétre meg persze már nincs időpont... Már kezdtem kicsit idegbeteg lenni, amikor visszahívtak, hogy befutott a doki és mhetek délután!
Juhé!!!!
Vendég

Lina: na ennek örülök. Remélem jelentkezel akkor, hogy mi a helyzet nálatok!

Kata
labkat

Sziasztok!

Gyönyörű minden "régi" és új baba!!! :)
Én szerdán mennék a magánrendelésre, múlt hétre lett volna időpontom, de kedden hívott a Bea, hogy ugye nincs a doki, akkor marad ez a hét, megbeszéltünk új időpontot. Ha holnap is hív, akkor jelentem nektek, vagy ha nem akkor azt is, hogy eljutottam-e a dokihoz szerdán.
Férjecském holnap megy dolgozni. Nincs teljesen jól még, de megpróbálja hogy bírja. A főnöke jól áll hozzá a dologhoz, a doki is azt mondta hogy próbálja meg, de lehet hogy visszaesik. A gyógyszerek tüneti kezelésre jók, a műtét se 100%, a mozgás az egyetlen, ami segít. Így most nagy elhatározásai vannak és nagyon drukkolok neki, hogy sikerüljön elérnie.
Zita baba teljesen Apa szerelmes lett hogy 1hétig itthon volt velünk , még jobban, mint volt, pedig az sem volt semmi... Remélem nem lesz nagy sokk neki, hogy holnap csak este jön haza. Egyébként nagyon örül a szép időnek a kisasszony, hatalmasat sétáltunk ma és nagyokat focizott Apával, a barátnőmmel és a kislányukkal. Olyan poros, koszmók volt, de nagyon élvezte. :) Aztán annyit ivott, hogy kimelegedett, hogy a pelus is átázott, úgyhogy a kis koszmókot a délutáni alvás előtt pancsiztattuk... :))
Pocaklakó jól van, talán most nem olyan aktív, mint pár hete, de mocorog. Remélem minden rendben van vele. Mi a 21.héten taliztunk utoljára a dokival, most már a 29.hétben vagyok... A 18.heti nagy UH-hoz nem kellett beutaló, csak menni kellett a MÁVba és kivárni a sort, és ha minden rendben talált az UH doki, akkor úgyis csak azt mondta a leletre, hogy rendben van. A 21.héten nekem csinált kenetmintát, de vért nem vettek. Annak se tudom még az eredményét, meg hogy ez egyedi volt, vagy mindenkinek kell ezen a héten. Ami most volt soron a 26hét környékén volt. Szerencsére nekem a körzeti dokival sikerült minden vérvételt, cukorterhelést (26.héten azt hiszem)megcsináltatni. Hátha ez segítség akinek ezek vannak soron, hogy egyikhez sem kell beutaló, a körzeti doki megcsinálja. A cukorterhelésre patikában lehet kapni glükózt recept nélkül is max. 300ft, nem emlékszem, hogy mennyi kell -talán 5g, de tényleg nem akarok butaságot mondani- de a patikusok biztosan tudják és ezt kell 3dl vízben feloldani és az éhgyomros vérvétel után rögtön meginni citrommal. Utána 2óra múlva megint vesznek vért és nekem azt mondta a nővérke, hogy nem szabad mást enni addig, max. vizet inni. Jó is lett az eredményem. Ezen kívül anno megbeszéltük a dokival, ha már szúrnak, akkor ott csinálják meg a teljes vérképet és nézzenek vasat is. Ja és vizeletmintát is kellett vinni, azt is éhgyomrosat. Ezeken a leleteken kívül más nem kell neki, ha nincs panasza az embernek, a Bea múlt héten azt mondta, hogy sima ultrahang van most soron, az meg nem baj ha csúszik a 28.hétről...

Hát most ennyit tudok , puszi Nektek!

Sáfri és Zita és Pöttöm Dorka
Kép
Kép
sáfri

lina84
Áááá most látom,hogy neked nem jók ezek az infók, mert a 16.héten vagy... :((( Pedig azt hittem tudok segíteni, megoldást találni... Szerintem hívd fel a Beát , Spánik asszisztensét, és hátha ő tud mondani Neked valamit,hogy mi legyen, esetleg magánba leveszi a vért, mert valami rémlik, hogy a 16.hét körül vettek nekem is. Ha a dokink ott sincsen, attól a Debreceni doktor rendel helyette,ha vele nem is kell találkoznod és a Bea is bent van. Ha dokival nem is találkozol, meglesznek a leletek... Ez csak egy ötlet, nem tudom jó e... A magánrendelés 8000ft, de nem tudom, hogy ha csak vért vesznek az hogy van, van e ilyen...

1027 Budapest, Horvát u. 19-23. II/18.
Asszisztens száma: 06 70 421 7452

Kép
Kép
sáfri

Sziasztok!

Jelentem, hogy tegnap találkoztam a dokival. Iszonyú nagy kavarás lehetett az ÁEK-ban, mert ugye volt időpontom, de azért betelefonáltam, hogy van-e doki. Mondták a nőgyógyászati osztályon, hogy nincs és a héten nem is lesz. Jövő hétre meg már nincs időpont, ne is álmodjak róla. Na ekkor egy kicsit pánikba estem, mert fontos volt most a vérvétel. Bár én nem is az AFP, hanem inkább az RH-faktoros mérés miatt parázok, mert RH negatív vagyok. Na szóval felhívtam a jó barátom, aki az ÁEK-ban dolgozik és ő ajánlotta a dokit, hogy most mit csináljak. Képzeljétek, 15 perc múlva hívtak a kórházból, hogy mégis van Spánik, menjek nyugodtan.....
Oké, megérkeztem délután, regisztrálnék, mondja a csaj, hogy nincs a doki. Mondom nem érdekel, akkor megyek a helyetteséhez. Azt mondja az sincs. Mondom akkor is adjon sorszámot, legalább holnap reggel már nem kell sorbaállnom :-)
Felmentem a rendelőbe, egy megveszekedett lélek sem volt, szóval azonnal bejutottam, doki egyből felküldött vérvételre. Sajnos a babát nem néztük meg, de végülis semmi panaszom nincs.
Szóval valami nagy kavar lehetett, még a doki is mondta, hogy van olyan kismamája, akinek egyenesen azt tanácsolták, hogy keressen másik dokit....

Mindenkinek köszönöm, hogy próbáltatok segíten!
Szép napot.
Vendég

Sziasztok!

Sáfri: Zitának boldog névnapot kívánok! :D

Lina: Nem semmi ez a dokis kavarás. A lényeg, hogy veletek minden okés! :wink:
lamme

Ez a kavarás nagyon komoly. Azt hiszem egy kicsit jellemzi Magyarországot. Általában úgy szokott lenni, hogyha nem tudnak érdemleges információt adni, akkor megy a kavarás ezerrel, utána pedig mindenki széttárja a kezét.....

A lényeg az, hogy dokibácsink már itthon van :D

Én személy szerint nagyon aggódtam, hogy nem fog hazaérni, mire szülünk. Tegnap amikor olvastam, hogy előkerült, bevallom hatalmas kő esett le a szívemről.

Sáfri, te holnap hány órára mész a dokihoz? Mi is megyünk :D

Kép
pronny

Sziasztok!

Sáfri - Boldog névnapot Zitának! Remélem a pároddal nem lesz semmi gond, nem esik vissza.

Lina - Örülök, hogy minden ok! Ez nagyon gáz, hgoy ennyire félre informálnak! Ha nem tudank biztosat, akkor inkább ne mondjanak semmit!

MA végre én is elértem a dokit. Jövő hétfőre hívott a Honvédba sorszám nélkül. Szegény, gondolom ő is megakpja mindenkitől az észosztást. Pedig aztán nem mintha tehetne róla.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok

húúúúúú PRONNY már mindjárt 40 hetes vagy?

Micsoda kavar a doki körül. Remélem majd rendet tesz maga körül és nem lesznek ilyen fals infók.

Kata
labkat

Pepitanna - nagyon szépek a csajok. :D
toldikrisztina

Sziasztok!

A dokiról, illetve a terhesgondozásáról szeretnék pár információt kapni, ha tudnátok segíteni:

- a magánrendelésén van UH vizsgálat?
- amikor a kórházba rendel be vizsgálatra, akkor hova? a volt MÁV-ba? (Podmaniczky)?
- mennyi a rendelése? van egészségpénztárral szerződése? (Allianz)?
- a gondozás során a vizsgálatokat (vérvétel stb.) hogy végzi? Be kell menni a kh-ba?

Nem is tudom, egyéb gyakorlati tanácsok? :)

Még az elején járunk és épp lázasan keressük a megfelelő dokinkat... :)

Köszönöm előre is.
sambuca

sambuca: magánrendelésről sáfri korábban írt egy jó kis összefoglalót. Pontosan már nem emléxem mikor... de azt írta, hogy szuper uh van és vérvételt is ott ejtették meg. Én az ambuláns rendelésről tudok írni. Honvéd (Papp Károly utca) rendelésen nincs uh, csak vizsgál a doki és beutal ide-oda. Ott van vérvétel is. Uh pedig a MÁV-ban, amit nem a doki csinál, hanem az uh-os nőcik! Genetikait pedi Hajdú Krisztina doktornő is csinál, ha esetleg ismernéd.

Kata
labkat

sambuca: a doki magánrendelésén van ultrahang készülék, minden látogatás alkalmával meg szokta nézni a babát.
Vérvételt azt elintézik helyben, az asszisztense leveszi, aki megjegyzem nagyon jól tud vért venni.
A magánrendelés ára: 8.000 Ft, a 36. héttől 4.000 Ft.

Egészségpénztári szerződése van, de hogy az Allianzzal van-e azt pontosan nem tudom.

Egyedül a genetikai ultrahangot nem csinálja meg a magánrendelése során, azt rábízza a genetikusokra. (Hajdú Krisztina, Bátorffy József).

Magánrendelése szerdánként van 15:00-tól.

labkat: igen, már nagyon a végén vagyunk. Manócska egyelőre még nem mutat hajlandóságot arra, hogy ki szeretne jönni. Bízom benne, hogy nagyon túlhordásra nem kerül sor.
Holnap majd meginfózom a dokit mire számíthatok.

Kép
pronny

Nekem egy éjszakám volt feldolgozni dokink hiányát... kicsit akkor "belehaltam", de aztán olyan gyorsan történt minden.
Ma küldtem neki egy smst és 2 óra múlva ő hívott fel. Kérte, hogy részletesen meséljem el, hogy mi történt... majd ő is mesélt az ő "kalandjáról"... Imádom a közvetlenségét és a kellemes modorát. Mondtam is neki, hogy ez az, ami nagyon hiányzott a műtét alatt és utána a kórházban töltött napok alatt. Mikor Pannival voltunk bent, akkor naponta kétszer nézett rám. Doktornőre ez nem volt jellemző :?
Kérdeztétek, hogy mitől jöhtett ilyen váratlanul Fanni... Nem fogom sosem megtudni. Teljesen zárt méhszájnál elfolyt a magzatvíz, és semmi fájástevékenységet nem produkáltam... Állítólag fertőzés is előbb útjára indíthatja a magzatot, de utólagos vizsgálat és vérvizsgálat alapján nem ez történt...
Asszem nem kellett volna előző nap Pancsit talicskában tologatnom... de annyira élveztük! :P :lol:

Kép
Kép
pepitanna

pronny - Ügyesek vagytok, hogy megvártátok a dokit! :wink:
Mennek a drukkok az utolsó napokra!!!

Kép
Kép
pepitanna

pronny
Én 13órára megyek, Te?

Kép
Kép
sáfri

Köszönjük szépen mindenkinek a névnapi köszöntést!!! :)) Zita nagy vigyorral fogadta, amikor olavastam fel neki az üziket! Aranyosak vagytok!

Kép
Kép
sáfri

sziasztok!

sáfri: zitának nagyon boldog szülinapot kívánok - kicsit megkésve ugyan, de szeretettel :oops: :lol: !

ez a kórházi kavarás dühítő, mert hétfőn én is be tudtam volna menni. most meg ki tudja mikor kerülök hozzá... még 22hetesen látott utoljára. beát hívtam tegnap, de a magánrendelésen sincs szabad hely... talán csütörtökön ügyeleten, nem tudom... holnap vagyi ma felhívom. remélem kapok időpontot!

mi jól vagyunk, poci hatalmas :) manócskám eszméletlen sokat ficereg, főleg délutánonként. az éjjelek már macerásak, állandóan felkelek forgolódni, pisilni.... és hol viszsa tudok aludni, hol nem. házikónk alakul, már kb 80%-ban készen áll, szegény párom rengeteget dolgozik - addig én alszom, fekszem, pihengetek... kicsit rossz ezt megélni, hogy nem tudok neki segíteni. aztán manó jelez, hogy héééjj anya... és kicsit rendbe teszem a gondolataimat!

ktc, labkat: remélem jól vagytok! gyermekekkel minden rendbene!!!

vikci: te is rég írtál már! nálatok is ok minden, ugye?

pepitanna: nem is gondoltam, h így is elfolyhat a magzatvíz :shock: azért az a fontos, h fanni jól van, minden jól alakult!

Kép
zsani78

sáfri: mi 16:00-ra megyünk. Így sajnos nem tudunk találkozni, pedig reménykedtem benne.

Kép
pronny

labkat, pronny köszönöm a válaszokat!
Kezdem érteni a rendszert :)
Azt csak azért nem kérdeztem, hogy milyen doki, mert mindenhol - itt is - csupa jókat írtak róla. Azt hiszem, én is lecsekkolom ;)
sambuca

sáfri: ne haragudj, ilyen biiiiirka vagyok! zita napkor nem szülinapot köszöntünk, úgyhogy légyszi névnapként továbbítani csemetédnek! nem vettem észre :oops:

Kép
zsani78

Sziasztok!

Tegnap voltam doki bácsinknál, sajna egyedül, mert Apa nem tudott kijönni a munkahelyéről, a csúszás miatt meg ugye nem lehetett válogatni Bea ezt az időpontot adta és kész. Fura volt egyedül, mert Zitánál is minden vizsgálaton ott volt, szegénynek még rosszabb volt bent a dogozóban. Pöttöm jól van, most elég nyugis volt, úgyhogy mindent jól meg tudott nézni a doki. Előtte megvizsgált, méhszáéj zárva, pocakon minden ott van ahol kell, császársebemet is megnézte. UH-n pedig mivel mondtam, hogy ne mondja a baba nemét, ügyesen kellett lavíroznia, hogy én ne lássak semmit, mert Pöttömke beterpesztett és már az első pillanatban azt mondta, mindent lehetett látni. De cseles volt, mert addig beszélt hozzám, hogy rá figyeljek, amíg megleste mi a helyzet odalent, utána meg indult a buksitól és mutogatott nekem mindent mi micsoda. Mire újra leértünk, addigra Pöttöm szépen keresztbetette a lábacskáját így hozta tudtomra, hogy érti ő hogy mit akarok és eszembe se jusson kukkolni. Ezt le is fényképezte a doki, így a kíváncsi nagynéninek, nagyszülőknek ezt mutattam, hogy eme képen látható a neme: magyarul Pöttöm is úgy gondolja ne legyetek kíváncsiak, majd megtudjátok 2,5hónap múlva. :)))) 1400g körül van, már befordult, azt mondta a doki, hogy nem valószínű, hogy visszaforog már. MIndent rendben talált, magzatvíz, méhlepény, köldökzsinór áramlás. Úgyhogy büszke voltam kicsi Pöttömre, hogy ilyen jó kondiban van. A lábgörcsre mondta a magnéziumot napi 3at és kálciumot napi 1et, plusz hetente 2szer az elevit+jód kombinációt. Sőt azt is mondta, hogy állítólag a Béres magnézium+B6 jobb, mint a MagneB6, mert több benne a Mg. Aztán megkérdeztem még hogy mennyi alapja van a népi hiedelmeknek (más tünetes terhesség más nemű baba, pocakforma) és azt mondta, hogy ő csak annyit tud, ami valószínű bizonyított, hogy bizonyos nőknél az utolsó időben ha fiú lakik odabent a pasi hormonoktól megváltozik az anya bőre és pattanásos lesz, de ez se mindenkire igaz. A többi nem igaz. Aranyos volt, mert mosolygott a nem létező bajsza alatt, hogy bibibibi ő tudja ki lakik odabent... Ja még kérdezte, hogy van e megérzésem, de csak azt meséltem, hogy a férjem szerint fiú. Azt meg elfelejtettem mesélni neki, hogy Zita szerint meg "LÁ", mert mindig ezt mondja, ha kérdezzük, hogy fiú vagy lány a tesó. Mondjuk a fiút még ne tudja mondani. :) A családban, ismerősök között a többség lányt szavaz. Én csak azért gondolom, hogy esetleg fiú,mert most és múltkor is pillanatok alatt látta a doki, hogy micsoda és gondolom a lányt azért jobban meg kell lesni.... Bár az ő szemük már rá van erre állva rendesen... Szóval ezek a dokis hírek. Dokink tök kipihent és szépen lesült, gondolom Amerikában nem ilyen idő volt, mint itt. Megbeszéltem vele, hogy valamikor megyünk be hozzá szülőszoba látogatásra. -Titkos infó: egész májusban keddenként ügyeletes, és du. 4után már nem szokott annyi munkája lenni, akkor talán le lehet rá csapni annak, akinek fontos talizni vele és nem kapott időpontot , de pssszttt..- Aztán kint még kifaggattam a Beát a szülésznőkről és tökjó volt, mert teljesen megnyugodva jöttem el tőlük. Hát ennyi az élménybeszámoló! Ja és még egy: doki bácsink megnyugtatott, hogy még a többedszer természetesen szülő nők is félnek a szüléstől, úgyhogy ne aggódjak emiatt... :)))

Puszi Nektek!

Kép
Kép
sáfri

Sziasztok,

sáfri: örülök, hogy minden rendben van veletek és szépen növekedtek. Tényleg nem akarjátok tudni, hogy mi lesz?
Érdekes, mert már több embertől hallottam, hogy csak akkor akarja megtudni kit hordott a szíve alatt, ha majd megszületik. Nekem valószínűleg kifúrná az oldalamat a kíváncsiság.
Habár nálunk a kezdetektől fogva elég egyértelmű volt a hegyes pocak :)

Mi is voltunk tegnap doki bácsinál. Jó volt végre az ismerős arcot látni :) Dokink valóban kipihent volt. Nem úgy mint régebben, hogy teljesen véreres volt a szeme a fáradtságtól.
CTG rendben. UH-on is megnézte manócskát, hát hatalmasat növekedett, nehezen lehetett már megtalálni mi hol van. Feje már nagyon lenn van, becsült súlya 3300 gramm.
Méhszájam bő 1,5 ujjnyi és már érezhető volt a burok. Azt mondta ez már elegendő lenne ahhoz, hogy meginduljon a szülés.
Most drukkolunk, hogy meginduljon szombatig.
Ha addig nem lesz semmi, akkor naponta be kell menjünk CTG-re és hétfőn lenne magzatvíz vizsgálat is.
Nagyon bízom benne, hogy manóka meggondolja magát és végre megindul, mert nem szeretnék szülés indítást.
Szorítsatok nekünk :)

Kép
pronny

Pronny: gondolok rád a hétvégén. Remélem van valaki, akivel küldesz majd híreket ide is :)

sáfri: én csak megerősíteni tudom a dokit. Többedszer szülve is féltem a szüléstől. Mondjuk az első edás volt, és azért féltem a másodiktól, mert az fájdalomcsill. nélkül ment és nem tudtam mivel állok szemben. A harmadiktól meg a csaszi miatt. Másrészt azt is megerősíthetem, hogy fiaimnál ritka ronda volt a bőröm, és csak most kezd helyre jönni. Lányaimnál kiszépültem :) Másrészt engem megviselt a fiús terhesség, míg a lányokkal nem nagyon volt gáz semmi, csak a vége felé némi gyomorégés. Kiváncsian várom, ki lakik odabent. Izgalmas lehet ez a várakozás. Bár én talán azért is akartam tudni, hogy ki lakik odabent, mert az emberben legbelül mindig van egy elképzelés. Azt hiszem csak a hozzáállástól függ, hogy csalódunk e vagy nem, ha kiderül. Én elsőre lányt szerettem volna, de mire kiderült, már kész voltam egy fiúra is. Mégis úgy tetszett Istennek, hogy kislányt küldjön hozzánk. Aztán két lány után lettem úgy tűnik igazán kész két fiúra :D

Na megyek főzni, azaz tésztát gyúrni, mert lángost akarok csinálni kicsiny családomnak most, amíg alszanak a srácok. Csajokat meg eladtam :D

Kata
labkat

Pronny - szorítok, hogy szombatig meginduljon a szülés. :)

Sáfri - örülök, hogy veletek is minden rendben. :) Köszi az infót doki bácsiról, én lehet hogy igénybe is veszem egyik kedden.
toldikrisztina

Meg tudja nekem mondani valaki, hogy ultrahangra milyen telefonszámon lehet időpontot kérni? Hétfőn a kórházba kell mennem ultrahangra, ha addig nem szülünk meg.
Van egy telefonszámom: 475-2515/1745 mellék, de az égvilágon senki nem veszi fel :(

Kép
pronny

465-1800/72777
vumenke

Pronny!

Máv kórház uh telefonszáma: 475-2515 / 1772 mellék!
A másik telszám is jó csak azzal a Honvéd kórházba tudsz bejelentkezni,/ mármint a 465-1800/72777/
Minden jót!
Vendég

Én az általam írtat hívtam uh időpont átrakás miatt és az is ok volt :)
Végülis van közük egymáshoz :)
vumenke

vumenke, manocibaba köszönöm a telefonszámokat.
Nehezen, de sikerült elérnem az ultrahangot a 475-2500 központi számon keresztül.

Kép
pronny

Pronny - nem írtál egész hétvégén, csak nem?? :)
toldikrisztina

Kedves kismamatársak:)

Nekem jutott a megtiszteltetés, hogy elújságoljam: 2010. 05.02-án 23 óra 41 perckor megszületett kisfiunk, Máté.
Kb 6 órányi vajúdás, némi komplikáció után orvosunk a császármetszés mellett döntött, aki előtt messzemenőkig le a kalappal!!
Részletekkel később jelentkezünk, képek is lesznek fenn.
Átadjuk a stafétabotot a következő kismamának, ezúton kívánva neki könnyű és gyors szülést.

Üdvözlettel:
egy boldog apuka :)
(alias pronny férje :) )

Kép
pronny

kedves boldog apuka!!! szívből gratulálunk és nagyon sok boldogságot kívánunk! pusziljuk anyukát és máté babát, reméljük minden a legnagyobb rendben velük és mihamarabb otthon lehetnek! egészséget és sok-sok tejcsit!!! természetesen kíváncsian várjuk majd a képeket :)

Kép
zsani78

Minden új anyukának és babának gratulálok!
:D
Máté baba milyen szép anyák napját szerzett az anyukájának!

Kép
Kép
cosmopolita

Pronny és a kedves Boldog Apuka! Szívből gratulálok Máté érkezéséhez és kívánok nektek sok boldogságot elegendő tejecskét és még nagyon nagyon sok ilyen szép anyák napját!

Sáfri - Köszi az apró betűs infot! Jó tudni! :wink:

Pepitanna - Sokszor jutottatok eszembe és nagyon örültem,hogy még nem a vége felé járok, hogy izgulnom kéne, hazaér-e a doki bácsink vagy sem. Ilyenkor olyan sebezhető egy anyuka, nem? Bár aztán az ösztön felülkerekedik és hihetetlen erős tud lenni. Hál'isten! :lol: Milyenek a 2 gyerekes hétköznapok?

Uótlag mindannyiunknak Boldog anyák napját!!!!!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Köszönjük szépen a jókívánságokat!
Nemrégen jöttem a kórházból, anyuka jól van, csemete éppen ott volt nála, de aludt, mint a tejbetök :) Fújta a kását, így anyuka egyből apukára asszociált :D
Nemsokára megyek is vissza, mert fél 5-től 5-ig van láthatásom, addig nem szabad bemenni:((
És még ezt a fél órát is meg kell osztani a türelmetlen nagyszülőkkel :(

Kép
pronny

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?