Új privát üzeneted érkezett!

Charlott,

ha mindenképp akarod, akkor egyből a felvételnél szólhatsz.
Én úgy voltam vele, hogy majd meglátom, mennyire bírom a fájdalmat és ott helyben döntöm el, hogy kérek-e vagy sem. Szűk 1 órája voltam a szülőszobán, amikor egy szülésznő rákérdezett, hogy akarom-e, mert ez lenne a megfelelő időpont a beavatkozás elvégzésére.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
jolyjoker
Budapest XV. kerület

Sziasztok, Csöpplány férje vok.
Ma voltunk ctg-n, az adatok nem voltak túl biztatóak amiket mértek.(szívhang 120-160 helyett több percig 60-80 között mozgott).Terheléses ctg-re küldték a Dél pesti kórházba.A mérések itt is ugyanazt mutatták. Ezért a doki úgy döntött hogy meg kell császározni.

Jakab Balázs Bálint 45 cm-el és 1kg 90dkg-val látta meg a napvilágot.
Hál Istennek minden rendben van a babucival és az anyukával is.
Majd ha hazaengedik bővebben kifejti a történteket.

Addig is jó egészséget mindnyájatoknak,sziasztok. Kép

KépKép
Kép
csöpplány

te jó ég, hát ez nagyon hirtelen jött!!! :)

gratulálok a kis családnak, nagyon szép baba! minden oké lesz!!!

hát én most eléggé meglepődtem, bevallom, de örülök, hogy van egy egészséges új topic baba!!

hibernia

csöpplány:anyám beelőztél itt egy pár mamit!
nagy gratula gyönyörű a babókád !
Jó egészséget kívánok nektek!puszi

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Aztaaaaa, Csöpplány, hatalmas gartula neked! Micsoda gyönyörű fiúcska! :)

Tegnap voltam ctg-n, minden rendben volt, azt mondta a doki, hogy tökéletes. :D Hihi, ilyet sem mondtak még nekem soha. Ma vissza kell mennem a kórházba áramlást nézni, azt mondta Kende miatt (hogy indították a szülést), biztos ami tuti megnézi. A magánjában az uh szerintem nem tud ilyet nézni, azért kell a kórházba mennem. Nem baj, legalább ott is szétnézek.
És csajok, tegnap kezdtem igazán beparázni. :D A nagy szám hirtelen elhagyott. Ahogy ültem ott, szemben velem az ágy, mindenféle eszközök, a doki csörgött valami papírral, kezdtek előjönni az emlékek. :D Pedig semmit nem csinált velem. Jól mondták, hogy elsőre még bátor az ember, mert nem tudja mi következik, de másodikra.... :D:D:D

Anita

Kép

Kép
anita1984

Jó reggelt..

Azta..Csöplányék..ledöbbentettetek! De nagyon örülök, hogy minden rendben, gyönyörű a fiúcska!!!! Sok egészséget és boldogságot az egész családnak!

Joly..a Te lányod is gyönyörű..és az a séró..állati édes :D
NAgyon szépen köszi az info-kat Nadina meg én is MÁV-osok vagyunk és hasznos volt amit írtál! Tényleg köszi! És ha van időd, kedved gyere többet... csak örülünk neked :D

Hibernia... sajnálom a magas vérnyomásodat, de azért az jó, hogy kezelik. Vizesedés még van? Pihenj sokat!!!!!

Csigaby: örülök, hogy Anna ilyen szépen fejlődk!! Na meg hogy kikerülttek az intenzívről..azért már ez is nagy lépés!! Így akkor most beköltözöl hozzá a kórházba? Kitartást Neked is... a május is, mint a többi hónap sitty-sutty elillan és mehettek haza :D

Anita: na..csupa jó hírek..remek :D
Bele sem gondoltam, hogy azoknak akik már szültek milyen lehet ismét ezzel szembenézni... de lehet hiába ugyanaz az ember nem lesz egyforma...kiváncsi vagyok hogyan fogjátok többedszer szülők megélni.. ugyanolyan mint az első vagy más... :D

Amúgy nálunk nincs semmi..ma jön a védőnő 10-re addig összerántom a kecót hogy kinézzen valahogy
+ megyünk le ma este balcsira vasárnapig (szombaton lagzizunk :D ) szóval én ezért nem fogok jelentkezni, nem hiszem hogy időközben megszülnék :lol: Ha mégis még mindíg ott az sms...

Azért ma vagyok...ha épp nem szül valaki gyertek..tegnap nagy volt a csend..ki tudja még milyen híreket kapunk :)

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Zsu, teljesen más így. először olyan bátran mentem be a szülőszobába. :D Persze most is nagyon várom már, hogy meglássam Vincét, csak már tudom mi vár rám. De tényleg egy csoda lesz minden fájdalmával együtt. :)

Anita

Kép

Kép
anita1984

Csöpplányék - Hűha! Gratulálok :-) Gyönyörű fiúcska Balázs.
Most már Te is tudod milyen :D
csigaby
Budapest XVI. kerület

Jó reggelt!

Csöpplány, nagy gratula a gyönyörű fiúcskához!!!! Olyan szép, hogy most itt bőgök, de mindegy :lol: ezek örömkönnyek. A napokban valahogy nem vagyok mindig a helyzet magaslatán, minden percben változik a hangulatom. Szóval Balázs nagyon szép! És ez is jó hír, hogy végül is minden rendben ment. Nagyon várunk haza! ÉS millió köszönet a férjednek, hogy tájékoztatott minket :D

KépKép

KépKép
nadina01

Jolyjoker, neked is gratula a gyönyörű babóhoz. Nagyon édi! És köszi az infókat, hasznosak, főleg, hogy én is a Mávba megyek majd szülni. És hogy vagytok így az első időben otthon? Szülést sikerült kipihenned már? Fájdalmaid vannak?
Csigaby, ezek remek hírek, hogy már átmehettetek a koraszülött osztályra! És Annácska is szépen gyarapodik. Kitartás még egy kicsit, és nemsokára haza is mehettek. Akkor most Te is bent fekszel vele?
Hibernia, akkor most szeded a vérnyomi csökkentőt? És ól vagy? Vagy érzed is, hogy magas? Pihenj sokat!
Anita, ezt nem is gondoltam volna, hogy esetleg a másodszorra szülő nők is félhetnek :D Mármint persze, egy szülés sem egyforma. De én teljesen megértelek. Az se jó minden esetben, ha már az embernek vannak emlékei valamiről... de azt hallottam, hogy a második általában könnyebb és nem olyan fájdalmas!
Zsu, nagyon jó lagzizást! De jó nektek, Balcsi is, meg lagzi is :lol: Tényleg nehogy ott akarj megszülni, de látom nem tervezed :) Hozzád is megy már a védőnő, szerintem ez tök jó, legalább nem nekünk kell elvánszorogni.
Charlott, majd gyere és mesélj, hogy mi volt uh-n, meg CTG-n! Meg a méretekkel :D De tuti minden rendben.

Megnéztem a parkot, amit javasoltatok talihelynek, tök jó! Én sem lakom tőle túl messze. Sőt szerintem el is megyek megnézni a hétvégén, nem is tudtam, hogy ilyen jól megcsinálták!

KépKép

KépKép
nadina01

Kismami, mi van veled? Vannak még folyamat fájásaid? Mit mond a doki? Mikor szülsz már :D ? Bár gondolom nem rajtad múlik a dolog... De tarts ki!

KépKép

KépKép
nadina01

Sziasztok!

A mindenit, alig több, mint 1 napot hagyok ki, erre babaeső vár, mire visszajövök :lol: :lol:.
Joly, Csöpplány, mindkettőtöknek hatalmas gratula, nagyon szép babák mindketten! És külön köszönet Csöpplány férjének a híradásért. Azt hiszem, mindenkit sikerült meglepni a hírrel, de a lényeg, hogy minden rendben van babával mamával egyaránt. Várjuk a további, hasonlóan jó híreket.

Végigolvastam az elmúlt 1-2 nap termését, de a babák érkezésének hírétől annyira meghatódtam, hogy azt sem tudom, miről olvastam előtte és mi mindenre akartam reagálni :oops: :wink:
Csigaby, nagyon örülök a jó híreknek Annáról, szépen növöget, és remek, hogy átkerültetek az osztályról, további kitartást, tényleg hamar otthon lesztek, ne aggódj.
Hibernia sajnálom a vérnyomás dolgot, de remélem, a gyógyszer tényleg segít - gyógyszeren kívül kaptál bármi más előírást, pl. sok pihi, ilyesmik? Neked is kitartás!
kovmarti

Sziasztok!
Egy gyors bejelentkezés, mert megy a mosógép, és szeretnék takarítani is! :D Rólunk: Jól vagyunk, Kendra nagyon szeret bulizni a pocakomban, de bezzeg amikor a CTG-n rajta van, akkor meg játssza a kis "Csipkerózsikát"! :D Beszéltem a szülésznővel, hogy magas volt a vérnyomásom, erre most mérni kell itthon és írni, hogy lássák, tényleg itthon is jó. Na már most, tegnap óta mérem, a legtöbb amit mértem, ma reggel volt 135/98/87. Azt hiszem a 160/99 - hez képest ez egészen szép eredmény! :D:D

De ami a lényeg:

Csöpplány!
Hatalmas Gratula ITT is! :D Balázs nagyon-nagyon szép srác!

Lányok! Írtam Csöpplánynak SMS-t idézem a választ:

"Szia. Köszönöm Balázs nevében is. Mindketten jól vagyunk. Ma láthattam is. Elvileg hétfőn engednek ki, Balázst, még nem tudjuk. Majd mesélek! Puszi"!

Gondoltam megosztom veletek is! :D

Joly!
Gratula Neked is! Gyönyörű a Babóka! Babázz helyettünk is még! :D

Csigaby!
Örülök, hogy Anna szépen fejlődik, és hogy minden rendben van! Ne aggódj most már nem lesz semmi, de semmi gond! Hamarosan otthon lehet veletek! És hidd el, olyan gyorsan eltelik ez a május hónap, főleg, hogy minden napra "beesik egy baba"!

Zsu!
Előkerestem Neked tegnap a használatit a mellszívónak! És képzeld, a világ szinte összes nyelvén le van írva, egyedül a Magyar hiányzik! :twisted: De viszont a használati egy eléggé jó képpel kezdődik, ami akár egy használatinak is felér. Ha küldesz Neked egy címet, akkor lefénymásolom, és postára dobom Neked, ha az esetleg segít! :roll: :?: Mit gondolsz?

Zsófesz!
Várom az infókat és, hogy a férjednek mit sikerült intézni az ÜGYÜNKBEN! :wink: :wink: Holnap megyünk a Városligetbe sétálni, már alig várom. Aztán meg a szülésznőhöz! Kíváncsi vagyok mennyit haladtak az osztályon azóta amióta nem voltunk! :D De nagyon eltűntél! Mi a helyzet? Miket csinálsz Te Csajszi!? Kutyád hogy van? Ugye nem ugrott be hozzá senki?? :P :lol:

Anita!
Egyébként én úgy vagyok a szüléssel, hogy amikor belegondolok, hogy húha, nemsokára itt van, akkor beparázok, de a következő pillanatban eszembe jut a szülésznő és a doki, akikben maximálisan megbízom, és rájövök, hogy nem lehet baj, hiszen ott lesznek velem! :D De biztos a második szülés még meghatározóbb. De tudod azt szokták mondani: Nincs két egyforma szülés! :D

Charlott!
Várunk a hírekkel! Nagyon izgulunk! Méretek meg minden fontos infót szeretnénk! Tudod infóra szomjasak vagyunk! :D:D
De azért nyugi, nehogy felmenjen a vérnyomásod! Minden rendben lesz! Majd meglátod! :D

Most megyek, de jövök még ígérem! :D

Kép

KépKép
ercsikati

Ercsikati, még meg sem dícsértem az új vonalzódat - tényleg teljesen megzavarodtam a babaesőtől :oops: :) . Igazán remek lett, az idézet meg nagoyn szép!
kovmarti

Sziasztok!

Hű,hihetetlen, mennyi baba van már :D
Minden anyukának szivből gratulálok, és persze az apukáknak is, a babáknak pedig jó egészséget!!!

Azon töprengek,h vajon az én fiam mikor jön? Rájöttem,hogy igen csak kiszámithatatlan, látva az eddig született babák eredeti időpontját. Bár nem bánnám,ha már holnap kibújna :P
Mi tegnap voltunk dokinál,a ctg jó, nem mutatott semmi szüléshez közeli állapotot :( . Viszont az ultrahangon a doki 3400gr-ra becsülte a babó jelenlegi súlyát, és hozzátette,hogy a mérete miatt ő meginditaná majd előbb a szülést :shock: :shock: :shock:
Én meg nem szeretném!!!!!!!! Anyám 4kg-val szülte a bátyámat, sima ügy volt, pedig ő még sokkal soványabb is volt akkor,mint most én. Vagyis szerintem én is megbirkóznék egy nagyobb babával. Talán. Szerintem. Ti mit csinálnátok a helyemben? Tanácstalan vagyok,a döntés rajtam áll. Jövő szerdán megyek megint a dokihoz,azt mondta,majd akkor megbeszéljük. ........HÁT NEMTOM!!!!!

Kismami, te nem velem voltál egyidős? Vagy csak én emlékszem rosszul?

Kép
dixus80

Basszus most nézem,reszketek komolyan,nem is jutok szóhoz...

Csöpplány nagyon-nagy gratula Nektek,sok-sok tejcsit és egészséget kívánok!!!!

Kép

KépKép
mayday

Háát,elolvastam mindent,de szinte semmit nem fogtam fel belőle.

Csöpplány férje(bocsi,a becsületes nevedet nem tom :oops: ),ha lesz egy kis időd és kedved,légyszi gyere és mesélj!
Én ezt frankón megkönnyeztem.Csajok beindultunk,jönnek a babák!! :wink: :D

Kép

KépKép
mayday

Hú, én is itt bőgök, micsoda meglepetés! Csöpplány, nagyon gratulálok Balázshoz! Annyira édes! Igazi pasis arca van! Szerintem hamar kiengedik Őt is, mert elég közel van a 2 kilóhoz. Várjuk az élménybeszámolót!

Joly, a Te lányod is nagyon szép! Pont ekkora voltam én is, amikor megszülettem. Na jó, 2 centivel hosszabb.... :) És nekem is nagy fekete hajam volt. Aztán szőke lett. :) Jaj, ha belegondolok, hogy Ti már babáztok, nekem meg még lehet, hogy 1 hónap... Egyre nehezebb a várakozás. :)

Anita, kösz a biztatást! Eddig mi is bátrak voltunk. :D :D :D
Sokat gondolok a szülésre, és hogy hogyan fogom kezelni a helyzetet, meg mennyire viselem majd könnyen a fájdalmat. Amúgy a gátvarrástól jobban félek, mint az egész szüléstől... :)

Csigaby, ez tök jó, hogy végre átmehettetek! Most akkor már nincs is Anna inkubátorban? Szoptathatod? Mostantól biztos gyorsabban fog telni az idő. Észre sem veszed, és már mehettek is haza. :wink:

Ercsi, szerdán Pesten voltam, azóta meg tiszta kóma vagyok. Egész nap csak aludnék.
Barnus tegnap meghozta a cuccost, de az nem fog beférni egy A4-es borítékba sem. :) Végül mit beszéltetek meg a jövő hétről? Ha nem jöttök, szerintem szerdán megyek postára, mert akkor leszek megint Pesten. Lehet, kerítek valami dobozt, és inkább abba csomagolok.
Tegnap akartam írni, hogy tök jó a vonalzód! Csak mire eljutottam odáig... Mindent elfelejtek. Nekem valahogy nem képesek küldeni, pedig már kétszer is próbálkoztam március vége óta...
Zafírka, kösz jól van. Hétfő óta nem volt látogató, viszont az utca "bikája" folyton itt lófrál. Ocsmány kis dög szegény... Zafírnak persze bejön. Mondtam neki, hogy ne is álmodjon róla, nem adjuk alább egy jó férjnél. Egy ilyen csavargóval...! Az kéne még csak! Mázli, hogy körbe végig jó a kerítés...! :D

Dixus, ez nehéz kérdés. Mindenhol azt mondják, hogy hallgassunk a dokira, mert ő a tapasztalt, de nem egészen értem, miért akar beleszólni a természet rendjébe. 3400g még nem olyan sok, ráadásul a gép sem számol pontosan! Bízzunk benne, hogy Peti megoldja a kérdést valahogy... Beszéld meg vele, mi a helyzet! :) Különben a megindítás alatt mit értett a doki? Lehet, hogy csak méhszájtágító zselét meg burokrepesztést, de attól függetlenül természetes úton szülhetnél. Vagy ő császárra gondolt?

KépKép

KépKép
barbazso

LÁNYOK!MA 9:33 KOR MEGSZÜLETETT ONLÁNY KISLÁNYA FÖLDVÁRI ANNA SZÓFIA 3970 G ÉS 52 CM REL

sajnos többet nem tudok mert még nem beszéltünk de amint lesz hírem jövök még

ma voltam nst-n fájás semmi már kivagyok nincs kedvem semmihez se jó lenne már szülni
:D

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

JA BOCSI ELÍRTAM ONLÁNY KISLÁNYA FÖLDVÁRI HANNA SZÓFIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

nadina:énmár tiszta idegbolond vagyok már semmi se izgat már csak szülnék bár ot majd biztos nem akarok majd már ennyire
jó lenne ha kint lenne a csöppöm de látod jól elvan odabent és itt meg mindenki megszül már lassan ááááááááááá

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Sziasztok!

Csöpplány,Joly nagyon nagy gratuláció a babákhoz!Nagyon nagyon szépek :lol:

Sok gratula onlány kislányának is!

Nagyon izgatott vagyok ,mert elkezdődött!Ki lesz a következő??????!!!!!!! :lol: :wink: :roll:

Csigabynagyon örülök annak hogy Anna ilyen szépen fejlődik,és már kiengedték az intenzívről.
További kitartást,ez a hónap már pilanatok alatt el fog menni.

Csajok pihenjetek sokat!
Sajnos én is ezt csinálom :cry: :roll: ,pedig úgy mennék sétálni,de görcsöl a hasam (rendszertelenül)meg fáj a lábikóm.Szóval maradok itthon:Sajna de ez van.Majd remélem holnap már jobbb lesz.

Kismami nyugi!!!!!! Előbb vagy utóbb úgyis kijön :lol: Már nincs sok hátra amúgy sem.
Kitartás! :wink: :roll:

Kép

KépKép
torpilla

Sziasztok!

Ejha Csöpplány!! Nem ért ennyire beelőzni!!! Gratulálok kisfiadhoz! :lol:

Kicsit fárasztó volt ez a nap, mert hogy UH-ra bejuthassunk másfél órát kellett várnom (mert mindig volt egy csókos, aki előre furakodott). Mindent rendben találtak, 3000 g-os, 8 mm fejkerület és fejfekvésű. Sajnos nem láthattam semmit babócából, mert nem működött a kivetítő. :-(
Aztán mentünk a szülésznőhöz, nála is sokat kellett várni. CTG most nem lett olyan szupi, mint múltkor, és a vizsgálat alatt nem is éreztem jól magam. Mindig azt hittem, hogy elájulok a meleg miatt. Aztán kiderült, hogy egy jósló fájásom volt is közben. :shock: De összeségében még mindig messze a szülés ideje.
Aztán a másik rossz hír, hogy kenetem pozitív lett, ezért antibiotikumot kapok szülés közben és a babócát is viszik ellenőriztetni miután kibújt.
Nem könnyű: eddig a cukor miatt veszélyeztettem babóca egészségét, most meg ezzel a baktériummal is! :roll:
:(

KépKép
charlott

szerintem legközelebb mayday megy aztán én ! :D
bár magamban nemvagyok biztos néha úgy gondolom ki se jön a lányom sose

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Sziasztok!

Gratula onlánynak! :)

Megvolt az áramlásvizsgálat, minden ok, jók az értékek. Megnéztem a szülőszobát is, legalább már nem úgy megyünk oda, hogy azt sem tudjuk hová kell. Épp szültek is, tiszta izgi volt. A dokival úgy beszéltük meg, hogy ha addig semmi, akkor csütörtökön nst ismét. :)

Anita

Kép

Kép
anita1984

Nektek negatív lett a streptococcus kenet eredménye?

Ezt találtam a neten és nagyon megrémísztett a cikk. :cry: http://www.kismama.hu/babavaras/strepto ... ozes/1794/

KépKép
charlott

Charlott ne aggódj nem lesz semmi baja a babának,de ha felidegesíted magad akkor még a szülés is beindulhat!
Szóval nyugi.
Azért kaptál rá antibiotikumot,hogy ne legyen semmi baj!
A doki amúgy nem mondott semmit ezzel kapcsolatba?
Neked is magas volt a cukord?Te diétázol?
Nekem negatív lett a kenet eredményem.

Kép

KépKép
torpilla

És gratula a szép mérethez! :lol:

Kép

KépKép
torpilla

dixus: 3400 grammot nagynak ítélt a doki? :shock:

Lányok, tudjátok mi a "vicc", hogy itt egyedül én akartam császárt, mindenki más normális szülést és figyeljétek meg, hüvelyi lesz, most tök ez az érzésem. :? :? Tök stresszelek ezen, mániám, hogy nem fogunk beérni időben...

Nálatok ctg mikor van? Én naponta megyek, pedig szerencsére minden okénak tűnik a babával. De a vérnyomi miatt állítólag kell, hiába van már 120 körül... A ti hasatok amúgy hol van? Az enyém állítólag még fenn, lefelé van a babó, de még nem illesztette be a fejét... Csak nem értem, ha még messze a szülés, miért kell minden nap mennem a kórházba? :shock:

hibernia

Charlott: ilyesztő ez a cikk..de ez kicsit talán a ló túlsó oldlala.. Nézd a jó oldalát, kiderült és kezelnek tehát az, hogy acsöpség elkapja minimális esélyű!!!
Még 1 hónap van szülésig addig az antibiotikum simán hathat!!
Amúgy nekem negatív lett, de örülök, hogy megcsinálták..itt olvastam hoyg nem is kötelező a szűrés! Szóval tényleg nézd a jó oldalát, tudsz róla és kezelnek!

Dixus: azért akarnak korábban elindítani mert "nagy" a baba?? Nekem most hétfőn 37. hétben saccolták 3300 grammra.. de pl most volt itt a védőnő és közölte, hogy ezek a mérések nagyonnagyon nem megbízhatóak...
Ráadásul nekem a dokim azt mondta nem óriás gyerek, tehát örüljünk (ezt a 93 mm-es BPD alapján mondta) szóval nem értem a dokidat.... de ahogy barba írta a dokik biztos tudják..

Na ez nem a mi hetünk.. épp telefonon beszélek a férjemmel mikor hátulról belemtek..szegény autó..ez ugyanaz amivel én koccantam múlt hét szombaton... fasza... de a lényeg hogy nem esett baja a férjemnek!!!

Ercsikati: édesek ezek a tommie-sok... igazából engem az a fránya fertőtlenítő doboz érdekelne hogy működik, de akkor majd kitaláljuk :D Mindenesetre ha átküldöd azt a képet azt megköszönöm!! Szkennelni nem tudtok valahogy, valahol? az költséghatékonyabb.... :D

Na meg mára képzeljétek az én lábfejem is eltűnt.... úgy látszik ettől nem lehet menekülni..kifejezetten rémisztő látvány... sexi leszek az esküvőn a viziló lábaimmal :lol:

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Hibernia, hivatalosan 36. héttől hetente van ctg de ez gondolom az egyéni tünetektől függhet..
Ami nekem pl furcsa hogy utoljára március elején mérték meg a vérnyomásom...bár nálam a 110 már magas, de azért gondolom nem ártana ellenőrizni ha már bármi megeshet....

Azért örülök, hogy lement a vérnyomid! És valószínü a babát ellenőrzik nála minden okés is maradjon... valószínü tényleg a vérnyomid miatt gyakrabban mérnek, hogy ha esetleg kihat a babára azt észrevegyék...

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Nekem épphogy azt mondta a doki,hogy épp ez a 3400g az ideális,főleg a fiúknál.Bár ahogy nézem szinte mindenkinek ekkora már a babája,leszámítva engem.

Hibernia naponta ctg?Miért?Attól én is parázok,hogy nem érünk időbe kórházba,illetve,hogy nem veszem észre,hogy szülök.

Zsu,NST-n nem mérnek vérnyomit?Ez a koccanásos eset durva már megint,de a lényeg,hogy nem lett baj. :D

Kismami nem hiszem,hogy előtted szülnék...bár már nem lepődök meg semmin...

Kép

KépKép
mayday

Nem, nem mérnek..bár nálunk ctg-nek hívják...ezt sem értem annyira miért van 2 neve ugyanannak a vizsgálatnak..

Ja, hibernia nekem is fenn vana pocim a babaával együtt..de nyugi, egyik barátnőmmel közvetlen szülés előtt szállt le a baba na meg a hasa...ez egyéni kérdés. Pl nálam semmi nyílás, fájás van behelyezkedés..szóval sanszos hogy az a típus vok, aki egyszer csak elkezdi produkálni a tüneteket gyors egymásutánban :D

Amúgy pont ma kérdeztem a védőnőt, hogy tudni fogom, ha azok azok a fájások? Aztán kedvesen mosolygott és megnyugtatott, hogy igen....
Na meg ez a beérés...bár ezen nem parázok..inkább hogy itt legyen a férjem meg hogy szép csendben le tudjunk lépni nehogy a szülők gyanút fogjanak, mert akkor szegény Gabit onnantól nem hagynák békén..... de ez még a jövő zenéje :D

Azóta hívott a férjem, nem elég hogy belemntek hátulról még bele is tolták az előtte lévőbe, de kicsi kocsi úgy néz ki állja a strapát :D Na meg nem a mi hibánk így aki okozta annak fizet a biztosítója.... és reméljük ennyivel le is zárulnak az izgalmak és már csak a szülés lesz a legközelebbi :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Charlott, ne izgulj, nem lesz semmi baj! Már most elkezdted szedni az antibiotikumot? Egy barátnőmnél ugyanez volt (decemberben szült), és semmi komplikáció nem volt a babával sem a szülésnél, sem azóta. Persze, nagyon ijesztő, amiket írnak, de az is ott van, hogy nagyon kicsi az esély, hogy baj legyen. És tényleg, a lényeg, hogy most kiderült! Remélem, nekem is ellenőrzi a doki szerdán...!

Zsu, még a védőnő sem mérte a vérnyomásod? Nekem minden alkalommal vérnyomás, haskörfogat, babaszívhang... Nincs otthoni mérőtök? Bár ha nagyon magas vagy nagyon alacsony lenne, azt megéreznéd szerintem...

Anita, ez jó hír! Akkor minden esélyed megvan rá, hogy kihúzd a végéig. :)
Kende nem ebben a kórházban született? Vagy ő császáros volt? (Írtad, hogy megnézted a szülőszobát.) Biztos, hogy régebben már írtál erről, de sajna tökre keverem már a sztorikat. :oops:

Lányok, én úgy szégyellem magam! Olyan vagyok, mint egy baba! A terhesség elején volt ugyanez. Felkelek 10 körül (!), eszem, netezek kicsit, 12:30-kor már dőlök vissza az ágyba. 1-2 óra alvás után jön megint egy két-három órás ébrenlét, és újra kidőlés, másfél óra alvás,... Ezek után még most is olyan vagyok, mint akinek leszívták az energiáit. A férjem meg hazajött a munkából, evett, és már nyírja a füvet. Szegény! Úgy sajnálom! Én egész nap egy adagot mostam, teregettem, és pároltam magamnak zöldséget meg husit ebédre. Ennyi volt minden hasznos tevékenységem... :roll:

KépKép

KépKép
barbazso

Zsu, szegény kis autó...! :) Nehogy nekem kocsi nélkül maradjatok a nagy napra! :) Mi is most javíttattuk meg, kicsit féltem, nehogy pont azalatt történjen valami...

Én úgy tudom, bár ez nem biztos, hogy az nst az, amikor a méhtevékenységet is nézik, a ctg-n pedig csak a babát. Nekem csak a babát nézték. De ez tényleg csak egy tipp, mintha régebben valaki mondta volna. Az is lehet, hogy pont fordítva van. :)

Nekem is fenn van Samu, pedig nagyon örülnék, ha végre rendesen kapnék levegőt... :) Bízom benne, hogy már a szülés előtt 1-2 héttel lejjebb fog szállni, és kicsit könnyebb lesz ez a része.
És abban is bízom, hogy hétvégén, vagy éjszaka akar megszületni. Mert kb másfél óra, míg hazaér Barnus a munkahelyéről, utána még kb háromnegyed óra, míg beérünk. És hallottam már olyat, hogy valakinek 20 percesről hirtelen 10 perces fájásai lettek. Na, akkor pánikolnék itthon egyedül... :)

KépKép

KépKép
barbazso

barbazso: én ezt az álomkórt a vérnyomicsökkentőre fogtam, de ezek szerint hiba volt. :lol:
én is folyton aludnék, nyugi. :oops: ma ctg-n már majdnem elbóbiskoltam, elég gáz... :?

hibernia

Sziasztok!

Beindultak a májusi babák:)
Joly, Csöpplány szívből gratulálok a csodaszép babákhoz!!!
Jó egészséget és sok-sok tejcit kívánok!

Kedden Ádi is csatlakozik a májusi babákhoz, ugyanis maradt a május 4-i császár. Nekem szerdán volt uh, akkor 2710 grammra becsülték, kíváncsi leszek. Csöpplánynak akartam küldeni az sms-t, de akkor választok mást.
Csigaby, hétfőn reggel fekszem be, úgyhogy akkor csörizek Neked. Sejtettem, hogy a Péterfybe viszik át Anna babát, valahogy éreztem, hogy talizni fogunk. Ma is voltam bent. Úgy gondolom ott is jó kezekben lesztek, eddig jót hallottam csak róluk. Más ismerősömnek is volt ott babája.

Én egyébként már kezdek izgulni, még 4 nap és meglesz Ádi. Ahogy ma mentem a folyosón és láttam a pici babákat, olyan furcsa volt. Annyira picik, én ezt már el is felejtettem.
Jövök még mindenképp olvasni a híreket.
kriszta15

dixus:de egyidősek voltunk de engem előre hozott a doki május 18 ról május 5-tre de így meg mindenki beelőz :cry:

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Kriszta, érdekes lehet, hogy tudod előre az időpontot. :) Nem is tudom, melyik a könnyebb, a bizonytalan várakozás, vagy ez... Én nagyon izgulnék. Gondolom, akkor pénteken már jöhettek is haza! Nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen. Aztán várjuk az infókat, a tapasztalatokat és a képeket! :)

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de folyton vissza kell tekernem, hogy megnézzem a babás képeket! Eszméletlen aranyosak! Már Barnusnak is megmutattam, és mondtam, hogy vegyen példát majd Csöpplány férjéről, és tudósítson... :)

KépKép

KépKép
barbazso

Én se értem miért hívják máshogy az nst-t illetve a ctg-t.De az tuti,hogy az nst-n nézik a baba szívét.

Bálint lennt van,az uh-n a doki alig tudta megmérni a bpd-jét,már benn volt a bugyimban.Egyik nap azt érzem,hogy mindjárt megszülök,máskor meg,hogy májussba meg se lesz. :? Tényleg nem lehet előre tudni...Bár most görcsölgetek rendesen.

Kriszta,4-e mindjárt itt van!Izgi!!! :D

Barbazso,Hibernia szerintem nem baj,hogy nem vagyunk már túl aktívak,rápihen a szervezet a nagy napra.Gondolom.

Én meg abba bízom,hogy hétköznap indul meg,nálunk a 7vége gázos.

Kép

KépKép
mayday

Barbazso én is folyton a babókat nézem. :D Annyira cukipofák!!! :D :D

Kép

KépKép
mayday

Kriszta..azta 4-e..nagyon brutálisan közel van :D Szorítunk nektek és epekedve várjuk a híreket :D
Barba ne szégyeld magad! Tényleg kell a pihi itt a nagy nap előtt..tudod, ahogy az okosak mondják "most aludj amíg csak lehet" :lol:
Amúgy a védőnő eddig nekem is mérte, csak az áprilisi tali elmaradt, aztán most házhoz jött és nem mért.. itthon nincs mérő..de nem hiszem hogy baj lenne..egyedül a vizesedésnek nem örülök, ált az nem jó jel, de lehet csak az a baj hogy túl sokat ácsorgom meg pörgök a +sok kilómmal :)
Ezzel a kórházi tatyóval meg kivagyok..ennyi sz@rt amit vinni kell..elképesztő...vagy csak rossz a táskánk :D

Na megyek...pakolunk aztán irány balcsiiiiiiii

Mindenkinek jó hétvégét..megy a drukk mindenkinek, hátha hétvégén gyarapszunk még :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Tényleg, Ti mentek bulizni! Jó utat és jó szórakozást! Ha dagad a lábad a lagzin, tedd fel a szembeülő székére... :D

KépKép

KépKép
barbazso

Törpilla, Zsu, Barbazso: köszönöm a vígasztalást, de antikbiotikumot csak a szülés közben fognak adni. Lehet, hogy jobb lenne császárral kivenni a babócát, hogy kevesebbet sérüljön? :roll:

Kellemes hétvégét, pihenjetek sokat! :lol:

KépKép
charlott

charlott nekem is most szült egy ismerősöm tök egészséges kislányt str. baktériummal... ő is kapott antibiotikumot és normál úton szült (4200 gramm...), minden okés vele.

Amúgy én újra ráparáztam a méretekre, 35 hetesen a 96-os BPD olyan gáz. :? Hát mi lesz így? Annyira fosok, hogy 100 fölé megyünk és a doki mégis próbálkoztat a sima szüléssel. :( Tök stressz vagyok emiatt...

hibernia

SZÉP JÓ REGGELT MINDENKINEK!!!!

Gyönyörű idő van :lol: :lol: :lol:
Bepácoltam a húst, jöhet a társaság!!!
Én imádom a május elsejét :)

Legyen mindenkinek szép napja!!!

Kép
dixus80

Jó reggelt!

Hibernia, ne aggódj, szerintem a 96-os még annyira nem nagy, az is lehet, hogy a végéig max. már csak pár mm-t nő. És a doki biztos nem fogja erőltetni a sima szülést, ha úgy látja, hogy kockázatos.
Charlott
, olvastam én is a cikket, de az tényleg túl paráztatós. Szerintem több, mint minden 5. nőnek van, vagy volt ilyen fertőzése. Nekem pl. a múltkor már szűrtek, akkor negatív lett, mostani eredményét még nem tudom. Viszont pár éve meg sima nőgyógy vizsgálaton kiderült, hogy pozitív akkor kaptam rá antibiotikumot, de a cikkből azt vettem ki, hogy ezt nem lehet kiirtani, szóval akkor az én szervezetemben is benne van még a baktérium, csak épp most nem mutatták ki. Lehet ez még rosszabb is. De mondjuk majd említem a dokimnak....

KépKép

KépKép
nadina01

Ez a bacis dolog engem is aggaszt, a dokim még csak meg sem emlitette,hogy esetleg majd venne le kenetet, de majd én mondom neki. Nem ez lesz az első eset,hogy rá kell szólni,hogy mit is kéne éppen csinálni. Alapjába véve nem rossz orvos, sőt, kifejezetten az egyik legjobb, de ő meddőségre specializált, neki köszönhetem, hogy Peti hamarosan megszületik :) . Viszont ami a terhesség levezetését illeti,hát......nagyon szétszórt. De csak emlékeztetni kell,és már irja is az ilyen-olyan beutalókat :lol:

Kép
dixus80

Kriszta, neked akkor keddre megy a drukk! Biztos minden rendben lesz. Majd várjuk a fotókat, meg az élménybeszámolót! Már csak három nap!

Még egy csomó mindent akartam írni, de most hirtelen nem tudom. Ja igen tegnap én is szinte egész nap csak heverésztem. És szerintem ma se lesz ez másképp :D Nincs már nagyon energiám semmihez. És mi lesz, ha majd csak 1 hónap múlva szülök??? Addig itt fogok lustálkodni...? Azért azt nem akarom. Kéne valahonnan valami energia.
Képzeljétek tegnap megint hívogattuk férjemmel felváltva a Bababszafarit a pelenkázókomód miatt. Majdnem 1 hónapja rendeltük meg és kb. 2 hete hoztuk el, de a csomagból a fele hiányzott, mert a raktáros nem adta oda az egészet, mi meg ugye nem tudtuk mennyi csomagot kell kapnunk. Na ez a probléma azóta sem oldódott meg, és akárhányszor felhívtam őket, mindenkinek újra el kellett magyarázni a dolgot...fogalmuk sincs semmiről. Amatőrök! Úgyhogy tegnap már férjem a végén leordította a fejüket és visszavisszük nekik hétfőn a cuccot, pénzt visszaadják és onnan 5 km-re van egy másik bababolt, ott ugyanezt a komódot megvesszük (3000Ft-al olcsóbban). Muszáj volt már tenni valamit, mert még a végén megszülök és nem lesz hol pelenkázni a bébit :D

KépKép

KépKép
nadina01

Helló Dixus!
Most látom, hogy egyszerre írtunk! Te már ilyen korán húst pácolsz :D De jó. Én is szeretem a május 1-ét, de most kivételesen nem megyünk sehova...folytatom az itthon döglést :lol: Hozzánk holnap jönnek vendégek, de még fogalmam sincs mi az a kaja, és süti, ami hamar kész és fekvés közben is meg lehet oldani :lol:

KépKép

KépKép
nadina01

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?