Új privát üzeneted érkezett!

Kép
pako

Kép
pako

Sziasztok!
Pako! Gratulálok, nagyon aranyos! És milyen cuki a farmerszoknyás szettbe!

Találkozó: akkor Kattkatnak és Kata05-nek a szombat jó, nekem mindegy és Ildóca, Te azt mondtad, hogy Te szabaddá tetted magad egész hétvégére, ugye? Ne haragudjatok, de akkor ki az a két fő, akinek a vasárnap jó, mert nem találom :oops:

Ha eldől, hogy melyik nap, megírom a pontos címet. És arra gondoltam, hogy azért legyen valami harapnivaló. Mivel mindenki picurral érkezik, nem hiszem, hogy nekiállunk ott főzicskézni. Vagy igen? Szóval arra gondoltam, hogy legyen kis szendvics, rágni való, meg egy kis itóka. És szerintem osszuk be, hogy ki mit vállal. Mi a véleményetek?

Szilvi!
Most biztos azt gondolod, hogy egy agresszív állat vagyok, de én mindenkit elhajtottam a vérbe a jó tanácsaival. Igaz, én alapjaiban is antiszociális vagyok, terhesen ez még rosszabb volt. :)
Szóval pólya kérdés: nekem volt az a hagyományos bélés és vettem hozzá egy olyan csipkés izét. Az elsőnél nekem jó volt abba szoptatni a gátsebemmel. Most azért vettem elő, hogyha a báttyó meg akarja fogni a kicsit, abba foghatta.

Hol vannak a többiek? Adrienn, Bea, Eszti, másik Kata, remélem minden ok!
szonja77

Sziasztok!

Ittvagyok...mostanában kevés az idő,pedig Bogi cuki,éjjel egyszer van fent,aztán délelőtt alszik 2×1órát,délután 3-4-5 órát odakint,ha sétálunk.
Gagyog,nevetgél...cuki
Hasfájós lett,mohón szopik,televan a gyomra levegővel-infacollalpróbálkozunk,elég jó.
Állítólag 3 hónaposan már nem fáj a hasuk...

Kattkat!

55kg vagyok és 165cm.Olyan pont jó így,bár 48kgosan is jó volt,nem tűntem nagyon vékonynak...

A találkozót olvasom,de nem merek rábólintani,most szült a nővérem a múlt héten és lehet,odamegyünk segíteni kicsit....ők Eger mellett laknak.

Mindenkinek üdv!

Kata
kata35

Pako! Gratulálok, Dorka nagyon aranyos :). Szép barna szemei vannak :).

Szonja! Tetszett a válaszod, totál antiszoc vagyok én is. Ma éppen említettem, hogy szóba állnak velem az emberek, mert az az attitűd a kismamikkal kapcsolatban, hogy "cukik".... Nem küldök el mindenkit a vérbe, inkább 2-3 jótanácsmondat után határozottan közlöm, hogy "NA MOST ELÉG. KÖSZÖNÖM!". Esetleg az "ELÉG"-et határozottan megismétlem, ha valaki nem érti.

pólya:nem pólya
3:1
szilvi35

Szilvi!
Én kaptam csipkés pólyahuzatot anyutól, talán még az enyém volt anno és vett hozzá betétet is, de mikor kibújt Domóka, a pólya repült.
Magamtól nem vettem volna amúgy.
Te nem szándékozol jönni a találkára?
Azokra is érvényes a meghívás sztem, akiknek még bentlakásos a babájuk.
Vagy már nyilatkoztál, csak elkerülte figyelmem? :oops:

Pako!
Dorka tündéri.
Utolsó képen olyan, mintha az ülés alkatrészei az Ő óriási fülei lennének. :D
Mennyi idős Dorka?
Mikor válik véglegessé a szemszín?

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!

Megérkeztem én is!
Telek járat volt a hétvégén, úgyhogy jól kifárasztottuk magunkat!
Kincső nagyon élvezte a kint létet, jó nagyokat alukált a babakocsiban!

Pako!

Nagyon édes Dorka! :D

Szonja!

Igen úgyalakítom, hogy jó legyen a szombat!
Én voltam az egyik, aki azt mondta, hogy a vasárnap jobb lenne!
Én biztos sütök nektek valami finomat! Ha az jó, azt bevállalom szívesen!

Kata35!

De szeretnék én 55 kg lenni! :roll:
Bár én is annyi voltam amikor az első bébit bevállaltam!

Kattkat

Ez a szemszín dolog érdekes ám az mondják 6 hetes korura végleges lessz a dolog! (Remélem jól tudom, de szóljatok ha nem!)
De nálunk Csengének 3 éves korában változott meg a szeme színe !

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!

Köszi mindenkinek! :)

Kattkat,
tényleg!olyan mint egy elefánt bébi :lol:
3hónapos volt 18.án Dorka babó.
Amúgy meg állítólag még hónapokkal születés után is változhat a színe..de Dorkának pl.szerintem tuti hogy már marad..legalábbis kék már biztos nem lesz,úgyhogy nincs nagyon más választás :)

55kg...háát,én szerintem 16 évesen lehettem annyi :roll:
De lehet már nem is leszek soha :)

Én részemről amint már írtam,találkozó szinte bármikor jó..csak tudjak eljutni,ha apa nem tud szállítani... :?
ugyanis még nem mertem bevállalni gyerkőccel a városi közlekedést :shock:
persze el kell kezdeni valamikor.. :)
És mi cvan ha esik?lesz esőnap is megjelölve? :)
Én a sós cuccok sütését vállalom! :)
pako

Sziasztok!

Naná, hogy azok is jöhetnek, akik még pocakba cipelik a bébit.

Hát van jó nagy ebédlő, asztalokkal, székekkel eső esetére. Csak nem tudom, hogy érdemes-e ilyenkor a bébiket cígőlni. De mondjátok meg Ti, hogy mi legyen eső esetén.

Ok, én vállalom a szendvicseket. Van valakinek valami érzékenysége? Ilyen liszt, meg ilyenekre gondolok.
szonja77

Szonja!

Nálunk nem alergiás senki semire szerencsére!
Esőnap!!!
Hát én másik dátumot biztos nem tudok mondani, mert jó előre be vagyunk már táblázva minden hétvégére!
De tuti jó idő lessz! :D
Én biztos, hogy édeset fogok sütni!

Pako!

Mi 17-én voltunk 3 hónaposak akkor ezek szerint mi egyszerre voltunk bent a kórházban!
Bár lehet, hogy ezt már megbeszéltük?
Tiszta szita az agyam!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ildóca,
igen.Én már 17.én este mentem be,és éjjel 2kor meg is született Dorka :D Egyszerre voltunk,az tuti..és egyszerre is jöhettünk ki,mert én saját felelősségre haza jöttem egy nappal korábban a nyugi kedvéért..

Én rossz idő estén is benne vagyok a taliban(főleg ha apa visz minket),kiveve ha jégeső szakad :)
De ti döntsétek el... :wink:
pako

Sziasztok!
Én vega vagyok.
És kakaós csiga sütésre gondoltam.
Engem anyós szállítmányoz oda kocsival és neki már van vasárnapra progija.
BKV-val nem reszkíroznám meg, mert kiszámíthatatlan, hogy Dominak aznap milyen hangulata lesz a babakocsihoz. :roll:

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok Lányok! :)
Én is elkerültem! :) Én is írtam már úgy emlékszem, hogy nekünk is jó mindkét nap. Én vihetném az innivalót, ha úgy jó, csak írjátok meg, hogy ki mit szokott fogyasztani.
Lányok!
Mi lenne, ha összegyűjtenénk táblázatba mindegyikünk elérhetőségét, telefonszámát, és ez csak priviben és a táblázatban szereplő személyek számára lenne elküldve. Ha úgy gondoljátok, szívesen megcsinálom a táblázatot, vagy ha van egyéb ötlet, hogy mi szerepeljen még benne, akkor azt is be lehetne írni. A telefonszám igazándiból a találkozó miatt lenne érdekes... :)

A babák tündériek, nagyon szépek! Én is megpróbálok egy-két képet feltenni a nagylányról! :)

Kép
Vendég

Kép
Vendég

Sziasztok!
"Örömmel" látom, hogy a tegnap esti hozzászólásom megint az űrbe kötött ki, E.T most olvassa.

Ok, akkor legyen szombat.
Én vállalom a szendvicseket. Kattkat, tejtermékeket fogyasztasz? Nyam-nyam kakaós csiga.

Pocakosok, jöttök?

Ja, és a szendók miatt jó lenne tudnom, hogy ki hány fővel érkezik, nehogy alul tervezzek.

A tábor a Népszigeten van. De asszem Szúnyog szigetnek is hívják. A pontos cím: Népszigeti út 6. A 4. ker. Zsilip u-ról lehet kocsival bemenni a szigetre. Nagyon fontos: 4. kerület Zsilip u., mert van a 13.-ba is. De onnan fix, hogy nem lehet kijutni a szigetre. Ez a Váci útról nyílik, és ha a vasúti összekötő híd alatt átmegyünk délről észak felé haladva, akkor az egy lámpás kereszteződés, ahol balra kell kanyarodni, van kanyarodó sáv is. Akkor vagytok jó helyen, ha átlósan szembe a Volvo szalont, meg asszem a Baumaxot látjátok. Ha már mellette mentek, akkor túlmentetek, vissza kell fordulni.
Nyilván, aki északról jön, az a Volvo után kanyarodik jobbra.
Asszem van honlapunk, ahol meg lehet nézni, majd megírom a címet.
Ha lekanyarodtatok, akkor jó hosszan kell jönni. Kanyarog az út, és van mindenféle gyár épület. Azon túl egy híd, ami alatt át kell jönni. Az út jobb oldalán van egy telek, azon millió kecske. Na még ezen is túl kell jönni. És itt már kicsit lassítsatok. Pont a mi táborunk előtt lesz egy villanypózna, na arra teszek ki majd egy táblát, vagy két három színes lufit, vagy mit tudom én.
Jön valaki bkv-val, mert akkor azt is leírom, hogy hol lehet gyalogosan bejönni.

Szerintem ne legyen időre meghatározva, hogy mikor találkozzunk, beszéljük meg, hogy délelőtt 10-11 órától jöttök. Ha esetleg valaki előbb odaért, mint én, az is nyugodtan bemehet, a gondnok szeretettel vár minket. Kocsival be lehet állni az udvarra.

Adrienn!
De jó, hogy itt vagy! Nagyon édes Abigel baba! Mennyi hajacskája van!
A táblázat jó ötlet, a számom tudod ugye?
Én személy szerint vizet, vagy max. almalevet iszok.

Nem tudja valaki Bea elérhetőségét. Olyan jó lenne, ha ő is tudna jönni. Meg esetleg Tesztiék is, ha neki indulnának.
Szóval mindenkit várok szeretettel!
szonja77

Esztinek említettem már, még beszélek vele. Megpróbálom Beát is felhívni. A Te számod is megvan, Szonja. :)
Tényleg jó lenne, ha a pocakosok is jönnének! :)
Így legalább tényleg irígykedhetek mindenkire! :D (a szopiztatókra és a pocaklakósokra egyaránt) :DDDD
Vizet iszol, oksa, de milyet??? :o)

Még van egy jó ötletem! Mondjuk azok számára érdekesebb, akiknek van kicsit nagyobbacska gyermekük is: június 6.-án ismét BOHÓCPARÁDÉ lesz. szám szerint a 4. :D Mi nagyon élvezzük, tavaly Zaránddal zuhogó esőben is kellett menni, mert az én tünemény fiam Ricsi Bohóc fan, és ugye Ő a szervezője ennek. nagyon jó volt így is, remélem most nem fog szakadni az eső! Ott is összefuthatunk majd, de ezt megbeszéljük 16.-án! :D
Vendég

Sziasztok!

Adrienn!

Nagyon édes Abigél azok a szemek és az a haj költemény! Cuki nagyon! :D
Nálunk teljesen mindegy mit isznak a gyerekek bármi lehet!
Kivéve kóla, na azt nem!

Szonja!

Hát mi vagyunk szerintem a legtöbben 2 felnőtt 4 gyerek ebből persze csak 3 gyerek eszik!

Na most kaptam a telefont, hogy mehetek Enikőért a suliba, mert hőemelkedése van és fáj a feje! :(
Az egészben az a jó, hogy Csengével most értem haza a doktornénitől, mert este belázasodott és így nem engedtem suliba ma. Persze neki is valami vírusos nyavalyálya van, konkrétan nem mondta micsoda!
De megúszuk homeós bogyókkal úgy néz ki!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!

Talán még az e-mail címeket lenne érdemes összegyűjteni!

Én annyira nem értek a számítógépes dolgokhoz, de nálunk a suliba a fiamék osztályába csináltak egy olyan e-mail címet, hogy ha arra írsz egy levelet akkor megkapja az összes szülő!
Olyannyira megkapja, hogy írtam rá én is és még én magam is megkaptam amit írtam.
De, hogy ezt , hogy csinálták azt nem tudom ehez nem értek de tök jó!
Ha valaki tud ilyet az is jó!
Na jó lehet, hogy hülyeség amit most le írtam!
Bocsi! :roll:

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!

Nem írtál hülyeséget Ildóca :-)...

Azért lapítok mert nem tudom, hogy mitévő legyek. Egyrészt a távolság miatt... csak BKV-val mehetnék... de most nem kezdek bele egy hosszabb magyarázkodásba.
Szívesebben találkoznék akkor veletek, amikor már én is a kisfiammal mennék. :-).

Adrienn! Abigél baba nagyon édes, hajzuhatag :-) ! Gratulálok! Hiányoltalak már, régen írtál ide... Örülök, hogy jól vagytok.
szilvi35

Na csak gyorsan, mert még be kell fejeznem a vasalást, amíg alvás van.

Adrienne!
Mekkora Abigél haja :shock: :lol:
Nagyon édes!
Dominak tök pici és ha belőlem indulunk ki (én 2 éves koromig kopter voltam vagyis annyira szőke, meg pelyhes, hogy nem is látszott) egy darabig így is marad.

Én mentes vizet iszom.
Vagy Laktoherb teát. :lol:

Szonja!
Tejtermékeket és tojást eszem, de halat nem.

Jó ötlet a táblázat. Szóljatok, hogy kinek küldjem az adatokat.

Szilvi!
Kár, hogy nem jössz.
Na majd babával! :wink:

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat!

Szerintem Adriennek kell az adatokat elküldeni, azt írta, hogy ő szívesen összeálítja a listát! :D

Szilvi!

Sajnálom, ha nem tudsz eljönni azért jó lett volna találkozni!
Irígykedhettünk volna a pocidra! :D

Nem tudom ti, hogy vagytok vele de én mindíg irígykedem ha látok egy kismamát még pocakkal! :)

Egy kis program ajánló a hétvégére !
Csömörön a volt kézilabda pályán Majális lessz szombaton. Lessznek műsorok és egy csomó játék a gyerekeknek amit kipróbálhatnak na persze a nagyobbacskáknak !
De mindenkit szeretettel várnak mert nyitva lessz a Csömöri tótkonyha is, ahol az asszonyok készítik a finomságokat !

Mi valószínűleg ott leszünk egésznap!
Elvileg a gyerekeim fognak táncolni is !

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok Lányok! :)
Akkor várom az adatokat! :)
Köszönjük a bókokat! :)
Apát megkörnyékezem :roll: :wink: , és lehet, hogy csinál nekünk olyan e-mail címet, amit Ildóca említett! :D
Vendég

Sziasztok!

Ha valakit érdekel a Csömöri majális akkor délután érdemes jönni mert 12-től lesznek a programok, még bohóc is lessz, ezt ma hallottam! :D

Remélem mindenkinél minden rendben!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Lehet, hogy már történelem számotokra, de nem emlékszetek véletlenül a 26. hetes adataitokra?

Nekem uterus 4/k........... ci: 2100

Talán ez nem a legjobb :-(
szilvi35

jav. emlékeztek
(az emlékszetek teljesen magyartalannak tűnik, mindenkitől bocs!)
szilvi35

Szilvi!
Nem tudom mi az a 4/k, de nekem 24-25.hetes vizsgálati eredményem van (még a fiammal, mert a lánynál nem írt a doki ilyen adatokat), ami 1/k, a cervix score pedig 2000. Ezt mosz is nézték, az most a 26.héten 3000 volt (nekem ennyi is maradt... :D )
Szerintem nem olyan vészesen rossz adat, de mindenképpen kíméld magad, pihenj sokat és igyál sok folyadékot. UH-n is voltál???
Vendég

Nem, UH-n még nem. Vagyis de! Megnézték UH-gal is a babát :-). Csak egy baleset folytán vizsgáltak meg. Lezúgtam a galériáról és megnézettem magamat a biztonság kedvéért. A lábammal megnyomorgattam a pocakom rendesen... A baba rendben van, a lábfejem megzúzódott, tiszta kék-lila folt még a lábujjaim között is.... No comment.

Az "igazi" vizsgálatra jövőhéten megyek. Szerintem UH-ra is mennem kell (mellesleg csöppet sem bánom).

4D-re meg pénzünk nincs...

Jó, hogy mondod. FOLYADÉK!!!
szilvi35

Szilvi!

Szerintem sem vészes adat amit írtál, de tényleg pihenj sokat!
Légyszíves vigyázz magadra!
Óvatossan tessék mászkálni a galérián!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Az orvos is letiltott a galériáról, kaptam is tőle antigaléria receptet, csak még nem tudom, hogy kiváltsam-e. Ugyanis a gép is itt van fent... bár legalább többet olvasnék.Egyébként legalább 78 %-kal lecsökkentettem a gép előtt levést (ami egyébként sem volt sok).
Igyekszem vigyázni, szigorúan négykézláb közlekedem a lépcsőn (ez nem vicc).
szilvi35

szilvi35

Sziasztok!
Szilvi!
Én mindkétszer kaptam a babakocsim, de ha vennem kéne, én is használtat vennék. Én úgy csinálnám, hogy kiírnám a típusát annak, amelyik szimpatikus, utána minden szemrebbenés nélkül bemennék a babaáruházba, megkeresném azt a típust, vagy azt a márkát, és megnézegetném.
Vagy fordítva is lehet: először bemennék, megnézegetném, hogy melyik milyen, mit is jelent, ha az van ráírva, hogy pl. összecsukva hét kiló, vagy milyen tolni a nagykerekűt, vagy hogy lehet összecsukni. És utána keresgetnék a neten. Nyilván a neten nem a legutolsó típust lehet megvenni, mégis szerintem segít, ha testközelből láttad, próbáltad.
szonja77

Szia Szilvi!
Megnéztem az összes babakocsit és nagyon úgy tűnik, hogy a többsége nem dönthető le vízszintesig.
Pedig az első időkben ez a legfontosabb a baba gerincének!
Sokan a 150 fokra is azt írják, hogy vízszintesig dönthető, de a vízszintes az 180 fok!
Szóval próbálj meg utána nézni a típusszámuk beírásával a keresőbe valami hivatalos oldalon, hogy ott mit írnak róla.
Persze egy csomóhoz nem írnak típusszámot vagy fantázianevet, csak hogy Pierre Cardin...
Például az utolsó, amit belinkeltél, arról itt azt olvasom, hogy :
korosztály: +1 év
http://www.babycenter-debrecen.hu/katalogus.php?tid=284
szerintem ez már ülő babáknak való, de a tiéd még csak olyan 7-8 hónaposan fog ülni!
Amúgy tök jó lenne. Később.
3 kerekűt se nézzél!
Jajj ennyi időm volt most...

Kattkat

Kép
kattkat

A 2-3-4 funkciósak mind teljesen hátradönthetőek, ezt már megnézegettem.
Összeírtam egy cetlire, hogy mik a szempontok...
Hát... félek így neten, használtat... de olcsóbb és praktikusabbnak tűnik...
Nehehemtúúúdóóóm!
szilvi35

Szilvi!
nem tudtam még átnézni amiket belinkeltél, de szerintem a következő szempontokat vedd figyelembe:
- újszülött kortól lehessen használni
- könnyű (7-8 kg), mert cipelned kell a 2.-ról
- ne legyen túl nagy, könnyen lehessen vele BKV-zni (mert ha jól emlékszem akkor tömegközlekedsz), ha nem, akkor meg beférjen az autótokba.

Nekem is voltak/vannak használt kocsijaim, semmi bajom velük.
3 kerekű kocsim nincs, de én sem hallottam sok jót róluk. Ami szerintem megbízható márka (személyes tapasztalat): ABC Design, Peg Perego. Sok jót hallottam a Pierre Cardin-ról is. Persze vannak még megbízható márkák, amikről tudok, de azok nagyon drágák. Ezek elérhető áron vannak.
Vendég

A vaterán is vannak olcsó kocsik, csak ki kell fogni!
Pl.:
http://baba-mama.vatera.hu/babakocsi_ho ... 71112.html

http://baba-mama.vatera.hu/babakocsi_ho ... 87240.html

Ez sem rossz:
http://baba-mama.vatera.hu/babakocsi_ho ... 61242.html

Nna, szóval van a vaterán egy csomó kocsi, érdemes megnézni!
Vendég

Zasránddal nekünk pont ilyen kocsink volt (van), csak más színben. Újszülött korában a rácsatlakoztatható autósülésben volt, késöbb meg bele lehetett tenni már a kocsiba (kb. 4 hónapos kortól). Nagyon szerettem a kocsit, egy bajom volt vele: egy irányból tolható csak, a baba nem veled szemben van.

http://baba-mama.vatera.hu/babakocsi_ho ... 24744.html
Vendég

Haliho Lányok!!

Remélem mindenki jól van és élvezi a jóidőt!!!

Én is hoztam egy kis eredményt, hála égnek jók voltak az agykamra értékeink a legutóbb, most faros a babó, de legalább nem szorul annyira feje (már nagyon lent volt a múltkor - emiatt is lehetett a felgyülemlett agyvíz). a TORCH véreredményem is negatív lett, szóval happy van. A méhszáj értékem 2000-es, kicsit fel van puhulva, kevesebbet kell ülni meg több magnézium van reszorton. Még nem vizesedem, meg próbálom kímélni magam, amennyire lehet. Egy havi melóba járás még hátravan. :S

Szilvi: nagyon vigyázz magatokra, óvatosan a lépcsővel!! Babakocsit mi nemrég szereztük be, voltam otthon Baján bababörzén, és ott keresgéltünk. Nagyon rendesek voltak ott a lányok, mondtam, hogy nekem mire kell, és hogy mikortól, és segítettek választani. Használtan vettük mi is. Én a netes vásárlásoktól kicsit félek ilyen szempontból, mert nem látom, hogy milyen állapotban van a kocsi, és általában előre kell fizetni, de nem mindenhol. Nézz utána jól, meg szerintem itt a csajok is tök jó dolgokat írtak, mint tapasztalt anyukák! ;) :)

Írok ide méhszáj értékeket, jól jöhet a későbbi leletek értelmezésében:
3000 zárt méhszáj, a méhnyak 3 ujjnyi
2000 zárt méhszáj, a méhnyak 2 ujjnyi
1000 zárt méhszáj, a méhnyak 1 ujjnyi
3100 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
2100 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
1100 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
3110 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
2110 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
1110 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
3111 3 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
2111 2 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
1111 1 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj

Jövő héten valószínű megyek a babaváróra, még vki?

Kép
Kép
csipetnyusza

Sziasztok!
Köszönöm a jó tanácsokat, jöhetnek még, sokat segítenek. Egy kicsit a lelkesedésem is visszanyertem babakocsi vásárlás ügy tekintetében. Nem egyszerű ...

Szia Csipetnyusza!
Lehet megyek én is, még nem ismerem a programom :) .
A felsorolt értékekkel tisztában voltam/vagyok. Ám, de ezeket megfelelő módon értelmezni is kell, de majd a dokibá elmond nekem szépem mindent :-).
Örülök, hogy jó vagy. Lassan pihenőre kell fognod, állítólag a megrövidült méhnyak nem a legjobb.

Szép napot! (már ki is sütött)
szilvi35

Sziasztok!

Én is Péterfyben szeretnék szülni, de sajnos nem nagyon ismerem az orvosokat.

Az eddigi bejegyzések alapján Krasznai főorvoson gondolkodom, de róla is kevés infot találtam és azok is többnyire régiek.
Szeretném a segítségeteket kérni, hogyha valaki szült nála vagy műtötte vagy valamilyen infoja van róla, kérem írjon.

Illetve, ha valaki tud olyan dokit ajánlani, aki szeret és tud is jól császározni tapasztalt és lelkiismeretes, annak is nagyon örülnék.

Segítségeteket előre is köszönöm!

Csillagsom
csillagsom

Üdv. itt Csillagsom! :)
Mit jelent az, hogy valaki szeret császározni???? :o El nem tudom képzelni, hogy van ma olyan doki, aki "szereti" csinálni! Illetve elképzelhető, de olyanhoz én tuti nem mennék, pedig én is császáros vagyok.
Én a Krasznai főorvosról nem tudok túl sokat, nem igen találkoztam Vele a bennt töltött idő alatt.
Én a második császáron estem át Zsirai doktor kezei között, és bizony nem panaszkodom! Nagyon profin csinálja!
Vendég

Hahó Anyucik!

Boldog anyuk napját :-) (kicsit megkésve)!

Jó lenne,ha írnátok néhány sort a bébikről és magatokról is. Már mindenki eltűnt ... :(
szilvi35

Szia Csillagsom!

Üdvözlet a csapatban!
Én Végh Györgynél szültem szuper orvos ő is. Tudom neked ajánlani tisztaszívből! Bár azt nem tudom, hogy, hogy császároz mert abban nem volt még részem! De biztos azt is jól csinálja!

Szilvi!

Nem tűntünk el csak ki zavart minket a jó idő a lakásból!
Meg egy kicsit sok volt a hétvégén a program!
Egyébként köszönjük szépen az érdeklődés jól vagyunk minden rendben nálunk. :D
Kincsőnek elkezdett hullani a haja, úgyhogy egyfolytában szedegetem neki a kiságyból, hogy nehogy a szájába kerüljenek a gyönyörű hajszálai!
Köszönjük szépen a köszöntést!
És neked is boldog anyák napját!
Veled mi újság ? Minden oké?
Pihizel sokat?

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Mi is itt vagyunk.
A múlt héten voltunk a három hónapos oltáson, és ott töviről-hegyire megmérték az én kis pufók angyalkámat:
6350 gramm a súlya, 62 cm a hossza. Hason még emeli annyira a fejét, mint kellene - naja kérem, elég nehéz az a buckó :) , úgyhogy most minden etetés után egy órával, ha ébren van, hasalgatunk. Nagyon tetszik neki, elképesztő pofákat vág. Most már egyébként minden érdekli, mindent szeretne megfogni. Nagyon mókás, ahogy szép óvatosan, de ököllel nyúl mindenhez, olyan, mintha bokszolni akarna. De annyira koncentrál, hogy közbe csücsörít.

Jaj, most meg süvölt...üres a pocak.
szonja77

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy ennyire eltűntem. Valamennyire azért próbáltam követni a topicot, ill. most nagyjából visszaolvasgattam. Jó sok mindenből kimaradtam:-) Az iwiw-es projektben én is szívesen részt vennék (bár ott is eléggé elavultak az infók rólunk). És szívesen megyünk jövő héten mi is a talira, már ha épp nem leszünk betegek. Mostanában felváltva betegeskednek a gyerkőcök, szinte mindig meg van fázva valamelyik.
Múlt héten mi is kórházban voltunk a picurral. Lassan 4 hete nem hajlandó enni. Nem találtak semmit, azt mondják csak válogat. Bár nem is vizsgálták ki szerintem valami alaposan. Éhesen sír, de ha megpróbáljuk etetni üvölt, köpi ki, és tolja el az üveget, kanalat. (A cicit 1 hete már csak félálomban fogadja el) Sok mindent próbáltunk, semmi sem ízlik neki. Küzdünk, utána pedig fejek. 2 hónapos korától mi is kiegészítésre szorulunk 70ml a max tejem (ill. most a kórház óta, meg mióta fejem, ingadozik, sokszor csak 50 van) Mióta tápszert is kap, meg is hízott rendesen, legalábbis önmagához képest. :) Azért én még nem adtam fel, hogy legalább lefejt tejet próbálnék szerezni.
Ezen kívül viszont egy tündér, rengeteget beszélget, kacarászik (mindenhol csikis :D), magától elalszik, egyedül játszik, amikor eszik semmi gond vele. Most kezd gurulni, kezd kicsi lenni a kiságy, egyre többször kirakom egy plédre a szoba közepére, csak olyankor nem lehet őket kettesben hagyni. 3 hónaposan fordult a hasáról a hátára, 4 hónaposan vissza.
A nagyfiam múlt héten volt 2 éves (pont a kórházban voltunk :? ), nagyon igényli a társaságot, ill. a levegőt mindkettő. Igyekszem napi 2szer lemenni velük a játszira.
Hát nagyjából így állunk mostanság, időm még mindig nincs semmire, a lakás még mindig romokban, de legalább már nyugodtabbak vagyunk általábabn. Bár ez a nem evés eléggé kiborít mindenkit, de igyekszünk nem stresszelni rajta.
Felébredt, éhes...remélem eszik is... majd még jövök...
beubaba

Szia Bea!
Nagyon hiányoltalak már!
Sajnálom, hogy Ti is beleléptetek egy kórházas történetbe.
Remélem mihamarabb megoldódik az etetéses dolog.
Lefejt tej ügyben kérdezd meg a védőnőt, nekem ő ajánlotta, hogy szerez, amikor az elsőnél kezdett csappanni. Vagy nektek nem ír fel a háziorvos receptre?

Én adnék neked szívesen, de a kórház óta annyi van, ami elég. Most, hogy eljött a 3 hónapos növekedési ütem, amit reggel kifejek, az este már oda kell neki adnom. Iszok Laktoherb teát, kecskeruta teát, napközbe 2,5-3 óránként eszik, éjjel meg kelek fejni, mégis úgy érzem, hogy éppen elég neki. Hát mondd meg, hogy tudnék még tejet szaporítani? Már csak úgy, ha óránként mellre teszem. Lehet, hogy ennek is eljön az ideje, mert szeretném minnél tovább szoptatni.

Örülök, hogy hallottam felőletek, és nagyon jó lenne, ha jönnél a találkozóra!
Puszi!

Többiek, hol vagytok?
szonja77

Sziasztok!

Én ma egész nap próbáltam írni, de mindig közbejött valami.
Meg hát van egy kis majmocskám, aki lefoglalja a kezeimet.

Csütörtökön van a hét váltás nálunk. Ilyenkor szoktam lemázsálni Domit.
Ma lett 11 hetes.
Jelentem, átléptük a 7 kilót, na csak 20 grammal, de akkor is.
Bár ez csak 110 g hízás egy hét alatt.
Persze hova gömbölyödjön jobban?
Másik topicban az egyik tápos bébi hetente hízik fél kilót! höhö
Na én nem akarok akkora tri-, és bicepszeket, mint Arnold Schwarzeneggernek van (volt).
Ő már elég régóta átalussza az éjszakát. (mármint D., nem Arni :D)
Lehet, hogy kicseszek most magammal, de fel fogom kelteni, hogy egyen, mert ezek az éjszakai durmolások eléggé tejapasztóak.
Nekem nincs erőm felverni magam éjnek évadján a legjobb álmomból, hogy fejjek.
Viszont ha most felzargatom, lehet, hogy nem alszik vissza. :?
Amúgy meg iszom Laktoherbet, ma vettem Babylove-os tejserkentő teát is (DM-es), illetve iszom Karamalz malátaitalt, MACI kávét, sok folyadékot, szopogatok homeos bogyót, szóval...
Ajj de késő van megint...

Kattkat

Kép
kattkat

Na igen, azért fejek, mert az éjszaka átalvás apasztja nálunk is a tejcit. Igazság szerint nem merem üresre fejni, mert ki tudja, hogy mikor támad kedve előbb kelni, akkor meg mit adok neki. A cickók állapotától függően kb. 70-100 grammot szoktam a kettőből kifejni. A fejemnél van a konektor, lefekvés előtt összeszerelem a fejőt és félálomba fejek. Nem több 5-6 percnél. Persze van, hogy ez az öt perc elég ahhoz, hogy utána még egy óráig pörögjek az ágyba.

Hát tegnap abbahagytam a Laktoherbet, gondoltam semmi hatása. Na nem jött be, estére már alig volt a cickókba :cry: Úgyhogy reggel főztem egy liternyit.
Ja, és én is iszok malátát is....hát borzalmas. Ja, meg szopogatom rendesen a bogyókat is.
Persze az egész nem ér semmit, ha összesen nem iszok min. 3, de inkább 4 liter folyadékot, és nem eszem rendesen.

DM-es tejserkentő? Na kipróbálom azt is :) hátha...
A Maci kávé is tejserkentő? Ha igen, azt is iszok :)
szonja77

Szonja!
Akkor még az Ovomaltine-t is ajánlom.
Passz, hogy mennyit használ, de én iszom.
Az is DM-es cucc. Malátakakaó.
Nem olyan rossz. :? :D

A Nyugatihoz közeli patikában pedig csinálnak saját készítésű tejserkentő teát, de még nem volt hozzá szerencsém, mert állandóan hiányzott az egyik alkotóeleme. Megrendelték, úgyhogy ha sikerül végre vennem és kiprószálnom, akkor beszámolok a hatásáról. :wink:

Egyébként magamból indultam ki, vagyis abból, hogy nekem kézi fejőm van és azzal egy örökkévalóság lefejni 100 ml tejet. De ha Te 5-6 perc alatt lezavarod, az más. Annyiért én is felkelnék, de most már nem invesztálok be egy elektromos fejőre. :roll:

A másik topicba raktam fel megint képet http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... tart=25850
:lol:

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat!
Domóka nagyon szép!!!
:-)
szilvi35

Sziasztok Lányok! :
Kattkat! Domi nagyon helyes kispasi! :) Én sem paráznék a helyedben, hogy "csak" 110 g-ot hízott egy hét alatt! :) Az én "táposom" sem hízik mindig 150-et, nemhogy fél kg-ot! Anno a "tápos" fiam sem hízott 200-250g/hét-nél többet soha. Általában havi 800-1000 g között szedett fel. Abigel is hasonló tempóban halad, bár Ő inkább kevesebbet szed fel. most 5400g.
Lányok! Nekem ajánlották a Mecsek teát is, kipróbáltam, nekem annyira vált be, hogy nem 30ml/nap lett a termelés, hanem 50 ml/nap... Nem tudom, Nektek mennyire növelné meg....A Mecsek tejszaporító tea a DM-ben is kapható! :)
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?