Új privát üzeneted érkezett!

Ilke, Zsuzsa, Judy
Kitartás! Kép
Megy a drukk ezerrel!

Gumicukor
Megkérdezhetem a homeos köptető nevét? Én is ugatok mint a kutya, kaptam gyógyszert a dokitól, de semmi váladékot nem hoz fel, és már elegem van a száraz köhögésből. Kép

Most megyek, mert nemsokára indulok dolgozni, még össze kell cihelődni!

Forti

Kép
Kép
forti

SziasztokKép

tegnap voltam ctg-n, ami tökéletes lett és a vérképem is jó, még vérszegény sem vagyokKép Kértem óvatos vizsgálatot is, hogy hogy állunk, kell-e riasztani az anyukámat a Gergő miatt. Dokibácsi szerint még van 10 napunk, úgyhogy megnyugodtam. Majd jövő héten eljön az anyu, csak nem ér ide hipp-hopp, azért voltam ideges.

Ilke
remélem nincs nagy gond és a ctg is jó lesz. Hát igen, nagyszülők nálunk is engedékenyebbek és Gergő is rögtön tudja, hogy kivel lehet hisztizni. KitartásKép 28 fok az nagyon durva.

Zsuzsa
Drukk Neked isKép

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok

Mano
A tisztasagi csomagba te mit tetel?persze en mar elfelejettemKépDe eleg a pelenka,popsitorlo,szalveta,papirzsepkedno,szappan???
Szerintem ird be azt ami voltal mielott Emma szuletett,ugysem annyira fontosKép
A ruhakba ok mondtak hogy be kell irni a jelet?Nekem tuti nem,de azert majd rakerdezekKépNalunk torolkozot meg fogkefet sem kell vinni,mert egyen lesz beleirva a jelukkelKép

Zsuzsa,Ilke.Judyt
Minden jot es drukk hogy gyors legyenKép

Nyuszi
A kek nagyon jo szin,kulonleges ugyhogy hajraKép
Majd csinalj fotot ,kivancsi vagyokKép
Az ujjszopastol siman lehet meg a cumitol is hogy fogszabalyzo kell,nekem volt is ilyen osztalytarsam.
Hat igen,regen en is odaadtam neki a kulcsokat mert annytira kerte,aztan azota alig tudom tunteni elole,mert akkor kepes rohanni veluk az meg ugye veszelyes,vagy pl elrakni avalahova aztan kereshetjukKép

Kryss
Lenyeg hogy jol vagytokKépGondolom nem egyszeru a munka a gyerkek meg az epitkezesKépMinden nap be kell jarnod Becsbe?Megszoktad az ingazast?

Ilke
Hat persze megertlek,nehez ez de ha meglesz a kicsi mar legalabb tudsz nyugodtan elvonulni vele es anyos meg takarithatKép

Tegnap megszuletett a legjobb baratnom Barnabasa,csaszar lett mert faros volt a babo,de megvartak amig beindul neki es 50 km-re jottek fel a Szt Imrebe,majd delelott felhivom mennyire volt izgi ennyit utazniKép

En eppen varakozo allasponton vagyok a hetvegevel kapcsolatban,vagy jonnek fel barataink videkrol es akkor holnap elviszem anyuekhoz Alexet es ottmarad hetvegere(en meg gyorsan fodrasz,kozmetikusolok egyetKép vagy pedig lemegyunk holnap es maradunk a hetvegere.
Nekik meg nincs gyerekuk,vagyis epp elment egyKépugyhogy gondolom egy kicsit szorakoznanak velunk itt,Alexet meg nincs kire hagyni ezert leviszem ha megis jonnek.Persze gondolom majd az uccso pillanatban szolnakKépAzert en mar a takaritas felet megcsinaltam ma hajnalbanKép

Pusz
kataa

Kép
Kép
kataa

Ilke!

De jó hogy jelentkeztél. Már épp gondolkodtam hogy írok sms-t hogy mi történt szombat ótaKép

Kataa!

Szalvéta, popsitörlő, zsepi, szappan és popsikrém. Így első re. Aztán azt mondtáj hogymajd szólnak hoyg mikro mi fogyott le, cska a szalvéta és a szepi amit biztos kell vinni minden hónapban, a többit cska ha elfogy a közös.

A pelenka az saját mindenkinek, nem közösködnek, így azt a szekrénybe kell tenni névvel ellátva.

Nálunk azt mondták hogy a cipőbe és az overállba mindneképp írjuk bele, mert azok ugye keveredhetnek, azok nincsnek a saját szekrényben és lehet pl cipőből egyforma két gyereknek. A többi ruhába nemmuszáj beleírni, de lehet. Én amiben volt cimke abba inkább belerajzoltam.

Nálunk fogmosás nincsKép Sajnos. Azt momndták hogy ekkor a gyereknek bőven elég ha reggel indulás előtt és este szintén itthon megmossuk. Szóval ők délbene zzel nem vesződnek, mert mire ennyinek megmosnák az nagyon sok idő lenne. Mondjuk iagzából én is csak 1x szoktam Emmának mosni este, napközben csak alkalomszerűen, ha pl csokit ezsik vagy ilyesmi.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Ilke!

Csak megnyugtatásul: Peti is így viselkedik, mint Lili. Ráadásul az anyósunk is hasonló. Enyém is túlaggódós és tapad a gyerekre. Tudom, hogy ez így csúnya leírva, de így van. Tudod, ő most nálunk lakik - illetve lakott máig, mert holnap már dolgozikKép -, ő vigyáz Petire. Persze, amíg ketten vannak, nincs gond, de amint hazamegyünk...! Peti ordít, ha anyósom hozzá akar nyúlni, Mama nem! felkiáltással, csapkod, ütöget, ha valami nem úgy van, ahogy ő akarja, akkor egyből kiabál, sikít, sír, szóval nehéz vele. Ő sem eszik egyedül - minek is enne, mikor a szájába teszik az ennivalótKép -, és cipelteti magát folyton. De valahol meg lehet érteni: egyrészt anyós tényleg elkényezteti, hiszen azt akarja, hogy a gyerek ne érezze annyira a hiányunkat. Másrészt Peti meg van zavarodva, mert folyton mással van, nem érti, hogy apa,anya néha otthon van, máskor eltűnik stb.
De téged is maximálisan megértelek. Nekem is nagyon nehéz volt ez az egy hónap, a folytonos alkalmazkodás - mert lehet akármennyire jó fej, azért idegen, és alkalmazkodni kell hozzá -, és ez mindennapos terhesként, amikor az embernek amúgy is olyan sok nyűgje van, még sokkal rosszabb. Én emlékszem, amikor szülés után hazamentünk, és ott volt anyósom egy hétig, hát majdnem megőrültem, mert bár sokat segített, de nem tudtam igazán elengedni magam, nem tudtam a feszültséget kiadni magamból, nem bőghettem egy jót, mert akkor magára vette és megsértődött, arról nem is beszélve, hogy a gyereket is folyton kivette a kezemből.

Szóval panaszkodj nyugodtan, inkább nekünk mond el, mint a férjednek, mert az csak feszültséget szül otthon. És kitartás!

Timi
szabotimi

Ilke
Sajnálom, hogy így alakul az utolsó pár napod szülés előtt. Ismerős ez az anyós típus. Nálunk ugyanez van, annyival egyszerüsítve, hogy nem lakik itt, csak tőlünk 5 percre. Meg is őrülnék, ha folyton kerülgetnem kéne.
Mostanában nagyon rászállt ő is a gyerekre, szoktassuk hozzá, vigyük át stb. Ha itt van, állandóan cipeli, eteti (pedig gyönyörűen eszik egyedül már levest is), vetkőzteti, öltözteti. Én meg hiába szólok rá. Egy csomószor kértem, hogy ezt-meg-ezt ne, erre 2 perc múlva már csinálja is vele, hogy "miért ne". És amitől idegbajos vagyok, ha sír a gyerek vagy kiveszi a kezemből (amitől még jobban sír) vagy oda se adja.
Nekem dokinéni felajánlotta, hogy szülés után 6 órával , ha minden okés, hazajöhetünk. Erre anyósom közölte, hogy "Te azt csak hiszed. Maradsz a seggeden a kórházba 5 napot, én meg ideköltözöm." Igaz, hogy se megnyugtatni nem tudja a gyereket, se elaltatni, de majd ő. MÁr az agyamra megy, pedig nem sokat látom. Igaz most hétvégén együtt leszünk 3 napot vidéken (előre félek tőle)
És a legjobb, hogy szentbeszédet kapok tőle telefonon, hogy nem kéne porszívóznom, meg vasalnom órákat, mert azt nekem már nem szabad. De egyszer nem jön át segíteni ám! Sőt a múltkor közölte, hogy én ráérek egész nap vasalni, ő szegény dolgozik.
Na mindegy, nem is panaszkodom, nem azért akartam írni.
Kitartás, már nem kell sokáig várni a picire, és anyós is előbb-utóbb hazamegy. Pihenj sokat, és ne hagyd magad.

Szilcsike
szilcsike

Hali!

Itthon vagyok, már tegnap délben hazazavartak a kollégáim, hogy nagyon cefetül nézek ki. Infrtázom ezerrel. Most Dani kin van a mamával a ligetben. szerencsére jó idő van. én eléggé köhögök még, de már szakadozik fel elég jól.

Forti
Stodal a neve a köptetőnek és kb. 600 Ft körül van. Jó íze van. És nekem már szépen hozta fel másnap.

Bölcsi fogmosás
Furi, mi mindig mosunk itthon is. Dani már teljesen egyedül mossa és öblíteni is tud. pedig tényleg jó lenne, ha már a bölcsiben is mosnák rendszeresen. mondjuk abban igazuk van, hogy hosszadalmas lenne, mert dani is el tud itthon kuruttyolni egy darabig.

Ilke
Kitartás anyóshoz!
Sajnos nekem az anyukám ilyen tapadós.
A szülés után ő is itt volt 1 hétig, de én is alig vártam, hogy elmenjen. Anyósom közel nem zavart ennyi vizet, pedig ők állandóan itt vannak, láván együtt lakunk ugye. De amikor anyukám a szoptatáskor is ott volt a nyakamban, azmár azért kicsit sok volt, pláne ilyen megjegyzésekkel fűszereve, Jaj istenem, ugye megy a szoptatás... Kép Ki is tessékeltem, hogy ne zavarjon minket. persze utána már jó pár hónapra rá, már lazán szoptattam előtte, de a kezdeti bizonytalanságot ezzel csak fokozta, hogy ott állt fölöttem.
Szerencsére már valamennyire sokerült hozzászoktatnom, hogy a gyerekem nem nyámnyila, és önálló akarata van, ha valamit egyedül akar, akkor egydül kell hagyni, hadd csinálja, egyébként meg mindig kér segítséget dani, ha valamivel nem boldogul. mondjuk szerencsére az evésbe nem szól bele, mert dani már 15 hónapos korától egyedül kanalaz és iszik pohárból, most már villával is szépen eszik.
én tényleg örülhetek, hogy nem ilyen anyósom van , mint sokatoknak.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Hu,hat anyosom az nincs,pedig mindenki szerint egy aldott jo lelek voltKépSajnalom is rendesen,mert azert jo lenne ha segitene,o meg pont az a htb tipus ,nem dolgozott otthon volt,pedig amikor meg itt eltek Mo-.on a Gellertben volt kozmetikusKép
De amit itt irtatok az pl nem jellemzo anyukamra,pedig hat O is anyos a batyameknalKép
O engedi enni a gyereket,nem kapkodja ki a kezembol,tiszteletbe tartja a szabalyainkat es ezt imadom benne.Sot a nagyim is ilyenKép
Ugyhogy ahogy Gumicukor is irja nem csak anyos lehet faraszto ,a szulok isKépMeg jo hogy nincs reszem benne,mert en konfliktushelyzetbe,eleg szokimondo vagyokKépAnnak meg nem lenne jo vegeKép

Szilcsike
Szoval ambulansan szulsz?Hat az izgi lehet,gondolom nem akarod anyosra hagyni Szilvit.Anyuakd nem tud addig helyettesiteni.
En annak orulok, hogy Alexet nem kell altatni,persze szertartas az van,furdes utan mese +enek es utan alvas.De azt csinalhatja a ferjem,anyukam,apukam vagyen ,neki teljesen mindegyKép
Kitartas a hetvegehezKép

Mano
Koszi,tenyleg popsikremKépazt el is felejtetem vonla ha nem mondodKép
Akkor en is beirom a cipobe meg a dzsekibe,overallba es jo otletKép
Pelenkabol nalunk is mindenkinek sajat,oda van rakva egy sekrenybesorba es alatta mindenki jele.
Mi naponta 2* mossuk a fogat,de jo lesz ha ott ebed utan is megmossak,mert en sajnos rendszerint elfelejtemKép

DIo
Es meg meddig dolgozol?Ezek szerint ez sem tul jo hogy minidg massal van PetiKépUgy erzed hogy emiatt valtozott sokat?Hat igena gyerekeknek kell az allandoasag,persze egyikbo al masikba sem tul egyseru az atmenet de igy hogy tobb lehetesog van ,talan tul gyors neki.

Na megyek en is vasalni,ha mar igy raerek,hiszen egesz nap itthon vagyok en isKép
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Mit csináltok, mamik? Senki nincs itt?Kép

Én éppen dolgozom, de már nem sokáig, megyek haza Petihez.

Kataa!
Még két hétig dolgozom, de ez a két hét már nyugis lesz, mert a férjem lesz Petivel, így szerintem ő is megnyugszik. Bár tegnap is volt egy jó nagy balhénk, kezdem azt gondolni, hogy bekopogtatott hozzánk a rettegett dackorszak.Kép Ennek örömére ma rohanok a boltba szakirodalmat vásárolni a "hogyan ússzuk meg a dackorszakot" címmel.Kép

Jó hétvégét mindenkinek!

Timi
szabotimi

Gumicukor
Köszi, kipróbálom! Adagolni hogy kell?

Levi is iszonyatosan köhög, teli van váladékkal a tüdeje. Tegnap a bölcsiből hazafelé bevittem a dokihoz, hogy nézzen rá, nehogy komolyabb gond legyen. Persze nem volt a mi orvosunk, ezért a másikhoz mentünk be. Felírt valami hurutoldó kúpot, én szépen ki is váltottam, majd hazajöttünk. Itthon jó szokásomhoz híven, elolvastam a betegtájékoztatót, és meglepve látom, hogy amit mi kaptunk 20 mg-os kúp, csak 6 év felett adható. Na, vissza a kocsiba, irány a gyógyszertár, hátha ott nézték be a dolgot. A patikus nagyon rendes volt, megdícsért hogy elolvastam a betegtájékoztatót Kép, visszavette a kúpot és mondta hogy a recepten a 20mg-os van, beszéljem meg a dokival. Rohanás vissza az orvoshoz. A doki már éppen indulófélben volt a folyosón futottam vele össze. Mondom neki hogy mi a gond, hogy 8 mg-os helyett 20mg-os lett felírva, erre nagy bunkón mondja, hogy ő 2 év felett mindíg a 20mg-osat írja fel. Erre én: de a betegtájékoztatóban az áll 2x is kiemelve, hogy 6 év alatt nem adható, csak a 8 mg-os. (Hozzáteszem hogy a tájékoztatóban az is benne volt, hogy túladagolás esetén légzésmegállás lehetséges!!!) Erre a doki még mindíg tök bunkón: Tudja mit, akkor vágja félbe a kúpot!
És ott hagyott.
A patikusnak mondtam hogy mi van, így visszaadta a 20mg-os kúpot és végül is ő is rábólintott a félbevágásra de nem tiszta meggyőződéssel!
Ezek után asszem nem megyek többet a másik dokihoz, maradok a miénknél. Anyósom annyit mondott erre, hogy ez a doki, ha nem az ő betege vagy, nagyon pénzéhes, vagyis ha nem csúsztatsz neki, akkor szinte alig akarja megvizsgálni a gyereket.
A Levi unokatesójánál tavaly pl. nem vette észre a kezdődő tüdőgyulladást, csak köhögésre adott valami gyógyszert és anyósom szemfülességének köszönhetően a mi dokink állapította meg, hogy igen bizony ez tüdőgyuszi!
Undorítónak tartom, hogy a gyerekorvosok is ilyenek már! Kép
Nahh én is jól kipanaszkodtam magam!

Forti

Kép
Kép
forti

Forti!

Ez azért nem semmmiKép Én ismindíg olvasom a betegtájékoztatót. Én meg már azon kiakdatm hogy avédőnő a béres vitakidet akarta szedetni Emmávala gyógyszerész meg szólt hogy hogyzat csak 3 éves kortól lehet.

Nálunk ma megvolta családlátogatás. Direkt kérdeztem akiknél már voltak azoktól, hogy mi volt, mondták hogy kb negyed órát vannak ott a gondozónők, és hogy semmit sem fogadtak el mert ebéd után jönnek.

na ehhez képest nálunk 1 órát itt voltak, ettek, ittakKép, simizték a kuytám, a tengerimalacot, Emma megmutatta nekik az összes játékát, mindet kirámolt. és bezsélt egyfolytában a kis kalótyás nyelvén. Kép Hétfőn kezdünk, drukkoljatok. (ja, és mondták hogy már kedden bent ebédelhetünk a csoportban, mert Emma már úgyis olyna ismerős ott)

manó

KépKép
manó

Rit, Dodonak nagyon boldog 2. szülinapotKépKépKép Hétvégén ünnepeltetek?

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok,
Múlt héten otthon voltam Solymival (anyu elutazott, anyósomat műtötték), ezért nem nagyon tudtam netezni - ha volt egy kis időm, inkább aludtam Kép.
Hát dackorszak, az van: jókora feltűnést keltettem, amikor a földön húztam magam után Solymit a Dózsa György úton keresztül, mert nem akart jönni, felvenni meg nem fogok egy 16 kilós, rúgkapáló gyereket. (Néha persze muszáj fölvenni, de csak akkor vagyok hajlandó, ha nyugton marad, legalább a hasamat ne rúgja meg.)
Amúgy nagyon édes, aranyosan beszél, értelmes, tevékeny, imád olvasni ("anya énekel"), és legtöbbször nincs vele baj, de időnként valami apróságon felhúzza magát (pl. felvágom neki a virslit, amikor ő egészben akarja), és olyankor agyrém. (Ez leginkább olyankor van, amikor fáradt.)

Mindenórások, hatalmas drukk!!!

Zita
parazita

Sziasztok

A hetvege megint suru volt,pentektol szombat delutanig anyueknal voltunk,aztan Alex maradt meg 1 napot.En visszajottem,es ennek oromere ablakot pucoltam,meg comot takaritottamKépTegnap vendegek jottek ebedre,ugyhogy a fozes kozben azert elugrottam megnezni a baratnomet a korhazba a kicsivel aki nagyon cuki voltKép
MEgvettuk a szulinapi ajandekait,mert ugye azt nem vele ekll mert akkor mindent ker rogtonKépVegulis maradt az autpalya,benzinkuttal es varossal,jelzotablakkal,meg egy nagy mozdony,egy markologep utanfutoval es szerszamokKép
Tegnap delutan jott vissza Alex es ugy orult nekunkKép

Ma szuper ido van ugyhogy egesz delelott kint voltunk,persze a jatszoter sem maradhatott kiKép

Dio
Akkor mar nem sok van hatra a munkabol,utana gyesen leszel ujra?vagy szabin?

Forti
Hat igen a helyettesito dokikkal nekem sem volt szerencsenk,pedig csak egeszseges rendelesre vittem meg a regi helyre,de amint kideult hogy nem hozza jarunk,mar mas lett az arcaKép

Mano
Drukk a hetre nektekKép
Ez mindenhol van a csaladlatogatas?Meg nme is hallottam ilenrolKép

Rit
Nagyon boldog 2.szulinapot DODOnak!!!!Reszelteket kerunkKép

Parazita
DackorszakKépHiaba ha faradtak akkor nincs mese inkabb hisztiznekKép

Na rohanok vasalni aztan emg egy kicsit aludniKép
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Köszi a "bókokat", örülök, hogy tetszettünkKépKépKép. Az igazán jó képek sajna még mindig nincsenek nálunk, de remélem most már azok is meglesznek 1-2 napon belül.
1 hete itthon ülök a gyerekkel, szerda óta nincs semmi baja. Azóta láztalan és a torka is szépen rendbejött. Ma volt kint a doki, már a holnapi bölcsire készültünk, de közölte, hogy még mindig nem mehet Gyurci. Azt mondta, hogy 1 hét!!! múlva jön megint. Fel vagyok háborodva, hogy ugyan miért ne vihetném az egészséges gyerekemet bölcsödébe. Gyurci is már nagyon menne, egész nap erről dumál. Igazolás nélkül viszont nem vihetem. Nem tudom mit csináljak.
Na, próbálok szép sorjában irni:

Gumicukor!
Igen, tényleg tök jó az új hely, és előreláthatólag ez még jobb lesz kb. a jövő évtől. Mind fizetésileg, mind beosztásilag. Bár tényleg tolerálják a gyereket, de nem tudom mit fognak szólni hozzá, hogy még mindig nem megyek, pedig már meggyógyult. Valamit ki kéne találnom.
Milyen a bringa? Bevált? Dani szereti? Tudja már tekerni? Jó ez a "fúúú"Kép, nálunk ilyenkor a "hűha" megy.
Nekem anyósom csinálta időnként, hogy bejött amikor szoptattam, bámult mint aki még az életben nem látott ilyet, piszkálgatta közben a gyereket és szövegelt közben Gyurcinak, hogy egy ekkora gyerek miért szopizikKépKépKép.

Conti!
Gyurcinak is nagyon tetszettemKép. Elég sokat hangoztatta, hogy: "szép juha, szép anya nagyon". Nagyon cuki volt.
Bölcsis kajálástól én is tartottam egy kicsit, mivel Gyurci is sok mindenben önkiszolgáló, meg sokszor nem eszik a helyén, hanem mászkál közben. De a bölcsiben teljesen másképp viselkedik. Szépen leül, nem mászkál el közben, és mindent megeszik, még olyanokat is, amit itthon nem. Szerintem ne aggódj, maximálisa alkalmazkodnak az ottani körülményekhez. Tényleg úgy van, hogy látják, hogy a többi gyerek is azt csinálja, igy ők is.

Kataa!
Azért egy kicsi sikerélménye volt annak akiről beszélünkKép. Addig piszkálgatta Gyurcit, amig bele nem kezdett egy kisebb hisztibe. Csak azzal nem számolt, hogy nyugodtan oda jöhetett hozzánk a szertartás alatt, és minket ez egyáltalán nem zavart semmibenKép.

Rit!
Dodinak BOLDOG SZÜLINAPOT!!! Ne legyél elkeseredve a bölcsi miatt! Én hasonlóan éreztem magam, mint te, próbáltam előtte nem mutatni. Megérzi rajtad, és akkor Ő sem akar majd menni. Nekem is az segitett, hogy arra gondoltam ilyenkor, hogy az a lényeg, hogy Ő nagyon jól érzi magát, más nem számit.

Manó!
Az adatlapon a foglalkozás rovatnak tényleg nincs nagy jelentősége. A jellemzéssel én is úgy voltam, hogy nem fogok tudni mit irni, ehhez képest 2 oldalt sikerült összehoznom, és még tudtam volna irniKép. Elkezdtétek ma a bölcsit?

Zsuzsa!
Sikerült megúszni a befektetést? Vagy esetleg már babázol azóta???

Nyuszi!
Én is pont ezért vettem el a csőrös poharat Gyurcitól. Neki is ott volt az ágya mellett, és mindig azzal húzta az időt, hogy ne kelljen még aludni, hogy állandóan meghúztaKép.

Ilke!
AnyósKép. Én is fázós vagyok, de ettől még nem fűtök igy be. Inkább felöltözök rendesen. Főleg, hogy Gyurcinak kifejezetten rosszat tesz ha nagyon meleg van. Tudod, a pöttyök, foltok. Megy a drukk, kitartás!!!

Judy!
Drukk neked is!!!

Forti!
DokiKépKépKép. Jobbulást Levinek!

Pusz
Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Sziastok, 1x már voltam itt, látszólag elküldtem az üzimet, é most látom, hogy sehol semmi. Gondolom valahova elszállt az éterbe.
Köszönjük a szülinapi jókívánságokat, nagyon szuper volt minden, így nagyiék nélkül is. Az én anyukám nem jött el, csak felhívott + meghívott. Hiába hívtuk nem jön, mondjuk valahol megértem, mert a pici lakás miatt tehernek érzi magát, hogy még aludni sem tud igazán hol Kép
A másik nagyi meg elfelejtette, hogy Dodinak szülinapja van, de másnapra bepótolta, csinált neki egy somlói-tortát.
Papa szabin volt pénteken, így hármasban csavarogtunk. Először a szigetre készültünk gesztenyézni, de végül állatkert lett belőle, mert most nagyon rá van kattanva a békás terráriumokra. Ha elköltözünk, utána nekünk is lesz egy Kép
Délután meg a szomszédék jöttek át, együtt ünnepeltünk, Dodi kapott egy hatalmas gesztenyetortát 2 gyertyával + 1 tüzijátékossal. Ez utóbbit tisztes távolból kultiválta, de a gyertyafújás már rutinosan ment (bár kívánni még ugye nem tud Kép) Kibontogatta az ajándékait, kapott pulcsikat és fajátékokat. Képzeljétek vettünk neki fa memória játékot, és már tud is vele játszani!!! Tökre jól megkeresgeti a párokat, ha nem találja, vissza lefordítja a lapokat, szóval nagyon ügyi, csak még azt nem tudja, hogy mindíg a helyére kell visszarakni a lefordítottakat, de amúgy megy. Bár még simán elverem KépKépKép de ha így haladunk, nem sokáig. Annyira tetszik neki, eddi gazóta minden nap előveszi. Végülis ez az első igazi társasjáték, amit játszhatunk.

Van rosz hírem is: ma már hivatalosan szabin vagyok KépKépKép brü-hü-hü

Bölcsi: már nagyon megy, ma igaz nehezen vált el tőlem a 3 napos hétvége után, de azért két perc alatt megnyugodott, és ablakból lesekedve láttam, hogy elkezdett labdázni a fiúkkal. Amúgy szereti a bölcsit, reggelente mindíg szól, hogy menjünk már Kép Nálunk a tisztasági csomi: 1 cs 100as szalvéta, 200 db papírzsepi és 1db babaszappan havonta. Pelusnál szólnak ha elfogyott, fogkefe, fogkrém szintén, popsitörlő egyebek meg vannak, nem kell vinni.

puszma,
Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Sziasztok

Tudtok segíteni abban, hogy változott a szocpol a gyerekekre? A sógornőmék most szeretnének nagyobb lakást (a babák születése előtt), de nekik azt a felvilágosítást adták, hogy csak új lakásra jár, használtra nem! Kéne egy kis infó attól aki ebben benne van, hogy tudjak nekik valamit mondani! 2 millát kapnának és az azért nem jönne rosszul.

Rit
Nagyon boldog MÁSODIK szülinapot Dodónak!!!

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok,
Mi még egyben vagyunkKép. Pedig már nagyon várjuk, hogy történjen valami. Szombaton hajnali3-7-ig 8 percenként voltak keményedések és enyhébb fájások, már épp indulni akartunk a kórházba, amikor egyik percről a másikra megszűntek. Azóta semmi. Pedig szombaton ablakot pucoltam, vasárnap pedig az egyik gardróbot is kitakarítottamKép. Most már viszont pihenőre fogtam magam, elvileg péntekre vagyok kiírva, de nagyon örülnék neki, ha előbb megszületne a picikém. Lilivel kicsit nehéz mostanában, hihetetlenűl anyás lett. Nagyon izgulok, hogy mi lesz, míg nem leszek itthon, mert semmit sem enged másnak csak nekem.

Rit,
Boldog szülinapot Dodónak!

Judy,
Nálatok mizujs?

Mindenkinek puszi, most sem tudok sajna többet írni.
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

HellóKép

Mi is még egyben vagyunk, ma este jön az anyukám, utána már jöhet a bébiKép Sőt jöjjön is, én is nagyon szeretnék már túl lenni a dolgon, főleg a vizesedés miatt. Addig meg próbálok minden percet Gergővel tölteni, én is félek, hogy mi lesz vele nélkülem. Már most sajnálom szegénykét, bár ő jól elvan apjával és az anyummal, de azért ez hosszú lesz nekiKép Hétvégén élete első focimeccsén vett részt, apja szerzett valamilyen vip jegyet, így volt nagy területe a díszpáholyban, ahol eljátszogatottKépKép Meg kiabált, hogy góóóóól és hajrá fradiKépKép mindenkit lekenyerezett, szerzett magánal perecet, üdítőtKépKép Én meg pihiztem itthon. Hát igen, a fiús anyukák sorsa, nemsokára már hárman mehetnekKép

Szülinaposoknak minden jót, a pocisoknak kitartásKép

holnap ctg, remélem az utsóKép

Kinek küldhetek sms-t ha megérkezik a kispasi?

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Szóval a hétvége:

Kép

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Judy!

Nekem, nekeme, nekem.Kép imádok ilyne hírt kapniKép

manó

KépKép
manó

ja, 06-30-515-2823

Kép

KépKép
manó

Manó
Oké, elmentve a számKép

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Zsuzsa,
Drukkolok! Nekem olyan fura, hogy mindenkinek ilyen szuper jóslófájásai vannak. Nekem Solymival egy darab se volt. Kíváncsi vagyok, most hogy lesz majd...
Köszi, most már jól vagyok, elmúltak a nagy rosszullétek, bár most is vannak gondok, ha elfelejtek enni.

Zita
parazita

Sziasztok

Ma nagyon jo dolgom van,mert anyukam itt van egesz napKépAlex elaludt omeg egy targyalasra ment addig.Delelott vasaroltunk meg setaltunk,jatszoztunkKépDelutan ugyanez,aztan mi a ferjemmel alakulo lakogyulesre megyunk,addig O vigyaz megint ra KépUuuugy el tudnam viselni ha kozel laknanakKép

BanyociKép
Varom a profi kepeket isKép
Hat igen a bolcsihez igazolas kell,boztos azt gondolta a doki hogy Te is szeretnel inkabb itthonKép
En is 2 oldalt irta jellemzesben,pedig alig tudtam elkezdeni.Azon nevettunk apaval, hogy leirtam mennyire szofogado, nem hisztis tious.Erre mar 2.napja a jatszon O a remKépMindent el akar venni,pedig meg nem is bolcsisKép

Rit
Hat anyososod akkor hozta aformajatKépLeyeg hogy bepotoltaKépTegyel fel kepet a tortas DodirolKép
Mikor kezdesz dolgozni??

Zsuzsa
Na mi volt a dokinal??

Forti
En ugy tudom regi lakasra csak a fele jar a szocpolnak,csak uj lakasra jar a 2mila es ez is csak 2004.aprilistol.Sajnos mi meg kevesebbet kaptunk,ujra isKép

Ilke
Drukk hogy jojjon mara tesKépAnyost hogy birod???Lehet hogy Lili mar erez valamit azert ilyen anyas.

Judy
Nagyon nagyfius Gergo a meccsenKép
Akkor most mar nyugodt vagy hogy jon anyukadKép

Mano
Mi volt ma???

Pusz
kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Köszönöma sok érdeklődést. hát elkezdtük. tegnap csak 10-11-ig voltunk, az ugynaolyna volt mint eddig, nem volt újdonság.

ma 9-12-ig voltunk. És jól telet, úgy gondolom. emma egész jól játzsott a többiekkel, csomószor cspatba verődve futkostak, bámulták az ovisokat, mászókáztak, szointe rám sme nézett. 10-kor ivott a tízórai gyümiléből, aztán játzsott tovább. Aztánamikor elkezdték egyesével behordani a gyerekeket ebédhez akkor sírt kicsit, mert a Bnece barátját előbb vitték be jóval (gondozási sorrend van), akkor jött hogy Bende, bende. Mivel még ős az utolsó, mert mi kezdtünk utoljára itt kicsit elkeseredett és mondta hogy haza, haza. Aztán ebédeltünk, hát ez nem volt egy sikertörténet, pár flstot evett sztán rohsnt játdzsni mert ugye a szobábanmég nem volt rá addig módja, de ránk szóltak hoyg ebvéd után nincs játék, mert rögtön aludni kell menni, tehát ha nemezsika kkor inkább induljunk haza, mert a többeik sem játzshatnak. Mondtamneki hogy menjünk haza, de úgy lenyűgözték a játékok hogy nemakart. Aztán csak sikerült elindulni. Holnap megint ugyanennyi ideihg leszünk. Csütörtökön kell majd először reggelire menni 8-re, és akkor kell majd először ott hagynom is.
ja,a jeles dolgoknagyon tetszenek neki, büszkén tezsia cipőjéta kocka jelre és mutogatja a kis törölközőknél, fésűnél hoyg melyik az övé. szóval egyenlőre jól bírjuk, d emost jön cska a neheze.

manó

KépKép
manó

Manó
Hát igen a múlt 7 nekünk is tök jó volt. Most meg már két napja hatalmas bömbölés közepette hagyom ott. Kép Pedig szereti, hamar meg is nyugszik, de ez van. Sőt tregnap 3x sírt: mikor eljöttem, mikor felmentek az udvarrólk és nem voltam ott és alvás előtt is Kép( ja, meg amikor értemegyek akkor is nagyon sír, az örömtől, de hatalmas elefántkönnycseppekkel

Kataa
Kép Kép

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Rit!

Boldog szülinapot!

Zsuzsa!

Hűha, 40+2Kép nagyon drukkolunk.

Judy!

várom az sms-tKép

Rit!

Nincsneek illúzióim, tuti fog sírdogálni ő is. azt mondják az a nem normális ha nem sír, hiszen fel kell dolgozni az elvásált. Az Emma barátja, a bence is múlt hét csütörtök pénteken tök jól elvolt, ma meg sirdogált amikro kiment az enyukája és amikor már elfáradt, 11 felé meg ebéd alatt.

manó

KépKép
manó

Zsuzsa, Juti, Ilke,
Hajrá!!!!! Kép

Sírás: én már 3/4 éve dolgozom, és Solymesz még mindig sír (vagy legalább kiabál), amikor úgy megyek el, hogy látja...

Zita
parazita

Sziasztok

Ilke

Anyoshoz kitartas!Kép Tudom nehez, de probalj meg a babara osszpontositani es ne huzd fel magad azon, ha neha mashogy alakulnak a dolgok, mint ahogy Te szoktad csinalni Lilivel. Hidd el, nagyon hamar visszaall minden a regibe, mikor otthon leszel a babaval. Illetve akkor ugyis mindent ujja kell alakitani majd. Lili hamar elfelejti azt a par napot, amig nem leszel vele. Tudom nem vigasztal, de most tenyleg a baba az elso es ezert egy csomo eddig beallt, megszokott dolgot fel kell aldozni. Nagyon izgulok am , hogy konnyu es gyors szulesed legyen, majd kuldj sms-t!Kép

Judy, Zsuzsa

Nektek is kitartas es varjuk a hireket!Kép

Rit

Boldog szulinapot!!!Kép

Kepzeljetek, nalunk all a bal nehany napja, Emike nem hajlando aludni sem este, sem nappal.Kép Olyan szinten fel az alvastol, rossz alomtol, sotettol, hogy semmi nem hasznal, sem kerleles, sem figyelem eltereles, sem kiabalas (sajna mar az is van, mert kezdem nem birni idegekkel), sem olelgetes, semmi.Kép Ugy alszik el, hogy kifarad es eldol, mint egy krumpliszsak, ugy 11 ora fele. Mar ott tartok, hogy pszichologushoz viszem, mert a nem alvas egy csomo masban is elohozta a hisztit. Este all a sotet lakas kozepen es bombol, hogy nem alszik, nem hajlando bemenni a szobajaba, vettem neki kislampat egesz ejszaka eg, ha kerdezem mitol fel nem valaszol, hiaba meselek, enekelek, dumalok, fejenallok, stb. stb. Mar ott tart, hogy az esti fogmosast is megtagadta tegnap este, mar ott kitort a botrany, hogy kikapcsoltam a tv-t,ugy 10 korul, 10 perces konyorges utan, hogy menjen aludni. Aztan hiszti a fogmosas miatt, aztan nem alszom! kb. 1500szor, kozben torkaszakadtabol ordit, ha az olembe veszem megnyugszik, de aztan ha az agyra fektetem kezdi elolrol.KépKépKép Nagyon el vagyok keseredve. Es kozben ott a pici, akit ugyancsak altatni kell. Ferjem kulfoldon, anyuval kuzdunk ketten.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Köszi lányok a felvilágosítást!

Zsuzsa
Nem várhatnak, most egy 27 nm-es panelban laknak a 3. emeleten. 2 babával nem lesz/lenne könnyü ott! Addig kell lépniük amig nincs nagy poci.

Ilke, Judy, Zsuzsa
Hajrá utolsó napok!!!!!!!! Kép Kép Kép

Nyuszi
Nem semmi Emi! Nincs ötletem mit csinálhatnál, Levi egyenlőre elalszik egyedül, bár nálunk mindíg is égett kislámpa a szobában egész éjjel!

Forti

Kép
Kép
forti

Nyuszi, ez elég rosszul hangzikKép Mindenképp szakemberhez kéne fordulni, mert már mindent megpróbáltál. Nálunk születése óta ég egy kislámpa Bettinél, de ha nálam alszik, akkor tök sötét van. Egyébként ha nincs itthon a férjem, és odaengedem hozzám, most is ez volt hétvégén az én férjem meg megjárta Rómát. Kértem, hogy hozzon gesztenyekrémet, úgy árulják mint a lekvárt, erre hozott két üveg mogyorókrémetKép

Ilke, Zsuzsa, Judy, izgulok értetek!!!!

Bölcsisek, írjatok jó sokat, szívom magamba az információkat.

Conti

conti

Sziasztok
Van egy csomó polár pulcsi-kardigán eladó, darabja 780!!!!!! Érdekel valakit?

Szilcsike
szilcsike

Nyuszi,
Rekamnal is volt ilyen idoszakKép A kivalto ok a Cartoon Network hulye mesei voltak, de a nagy tapasztaltak szerint ebben az eletkorban e nelkul is eljonnek ezek a remalmok, felelmek. A lampa ideig-oraig jott be, a megoldast vegulis egy hatalmas, Rekanal is nagyobb pandamaci hozta el /amit egyebkent Mate hozott neki, mikor hazajottunk a korhazbol, dupla nyeresegKép/. O vigyaz Rekara, elkergeti a szornyeket:
alvás pandával

Azt irja az okoskonyvem, hogy eszervekkel meggyozni ugysem lehet oket arrol, hogy marpedig szornyek nincsenek, sot ezt ugy elnek meg, hogy nem vesszuk komolyan a problemajukat... hanem valami megnyugtatast kell adni... egy baratnomnel pl. az jott be, hogy az osszes kulcslyukat betomtek, mert ott jarkaltak a szornyek es igy mar nem tudnak... kitartas, elmulik!Kép
-Afonya
afonya

Ezzel nem akarlak am lebeszelni a dokirol, abbol baj nem lehet. Az anyai megerzesnel nincs biztosabb diagnozisKép
afonya

Hali

Én még a héten itthon vagyok. ma 1/2 6 kor kelt a kiskakasunk, most éppen apával borotválkozik Kép

Rit
Nézd a jó oldalát, legalább nem a gyedet kapod, hanem rendes fizut.

Velünkközben annyi történt, hgy Dnaiszombat óta nagy ágyban alszik. annyira tetszett a Flexa ágy, hogy olyat vettünk neki, kókuszmatraccal. Féltem, hogy az itt leírt tapasztalatok alapjánmajd nehezen tudjuk azúj ágyba szoktatni, de minden simán ment. Első este közösen altattuk, akkor még kicsit ugrándozott az ágyon, minden szegletét kipróbálta, ,de szépen elelaudt. Éjjel uúgy ébredt 1 vízivás erejéig és már feküdt is vissza, csak kicsit körbenézett, hogy hol is van. Vasárnap délután már egyből befeküdt az ágyikóba (mindig azt kiabálja: Új Ágy, néha napközben is bemegy és játszk egy kicsit az egyik sarkában - olyan cuki ilyenkor)
Azóta szépen elalszik este is és délután is, nem kóricál. annyit mondtunk neki, hogyha éjjel bármi van, akkor mindig szóljon és megyünk.
Kapott rendes paplant és elefántos és kisegeres ágyneműhuzatot, hát csuda boldog volt vele. az ágyat apával ketten szereltük össze és mire hazajöttek a ligetből, majdnem kész volt, ,így Dani is szerelhette kicsit.

Egyik nap meg leesett 2,5 m magasból a játszón. Amikor más is mászik vele a csúszdára, akkor nagyon kell figyelni, mert nem a mászásra figyel. Ráadásul én is ott voltam és végignéztem az egészet. Olyan mérges voltam, mert épphogy csak tompítani tudtam az esést. A létra 2 felső foka között esett le alul meg 4 oldalt vízszintesen derékmagasságban van 2 gerenda, így felülről nem tudtam volna elkapni, alul meg mire bemásztam, addigra leért a földre. szerencsére ügyesen esett, mert egyből kitette a kezét, meg én is topítottam a kezemmel, de azért nem volt kicsi az esés, és lábra esett, de aztán elesett a hasára és beverte az orrát. Nem is tudom, hogy nem vérzett, vagy repedt fel a szája, de még csak kék-zöld folt sem volt.

Van egy szerelme is a ligetben, Lilinek hívják, szőke loknik és kék szem. Már csókolóztak is, Dani szájon csóklta, meg simogatja. Ez volt első nap, a nagy találkozás. Aztán másnap kisfiam elhatározta, hogy kisiskolás módszerrel cserkészi be a csajt, úgy üdvözölte, hogy fellökte, utána meg simizte és pusilgatta az arcát közben meg hajtogatta "Bocsá, bocsá" Kép Hát hiába ilyen ez a szerelem. Este lefekvésnél beszélgettünk, hogy nem szabad fellökni, de Dani azt mondta, hogy ronda a Lili, nem jó (?) nem tetszik. arra már nem válaszlt, akkor miért csókolgatja.

focizunk ezerrel, rúgom neki és fut a labda elé és vissza is rúgja, elé megy. emlékszem tavayl 15 hónaposan a játszón egy 7 éves ksifiú játszott az apukájával és dani elorozta alabdát, úgy rúgta, hogy még. képes 3/4 órát is egyfolytában focizni.

kezd irigy lenni a játékaira, de terelgetjük.

Forti
Szocpol
Új lakás vásárlása esetén 2 gyerekre 2 milla jár, elsőre 1,2 másodikra 800e Ft. Használtra is fel lehet venni, de csak félszocpolt. Most változi januártól alakáshitelezés is, már 10 % beugróval lehet venni lakást, ,mi valszeg ezt fogjuk megjátszani, ha tényleg vállani tudunk, minden feltételt. Az index oldalán van róla bővebben egy cikk.

Ilke
Menjetek el moziba, nekem az hozta ki Danit, de pl. a barátnőm a tejbegrízre esküszik, más meg a palacsintára.

szilcsike
milyen méret, van képed a pulcsikról? nekünk 98/104-es kellene.

nyuszi
próbáld meg megkérdezni emit mitől fél, mit lát a sötétben, hogy néz ki, stb. nézd körül a szobájában, nincs e valahol vmi ijesztő árnyék, folt a szőnyegen, szék stb, nem recseg- e a flaban vmi, ilyenek. milyen fekvésű az ágya, nincs-e villanyvezeték ott a falban. ezoterikus tapasztalataimat itt inkább nem írom ezzel kapcsolatban, mert nem a topic témája, meg sokakat megrémítene, amit írnék, pedig nem olyan rémisztőek.
mindenesetre, ha nem múlik, akkor beszélj a próblémáról egy dokival, de felkereshetsz kineziológust is.

na, megyek, vár a gyermekem
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

sziasztok
Pulcsik a http://babanet.hu/album/main.php?album=3569 oldalon megnézhetők.

Nem az enyémek a kisruhák, úgyhogy sajna se garancia, se visszavétel nincs.
Mind egy árban van, 780 / db.
Mérettel kapcsolatban, mi 92-es ruhákat hordunk, de a 86-os kardigán kicsit nagy még.
Átvenni CSepelen, vagy 11. kerületben lehet személyesen, de szivesen feladom postán utánvéttel is.
Ha valakinek kell belőle, akkor írjon a bcilcsi@freemail.hu címre.

Szilcsike
szilcsike

Megint ócska éjszakám volt: Solymesznek mosásban a hálózsákja, és hiába meséltünk neki, nem volt hajlandó elaludni, hanem mindig kimászott az ágyból, és jönni akart hozzánk.
Hát odavettük magunkhoz. Éjjel sokszor felriadt, kiabált, rúgkapált, úgyhogy kínomban Mészáros Andrea és ifj. Carlo Ponti esküvőjéről álmodtam... Kép

Ilke,
Mi sétáltunk egy jó kiadósat a Városligetben, és hajnalban jött Solymesz Kép (miután a CTG-s csaj azt mondta, hogy mossak ablakot, vagy ilyesmi, mert sose fogok szülni Kép )

Zita
parazita

Sziasztok!

Nyuszi!

Nálunk ugyan ennyire nem gázos a helyzet, de Peti is elkezdett mostanában rendszeresen ébredni éjjel, van, hogy kétszer-háromszor is át kell mennem hozzá. Persze nem árt, ha megkérdezel egy szakembert, de nem hiszem, hogy komoly oka van a nemalvásnak. De képzelem milyen nagyon nehéz lehet. És ha magad mellé vennéd? Vagy beköltöznél egy időre a gyerekszobába?

Képzeljétek, Peti kezd leszakadni rólunk, már ami a játszótéri játékot illeti, nem velünk játszik már kb. egy hete, hanem megy a többi gyerek után, mivelünk nem is törődik. Nagyon aranyos, ahogy bandázik, úgy örülök, hogy ilyen kis barátkozós. Tegnap szó nélkül visszaadott egy játékot egy kisfiúnak, mikor mentünk hazafelé, és meg is köszönte szépen.Kép

És képzeljétek, hétfőn közölte velem, hogy "Nagyon szeretlek, anya!" Hát, majd elolvadtam.Kép

Reggel nálunk is sírás van, ha ébren van, amikor elmegyek. Ma is felébredt, és sírt, és kiabált, hogy "Anya, nem elkészülődni!"Kép Aztán persze megnyugodott, mert apával van most otthon, és persze nagyon élvezi. Nagyokat kerékpároznak, meg sétálnak, meg játszanak, meg alszanak.Kép

Ja, és amikor reggel felébred, akkor azt kiabálja, hogy "Hahó, ki van itthon?"Kép Szegénykém, kicsit megkeveredett az utóbbi hónapokban.Kép

Áfonya!
Tuti a kép!Kép

Zita!
És egyébként hogy van? Rosszullétek elmúltak? Hány hetes is vagy most? Meddig dolgozol?

Nagypocisok hajrá!

Timi
szabotimi

Sziasztok!

Tegnap elvittem Gyurcit fülészetre, mert a doki szerint állitólag a egy picit hurutos a füle, ezért akarta még ki tudja meddig itthon tartani. Na a fülészeten ki voltak akadva, és irtak is igazolást, hogy semmi baja sincs és mehet a bölcsibe. Ma már vittem is. Szegénykémnek sok volt ez a másfél hét itthon, úgy sirt, hogy nem akar ott maradni, hogy majd megszakadt a szivem. Hétfőn még odáig volt, hogy menni akar. Ha akkor elvihettem volna, biztos nem lett volna gond. Hát ez van, remélem hamar visszarázódik.

Rit!
Nagyon cuki Dodi a képekenKép.

Zsuzsa!
Még egyben? Most már nagyon izgiKép.

Ilke, Judy!
Kitartás továbbra is! Fradis GergőKép.

Kataa!
Hát nem tudom mit gondolt a doki. Az egy dolog, hogy jobb szeretnék tényleg otthon lenni, de gondolhatja, hogy azért ezt nem nézik jó szemmel a munkahelyen. Főleg, hogy előtte mondtam nekik, hogy már meggyógyultunk. Jellemzéssel én is úgy voltam, hogy elkezdeni volt baromi nehéz, de aztán nagyon belelendültem. Itt vannak új képek, tettem fel az újakból:

http://babanet.hu/album/main.php?album=3513

Manó!
Örülök, hogy nincs gond a bölcsivelKép.

Nyuszi!
Nem alvásKép. Nem irigyellek. Ha nem is ennyire durván, de nálunk is volt hasonló periódus, de magától megoldódott. Remélem nálatok is hamar elmúlik.

Gumicukor!
Ügyes Dani az új ággyalKép. Bicikli???

Zita!
ÉjszakaKép. ÁlomKép.

Timi!
Édi lehetett PetiKép. Gyurci úgy csinálja, hogy: Szejetjek anya, és közben paskolgatja a vállamatKép.

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Timi,
Most már egészen jól vagyok, pénteken töltöm a 16. hetet.
December végéig tervezek dolgozni, akkor jaunárban tud kezdeni helyettem valaki más, én meg otthon lehetek 1-2 hónapot Solymesszel.

Zita
parazita

Sziasztok

Gumicukor

Hat persze hogy megkerdeztem, hogy mitol fel, ez volt az elso dolgom. Nem mondja, max annyit mond, hogy van ott valami. De hogy hol, azt mar nem. Tegnap este vegignyitogattam neki lefekves elott az osszes szekrenyajtot a szobajaban es megmutattam a ruhait, cipoit, jatekait. Nem nyugodott le teljesen, de nem volt hiszti, csak ult az agyon 10.30-kor, hogy nem alszik. Majd mikor kimentem fogat mosni eldolt es elaludt.Ugy sajnalom szegenyt....Kép

Afonya

Nagyon koszi az infot , el is mentem reggel vele a legnagyobb jatekaruhazba itt, Godon, de nincs orias pluss allat. A legnagyobb, amit talaltam, az egy felfujhato piros gumikutya, amin ugralni lehet.Kép Ha nem valik be, megyek tovabb orias allatot venni.
Nagyon edes Reka a mackoval!KépHogy van a pici Mate?

Banyoci

Jo fejek a dokik, erdekes, hogy nem egyforman latjak a gyerek fulet.
Remelem hamar visszaszokik Gyurci a bolcsibe!Kép

Timi

Aranyos lehet Peti ahogy bandazik!Kép Az en lanyom meg egyelore elfordul a gyerekektol a jatszon, legfeljebb a nagyobbakkal baratkozik gyorsan.(8-10 ev folott)
Emikevel mar azzal is probalkoztam persze, hogy aludjon velem, annal is inkabb mert az apja egesz heten Svedorszagban van es egyedul alszom a franciaagyban. De Emi nem feltetlenul a szobajatol fel, hanem valszeg szornyektol, vagy ilyesmi, ami helytol fuggetlen. Azt nem tudom honnan szedi, mert Cartoon N-t nem nez, csak Minimaxot es azon is csak az allatkas rajzfilmeket szereti, hamar robotos vagy iyesmi, inkabb jatszik. Ha meg a rendes csatornan krimi vagy olyan felelmetes jelenet van elkapcsolom. Remelem gyorsan tul lesz ezen a korszakon, mert eleg idegtepo...Arrol nem is beszelve,hogy megint napok ota nem aludt napkozben es hulla faradt. Tegnap delutan elbobiskolt ulve az egyik rajzfilmen...kb 5 percreKép

Tegnap voltunk oltason, pici fiam 6.6kg es 61cm 4 honaposan.Es meg mindig csak anyatejcsizik!

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

nyuszi!

nekem Emma nem egy nagy, hanem kb 20 plüssel alszik. Azt nem tudom féle, de az biztos hogy mindne este dugig dobája az ágyát plüssel. és pl a délutána alvás olyan címmel megy hogy menj és alatsd el a babáidat. tehát nem ő megy aludniKép
egyébként nagyon meg tudnak ijedni ezek a kis emberkék, nálunk szombaton reggelre bedöglött Emma baby phonja, és én meg épp nem maradtam a szobánkban amikro felébredtem hanem kimentem az erkélyre. és ő meg felébredt és szólt és nem ahllottuk meg (azt hittem jó a baby phone, nem jelezte hogy rossz lenne, egyébkénta ahngszórója volt rossz). Szóval mire észrevettem már magából kikelve sírt, és nehezen tudtuk megnyugatatni. mondtuk enki hogy elromlott és hoyg ne haragudjon, mondta is hogy nem, de mégis délután és msánap is sírt lefekvéskor, nem akarta hogy kimenjünk tőle, kellett pár nap mire visszaállta rend.

manó

KépKép
manó

Sziasztok

OLyan szep ido van,imadom a venasszonyok nyaratKép
Ma is egesz delelott kint voltunk,jottek egy baratnomek a kisfiaval,ebedre isKépAlex olyan jol evett,pont annyit mint en,halobl meg krumplipurebolKép.Kint nagyon jol eljatoszottak a fiuk,de itt bent mint ket kisordog kezdtek viselkedni,na akkor jott el az ido az alvasra meg hogy ok hazamenjenekKép

Mano
Kitarrtas,meg jo hogy mar egy baratja is vanKép

Rit
Jok a kepekKépa tortahoz kedvet kaptam rogtonKép

Zsuzsa
Az en babam is pont a doki elutazas elotti nap jelentekzettKépJobb is mert nem lett volna kedvem mashozKépRemelem a kicsi lanyod is megvarja azt akiben Te bizolKép

Nyuszi
Ez nagyon rosszul hanzik.En is azt mondtam volna hogy aludjon veled,de ugy latszik ez sem jo otlet.A doki talan segit,vagy az ido.MEg jo hogy anyukad ott van,igy nem ket gyereket kell egyszerre altatnod.
Az uj nagy allat jo otlet.Viszont az allatos meseben is lehet neki oyan ami aztan roszul jelenik meg az almaban.Mi meg nem tv-zunk,tapasztalva hogya noveremeknek is voltak ilyen gondjaik a tv-vel.Azota csak videoznak es cenzurazott magyar meseketKépKépKép

Afonya
Ja kep nagyonKépMatenak hogy halad a hasonfekves??

Parazita
AlomKépLatszik mar a pocid?Mindjart itt a decemberKép

Dio
Nalunk meg epp forditott a helyzet,mindig a tobbiekkel vagyegyedul jatszott,de mostanaban mar keoes velem legalabb 15 percet egy heylben elhomokozni a kis sajtkukacom,aki egyebkent meg sem allKép

Banyoci
Szuperek a kepekKépHat igen,pont azert irtam hogy a doki azt hiszi mindenki szeret csak ugy tappenzen lenni.Bar igazad van ha mar nem fertoz,miert is ne vinned,plane az elejen.

Puszi
Kataa

Kép
Kép
kataa

Mano

Plussallatban itt sincs hiany, van egy nagy ruhaskosar, az tele van...nagy gyujtok voltunk a parommal meg a gyerekek elott.Kép Emikenek mindig tele van a ket keze ha alszik, mindket hona alatt szorit valamit, nem mindig pluss allatot, volt hogy eppen a gumilabdat, volt hogy egy mesekonyvet szemelt ki.De textilpelusnak mindig kell a kornyeken lenni, amit gyurogethet.Kép

Kataa

Persze , szokott rosszat almodni kutyaval, cicaval, zsiraffal is... ennyi erovel semmit ne nezzen a tv-ben sem, nem? Nem tudom, az az erzesem sokat nem tehetek , minthogy varok hogy kinoje.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Zsuzsa, drukkolok neked!!! Nekem is csak 1 hetet vártak, aztán indítás lett, mert cukis voltam. De legalább már 2 újjnyira nyitva voltam. Reggel 8-11 ig csak vártunk mi lesz, aztán burokrepesztés volt, szinte meg sem éreztem, érdekes volt. 1-kor kaptam egy kis fájáserősítőt és 15,20-ra volt meg Betti. Az volt jó az indításban, hogy tudtam előre, hogy most fogok szülni, ott volt a dokim és a szülésznőm, nem volt váratlan az egész.

Lányok Betti tegnap be volt zsongva. Végre eljutottunk a Récseibe, az egyik barátnőmmel találkoztunk, meg a másfél éves kislányával. Nagyon élvezték a gyerekek, csak mi négyen voltunk! A gondozók tényleg aranyosak, fújtak lufit is nekik. Mi meg jól kidumáltuk magunkat. Fél kettőre értünk haza (sajnos majd egy óra kocsival az út) persze az utolsó kilóméteren elaludt, aztán itthon csak egy órát tudott aludni. Délután teljesen fel volt pörögve, aztán este 6-kor közölte, hogy megy aludni. Próbáltam ellenállni, de végül leraktam mert nagyon szenvedett. Reggel 7-ig aludt!! Én már lent voltam a konyhában, apja hozta le, erre közle velem vigyorogva: Hazsajöttem! Vajon hol járt álmában?Kép

Timi, milyen aranyos Peti, hogy visszaadja a játékotKép Ez megy nekik a legnehezebben..

Gumicukor, Dani szerelmeKép

Bölcsisek! Most akkor a bölcsiben hanyagolják a bilire szoktatást? Azt otthon kell gyakorolni?

Puszi, Conti

conti

Még megmutizom Betti mivel foglalkozott a játszóban:
http://babanet.hu/album/main.php?album=819&page=4&image=80463
Nem meglepetés.

Ilke, Judy, DRUKKKKK!!!!

Conti

conti

Zsuzsa,
Kitartás, a babák olyanok, hogy kijönnek...Kép

Kataa,
Szerintem már régóta látszik a pocim, mégis vannak olyanok, akik teljesen meglepődnek, amikor mondom, hogy mi van.
Már "vágom a centit" decemberig. Mondjuk kicsit sajnálom is, hogy elmegyek, mert éppen most kezdtem volna belerázódni, meg összejönni a kollégákkal (akik 99%-ban újak voltak a számomra).

Zita
parazita

Nyuszi
Igaz,csak pont 2 eves kor utan van ez a nagy felelem amikor meg nem tudsz rajuk kesz ervekkel hatni.Persze soxor nekem si jo lenne ha tudnek tole pl fozni es O mnezne a meset ,de kikapcsolja a tv-t ha en veletlenul ugy hagyom alvasa utanKép

Zsuzsa
Drukk hogy ne legyel sokaig a korhazbanKép
Marmint baba nelkulKép

Conti
Az a babakocsi Alex kedvence is.Soxor belerak 3-4 babat egymas hegyereKépOrluok hogy nektek is bejott a helyKép
En ugy tudom ott is szoktatnak bilire,es a gondozono szerint ha egy raul sokan utanozni akarjakKép

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Na ma nekünk elég gázos volt a bölcsi. Reggel ugye 8-ra kellett menni, emma 1/2 8 körül nyösszentett egyet, mire gyorsan kikaptuk az ágyból, örültünk hogy legalább annyira nem kellett ébreszteni. Reggelire evett egy negye dvajas kenyeret bent, ezzel nem volt gond. de aztán kezdődötta nyafizás, mert ugy eő az utolsó aki kimehet az udvarra, nem tetszett neki pesze, d evan egy gondozási sorrend ugye. (mondjuk jövő héttől már nem ő az utolsó)
Aztán mondták hogy ahogy mennek ki énmaradjak le az öltözőben, hátha el lesz nélkülem. Hát 10 másodperc múlva már hallottam si hogy üvölt, anya, anya, utána még negye dórát el sem mozdult emllőlem, mondta hogy haza, haza. aztán tízóraira ivott szépen ananászlé volt, 2 pohárral kért.
Aztán egész jül játszott, de utána 1/2 11 körül elesett, beveret a térdét, na olyna sírás volt hogy elő kellett venni a cumsiüveget, pedig eddig nem kellett. Megnyugodott, d eaddigra jötta bementel, ahol megint ugye ő az utolsó, ez megint nem tetszett. Mire bementünk a gyerekekk kórusban sírtak, nem tudjuk mi volt, de 3-4 egyszerre sírt, olyna is aki eddig nem sírt. Az ebéd jól emnt, ma először nem ugrált fel az azstaltól, két tányér ragulevet evett és rizskókot si kétszer kért. Aztán indultunk haza, de annyira fáradt volt már, hogy teljesen behisztizett, el akarta kérni egy kisláyn játék babakocsiját, d enem adta és ezen kiborult, földhöt veret magát, folyat minden mindnehol, valahoyg hazajutottunk, itt megnyugodott és már 1-kor el is aludt. Hát nem tudom hogy lezs ebből ottahgyás a jövő héten.

Conti!mint az előbbi történetből si látszik nálunk si sláger a babakocsi.

Bili: van bili és mini wc is. Ha rá akar ülni ráültetik. Pl emma is ma mondta az udvaron amikro vittek be egy szobatsiztát pisilni hogy én is pisi, és rögtön vitték őt is. Az más kérdés hogy félúton meggondolta magát, és inkább főzött a gondozónénivel egy kicsita játék konyhában.

Manó

KépKép
manó

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?