Új privát üzeneted érkezett!

Köszi csajok a segítséget, így már képben vagyok.

Kismami a linken a súlyát sajna nem tudtam megnézni, mert nem kaptam AC eredményt, de a hosszát kiszámolta nekem és elvileg alig 50 cm a picike..jó kis hurkás baba..hasonlít az mamájára..már arra ami lett belőle :lol:

Csöplány, igazad van ezek csak saccolások, de ez a súly nem a születési hanem a jelenlegi ha így folytatjuk lesz egy laza 3,8 kilós gyerekem de bevallom engem nem zavar se apa se én nem vagyunk kisik..értem itt a magasságot..a kilók meg csak jöjjenek..valahogy csak megszülöm :D :lol:
Ez a banyatanyás gyerekáradat..szép..de ha tényleg május 1-2 volt az időpont akkor ez teljesen belefér :D Nagyon kiváncsi vok ki mikor fog szülni a várható időpontjához és a megérzéseihez képest..nekem ami teszene az a 15...de a megérzésem 22 .... meglássuk..akár hogy is 1 hónap és pelenkázok :D Mert a MÁV-ban is azthiszem 5 napot várnak csak a dolgokra....

Nadina, nagyon cuki ez a rózsaszín ágynemű..én is ma öltöztettem fel a kiságyat..és remélem több baldahint nem kell vasalnom.. kb 1 órámba telt mire letudtam..de a lényeg ez is megvan :D

Barba..az a fertőtlenítő engem is érdekel... bár a férjem kórházaknak szállít fertőtlenítőket, csak azt nem tudom mi lenne jó plüss játékokhoz azokból....
A hordozót mi is akarjuk próbálni Gabi érkezése előtt..csak tudnám mikor.... :?

Törpilla... neked nem fekvést írtak elő?? Vagy fekve vasaltál?? :D Azért tessék néha hallgatni a doktorbácsira :)

Anita jó, hogy benéztél. Kitartást itt a nagytakkerhez és néha jelentkezz be, hogy még egyben vagytok-e :D

Jajj és képzeljétek.nem is én lettem volna, ha szombaton 9 hónapos terhesen nem lett volna koccanásom..bevittem férjem a városba, mert legénybúcsú volt, de persze hazafelé eltévedtem és betévedtem a dohány utcába..aki nem ismerné eszméletlen szűk utca két oldalt parkoló autók és eszetlen sofőrők és gyalogosok. No utóbbi kilépett elém így félrehúztam a kormányt aminek eredménye egy jobb oldali tükör mínusz..na meg a parkoló autó sem járt jól.. úgy sajnálom szegény emberkét akoé a parkoló autó.... na meg nagy ijedség bennem..kicsi bömbi aztán megnyugodtam és irány haza... szóval azért csak nem unatkozom :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Mielőtt elfelejtem, a fertőtlenítő:
http://www.minimano.hu/termekeink/steri ... oldat.html

Szegény Zsu, nem irigyellek a koccanás miatt! Én nem is mernék vezetni, főleg Pesten!
Gabi nem kispályás az egész dobozzal! :D Mit szóltak a többiek? Én a narancssárgát hívom barackszínűnek. :) Lehet, áttérek a narancsra, az kevésbé lányos elnevezés. :)

Nadi, tök jó a babaszoba! Kíváncsi vagyok a komódra is, remélem, hamar elintézik! :wink:

Csöpplány, tök jó, hogy a másik fórumon már így beindult a babaeső! Már nálunk sem kell sokáig várni. :) Itt végül is Kovmarti kivételével mindenki a hónap második felére van kiírva. Azért szerintem hamarosan nálunk is beindul a sorozat... :)

Ercsi, Barnus csütörtökön megy az áruért. :) Az előbb hirtelen nem tudtam, milyen linket vársz tőlem. Figyu, van egy ötletem! Tudod, lesznek itt ilyen bicskei napok május 8-9-én.
Itt a program:
http://www.csaladinet.hu/programajanlo/ ... apok_2010/
Ugorj át, aztán összedobjuk együtt azt a kakaós csigát! :) Én megcsinálok mindent, kivéve a dagasztást. Azt Rád bízom, úgyis olyan erős kis kezed van. :D Valaki más nem jönne? :) Csak hogy tudjam, ki kell-e takarítsak.... :D :D

Képzeljétek, milyen napom volt! Egy vendéget vártam, erre három jött. Gyors egymásutánban... :) Köztük volt a védőnő is, akire nem annyira számítottam, de szerencsére addigra már a rendrakással, a mosogatással, a felsöpréssel és a teregetéssel végeztem. :) Mondjuk örültem neki, mert tök jó dolgokat mondott, meg amúgy is bírom. Szóval végül is jó volt, csak kicsit meglepődtem. :)

Van egy furcsa dolog, amit csak a napokban vettem észre. Zsibbad a hasamon a bőr. Vagy nem tudom pontosan elmagyarázni, milyen érzés ez. Viszket, megvakarom, és nem érzem, hogy pontosan hol vakarom. Oldalt nem, de a köldököm környékén, ahol nagyon feszíti Samu, totál másképp érzékelem a dolgokat. Nagyon furi! Nővérem azt mondta, szülés után akár bele is csíphetek, azt sem fogom érezni. :D Nektek nincs hasonló?

KépKép

KépKép
barbazso

törpilla_ atgyást a szülés előtt 28 nappal érdemes a munkáltatónál intézni hogy időben megkapd így jobban jársz mert folyamatosan kapsz ellátást különben 1 hónap az átfutási idő

az egyszeri anyaságit meg családi pótlékot csak szülés után tudod intézni a máknál mert ahhoz kel la gyerek anyakönyvi kivonata

a tgyáshoz is kellenek majd kórházi papírok ha kijössz a kórházból úgy is be kel menni a munkahelyre egy csomó papírral amit kérnek

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

zsu :nekemis tömzsike a lányom mint én rövid és pufika :D

hát tegnap este megint olyan jóslóim voltak azt hittem lesz valami
már görcsölök rajta szóval asszem meg kéne próbálnom nem gondolni a szülésre de minden ekörül forog nálam is totál rend minden kimosva vasalva gyereknek lebeszélve kihez megy
szóval akár szülhetnék is

Anita:szia édes látom te is ezerrel készülsz nekem pénteken lesz nst a 2. előzőnél bent akartak fogni még jó hogy nem hagytam most ott punnyadhatnék a kórházban Józsikáva lis 3 hetet bent voltam na most pláne nem bínám hogy itthon kell hagynom

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Jó reggelt!

Nagyfiam még alszik, mi meg hajat mostunk a kicsivel. :D A védőnőhöz készülünk, mostmár hetente kell járni. :)

Én valamiért azt érzem, hogy túl fogom hordani a bébit. Vagy lehet, hogy csak szeretném? Egész terhesség alatt nem éreztem magam ilyen jól. Persze itt fáj, ott fáj, de simán bírható.

Zsu, sajnálom a koccanást, én nagyon megijedtem volna. Még soha nem koccantam. Mondjuk annyira nem is szeretek vezetni, csak a kényszer...

Barbazso, nekem nem zsibbad a hasam, hanem viszket. Megint repedtem egy csomó helyen. És még fogok is szerintem.

kismami, Te még itt? :D a cseten talizunk :)

Én a plüssöket úgy fertőtlenítem, hogy berakom egy éjszakára a fagyasztóba. főleg azokat, amiket nem lehet kimosni, mert zenél vagy valami.

Anita

Kép

Kép
anita1984

kismami, nekem is ez a legnagyobb parám, hogy Kendét itt kell hagynom. Remélem nem lesz ilyen, nem tudom hogy bírnám nélküle. Az már nekünk is megvan, hogy hová megy addig, és Gabit sem engedem már ottalvós melóba. :)

Anita

Kép

Kép
anita1984

Jó reggelt!

Ahogy visszaolvastam írásaitokat, látom, mindenki készülődik már, az utolsó simitásokat végzi. :-)
Én is tegnap újra átnéztem kórházi pakkomat, Krisz hazahozós ruháit is összegyűjtöttem. És remélem, hogy az utolsó babáscucc vásárlást - szülés előtt - is megtettük tegnap. (Nyári hálózsák, fürdőlepedő, mosakodó szivacs, cumisüveg tisztítókefe, zenélő-forgó macis játék, ami a kiságyra szerelhető.) :lol:
Részemről már érkezhetne Krisz baba, lelkiekben és fizikálisan is felkészültünk fogadására.

Homeopatiás szerekkel hogyan álltok? El kezdtétek már szedni?
Nekem ezek javasolta a szülésznő:
ARNICA MONTANA
CAULOPHYLLUM
PULSATILLA
CAULOPHYLLUM THALICTRODIES
URTICA URENS

KépKép
charlott

Sziasztok!

Ahogy ígértem, ma már ismét vagyok. Még nem olvastam vissza a hétvége és a tegnap írásait, azt majd később.
Tegnap voltam dokinál, de csak CTG-t csinált, azt mondta, most már nem zaklatja a babát, hacsak nincs valami panaszom vagy gondom. Elmondtam, hogy milyen "tüneteket" produkálok, azt mondta, ezek tök normálisak, ezek alapján valószínűsíti, hogy tovább nyílt a méhszájam, de nem nézte meg, nehogy akaratlanul is beindítson vele bármit is - én meg nem bántam, amúgy sem volt a kedvencem a méhszáj vizsgálat :?. CTG-n minden rendben volt, bár a szokásosnál is alacsonyabbak voltak az értékek nyugalmi állapotban, de az én vérnyomásom is a béka segge alatt volt reggel, valószínűleg ezért. Ha köv. hétfőig nem szülünk, akkor visszarendelt még egy utolsó CTG-re - remélem, arra már nem kell mennünk :), doki is ezt valószínűsítette.
Tegnapi napot megint sikerült végigrohangásznom a doki után, megfogadtam, hogy ez volt az utolsó ilyen nap, mostantól pihi, mert teljesen kidöglöttem nap végére. Persze még itthon csinálgatok ezt-azt, de rohangászni a városban már nem vagyok hajlandó, pláne nem egész nap.
Na, megyek, olvasgatok.
kovmarti

Sziasztok!

Kismami, tök jók ezek a tegnapi linkek, elolvastam és sok a hasznos infó van benne. Tarts ki, már szerintem tuti csak napok, és mész szülni. Lehet, hogy ma hideg front van, de nálunk süt a nap és semmi változás.

Most ment el a védőnő, itt volt majdnem 2 órán keresztül magyarázta a dolgokat :D Elvileg fel vagyok készítve szülésre, szoptatásra, mindenre :lol: De gyakorlatilag az ezer féle infó kavarog a fejemben :shock: Ajánlotta viszont a babamérleget, úgyhogy akkor veszünk mégiscsak. Viszont azt mondta se cumit, se cumisüveget ne vegyek, mert a bébi akkor esetleg leszokhat a ciciről. Meg azt is mondta, hogy vagy szoptatós teát vegyek, vagy homeopátiát, mert a kettő egymás hatását gátolja...nem is tudtam. De egyiket se vegyek, mert lehet, hogy nem is kell. Azt is majd, ha szükség lesz rá. Pólyát se vegyek, mert a bőrkontaktus sokkal jobb a babának. A kiságyban meg polártakaróval körbe rakni és akkor jól érzi magát. Szóval ezek a hasznosabb infók, hátha nektek is jól jön.
Magyarázta hogyan kell szoptatni, csak lestem :shock: meg hogyan kell fejni kézzel, hát lehet, hogy 1 hónap múlva lesz erre csak szükség, és akkor lehet pont nem ez fog eszembe jutni, de majd meglátjuk. Elvileg ahogy haza jövünk a kórházból ő másnap jön. Gyerekdokit meg választottam és jövő héten megyek hozzá bemutatkozni, akkor felírja a recepteket a babának, de kiváltani csak akkor lehet, ha már megszületett egy ideiglenes TAJ számmal. Mert a bébi kb. 3 hét múlva kapja postán a TAJ kártyáját.

KépKép

KépKép
nadina01

charlott :én így szedem őket

A bogyók szedésének elkezdését a 35. betöltött hét után javasolja, egészen a szülés megindulásáig.

A szükésges szerek: Caulophyllum, Cimicifuga, Arnica

1. nap: Caulophyllum CH30 (1*5 bogyó)

2. nap: Cimicifuga CH30(Actea racemosa) (1*5 bogyó)

3. nap: Caulophyllum CH30 (1*5 bogyó)

4. nap: Cimicifuga CH30 (Actea racemosa) (1*5 bogyó)

5. nap: Caulophyllum CH30 (1*5 bogyó)

6. nap: Cimicifuga CH30 (Actea racemosa) (1*5 bogyó)

7. nap: Arnica CH 30 (1*5 bogyó)

Valamint a doktornő javasolja a Pulsatilla nevű szert is (heti 1*5 bogyó), amely a lelkileg érzékeny, szüléstől kicsit félő, sok törődést igénylő kismamák számára lehet kedvező. (Ennek jelenleg nem érzem szükségét.)

Gátmetszés vagy császármetszés utn pedig a Staphysagria CH30-at ajánlotta napi 1*5 bogyó adagolásban.
Csöppke-Csillus

Read more: http://dilidomino.freeblog.hu/categorie ... z0mI1EP2uI

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

nadina:örülök hogy hasznosak voltak a linkek :D

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Én is így szedem a homeos bogyókat, tegnap telt le az első hét, ma kezdem elölről. Mindig reggel veszem be őket, este pedig Chamomillát szedek, amit a védőnő javasolt. Pontosan nem tudom, mikre való, de az elalvásban segít, az biztos, mert előtte 2-fél3-ig mindig fenn voltam, most meg tök jól alszom. :)
Még a málnalevélteát iszom mellé. Tudom, perverz, de én nagyon szeretem az ízét. Eleve gyógyteákat szoktunk inni ízesítés nélkül, de a terhesség alatt nem mertem, mert nagyon ellentmondásos infókat találtam róluk, így már hiányzott ez a natúr íz. Most élvezkedem, hogy végre lehet... :)

Nadi, azért szerintem egy cumisüvegetek legyen, mert amíg nincs tej, valamit innia kell, hogy ne száradjon ki. Te kiváltottad a várandós csomagot? Mert abban kaptunk egy cumit, és majd a kórházban is fogunk kapni egyet az újabb felicitas csomaggal. Én úgy tudom... :) Szóval azt tényleg nem érdemes egyelőre venni.
Nekem azt mondta a védőnő, ami szerintem nagyon fontos, hogy ha úgy indulna be a szülés, hogy elönt a magzatvíz, akkor gyors kézmosás, és ujjal hüvelyellenőrzés. Ha éreztek valamit, aminek nem kéne ott lennie (fel fogjátok ismerni, ha ott a köldökzsinór), akkor gyorsan be az ágyba, fenék alá párna, hogy magasabban legyen, és úgy hívni a mentőket. Azt mondta, akkor már ne is nagyon autózzunk, mert ott nem lehet még vízszintbe sem feküdni. Ilyenkor minden perc számít, mert ugye nem biztos, hogy a köldökzsinóron keresztül elég oxigén jut a babához. Azért kívánom, hogy ne ilyen izgalmakkal induljon egyikünknél sem! :)

Anita, Te vagy közülünk az egyetlen, aki szívesen túlhordaná. :) De szerintem én is túl fogom pár nappal. Majd kiderül... :) Már borzasztóan kíváncsi vagyok!

Charlott, ez tök jó! Akkor hátradőlhetsz, és pihenhetsz mostantól a végéig. :wink:

Megyek én is varrogatni, hogy végre kész legyek...

KépKép

KépKép
barbazso

Kismami:jók a linkek.Nem is tudtam hogy nem lehet lakkozni a körmöt szülés előtt.Bár mondjuk én sose lakkozom,szóval ez a veszély engem nem fenyeget! :lol:

Mayday:apa nagyon aranyos! :D Miket vett??Én egyedül a páromat nem engedném el mondjuk,pedig jó ízlése van,de ezt szeretem én intézni! :P

Tali:szerintem is Pest lenne a legjobb.Szerintem júliusba kellene,addigra az összes baba elég nagy ahhoz hogy nyugodt szívvel kimozduljunk velük.Szerintem egy park ideális lenne ahol le tudunk ülni fűbe,gyerkőcök friss levegőn lennének,mi meg piknikeznénk egyet.Még akár apukák is jöhetnének! :wink: Vélemény? :D

Törpilla:kapunk képet a járgányról,meg a kiságyról? :wink: :) Vizesedést sajnálom,nagyon rossz lehet.Engem még mindig elkerül.Kopp-kopp!Druuk a dokihoz,gyere a méretekkel! :wink:

Anita:örülünk hogy jelentkeztél.Csak nem a fészekrakó ösztön? :D Már nálam is alakulóban van,teszek veszek folyton.Mindennel kész akarok lenni mire jön Balázs.De azért csak óvatosan!Nekem még mindig az a megérzésem hogy Balázs előbb jön kicsit,kb a 38. hét után.

Zsu:én is úgy értettem :wink: Sokszor "jósolnak" nagy babát,aztán meg se közelíti a valós méretet.Én már ezért nem aggódom Balázs méretein.Lesz amilyen lesz,így is úgy is imádni fogom! :D Vigyázz magadra!Te még kocsiba mersz ülni? :shock: Én még akkor is parázok ha más vezet,és ott ülök.Nem tudom miért félek ennyire a kocsiktól.Még jó hogy van jogsim! :D Remélem azért az ijedtségen tényleg nincs nagyobb bajod.A kár nagy lett?

Barba:igen,gyanakszom hogy itt még kb 2 hét mire elkezd "potyogtatni" a gólya! :lol: De már alig várom!Sajna én nem tudok menni,mert mint feljebb írtam nem nagyon merek kocsiba ülni.Pedig szívesen mennék.Nekem nincs ilyen zsibbadás,viszont néha rám is rámtör a vakarózhatnék.Azért csak óvatosan a sok vendéggel,pihenj is kicsit!

Anita:milyen chat?Fagyasztóba a játékokat?Az csak hibernálja őket nem?Én úgy tudom attól nem pusztulnak el.Legalábbis nekem ezt tanították a szakácsképzésen a kajákkal kapcsolatban.

Charlott:akkor ti is mindennel készen álltok babó fogadására!Dobsz képet a kész szobáról?Vagy már megtörtént és én vagyok szenilis? :lol:

Én ma jól aludtam,egyszer pisiltem fél 7-kor,utána simán visszaaludtam és fél 10kor keltem :shock: Mondták hogy vannak kismamák akik az utolsó hetekben jól alszanak,babó ad egy kis időt a pihenésre.Ma nem tervezek semmi különöset.Bevásárolok meg főzök aztán apázok! :lol: Holnap már megint megy dolgozni,nekem meg apahiányom van! :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép
csöpplány

Én kaptam két cumisüveget,cumi nekem is csak az van amit a csomagban kaptam.Nem is szándékozom többet venni.Ott van leendő kerifiam,utálja a cumit.Cumisüveg sem muszáj,maximum ha a baba tápis,vagy pótolni kell neki tápival.Itatni nekem a csőrös poharat ajánlották,vagy kiskanállal.Mert tényleg leszokhat a ciciről,ugyanis nem buták,tudják hogy a cumisüvegből könnyebben jön a manna! :lol: Én csak akkor fogok cumisüveget használni.
Én holnap megyek ctg-re,kiváncsi vagyok milyen lesz.Nem tudom utána kell e mennem a dokihoz,vagy csak jövő hét kedden amikor visszahívott.Elvileg most töltöttem a 36. hetet,innen tgyáson lennék.Most kellene a papírt kérnem róla,vagy ráér jövő héten amikor úgyis mennem kell hozzá?Utólagosan is fel tudd venni a 36. héttől?hogy csak odáig írja a táppénzes papíromat?

KépKép
Kép
csöpplány

Kismami: köszi a listádat! :wink: Érdekes a szülésznő csak az Arnica Montana C5 napi szedését kérte. A többit későbbiekben kell elkezdenem. Cimifugára rákérdezek! :)

Kovmarti: ha minden rendben van, akkor most már pihenj egy kicsit! Hamarosan úgy sem lesz rá időnk! :)

Nadina: 2 órát volt nálad a védőnő!!! :shock: Ha tényleg hasznos dolgokról mesélt, akkor megérte nagyon. Ez enyimé semmit érdekes, fontos dolgot nem mond, 15 perc alatt lerendez. A szülés előtt egyszer akar látni és szerintem akkor sem fog tanácsadásba kezdeni! :?
Babamérlegről annyit, hogy csak 2-3 hónapos koráig kell mérni a baba súlyát. Szóval, felesleges venni, szerintem, jobb kölcsönözni. :wink:

Barbazso: tök jó, hogy Te is szeded a bogyókat. :-) Akartam is kérdezni, hogy milyen hatással van Rátok? Én sokat alszom azóta mióta szedem, ma is sokáig durmoltam reggel és délelőtt is elszundítottam. :oops:

KépKép
charlott

Csöpplány: majdnem kész a babaszoba, mert az ágyneműt nem húztuk fel, ne porosodjon! És a játékokat sem szereltük fel az ágyra. Szóval, ez apa feladata lesz, mikor a kórházban ismerkedem a kistrónörökössel. :lol: De mindenképp készítettek egy képet a szobáról, emlékképpen is.

Tgyás igényelni kellene, annak is aki táppénzen van? :shock:
Anyagilag jobban jár az ember?

KépKép
charlott

Nekem a munkahelyemen azt mondták, jobban járok, ha szülésig táppénzen vagyok, de az én agyam nem fogja, hogy miért... :roll:

Ez most jutott eszembe!
http://www.obol.hu/park.html
Már voltam itt párszor, és nagyon szép hely. Talán Budapesten a legszebb. Csomó füves terület meg homokos Duna-part,... Állandóan őrzik, nagyon gondozott. Először a Szigetre (Margit) gondoltam, de ott olyan hatalmas távokat kell bejárni, ha kocsival mész. Itt pedig a bejáratnál van a parkoló (sajnos pont ettől a hónaptól lett fizetős), és már mellette nagyon szép füves terület van. Szerintem is jöjjenek Apák, akik vezetnek, és könnyebben tájékozódnak. :) Különben egyszerű idetalálni, mert a lágymányosi híd budai hídfőjénél van. Na, de ez csak egy ötlet. Nézzétek meg, tetszik-e! :)

Ezt a fagyasztást még én sem hallottam, de jó ötletnek tűnt. Mondjuk én nem tanultam erről. Tényleg csak hibernálja a cuccost?!

Mayday, unokaöcsémék odavannak a babaszobáért, nagyon irigykednek. :D

KépKép

KépKép
barbazso

Barbazso: éppen már én is ott tartottam, hogy megkérdezem a munkahelyemet errő, de valószínűleg ugyan ezt ajánlanák, mint Neked. (adtak babás papírokat és abban azt írták, hogy baba születése után menjük be és igénylejük) Ők tudják! :roll:

Megnéztem ezt az Öböl parkot és tényleg szép! Itt zöld övezet van és vízpart, játszóterek vagy egyéb szórakozási lehetőségek vannak?

Fagyasztásról éppen ma olvastam, hogy plüssállatokat a hűtőbe teszik tisztítás végett!! :shock:

KépKép
charlott

Sziaszotk!

Voltam dokinál, minden ok méhszáj még mindíg zárt és fenn van a a babaó... Közölte a dokim, hogy egyáltalán nincs óriásbabám, mert a BPD mértéke nagyon jó..közölte ha tudom ne is növesszem tovább :D Én meg mondtam hogy ezt a baba eldönti....

Aranyosak vagytok, a koccanás nem volt nagy csak az ijedség..amúgy kár se lett nagy kiesett a tükör a jobboldali visszapillantóból, szerencsére a búra meg az elektronika megmaradt így csak kb 10-15 ezres kárt csináltam..köszönhetően annak hogy a tükör behajtható és az ütközéskor behajtotta magát :)
Amúgy én sem rajongok a vezetésért a férjem kényszerít rá néha, mivel júliustól megkapom az autót hogy ne legyek bezárva ürömre..viszont nem szeretné ha babaával az oldalamon kezdenék el rutinozni..mintha 8-9 hónaposan jobb lenne..na de mindegy majd belejövök....

Barba mennék én hozzátok..főleg kakaóscsigázni :D De 8-án jegyünk van a dumaszínházba, 9-én meg vendégek..

Most hétvégén meg esküvőre megyünk..szóval zajlik az élet :D

Tetszik ez az öböl amit belinkeltél.és támogatom a papák jelenlétét már csak sofőr szolgálatnak is nagyon hasznos :D Vagy ha valamiért el kellene menni :D Szegény apa... még jó hogy türelmes típus :D

Most jutott eszembe, hogy én meg elfelejtettem elkezdeni homeozni..pedig a pulsatilla hogy bevállt :D Megyek is patikába vásárolni :)

Na csóközön :lol:

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Sziasztok még pocakosok! :wink:

Jelentem, most meg van az indokom... az egyre ritkuló bejelentkezéshez...

Múlt hétfőn, ápr. 19-én, 9 óra 20 perckor megszületett Fanni kislányom 2600 grammal és 50 centivel! Igaz, az még a 35 terhességi hét volt, de minden rendben és 4 nap múlva már jöhettünk is haza! Szépen folyik, azaz ömlik a tejcsi, lassan vissza is nyeri a születési súlyát! :)

LÁNYAIM :D :D
Kép

Megy a drukk a májusi babáknak!!! :wink:

Kép
Kép
pepitanna

Van játszótér is meg éttermek, kávézók,... Mondjuk én kb egy éve voltam utoljára, azóta szerintem már továbbfejlődött... :) Bár szerintem, ha piknikezni megyünk, bőven elég a szép környezet és a puha, zöld fű. 8) Ja, meg mi egymásnak... :) Remélem, sokan leszünk! :wink:

Zsu, nem semmi programot sűrítettél be még a szülés előtt! És a vizsgádat még be sem írtad a felsorolásba... :) Ráadásul ha az időpontot nézzük, akár már most is szülhetnél.
Jó, hogy ilyen jókat mondott a doki. Bár ez a "ne növesszük már tovább a gyereket..." téma kicsit olyan, mint a "szülés után milyen nehéz lesz", és "csak tejed legyen",... Szóval köszi a jó tanácsokat, de most mit is kezdjek velük?! :D Lehet ezt befolyásolni egyáltalán?! Na, sebaj! Elengedjük a fülünk mellett... :)

KépKép

KépKép
barbazso

Micsoda jó hírek! Pepitanna, gratulálok! Jaj, de jó Nektek! Gyönyörűek a lányok! :) Már úgy szeretnék én is itthon lenni a babával! :)
Gondolom, nincs túl sok időd, de ha lesz egy kicsi, majd írjál, hogyan indult be a szülés, és mi volt, milyen volt... Tudod, mi itt legtöbben elég tapasztalatlanok vagyunk, és szomjazzuk az infót... :)

KépKép

KépKép
barbazso

pepitanna :gratulálok gyönyörű a kislányod és marha irigy vagyok hogy már túl vagy rajta:ma már talán lesz valami egész délután keményedek és fájok folyamatosan

egyébként a -20 fokon való plüssjáték fagyasztása megöli a bacikat a húst is azért fagyasztják le és áll el olyan sokáig jobb mint kimosni így a tisztítószer nem bántja a bőrüket

szülni akarok végre de ha ennyire görcsölök rajta még túl is hordom :D áááááááá
meg már marhára unom magam itthon főleg hogy még főznöm se kell mert ugye kapom a melegkaja hozzájárulást havi 18 ezer szóval dög unalom
egyébként regisztrálhatnátok ugyan ezekkel a nevekkel a babachaten ott beszélgethetnénk nap mint nap

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

itt a társalgó mellett a chat felírat na oda regisztráljatok már nekem ott is ez a nevem tök jó lenne Anita is fent van ott is ugyan ezzel a névvel lécciiiiiiiiiiii

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Most nézem a gmailt. Ercsi, jók a fölsők! Nekem a középső a kedvencem, azt vedd fel, ha találkozunk! :)

KépKép

KépKép
barbazso

Folyamatos fájások?! Mikor indulsz a kórházba? :wink:

KépKép

KépKép
barbazso

Sziasztok!

Bocsánat a bepofátlankodásért!

Ebből egy egész jó dolog is létrejöhet: ha gondoljátok, nézzétek meg: http://www.anyatanya.com/main/rtreq12/189681
eperke21

Pepitanna: Gratulálok második kislányodhoz!!!! :lol:
Azért tartasz egy kis élménybeszámolót a szülésről és egyéb ínyencségekről??!! :lol:

KépKép
charlott

Halihó!

Először is Pepitanna hatalmas gratula a kislányodhoz!Nagyon édes,szép formás babóka! :D Most már értem miért voltál úgy eltűnve!Már írom is az adatokat a táblázatba!

Apropó táblázat! :oops: Tegnap elfelejtettem elküldeni,pedig átírtam.Ne mindegy,most pótolom.A mai adatokat fogom beleírni.

Bacik:azért nem romlik meg a hús ha lefagyasztod,mert inaktívvá válnak a bacilusok,hibernálódnak.Viszont azért kell kiolvasztás után gyorsan felhasználni,mert újra aktivizálódnak.Nekem ezt tanították.

Tgyás:nekem más év alapján számolják.A betegállományt,mivel 2009-ben mentem el,a 2008-as év alapján számolják,ahol jan-ban még nem dolgoztam,aztán júniusig minimálbéren voltam,és aztán bruttó 90ezren.Így a táppénzt 73ezer bruttó alapján kapom.
A tgyást már a 2009-es év alapján kapom,ahol végig 90ezren voltam,és a táppénzt elvileg nem számolják bele(legalábbis munkaügyis kisasszony azt mondta),valamint az nem 60,hanem 70%-a a fizetésemnek.Nekem ezért éri meg.

Nagyon szép a hely,nekem teljesen megfelel.Nincs is mesze tőlünk,így meg tudom oldani bkv-val az utazást,mivel nincs kocsi.(de még az is lehet hogy apu be tud minket majd vinni).Lehet hogy addigra már tudom kendőbe is vinni manócskát.

Kismami:lehet hogy tényleg "túlerőlteted" a dolgot.Nyugi,majd jön ha jönnie kell.Lehet hogy ha nem gondolsz rá,hipp-hopp eljön az idő! :D

KépKép
Kép
csöpplány

Pepitanna:megkérdezhetem hogy természetes vagy császár volt-e?Vajúdás ideje?Ki volt veled a szülésnél?
Ezeket a kérdésekre a választ is beírjuk a táblázatba,csajokkal ezeket beszéltük meg!
Jajj persze egy komplett szüléstörténetet se fogunk rossz néven venni!Kiváncsi egy brigád vagyunk mi! :lol: :lol:

KépKép
Kép
csöpplány

Pepitanna, hatalmas gratula részemről is, nagyon édesek mindketten a képen :). Én is várom az élménybeszámolót, persze majd ha időd engedi, türelmesek vagyunk, csak kíváncsiak :). Remek hír, hogy szoptatás terén is minden rendben - ilyen indulást kívánok mindenkinek a fórumon!

Csigaby, ne csüggedj, Anna szépen fejlődik, most már biztosan szépen fog gyarapodni, és hamar othhon lesztek mindannyian. Képeket még nem tudtam megnézni, de amint lesz rá alkalmam, megnézem, nagyon kíváncsi vagyok Annára is. És náald is remek hír, hogy van tejed, ez a legjobb dolog most Annának is :). Kitartást nektek és tovább drukkolok!
kovmarti

Velem megértették valahogy, mitől jobb, ha csak a szülés napjától vagyok TGYÁS-n, megpróbálom leírni, de nem ígérem, hogy sikerül. :roll: :lol:
Szóval, akkor jársz csak jobban, ha a táppénzed magasabb összeg, mint a GYED, amit ugye a TGYÁS után kapsz majd, mert így a szülés napjáig táppénzt kapsz (ami jó esetben magasabb összeg, mint a GYED), utána TGYÁS-t és csak utána kapod az alacsonyabb GYED-et, míg ha a TGYÁS-t már a szülés napja előtt igénybe veszed, akkor rövidebb ideig kapod a magasabb táppénzt, és hosszabb ideig az alacsonyabb GYED-et (a TGYÁSt ugye ugyanannyi ideig kapod, mindegy mikortól igényeled).
Tehát össze kell hasonlítani, hogy mennyi táppénzt kapsz, illetve mekkora GYED-re lennél jogosult (mindkettő összege az előző évi kereseted mértékétől függ, de mindkettő maximalizálva van), és ha a táppénz magasabb, akkor érdemes a szülés napjáig táppénzen maradni.
Uff, én beszéltem :lol: :? :roll:
kovmarti

Ja, tegnap megkérdeztem a dokimat, hogy hogy van ez a terhesség vége előtti kevesebb babamozgás, mert nálunk pont az ellenkezője igaz, egyre aktívabb a drága, főleg ha Anya nyugton ül a seggén, és még zenét is hallgat esetleg, vagy megy a TV, na akkor nagyon tud pörögni :lol: . Azt mondta a dokim, hogy ez általában tényleg így van, de aktívabb babáknál gyakran csak a szülés előtti 1-2 napban lesz kevesebb a mozgás, tehát ez is egyénfüggő :roll:.
Ja, és egy jó hír, legalábbis nekem :D - hívott ma a dokim, hogy negatív lett az ismételt ellenanyagszűrésem, így nem lesz szükség semmilyen plusz vizsgálatra szülés után :)

Zsu, remek, hogy nálad is minden rendben a babával :). A dumaszínházas hétvégéért meg nagyon irigy vagyok ám - nagy rajongó vagyok én is. Jó szórakozást, remélem jó kis estétek lesz :).

Homeos bogyókat én 3. hete szedem, Kismami ajánlásának megfelelően :). Én nem érzek különösebb hatást, alvásom változó, egy fix, 2-3 órás blokkokban tudok csak aludni, aztán ébredés, forgolódás, esetleg pisi, majd kínlódás a visszaalvással, ami általában sikerül újabb 2-3 óra erejéig :?. De már hozzászoktam, terhesség kezdete óta így van, szerintem edz a szervezetem a baba majdani ellátására :wink:
kovmarti

Kovmarti, miért kellett megismételni az ellenanyagszűrést? Mert nekem a dokim azt mondta, hogy az hiányzik az utolsó vérvételemből, azért kell ismételni, a védőnő szerint pedig ha pozitív a vércsoportom, akkor nincs rá szükség. Szóval most nem értem, hogy akkor mindenkinek kötelező-e így a végén, vagy csak annak, akinél probléma lehet. Nem tudjátok véletlenül? Ha kiderül, hogy nem kötelező, akkor nem vonatoznék még egyszer hajnalban... :) Fú, de lusta vagyok. :oops:

Holnap megyek megint CTG-re, csak most a szülésznőhöz a klinikára. Jó is, mert maradt pár kérdésem, amit inkább tőle kérdeznék meg... :)

KépKép

KépKép
barbazso

Mármint a vérvételt kell nekem azért ismételni... Mert most voltam teljes vérképen. Nem tudok koncentrálni! :)

KépKép

KépKép
barbazso

Sziasztok!
Vagyok én is! És látom megtaláltátok az e-mailt is! :D Délelőtt "csak" ennyire volt időm, igaz olvastam is, de nem nagyon volt kedvem írni! :oops: Bocsi érte!
Nálam semmi változás! Anyánál kicsit elaludtam a napon, de olyan jól esett! Kicsit az arcom piros lett, de már fel sem tűnik, mert a múlt héten már "napoztattam"! A tali nagyon jó ötlet, de ezt már eldöntöttük, és a link alapján szerintem szuper hely lehet! Akinek esetleg még van ötlete persze szívesen várjuk! :D
Holnap én is megyek CTG-re, aztán szombaton a szülésznőhöz a kórházba! Már alig várom, mert szeretném tudni, hogy most hogy magán kórház lesz a Kútvölgyi, mi az amit vinnem kell magamnak, és Kendrának!

Zsófesz!
Rh faktor és ellenanyag szűrést szoktak kérni a szülés előtt is, mondván biztos ami tuti! :D Sőt! Nekem a tesóm mesélte, hogy a kórházban a szülés előtt közvetlenül - előtte való napon - is vettek tőle vért Rh faktor és ellenanyag miatt! Jobb ha többször van meg az eredmény, mert ha arra kerül a sor, hogy műtő vagy bármi, akkor tuti legyen a vércsoport! A bicskei napokat pedig megbeszéljük! :D

Pepitanna!
Nagy-nagy gratula Nektek! Ha lesz tényleg egy kis időd, akkor írj nekünk majd pár sort, hogy hogyan született az édes drága Fanni! Várjuk a szülés történetet! Többségünk a hónap végén szül - elvileg - úgyhogy van időd írni! :D

Kismami!
Miért sietteted ennyire a lányodat? Még van 21 napod! :D Jön, ha ő úgy gondolja! Én azt olvastam, hogy minél inkább sietteted annál inkább nem fog jönni! Szóval nyugi! Alina jön, ha ő úgy gondolja! Addig amíg ő jól érzi magát had maradjon!

Kovmárti!
Nekem is azt mondták, hogy a szülésig legyek táppénzen, aztán jöhet a TGYÁS! Hogy így jobban járok, meg minden! Én is úgy voltam vele, hogy hát ők csak jobban tudják! :D

Most megyek, de lehet jövök még! Ha esetleg nem, akkor majd csak holnap délután, vagy este felé! 9:40-re megyek CTG-re! :D

Kép

KépKép
ercsikati

ercsikati: nem már csak kicsit többmint egy hetem van vissza előrehoztak május 5 re :D

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Sziasztok!

Láttom csak beindult ez az oldal is a kezdeti nehézségek, és egymás szidása ellenére is. Én is egy vagyok a 2009 májusi babás fórumból, és csak azért néztem be Hozzátok, hogy sok sikert, könnyű, és gyors szülést, valamint felépülést kívánjak mindenkinek!

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Trixi
trixi78

Kismami!
Így már értem, hogy miért "sürgeted" a kiscsajt! :lol: :D
Az én párom május 4-én született, csak jó pár évvel ez előtt! :D
A vonalzód nagyon aranyos, és tényleg rajta van, hogy MÁR CSAK 8 NAP! Értesíts majd valakit, hogy mi a "helyzet"! Drukkolok, hogy minden tökéletes legyen! :D Mennyi időre laktok egyébként a kórháztól? Már csak azért, ha menni kell mennyi idő alatt értek oda? Apa gondolom már teljesen kész van, és üzemkész! :D

Kép

KépKép
ercsikati

Halihó,

bocs, hogy eltűntem, felpörögtek az események. péntek este mégis megjött a férjem, juhúúú, tök jó volt, hétvégén voltunk étteremben, ünnepelgettünk és beszereztünk ezt-azt a lakáshoz, végre lakható a hely, lehet aludni, fürdeni, van TV, rendeltünk netet, megvettük a legtöbb alapcuccot és beállítottuk a mosógépet, lehet mosni! :lol: most már csak a babacuccok hiányoznak... :roll: de kb megvan, mit honnan szerzünk (szerzek) be, ma sajna visszautazott. :cry: :cry:

aztán. ma voltunk dokinál még, vérvétel, ctg, újabb méhszáj vizsgálat, újabb uh, kenetvétel...

pill

hibernia

Na. Szólított a természet. :roll:

Szóval orvos. Nagyon kiakadt a lábamon, nem tudjátok elképzelni, hogy néz ki. :( Anyu egyetlen szandija jön rám, semmi más nem, lehet holnap teszek fel képet róla, hogy elborzadjatok. :oops: Vérnyomásom 145 volt, nem tudom ez milyen, mindenesetre mondta, hogy várjuk meg a pisi eredményt, van-e benne fehérje. :roll: Nektek mennyi a vérnyomásotok?
Aztán a másik vicc (a lábam mellett) a ctg volt, fél óráig néztek ugye, ezalatt 2x volt 100-as kiugrás, 2x 75-ös és 3x 25-ös... Állítólag ezek jóslófájások voltak, a keményedéseket jelezték. Nálatok ez hogy volt? Voltak kiugrások?
Megint volt uh, most 3015 gramm volt a becsült súly, szóval mégis nagy lesz... :roll: :roll:
Mozognom a lábam miatt nem nagyon szabad már sajna, pénteken megyek legközelebb ctg-re. Szerintetek ez nem sűrű? Ti mikor mentek?

hibernia

Ááá, Hibernia, gondoltam, hogy ezért nem jössz! :) Örülök, hogy jól alakultak a dolgok. Nekünk hetente kell ctg-re menni. Lehet, a fájások miatt hívtak ilyen hamar vissza. Érezted is őket, vagy csak keményedést éreztél? Az uh-on +/-10% a tévedési lehetőség. Még nem biztos, hogy nagy lesz, de lehet, hogy még nagyobb. :D Csak vicc volt, nem akarlak ijesztgetni! :) De tényleg lehet, hogy csak 2700g.

Ercsi, akkor dagasztjuk Lacinak a kakaós csigát a szülinapjára? :D
Na, ha így van, kénytelen leszek még egyszer szurizni. Bár azzal semmi bajom, csak a korán keléssel, és a nem evéssel... :) Ha reggel becsöngetne valaki, lecsapolna, aztán alhatnék vissza, felőlem minden héten vehetnének vért...

Én még mindig nem értem, hogy mi alapján tologatják a dokik a szülés időpontját. Én mondjuk tudom napra pontosan, hogy mikor fogant. És akkor, ha nagy a gyerekem, azt mondják, hogy nem is akkor?! Az más kérdés, hogy bőven belefér, hogy 2-3 héttel hamarabb születik meg a kiírt időpontnál. De miért változtatják meg a kiírt időpontot? Baromi ciki, de tényleg nem értem.

Szia Trixi! Aranyos vagy, hogy benéztél, és hogy gondolsz ránk! Engem egyáltalán nem zavart, hogy nem egy 2010. májusi kismama indította ezt a fórumot, nem is értettem, mit lehet ezen fennakadni. Végül inkább átugrottam az elejét, és az utolsó pár oldalt olvastam el, mielőtt csatlakoztam (februárban...). :) Boldog szülinapot a 2009. májusiaknak! :wink:

KépKép

KépKép
barbazso

ercsikati: hát mindennapom csupa izgalom!a kórház lb 15 -20 perc innen de inkább 15 perc szóval közel van és ha kell van mentőállomás itt Nagyvázsonyban szóval emiatt nem aggódok
apánk is izgul olyannyira hogy tegnap még szeretkeztünk is :D
hátha segít vele haláli :)
vettem egy forró fürdőt olyan jól esett

hát ha lesz valami jelzek

mindenkinek kitartást puszi

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

http://www.betegszoba.hu/index.php?s=labor

gondoltam hátha hasznos nekem az volt

Kép

Eri
kismami22
Nagyvázsony

Jó reggelt!

Én meg most éjszaka gondolkodtam,hogy mintha a doki 29.ét írt volna be CTG-re,de amikor kérdezte az időpontot hogy jó-e akkor szerdát mondott,viszont az csak 28.-a.Most megnéztem a kiskönyvet és tényleg 29.-ét írt.8-tól rendel majd felhívom,hogy akkor most én emlékszem-e rosszul hogy szerdát beszéltünk meg.Meg megkérdezem a tgyás-t is,mert már betöltöttem a 36. hetet.Aztán vinném minél előbb a cégnek a papírt.Annyival is kevesebb ideig ülnek rajta.Majd írok hogy végülis akkor ma vagy holnap kel-e CTG-re mennem.
Ma szuperül aludtam,még pisilni se keltem fel.Most viszont már nem bírok aludni.Megyek is reggelizni,buktát eszek!

Hibernia:jó hogy jelentkeztél.Én mint fentebb írtam,vagy ma vagy holnap megyek először úgyhogy nem tudom mit jelentenek.

Huuu,de nem emlékszem kinek mit akartam írni,sry :oops: Majd visszaolvasok még egyszer.

KépKép
Kép
csöpplány

Trixi:köszönjük hogy benéztél,és nektek is sok boldogságot az egy éves kis csöppségekhez!Igazából engem se érdekelt hogy ki nyitotta a topikot,mert nem azért vagyunk itt,hanem hogy támogassuk egymást,és jókat beszélgessünk.Nem is értettem hogy az elején miért kellett ebből ekkora hepajt csinálni.De sebaj,a lényeg hogy azt már rég elfelejtettük,és egy jó kis csapat állt itt össze! :D

Hibernia:na tök jó hogy a párod mégis hazajött!Hogy sikerült megoldania?

Ellenanyagszűrés:én úgy tudom hogy utolsó vérvételnél azt is nézik.Azt viszont nem tudom hogy mindenkinél,vagy csak azoknál,akiknél fennáll a veszélye.Nekem mindenképp nézik,mert 0 RH- os vagyok.Nekem idáig kétszer nézték,a legelején,az afp-s vérvételnél,meg szerintem majd most fogják a 38. héten.

Lányok tegnap elküldtem a kismamis táblázatot,de látom nem érkezett meg.Ma megint elküldtem a frissített verziót,úgy látom az odaért.Vajon az első küldemény hol tekereghet?Elveszlett az éterben? :lol:

KépKép
Kép
csöpplány

Jó reggelt!

Csak egy gyors bejelentkezés, ma nem tudom, tudok-e még jönni, mert nem biztos, hogy géphez jutok, párom sokat fog ma melózni. Nagyon szarul aludtam, egész éjjel görcsölt a hasam, hol folyamatosan, hol "csak" percekre, alig aludtam valamit :( . Most is görcsöl, bár nem olyan durván mint éjszaka, de Nórika a mozgásából ítélve jól van odabent.

Megnéztem a gmailt, Nadi, remek a kiságy, igazi csajos hangulata van :). Csöpplány, ügyesek vagytok, a pocakod még mindig nem túl nagy, de sztem a végére neked is be fog indulni, mint nekem :).
Mayday, cuki a hazahozós ruha, a kutyás kép meg nagyon vicces :lol: közös családi szieszta :P .
Csigaby, Anna nagyon aranyos a képeken, látszik, hogy sokat erősödött, a haja meg nagyon édesen áll :D.
Kismami, én már nem látom, hogy nőne a hasad, csak azt, hogy szép nagy :) - Alina lassan tényleg kinövi a helyét és útra kel :).
Ercsikata, Kendra nagyon édes, tényleg szép kislány lesz belőle, csak győzzetek majd vigyázni rá :lol: . A fölsők is jól néznek ki!

Barbazso, nekem azért kellett megismételni a vérvételt az ellenanyagszűréshez, mert pozitív lett, amit azért nem értettem, mert RH+ pozitív vagyok, tehát alapból nem is termelődhetne ellenanyag a szervezetemben. De a dokim azt mondta, hogy az ismert fő vércsoportokon kívül még rengeteg alvércsoport van, és lehet, hogy ezek valamelyikére indult ellenanyagtermelés a szervezetemben, mert a babának nem ilyen az adott alvércsoportja :roll: :? . De kiderült, hogy vaklárma volt az egész. Nekem másodszor már nem kellett éhgyomorra menni, azt mondták, ehhez már lehet reggelizni előtte, én meg így is tettem, mert az elsőnél is kóvályogtam, mint akit fejbevertek.
Hibernia, remek, hogy párod mégis el tudott jönni, látom, szépen haladtatok is, nyugi, a hátralévő időt már kibírod, meglátod hamar el fog telni, tele leszel tennivalóval :).
kovmarti

Na sikerült felhívnom a nőgyógyászatot és kiderült hogy a csaj mondta rosszul a szerdát.Csütörtökön kell mennem.Most várhatok még egy napot.Kiborító!!!! :x

KépKép
Kép
csöpplány

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?