Új privát üzeneted érkezett!

Bea!

Kint hogy jutottál hozzá?
Mert egy ismim rokonának van olyan cége, ami Anglia és Magyaro. közt fuvaroz - akár költöztet is! :wink: Ha lenne jó áron, talán érdemes lenne így megoldani... Vagy nem?
Ja! ÉS üdv újra köztünk! :D

Eszter!
Hidd el, Bulcsú ha tudna, össze-vissza puszilgatna Anyák napja alkalmából! Az apja meg egy nagy mamlasz! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Jó reggelt!

Még hogy "öltözzetek új ruhába, Anyák napja hajnalára!" :twisted: Én anyám régi hálóingében vagyok, ami full tejes. A hajnal stimmel, mert Luca reggel fél6-kor oldalba pisilte a húgomat, majd közölte, hogy világos van, reggel van, tessék felkelni! Na most ő alszik!!!! :twisted: :twisted:
Apa lelépett gardróbot szerelni, előtte felhívta anyut, hogy délben lelépünk, mert anyukájának kell vinni virágot. És hozzon neki haza valami csokrot. (anyu mondta, hogy nekem nem kért semmit, hát bosszúból kiválasztottam a legdrágább orchideát - beszerzési áron az sem több 2500Ft-nál- hátha eszébe jutok)

Hacsak nem akar orgonával meglepni!!! Amivel mellesleg sokat nem érek, mert hazáig nem jutok el vele!

Mizériák: miután Ildi is írta (ő is végigasszisztált egy fórumot Lillával)

Először jön a tej-táp mizéria. A táposok jól kibőgik magukat, míg a tejesek nagy pofával hangoztatják, hogy az anyatej a legnagyobb kincs a világon. Szerintem meg nagy szart. Annyiban látok különbséget, hogy könnyebb megemészteni és kevésbé hizlal. A nagyjából hasonló paraméterekkel induló gyerekeim közt már 1kg van, Luca javára.

Van közte a nem alvós babák mizériája, de ez keveseket érint. Ezek a babák sokat vannak ébren és sírnak. Eleinte a hasfájásra fogják a dolgot. Később, megnyugtatok mindenkit, lehet a fogzásra is fogni. Mire kinőnek a fogai, kinövi a nem alvást is!!!

Utána jön a mozgás mizéria. Pozitívumként: itt a nem alvós babák jobbak szoktak lenni. Akinek mozog a babája, bőszen meséli, hogy már forog, mászik, feláll...stb. Míg a másik meg csak fekszik. Ennyi. Szegény hátul kullogók kétségbeesnek, holott ha csak a saját babáját látná, semmi rosszra nem gondolna. És tudom, hogy a fórum rengeteg pozitív dolgot terjeszt (pl kendőzést...stb.) de itt megmutatkozik a hátránya is.

A beszédkor is nagyon jelentős eltérések mutatkoznak a babák közt, de addigra már rájön mindenki, hogy egyik ilyen, másik olyan kész. És mindegyik beszélni fog, még ha az első és az utolsó közt akár másfél év is lesz!!!!
Vendég

Sziasztok!

Csak jelentkezem, hogy jól vagyunk! Minden rendben van velünk, csak valahogy egyre kevesebb időm van.. éppen egy perce mondta a párom, hogy egész nap a gép előtt ülök :oops: Pedig már vagy egy hete nem ültem itt, ti aztán tudhatjátok..
Próbálok majd visszaolvasni, már vagy egy hete lecsúsztam mindenről :(
Vendég

Ja, amit akartam, azt kifelejtettem.
A hozzátápi mizériát. Itt még tartogat érdekes dolgokat a sors. Ugye Viki meg Edit már elkezdték. Míg én legalább 3hónapig nem akarom. A 2. vagy többedik gyerekeseknél azt látom, hogy 5. vagy 6. hónapig várnak. Mert már tudják mivel jár a dolog. Hogy nem eszik olyan forrón a kását. Hogy sokszor csak ront a kakin és nem jönnek le angyalkák az égből csilingelve, amikor az első almát megeszi a ded! :lol: Bezzeg Lucánál már számoltam vissza a perceket, mikor adhatok neki ENNI. Alig vártam, milyen fejet vág, fog-e ízleni neki?! Ma már lehet csak akkor kezdek hozzátápolni, ha igényli. Mert a 6hó sem kőbevésett időpont. Csak általában akkor kezd kevés lenni nekik a tej. Ha látom, hogy nem alszik úgy, vagy nem hízik, akkor hamarabb is kezdek, de ha nem, akkor lehet, hogy tovább várok. (mondjuk azt nem hiszem... :lol: )
A lényeg, hogy nincs kőbe vésett időpont, hogy mikor kinek, mit. Az egyik hamarabb igényli, a másik később.
A lényeg sztem a következetesség. Kurvulni nem szabad. Ugye azt mondják, hogy baszni is meg szűzen maradni nem lehet. VAgyis ha pl. már kap tápot, ami nem HA, akkor minek pöcsölni a HA tejpéppel, kölespéppel, egyebekkel. VAgy nem hisztizni, hogy ha a gyerek kiflicsücsköt rág, mikor már más formában rég glutént kap a kölkec. De majd amikor beindul itt a dolog, úgyis újra előjön.

Szegény Vikinek biztos rosszul esik, hogy én itt tépem a számat a 6hónapról. Én éreztem rajta, hogy tűkön ül és amikor Edit írta, hogy ő elkezdte és milyen szuper, akkor kapott egy megerősítést, hogy mégis jó lesz az nekik.
És miért ne lenne jó? Barbus esetleg jobban kakil tőle, ráadásul neki nehezen válnak be a tápok. Szóval a 6hó nem kőbe vésett időpont. 5hónaposan és 3hetesen még nem szabad, egy hét múlva meg igen. Marhaság! Vannak kőbe vésett dolgok, pl hogy tehéntejet 1évig NE. Meg tojást se 15hóig. A többi meg mindenkinek szíve joga...

(Kakti! Hónapok óta keresek valakit, aki értelmes áron elhozná Beának a babakocsit, mert a mi autónk Németországba jár mostanában. Végigkérdeztem már az összes szállítmányozós ismerőst és folyamatosan figyelem a szállítmányozós programon, hátha felférne valakihez, erre kinyögöd, hogy van ismid!!! :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: )
Vendég

Nori!
A hozzataplalassal, meg fejlodessel kapcsolatos kulonbsegekben osztom a velemenyed.
Kristofon is latom, hogy sok dologban a korahoz kepest elorebb jar (mozgas, logika, ugyesseg pl evesnel, novekedes).
Viszont a beszedre meg varnunk kell es gyanitom, hogy a szobatisztasaggal sem dontunk rekordot.
Egesz nap be sem all a szaja, a maga nyelven hablatyol, apa-anya-mama-nem-de, ezek allandoan mennek, az igen es az auto, meg egy-ket hasonlo kaliberu szo csak idonkent, majd napokig semmi. Epp a multkor talalkoztunk egy vele egyidos leanyzoval, aki mar tok jol beszelt, de az anyukaja le volt dobbenve, hogy Kristof mekkora es hogy mozog. Megallapitottam, hogy a kislanyok hamarabb beszelnek. Aham, ket napja felvilagositott az egyik szomszed, hogy az o unokaja (lany) fel evvel idosebb, mint a fiam es ket hete szolalt meg eloszor, addig SEMMIT sem mondott, csak gagyogott. Viszont egyik napol a masikra szinte folyekonyan kezdett beszelni.
Szoval tenyleg nem osszehasonlithatoak a kolkeceink...

Babakocsi: mar idegbeteg vagyok miatta. Ket hete egyeztettem egy pasival, igencsak jo aron elhozta volna, egy heten belul. Orultem.
Feri masnap szol, hogy a kollegaja indul ket nap mulva Londonba, majd vissza, mondjam le a fuvart, ez tuti, o elhozza. Ingyen (engem nem is erdekelt mar, nem ingyen akarom).
Szerinted lett belole valami???
A fuvart elhalasztottak, nem lehet tudni, hogy meg egy het, egy honap, vagy egy ev. :twisted: :twisted:
Kertem Ferit, hogy lepjen be az iwiwre, kerje meg az altalam talalt pasit, hogy megis hozza el, ha tudja. Uram elfelejtette. A pasi mar reg Magyarorszagon van. :twisted:
Mar nem is tudok kinek irni, mert iwiwen az osszeg ilyen hirdetot vegigfaggattam, vagy irrealis arat irtak, vagy nem is reagaltak. :cry:
Szoval en mar kezdem feladni. Azzal vigasztalom magam, hogy ha ket ev mulva jon haza a bontatlan kocsi, akkor is el tudom adni annyiert, amennyiert vettem.
Vagy csinalunk gyorsan egy harmadik gyereket, hogy a ket kissebbet tudjam meg benne tologatni jovore, mire itt lesz a szeker. :lol:

Szoval Kakti, argus szemmel olvasnam a fuvaros infoidat.
A jarokarol: most jobban megneztem. A mienk fem, nem fa. Rovidebb is. Es en ebay-en vettem. Ha van fuvarosod, es London kornyeken, azon belul is a HA-s korzethet viszonylag kozel talalsz, akkor a babakocsit is raktarozo es beszerzo ismeroseinket megkerem, hogy hozzak el neked az eladotol, hogy a fuvarosodnak konnyebb legyen begyujteni.
Vendég

Kakti!
Epp ilyen a mi jarokank, csak enyim kolykoket nem lehet ilyen szepen osszezarni es en nem tudom a nagy fenekem mereszteni a fotelben, mikozben ok edesen jatszanak, ahogyan a foton levo anyuka teszi.
Kandallonk sincs.
Szoval a jarokatol nem lett alomszeru az eletem. :lol: :lol:
http://www.babycarecentres.co.uk/lindam ... 13960.html
Vendég

Bea
Üdv újra:)
átalvás, hurrá:) Engem most lepett meg Blanka először, anyák napján hajnali 5-kor kelt először :D

Nóri
tökre egyetértek :D a végletesség nem jó...6 hónapi csak anyatej, stb....van olyan bébi aki 1 évig is elvan anyatejen és van akinek 4 hónaposan már kevés.
Én Gellérttel kb 5 hónaposan kezdtem a ht-t...mert már kevésnek tűnt a tej.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!
Apa hozott be nekem orgonát az utcáról Milán nevében. :lol: Igaz hogy levél nélkül, csak 2 fürt virág, de akkor is. :wink: Kíváncsi vagyok, a nagytól kapok-e valamit. Céloztam rá tegnapelőtt hogy jó lenne ha egyszer én is maguktól kapnék valamit, hát nem tudom. Mondjuk apával is beszéltem erről reggel, utána jött be az orgonával. :roll:

Tegnapi pucér mázsálás eredménye: 6500 gramm. Holnap lesz 3 hónapos és 3150-el született. Hááát...

Úgy volt hogy megyünk majálisra, aztán közös megegyezéssel mégis itthon maradtunk. Beni volt, és este nehezményezte hogy mi miért nem voltunk, hiányzott neki az öcsi. :D Olyan jó volt hallani. :oops:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Hát akkor ennyit az én rózsaszín álmomról arról, hogy mindannyian megérdemeljük a köszöntést... Én is pofára estem némiképp...

Ebédfőzés közben mindenestre elegáns éttermi ebédről és könnyes szemmel elrebegett vallomásról álmodozom és aztán rájövök, hogy csirkemájba lóg a kezem :?

dalika

nóri: Egyáltalán nem esik rosszul hogy "téped a szádat" :) Én sem adtam volna Barbusnak semmi mást, ha szopizott volna. Ez volt a terv. De ezekkel a tápokkal csak a baj van. Egyébként amióta ízlelgeti a gyümiket tényleg könnyebben kakil, de kevesebb tápot eszik. Eddig még csak egy kis almalét és egy kis őszibarack levét kapta (ez utóbbit szentkirályiban, mert még nincs barack). Nem mindig eszik szépen, de nem bánom. Egyébként a megerősítést az anyósomtól is megkaptam, ő is támogatott.

dalika: Pedig a köszöntés minden anyukának jár!!!

Tegnap botrányosan hisztis volt, bár szerintem egyszerűen nem bírja a meleget. Már levettem róla a sapkát ami tiszta víz volt és így is átizzadta a ruciját. Viszont ma meg köhécsel egy kicsit. Szóval most nem bánom hogy egy kicsit hűvösebb van, ma felöltöztethetem egy kicsit. Elsütöttem az egyik c&a-s kupont és vettem neki egy 3 részes rucit. Blúz, ruhácska és rövid vékony farmer. Nagyon szép volt rajta mindaddig, amíg össze nem bukta Szentendrén az egészet. És össze is kakálta magát, szóval a mai köhögése lehet hogy abból adódik, hogy a főutcán kellett tisztába tennem és átöltöztetnem. Tapasztaltabb anyukák: ti hogy csináljátok ezeket kint az utcán? Én ugyan a két pelenkázó lapot tettem le a padra, de még így is elég hideg volt sztem. És hát az egész felső teste kint volt, mikor a bodyt cseréltem rajta. Oké hogy 27 fokot mutatott az óra, de akkor is. Lehet hogy ezeket a kirándulásokat mellőzni fogjuk még egy darabig. Az egész napot végig nyűgösködte, amíg a másik baba most egész jól viselkedett. Kicsit égett a képem, bár a kisfiú anyukájával sétálunk nap mint nap, szóval tudja hogy nem ilyen rossz a gyerek általában.
vicky79
Budapest III. kerület

Most még képet se tudok nektek feltölteni, ettől függetlenül minden kedves fórumtagnak

Sok-sok boldogságot kívánok Anyák napja alkalmából!

(fiús anyáknak külön locsolás is jár a dedek locsolócsövéből :lol: )

zarja

Nóri!

Mire nem jó, ha valakinek nagy a szája! :lol:
Szívemből szóltál.
Nálunk Bulcsú nem emelgeti a fejét, azon egyszerű oknál fogva, hogy nem teszem hasra. Mert hát kaja után jön a kötelező bukás (még mindig :? ) tehát nem akarom hogy a saját hányadékában heverjen (egyszer kétszer azért bepróbáltam ám :oops: ) ez egy óra kb, mire megfordítanám bealszik. Akkor meg minek.

Meg is voltam egy ideig szeppenve, hogy Bulcsú még nem emelgeti a fejét, nem fordul át stb... aztán rájöttem: basszus fekve nem marad a gyerek. Előbb utóbb csak megmozdul. És azóta nem idegesítem magam ilyenen. Mit csináljak apja fia! Eszik alszik és ebből áll az élet.

Hozzátápi: filóztam én is rajta, hogy most mi legyen. Aztán megoldottam a gordiuszi csomót: a táposoknak 4 hót mondanak a tejeseknek 6-ot. Bulcsú vegyes tüzelésű, tehát 5 hó az irányadó. Júniusban már lesz friss répa, barack. Júliusban jön a korai alma, körte. Augusztusban krumpli. Már egyeztettem ismerősökkel, akik nem permeteznek, hogy gondoljanak ránk.

zarja

nyehehe Csuppancs :D
ha Domi olyan brutálisan gyarapodna, mint Milán, már majdnem 8 és fél kilót mutatna a mérleg.
Szerencsére nem, de így van ez jól. :)
Tegnap összeeresztettük egy 2 hónappal idősebb kiscsajjal. Ő viszont még mindig nem érte el D. születési súlyát.

Idegesítőbb lehet úgy nem kapni virágot anyák napjára, hogy lenne kitől. :roll:

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat!

Ezt Neked! Mert Te is Édesanya vagy! :wink:
Kép
Vendég

Kattkat, nem is olyan sokára te is rengeteg virágot fogsz kapni a fiacskádtól az tuti! De számold bele azt is, amit én küldtem reggel mindenkinek és már majdnem van egy csokrod :)

Egyébként azt tudja valaki mikor van apák napja?

dalika

Kattkat!

Ha Domó arányaiban hízna úgy, mint Milus, akkor 10600g körül lenne! :lol: Elvileg 6hós korra szokás megduplázni a súlyt. 1évesre megháromszorozni. Azért necces lenne az 1éves, 15kilós D. :D

Luca 2hónaposan megduplázta, de egy évesen "csak" 9900g volt, ami alig a háromszorosa a súlyának. Szóval nem vagyunk egyformák. Hál' Istennek!!!!
Vendég

Júni 3. vasárnapja asszem... Már apák napja. Laci névnap környékin.
Vendég

jajjjajjjajjj...nem mártírkodni akartam :oops: :oops: :oops: :oops:

Nóri, Judit nagyon aranyosak vagytok!!! :oops: :oops: :lol: :lol:

Kattkat

Kép
kattkat

Visszaolvastam pár oldalt..

Reni, kedves hogy hiányoltál! :)
Én nem teszek pelust a feje alá. B. mindig hason alszik és egész éjjel forgolódik, ráadásul hajnalra már koppanásig kúszik a kiságy végéhez vagy 90 fokban elfordul. Így tuti össze vissza gyűrné..

Erusverus, a vegafutárnál van tejtermék mentes menü. Csak abban hús sincs.. :rolll

Körülmetélés, mi gondolkozunk rajta. A páromnak tizenévesen kellett körülmetélni. Most már örül neki, hogy így van és én is szeretem. :oops: :)

Hangyák.. talán már írtam, hogy nálunk is rengeteg van, ill. most már csak volt. Mi is próbálkoztunk mindennel, először csak sütőpor majd valami sima bolti műanyag dobozos por.. na hát utána már abból éltek.. semmit nem használt, majd jött a gazdaboltban kapható durvább szer.. ez végzett mindennel, hangyák, pókok, bogarak holtan minden sarokban :shock:
Nem akartuk, hogy ez legyen, de mikor már az ágyunkban a párnánkon, a lepedőn, a kiságyban másztak!!!! Pedig a hálónk és a konyhánk a ház másik végében van és a szobák még nem láttak morzsát..

Na megyek még olvasgatni :)
Vendég

Lehet kapni hangyacsapdát, bio változatot is..
nekünk bevált.
1-2-t kell elhelyezni itt-ott rejtve. Többé nem fognak jönni.

Én kaptam virágot:) Apa szerint Blankától:)

na meg volt ovis és isis műsor is, az még jobb mint a virág :D :D könnyzacskóim üresek :D

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Viki
Nekem még szerencsére nem volt ilyen hogy az utcán kellett volna öltözködni :roll: ....meg mi általában kocsival megyünk...abban egyszerűbb...
tegnap apa irodájába mentünk be szoptatni :lol: :lol: Tabánban majálisoztunk.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

A nagy nem hízott ilyen ütemben, pedig ugyanazt kapják, ugyanonnan. Igaz hogy én több kg vagyok mint akkor voltam. Lehet hogy ez az oka? :D Utána akarok nézni a pontos adatoknak, de még mindig nem találtam meg a kiskönyvét. Pedig tutira megvan, csak jóóól elraktam.
Védőnő írt sms-t, ne menjünk holnap oltásra meg státuszra, elég lesz jövő héten. Nem értem a logikát, de mindegy.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Én sem kaptam virágot... Az embőc megkérdezte, hogy most neki kellene nekem virágot venni? :roll: Mondom nem kell, de azért aranyos :lol:

A hozátápi ügyben én majd megintcsak az ösztönömre hallgatok, mint eddig majdnem mindig :lol:

Az én kis drágám valamelyik nap kacagott a fürdővízben, de azóta sem tudtuk rávenni :roll: Olyan édes volt, azt hittem megzabálom. Az apja bohóckodott, ami nagyon tetszett neki. :P

bellerreni
Eger

A hozátápi az persze hozzátápi lenne :oops: most vettem észre bocsesz :roll:

bellerreni
Eger

Sziasztok!

Boldog Anyák Napját!
Na igen. Nem akarok senkit megbántani, de orchideát kaptam Apától Réka nevében. Majd megpróbálok képet rakni róla.

A hetem egy kicsit sűrű volt, na meg nem is volt kedvem, erőm írni. :?

Hozzátápi: ha lehet, leghamarabb 6 hótól szeretném kezdeni. De nem szentírás. A szopi sem mindig egyszerű, ha nem vagy otthon. Néha komoly koordinációt igényel a szopi idejére megfelelő helyet találni.

Öltöztetés: komoly gondot okoz nekem is, hogy mit adjak a gyerkőcre. :roll: ne fázzon, de ne is izzadjon... :roll: :roll: :?

Kép
Kép
molmar

Sziasztok!

Mindenkinek boldog anyák napját!
Mi körbejártuk a mamit, a dédit, Bubus egész jól viselte.

Tegnap este 10től hajnali fél6ig aludt!!! Kár, hogy utána és azóta nem nagyon, le vagyok fáradva, megyek lefexem, ha Buci hagyja.

Jó fürdetést!

boruska

Halló Lányok!

Mi is hazajöttünk.

Anyák napja: kaptam apától Lili nevében 3 violát (ez a kedvenc virágom), ráadásul cserepest. Igaz, csak egynyári, de akkor is tartósabb (talán) mint a vágott. És kaptam egy csokor tiritarka fréziát is. :)

Ma nagybátyáméknál voltunk, ott volt anyukám is, nagymamám is, így Anyák napja és György nap volt összevonva. :) Lili eleinte jól viselte, de nem igazán tudott pihenni, így eléggé elfáradt estére. Hazajöttünk, gyors fürdés, szopi és már alszik. De nagyon cukor volt.

A szállítót kergetem, hamarosan jelentkezem ezügyben. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Mivel én nem kaptam semmit, úgy döntöttem magamat ajándékozom meg... most készülnek a szép új körmeim :D

dalika

Végül anyám felhívta a Lacit, hogy nem akar-e meglepni egy orchideával. De akart! Persze gyönyörű, meg minden, de olyan nem túl nagy öröm, amikor nekem kell kibulizni valamit és sakkozni a családommal, hogy összejöjjön. Sebaj! Ő happy, mert összepuszilgattam a virágért. Én megkaptam a virágot. Anyám, meg nagyanyám bőgtek egy sort a 3éves által eldalol ÓÓÓÓrgona ága miatt! És megrendeltem az etetőszéket Olaszból jó olcsón. Így már talán ha a konyha is kész lesz, együtt ülhetünk az asztalnál mind a 4en! :lol:

(ja és az elhúzódó szopiidők miatt nekem is kevesebb a tejem. Cirmi "csak" 6080g, ami 500g hízás az elmúlt hónapban, így eszem egy kis urticat. )
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!
Kicsi lányom 4kor kivert az áygból. Asszem nekem már a világ összes kávéja sem lenne elég. Lehet az ember immunis a koffeinre??

Hát mi ma elmegyünk kirándulni egészen a dm-ig (ami persze azért szép kis séta). Plusz szeretnék magamnak venni egy nadrágot is meg egy szandált. Meglátjuk mi lesz belőle.

Szép napot Nektek!

dalika

Hát Judit!
Te aztán jól megleped magad! :lol: Új köröm, új nadrág, új szandál! Lehet, hogy sajnálom, hogy kaptam virágot? :lol: :lol: :lol:

Mi ma elutazunk Mátraszentimrére, és csütörtökön jövünk haza. Odafent nem fogok tudni netezni (meg leszek halva), így csak csütörtökön fogok jelentkezni. De legalább befejezem a könyvemet - talán...

Bea!
Küldök privit!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Jó reggelt!

Kakti! Jó utat, jó mulatást és vigyázzatok magatokra.

Judit! Én sem kaptam semmit. Akkor lehet én is bemegyek ma vásárolni a városba :lol: Igazgad van amúgy, hogy ez nekem nem jutott eddig eszembe :roll:

Ezek a faszik engem kikészítenek. Hétvégén ugye már mondta az előrejelzésben, hogy ma eső várható. Na akkor gondoltam gyorsan mondom Zsoltinak, hogy hétfőre ne tervezzen hosszabb utat, mert mennünk kell 10-re a védőnőhöz. Jól van. Erre ma reggel felhívják, hogy menni kell neki pont 10-re Szadára. Mondom jó, de én hogy jutok el a védőnőhöz ha esik. Mondom akkor legalább hagyja itthon a kocsit. Erre ő. De most nem esik. Mondom most nem, de mi van ha 10-kor esik. De most akkor sem esik. :shock: Szerintetek? Esővédőnk sincs a kocsira, mert ha az lenne akkor nem érdekelne, de a bababolt is csak 10-kor nyit ahol már kinéztem. Csak a baj van a pasikkal. Igazad van Zarja! Amúgy jobban vagy már? Látod ezért lett volna jó nekem is ha bemelegedek :P

bellerreni
Eger

Az utolsó februári baba ma 2 hónapos :lol: (Funky ugye te már márciusra voltál kiírva. Remélem jól emlékszem)

bellerreni
Eger

Sziasztok!
Na, megjottunk a "kirandulasbol". Szegeny gyerekemet teljesen kiboritotta a 400 km utazas, plusz a rengeteg idegen ember, hely, hang. Odafele meg aludt fel uton- reggel 5-kor indultunk, ott szinte semmit nem aludt, vegig olben volt, de senki masnal nem turte a kapcsolatepitest, csak az en kezemben nyugodott meg- pedig eddig mindegy volt neki, ki razza a feneket. Aztan hazafele vegig ebren volt, eloszor beszelgetett, aztan nyuglodott, vegul sirt- ezt remelem nem hozza vissza a divatba, mert szerencsere mar nagyon elszoktam a babasirastol. Ugyhogy Berettyoujfalutol az olemben utazott, de elaludni ott sem vol hajlando. Aztan fel 8-kor gyors furdes, es annak ellenere, hogy szinte teljesen uresek voltak a tejeszacsik estere- nem ittam, hogy az uton ne kelljen pisilni, nem ettem, mert nem engedte, hogy letegyem, tehat egesz nap idegeskedtem, igy estere kiurult a tejcsarnok-, este 8-tol reggel 6-ig aludt! Eddig a max 6 ora volt, amit kihuzott ket kajalas kozott. Aztan beszelgetett kicsit, udvozolte nagy boldogan a plafonon az ismeros baratait, majd megint evett, es azota ismet durmol.
Hat, anyak napja alkalmabol az ottani templombol egy ismeretlen holgy koszontott csak fel, tole kaptam egy szep cserepes malyvat. De nekem eszembe se jutott volna, hogy anyak napja van, ha ez nem tortenik, ugyhogy nem panaszkodom a koszontes hianya miatt, es en is csak akkor koszontottem fel anyukamat. :oops:
geri79

virág téma: én is kaptam 'Bercitől' egy apró cserepes primulát, vagy mit ("picit, hogy oda tudja adni a kis kezével" :) ), de csak miután anyám erősen súgott Csabinak, hogy micsoda dolog ez, nem adni virágot nekem anyák napjára... Pedig én is célozgattam rá korábban (ja, és húsvét hétfőn sem locsolt meg még a fia nevében sem :x ) zapák!!!

Ja és volt tegnap este egy áldott jó gyerekem, 6-9ig intenzíven szórakoztattam, énekeltem, meséltem neki, és extra kényeztetésként megnéztünk a youtube-on egy magyar népmesét, itt ült az ölemben, és úgy nézte! (na, sikerül egy 10 hetes tvfüggőt csinálnom blőle :oops: ).
Kilenckor fürdés, egy nyikkanás nélkül, még röhögött is, amikor az apja a kukacát mosta :) (mármint nem a sajátját, hanem a Berkóét, bár az előbbi is vicces :lol: ). Utána kaja, utolsó 20 grammba bealudt, egy szolid pici böfi, és beájulás, reggel 6-ig!!
6kor kaja, és visszaájulás!!! hurrá, hurrá!!! és még mindig alszik!
(komolyan, ez az első este, hogy kihagyta a hiradótájt esedékes esti fél-egy órás üvöltést!!)

és ma 10 hetes! (kétszámjegyűek lettünk!)

szép napot!!!

boruska

Kakti, kiderült már mi volt az a piros pötty a nuninál?

Reni, igen. Március 3-ra voltunk kiírva, pont mikor Kornél született.
Én ugyan meg voltam róla győződve, hogy februári baba lesz, de végül ráhúzott négy napot.
Vendég

Kattkat!
Jo szorakozast neked, vagy inkabb pihenest es irogatast.

Boruska!
Gratula az ataludt ejszakahoz! :D
Hidd el, csak el kell ezt kezdeni! Ha mar egyszer ataludta, akkor kepes ra, maskor is menni fog. Akkor se ess ketsegbe, ha ez nem lesz egybol mindig igy, esetleg a kovetkezo ket ejszaka ebredos lesz.
Legalabbis nekem mindket fiu aprankent kelt egyre kevesebbet, aludt egyre tovabb. Meg most is estenkent szurkolok, hogy Erik ne ebredjen, de mindig ugy teszem le a fejem, hogy elore keszitem magam: lehet, hogy fel ora mulva vmire ebred, lehet, hogy 3kor, lehet, hogy orankent. Es lehet, hogy nem...
Meg Kristof alvasa miatt sem tennem tuzbe a kezem, pedig o jo alvo, de a gyerekekkel mindig tortenhet valami, fajhat a foga, beszorulhat a cumija az agykeret es a matrac koze, lepotyoghat az agyrol, vagy csak szimplan kimegy az alom a szemebol.

Jah, igen, Kristof.
Tegnap elkezdodott a sajat agyba szoktatasa. Nem volt hajlando ott elaludni, de miutan megtette a mienkben, atpakoltam. 2 korul meg ott aludt, igaz, hogy mar fejjel lefele. :lol:
5kor csorog Feri ebresztoje, fordulok fele, hogy megrazzam, erre egy Kristofot talaltam kettonk kozott. Azt hittem, hogy nyuglodott es Feri visszarakta (csodalkoztam is, hogy nem ebredtem fel a nyavogasra), de nem. A herceg valszeg radobbent vmikor, hogy ott van es szepen, csendben visszalopozott kozenk.

Merlegeles: fogytam 2,5 kilot!!! :lol: :lol:
Igaz, sokkal nyamibb volt a folyamat, melynek soran ezt felszedtem, de legalabb megindult vissza is. Meg 5 kg ficereg rajtam, nem bannam, ha ho vegere ezt is lekuldenem.

Eriket is mertem, netto 6640 gramm. Meglepodtem. :shock:
Ertem mar, hogy miert faj a derekam.

Tegnap en viragot nem kaptam, petrezselyem es kapor magot viszont igen. Tegnap egesz delutan kerteszkedtunk.
Hazudok. A kertszomszedneni adott Kristofnakl orgonat, hogy adja nekem. Imadom az orgonat! :D

Holnap reggel vonulunk anyosekhoz 3 napra, ugyanis kedden es csutortokon nalunk nem lesz aram. Igy viszont mar ott maradunk szerdan is es mivel Feri otkor vegez, igy elmegyunk kettesben kiruccani. 8) 8)
Vacsorat terveztunk, de inkabb csak setalgatunk, mert az osszeszukult dietazo gyomrommal nincs ertelme vacsira pazarolni a sabadsagunkat.

Szoval ma vad ruhaprobaba fogok, mert megiscsak normalisan kellene kinezni. Leporolom az epilatoromat is asszem. :oops: :oops:

Jah, reggel mar felprobaltam a csipkes tullszoknyas pottyosruhamat, amit kb 20 evesen vettem. Vagy talan 21. Egy alkalmas ruha volt persze. Eloszor szidtam magam, ugyanis a seggemen nem tudtam felhuzni. Azutan rajottem, hogy nem huztam le vegig a cipzart, az a gond. :lol:
Nah, ugy mar feljott. Magamra huztam a cipzart, kozben azon gondolkoztam, hogy mi a lofaszt csinalok ebben a ruhaban estig, ha nemtom lehuzni. Mi van, ha jon a vedono, hogy engedem be csupa tullben, pottyben???
De a lenyeg: a ruha jo, mellben picit ugyan szukecske (tuti csak a hatam nott, mert a mellem qvara nem). A cipzar is lejott.
Viszont! Basszuskulcs! Nekem olyan lotyi most a karom, hogy ennyi felesleges borrel meg repulnom is tudni kellene, mint a denevereknek. :twisted: :twisted:
Vendég

Boruska
Mi s ma vagyunk 10 hetesek:)

Geri
kb 3-4 hónapos korukban ordítani kezdenek az idegenektől, ez tök normális.
A fiaim is addig tök jól elvoltak bárkinél, aztán kb 4 hónaposan mentünk anyuékhoz és olyan ordiba volt anyóséknál...

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Bea!
Sztem összekevertél engem, meg Kattkat-ot, de nem baj...
Amúgy nem írok, csak az olvasással végeznék... :lol:
Megkaptad a privit?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Funky
nem derült ki a pöttyről semmi, de azt mondta a doki, meg a védőnő, hogy egy pötty nem pötty, ne foglalkozzak vele. Nem mondom, hogy nyugodt vagyok, de egyelőre nem idegelem magam.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Basztikuri Kakti, elegge bambacska a Beacska e szep nap reggelen. Irtam egyaltalan valamit jol abban a hozzaszolasban??? :lol:
Nah, hat igen, az ehseg nagy ur, hazudnek, ha azt mondanam, hogy tudok koncentralni. :oops:
A privit most lattam, hogy megkaptam, mindjart olvasom.
Az a fas.a, hogy tok jol ki van irva, hogy "nincs privid", erdekessegkeppen bementem a levelekhez es lam-lam, megis volt ott uj level. Vagy mar a nincs privit is rosszul ertelmezem???
Vendég

Na, sziasztok! Állati sok dolgom lenne, ehelyett ded rajtam alszik kendőben én meg netelek.

Nekem kellemesen szar hétvégém volt. Majális nuku, csak a délutáni séta alatt tűnt fel, hogy a szomszéd népes család miért is piknikel a halastó túlsó partján. (Mi az innensőn parton lakunk.)

Na, a vasárnap meg kifejezetten díjnyertes darab lett. Párom már előre tudatta, hogy neki rokon temetésre kell mennie :shock: , autót viszi. Klafa, kislányomnak már biggyedt is a szája. Akkor anya nem megy az iskolai ünnepélyre? (Suli a szomszéd faluban, kb. 2-3 km). Dehogynem, ostoba anyuka majd kocsiba rakja a dedet és áttalpal. (Lánykát osztálytársék vitték.)
Francba, Levi allergiás a klaviatura csattogásra, most vonyít :twisted: .
Szóval a műsor felét láttam (babával a kezemben), lett 2 db vízhólyag a lábamon (mert hát nem az ócska sportcipőmben mentem). Nagyfiam is elkísért, ez jólesett. Viszont az iskolai virágon kívül senkitől semmit :twisted: :twisted: . Örült ám a lelkem! Ráadásul az egésznapos hajcihő miatt Levi alig aludt, estére vígasztalhatatlanul és kiakadva ordított szegény. Aludt is 7 órát egyvégtében, amit nem szokott. Mindezeken jól bemérgedtem és Judit után szabadon én meg vettem magamnak egy tök szép (és jó drága :twisted: ) hordkendőt. Úgyis szemeztem vele, de most már lelkiismeretfurdalásom se volt miatta.

Na, néhány hozzászólás.
Szintus a hangyákat mi bolti hangyacsapdával szoktuk írtani. Nálunk a bábolnaiak gyártanak fajspecifikus irtót, csak nem tudom Te tudnál e olyat szerezni :( .
Kokonya Az én 8 éves lányom is jó hisztis és zsörtölődős. Alig ér haza, már pöröl. Vagy eleve sértődötten érkezik. Már az iskolaév végének is betudható (részben). De a 2 fiam se jobb sokszor (13,11). Kamaszodva aztán hol jobb a helyzet, hol rosszabb.

Hozzátáplálás: nálunk is elsőnél alig vártam, hogy etethessem. Na, a másodikat nem erőltettem nagyon és különben is 8 hónapos koráig nem is fogadta el.
Zarja A friss sárgarépával (és egyéb primőrökkel) vigyázat! Hiába nincs permetezve, a nitrit-nitrát tartalma magas lehet, ami a kis testsúlyuk miatt a babákra hamar végzetes lehet.
Nóri Jókat röhögtem az írásaidon, alvó Levikém itt pattogott a hasamon :lol: .
Ennyi. Megyek, mert belefulladok a vasalnivalóba. És még az egyik szárítóm is eltörött. Persze most jön az eső, kintre se teregethetek. Csupa öröm az élet.
pammut

Nah, kozben elolvastam, valaszt is potyogok mindjart fel kezzel.
Vendég

Sziasztok!!

Csak beugrok, mert muszáj leírnom az elmult napokat.

Szoval amikor a lányom megkapta az oltást és megbeszéltük a dokival a hozzátápot aznap átaludta az éjszakát.Hú de f.sza, biztos a táptól egész nap nyűgös volt, biztos az oltástól.Másnap ugyanez.Éjszaka alvás, nappal bőgés.
Utána ez volt minden nap-holnaphoz lenne egy hete hogy megbolondult, de fokozatosan és ezt tegnapra úgy felfejlesztette, hogy este 8-tól 9-ig bömbölt.
És nem hiaszem h. fájt valamije, mert "csak "sírt, nem visított,de könnyezett és bömbölt,.vigasztalhatatlanul.
Nem részletezem a 4 napot, hogy mi volt, gyakorlatilag folyamatos ébrenlevés, sírással egybekötve.
Én már gondoltam mindenre:
a táp, az hogy átalussza az éjszakát, az hogy fél6 kor kezdjük a napot, ezért előbb fürdettem
vagy
mivel sokat sírt rengeteget sétáltunk, mentünk haverkodni a rokongyerekekhez meg a Duna-partra..gondoltam, kifárasztja.
valt h. esténként nem fürdettem mert szinte beájult.
ja, anyámmal végíg veszekedtünk, lehet hogy érezte a feszkót
vagy
ez az összes együttesen kiborította.
ma
nem etettem fél6 kor, hiába volt fönnt, és visszaaludt fél8 ig.

zsó
Kép
pcd1985

Jó reggelt!

Elgondolkodtam, mennyire nem életszerűek most a terhességi témák már... Pedig ugye Bea a kb féléves Kristóf mellett esett teherbe! Szóval elég vicces, de lehet, hogy valakinél már lassan a kistesó is szóba jön. (anyám ennyi idős koromben lett terhes a húgommal. Én januárban születtem, ő meg csak augusztusban vette észre, hogy terhes! Február 3-án szült! :shock: )

Mennem kéne ikea-ba, de esik. Pedig bazi polcokat kell vennem a szekrénybe. Azt sem tudom, hogy hozom haza!!!! :oops: Meg dobozolni is kéne!

Utazás: mi jövő hónapban Ausztriába megyünk hétvégézni. Hallstadtba, ami az ország másik vége. Mondhatnám a világ vége! :roll: Asszem éjjel utazunk, hátha alszanak az aprótalpúak! :lol:
Vendég

Férjecske mondta, szerezzek biztonsági bejárati ajtót VÁCON! Már túl voltam a gugli összes találati eredményén, és mondtam neki, hogy nem találok. Erre átküldi a linket az első céghez, hogy beszéljek velük! Hát nem érti, hogy rohadt titkárnőképzőbe jártam???? Kávét főzni és guglizni tudok!!! Ha mást nem is!!!!!!! :D
Vendég

Lent voltunk a dokinéninél. Barbus nincs megfázva és 4950 gr. Szerdán lenne 2 hete hogy mérték és akkor 4610 gr. volt! Nem is értem. A megfázást azért nézettem meg, mert mostanában kicsit többet köhögött és tüsszögött. De nincs semmi, valószínűleg ingerlik ezek a levegőben szálló vackok.

kakti: Jó pihenést.
vicky79
Budapest III. kerület

sziasztok

jaj csajok, pár napja babo extra nyűgi...nem éjti :?
na mondom: az ok, patakzik a nyála, éjjel is nyöszörgösen alszik, pedig aztat ő végig szokta aludni. meg etetésnél egyszer csak fogja magát, amikor a kaja felénél járunk, és üvölt :shock: megböfiztetem, meg minden aztán eszik kicsit, és megint üvölt. és akaja egy része így ott marad. de így ugye nem 4 ora mulva kér enni, hanem hamarabb, és akkor sem eszi meg az adagját, mert annyira nem éhes. szerintetek?

Edit

Kép
ézsóné

csak almát kap, kaka van rendesen. szoval pocakja nem fáj.

Edit

Kép
ézsóné

Edit, rosszul hangzik... :( Esetleg extra korai fogak?

boruska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?