Új privát üzeneted érkezett!

Ilyen a mienk
Kép
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára szilvás76 2010.04.30 10:47-kor.

szilvás76

Lepedő kell a matracra. Nem tudom milyen vastag a miénk, eszemben sem volt méricskélni, benne volt a kiságyban. Utazóágy nekünk is van, mi abba paplant terítettünk. Nem jutott eszembe, hogy matracot vegyünk bele. Mindig van új a nap alatt. :)

Nekem először pólyában aludt, utána, mivel tél volt hálózsákban, de ez vékony volt, így be is takartuk őt és a takaró széleit betűrködtük a matrac alá. A feje alá pedig pelus volt terítve, stintén betűrve amatrac alá.

Ne izguljatok, Jön az ösztönösen. Nekünk anno még internetünk sem volt és könyvet sem olvasgattam erről. :wink:

királylány

A "hosszú" oldalon a kampócskák tartják fent a fekvőlapot, amig pici a baba. Ha nagy, akkor egész egyszerűen a legaljára kell letenni és kész.

Dia, nekünk is azért volt benne matrac, mert 3 hónapig még Anyuéknál laktunk, és az soknak tűnt "átmeneti" megoldással. Egyszer-egyszer "ebbenalváshoz" nem feltétlenül kell külön szivacs, vagy drága.

szilvás76

http://www.bebibolt.hu/index.php?main_page=page_2

Mária bababolt oldala.
Ez is barátságos árban. Én a légzésfigyelőt is itt vettem. Meg a macis kádbavalót is. :-)

szilvás76

Így nézünk ki jelenleg. Ígéretek szerint jövő héten szerdán jönnek és be is fejezik. Kíváncsi leszek rá.

Kép

Kép

királylány

Dia nem semmi :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Nálunk még a majom is biztonságban van az autóban:

Kép

királylány

Már Gábor is marhára unja a kupit.....

királylány

Sziasztok!

Csak gyorsan írok magunkról.
Endós doki (dr. Tüű) szerint IR-em van, úgyhogy kaptam Meforalt. Csodák csodája megállt a brutális hajhullásom, és rengeteget javult az arcbőröm. Látványos változáson mentem keresztül, miután szedem a gyógyszert. Ezek szerint tényleg itt volt a gebasz. Mikor elmentem hozzá, még akkor sem gondoltam, hogy "beteg" vagyok, de ha már van időpontom, akkor dietetikus és háziorvos véleménye ellenére, azért nézze meg egy speckó szakember a leleteimet. Jól tettem!
Babaprojectre augusztusban készülünk, szép hónap lesz nektek is :)

Barbcsi, gratulálok leendő esküvőhöz :)
Azért az utósülésnél kérdezzétek ki az eladót, hogy a közlekedésben elfogadott-e a tietek besorolása. Elvileg az oldalán kell lennie egy csomó matricának (legalábbis a mieinken van), hogy mittudoménmilyen szabványnak megfelel, tehát nem büntet a rendőr, ha autóba kötitek, a másik, hogy a biztonság a fő. Elég mély, biztos kell a gyerkőc dereka alá valami kis törülközőt behajtogatni, hogy felfeküdjön, minthogy üljön. Ricsinél nekünk is ilyen mély volt, mi úgy használtuk.

Kiságy
Én javaslom a Faktum bútort.
http://www.faktumbutor.hu/
Nekünk olyan van (még Ricskónak vettük), a két gyerek benne ugrál és semmi baja, ráadásul nem két kiló csavar jár hozzá az összeszereléshez... legalábbis ehhez.
Az RS bútorboltban nagyon sok faktum babaszoba van - legalábbis itt nálunk (M5 bevezetője - Bp.). Meg lehet őket cibálni, benézni a matrac alá, hogy milyen az ágyrács stb. Én is a teli hátlaposat javaslom.
Léteznek olyan kiságyak, amiknek le lehet ereszteni az oldalát, szerintem az tök jó, kár, hogy a mienk nem olyan.

Kókuszmatracot nem ajánlom, még nagyon régen le is írtam ide, hogy a miénk szúrt, mint az állat. Most olyanunk van, ami antiallergén szivacs és középen van egy vékony kókuszréteg (Matrackirálytól).

Légzésfigyelőt én minden kisbaba alá tennék! Tudom, hogy nem olcsó, de ha baj van, akkor minden pénzt megér! Nem kell orvosi diploma a légzésfigyelő mellé.
Az esetek döntő többségében, már a légzésfigyelő sípolására magához tér a gyerek! Amennyiben nem, úgy felkapod a kölköt, megpaskolod a talpát, erősen belefújsz az arcába stb. - Ricsivel nálunk volt ilyen! Tudom miről beszélek. Ha nem lett volna légzésfigyelőnk, vihetnénk a virágot a temetőbe. Amennyiben erre és másra sem reagál (húzogatod a lábát, paskolod az arcát stb.), akkor kell csak a mesterséges lélegeztetés. A Madarász u-i kórházban és tudomásom szerint a Heim Pálban is vannak ilyen tanfolyamok szülőknek. Biztos vagyok benne, hogy a leendő gyerek háziorvosod is tud erről felvilágosítást adni. Na, akkor már lehet hívni a mentőt, de X perc, amíg kiér. Tinától kaptam infót, hogy most az AngelCare "mellé" kitöltesz egy jelentkezési lapot és a JÁnos kórházban 1órás bemutató keretében megtudhatod, hogy mi a teendő "igazi" riasztás esetén. (Lehet, hogy itt is fent van, tényleg csak át szoktam rohanni a témákon.)

Továbbá: "téves riasztás". Mit jelent, hogy téves riasztás? Ha a gyerek lemászott az érzékelőpárnáról, akkor a légzésfigyelő szempontjából nem téves a riasztás, mivel az nem érzékelte a légzést, tehát korrektül jelzett. Ha szétcsúszott a kábel pl. ágyneműcserénél, avagy nem elég érzékenyre állította szülő, az sem a légzésfigyelő "hibája". Persze ebből sem valami ócska szart kell venni, hanem megfizetni az árát! Kinek mennyit ér a gyereke élete? A saját nyugalma, hogy hallani fogja, ha baj van? Ehhez képest már 30-40ezerért vannak nagyon jó márkák, ld. Angel Care, amit mi is használunk, amiket remek áron lehet még használtan is értékesíteni (sőt, elég nehéz tönkretenni, akár használtan is lehet venni jó áron, újszerűen). Később, a párnákat kihuzigálva belőle, a gyerek "nagyobb" korában bébiőrként is funkcionál. Hallod mikor ébred, mit csinál a szobájában, vagy felsír egy rossz álomból. Én pl. a konyhában marhára nem hallom, ha sír a gyerek. Inkább használd feleslegesen a gyerek 2éves koráig, úgy, hogy egy nyikk nem hagyja el a készülék hangszóróit, minthogy tehettél volna valamit a csecsemőhalál bekövetkezése érdekében, mégsem tettél!!!
Wow, tudom, hogy ez a légzésfigyelős iromány szenvedélyesre sikeredett :) De ha valakinek jól jött, akkor az biztos, hogy mindenki tudomására akarja hozni, hogy milyen fontos lehet!

Szoktam olvasgatni, de rendszeresen nem tudok jönni. Most, hogy következik a vásárlós korszak - a kedvencem amúgy -, biztos, hogy még benézek :):):)
Nagyon szép holmikat vettetek, öröm nézni.
További szép babavárást és jó egészséget Nektek!

maccs01

Maccs de jó hogy írtál :)
Nézz be gyakrabban,ah tudsz.
Családoddal minden rendben?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Maccs de jó, hogy jelentkeztél. Ismét írtál egy csomó hasznos dolgot nekünk. Köszönjük. Örülök, hogy kiderült a bibi és most már tudod mit kell tenned. Remélem az augusztus neked is nagyon szép lesz! Ha tudsz gyere gyakrabban, bár gondolom zajlik az élet nálatok. Házzal mi újság?

királylány

Szia Maccs! :-)

De jó, hogy bejelentkeztél!
Ez az IR egy szenyó és sunyi dolog
De jó, hogy kiderült!!! :-)

szilvás76

Most nézem a Mária bababolt címét, nem Lehel tér (vagy Lehel út. Akkor én nem itt voltam. :-( :shock:
Csak ez is jó. Én a Lehel téri templom mellett voltam, nem a Visegrádi utcában. Mindegy.

szilvás76

szilvás76

Ilyesmi a kiságyunk, csak Brendonos.
Kép

szilvás76

Szilvi ez nagyon szép ágy.

Furta hogy milyen gyakori ez az IR :shock: ha megszülök én is megnézetem :roll:

Na elindulok.
Pápá :lol:

evilany

Szóval NEM a Mária bababoltban vásároltam, hanem a babadiszkontban!!!!!!!!!

szilvás76

Ááááááá az én gyerekem focizik a bordámmal :lol:

királylány

Anyáknapi verseket keresgetek, de könnyezik a szemem már most. Mi lesz velem az oviban? :shock:

királylány

Maccs! De jó, hogy írtál!!! Köszi a gratulációt! :D Igen, megnéztük a hordozó oldalát, az eladónő is megmutatta, hogy ott van rajta a címke meg a nem tudom milyen számok. Mondta, hogy ezt kell figyelni, mert a rendőrök is ezt nézik, most nagyon ráálltak erre. Szóval lehet autósülésnek használni!!! Ez volt az első kérdésünk! :wink:
Légzésfigyelő:Ez nálunk nem volt kérdés!!! Mi mindenképpen veszünk!!! Egyáltalán nem tudnék úgy aludni, hogy ne lenne légzésfigyelő, biztos fél percenként nézném a babát. Főleg, hogy azt hallottam, hogy fiúknál gyakoribb, főleg július-augusztusban ill. 2-3 hónapos korukban. :shock: :shock: Nekem megéri az a 38 ezer forint, hogy "biztonságban" tudjam a babánkat!!! Angelcare AC401-et néztük ki, sőt a veszprémi kórházban is használnak ilyet, ha jól tudom.
Remélem, hogy az augusztus neked is nagyon szép hónap lesz, küldöm feléd és Tina felé a gólyákat és a ++++++++++++++++ energiákat!!!! :wink: :wink:
Tényleg durva, hogy ez a fránya IR mindenhol ekkora gondot tud okozni, én kötelezővé tenném mindenkinél a kivizsgálást!!!

Szilvás, Dia! Nagyon szépen köszönöm nektek is a sok sok infót, hasznos tanácsot, honlapot!!! Szilvás, amikor megyünk Pestre, lehet hogy beugrunk megnézni ezt a boltot, amennyiben marad időnk... :roll: Egyébként ennek a babadiszkontnak az oldalát már néztem!!! :D :lol: De a másik is jó! :wink:

Dia! Nem semmi a lakásotok! :D Hát már tényleg jó lenne, ha rendben lenne, gondolom rossz lehet mindent kerülgetni... Na majd mi is 4 hét múlva szétkapjuk a szobákat :D :D! Már alig várom! :lol:

Na készen vagyok a sóskamártással, szerintem fincsi lett -főzés közben kóstolgattam-, de most eszek. Aztán hamarosan mi is indulunk, lehet beugrunk előtte a Brendonba is egy csöppet vagy a kínaiba nekem fehérneműért... :roll:

Holnap jönnek anyáék hozzánk, esküvő előtti utolsó nagy megbeszélésre, meg majális is lesz :roll:,úgyhogy nem tudom, mikor jövök. Ha nem jönnék, akkor jó hétvégét kívánok minden kismamának,kisbabának és kispapának! Dolgozóknak kitartást, mindjárt vége :), hétvégére jó pihenést, jó majálisozást és újabb apát kézen fogva sétálást! :wink:

Kép

Kép

Kép
barbcsi

Barbi nektek is jó hétvégét!

Hát a kínaiban nem jártam szerencsével melltartó ügyben. Mondjuk nem is hittem, de időnként bepróbálkozok. Marad a drágább fajta vagy majd a Tescoban. Ott bele szoktam szaladni.

Annyira nem kell kerülgetni semmit csak a gyerekszoba lett használaton kívüli. Hétvégén ha jó idő lesz akkor úgyis kint lesznek a fiúk Gábor szüleinél, én meg takarítok majd.

királylány

[quote="maccs01"]
írta:
maccs01
Az RS bútorboltban nagyon sok faktum babaszoba van - legalábbis itt nálunk (M5 bevezetője - Bp.). Meg lehet őket cibálni, benézni a matrac alá, hogy milyen az ágyrács stb. Én is a teli hátlaposat javaslom.
Léteznek olyan kiságyak, amiknek le lehet ereszteni az oldalát, szerintem az tök jó, kár, hogy a mienk nem olyan.

Kókuszmatracot nem ajánlom, még nagyon régen le is írtam ide, hogy a miénk szúrt, mint az állat. Most olyanunk van, ami antiallergén szivacs és középen van egy vékony kókuszréteg (Matrackirálytól).

RS az tényleg jó. :-) Van egy a Váci úttól nem messze, ha jól emlékszem Reitter F. u - Fáy u. sarok

Nekünk is ilyen antiallergén-szivacs van. :-)

szilvás76

Sziasztok, megyek én is. Hosszabb ideig nem leszek, hétfőre szabit kértem, mert Anyák napja lesz az oviban! :D

Szép élménydús hétvégét mindenkinek!

szilvás76

Szia Szilvi!

Szép hétvégét nektek is!

királylány

Köszönöm a kedves fogadtatást! :) Aranyosak vagytok!

Évi, rajtunk átszaladt egy hónapja a kalici, aztán most lábaltunk ki egy vírusos torokgyulladásból. Itthon Ricsi a vírus-díler, hozza haza az oviból a változatos vírusokat. Gyerekközösségben általában így alakul.

Dia, házikó alakul :) Majd beszámolok, ha valami érdemleges alakul.
Jó lesz a nagyszobátok!

Szilvás, jó a kiságy.
Én is voltam a babadiszkontban, még 2005-ben. Babakocsit kerestem, nagyon sok CAM volt náluk akkoriban.
Mária bababoltról egy fogyasztóvédelmi fórumon reklamálás ügyben nagyon rosszakat olvastam. Egy tőlük vásárolt Graco babakocsi ment tönkre és egyfolytában szívóztak az anyukával. Nekünk javításra szintén Graco ment, de szerencsére Brendonban vettük, 1 hét alatt megcsinálták a saját szervizükben. Szerintem ilyen oldalról is érdemes megközelíteni, hogy hol vásároljon az ember babakocsit, tehát ha elromlik, akkor miként és hol javítják, esetlegesen mennyi idő a csere. Amúgy a Brendon szervize 2007-ben javításra váró Retrus babakocsikkal volt tele.

Valaki írta, hogy a babaholmiolcson.hu - címére mennek ki körülnézni. Az Pestszentimrén van, mi is vásároltunk már náluk (terepbabakocsit - Top Rider - és plédeket, téli lábzsákot). Ez átment minden buckán zökkenőmentesen, télen-hóban-sárban. Csak baromi nehéz volt, 18kg. Akkoriban földszinten laktunk, nem volt gond, mikor elköltöztünk, 3. emeleti lakásba, akkor a sok liftelromlás miatt szívtam párszor, így elajándékoztuk (tárolónk sajnos nem volt).

Kép

maccs01

Maccs ide tartozol :)

Nekünk Graco van. Szerettem és most is fogom szeretni. eddig nem volt vele probléma. Kopp-kopp. Remélem ezután sem lesz.

királylány

Rossz pénz nem vész el :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
xtina75

Tina így igaz :lol:

királylány

Tünde!
Írtam pü-t...megkaptam a választ a cégtől!
:shock: :shock: :shock:

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Nem hiszem el, hogy mennyi nagyon hülye buta ember van ezen a földön!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Lefárasztottak!............ :( :evil:

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Clárika: üdv a való világban :lol:

királylány

Sziasztok!
Most tudtam csak jönni. Sok a munka, pedig péntek van. :roll:

Nekünk kókuszmatracunk lesz, de nem a vékony huzattal. A szülésznő is ezt javasolta nekünk. Hát majd kiderül....

Utazóágy nekünk is lesz, hiszen valahol aludnia kell majd a nagyszülőknél. Illetve ha netán elutazunk majd valahova. Mi is olyat vettünk, ahol ki tud majd mászni nagyobb korában.

Én voltam a mária bababoltban, múlt héten. Szerintem nem rossz, van ami olcsóbb, viszont a neten sokkal több dolog van, mint ami a boltban.

Dia, most még nem tudom elképzelni, hogy milyen lesz a lakásotok. Nagyon várom a végleges képeket is. :D
Bence nagyon édes és milyen nagy fiú!

Maccs, jó hogy itt vagy. Sajnálom az IR-t, de a lényeg, hogy tudod mi a gond. És hajrá augusztus!!!

Lányok, ez az IR sajnos társadalmi betegség már. Csak még nagyon-nagyon sokan nem tudják, mivel mindenkinél a normál vércukor értékeket nézik és az általában jó. Ezt meg ritkán csinálják meg, de nagyon is érdemes szerintem.

Most elköszönök, mivel ismét vár a munka és hétvégén nem tudok jönni. Vasárnap már itt lesznek nővéremék, és végre babázhatók (megyek is ki a reptérre)! :lol:
Hétfőn meg végre ismét dokihoz megyek! :D :D :D :D

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Second Birthday tickers
woody

Sziasztok!

Maccs :D :D de jó, hogy benéztél rengeteg hasznos infóval mint mindig :wink:

Na most kérdek én valami okosat :oops: amint láttam ezeknél a babakocsiknál a hordozó + autósülés is ahhoz kell még külön venni valami alját :oops: mintha ezt látnám a képeken és sajnos az is pénzbe kerül. Na de ha kell is venni gondolom az hosszú távon megmarad. Én igazán nem néztem meg itt alaposan egy üzletben sem a babakocsikat csupán a nettes képe alapján nekem úgy tűnik, hogy van az alja és arra pattintod be a kg-nak megfelelő babülést.

Királylány én most elhiszem neked, hogy a dokid nem látta a baba nemét. Én ma voltam és nekünk sem derült ki :cry: annyira szorította most a két lábát, hogy nem lehetett belátni. Ez a másik dokim volt és nem árultuk el neki, hogy mi a másik kislánynak látta de ő is azt monda, hogy szerinte kislány de csak 51% Na újra ködfátyol :evil: de szerintem ez KISLÁNY és kész! Amúgy minden ok velem meg a babával. Itt nincs cukorterhelés, mit nálatok. Na pedig megcsináltattam volna, de csak úgy nem megyek akaratoskodni a laborba, mert csak néznének mit akarok én. A dokim azt mondta majd 7 hónap elején menjek vv-re + vizelet és akkor néznek cukrot is de nem cukros löttyel csak éhgyomorra.

Ajánlotta szedjek azért vitamint. Mondtam, hogy na jó de mit javasol? Hát....Elevitet nem. Na jó akkor mégis mit nekem az van otthon. Végül nagyon kedves volt adott ajándékba egy doboz vitamint Doppel herz aktiv 60db van benne. Nagyon rendes volt!

Na tegnap este nem volt nettem ha hétvégén nem leszek akkor nem lesz akkor sem. Igaz még csak 1 hete de ki kellett volna fizessem a számlát így lehet azért nem megy. Most inkább dokira költöttem azt a pénzt :oops: meg elmentem hajat vágatni + epilálni. Így most jól érzem magam újra, bár a hajam mintha kicsit rövidre sikerült volna és szokatlan a frizurám de nincs a szemembe :!:

Én még mindig a bababútor tervezésnél tartok, végre tesóm unszolására eldöntöttem színes bútor lesz és azt hiszem natúr alapon zölddel keverve. De még nincs lerajzolva, nem körvonalaztam pontosan, hogy is legyen. Most kicsit szűk a helye a franciaágy miatt de a férjem azt mondta legfeljebb felnyomjuk az ágyunkat a sarokba, nem kell esztétikus legyen hanem a picinek legyen helye mi meg jövőre a másik szobát újra berendezhetjük ízlésesen.

Látom a mai nap témái között van az ágy is. Na ez az amit végre leszögeztem magamba milyen legyen. Férjemnek is tetszik. Én fehér változatban találtam és kicsit paint-ben átfestettem zöldre szerintem így jobb ahol meg fehér ott lehet marad valami natúr színe Kép Kép

Találtam valami díszes fogantyúkat (állatos vagy virágosat is) is és ha nem is lesz pont olyan szép a bútor, mint az üzletekben láttam mégis feldobom majd valamivel idővel. A srác akitől akarom rendelni tuti megcsinálja jól.

Kép
Kép
melisch

tök jó az ágy-ágyak...:D
kipihentem magamat :D
Babó egész nap boxol-táncol és nekifeszül a hasamnak...mintha ma nem is aludna...hihetetlen egy kiskópé :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Dolgoztam, bevásároltam, hazaértem, beindítottam a mosógépet. A szekrényeket kellene pakolnom, de most nincs hozzá kedvem... :?

Barbi
Jó sósan! (egy pohár vízbe kb. egy teáskanálnyi sót keverek)

Barbcsi
Nekünk sima szivacsmatracunk lesz. Úgy vágattuk méretre, bútorvászonból varrnak rá huzatot, meg lesz szuper matracvédő is rá. (légáteresztő, viszont a nedvességet nem engedi át)
Lepedő evidens, feje alá pelenka, takarónak jó a "kifogó"-ként árult pelenka anyagú valami is... :wink:
Nekünk olyan utazóágy van, amiben van matrac...

Dia
Alakultok!
Majomra is vigyázni kell utazás közben!!!!

Maccs
Puszi neked! Kívánom, hogy a meforal segítsen!!!!!
IR :cry: :cry: :cry: :cry: (az a jó, hogy időben felismerve, kezelve van nálad is)

IR...hosszabb-rövidebb idő alatt diabeteshez vezet (2-es típus). A diabetes meg népbetegség!!!!!

Évi
Érdemes megnézetni az inzulint! (terheléses cukorvizsgálat, mellette inzulin szintet is nézni....)
Egyébként erre is a diéta a megoldás!!!!

Babakocsi
Nekünk GRACO van...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Na.... megint eltűnt mindenki, amikor én jöttem... :oops: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

hát én még éppen vagyok de már zárom a gépet, még nem tudom megyünk haza, bevásárolni de én indulnék már valamerre.

Kép
Kép
melisch

na jól eltüntetek mind :shock: :shock:

velem újabb fejlemény már 3. napja viszed a bőröm. A hasamon, hátamon, mellemen nyakamon kicsi apró piros pöttyök vannak. Nagyon viszketnek. Dokimnak mondtam nem mondott rá semmit csak, hogy szedjek kalciumot. Hát ez a sok viszketés jól kijár nekem. Remélem a babona nem igaz mert most rengeteget viszed a pocakom is ott csak dörzsölgetem, hogy nem vakarjam :cry:

Kép
Kép
melisch

Én most jöttem-de csak elköszönni!
Mindenkinek Nagyon Kellemes Hétvégét és Jó Pihenést Kívánok!
Legyetek jók...
Azért fel fel nézek...de holnap délelőtt úszni megyek :D
Remélem ezzel nem csinálok rosszat....dokit nem kérdeztem meg mehetek-e :( :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Melisch...ugyan ilyen tüneteim vannak...de én úgy tudom ez normális...kenni kell jó zsíros krémmel.....

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Sziasztok, csak egy gyors bekukk:

vércukor 4,4
120 perc után 6,3

Minden érték ok, 2 eltérés van, de a laboros szerint minden rendben
Hemoglobin 119,0 (120,0-160,0)
Hematokrit 0,34 (0,36-0,49)

Más csillag nincs, minden a normál tartományban. :-)
Ircsi, ez a vérszegénység előszele lenne?

szilvás76

Majd próbálok még jönni... :-)
Nem ígérem, pörgünk a hétvégén szokás szerint... :lol:

szilvás76

Megjöttünk...
Tesco túra megvolt,de tök ügyesen vásároltam,Tominak is jutott 2 új bodyra(le vannak árazva,500 ft,vettem I love mummy-st meg kiskutyást :))csörgő labdára... :lol: Meg voltunk a bababoltban és megvettünk egy csomó mindent,porszívós orrszívó,disneys kifogó,10 db pelenka(7 db van már...) hajkefe...majd hozok képet.

Melóhelyen hozzámvágtak 2 9800-as meleg ételutalványt...hiába mondtam h.nekem ez szerintem táppénz alatt nem jár...azt mondták,szerintük se(az irodában)de bérszámfejtik,vigyem el...OK OK nem tiltakoztam,de félő a végén ha kiderül h.nem járt volna vissza fogják vonni...
Tündi,Szilvi mit gondoltok?

Melisch nagyon szép az ágy. Remélem holnap mi is sikerrel járunk.
Miért nem ajánlotta a dokid az Elevitet?

Most megy a tv-ben a Fidesz visszaállítaná(visszaállítja? igéri? )a 3 éves gyes-t...de mikortól,szerintem ránk már nem fog vonatkozni.

evilany

Sziasztok!

Ma nagyon morci napom volt. Kristóf motorral jött velem sétálni. És csak vigyorgott, amikor kiabáltam, hogy álljon meg az útkereszteződésnél... :cry: Ráadásul, ma semmi sem tetszett neki: ne hallgassak zenét, ő nem eszi meg a kedvenc joghurtját, ő nem hajlandó lecserélni a kakis pelusát stb.

Éjjel nem bírtam aludni, így az anyák napi ajándékokat készítettem elő.

Barbcsi, babakocsiból nekünk Pierre Cardin van. Nagy, nehéz, de rettentően strapabíró (télen-nyáron). Állítható és átfordítható tolókarral, masszív kerekekkel, esővédővel, dönthető háttámlával, két ülő, egy teljesen fekvő. Mi ezt a Lehel térnél vettük, lehet, Szilvás is ugyanerről beszél.
Később, egy másik bababoltban akartunk gyerekülést venni, és az eladó lebeszélt a Pierre Cardin márkáról, mert hogy az milyen rossz minőség. Hát, finoman megjegyeztem, hogy nekünk olyan babakocsink van és nagyon bevált. :lol: Vettünk mellé táskát, alul meg jó nagy kosara van, minden elfért benne. Így volt 40 ezer forint újonnan és a kistesót is ki fogja szolgálni, nem bántuk meg.

Ja, meg még egy dolog, ami nekünk nagyon hasznosnak bizonyult és nyáron tuti megint az lesz: dönthető, rugalmas, babakocsira szerelhető napernyő.

Figyu, szerintetek tényleg jó ez a vércukoreredmény? Mármint, hogy az éhgyomri olyan alacsony, hogy bele sem esik a referencia tartományba? Meg azon gondolkoztam, hogy van-e valami összefüggés, hogy a vizeletben megint sikerült elérnem a savas 8-as értéket...

Szilvás, neked a hepatis-eredményed megérkezett már? Nekem azzal van gondom :shock:

Dia, Bence mekkora nagyfiú! És milyen helyes! Az érzékeny, de vagány pasi kategória számomra ezen a fotón :)

Évi, a 3 éves régi rendszer visszatéréséhez nem fűzök sok reményt. Bár én örülnék neki. Aki akart, abból is vissza tudott menni dolgozni. Aki meg nem akart, maradhatott otthon a gyerkőccel. Most meg majd menni kell, ha akarsz, ha nem. Ha jól értelmezem :roll: Én még annak örülnék, ha lennének félállások és a munkáltatónak megérné ilyen rendszerben is alkalmazni az anyákat. Meg az otthon végezhető munka. Hogy ne essen ki teljesen az ember lánya a vérkeringésből. Meg például jólesik a (másféle) sikerélmény egy ilyen morcos napon.

bekri

Ja, lemaradt a légzésfigyelő. Nekünk is volt és nem bántam meg, egész sokáig használtuk. Ha a babának alapból nincs is gondja a légzéssel, akkor is lehet akár egy hányásos betegség a későbbiekben, amikor a légzésfigyelő életet menthet. Szóval, osztom Maccs véleményét :wink:

bekri

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Szilvás
Nem rssz az az eredmény!
Terhesekre más értékek vonatkoznak, csak a laborban azt képtelenség követni.

GYED-GYES
Szerintem, nem mostanában fogjk visszaállítani. Ez is csak a mézesmadzag... mint a többi (eü. dolgozók dupla fizetése, adócsökkentés).
Az önkormányzati választásokg húzni fogják az időt, aztán lez a nagy semmi... :? :cry:
(Én egyébként a gyed-gyes-t annyi ideig adnám, ameddig előtte biztosított volt az illető.)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Bekri
Vizelet vegyhatását az étrend befolyásolja, hogy milyen lebonási termékek ürülnek, mennyit ittál előtte...
Elég széles az a pH tartomány, amely az egészséges veseműködése jellemző.
8-as érték? Az a pH lenne???? Ha igen, akkor az azt jelenti, hogy lúgus a vizeleted. (tej, zödségek, gyümölcsök lúgosítják a vizeletet)
Cukor: ha nagyon aggódsz, hogy valami baj van, akkor róbálj szerezni egy vrcukormérőt és egy átlagos napodon nézzed naponta többször a vércukrodat! (reggeli-ebéd-vacsora előtt és utána egy órával, valamint hajnali 2-kor).

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok, jó reggelt!

Nekem tegnap nem volt erőm elmenni bevásárolni, fáradt is voltam, és megláttam a tömeget... De nem állunk rosszul. Szendvicsnekvaló, tojás, virsli, krumpli van itthon, délre kimegyünk a majálisra, eszünk virslit (viszek magammal tk kenyeret), sétálunk egy nagyot. Estére sütök krumplit, ütök rá tojást, dobálok rá virslikarikákat. Imádjuk!

Pihenjetek sokat, akinek kertje, erkélye van, ma használja ki, mert állítólag vasárnap nagy zuhé, szélvihar lesz, illetve már ma késő délutántól...

Kép
xtina75

Tina
Én csak nevettem a tegnapi tömegen a boltban. Egy napra bezárnak és az emberek mindjárt azt hiszik, hogy jön a világvége.

Nekem a sorbanállásnál olyn gyerekkori érzésem van... akkor álltunk sorban a jegyre kapható cuccokért...(liszt, tej, olaj...)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?