Évi szerintem ez a kazettás pelenkavödör tényleg nem hozza a vártakat. Tuti, hogy nincs benne annyi, hogy ilyen hosszú idöre elég legyen! Nekem is volt ilyen, mert a kórházban ingyen osztották és elhoztam, áttanulmányoztam a kazettáról szóló lapot és megnéztem, hogy mennyi lenne ebay-en vagy a müllerben a pótkazetta, majd úgy ahogy volt, továbbajándékoztam. Van aki erre esküszik, de szerintem nem valami praktikus darab. Nekünk is egy hagyományos jól záró vödrünk van immár 8. éve és nem terjed a büz, belemegy egy aldis szemeteszsák, elég pár napra és le a nagy kukába, ennyi.
Ma spárgát föztem, olyan finom lett! A gyerekek is szívesen ették.
Ma megint a barátnöm idegeit éltem, elmagyaráztam neki pár dolgot, szó volt az autójukról is és a gyerekvállalásról. A Citroenjüket fél éve vették és nem megy az autó rendesen, rémes hangja van a motornak, érezni a nem elégetett benzin szagát, mely a kipufogón keresztül aránylag nagy mennyiségben távozik. Mondtam neki, hogy kb. mi lehet a baj és föleg azt, hogy ha ezt még sokáig így használják, oda lesz a katalizátorjuk is, mert a sok el nem égett benzin egyszer csak belobban a katalizátorban, az kiég, összeesnek a lamellák benne (kerámia, tehát bírja azért a strapát) és akkor cserélhetik azt is, mert ha a lamellák összeestek, eldugul a kat. és visszaáramlik a motor felé az égéstermék, ezzel tovább rontva a motor állapotát, ami a végén a teljes totálkárhoz vezet. Tapasztalatból mondhatom, hogy nem egy szép jelenet, amikor az ember autójából a kipufogón keresztül tüzijáték (a szétesett kat izzó darabjai) megy és a kat. az autó alatt vörösen izzik, mellette meg a benzinvezeték halad el...
Csúnya hangja is van ilyenkor már a motornak. ;(
Aztán azt is elmagyaráztam neki, hogy ha elveszít egy babát, kikaparják és 3 hét múlva a következövel terhes, mert szerencsésen volt peteérése, amit figyel és ügyesen rá is startolt, akkor nem biztos, hogy szívességet tesz magának, hiszen a méhe még fel se tudott készülni a következö fogantatásra, még nem regenerálódott, annak idö kell. Biztos, hogy ezzel is összefügg a 4 kb. egyidösen elvesztett baba is. Persze Ircsi ehhez jobban hozzá tud szólni, de nekem ezt mondja a józan paraszti eszem.
Amúgy azzal fogadott, hogy a wc-t már kitakarította és fel is porszívózott, de egyébként iszonyatos kupi volt megint. Viszont kiteregettünk, így legalább a ruhák nem a gépben poshadnak.
A héten valamikor megint ránézek, de elég reménytelennek látom a kéglit, amíg nem emberli meg magát alapjában véve. Minden pont ott marad, ahol éppen kiesett a kezéböl...
Nálunk se steril a lakásunk, de emberi mértékben igen tiszta és rendezett. Amolyan normális lakható lakás. Imertem a másik véglettböl is egy idösebb házaspárt, akik az unokájukat nevelik fel, mivel a saját fiúk és annak magyar származású felesége erre a harci feladatra nem alkalmasak. Ott az volt, hogy a gyerek nem érhetett semmihez, nem mehetett le a játszószönyegröl, ha mégis, rohantak kezet mosni, ha bekakilt, sterilen pelenkáztak, mindent sterilizáltak, minden rozsdamentes acélból volt, a konyhában autokláv üzemelt mosogatógép helyett, a gyerek több évesen is csak elömelegített üveges bébipapit ehetett, nem mehetett játszótérre, nem használhatta a lábait (a gyerek nem volt fogyatékos, semmi baja nem volt, amíg el nem kezdték nevelni...), következésképpen állandóan babakocsiban furikázták és még sorolhatnám. Egyszer megkérdezte tölem a nagypapa, hogy mit csinálnak rosszul: mire én elmagyaráztam, hogy ha nem is rosszul, hanem túl jól, mindent túlzásba vittek és a gyerek nem tanult meg élni. A szülökhöz is sokat küldözgettek engem az öregek, hogy próbáljak meg a lelkükre hatni, de minden hiába. Most már csak azt látom, hogy ezt az igen furcsává alakult kisfiút mindig a nagyszülök hozzák és viszik, de legalább néha már gyalog, hiszen 7 éves. Szóval van ilyen is és olyan is, de valahol a félúton van az igazság.
Mentem, mert vinnem kell a lányokat tornázni.
Barbi