Vicky: szerintem igazad lehet a szopitámogatással kapcsolatban. Pl a Kvári védőnő simán közölte velem, hogy aki Pécsen szül az mind tápos lesz. Csak zárójelben jegyzem meg, ha tudta, hogy Pécsen szülök, és tudta, hogy ott nem segítenek a csecsemősök, akkor nem kellett volna e neki tán jobban odafigyelnie ránk? De a komlói védőnő is panaszkodott, hogy az anyukák úgy mennek haza, hogy nem volt meg a tejbelövellés, és fejni se tudnak. Sehogy se. De a komlóiakat legalább a védőnők támogatják. Na, nem hergelem magam tovább vele.
Reni: audiológia: hát érdekes, mert egy ismerős a kórházba vitte, ott kikötötték, hogy alvó babával menjen oda. ??? Ezek se teljesen komplettek. 3 héttel előre adnak időpontot, de akkor aludjon a baba. Itt a Siketek iskolájában tök aranyosak voltak, nagyon kellemes megnyugtató volt a szoba, egy nagyon kedves nagypapával.
Azt mondta, hogy mindegy mit csinál a baba, csak a fejét ne rángassa. Aludhat, szopizhat, cumizhat, ha gondolom, beszélhetek hozzá, énekelhetek bármit. Így lett az hogy bölcső pozícióba tettük én halkan énekeltem, majd mellre is került.
Sokat kellett dolgoznom. És az elkövetkező 2 hétben is. DE elment az ÁSZ, és kiderült, tényleg zseni vagyok.
Jó ez enyhe túlzás, de nem találtak semmi extrát. A pénzkezelési szabályzat régi (tudtam, de valahogy februárban a szoptatási hisztik közepette nagyon nem volt kedvem azt újítani), meg a számlarend (dettó). Most jönnek a nyenyik, szjak, ksh bevallások.
Zsó: peace. 15 évesen meg együtt fogtok fogyózni a kiscsajjal. A Nestlé szerint 3-4 hónapban 150 milit kell adni. Adsz neki 130-150 milit, aztán látod, hogy kell e még. De ha kevés, akkor úgyis megáll a súlya. Meg sír. Ha sok bukik. Be lehet apránként lőni.
Zsó: vannak olyan babák (pl enyim, tied) akik másképp esznek. Eszik 20-30 milit, aztán alszik 10 percet, aztán eszik 20-30 milit alszik 10 percet. Ebből csinál egy 5-6-os szériát és ez 1 darab étkezés neki. Az angoloknál külön nevük van az ilyen babáknak, de most nem jut eszembe és lusta vagyok megkeresni. EZ TELJESEN NORMÁLIS. Csak az anyukák (te és én meg a védőném) nehezen követi.
Még egy: egy napja csak tejjel megyünk, és ugyanaz a mennyiség kevesebb időre elég. Míg a tápból 130 mili elég volt 3 órára, a tejből csak 2,5 órára elég. Szal ne tömd tele a gyereket táppal!
Helyesírás. Az érettségin egy fél 4-esem volt.
Irodalom érettségi: nekünk még az esszé volt, az esszé végén tanári értékelés:
Stilisztikailag kiváló, logikusan felépített, könnyed hangnemben könnyen követhető olvasmányos esszé. A szakirodalmat és a kortárs irodalmat pontosan és helyesen alkalmazta. Helyesírása bizonytalan.
Anyád!