Sziasztok!
Csak gyorsan írok magunkról.
Endós doki (dr. Tüű) szerint IR-em van, úgyhogy kaptam Meforalt. Csodák csodája megállt a brutális hajhullásom, és rengeteget javult az arcbőröm. Látványos változáson mentem keresztül, miután szedem a gyógyszert. Ezek szerint tényleg itt volt a gebasz. Mikor elmentem hozzá, még akkor sem gondoltam, hogy "beteg" vagyok, de ha már van időpontom, akkor dietetikus és háziorvos véleménye ellenére, azért nézze meg egy speckó szakember a leleteimet. Jól tettem!
Babaprojectre augusztusban készülünk, szép hónap lesz nektek is
Barbcsi, gratulálok leendő esküvőhöz
Azért az utósülésnél kérdezzétek ki az eladót, hogy a közlekedésben elfogadott-e a tietek besorolása. Elvileg az oldalán kell lennie egy csomó matricának (legalábbis a mieinken van), hogy mittudoménmilyen szabványnak megfelel, tehát nem büntet a rendőr, ha autóba kötitek, a másik, hogy a biztonság a fő. Elég mély, biztos kell a gyerkőc dereka alá valami kis törülközőt behajtogatni, hogy felfeküdjön, minthogy üljön. Ricsinél nekünk is ilyen mély volt, mi úgy használtuk.
Kiságy
Én javaslom a Faktum bútort.
http://www.faktumbutor.hu/
Nekünk olyan van (még Ricskónak vettük), a két gyerek benne ugrál és semmi baja, ráadásul nem két kiló csavar jár hozzá az összeszereléshez... legalábbis ehhez.
Az RS bútorboltban nagyon sok faktum babaszoba van - legalábbis itt nálunk (M5 bevezetője - Bp.). Meg lehet őket cibálni, benézni a matrac alá, hogy milyen az ágyrács stb. Én is a teli hátlaposat javaslom.
Léteznek olyan kiságyak, amiknek le lehet ereszteni az oldalát, szerintem az tök jó, kár, hogy a mienk nem olyan.
Kókuszmatracot nem ajánlom, még nagyon régen le is írtam ide, hogy a miénk szúrt, mint az állat. Most olyanunk van, ami antiallergén szivacs és középen van egy vékony kókuszréteg (Matrackirálytól).
Légzésfigyelőt én minden kisbaba alá tennék! Tudom, hogy nem olcsó, de ha baj van, akkor minden pénzt megér! Nem kell orvosi diploma a légzésfigyelő mellé.
Az esetek döntő többségében, már a légzésfigyelő sípolására magához tér a gyerek! Amennyiben nem, úgy felkapod a kölköt, megpaskolod a talpát, erősen belefújsz az arcába stb. - Ricsivel nálunk volt ilyen! Tudom miről beszélek. Ha nem lett volna légzésfigyelőnk, vihetnénk a virágot a temetőbe. Amennyiben erre és másra sem reagál (húzogatod a lábát, paskolod az arcát stb.), akkor kell csak a mesterséges lélegeztetés. A Madarász u-i kórházban és tudomásom szerint a Heim Pálban is vannak ilyen tanfolyamok szülőknek. Biztos vagyok benne, hogy a leendő gyerek háziorvosod is tud erről felvilágosítást adni. Na, akkor már lehet hívni a mentőt, de X perc, amíg kiér. Tinától kaptam infót, hogy most az AngelCare "mellé" kitöltesz egy jelentkezési lapot és a JÁnos kórházban 1órás bemutató keretében megtudhatod, hogy mi a teendő "igazi" riasztás esetén. (Lehet, hogy itt is fent van, tényleg csak át szoktam rohanni a témákon.)
Továbbá: "téves riasztás". Mit jelent, hogy téves riasztás? Ha a gyerek lemászott az érzékelőpárnáról, akkor a légzésfigyelő szempontjából nem téves a riasztás, mivel az nem érzékelte a légzést, tehát korrektül jelzett. Ha szétcsúszott a kábel pl. ágyneműcserénél, avagy nem elég érzékenyre állította szülő, az sem a légzésfigyelő "hibája". Persze ebből sem valami ócska szart kell venni, hanem megfizetni az árát! Kinek mennyit ér a gyereke élete? A saját nyugalma, hogy hallani fogja, ha baj van? Ehhez képest már 30-40ezerért vannak nagyon jó márkák, ld. Angel Care, amit mi is használunk, amiket remek áron lehet még használtan is értékesíteni (sőt, elég nehéz tönkretenni, akár használtan is lehet venni jó áron, újszerűen). Később, a párnákat kihuzigálva belőle, a gyerek "nagyobb" korában bébiőrként is funkcionál. Hallod mikor ébred, mit csinál a szobájában, vagy felsír egy rossz álomból. Én pl. a konyhában marhára nem hallom, ha sír a gyerek. Inkább használd feleslegesen a gyerek 2éves koráig, úgy, hogy egy nyikk nem hagyja el a készülék hangszóróit, minthogy tehettél volna valamit a csecsemőhalál bekövetkezése érdekében, mégsem tettél!!!
Wow, tudom, hogy ez a légzésfigyelős iromány szenvedélyesre sikeredett
De ha valakinek jól jött, akkor az biztos, hogy mindenki tudomására akarja hozni, hogy milyen fontos lehet!
Szoktam olvasgatni, de rendszeresen nem tudok jönni. Most, hogy következik a vásárlós korszak - a kedvencem amúgy -, biztos, hogy még benézek
:):)
Nagyon szép holmikat vettetek, öröm nézni.
További szép babavárást és jó egészséget Nektek!