Sziasztok !
Tegnap este irtam egy hosszu levelet, de elszallt egy aramingadozas miatt
Zzafir!
Nagyon szoritok, hogy legalabb egy embrio megtapadjon. A legjobb, amit tehetsz, hogy hiszel a sikerben, mert a gorcsoles nem fog semmi jora sem vezetni.
Talan az en peldambol is tudsz egy kis pozitiv hozzaallast meriteni:
Miondket lombiknal 3 szep es 1-2 nem igeretes embrio lett ‘csak’ a 3-ik napra, igy fel se merult a blasztocita tenyesztes lehetosege.
Az elso lombik nem sok sikerrel kecsegtetett egyreszt a korom, masreszt amikatt, mert elso alkalommal nehez elrelatni, hogyan reagal a szervezet a hormonokra.
Ennek ellenere 2 embrio is megtapadt, de sajnos meg a szivmukodes beindulasa elott megallt a fejlodesuk.
A masdodik lombiknal egy tapadt meg, valoszinuleg 4 nappal hamarabb, mint az elso esetben. Belole lett Tofu.
Szoritok, hogy minel kevesebbet boklasszanak az emriok es az egyik minel hamarabb beagyazodjon.
Bodzassuti,
Nem ugrottam at a hosszu kommentarodat. Barinak 100%-ban igaza van, hogy azeret vagyunk ezen a forumon, hogy meghallgassuk egymast es tamogatast, tancsot adjunk.
Ugy tunik, ezen a forumon osszejottunk nehanyan, akik nem tartoznak az elesett es masok tamaszara szorulo nok koze.
Drukkolok, hogy a parod kepes legyen a ferfiui onerzetet felreteve resztvenni a kezelesekben, ahogy Te is megtetted. Ha pedig nem, mas modon is lehet gyereketek es akar egyedul is vallalhatod. Kik vagyunk mi ahhoz, hogy iteljunk masok felett es axzt tartsuk norm,alisnak, hogy egy egyuttelo parnak szulessen gyereke?!?! Nagyon sok fura patchwork csaladot ismerek, akik boldogok es sok ‘nor,alis’ csaladot latok, akik boldogtalanok es nyirjak egymast es szenved a gyerek.
A mi eseteunk sem tul egyszeru: a parom a valast megelozo 3 eves kuloneles utolso fel evet kezdte el , a hazassagabol van egy 7 eves orokbefogadott lanya. Az ex-feleseg es ex-anyospajtasek viselkedeserol es hozzaallasarol nem akarok sokat irni. Neveztek mar szornyetegnek, pedig nem en vagyok a hazassagot szetrombolo femme fatale es kitartott nonek, pedig 100 olaszbol egynek van olyan jovedelme, mint nekem.
Mivel nagyon veszesen ketyegett a biologiai oram, ugy dontottunk, hogy nem probbalkozunk a paromnal a 0 spermiumszam novelesevel hosszadalmas es nem tul sok sikerrel kecsegteto kezelesekkel, hanem donorspermaval lesz a megtermekenyites, amit mi egyfajta orokbefogadaskent kezelunk. Viszont az olasz jog nem ismeri a parom apanak, mert itt a donoror lombik nem engedelyezett. A parom ugyvedje agyal azon, hogyan tudna a parom az apasagat elismertetni. Mindezek ellenere nem egeszen ket honap mulva feladom a sajat lakast es a paromhoz koltozok, egy evre felfuggesztem a munkat es meg az is lehet, hogy ugy dontok, evekig otthon maradok es vegre a csaladomra – a paromra, Tofura es az edes mostohalanyomra – koncentralok. Mindezt ugy, hogy a jogviszony nincsen teljesen elrendezve kettonk ill. harmunk kozott. Es megis csalad vagyunk, meghozza nagyon boldog patchwork csalad, ahol hamarosam babeli zurzavar lesz, mert nem 2, hanem 3 nyelvet fogunk hasznalni
Szoritok, hogy a parotok is ugyanugy benne legyen a kezelesekben, mint Ti es kepes legyen nyitottan gondolni az asszisztalt reprodukciora, mert nem az szamit, hogyan lett valakinek gyereke, hanem az, hogy szulove valt.
Remelem, hamarosan Ti is a varandossag mindennapjairol tudtok majd beszamolni.
Tegnap este Tofu ugy feporgott, hogy a hasamon meg a csaszarszalonna ellenere is lehetett latni a hullamzast, ahol rugott vagy bokszolt
Eszemeletlen jo erzes volt!
Szep napot!