Új privát üzeneted érkezett!

csöpplány: sajnálom a ctg-t. :(
nekem amúgy kicsit ilyen afp mérésnek tűnt az egész, ott ültem fél órát, hallgattam a szívverést, az oké, az jó volt, de pl hogy a keményedéseket "fájásnak" jelzi az elég fura (én ugyanis "csak" keményedéseket éreztem, mikor jelzett) meg az is érdekes, hogy néha jött a nő és megpofozta a hasam, hogy miért nem mozog már a babó, mikor csomószor éreztem, hogy rúgkapál - de a gép alig jelzett ki vmit... :? vagyis nem értem, hogy megy ez... a szívhang elég alacsony volt (szerintem), lehet ez zavarta a nénit, mondta, hogy alszik... lehet, álmában rugdosott kicsit és az smafu? :roll:
na majd számolj be, mi lesz holnap, kíváncsi leszek. Én ugye múlt hét vége felé voltam dokinál, most hét elején újra és pénteken újra mehetek... 2 hét alatt 3x megyek... :roll: remélem csak alaposak... :roll:

Ti hogy aludtatok? Én folyton arra ébredtem, hogy na, mindjárt megjön, nem görcsölt a hasam, semmi, csak úgy éreztem, hogy van... :? Most meg tök kemény. Mint mindig. :lol: Jaaaj ez a folytonos stressz! :)

hibernia

Hibernia: nem semmi, hogy felgyorsultak Nálad az események. Lehet, hogy Te leszel a következő?! Orvosok mit mondtak leleteidről?
Amikor CTG-n voltam, Krisz 140-160 normálszívhangokat produkált, és én határozottan éreztem, látható is volt, mikor rúg (gondolom zavarta a gép jelenléte) és a készülék mutatója rendesen kilengett. :-) Ezzel párhuzamosan a méhösszehúzodások is szépen megemelkedtek ilyenkor.

Csöpplány: még jó, hogy eszedbe jutott a két időpont és nem kellett feleslegesen bemenned. Az még bosszantóbb lett volna. Gondolj arra, hogy én csak pénteken megyek CTG-re , utánad!!!! és türlemetlenül várom már!!! :)

KépKép
charlott

Alvás: mint egy mormota annyit alszom! :shock: Lánykoromban alig aludtam 6-7 órákat, most meg!!!!
Nálam nincsen még semmiféle görcs, fájdalom....mikor lesz ebből szülés!? :roll:

KépKép
charlott

Hát azért csak nem leszek a következő. :roll: Most kicsit beparáztam. :lol:

A rúgást amúgy melyik sor jelezte? Én két csíkot látok: egy szívveréseset és egy másikat.

Ja és ti mg-t szedtek még?

hibernia

Hibernia: a felső sor a szívhang, az alsó sor a méhösszehúzodás...felfelé való kilengések a mozgolódások helye...
Magnéziumot még mindig kell szednem és emelték az adagot is.

KépKép
charlott

Babrbazso, Csöpplány!

Köszönjük a köszöntéseket.
Igen, nemsokára egy éves lesz a nagyfiú. Annyira hamar eltelik ez az idő! Használjátok ki minden egyes percét, mert sosem jön vissza, és annyira hamar elillan, hogy mire észbe kaptok, már szülinap ünneplés lesz!

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Trixi
trixi78

Szép napot mindnekinek!

Mára megtalált az energia..végre :lol:
Kimostam a pop-in pelusokat..olyan cukik ahogy száradnak a szárítón..le is fotótam..lógok egy csomó képpel..mad pótolom őket..pl ezer éve nem is csináltam pocakfotót pedig azért van mire büszkének lenni :)

Ma már volt egy angol órám, kimostam a pelusokat, lemostam a kerti széket ,kiakasztottam a muskátlikat az erkélyre, az erkélyt felsöpörtem, felmostam és most megyek majd pusztítom a dobozokat tovább, hogy a babaszoba babaszoba lehessen végre :D

Pepitanna: HATALMAS NAGY GARUTLÁCIÓ, SOK EGÉSZSÉGET ÉS BOLDOGSÁGOT. GYÖNYÖRŰ A CSALÁD :) :wink: Nagyon jó hír hogy ismét egyikünk anya lett a kismamából :D
Tényleg..vasárnap anyák napja :D MEnnyivel másabb jelentése lesz ennek a napnak is lassan....

Hibernia: nagyon örülök, hogy a férjed ha rövidebb időre is de itt lehetett...ez bizti sokat jelentett..én nem is tudom hogy bírnám.. nekem már mayday és csöplány teljesítménye lehengerlő hogy bírják a hosszú műszakokat..az én férjem csak néha megy a1-2 napos vidéki konferenciákra de már attól rosszul vagyok....
CTG: nálam szigorúan hetente keddenként...fél 7kor már a rendelőben csücsülök :?

Charlott: nekem sincs semmi jele annak hogy valaha megszülök..néha el is merengek ezen de aztán lehet hogy mivel ez is típus kérdése egyszer csak elindul de akkor nem lesz megállás :D

Kismami: kitartást... ilyenkor már nehéz lehet mikor már nagyon kettőben szeretnél lenni... de még mindíg csak nyugtatni tudllak..előbb utóbb vagy így vagy úgy de megszületik :D

Trixi: aranyos tőled, hogy benéztél, látod a kezdeti bonyodalmak után nagyon szupi kis topik lett ez :D És csatlakoznék a többiekhez előre is boldog születésnapot a kismanónak :)

TGYÁS: nekem is azt javasolták, hogy a baba születéséig betegszabi, utána tgyás..az okok azok amiket kovmarti leírt..én se tudnám jobban elmagyarázni :D

Ellenanyag: A pozitív vagyok, de nekem is most nézték 3x-ra..gondolom fő ami tuti, meg kell majd a zárójelentéshez. Nekem az első vérvételnél, az afp-nél meg most nézték..szerintem Barba ezeknél az utcsi leleteknél nem fogod megúszni, mert friss papírokat kérnek a kórházba...sajnálom, átérzem az utazás nehézségét!!!!

Na megyek, pörgök tovább :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Zsu!
Neked is köszönjük! :D

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Trixi
trixi78

Sziasztok!

Először is Peptanna, nagy gratula a gyönyörű kislányodhoz!!! És persze a nagytesója is nagyon szép :D ! Ha lesz némi időd esetleg várjuk az élménybeszámolót! Remek hír, hogy tejed is van bőven. Szóval akkor már két topikbaba megvan :lol:
Ki lesz a harmadik...?

Már nem is tudom kinek mit akartam még írni. Néztem a gmailt, Ercsikati, jók a fölsők! Ezeket szerintem is lehet hordani szülés után is. Meg hát tényleg nem leszünk egyből nádszálok sajna :( Nekem tegnap a védőnő azt mondta legalább fél év, mire elvileg minden szervem visszaáll az eredeti helyére :? Ja és a has is addig húzódik vissza. Vettem viszont haskötőt, vagy hasfogót, vagy mit. Be is pakoltam a kórházi cucchoz, mert szülés után már lehet is használni. Remélem tényleg hatásos lesz. Az egész csak egy széles gumi, amit tépőzárral lehet szabályozni.

KépKép

KépKép
nadina01

Nektek ahogy olvasom külön kell járni Ctg-re? Én ma megyek nőgyógyászhoz este és akkor lesz az első ctg vizsgálat, ott a rendelőjében. De nem hiszem, hogy minden héten berendel emiatt. Majd ma kiderül. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz, meg már a baba méreteit is jó lenne tudni. Valahogy úgy érzem, hogy már nagyot nőhetett :) a rúgásaiból ítélve. Remélem azért még nem óriásbébi :oops: Meg a méhszáj méretre is kíváncsi vagyok, eléggé nyilallgat, énszerintem nyílik, de ez is csak megérzés.
Majd még este benézek. Tegnap felregisztráltam a csetre, de valami lett a nettel és leállt, így sajna nem tudtam használni. Azért még próbálkozom!

KépKép

KépKép
nadina01

Halihó!

Nadina, én a dokim rendelésére járok ctg-re..feltesznek, aztán dokibácsi megnézi meg engem is :D

Ercskati! Lenne hozzád egy nagy kérésem, Te írtad, hogy tommie tippie mellszívót vettél..képzeld eltüntettem a leírását és nem tudom hogyan kell a hozzá adott sterilizáló dobozt használni. megtennéd, hogy leírod nekem? Előre is ezer köszönet!!!

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Ja...és kórházi csomag..végül ki mit pakolt be? És mekkora táskába? Nekem nem fér el a sporttatyónkban..hihetetlen mennyi izé kell..na igaz a pelus meg a popsitörlő nagyon sok helyet foglal..lehet azt külön teszem vagy nem is tudom...

Nadi Te írtad, hogy nem is kell annyi minden mint amit írnak meg hát hely sincsen..Te mit készítettél össze??
Vagy én vagyok túl parás? egyrészt aggódom ki ne felejtsek valami fontosat másrészt nem akarok feleslegesen se nagybőrönddel menni... Ráadásul a máv-ban azt tanácsolták legyen egy kisebb pakk a szülőszobára, a gyermekágyi táskát meg majd utólag párunk behozza nekünk... van egyáltalán hely arra hogy két táskát tárolgassak??

Ja és az egyik listán az van a "szokásos kórházi felszerelés" Nos én hál istennek utoljára akkor voltam kórházban mikor 4 évesen kiszedték a mandulámat így csak sejtsésem van.... :oops: :)

Kép
Kép
zsu84
Üröm

küldtem helyzetképeket a közösre meg zsu, küldtem egy listát, én mit pakoltam be. :)

hibernia

köszi, szép lista :wink:

Pocakod már tényleg nem nőtt nagyot de ezért ne aggódj...most már inkább híznak..kitöltik a rendelkezésre álló teret vagy a fene tudja, de az tuti hogy elég nagy :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm

hiobernia: magne b 6 -ot már 34 héttőlnem ajánlják szedni mert aza keményedésre és görcsre van és ilyenkor jó ha már ezt érzed a szervezet íg ykészüla szülésre

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

zsu: köszi. bár így felülről elég "kicsinek" tűnik... :roll: de oldalról... mondjuk 2 uh között is nőtt a babó, emiatt nem aggódom, csak valahogy a fotó megdöbbentett, hogy így leálltunk...

kismami: ez jó, nekem most mondta doki, hogy emeljük az adagot.. ezek szerint ebből is több elmélet létezik...

viszont a lábam leapadt kissé, lehet tényleg túlerőltettem vagy nem tudom. a meleg. ma ki sem mozdultam és bár a bokám még botrányos, a lábfejem nem lufiszerű. viszont a vérnyomim folyton 140-150 között van... :? ma már vagy 5-6x ennyit mértem, ha alacsonyabb, az is 135-140 között van... és nem tudom, ma alig éreztem még mozgást... :? örülök a pénteki ctg-nek... :roll:

hibernia

ja és kismami neked császár lesz, jól rémlik? kivárjátok a 40 hetet?

hibernia

Szóval én egy nagyobb méretű sport táskába pakoltam, épp, hogy belefért minden. A tetején vannak a szülőszobás cuccok, de az egészet egyben viszem be.
Tartalma: 2 db törölköző, 3 db szoptatós hálóing, 1 db szoptatós pizsama, köntös, 2 db wc papír, 2 db szoptatós melltartó, haskötő, melltartóbetét (30-db-os), tenna betét, éjszakai betét csomag, eldobható bugyi csomag(4db-os), eldobható papír wc ülőke, 2 db papucs, zsepi, nedves popsitörlő, fogkefe, fogkrém, fésű, hajgumi, tusfürdő, kézmosó, pohár, műanyag tányér, evőeszköz, konyharuha, konyhai papírtörlő, 2 db ásványvíz.
Még a papírok hiányoznak: házassági anyak.kiv. fénymásolata, leleteim, és a személyis papírjaim, ami kell, de ezek ált. mindig nálam vannak. Még viszek be majd egy szatyorban egy kispárnát, mert a Máv-ban iszonyat kényelmetlenek az ágyak, sajna tapasztalatból tudom :? Meg 3-4 normál kényelmes bugyit, még száradnak. A baba hazamenős cuccát majd behozzák utánunk, és azzal együtt majd nekem is valami ruhát, amiben haza vánszorgok :D A Mávban sajna elég kicsik a kórtermek, meg a szekrények így nem érdemes sok cuccot vinni, mert csak rakosgatod és nem fér el sehol. Meg én úgy vagyok vele, hogy ha kell valami, majd behozzák, vagy lent megveszik, van bolt épületen belül is, és az utcában is, patika is egy köpésre.

KépKép

KépKép
nadina01

Babának nem igazán tudom, hogy mi kell, az külön táskában lesz, eddig van benne újszülött pelenka 1 csomag, és popsitörlő, meg ruhapelenka büfizéshez, stb-hez, de ma kikérdezem a dokimat, hogy mi kell még.

KépKép

KépKép
nadina01

Hibernia, tényleg nőtt a pocid :D Jól néz ki! A listát köszi, összevetettem az enyémmel :)
A mozgás miatt ne aggódj, ma nekem se nagyon aktív, szerintem a tegnapi hidegfront betett szegénynek, akkor majd kiugrott, most meg biztos kipiheni a fáradalmakat :lol: A vérnyomid tényleg magas picit. De elvileg a vége felé már mehet feljebb. 2 nap és a doki majd mond valami okosat rá.
Nekem pl. tegnap mondta a védőnő, hogy szedjem csak tovább a magnéziumot, mert már abba hagytam, ugyanis én is úgy tudtam, hogy a végén nem kell. NA majd ezt is kikérdezem a dokitól ma. Már írom a listát a kérdéseimről :D és most nem fog érdekelni, ha 1 óráig is bent leszek nála, mindent megkérdezek, akár kétszer is....amíg ki nem dobnak :lol:

KépKép

KépKép
nadina01

Halihó!

Hibernia:tényleg magas a vérnyomásod,meg a vizesedés se túl jó hír.Szerintem mindenképp mond az orvosnak és mutasd meg a lábad.Pocid szerintem nőtt,de nem túl sokat.Hova akarod már hogy nőljön? :lol:

kórházi pakk:2 db hálóing,1db köntös,3 pár zokni,2 papucs(1 zuhanyzós),1 db szoptatós melltartó, 1 csomag eldobható melltartóbetét,3 db bugyi(ha kell még hoznak be),tisztálkodó szerek(sampon,tusfürdő,izzadásgátló,fésű,fogkefe,fogkrém,körömvágó,hajszárító,hajgumi,hajcsat),1 csomag tenna lady extra,2 db törölköző,2 guriga wc-papír,domestos törlőkendő(papírülőke helyett),papírzsebkendő,nedves toalettpapír,garmastan kenőcs cicire,ülőpárna(én sima nyakpárnát viszek),fényképező,mobil,töltő,evőeszközök(tányér,pohár,kés villa kanál,konyharuha).
babának:hazahozós ruci,2 db textilpelenka,kissapka,kiskesztyű,pléd, a többit adják.Meg pár darab sima eldobható pelus.

Magnézium:én a 36. héttől tudom hogy nem kell szedni,mert ahogy már az orvos is mondta ilyenkor a görcsök már a barátaink! :lol:

Mozgás:tegnap nekem is nyomott volt Balázs,délután 4kor jelentkezett be először.Addig nem paráztam...ááá..nemmm....Csak a frász tört ki majdnem :lol:

KépKép
Kép
csöpplány

listáról jut eszembe: tapasztalt sógornőm mondta, hogy a Laktoherb tea is jól jön kapásból benn, mert vizet és teát ihatsz kb csak, a rostos üdcsik nem túl jók, mert a legtöbb újszülött hasa fájni fog pl a 100%-os narancslétől... :?

Aztán szerinte a bimbóvédő is hasznos alapból...

hibernia

Én úgy hallottam hibernia hogy a teát akkor érdemes inni,ha nem akar megindulni a tej.De azért érdeklődj utána.S bimbóvédővel kapcsolatban szerintem jobb ha a pici érintkezik a bimbóval közvetlenül,meg a bimbód is így tud hozzászokni a fokozottabb igénybevételhez.Akkor látom értelmét ha kisebesedik a bimbó,és nem tudnál a fájdalom miatt szoptatni.

KépKép
Kép
csöpplány

ja igen, félreérthetően írtam, a védőt csak azért javasolta, hogy vegyük meg előre, hogy azért ne már apuka menjen... :lol: :lol: mégis más venni egy tusfürdőt, ha nincs, mint egy bimbóvédőt. :lol:

A Laktoherb meg azért kellhet, mert ahogy én hallom, alig indul meg a tej normál szülésnél sem... :?

Azt nem is írtam, egy barátnőmnek született a hétvégén kisfia, 4225 gramm szintén. Óriásbébik világát éljük. :lol:

hibernia

Gratula az ismidnek!Jó egészséget nekik! :D

Hát én úgy vagyok vele,hogy kisebb vagyont kidob az ember ilyenekre,mert azt mondják hogy inkább legyen minthogy ne.Szerintem elég akkor megvenni amikor tényleg kell.Szerintem a gyógyszertárba se néznének furcsán ha apuka venne ilyeneket.Én páromat fogom küldeni mindenért ami kell pluszba.A hasfogót is ő fogja megvenni.Mondták hogy szülés után mérjem le a hasamat és az alapján rendelik meg,másnapra meg is lesz.Mert mondták hogy valakinek rögtön sokat lejjebb ,megy a hasa,valakinek meg csak később.

KépKép
Kép
csöpplány

Köszönöm a válaszokat :)
Kb nálam is ezek vannak csak úgy melepődtem a mennyiségén... azért összevetem a listákat :D

Hibernia, ezek a tünetek sajna tényleg nem bíztatóak de majd a doki reméljük többet tud mondani..bár már a végén vagyunk... nagy gond már nem lehet :wink:

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Hali!

Most csak beugrottam,nagyon hosszú napom volt,teljesen végem van.
Pepitanna hatalmas gratula Nektek,szép kis család vagytok!!! :D

Megvolt az első NST-m,minden ok,egy kipipálva. :D
UH:BPD:91,THQ:90,FL:65.
Lepény G III,vagyis teljesen érett,Bálint pont a korának megfelelő,a fejecskéje már nagyon lennt van.Szóval jöhetne is akár.DE!!!A méhszájam még mindig zárt!! :shock: A dokim is meglepődött,én meg totál elkókadtam.Az már tuti,hogy 05.05 nem lesz,szerintem.
Csak ezt akartam most,megnézem apát,villanyt szerel és ért hozzá... :roll: :lol:
Vidám estét Kismamik és Anyukák!!! :D
pusszzzzzzz

Kép

KépKép
mayday

Sziasztok!

Eddig inkább csak olvasgattalak benneteket, most megosztanám pár tapasztalatomat.

Eredetileg május 6-ra voltunk kiírva, de a méhlepény túlzott érettsége miatt ezen a héten indítani kellett volna. A kislányom ezt megelőzve, pénteken elindult magától.

Lányok, én mindenkinek azt tanácsolom, hogy kérjetek epidurálist!
Nagyon jó dolog és nagyon kicsi a kockázata, hogy valami félresikerül.

A Laktoherb teából én szülés utáni napon ittam 2 bögrével, nem tudom, volt-e jelentősége, de másnapra úgy beindult a tejtermelésem, ömlött belőlem, mindent szétáztattam, 2 nap alatt 1 egész csomag melltartóbetétet elhasználtam, pedig fejtem állandóan és a baba is szép mennyiségeket evett.

Mellbimbóvédő tényleg hasznos jószág az elején, nagyon tud fájni a mellbimbó. Most a 6. napon már nem kell, mert a bimbó is megedződött, ill. a baba is jól belejött a szopizásba és már pár perc alatt leszívja az adagot, ami eleinte akár 30-45 percbe telt, és így felpuhította a bimbó bőrét, ami utána szépen kirepedezett és sebesedett.

Most hirtelen ennyi jutott eszembe, ha van még valami fontos, jövök még.

Joli.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
jolyjoker
Budapest XV. kerület

Mayday:grat a méretekhez!Azért vigyázz magadra,pihenj sokat,mert ahogy írtad,akár már jöhet is!Szerintem a nyílás hamar megtörténhet.Orvos mit mondott?

Joly:gratulálok a kislányodhoz!Képet dobsz nekünk,hagy gyönyörködjünk? :wink: Jó egészséget mindkettőtöknek!

KépKép
Kép
csöpplány

Sziasztok!

Voltam tegnap dokinál.
Hát ahogy gondoltam a diabetológiát nem úsztam meg.

Nadina mit fognak velem ott csinálni?
Egyből diétázni kell?Nálad hogy volt?
Holnap kérek is időpontot.
A baba súlyilag most pont akkora mint amilyenek kell lenni ilyen idősen.Mondta hogy ne agódjak emiatt.

De az nagyon kiakasztott hogy csak 37 hetesen megyek NST-re.Nem tudom hogy miért,mert én úgy tudtam hogy 36.héttől lehet menni,na mindegy.
Ráadásul nem vizsgált meg,és 3 hét múlva fog megvizsgálni azt mondta.Lehet addigra meg is lesz a fiam.Ki tudja.De most nagyon ideges leszek addig hogy mi van.

Ráadásul mi van ha még jobban kinyílt a méhszályam!?És nem tudok róla!Jaaaaaj nagyon félek.

Megkaptam a laborba,EKG-re a beutalót.

Ma egész délután pihiztem,de a bokámon már látszólag nem segít.
Meg abban is biztos vagyok hogy a 4 emeletre való lépcsőzés miatt nyíltam ki.Már lasan le se merek menni a 4-ről mi van ha a lépcsőzés beindítja a szülést?
Úgy tudom hogy beindíthatja!Ti hogy tudjátok?

Pepitanna nagy-nagy gratula a kislányodhoz,nagyon édesek :lol:

csöpplány a domestosos törlőkendőt hol vetted?
Én multkor a gyógyszertárba akartam venni de ott nerm volt,sőtt olyan hálós eldobhatós tenna bugyit se kaptam.
Ezeket hol lehet beszerezni?

Hibernia nagyon örülök hogy hétvégére itthon volt a párod,és hogy beszereztetek egy csomó dolgot.

Na ma végre egy kis pihi volt,mert már kimostam és kivasaltam mindent,még egy-két dolog van de az már egy kicsit ráér,úgy voltam vele hogy ma végre pihi lesz :lol:

Babamozgás:Nekem is nagyon keveset mozgott ma ,már nagyon aggódtam,de mikor már tűkön ültem akkor mindig mozgott egy kicsit,
Jelezte hogy "Itt vagyok anya ne aggógj,nincs semmi baj!"

Kép

KépKép
torpilla

Törpilla:igen, szokták mondani hogy a lépcsőzés beindítja a szülést.Ne aggódj szerintem mert az is beindíthatja a szülést.Csak nyugalom és gondolkodj pozitívan!Még pár nap és akár meg is születhetne a babád anélkül hogy baja legyen,anélkül hogy koraszülött lenne!
Én a domestosos törlőkendőt a Tesco-ba vettem,de lehet a Lidl-be is kapni,csak az nem domestos márkájú.hanem W5,az is nagyon jó.Én azért viszem mert ha lesz gátsebem gondolom inkább ráülök a wc-ülőkére mint tartsam magam a levegőbe.Meg talán jobb mint a papírülőkézés.
Bugyit a gyógyszertárakba lehet kapni,de lehet hogy csak rendelni tudnak.De vannak olyan bababoltok ahol szintén árusítanak ilyet.

KépKép
Kép
csöpplány

Mayday szép méretek!gratula hozzá :lol:

Joly neked is sok gratula a babához,és a képeket nagyon várjuk és köszönjük az infókat jól fognak jönni :lol: !

Ja a laktoherb teáról jut eszembe hogy nekem azt mondták hogy a szülés napjától lehet inni.És én úgy tudom hogy 1,5 liter vízhez kell 3 filter tea,de ezt pontosan megfogom kérdezni a barátnőmtől,neki 5 hete lett meg a kislánya és ő mondta,de lehet hogy nem jól emlékszem.Ja és azt mondta hogy szénsavmentes ásványvíz az nagyon kell mert rengeteg folyadékot kell inni(ő úgy mondta hogy 4-5 litert simán megivott egynap,azért durva nem?) és hogy a kórházak általában erről nem gondoskodnak kellő képp,de persze minden korház más
Atz nem tudom Pesten mi a helyzet

Kép

KépKép
torpilla

Csöpplány köszi a segítséget!
holnap el is megyek a Tecsoba megvenni a törlőkendőt
Na akkor még hány napot kell várni és nem lesz koraszülötta drágám?
Meg egyre jobban félek a szüléstől!
Ahogy közeledik az időpont hát egyre rosszabb!

Most például az a legnagyobb problémám hogy ha elkezdődik a fájás akkor hívjam egyből a mentőt?Vagy várjak?És mi van ha nem is fogok olyan sokáig vajjúdni?
Ti hogy vagytok ezzel a témával?
Meg nagyon félek hogy mi van ha egyedül leszek itthon én nagyon be fogok parázni,már látom előre,tudjátok így nagyon rossz hogy a párom 3 szakba dolgozik,igaz anya itt van velem minden nap de akkpr is van egy pár óra amikor egyedül vagyok és már nagyon nem jó egyedül lennni.Na jól van nem hisztizek!
Vagy nem érzem a görcsöket?!Még mindig szedem a görcsoldót,de azt mondta a doki hogy a 37 héttől már ne szedjem,de mi van ha előbb beindul a szülés?

Kép

KépKép
torpilla

Törpilla:elméletileg a 36. héttől nem számít koraszülöttnek.

Én is kezdek félin a szüléstől.Ugye a nagy ismeretlen! :lol: Nekem azt mondták hogy akkor induljunk be a kórházba,vagy hívjunk mentőt.amikor szabályos 5 perces fájások vannak,ami nem szűnik se mozgástól,se zuhanyzástól.Biztos én is nagyon parázni fogok.Első szülésnél azt mondják általában 8-10 órás vajúdás várható,de lehet több mint 12 óra is.Nem hinném hogy hamar túlleszünk az elsőn.Ezt senki nem tudhatja.Egyébként messze laksz a kórháztól?
Én általában mindig itthon vagyo,k,párom 24-48-ba dolgozik.Anyum itt lakik a szomszédba szinte.Bár csak egy kocsi van,amivel apu jár melózni,úgyhogy a beutazástól előre félek.Mert ha apu dolgozik akkor nincs más megoldás mint a mentő,vagy valamelyik ismerőst megkérni ha éppen ráér.Az igazi szülési görcsöket érezni fogod.Én olyat nem hallottam hogy nem érzi az ember.Akkor fog jönni a baba amikor készen áll a születésre.Ne parázz rajta.Ha előbb jön hát előbb jön! :)

KépKép
Kép
csöpplány

Múlthét pénteken beszélgettem egy kismamával a terheléses cukorvizsgálaton és mondta hogy a barátnője első babával kb 2 óra alatt végzett,azt mondta jöttek a görcsök és kb másfél óra múlva meg is volt a baba.
Igaz nem tudom mennyire van ilyen,de látod előfordul.
Azért én nagyon beparáztam mikor mondta,mert még pont mondtam hogy nem kell egyből hívni.
Hát Oroszlány Tatabányától 20-25 km-re van nem tudom mikor lenne érdemes elindulni.Hát 20-30 perc durván.
Kocsink nincs,de ha a Karesz itthon van és úgy indul be a szülés akkor elvileg a haverja bevisz,de ha nem lesz itthon......bele se merek gondolni.
Hát még egy picikét várjon a fiacskám mert még a nagyszobát ki kell festeni,de a festéket jövőhéten vesszük csak meg.Így hónap végére már teljesen kifogytunk a kasszából,szóval jövőhétig várni kell.
Igaz hogy a kisszoba kész de én azt akarom hogy itt legyen velünk egy szobába :lol:

Kép

KépKép
torpilla

Sziasztok!
Csak egy gyors bejelentkezésre jöttem! Megérkeztünk, de utána le kellett dőlnöm, mert nagyon elfáradtam! 40 percet töltöttem a CTG gépen, mert Kendra lustizott! :D De aztán beindult! :D A vérnyomásomat is megmérték, de a doki nem nagyon örült neki, mert 160 volt! :( De a doki is tudja, hogy "Fehérköpeny szindróma"! Hétfőn megyek hozzá 6-ra, a laboromat is megmutattam neki, azt mondta, hogy mindig ilyen legyen! :D Na ez jól esett a 160-as vérnyomás után! :D A bokám mire hazaértem a papucsba is beledagadt, de miután lepihentem, olyan klasszul le ment! :D
Most megyek, mert Barátok közt, aztán kutya sétáltatás.
Holnap ígérem jövök, és reagálok mindenre!

Zsu!
Persze, hogy leírom! Nem fáradtság, és nem nagy cucc! De lehet a g-mailre küldöm majd! De ha írsz nekem privibe egy e-mailt, akkor inkább oda küldeném, mert szerintem nem mindenki kíváncsi a Tommee Tippee mellszívó "utasításaira"! :D

Holnap jövök! Jó éjszakát mindenkinek! :D
Pusza

Kép

KépKép
ercsikati

Ja! És remélem észrevettétek!
Megérkezett az új vonalzóm! :D:D

Kép

KépKép
ercsikati

Ercsikati:nagyon jó lett a vonalzód!Vérnyomásod tényleg magas,nem tudnak vele semmit csinálni?

Törpilla:igen van akinek hamar megy,e azt mondják nem ez a jellemző.Anyumnak mindkét szülése gyors volt.Én,mint farfekvéses baba első fájástól számítva 4-5 óra alatt megvoltam,a hugom meg 1 óra alatt!

KépKép
Kép
csöpplány

Sziasztok!
Kicsit benéztem még. Voltam a dokinál, minden ok, bár a baba elég nagy szerintem! Doki szerint nem nagy, csak a normál méret felső határán van....hát ja, attól függ honnan nézve...
Méretek: BPD: 93cm, AC:309mm, FL: 67mm, magzatvíz átlagos, lepény normál, fejvégű fekvéses, és 2860gramm körüli(!!!) szerintem kissé nehéz. Kérdeztem is, hogy nem a cukor miatt-e, de doki mondta nem. Ja és méhszáj teljesen zárt.
Magnéziumot kérdeztem: 37. hétig szedhető. Sőt, ha utána lenne lábgörcs, akkor még 1-1napot lehet szedni nyugodtan. CTG-t vagy 40 percig csinálták nekem is, mert Gréta aludt az elején, bökdösni kellett, hogy felébredjen. Akartak csokit adni, de hát ugye az nekem tilos sajna....
Szóval ennyi volt. Vett le kenetet, aminek már majd a szülésre kell az eredménye. És jövő héten megint CTG szerdán és még egy vérvétel is, meg áramlás mérés. Azt most is csinált, azt mondta teljesen jó. Úgyhogy most valamennyire meg is nyugodtam. Lehet mégse fogok jóval előbb szülni :D Elvileg 4 hetem lenne még, doki mondta, ő úgy érzi lehet inkább csak 3 hét van hátra. Az pont jó is! :lol: :lol: :lol: Csak a bébi is így gondolja a dolgokat!

KépKép

KépKép
nadina01

Ercsikati, nagyon jó ám a vonalzód! Egyből feltűnt! :lol: A vérnyomid neked is magas picit, de otthon meg jókat mérsz, ugye? Akkor ez tényleg csak ez a köpeny szindróma lehet :lol:
Torpilla, ne aggódj! Amúgy a parázástól is állítólag feljebb mehet a cukor, mert még kevesebb inzulin termelődik. Szóval NYUGI! A diabetológián nem csinálnak semmi szörnyűt. Megmérnek, vérnyomit is mérnek és valószínű lesz egy vagy 2 vérvétel. Lehet, hogy kaja előtt és utána 1 órával, vagy csak utána 1 órával. Esetleg kell leadnod pisit is. Nekem az elején volt egy előadás, ahol elmondták nagyjából, hogy miket ehetek, és hogyan. Aztán meg a dokinő kiszámolta, hogy mennyi szénhidrát mehet egy nap és beosztotta, hogy ezt mikor kell megkajálni, aztán ennyi. Az elején nagyon nehéz volt betartani, meg számolgatni állandóan, de hamar belejöttem. De neked meg már tényleg nincs is sok hátra. Szerintem max 1-2 hétig kell csinálnod és kész. Elvileg az utolsó hetekben már a baba hasnyálmirigye is elkezdi termelni az inzulint és besegít a cukor lebontásában. Nekem pl. azt mondta ma a dokim, hogy ha minden jól megy, akkor a 37. héttől nem is kell már járnom a diabetológiára. Mert ugyebár eddig minden hétfőn jelenésem volt náluk :?
Szóval nem lesz semmi baj. Tuti.

KépKép

KépKép
nadina01

Csöpplány, ez a domestosos törlőkendő tök jó ötlet, veszek én is, tényleg nem igazán fogunk tudni wc fölé gugolni. Már én se akarok mindent megvenni, amit ajánlanak, mert már így is szerintem rengeteg felesleges cuccot is összevásároltunk. Úgy vagyok vele én is, hogy majd párom veszi idő közben, ami kell még.
Jolyjoker, gratulálok a kislányodhoz!!! Milyen méretekkel született, lehet tudni? És gratula a sok tejcihez is!!! Ha van időd, meg kedved, akkor gyere és mesélj még, mert itt még elég tapasztalatlanok vagyunk sajna. De akkor ez is tök jó, hogy magától beindult a szülés végül. Epidurálra én is egyre jobban hajlok, mostanában csak jókat hallottam róla. A tolófájásokat érezted ugye? És mikor adták be? Nem volt nagyon fájdalmas a szúrás?
Mayday, tök jó, hogy nálad is minden rendben volt a vizsgálaton. Azt néztem, hogy másfél hét van köztünk, nekem mégis nagyobbak a méretek...főleg a feje. Aztán a méhszáj miatt ne aggódj, az is lehet, hogy hipp-hopp kinyílik. De hát hová sietsz, még van 3 heted. Bár megértelek, mert már lassan én is mennék szülni.
Na most már viszont megyek aludni, mert hulla vagyok. Jó éjt mindenkinek! Puszz

KépKép

KépKép
nadina01

hello csajok hát én még itt ha még ma is egyben leszek akkor holnap jöhet a 2.nst jáj de jó

jolyjoker:gratulálok a picihez !pihenj sokat és látom megy szépen a szopizás is ennek főleg nagyon kell örülni

na de megyek is ma ezer a dolgom puszika

látom lassan mindenki jár nst -re és szépeka babméretek is
bocsi de nincs energiám külön -külön reagálni

ercsikati:szép lett az új vonalzód én is kértem de lehet mire megjönmegszülök

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Sziasztok!

Joly, nagy gartula a kislányodhoz és a jó hírekhez!!! Ha van időd kedved tényleg írhatnál még..ez az epis dolog engem is nagyon érdekel csak irtózom a gondolattól, hogy a gerincembe tűt szúrnak.... na meg attól, hogy leállnak a fájások és elhúzodik a szülés.. de ilyen sztorit csak talán 1-et hallottam...

Törpi: nyugika!!!! jövőhéttől akár meg is születhet a babó! Most már tényleg csak a pihi a lényeg, meg ha esetleg diéta kell akkor azt betartani de ez a pár hét... ezt már tuti kibírod :) :wink:

Amúgy vajúdás is annyira változó szerintem..sokan amúgy akik azt mondják 3 óra alatt megvolt a baba azért otthon már elkezdtek fájni...csak ált. onnan számíják mikor bekerülsz a kórházba... azért bizakodom, hogy nem 12 órás lesz a vajúdásom :)

Ercsikati: ezer hála előre is, küldöm a privit! A vonalzó nagyon szupi lett! És hát még szép hogy észrevettük :D :wink:

Kismamai: kitartást!!!! :D

Mayday, szép méretek.... a baba meg jön mikor jönni akar... :wink: :)

Nadi: Szép méretek tényleg, de szerintem se aggódj nem olyan nagy a baba..nekem is ilyen méreteim vanna és bár elvileg ez a 37. hét szerintem csak a 36-ban vagyunk...... és a doki azt mondta a babák átlagban 100 mm-es BPD-vel születnek..szóval no para :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Syastok!!!

Joly,gratula a Picihez!! :D

Nadina,tényleg szép méretek,picit irigy is vagyok. :roll: Na jó,nem vagyok. :D Amúgy én azt hallottam,hogy a lányok nagyobbak...nem tom.Nálunk becsült súlyt nem mondanak(nem tom miért),az UH-s doki annyit mondott,hogy szerinte Bálint olyan 3300-3500-al születik,de ezt se vegyem tutira.Tehát átlagos,teljesen normális súlyú baba.Nincs is ezzel semmi baj,csak nem értem miért ilyen hatalmas akkor a hasam... :? Mindegy.

Csöpplány,nem mondta a doki,hogy gáz lenne a zárt méhszáj,csak ő arra számított,hogy valamennyire azért kinyílt.Meg az az igazság,hogy én láttam az arcán a döbbenetet,és lehet ezért parázom túl...

NST:nálunk az egész kb 15 perc volt,Bálint produkálta magát rendesen.Az azért nagyon tetszett,hogy mikor megmozdult,gyorsabban vert a kicsi szíve,de akkor sem volt több 165-nél,alapjáraton 140.Anya vérnyomija a szokásosnál magasabb volt,110-es. :roll: Ez nálam már magasnak számít.

A védőnénim meg eltörte a lábát,ilyenkor mi van?Gondolom át kell menni egy másikhoz.Ehh,tök jó,holnap kéne mennem,Majd rácsörgök mi legyen.

Vajúdás:egyik nap beszélgettem egy volt kolleganőm anyujával,mesélte,hogy a csaj 2és fél óra alatt szült meg,első baba.Én is első baba voltam,és anyám 36 :shock: órán keresztül szenvedett velem.Úgyhogy félek erre vagyok hajlamos. :? :cry:

Eda itt nincs,illetve van,de nem nagyon ajánlják,merthogy 10-ből 8-szor be kell avatkozni a szülésbe,holott normál esetben nem kéne.Szóval vagy gáz,vagy sima fájd.csill.Jó lesz nekem az is!!!

Kép

KépKép
mayday

Még délelőtt olvastam el az eddigieket, nem biztos, hogy minden eszembe jut, és válaszolok rájuk... :) Azóta már kétszer is aludtam, most krumplit főzök, tegnap benyaltam valamit, nem vagyok túl jól. :)

Haspántot én is akartam venni, negyed órát számolgattunk, méregettünk az eladónőkkel a minimanóban, hogy hány centis fog kelleni nekem, végül azt beszéltük meg, hogy inkább lemérjük a hasam szülés után, és Barnus visszamegy érte. Mondjuk valószínűleg eleve nem lenne kényelmes a molimed mellé még egy hasszorító is a május végi kánikulában, miközben még itt fáj, ott fáj, szóval szerintem én csak itthon fogom használni, de majd meglátjuk. Állítólag bőven elég pár nap után. Különben a minimanóban nagyon olcsó szerintem, mert a nagy áruházakban 10-11ezerért láttam, itt meg kettőezer-valamennyi.

A kórházba én három csomaggal megyek. Egy szülőszobai, egy gyerekágyas és egy babás. Utóbbi kettő a csomagtartóban lesz, amíg le nem mehetek a gyerekágyas osztályra. Nálunk nagyon szűk a szülőszoba, el sem tudom képzelni, hogy fogunk ott elférni a személyzettel együtt. :D Nem akartam gurulós bőrönddel érkezni. :)
A szülőszobaiba én viszek szőlőcukrot és csokit is (Apának). Na, meg a homeos bogyóimat és az illóolajakat a hátmasszírozáshoz. Ja, és tegnap rákérdeztem, lehet zenét is vinni, szóval ha nem rohanunk, talán azt sem felejtjük majd ki. Ja, és legyezőt is viszek, meg egy-két kisebb frottír törlőkendőt (ikeás), amit be lehet vizezni, és arcot törölgetni vele, vagy homlokot borogatni. Ezt a szülésznő ajánlotta.
Nálunk kell a babának bodykat vinni a pólya alá és cumisüveget. Szerintem a többit elmondtátok.
Én a rossmannban vettem saját márkás (domol) fertőtlenítő tisztítókendőt, olyat viszek. A dm-ben is van saját fajta. Ezek egy fokkal olcsóbbak, mint a domestos, de ha alapból az ember otthon nem használ ilyet, akkor az az egy csomag a szüléshez nem fog senkit földhöz vágni. :) Én egyszer föltankoltam, amikor akciós volt a rossmannban, abból maradt még. (Közben ugye kitaláltam, hogy természetesen takarítok...) :)

Magnéziumot már egy hete én sem szedek a doki javaslatára. Nekem is azt mondta, hogy most már jó, ha edz a méhem. :)

Jolyjoker, gratulálok a babádhoz! Jó, hogy megosztottad velünk a jó hírt és a tapasztalataidat! Ha lesz időd, írj sűrűbben!

Egyelőre ennyi, megyek, megnézem a krumplit. :)

KépKép

KépKép
barbazso

sziasztok

csak beugrom, nálunk stressz van, tegnap 160-170 volt a vérnyomim, ügyelet, kaptam két tablettát és lement 130-ra.. ctg volt, minden oké, ma is mentem, a babó jól van, csak vérnyomáscsökkentőt kell szednem ezentúl és így 130 körüli. :roll: a keményedéseim durvák, a gép kijelzi folyton, 10 perceként felugrik 100-ra, nem tudom, ez jó-e... megyek, ledőlök, megint borzasztó kemény a hasam. :?

hibernia

hibernia:nem nemcsászár lesz hanem sima szülés az első volt császár most fejvégű a pici remélem sikerül simán megszülni
bár már kiborít hogy még mindig egyben vagyok :))

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a gratulációkat, cserébe mutatok képet.
Kép

Mini babám van, 2700 g, 50 cm és 32-es fejmérettel született. De nem bánom, mert könnyen kibújt és majd idekint jól megnő, ill. nagyon ügyes baba, védőnő és gyerekorvos is dícsérte.

Az epidurálisról:
nem tudom, máshol hogyan szokták, a MÁV kórházban így működik: nem kell előre kérni, mert folyamatosan van altatóorvosi ügyelet a szülőszobán, így igény esetén pár perc alatt be tudják adni.
Maga az epidurális térbe való beszúrás és a műanyag cső bevezetése nem fáj, mert előtte érzéstelenítik a gerinctájékot lidokainnal. Törökülésbe kell ülni hozzá, nagyot homorítani és mozdulatlanul maradni kb. fél percig. Két fájás között csinálják, hogy nehogy bemozduljon a kismama, nekem a kétpercesek közé bőven befért.
Ha már bent van a kanül, akkor felvezetik végig a háton, a vállon át előrehozzák és teljes hosszában leragasztják a csövet, így nyugodtan lehet mozogni vele, ill. ráfeküdni, nem mozdul el.
Aztán a hatóanyagot a vállon átvezetett csőbe fecskendezik be, kisebb adagokban, én elsőre annyit kaptam, ami kb. 1 órán keresztül volt hatásos, utána lehet kérni még.
Ezzel párhuzamosan az infúzióban adják az oxitocint, ami fájáskeltő, elősegíti a tágulást. Szóval vannak fájások rendesen és megy a tágulás, csak a fájdalomcsillapítás miatt a kismama nem érez belőle szinte semmit.
A további adag beadása előtt megvizsgálnak, hogy hol tart a tágulás és ha úgy látják, már előrehaladott az állapot, akkor nem adnak belőle többet, hogy a kitolási szakaszban a tolófájásokat érezze a kismama.

Bocsánat a hosszúságért, remélem nem túl zavaros.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
jolyjoker
Budapest XV. kerület

Jolyjoker: nagyon édes a kicsi lányod, gratulálok!!! :lol:
Köszi, hogy élményeidet és fontos infókat megosztod velünk!
Egy kérdés még az epidulárishoz, hogy azt általában kérik a kismamák vagy a szülésznő dönti el, hogy mikor adják be?

Én meg megint izgatott vagyok, mert holnap megyek UH-ra és CTG-re is, és a többi szokásos vizsgálatra is. Végre láthatom fiamat a képernyőn keresztül, szerintem most már eléggé valós pofika fog kirajzolódni. Persze kíváncsi vagyok a fej és a többi testrészének a méreteire, hogy fejfekvésű-e még mindig?

Ma kaptam a hírt munkahelyről, hogy akivel együtt, egyidőben lettem babás, már megszült! Ezt meg hogy csinálta??? Hova sietette az első baba születését?

KépKép
charlott

Sziaszok!

Pepitanna, Jolyjoker gratulálok!!! :D
Nagyon szépek a babák.

Szerintem sem volt olyan borzasztó az epidurálás, mint amennyire féltem tőle. Tényleg csak egy pillanatra éreztem egy kis szúrást, aztán semmi, deréktól lefelé minden lezsibbadt...

Közben mi kikerültünk az intenzív osztályról és átszállítottak a Péterfybe a koraszülött osztályra.
Az átszállításnál mérték Annát (1470 gr és 41 cm), szépen növöget, de továbbra is úgy tűnik, hogy csak május végére hozhatjuk haza.

Kriszta ha esetleg közben bekerülnél, hívj fel telefonon, ha nem zavar, szívesen felugrom meglátogatni (mi a 3. emeleten vagyunk)

Mindenki szépen kerekedik, vigyázzatok magatokra!

Ja igen, akinek magas a vérnyomása (160-170) és megy dokihoz, az kérje meg a dokit, hogy nézze meg az áramlást, nehogy a magas vérnyomás miatt gond legyen a lepénnyel és ezáltal a babával.

Nálunk tökre bejött a 4D. Szerintem Anna nagyon hasonlít azokra a felvételekre, amiket a szülés előtt 3 héttel csináltak róla.
csigaby
Budapest XVI. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?