Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Régen nem írtam már, de elég rossz heteim vannak.
Ez a vásárlás dolog... Még mindig a babakocsin gondolkodom, jártunk a Mega Toysban Újpesten, elég sokféle volt, végül nekünk egy "sima" sportkocsira lesz szükségünk, kapunk kölcsön babyhordót, ezt tesszük a kocsiba, és persze így márcsak egy babakocsi kell, amit vízszintesig tudunk lehajtani és 3-4 fokozatban ültetni. A Graco elég jól nézett ki, nem is volt túl nehéz csupán 10 kg, és télen nagyon jó lenne mert jó masszív, vastag széle van, értitek olyan télies, de talán nyáron meg túl meleg lesz. Meg decemberben úgyse tudom még nagyon kint sétáltatni a hideg miatt. Szóval nem egyszerű. Más márkát még nem is láttunk. Meg amúgy is átütemeztük novemberre a vásárlást.
És minden cucc vásárlását novemberre halasztottuk. Nem tudom tényleg jó lesz-e így, mert mi van ha előb érkezik a trónörökös?
Szerintetek mikor kezdjek vásárolni?
Manós(30)
manós

Sziasztok,
Olyan jó olvasni titeket, eszébe jut az embernek, hogy nemrég ő is ezekkel a problémmákkal állt szemben, milyen kocsi, ágy pelenkázó stb. Ma meg már teljesen más foglalkoztatja az ember lányát.
Babarózsa, az autóban a babát már rögtön a biztonsági ülésben kell utaztatni (előírás), így már nagyon sokan abba viszik haza a kórházból. Vagyis a mózeskosár erre teljesen felesleges. Persze ha olyan babakocsit vesztek amin van mózeskosár az más.
Ruházkodás, kedves férjek figyelmét felhívom arra, hogy a kisbabák egy nap akár 3-4-5-ször is kakilhatnak ami néha nem marad meg a pelusban (a pelusból történő kipisilésről nem is beszélve). Szóval 4 darab ruha igen csak kevés, viszont olyat lehet csinálni, hogy kicsit nagyobb ruhát is venni, az ujja felhajtható és akkor tovább is hordható nem növi ki olyan gyorsan. Te tény, hogy nem lehet sporólni hiába hordanak egy méretet rövid ideig. Először minden rosszul sikerült bufi után átöltöztettem, de rájöttem, hogy nincs annyi ruha ami győzné ezt.

Bocsi, hogy kicsit hosszú lettem.
Zsebi mama
zsebi2004

ha busszal mesz akkor is?Kép
nekunk nincs autonk, csak taxi lesz
olyan mozest gondoltam kulonben ami rogzitheto az autoba is
babakocsit egyelore nem veszunk
csk amit lattam csak mozest 40.000ft volt a brendon katalogusban, remelem van azert olcsobb isKép es ez meg csak a mozes volt, semmi kocsi

Kép
babarozsa

A buszozás jó kérdés ha nincs babakocsi, tényleg úgy tűnik, hogy a mózeskosár a legjobb megoldás Nektek. Mindenképpen újat akartok venni?
zsebi2004

Sziasztok!
Tegnap voltak nálunk unokatesómék a 6 hetes babájukkal és elláttak sok jó tanáccsal! Leírok 1-et, 2-őt, amiről én nem voltam felvilágosulva, hátha hasznos lehet nektek is!
A szoptatós teakeveréket csak a tejbelövellés után szabad elkezdeni inni, különben a tejutak elzáródhatnak! Én pl. úgy képzeltem, hogy majd rögtön az első naptól inni fogom, hogy legyen elég tej, de ezek szerint erre figyelni kell!
A gyógyszertári babafürdetőt fel kell forralni vízzel és úgy kell a babakádba önteni, különben szinte használhatatlan, mert nem oldódik fel! Ezt pl. csak a második babánál mondta a védőnő unokatesóméknak és a tájékoztatóban sincs leírva!
Bocs, ha ezek evidens dolgok, nekem újak voltak!

Babarózsa!
Nem jobb a babahordozó? A mózeskosár túl nagy, azzal talán nehezebb közlekedni!
Zsebi! Ugye babahordozóban sem lehet szállítani a babát kocsiban! Ezek szerint csak biztonsági ülésben lehet? Elég nagy beruházás ez annak, akinek nincs kocsija! De valahogy haza kell hozni a kórházból!

Moosejaw és akinek már van babája!
Mi van a kórházi csomagban? Ilyet mindenki kap szülés után? Írjátok meg légyszi! Érdemes tudni, mert úgy készül az ember majd a vásárolgatásnál! Köszi!

Ildi(25)
ildi76

Még valami!

Állítólag van egy másik bababörze is a BNV-n kívül, november vagy január környékén, ahol használt babaholmikat lehet adni-venni!
Tudtok erről valamit?
ildi76

Ildi, mit nevezel babahordozónak,
A kórházi csomagban sok-sok prosi és újság volt, egy cumi és néhány db pelus minta és popsitörlőkendő(pampers). Szóval vásárolhattok nyugodtan. A Szent Imrében mindenki kap ilyen csomagot, legalább is amikor én szültem (július)mindenki kapott.
zsebi2004

Sziasztok!
Mi a végére hagyjuk a vásárlást, nem babonából, de most épp nincs rá keret...
A tesómék is babahordozóban szállítják a kocsijukban a babát, anyuka hátraül vele és kész. Lehet, h nem a legbiztonságosabb, de ez még egy jó öreg szocpol kocsi, és nincs is benn hátul öv, de még övhely se. Már 2 hónapja így nyomják, és semmi gáz, én még nem hallottam olyat, h a rendőr emiatt bűntetett volna, ettől függetlenül persze lehet, h van ilyen.

Babakocsi: reménykedek, h kapunk kölcsön, van ígérve, de... Kinek van erre még 50ezre? A használt talán 20, de az se kevés. Abban már nem is gondolkodom, h a téli meleg lesz neki nyáron, majd jól kiszedünk belőle mindent, amit lehet, de inkább most legyen meleg, nem? Dec.i baba lesz.
Vigyázzatok, mert a kereskedők marhára kihasználják, ha tudják, h mindent a gyerekért, és h mindent megadnál neki, annyi vackot lehetne összevásáolni, aminek semmi értelme. A védőnénim azt mondta, megbeszéljük, mit érdemes és mit hülyeség, ha valakit érdekel, majd megírom, mi volt.
Addig is üdv és jó terheskedést. (Én már olyan hamar elfáradok, jajj! )
neet(32)
neet

Mondja már meg valaki mit neveztek babahordozónak??????? Biztos nagyon műveletlen vagyok de a gyerekemnek csak babkocsija van és autós biztonsági ülése, ami egyébként kivehető a kocsiból és hordozhatom vele a gyereket, akkor ez is babahordozó?
Egyébként meg ha belegondolunk, hogy mi hogyan nőttünk fel és hogyan utaztunk az autókbanKép)), és mégis itt vagyunk. De igazából a balasetek miatt van az autós biztonsági ülés, mivel nagyon sok baj megelőzhető, ha a gyerek rögzítve van a kocsiban.
zsebi2004

Ada,

köszönöm szépen!!!

Szilvi
lino

Babarózsa,
Szerintem csak mózeskosarat venni nincs sok értelme, főleg babakocsi nélkül. Legfeljebb, ha kiságy helyett használjátok. Én inkább babakocsit vennék a mózes helyett. Igaz, hogy az én kisfiam nappal mindig a babakocsiban alszik, de én el sem tudom képzelni nélküle az életet. 2 hetes korától rengeteget sétálunk és ez babakocsi nélkül elég nehezen megoldható. A kétfunkciós babakocsiba, mivel teljesen vízszintesre dönthető a támlája újszülött korától be lehet tenni a babát.
Ami a hazautazást illeti, ha nem idegenkedtek tőle akkor használtan olcsón lehet babaülést kapni, esetleg van olyan típus is, amiben hintáztatni lehet a babát és akkor nem teljesen kárbaveszett pénz, mert otthon is tudod majd használni, pl. kiviszed magaddal a konyhába, ha nem akar egyedül megmaradni.
Esetleg arra az egy alkalomra kölcsön lehet kérni valakitől. Messze laktok a kórháztól?
A Brendon az egyik legdrágább áruház, ennél biztos hogy olcsóbban is kaptok mózest, ha mégis amellett döntesz.
Üdv: Eszter
pesztus

Pesztus,
azert nem veszunk babakocsit, mert csak par hetig leszunk magyaroon, es utana elutazunk, majd ott veszunk
meg akarom nezni, hogy milyenek vannak kint, es ugy venni itt, hogy kesobb tudjunk venni alvazat hozza
de nem tudom, hogy vegul kapunk-e kisagyat, vagy nem, majd attol fugg, hogy mit veszunk

tul sok mindent meg nem erdemes megvenni, kint ugyis meg kell venni ujra, nem tudunk mindent kivinni

Kép
babarozsa

Babarózsa,
Bocs, most olvastam a hozzászólásokat visszafelé, és láttam, hogy azért kellene csak mózes, mert külföldre költöztök.
Akkor viszont szerintem olyat vegyetek, amihez aztán ott, ahova mentek tudtok majd venni egy vázat, már ha lehet külön megvenni a kettőt.
Üdv: Eszter
pesztus

Zsebi, nem fontos az uj

Kép
babarozsa

Ildi!
zuros ez a het, inkabb jovoheten talalkozzunk!
penteken koltozom

en azt hallottam a furdetovel, hogy elore be kell kenni vele a babat, es aztan be a kadba, es lemosni
valakinek ez valt be

Kép
babarozsa

Jo sokat irtatok, akkor most en is Kép

BEBICUCC VASARLAS: ahogy Zsebi mama is irta, ruhakkal annyira nem lehet sporolni. Legalabbis a body-nak, vagy kombidressznek nevezett rovidujju, labresz nelkuli fajtabol en meretenkent hatot vettem (C&A), es altalaban ket meretet hasznalok egyszerre (eloszor 56 es 62, mostmar 62 es 68), igy egy tucat mukodik egyszerre, eleg egy heten egyszer mosni. Rugdalozobol (hosszuujju, hosszu labresz labfejjel egyutt) viszont eleg meretenkent 3-4, azt nem naponta cserelem. A pelusbol kiszivaroghat nemi informacio, illetve az en lanykam gyakran elkoveti azt, hogy tisztabateves kozben nyom egy pisit (aztan elegedetten vigyorog), igy konnyen teljes atoltozes lesz belole (aminek mar nem orul annyira). Ja, en nehany halozsakot is hasznalok, de alhat barmilyen ruhaban a lurko. Ket furdolepedo (mert nalunk ez is kap neha pisit torulkozes kozben), meg 10-20 textilpelus is kell es kiskad. Ezeket szerintem ne halogassatok, mert mi van, ha elobb jon a baba, es a kispapat vagy mas csaladtagot ugyan el lehet kuldeni vasarolni, meg rabizni, hogy kimossa a cuccokat, dehat... A tobbit raertek kesobb megvenni (pl. babakocsi, nezegetnivalo jatekok stb, az elso honapban ezek meg nem kellenek).

KORHAZI CSOMAG: ezzel ne kalkulaljatok, csak egy keves reklamanyag, sz*rt se er

BEBICIPELES: autoban csak biztonsagi ulesben lehet a kresz szerint, a bebikatalogusokan mondjuk latni mozeskosarat is ovvel rogzitve. Ez volt az egyetlen dolog, amin nem akartam sporolni, a legbiztonsagosabbat akartam venni. Neet, a hajam egnek all attol, hogy kozlekednek a tesodek. Eszukbe sem jut, hogy egy hirtelen fekezeskor mekkora sebesseggel vagodhat a baba a szelvedonek? Vagy tartalek gyerekuk? Bocs durva, de sajnos nem azon mulik a biztonsaguk, hogy a kispapa milyen ugyesen vezet. A tobbi orult a forgalomban kozveszelyes.
Egyebkent az elso nehany honapban meg lehetoleg minimalis ideig tegyetek a babat ilyen ulesekbe, mert nagyon osszegornyednek benne, nem egeszseges. A kengurukba sem 2 honaposan lehet beultetni oket, ahogy a gyartok irjak, hanem csak 5-6 honaposan, mert nem eleg hogy tartja a fejet, a csiporesz csontjai meg kialakuloban vannak (3 honaposan szurik a csipoficamot is , ami pl. helytelen pelenkazassal alakithato ki, nem szuletett rendell.). Vannak olyan kenguruk, amikbe fekvo helyzetben is lehet a babat vinni, ez mar ujszulottkortol hasznalhato.
moosejaw

Sziasztok!

Kicsit osszezavarodtam itt a mozeskosar-babahordozo teman Kép En ugy tudom, hogy a babahordozo az, amiben a kocsiban is lehet szallitani a babat. Legalabbis mi abban fogjuk. Kulon kell biztonsagi ules mar ujszulottnel is? Azt hittem, az par honapos koratol szukseges.
Egy fontos kerdesem lenne: aki telen szul, az polyaba teszi a babat? Vagy az idejetmult dolog? Mert a polyat nem is lehetne betenni a hordozoba. Akkor a karomban lenne a baba, amit nem tudom, szabad e kocsiban... ? Mit tudtok a polyarol? Es miben erdemes hazaszallitani az ujszulottet a korhazbol?

Koszi, Andi (28 es fel)

KépKép
fibi

Zsebi, szerintem amit Te hivsz biztonsagi ulesnek, az a babahordozo neven fut, mivel mindket funkcionak megfelelKép

KépKép
fibi

FURDETOKREM: Fura, hogy a korhazban Johnson furdetot hasznalnak, de mikor hazajottok, felirjak receptre a gyogyszertarit. Kicsit felemas. Egyebkent a gyerekdokink azt mondta, hogy eleinte sima vizben furdessuk, es csak a popsi kornyeket mossuk babaszappannal. Az elso hetekben ugysem viszed sehova, nem lesz piszkos Kép (Nekunk popsikrembol a dokink valami sajat kevereket ir fel, ez jobb is, mint az altalanos gyogyszertari, de a Sudocrem is nagyon jo, azt talaltok majd az ajandekcsomagban.)

Ildi, ez erdekes, amit a szoptatast serkento tearol irtal. Lehet, hogy akkor az is ludas volt a mellgyulladasomban? Mindenesetre azota mar nem iszom, at is testaltam egy kismama baratnemra a municiot.
moosejaw

Babarózsa, akkor ajánlom, hogy kezd el böngészni a babás hirdetéseket, például a babaszoba bébihordozók hirdetésénél van egy ami merev mózeskosár, lábai vannak ami kihajtható így ágyként is lehet használni, és különböző babakocsikra szerelhető. 30.000 Ft-ért hirdeti, de lehet, hogy tudsz még alkudni belőle.
zsebi2004

Fibi, vegre elokerultel! Mindenki varja a reszletes beszamolot a relaxrol! TESSEK MEGIRNI!!

Amugy a polya arra jo, hogy jol osszekotozd a babat, ha nem akarod, hogy kedvere kalimpaljon a vegtagjaival. Vagy ha nen tudod/mered megfogni, ugy konnyebb. Eleg idejetmult dolog. Az autosulesbe persze nem tudod ugy beletenni, marpedig bele kell tenned. Jo melegen, retegesen feloltozteted (ja, mar 56-os meretben is lehet vastag teli overallt kapni) es gondolom az autoban meg van futes.
moosejaw

Fibi én is így gondoltam, hogy a kettő ugyanaz, gondolom amit ti babahordozónak neveztek az is biztonságos, gondolom van benne öv amivel bekötöd a babát és rögzíthető az autóba, tehát biztonsági ülés. De akkor te is félreértesz valamit mert azt írod, hogy azt hitted, hogy a biztonsági ülés csak pár hónapos kortól kell. Nem. Mindegy hogy minek nevezzük, azt amiben szállítod a babát, de olyannak kell lennie az első úttól kezdve amibe a baba beköthető és a szerkezet rögzíthető az autóba. De valószínűleg a hordozótok olyan ami X kg jó, azaz a baba kb. 7-8 hónapos koráig ebbe utazik és amikor már biztonságosan ül és kinőtte ezt akkor veszed neki következőt. Tehát pár hónaposan nem kell ülést cserélni szerintem.
Egyébként teljesen egyetértek Moosejaw-val ne ezen spóroljunk.
zsebi2004

Babarózsa!
Oké, akkor jövőhéten tali! A babafürdető én úgy tudom, hogy valami krémszerű izé, azért jó tudni a másik felhaszn. lehetőséget is! Majd, ha a kipróbáláshoz érünk kiderül melyik a jobb!
Zsebi!
Én babahordozó alatt azt a műanyag füllel ellátott izét értem (milyen bő ma a szókincsem)! Lehet, hogy a Ti bizt. ülésetek is az a másik funkciójában? Ennyire nem értek hozzá! Most látom, már Fibi megadta a választ!
ildi76

van a babahordozo, amit nem tehetsz be az autoba, de abban hordozhatod, napkozben ellehet benne

es a biztonsagi autosules, amiben szinten lehet hordozni

Kép
babarozsa

karKép
pedig olyan szep polyam vanKép meg az enyem volt!Kép

Kép
babarozsa

Pesztus, max. fel ora kocsival...
de lehet, hogy kevesebb, forgalomtol fugg

tudom, hogy draga a Brendon, csak megvettem nezegetni a katalogust, hogy megis legyen valami elkepzelesem a dolgokrol!Kép

Kép
babarozsa

Moosejaw!
Szomorú, hogy ilyen dolgokról (szopt. tea) nem világosítják fel az embert és saját kárából kell tanulnia! Tök sokat tanultam Tőletek, amióta ide járok csevegni, másként még mindig analfabéta lennék ezekben a témákban!

Neet!
Nekem most unokatesómék beígértek egy babakocsi monstrumot! Ők is kölcsön kapták, még az a sok évvel ezelőtti ringatható, nagy kerekű és megemelhetetlen, ami a filmekben szokott lenni! De nagyon örülök, mert nekünk se lenne manink rá! Szerintem a pincében tartjuk majd, mivel harmadikon lakunk magasföldszinttel együtt!Kép
ildi76

Itt a babanet.hu fooldalan most talaltok egy cikket: Hogyan vasaroljunk babaruhat? http://www.babanet.hu/publ/babaruha.htm

Ahogy a cikk is irja, a hipermarketekben sok olcso, de gyenge minosegu cucc van, viszont mostanaban a Coraban sok INFLUX markaju ruhat latok, amik nagyon jok (ar es minoseg is).
moosejaw

Most kicsit visszaolvastam, hogy mult heten miket irtatok (a ferjem munkahelyen tudok netelni). Jol esett, hogy nehanyan kerestetekKép A csop. relax fantasztikus volt, mult szerdan is voltam. Nekem sokat segitenek Balint doki biztato szavai es tortenetei, es ahogyan azt tanitja, hogyan figyeljunk a testunkre, es hogyan bizzunk benne szules alatt is.
Konyv-temaban: A lelki koldokzsinor most sok helyen elfogyott, de azert kutatom. A baba valaszol szerintem is nagyon jo, en amugyis hiszek a homeopatiaban, 8 eves korom ota tarto arcureggyulladast gyogyitottak meg vele nalam.
A gatmasszirozashoz szukseges olajkevereshez meg mindig tarsulnek szivesen Kép
Mult heten az UH-on kiderult, hogy mar befordult a kisfiunk, 27 es fel hetesen Kép Ha ilyen idoben megfordul, es koran is mozdult meg, az jelentheti, hogy hamarabb fog megszuletni? Barcsak 20-a elott megerkezne, akkor karacsonyra otthon lehetnenk (es Nyilas lenneKép

KépKép
fibi

Fibi, csak a szulesre keszit fel a relax, vagy mas kismama-aggodasra is jo? (en a szoptatason stresszelek allandoan, meg hogy mi minden baja eshet a kisnyuszimnak) akkor is el lehet menni?
moosejaw

Neet, olvastam, hogy gondban vagytok a babakocsi vásárlással. Mi kaptunk egyet, ami nagy valószínűséggel nekünk nem kell, mert más fajtát szeretnénk. Ha érdekel a dolog, írd meg az e-mail címed, aztán "elbótolhatnánk" Kép

Fibi, hogy mikor fordul be a gyerek az még jelent semmit, a fiam is nagyon korán befordult, aztán még két napot ráhúzott a kiírt időponthoz képest...
soosoo

Ja, bocs, azt akartam írni, hogy "az még nem jelent semmit" Kép De azért drukkolok nektek, hogy meglegyen karácsony előtt. Állítólag a szeretkezés pár nappal előtte gyorsíthatja a dolgot Kép
soosoo

Fibi én szívesen odaadom Neked a Lelki köldökzsinór című könyvet, nekem nincs rá szükségem.

Moosejaw milyen dolgokon aggódsz?

Szerintem a 3 nagyáruházban érdemes szétnézni (Cora, Tesco, Auchan), mert mindegyikben van kifejezetten jó dolog. Például a Cactus Clone (Tescoban van) elkezdett bébidolgokat is csinálni, jó minőségű és nem egy tehén ára. Az Auchan-ba nagyon jó hosszú ujjas rugdalozók vannak (hátul patentosak), vastag jó minőségű pamutból, bírják a mosást, nem mennek össze, nem tekeredik az anyag. De látam már téli overálokat is jókat jó árban.

Azért ajánlják a gyógyszertári fürdetőt, mert ettől a babák bőrének semmi baja nem lehet. Egyébként nem olyan vészes a használata, szerintem mindenkinek magának kell kikisérletezni, hogy hogyan jó a használata.
zsebi2004

Lányok!

Van valakinek babakelengye listája, esetleg árakkal és márkákkal?
Ha igen, léci küldjétek el Nekem az ada@cannabismail.com címre.
Köszönöm
ada007

Sziasztok lányokKép

Hú itt már annyira nagy a kavarodás bébi hordozó címen,hogy gondoltam megmutatom,hogy mi mit vettünk. Ebben fogjuk hazahozni és a továbbiakban is ebben fog autózni, ha megyünk haza. Ez 0-13 kg-ig használható. Babe Comfort márkájú és megnéztem a törésteszten (mert ilyen már a hordozóknak is vanKép)nagyon jó mínősítést kapott. Szerintem is az autósülés a legfontosabb, ezen nem szabad spórolni. A babakocsi az már más téma.
Nem okoskodni akartam! Remélem nem értitek féreKép
A C&A szerintem nagyon jó, én most ott vettem magamnak őszre kismama rucikat.

Üdv, Gigi

U.I: Nekem is van egy felesleges Lelki köldökzsinorom ha kell valakinek.
Kép

KépKép
gigi28

Megint énKép

Azt elfelejtettem leírni, hogy az ülésbe külön meg kellett venni az újszülött szűkítőt. De van olyan márka amihez alapban jár. Erre is oda kell figyelni, hogy jól körbe legyen párnázva.Kép
Na most már végleg eldugulokKép

Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok!
Hozzászólnék a babahordozó témához.. Gigihez hasonlóan mi is Bebe Confort márkájut vettünk, amit használhatunk hordozóként, autósülésként(13kgig)és egy Bebe Confort vázra rakva babakocsiként. Az ára elég "húzós", de szerintem jól ki lehet használni. Hátránya, hogy a baby max.2 órát tölthet benne. Plusz a váz kiegészíthető sportüléssel ami 5 éves korig jó.
Szia Gigi!
Nekem senki sem beszélt újszülött szűkítőről.. Hol lehet azt megvenni?
Szia Ildi!
A védőnő szerint Jan.29-én fogunk szülni, az orvosom (Faludi Pál) még nem nyilatkozott ebben a témában. Te kihez jársz? Tudod már ki lakik odabenn? Az én pocimban valószínűleg Virág lakik.
Hogy csináljátok a mosolygós jelet??
Bocsi, hogy kissé sokat írtam. Minden jót mindenkinek!
monesz

Gigi!
Köszi az infót! Nekem lenne még kérdésem, ha már ilyen informált vagy a témában! Milyen árban van egy ilyen babahordozó? Ebben ugye buszon, villamoson is szállítható a baba? Nem túl nehéz? Mert ha a babával együtt megvan vagy 10 kiló, akkor tömegközlekedésre mégse jó!

Szia Monesz! Akkor közel vagyunk egymáshoz, én jan. 21-re vagyok kiírva és Balogh dokihoz járok! Nekünk is lányunk lesz! Mosolygós jel = kettőspont és zárójel vége jel! Kép
ildi76

MoneszKép

A szűkitőt mi ugyan ott vettük ahol az ülést. Csak kérni kellett hozzá. Ja és persze kifizetniKép

IldiKép
A hordozó 27 ezer volt, a szűkítő ha jól emlékezem akkor 6 ezer. Ez a többi üléshez képest elég húzós ár, de nagyon jó a kiképzése. Lemértem a hordozó súlyát és 2 kg. Szerintem ennél könnyebb nem nagyon van.

Üdv, Gigi

KépKép
gigi28

Szerintem ezek a hordozók (nekünk Concord márkájú van) nem igazán használhatóak a tömegközlekedési eszközön. Eleve nem könnyű, 3-4 kg körül vannak plusz a baba felöltözve, minimum 8 kg-val kell számolni, és a fogása sem könnyű, mivel van szélessége ezért el kell tartanod magadtól, ráadásul a térded közelébe van a gyerek ha mész vele. Szóval szerintem ezeket nem tömegközlekedésre találták ki.
zsebi2004

Moosejaw!
Igazad lehet, de ha arra gondolok, hogy a szóban forgó tesómat az oldalkocsis motor oldalkocsijának lábrészében vitték... na ezen aztán meredezni fog a hajad! Kép
A mi kocsinkban, hiába 18 éves, van hátul öv+csat, úgyhogy be tudjuk majd csatolni, azt a babahordozóizét, amiről itt már sokan írtatok, miattam tehát ne aggódj. Kép)

De ezt kézben vinni tényleg sz..r, próbáltam az unokaöccst, hát ne tudjátok meg! A gyerek 2,5 kiló körül született, tehát nem egy nagy falat, de abban a vivőizében vinni hosszú távon... olyan lesz a cipelője, mint a strandokon a dinnyés fiatalemberek, akik nem "tudják" összezárni a karjukat a testük mellé... tudjátok, kikre gondolok, ugye? Kép

Soosoo!
Köszi, ari vagy, de ígértek 2 helyről is kocsit, és mivel kertesben lakunk, nem nagyon számít, ha nehezebb, nem kell emeletre cipelni. De ha nem jön össze, és a tietek még meglesz, akkor beszélhetünk róla.

Fibi!
Én is télen szülök, és már megvan a pólya. Szerintem egyrészt meleg is, másrészt könnyebb fogni vele a babát (főleg amíg nem vagyunk olyan profik), harmadrészt meg szerintem tökjó lehet neki egy kis kuckós cuccba "szorulni", szerintem a pocakban lakásra emlékeztetheti. Szóval én használni fogom, ha már nem is divatos, akkor is. Tavaszra meg már úgyis profi leszek...Kép

Holnap 32.heti UH, remélem minden OK lesz!
Sziasztok!
neet(32)
neet

Neet, en is fogom hasznalni a polyat, foleg lanyoknal olyan szep, hofeher polyabanKép

Kép
babarozsa

Sziasztok!

Néha benézek ide még nosztalgiázásként (meg persze már azt is várom, hogy én is újra SztImrés kismama lehessek) és most a legutóbbi témákat olvasgatva jutott eszembe két dolog:
Az egyik azzal kapcsolatos, hogy mibe tegyük az egészen pici babócát a hordozóba (biztonsági autósülésbe Kép) télen. Mi egy nagyon jó darabot találtunk, amolyan téli zsák, tehát nem lábas overál, hanem olyan alulegybe valammi, de van rajta egy kicsi lyuk a lábrésznél, amin áthúzható az autósülés öve. Én nagyon szerettem, szerintem baromi praktikus. Azt hiszem talán Kenguru Gold márkájú volt, és a Madrinában vettem (de biztos van máshol is).
A másik: a tea. Én épp azt hallottam szülés előtt, hogy érdemes elkezdeni rögtön első naptól. Hát én így azt tettem, szépen be is indult a tej elég hamar, és a kórházi védőnéni is megdícsért, mikor látta az éjjeliszekrényen a teát, és mondta, hogy biztos sokat segített abban, hogy ilyen szépen beinduljon. Persze biztos vannak egyedi esetek, de nekem is, és az azóta szült barátnéimnek is bejött ez a módszer.
Csak ennyit akartam, bocs a belekotty-ért.

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Babarózsa, ez jó, jópofa a párod Kép
azért szerintem jobban teszed, ha nem rá hallgatsz, és veszel pár cuccot, még ha csak a legszükségesebbeket is.

Én ma kivertem a balhét, hogy mindjárt szülök, és üres a babaszoba, úgyhogy sikerült kicsikarnom egy 3 órás soppingolást, ami alatt kb. 50%-ban be is szereztem mindent. Ez nulláról indulva elég jó teljesítmény.

A legjobban a kiságynak örülök, mindenkinek ajánlom még1x: budaörsi Kikában 29e ft-ért átalakítható (4-5 évesig jó), natúr fa kiságy, kókuszmatraccal, teljes ágyneműszettel, baldachinnal, meg olyan párnácskával, amit a kiságy oldalára kell kötözni. Masszív német gyártmány, bár egyedül is sikerült összeraknom, amiért is nagyon büszke vagyok magamra.

Bcickany, a MOM parki C&A-ban voltam a héten. Itt alig van választék kismama/bébiruhában (lehet, hogy azért, mert még csak 2 hete nyílt meg), és szerintem elég drága is.
2 jó dolgot találtam csak: szoptatós melltartót kb. 2e ft-ért és végiggombolós pamut hálóinget 1600ért. Csak kisegérkés, és ezért nem vettem meg, elég dedósnak találtam. Végtére is a gyereket szokták ilyenbe öltöztetni, nem az anyját... De holnap v. azután visszamegyek érte, mert már látom, hogy ennél jobbat nem találok. Pláne nem ennyiért. Ma láttam pl. 1 lila, műanyagcsipkés, margarétás+masnis okádékot 2x ennyiért.

A 2in1 kismamaboltban a Lövőház utcában a Mammut mögött nagyon szép ősz/téli kismamaruhák vannak, csak ugye egy szövetnadrág, kord vagy farmer 12-15 ezer.. én már 1,5 hónapra nem veszek ennyiért gatyót, de ha a 20. hétben lennék, még meggondolnám. ja, és az új kollekció mellett csomó leértékelt (régebbi) cucc is van, értelemszerűen.

Érdekeseket írtatok hordozó ügyben. Úgy tudom, a Römer Baby safe a legbiztonságosabb, de persze egy vagyon lehet (30e fölött). Megpróbálok lőni a neten. Nem tudjátok a hordozókendőt lehet már újszülött kortól is használni? Mert ilyet is szeretnék, vagy kengurut. Még nem tudom. Lényeg, hogy nem akarom kockáztatni a baba egészséges fejlődését. De pl. az afrikai törzsekben/indiában is az asszonyok efféle kendőkben hordják magukon a porontyokat, nem?

Pólyám nekem is van, szintén még az enyém volt, a nagyikám eltette. De hát sajna elég funkciótlan "ruhadarab". Melegnek nem elég meleg, és nem tudom, hogy megy bele a hálózsákba a gyerek pólyában...??

na, eleget szónokoltam, üdv mindenkinek!
votiv (mindjárt 34)

ps, Ada, gratula a maratonhoz!!!

votiv 8)
votiv

Babarózsa,
Ha nem juttok más megoldásra, arra az egy útra kölcsönadjuk a miénket (babahordozó autósülést) ha gondolod.
pesztus

Votiv:
persze, hogy nem hallgatok raKép

3 ora??? na azt a parom ki sem birnaKépKépKép
ugyhogy mindenkinek jobb, ha kulon megyunk

majd a dragabb dolgokat egyutt megvesszuk

Kép
babarozsa

Pesztus, koszi szepen aranyos vagy, ha vegkepp nem lesz megoldas, de szerintem csak veszunk egyet valahol
megegyszer kosziKép

Kép
babarozsa

Neet. azt én se ígértem, hogy könnyű a babakocsi Kép Bár még én is csak képen láttam, elég masszívnak tűnik, levehető mózeskosaras meg sportüléses típus, csak mi mást szeretnénk Kép Különben meg egy napra vagyunk kiírva Kép Kép

Votiv, a babahordó kendőnek van olyan megkötési módja, hogy már újszülött kortól is belerakhatod a babát, én is szeretném majd használni. Télen be lehet bújtatni kabát alá is Kép Csak azt hiszem, ezt tényleg hamar ki kell próbálni, a fiatalúr úgy másfél hónapos volt, amikor a kendőt vettem, és akkor már tiltakozott az újszülötteknek való testhelyzet ellen, az ültetéses módszer meg még nem volt neki való...
soosoo

Votiv,
Nem tudom van-e rá módod, de ha igen próbáld ki a hordozókendőt és a kengurut is. A hordozókendőbe elvileg újszülött kortól lehet betenni a babát, én meg is vettem, de sajnos (valószínűleg én vagyok béna) csak egyféleképpen sikerült úgy megkötnöm, hogy tényleg biztosan tartson, a baba is jól érezze magát és nekem se legyen nagyon kényelmetlen. Ha van ismerősöd akinek van és jól tudja használni mindenképpen érdeklődj, mielőtt megvennéd. Mi most egy kölcsönkapott kenguruval járunk, (igaz közben a kisfiam már 6 hónapos lett) a hordozókendő pedig a szekrényben lapul.
pesztus

Sziasztok!
Zsebi! Én a bébihordón a bébihordozót értem amit a kocsiba mint "gyerekülést" lehet betenni, becsatolni és persze ki lehet csatolni és a babát lehet benne cipelgetni. Persze túl hosszú ideig nem lehet mert nem tökéletesen vízszintes ami ugye a baba gerince miatt káros lehet. Tehát inkább rövid időre, 1 órányira jó használni.
ManósKép)
manós

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?