Új privát üzeneted érkezett!

...egy picikét igen :wink:

szilvás76

Na nekünk megteszi a wc-ben lévő kis szemetes is :lol: Legfeljebb sűrűbben lesz lehordva :lol:

Bekri: a MiniManó centrumban van 4D-s
http://www.csodabent.hu/

Szilvi a madaras tesconál már megszűnt a 4D. Az egyik csajszi odajást és legutóbb a Brandoba kellett mennie.

Barbi a védőnőnek kötelessége lett volna szívhangot nézni!

királylány

Asztalos ma nem jön. Sőt, holnap sem mivel nem szabták le az anyagot. Állítólag holnap du meglesz. Igen ám, de Gábor dolgozik csütörtök - péntek, így csak a jövő héten jöhetnek, akkor is szerdán, mert Gábor úgy lesz otthon :twisted: Már ő is nagyon unja a kupit/felfordulást, hogy össze-vissza alszunk.

királylány

Bekri ne mááááááááááááár! Te ismersz celebeket??? :lol: :lol: :lol:

Jellemző, mikor ráérek akkor sehol senki..... :roll:

királylány

Na, én sem nagyon járok 4D-be... :-) Csak a hirdetésük még kint van a körforgalomban, ahogy Káposztás felől mész...

De Keszin a Könyvesen tuti van, a vonatból szoktam is látni. És árban jó, a barátnőmék Újpestről oda mentek, annyival jobb árban van, mint a Pesti felkapott babamozik... De hogy hivatalos leletet adnak-e, nem tudom...

Dia, én itt vagyok. Ircsi majd jól megszól minket ma is, grafomán kismamákat... :-) :oops: .
De ma annyira nincs hangulatom dolgozni, és itt most kriptahangulat is van, a fű sem nő valahogyan.

Amúgy most is irattározok... Uncsi...

szilvás76

Szilvi pedig mi is dolgozó kismamák vagyunk :lol:
Csütörtökön megyek uh-ra, majd meglátom mi lesz. Ha esetleg kapok 3D-s képet akkor nem megyünk tovább, ha nem akkor lehet megejtek egy 4D-t én is. :roll:

királylány

Sziasztok nah megvolt a cukor terhelés.reggel nyolcra érkeztem,vettek egy kémcső vért megnézték a cukromat éhgyomorra mert ha magas,akkor nem itatnak löttyel,nem volt az 4.5 az éhgyomorra.Ekkor megittam a finom cukros löttyit de nekem nem kellett vinni ott adták,és egy óra múlva levették az első adag vért az 7.2 normál tartomány 9-is ez is jó.És megint várni egy órát az 7.4 kicsit magas kerüljem a cukros dolgokat és a pékárut stb ezt mondta a védőnő.De a lényeg ma 3 szor vettek le egy-egy kémcső vért,nekem a háziorvos adta ki a labor papírt és a védőnő nem mondta milyen labor kell csak cukor terhelés,most megkérdezi hemoglobin mennyi lett mondom mi :shock: :shock: :shock: ,olyat nem vettek nah akkor azt majd le kel venni :shock: :shock: ,ma 3-szor meg szúrtak erre mennyek megint ez őrület,így is egy vénából vette mind a 3-szor az utolsó nagyon fájt.Nah vissza olvasok!!!!!!

Kép
bévi

Bévi na tessék,szinte ugyanazok az eredményeid :)
Egy cipőben járunk :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

[quote="királylány"][ írta:királylánycolor=indigo]Szilvi pedig mi is dolgozó kismamák vagyunk :lol:
Csütörtökön megyek uh-ra, majd meglátom mi lesz. Ha esetleg kapok 3D-s képet akkor nem megyünk tovább, ha nem akkor lehet megejtek egy 4D-t én is. :roll: [/color]

Dolgozók, na ja, csak néha annyit dumálok, mint az otthon levő kismamik. :-) Gáz! ;-)

Csütörtök... Csokiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :-)
:wink: :wink: :wink:

szilvás76

Bévi, a 2. órában még feljebb is ment egy picit?

szilvás76

Én holnap reggel megyek be a dokimhoz a leletért...
Hát, nagyon kíváncsi vagyok...

szilvás76

Szilvi neked a csütörtökről a csoki jut eszedbe??? :mrgreen: Hát ezen most hangosan felnyerítettem :lol:

Én is sokat dumálok munka közben, de miután senki nem végzi el helyettem....Sőt ma anyukám megjegyezte mi is lesz itt nélkülem, mert ő mindig ezer felé szalad, nem bírja követni a dolgokat, a csajok a varrodában szintén. De mondtam járóka, játszószőnyeg, fotel betesz és jövök dolgozni :lol:

Bévi tényleg magas egy picit.....

királylány

Hát az tuti, hogy nagyon meg fogok lepődni ha azt mondja a doki, hogy lány. Nem tudom miért van olyan érzésem, hogy pasi lesz.....lehet már bebeszéltem magamnak. Azért nem bánnám, ha még szégyenlősködne egy darabig :lol:

királylány

[quote="királylány"]
írta:
királylány
Bévi tényleg magas egy picit.....[/color]

mint az enyém... :?

de tényleg nem kell más,mint no cukor,no fehér liszt.
Dietetikussal beszéltem,orvossal is,úgyh.ezeket kell betartani.

Bévi látod mondtam együtt fogunk diétázni :)

Nemrég fürödtem de folyik rólam a víz :? le kell engedjem a redőnyöket.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Szilvi igazad lehet :) (blog hozzászólás) azért lelakkozni le lehet,azt csak nem eszi meg?....

evilany

Azt hittem, a cukker fokozatosan csökken bévinél pl 7,2-ről lefele, ahogy halad az idő. Azt nem hittem, hogy egy órával később 2 tizeddel még több..
De mondjuk ehhez a témához lövésem sincs... Remélem, nem is kell nagyon beleásnom magam... :?

ha azt mondták, hogy a finomlisztet és a cukrot minimumra állítva minden oké lesz, és az elég, akkor úgy is van! :-)

szilvás76

Évi szerintem ez a kazettás pelenkavödör tényleg nem hozza a vártakat. Tuti, hogy nincs benne annyi, hogy ilyen hosszú idöre elég legyen! Nekem is volt ilyen, mert a kórházban ingyen osztották és elhoztam, áttanulmányoztam a kazettáról szóló lapot és megnéztem, hogy mennyi lenne ebay-en vagy a müllerben a pótkazetta, majd úgy ahogy volt, továbbajándékoztam. Van aki erre esküszik, de szerintem nem valami praktikus darab. Nekünk is egy hagyományos jól záró vödrünk van immár 8. éve és nem terjed a büz, belemegy egy aldis szemeteszsák, elég pár napra és le a nagy kukába, ennyi.

Ma spárgát föztem, olyan finom lett! A gyerekek is szívesen ették. :)

Ma megint a barátnöm idegeit éltem, elmagyaráztam neki pár dolgot, szó volt az autójukról is és a gyerekvállalásról. A Citroenjüket fél éve vették és nem megy az autó rendesen, rémes hangja van a motornak, érezni a nem elégetett benzin szagát, mely a kipufogón keresztül aránylag nagy mennyiségben távozik. Mondtam neki, hogy kb. mi lehet a baj és föleg azt, hogy ha ezt még sokáig így használják, oda lesz a katalizátorjuk is, mert a sok el nem égett benzin egyszer csak belobban a katalizátorban, az kiég, összeesnek a lamellák benne (kerámia, tehát bírja azért a strapát) és akkor cserélhetik azt is, mert ha a lamellák összeestek, eldugul a kat. és visszaáramlik a motor felé az égéstermék, ezzel tovább rontva a motor állapotát, ami a végén a teljes totálkárhoz vezet. Tapasztalatból mondhatom, hogy nem egy szép jelenet, amikor az ember autójából a kipufogón keresztül tüzijáték (a szétesett kat izzó darabjai) megy és a kat. az autó alatt vörösen izzik, mellette meg a benzinvezeték halad el...
Csúnya hangja is van ilyenkor már a motornak. ;(

Aztán azt is elmagyaráztam neki, hogy ha elveszít egy babát, kikaparják és 3 hét múlva a következövel terhes, mert szerencsésen volt peteérése, amit figyel és ügyesen rá is startolt, akkor nem biztos, hogy szívességet tesz magának, hiszen a méhe még fel se tudott készülni a következö fogantatásra, még nem regenerálódott, annak idö kell. Biztos, hogy ezzel is összefügg a 4 kb. egyidösen elvesztett baba is. Persze Ircsi ehhez jobban hozzá tud szólni, de nekem ezt mondja a józan paraszti eszem.

Amúgy azzal fogadott, hogy a wc-t már kitakarította és fel is porszívózott, de egyébként iszonyatos kupi volt megint. Viszont kiteregettünk, így legalább a ruhák nem a gépben poshadnak.
A héten valamikor megint ránézek, de elég reménytelennek látom a kéglit, amíg nem emberli meg magát alapjában véve. Minden pont ott marad, ahol éppen kiesett a kezéböl...

Nálunk se steril a lakásunk, de emberi mértékben igen tiszta és rendezett. Amolyan normális lakható lakás. Imertem a másik véglettböl is egy idösebb házaspárt, akik az unokájukat nevelik fel, mivel a saját fiúk és annak magyar származású felesége erre a harci feladatra nem alkalmasak. Ott az volt, hogy a gyerek nem érhetett semmihez, nem mehetett le a játszószönyegröl, ha mégis, rohantak kezet mosni, ha bekakilt, sterilen pelenkáztak, mindent sterilizáltak, minden rozsdamentes acélból volt, a konyhában autokláv üzemelt mosogatógép helyett, a gyerek több évesen is csak elömelegített üveges bébipapit ehetett, nem mehetett játszótérre, nem használhatta a lábait (a gyerek nem volt fogyatékos, semmi baja nem volt, amíg el nem kezdték nevelni...), következésképpen állandóan babakocsiban furikázták és még sorolhatnám. Egyszer megkérdezte tölem a nagypapa, hogy mit csinálnak rosszul: mire én elmagyaráztam, hogy ha nem is rosszul, hanem túl jól, mindent túlzásba vittek és a gyerek nem tanult meg élni. A szülökhöz is sokat küldözgettek engem az öregek, hogy próbáljak meg a lelkükre hatni, de minden hiába. Most már csak azt látom, hogy ezt az igen furcsává alakult kisfiút mindig a nagyszülök hozzák és viszik, de legalább néha már gyalog, hiszen 7 éves. Szóval van ilyen is és olyan is, de valahol a félúton van az igazság.

Mentem, mert vinnem kell a lányokat tornázni.

Barbi
Vendég

[quote="evilany"]S írta:evilanyzilvi igazad lehet :) (blog hozzászólás) azért lelakkozni le lehet,azt csak nem eszi meg?....

Amikor jön a foga? Viccelsz, Mindent kiharap, megrág, mint egy kiskutya! :-) Van egy járókánk, ne tudd meg, milyen lukakat rágott bele Bende. :-)

Hát, egy szó, mint száz azért nézd meg azt a lakkot alaposan!
És biztos tetszene, ha még csillogna is a felülete? Szerintem így természetesebb hatású...

Nem tudom, nekem tetszik így. A mi kiságyunk natúr fenyő, hát alig vártam, hogy legyen egy kis "színe, patinája", ne legyen olyan fakó. :-)
Másképp fog kinézni, ha már a szivacs, az ágynemű, a rácsvédő no meg a baba benne lesz! Szerintem csak ezért furcsa egyelőre... :-)

szilvás76

Barbi,OK,elfogadom a tapasztaltak véleményét :) de azért tény h.jól zár és sima zsákkal jó lesz,egy billenős szemetes se olcsóbb sajna,sőt,a békásat 2100-ért vettem :?

evilany

Szilvi belepakoltam a 3 részes ágyneműt hogy mire Apája hazajön valamivel szebb legyen :) és tényleg. Hát még matraccal,gyerekkel:)

evilany

Mire végig olvaslak titeket megint írtok sokat :lol: :lol:
Növekvés a cukromnál hát igen csökkenie kellene 2 óra múlva de nekem még emelkedet,a védőnő óhh semmi gond hát az agyam eldobom két hét múlva majd megismételjük megint,ne egyél pék árut meg finom lisztet meg édességet,szuper két hét múlva megint ez.Évi igen együtt diétázunk most is és utánna is,néztem a babaszobát nekem is a sarokban lesz a kiságy és mellette a pelenkázó mondjuk együtt mert kombi ágy de szinte ugyan az.
Ircsi baba téma szerintem simán össze jöhet neked is spontán a második soha nem mondjuk azt,hogy soha tuti sikerülni fog!!!!!!!
Csajok a privát üzenettel kapcsolatban mindenkinek válaszoltam :shock: :shock: :shock: én meg itt várom ti mikor írtok már gondolkoztam rá kérdezek de nem akartam toladokó lenni!!!!!

Kép
bévi

Kép :wink:

A szekrény natur fa szín lesz,és próbáltam illusztrálni,mekkora,olyan hosszan fog kijönni mint ahol a pelenkakuka teje látszik és olyan mély mint ahol a békás kuka teteje látszik.
Szóval,ha a sarokban lenne a baba,sztem sötét lenne...
De még lehet kipróbáljuk majd úgy is.
Mert így meg pont annyi hely marad h.az ember oda tud állni pelenkázni..szűkös kicsit.

Bévi akkor lehet engem is küldenek majd újra... :?
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára evilany 2010.04.27 15:31-kor.

evilany

Barbi basszus barátnő :shock: :twisted: Ha alapjáraton ennyire igénytelen...én nem is tudom hogyan lehet így élni.

királylány

Évi mennyivel mást mutat így a kiságy is!

királylány

Hát igen,belátom.
És majd megfúltam mire beleigazgattam :))

evilany

Évi szerintem akkor fogod igazán látni milyen is együtt ha majd meglesz a szekrény és akkor tologatjátok ide oda .Meg lesz a matrac felemeled a kiságyat arra a magaságra ahol használni fogod.Amiért szerintem neked fura és a szemünknek is az amiat van,hogy nem egyszínű a kettő,de most ez a változatos szín divat tegnap nagyon sok olyan kiságyat láttam ami több színből áll.Szóval megfogod szokni hidd el szerintem még szokatlan mint bútor darab.Mert már megszokta a szemed a pelenkázót magába és lehet azért.Minden jó lesz :lol: :lol: :lol:

Kép
bévi

Dia egyet értek veled igénytelen emberek,hát nem tudom képes lennék-e ilyen emberrel barátkozni,már bocsi de ez az én személyes véleményem.Ha elmondom neki segítek,hogy ez így nem lenne jó és nem érti meg tuti nem mennék nála többet,az egyik dolog ami elrémiszt egy embertől,az igénytelenség nem is tudom,hogy lehet úgy élni.........

Kép
bévi

Évi, és azt se felejtsd el, hogy először egészen fönt lesz a szivacs, gyakorlatilag a rácsvédő a rács tetejénél lesz.
Klasz lesz, meglátod! :-)

Barbi.
Én már lekoptattam volna azt a "barátnőt".
Te megpróbáltad "megnevelni", de ha ennyire semmi sem használ, tuti max telefofon tartanám vele a kapcsolatot.

Hát nem tudom... Az ember, ahogy gyereke lesz szerintem még jobban figyel a tisztaságra, mint előtte. Akkor milyen "alapjáraton" ez a csaj? :shock:

szilvás76

Megyek eszem valamit mert éhes vagyok,oda készítem a kaját elindítom a mosogatógépet,mosógépet is nagyon sok munkával elvagyok maradva tegnap és ma egész nap nem voltam itthon és majd vissza nézek válaszolok még egyszer a privát üzenetekre,mert ezek szerint nem küldte el a választ sajnos....
Ircsi azért ha felnézel majd néz már rá az eredményemre és szerinted is menni kell 2 múlva megint????Hemoglobinra mennem kell még a héten őrület.Sok puszi mindenkinek majd jövök még....

Kép
bévi

Bévi. Ha azt mondja a TE orvosod, vagy a védőnőd, hogy az a szokás, menni kell, akkor ne várd azt, hogy mást mondjon neked bárki! Ejnye!

És olvastam, hogy IGEN szoktak kontrollt csinálni, ha a normál értéken belül, de a határ közelében van az érték. Ha fölötte, akkor meg tuti...
Inkább szúrjanak meg még egyszer, minthogy bajod illetve bajotok legyen, nem???
A cukor nem játék. Fogadd el, amit mondanak. Inkább legyenek óvatosak, minthogy baj legyen!!!

szilvás76

Bévi Szilvinek igaza van, inkább többször nézzék, minthogy baj legyen!

királylány

Igen én is gondoltam,hogy el kell menni csak az a baj a védőnő és az orvos nem egyeznek ettől ár kész vagyok az egyik ezt mondja a másik azt.A védőnő azt mondta menni a kell a dokinál még nem voltam két hét múlva kell menjek tuti azt mondja nem kell menjek.De minden képen elmegyek nem a szúrásról van szó csak,azért kérdeztem mert,itt még senki sem írta neki vissza kell menni nekem ez még új volt.Ez a védőnő akihez én járok sok új dologra képes annyi plussz utat csinált már nekem,és általában mindent csak másodjára tudunk normálisan elvégezni ezért kérdeztem.Nem egy városba való a védőnő és a kórház ahol szülni fogok és ezért vannak a gondok.Én itt ahol lakunk nem akartam és nem is akarok szülni a másik városba járok át és a védőnőm mindig ide küldene nem érti meg én itt nem ismerek orvost az enyém nem ide való és ezért gondok vannak.Ez a kórház teljesen más itt pl a cukor terhelés az két vérvétel egy éh gyomora és egy cukrosan,meg itt van zsömle meg tej de az 16 hetesen.És a védőnő ragaszkodna ehhez a kórházhoz de én nem itt szülök ezért itt nem igazán kedvesen fogadnak mert nem ide járok dokihoz.Hát lehet komplikálta írtam le de remélem értitek a lényeget.Szóval nem is azt kértem én Ircsi mondja el nekem mi a tuti csak hogy hallott-e már ilyenről kétszer kell menni,mert hogy Évinek is magas volt és neki sem mondták,gondoltam Ircsi ő biztos tudja van-e ilyen.

Kép
bévi

Bévi. Hívd fel a dokidat. Mondd meg Neki, hogy ez van, ez a cukorterheléses értéked, mit gondol, és hogy mit mondott a védőnő... Ne mástól várd az utasítást, őt kérdezd, akkor nem zavarodsz össze.

"néz már rá az eredményemre és szerinted is menni kell 2 múlva megint????"

ezt írtad, ezért válaszoltam azt, amit.

szilvás76

Bévi egyeztess a dokival. Mégiscsak ő az orvosod...

Megyek, jönnek a pasik értem, megyünk anyósomékhoz, Bence megmutatja biciklis tudományát!

Szép estét!

királylány

Én is léptem, megy a vonatom!
Sziasztok

szilvás76

Bévi,én is olvastam h.van ahol kérnek ismétlést határértéknél. És nekem csak azért nem kell mennem(még)mert nem voltam a dokimnál(még) :) bár fel kéne hívnom,szerintem...05.10-én kell mennem egyébként.Vagy legalább a védőnőt,lehet oda átcsoszogok csütörtökön.
Vanillát is visszahívták anno,egyik nap olyasmit írt.
Szerintem diétázunk és visszamegyünk.

Jó pihenést lányok.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára evilany 2010.04.27 16:27-kor.

evilany

Szilvi persze értem én és igazad is van csak én nem jól fejeztem ki magam valószínüleg,csak azt akartam kérdezni tőle hallott-e már ilyenről.
Minden esetre diétázni fogok mindenképpen rám fér híztam eleget már emiatt is.Évi esetleg ha tudsz nekem ebben segíteni mit is egyek mikor vagy hogy nem tudom igazából ebben tanácstalan vagyok.Holnap megkérdezem a dokit csak azért nehéz ez mert mind a ketten mást mondanak és ezt nem értem miért nem lehet megegyezni egy védőnőnek meg egy orvosnak,minden esetre két hét múlva vissza megyek a baba egészsége a fontos,és ha lenne diétám amit nem tudom hogyan csináljak akkor azt betartom de azt sem akarom,hogy esetleg nagyon diétázom nehogy azzal baj legyen.Olvastam cikkeket de diétát nem találtam benne.
EZT ITT OLVASTAM A BABANETEN DE ITT CSAK A KEMÉNY DIÉTA VAN SZERINTEM NEKÜNK EZT NEM KELL NEM TUDOM CSAK CUKROT MEG KENYERET NE EGYEK VAGY SEMMIT AMIBEN CUKOR VAN????

A cukorterhelés kivitelezése: reggel 7h-kor éjszakai éhezés után > éhgyomorra meg kell inni egy 75g cukrot (glukóz) tartalmazó kb. 2- 3dl vizes oldatot. Ha az itatás után 2 órával a vércukor (fenti módon mért) értéke 7.8 mmol/l felett van, akkor terhességi cukorbetegség áll fenn. Ez a terhességi cukorbetegség kritériuma. Ha az érték ez alatt van, páciensünk nem beteg, nincs teendő, esetleg a szűrést kell ismételni 4-6 hét múlva (de a 32. hét után már nem). Nem helyes az, hogy pl. 7.6 érték mellett kijelentjük, hogy terhesünk beteg mert közel van a határértékhez!

Ha a terhelés szerint terhességi cukorbetegséget állapítottak meg speciális, úgynevezett mennyiségi diétát kell elkezdeni. A mennyiségi diéta azt jelenti, hogy terhesnek pontosan meghatározott időben pontosan meghatározott szénhidrát (cukor) tartalmú ételt kell fogyasztani pontosan az előírt módon. (150g, naponta 5x étkezés, 3 óránkét: reggel 7h: 25, 10h:25g, 13h:50g, 16h:20g, 19h:30g) A diétát szakember tanítsa be! A cukorbetegség (minden formájában) a diéta a legfontosabb. Senki sem születik, úgy, hogy tud diétázni azt tanulni kell! És fegyelem is szükséges! Kórházba feküdni nem kell. A diéta hatékonyságát un. postprandiális > (étkezés utáni) vércukor vizsgálattal kell ellenőrizni.

Kép
bévi

Nekem még az volt fura,hogy 2 óra múlva nem csökkent hanem még emelkedett 7.2-ről 7.4-re :?

Kép
bévi

Bévi,tegnap dietetikussal beszéltem,azt mondta ennél az értéknél nem kell szénhidrátot számolgatni még meg semmi drasztikus dolog, de felhagyni az egyszerű szénhidrát,azaz a cukor fogyasztásával,helyette amibe kell,édesítő,(tea,limonádé,süti,kakaó,kávé...)és a fehér lisztből készült termékeke helyett a rozslisztből,durumból készült termékekre átállni.Mondjuk ez nekem nem lesz gond mert szeretem azokat.
Így legalább nem fogunk tovább hízni ebben a mértékben,mert biztos az sem véletlen h.mi híztunk legtöbbet :oops: :oops: pedig nem mondhatnám magamról hogy mértéktelen lennék vagy zabálnék,de tényleg,egyszerűen csak rám a cukor és társai ilyen hatással vannak.

evilany

Évi,
- cukor, méz helyett édesítőszer, és igen, semmit nem lehet enni elvileg, amiben cukor van: joghurt is csak natúrt, de tehetsz bele gyümölcsöt - frisset vagy mirelitet felolvasztva + édesítőszer
- fehér liszt helyett teljeskiőlésű, tönköly...
- rizsből barna
- fehér kenyér helyett rozsos, graham, teljeskiőrlésű, vagy korpás zsemle, toastkenyér
- tésztából durum.
- sok zöldség, de kevés krumpli

Naponta 5-6x egyél keveset, úgy, hogy ne éhezzél, de ne is vigyél be túl sok kalóriát.

Kép
xtina75

Köszönöm csajok a segítséget mindenképpen diéta lesz rám fér amúgy is mert sokat híztam amugy nem most hanem a terhesség kezdetén.Hát valahogy éreztem nem lesz rendbe a cukrom soha nem szerettem az édességet,se csoki fagyi süti nem jöttek szóba nálam csak nagyon ritkán,nah most annyira kívánom már idén többet fagyiztam mint tavaly egész nyáron nutellás kenyér és ez kb 3 hete jött elő rajtam.Évi akkor diéta indul és minden rendben lesz,ha csinálsz fincs kajákat akkor majd küldj receptet és követlek:) :lol: :lol: :lol:

Kép
bévi

Most kérdőre vontam magam lehet ezért mondták tegnap a 4D hogy kevés a magzatvíz és szemcsés a méhlepény mert már hatással volt rá az elmúlt hetek hmmm nem tudom.....elgondolkoztató.

Kép
bévi

Évi elhiszem,hogy nem zabálsz mert én sem teszem tettem eddig sem,sőt én édesszájú sem voltam csak 3 hete kezdődött ez.Lehet van aki erre hajlamos mint például mi :?

Kép
bévi

Kajatippek:

Reggeli
Én teljeskiőrlésű toastkenyeret szoktam enni, vagy korpás zsemlét, erre lehet pakolni felvágottat, sonkát, stb + zöldségeket, paradicsomot, parikát, uborkát, retket, de jöhet sajt, sajtkrém, margarin... további ötletek:
- Zabpkorpás palacsinta, fahéjas túróval töltve
- Sovány körözött, répás kenyérrel
- tonhalas, citromos szendvics
- sonkás lencsesaláta, ecetes öntettel
- almás túrókrém, fahéjjal, teljeskiörlésű graham kenyérrel
- spenótos-zabpelyhes omlett
- tejsavó fehérjéből kevert, csoki ízű krém
- vizes fehérje turmix, zabpehellyel
- kígyóuborkás túró, barna kenyérrel
- sovány sonka zöldségágyon (paradicsom, uborka, paprika), rozscipóval

Tízóraira: én általában benyomok egy almát, vagy más gyümölcsöt, vagy abonettet pl mackósajttal, esetleg natúr joghurtot gyümölccsel
- kefires tojássaláta
- gyümölcsjoghurt, korpáskeksz
- tejeskávé, uborkás sonkatekercs, rostos kétszersült
- 100%-os narancslé, graham kenyér, köményessajt
- tejes fehérjeturmix, búzakorpa
- diétás puding - fehérje
- gyümölcsjoghurt túróval
- fehérjeszelet
- müzli szelet, tejjel
- túrós banánturmix

Ebédre
- grillcsirke, zöldséges barnarizs, csalamádé
- szezámmagos pulyka, kefires uborkasaláta
- marhahúsleves, tejberizs - fehérjeszórattal
- alufóliában sült diós tengeri halfilé, brokkolival, petrezselymes burgonya
- sonkás-sajtos tésztasaláta (durum)
- sült csirke, barnakenyér, paradicsom, gyümölcsjoghurt
- fűszeres pulykamell, vörösbab
- tejes fehérjeturmix, müzli
- sült marhahúsos babsaláta, pirítós darabokkal
- héjában sült burgonya, tőkehalfilé, káposztasaláta

Uzsonnára
- alma sovány sajttal
- puffasztott búza, túró, uborka
- saját lében eltett tonhal, ecetes paradicsomsaláta
- túróval töltött kivi
- vizes fehérjeturmix, narancs
- fahéjas palacsinta, fehérjeporral
- savanyú káposzta, túró
- puffasztott búza, sajt, paprika
- túrós-zabpelyhes muffin
- csirkemell, trópusi mix

Vacsora
- spárgasaláta, lazac
- alufóliában sült, mogyorós tőkehalfilé, brokkoli
- túró, paradicsommal, korpáskeksz
- grill csirkemell, narancsos kelkáposzta saláta
- székelykáposzta
- marhahúspogácsa, fél adag barnarizs, céklasaláta
- fűszeres csirkemell, cukkíni
- zelleres túró, barnakenyér, ecetes vöröskáposzta
- főtt marha, zöldbabos köles
- fűszeres túró, zabpehely
- sárgarépás omlett
- fehérjeturmix, grapefruit
- saját lében eltett tonhal, görögsaláta
- csirkemellel, rakott karfiol
- korpás töltött karalábé

Kép
xtina75

Köszi Tina elmentem őket.
Csak az a bajom hogy azért terhesen vannak fenntartásaim az édesítőszerekkel kapcsolatban...biztos hogy nem tesz kárt a magzatban?....aszpartám és társai...

evilany

Tina köszi megyek csinálok salátát magamnak meg csirkemellet és este jövök puszi.....

Kép
bévi

Huhhh csajok mennyit termeltetek...mihelyst nem voltam itt :)
Csak úgy pörgött a fórum.

Évi!
Jó lesz ha a szekrényke is bent lesz a helyén...max...ha nagyon nem tetszik...valamit biztosan ki fogsz tudni találni :D

Én ma egész nap takarítottam...ablakokat pucoltam,függönyt mostam,pórszívóztam,szőnyeget keféltem négykézláb :D ...mostam...aztán annyira "begurultam" hogy a nagy melegnek köszönhetően csutira vágattam a hajamat :)
Kicsit fius lett,de kényelmesebb,nem meleg és babó szempontjából is könnyebb lesz...
Laca és Fanni utáni tapasztalatom :D

Csináltam kelt tésztát-amiből virslis-sajtos "baquette" lesz...aztán odarakom a levest Fanninak pulykanyakából(ezt kérte)

Nem tudtam jó képet csinálni,így nem teszek fel magamról képet :)
Majd Fancsával csináltatok.
na megyek nézem a kaját....

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

sziasztok!

nem semmi, amennyit írtatok! :) basszus, nekem meg mostanában nincs időm napközben olvasni...így estére meg már annyit kell, hogy igazából csak átfutom... :shock:
próbálok mindenkinek reagálni, de képtelenség, ezért elnézést, hogy rendszeresen csak pár embernek írok...
:oops: :(

Évi szerintem nem gáz így a babasarok, akartam írni, hogy rendezd be az ágyat és nézd meg úgy :arrow: de magadtól is rájöttél már...ééééés lám... sokkal jobb! :) klassz lesz! :lol: :lol:
a jövő csüti ok, jön Mares is, megadom majd neki a számod, mert én ugye kések, de addig is jóóól ki tudjátok faggatni csupa olyan dologról, amit én már tudok! :lol: :lol: :lol: :lol: (kezdeti nehézségek, pocakméret, stb...)

Bea nekem is volt már, hogy elcseszték a vénám véradásnál... és zsibadt is! borogasd...holnapra jobb lesz, de minimum egy hétig kék-zöld...

Kép
gtunde75

Évi, sokkal károsabb a cukor a babára, ha gesztációs diabéteszed lesz! Ha mindenképpen kerülni akarod az édesítőt, akkor vegyél fruktózt, van nálatok Profi vagy biobolt? Ott nézd meg.

Kép
xtina75

csütörtök eddig nekem is ok... :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?