Új privát üzeneted érkezett!

Tudom, hogy senkit sem nyugtatok meg ezzel, de a Jánosban sem segítettek a szoptatásnál. Meg semminél sem.
Pl.: volt egy lány a szobánkban, aki első nap egyszer sem tette tisztába a gyerekét (!), mert fogalma sem volt, hogy hogy kell és hogy neki kell csinálni, nem a csecsemősök látják el őket!!! A csecsemősök egész nap annyit foglalkoztak velünk, mint egy palack ásványvíz! Ja! Nem! Még annyit sem, mert az ásványvíz úgy folyt le a torkunkon, mint a Niagara. :)
Szóval le voltunk szarva magasról. A szülés után a kanült is úgy szedték ki, hogy már szóltunk, hogy nem kéne ez oda... VISZONT!!! És most jön a MÁV-ÁEK-kel szembeni pozitívum: ott be lehet adni éjszakára a gyereket a csecsemőosztályra. És - szerintem - ez nagyon sokat jelent. Mert tudtunk valamennyit aludni. Igaz, nem sokat, mert éjjel 3-kor már ébredtünk mindhárman, de neki is álltunk fejni, mert majd szét durrant a cickónk... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Ildi, Viki köszi!

Csak sima csecsemő szűrésre megyünk (has, koponya, csípő).
A gyerekorvosunk azt mondta, hogy előbb zsírozzam le az időpontot, aztán menjek be a rendelőjébe (Csengery u.) beutalóért.

Juci!
Klassz, hogy megbarátkozott Hannus a kengyelével.

Gyerekkel kapcsolatos horror sztorik. :? :? :?

Kattkat

Kép
kattkat

Zsizell Leventém is legtöbbször jobbra fordítja a fejét. Most igyekszem gyakran úgy tenni, hogy balra legyen a látnivaló. De pl. hordkendőben ezt nem tudom megvalósítani és ott mindig jobbra néz :( .
pammut

Sziasztok.

Áááá ezek a sztorik... Én nagyon félek minden ilyentől, meg a betegségektől meg hasonlóktól. Nagyon pánikolós vagyok.

Voltam a városban és képzeljétek 500 Ft-ért vettem 100 % pamut bodykat és lesz majd 390 Ft-ért is. Máshol is vannak ilyen jó áron bodyk? Kíváncsi leszek rá, hogy milyen minőség, de a 100% pamut nem hiszem, hogy lehet rossz. Vagy mégis? Vettem magamnak is 2 db pólót, mert mellben semmi nem ért be ami itthon van :roll: Olyan jó volt vásárolgatni. Ritka amikor van kedvem is hozzá :lol: és már nagyon régen is vásároltam magamnak.

Zarja! Merre vagy? Azt hiszem te mondtad, hogy voltatok auditológiai (vagy milyen :oops: ) vizsgálaton. Ez volt az amit szopi közben csináltak? Nekem pénteken kell menni. Másnak nincs ilyen?

Kakti! Nálunk is be lehetett adni éjszakára a babucit, de én csak első napra adtam be, de akkor sem tudtam aludni. Nálunk volt szopis tanácsadó és minden nap mindenkihez odament és segített, ha nem ment a szopi, de ennek ellenére az én fiacskám mégsem jól szopizik. Ezért kell a bimbóvédő. Lusta nagyra nyitni a száját :lol:

bellerreni
Eger

MÁV-ÁEK! Csajok! Ez a MÁV, nem az a MÁV. Az én dokim pont ezért jött el onnan!!!! Én egyedül voltam külön szobán és minden nap bejött a mávos védőnő megnézni, jól szopik-e Luca. Még meg is jegyezte, hogy milyen szép nagy és feszes cickóim vannak. Nem mondhattam neki, hogy "jóhogy, gumiból van!" :lol:

SOTE-n kutya nem nézett rám, mert másik emeleten voltam a nőgyógyi osztályon. De őszintén nem is vágytam rá. A nőgyógyis minden nap jött, hogy kérek-e fájdalomcsillapítót. Nem kértem. Ennyi. Tőlük aztán fejre is állíthattam volna azt a gyereket!

Talán első nap az ápolási viziten a kiskönyvben megnézték, hogy "ja, második gyerek, pelenkázni tud!". Másnap elfelejtettem, hogy vizit van. Harmadnap meg jöttünk haza! :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sztiasztok!!

Megint sokat írtatok, ugyhogy előbb írok aztán olvasok..

Tegnap hatalmasat sétáltunk a Duna-parton a gáton..vagy két órát, hát azóta nem mozogtam ennyit.....hu nem is tudom mióta..
Ja mert megint nem aludt a Cicalány délután ughogy mentem vele, jó melege volt meg nekem is, én már nem merek több ruhát levenni róla, így is izzad, nem tudom mi lesz nyáron.

Ma volt a 3 hós oltás.
Jut eszembe 3.hónap.
Nézem, nézem a naptárat, hogy át kell állítani, de valami nem stimmel.-Ja, csak a gyerek lett 3 hónapos, a világ nem forog ettöl másképp. :D
Szoval nekem már nem a kr. u.
hanem a lzsm.u.

És a legfontosabb.Ma oltás után nem szoptattam hanem tápoztam csak.És nem volt mérés, és sírás, és egy cici-két cici váltogatás, hanem csak szép nyugodt egyenletes kajálás, a végefelé bealvós-mosolygással..
Ez nekem most többet jelentett-főlegh egy sírásos oltás után, mint az hogy most "anyatej".
A dokival is megbeszéltem ezt és arra jutottunk, hogy az én hülyeségem miatt ne utálja meg a kajálást, ugyhogy föl is írt 3 doboz tápot.
Most csak az a dilemmám, hogy a 3 hos tápadag, az 130 gramm, a 4.hónaptól kezdve lehet 170.Na én nem akarom tömni, és még csak 2 napja vagyunk a 4.hónapba, és még akarok szoptatni ha telik,de én ugy vettem észre hogy még enne.
ezzel kapcsolatban elsétálunk csütörtökön a védőnőhőőő

zsó
Kép
pcd1985

Zsó!

Akartam is írni, hogy ennél a fulltáp is jobb! Mindkettőtöknek! Szerintem próbáld meg a 130-at. Ha sír utána, ha 3órán belül újra éhes, adj 170-et. De van baba, akinek 210kell és van akinek meg elég 100. Ne a doboz mondja meg, mennyire éhes az a gyerek!!!!!!!!
Vendég

Ildi!

Annyi dolgom lenne ma házon kívül, hogy ihaj. A lányom meg fél órát volt ébren. Azt is akkor, amikor a klímaszerelő ügyködött. Most meg letettem és horpaszt. Ki sem tudok moccanni itthonról. (jó ha nagyon akarnám, felkelthetném, de itt netezni is jó!) De ébren lévő kettőből volt elég tegnap. El is jutottam egész a játszótérig! :lol: :lol: Persze nagy küzdelem árán!
Vendég

Hahó!

Berci ma nagyon jó fiút játszik!
Most fekszik a kiságyában itt mellettem és a papírmadaras forgóját bűvöli, pedig nem is forog neki :)
Szól a zene a szgépből, swing, tetszik neki az is, hangja nincs már fél órája, csak kalimpál :)

és megmutatom az első dokumentált mosolyt is:)

Kép

Más: csináltam sajtos muffint, kicsit maszatolós, mosogatós, de nagyon fincsi, pedig eddig jó sós muffint még nem ettem, de ezt tudom ajánlani
(receptet felrakom a receptek közé a másik topicra)

Kép

boruska

nnna visszaolvastam
balesetek:
az én lányom SEHONNAN nem fog leesni, mert én akkor el is ájulnék menten
ha elkezd majd mozogni, akkor térd-könyök védő és sisak
:D
csak viccelek, de a brandon katalógusban van ilyen szivacsos sisak "tipegőknek"

nekem inkább a kerti tó a dilemma.vannak ezzel kapcsolatban tapasztalatok?kerti tó,vagy medence??-gyerekkel..

Nóri:
a doki pont 15 perccel azután jött, hogy lejárt a 4 óra, és én épp a táppal pöcsöltem.mutattam is neki, hogy így néz ki az én lányom kiéhezve-az autósülésben gagyogott.a doki itt volt egy órát, szuri, dumálás, már 5 óra telt el.szerintem ha még egy órát dumálunk fölötte, vagy ne adj'isten kiteszem aludni, ő akkor se "szólt" volna hogy éhes.Így a procedura után egykedvűen nekilátott a tápnak.
Te írtad hogy a lányod játszik alszik, sír ha éhes, és akkor megeteted. ez az igény szerinti szoptatás.
az én lányom:eszik, sír egy fél percet, játszik 20-at az aztán megint sír 3 percet aztán alszik fél órát aztán sírva kel, de utána vigyorog....
tegnap kiprobáltam, hogy ha játszik, alszik és sírva ébred, akkor megetetem, de csak nézett rám, meg a cicire, hogy most mi van és ugy döntött, elsírja magát inkább...
nálunk így nem működött az igény szerinti szoptatás, szerintem

zsó
Kép
pcd1985

kaptam Melaxen 125mg végbélkúpot csecsemőknek.
van akinek ilyen van?

zsó
Kép
pcd1985

Lányok!
Már akartam kérdezni:
Lilinek van egy (azaz egy) farab pöttye. A cuniján. Feltette az I-re a pontot. Vagyis pint a "vágás" felett van. Pici, pattanásszerű. Majd a következő pelenkázásnál lefotózom. Az mi lehet? Mert szerintem a pelenkakiütés elvileg többnek kéne, hogy legyen... :?: :?: :?:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Szoktátok olvasni a Nők lapjából azthiszem(asszem:)) a D.Tóth Krisza, Lolával az élet c. folytatásos cikkét(nem tudom hogy hogy hívják az ilyet áhhh cikksorozat???)
Neten is van majd megkeresem , olvassátok!
Na csak a múlt heti cikk van, megnéztem, a mamámnak jár az újság hát várjatok egy hetet, és akkor elolvashatjátok. :)

És végül;tökjó volt ez a helyesírás téma, nekem felüdülés volt egy kicsit másba elmélyülni, és másról hallani mint a babák.
Mert amugy lehetünk mi jófejek is nem csak anyák...vagy mi... :? :oops:
Pl. most is kijavítottam a hibáimat.( a Nők lapjába nem vagyok biztos)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pcd1985 2010.04.27 14:10-kor.

zsó
Kép
pcd1985

Zsófi!

A kúp nem mexalen? Mert azt én kaptam terhesen a csonthártya gyulladásomra! Fájdalomcsillapítónak.

Szopi: most ez ki lesz sarkítva, de: az igény szerinti szopi nem azt jelenti, hogy akkor szoptatsz, amikor igényled... Hanem amikor Mirci igényli. Sosem láttál olyat, hogy ha éhes a ded, idegesen kapkodja a kezeit? Meg amikor meglátja a sátorvászon melltartódat, kigúvadnak a szemei, egész testével kapálódzik, és néha még hörög is az extázistól, hogy kaját kap? (másnak nincs ilyen?) Nem tudom, látatlanban nehéz mit mondani. De ahogy látod, nem vekkeróra a gyerek. Noémi 12órája nem evett, amikor én keltettem reggel, hogy egyen. Tegnap meg a melegben a játszón óránként evett egy kicsit. Akkor inkább szomjas volt. Ha elhatározod, hogy akkor mostantól csak táp, az sem úgy van, hogy beállítod az órád 4óránkénti etetésre és kész!!!!! Luca még 18-24hós kora között is volt, hogy evett éjjel. 70%-ban az esti tápot sem ette meg. De volt, hogy éjjel 2-kor szólt, hogy "kávét" kér. :D Én vagyok az egyetlen, aki akkor etet, ha éhes a gyerek? Ha sír, de nem kakis, nem fázik, nem unatkozik és nem fáj valamije, akkor megpróbálom megetetni. Az esetek 90%-ban jó a megérzés. Mindegy, hogy mikor evett utoljára.
Vendég

illetve én persze tablettát, nem kúpot kaptam!!! :lol: :lol:
Vendég

Hát Nóri, nem tudom ki csukta oda Luca ujjait anno, de ultragáz ahogy kinézett :shock: (gondolom valami gondozónő bűne a dolog) Gondolom adtál nekik rendesen..

Krisz: még négy hétig tuti marad a kengyel, addig csak manuálisan csekkolja hetente a változást, aztán jön egy UH és ha az ok, akkor talán megszabadulhatunk tőle.

Na csajok, nálunk mindig van valami eksön :lol: Három napja azt veszem észre, hogy a kölök több részletben eszik. Vagyis ahelyett, hogy a 140 ml-t szépen letolná egyben (mondjuk a fele cici, fele táp), nem, ő nem kéri, csak fokozatosan. Van, hogy egyik cici után már úgy csinál, mint aki jóllakott, és kb. 5 perc múlva jelzi, hogy kell a másik is. Utána megint szünet, látszólag elégedett. Ha próbálom adni a tápot, nyammog, fintorog. Eltelik kb. 20 perc és ökölrágással jelzi, hogy éhes. Én persze nem veszem komolan, mondván, hogyha 20 perce nem kellett a kaja, akkor nyilván most sincs dráma. Hát van, mert ha nem kapja meg a jussát, akkor bizony sír. És a gyomorkapacitása is szépen nő, a súlyáról már nem is beszélve. Azért nem értem a dolgot, mert két hete még olyan szépen tartotta magát a 3-4 óránként evéshez. Most meg gyakorlatilag óránként eszik valamit. Mit csináljak? Hagyjam, hogy kiéhezzen vagy tizenötször együnk egy nap? :oops:

Amúgy mióta nincs hiszti, azóta egyre önállóbb a kis drága. Elvan a játszószőnyegén is, a pihenőszéket meg kimondottam imádja.

Kép
juci-77

Nóri!
Nem te vagy az egyetlen. Legvégső esetben én is a cicimet adom a Csibének. :) És tuti megnyugszik. Fogalmam sincs, mikor néztem utoljára az órára szopizáskor... Vagyis de. Ma reggel, mikor már az éjjeli fejés után is kezdett szétdurranni a cickóm. De akkor is megvártam, míg felébred. Ha ő kéri, akkor kap cickót.
Ja! És ha meglátja, hogy veszem le a pólóm, és bekerül a szopipózba, elkezd vigyorogni és közben azt mondja: HÖ! :D Én úgy hívom (Bridget Jones után szabadon), hogy Ciciperverz. Pedig nem is fiú! :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Úgy látom, közben Nóri - Zsófi kapcsán - már megválaszolta a fenti kérdést :lol:

Kép
juci-77

Hát nem tudom, Juci... Én sem egyhúzásra tolom le a kajáimat. Vagyis úgy értem, hogy azért megpihenek ebéd vagy vacsi közben. Lehet, hogy Hanna is így csinál...?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nóri:az Mexalen.
Még egy utolsó gondolat,aztán tényleg nem kavarok itt a tejtémában mert már nekem is herótom van saját magamtól.
Szóval anyukám (az a drága jó lélek), azt mondta hogy a tesóm is ilyen "bamba"volt, mint az én Mircim, tök jól elvolt, nem sírt, de nem is evett.Nálam más volt a dolog, mert anyukám 2 gyerekkel halálra idegeskedte magát és nem tudott szoptatni, erről nem szól a fáma.
Mi ilyen birkák vagyunk, felnőttként is.
Apa. díszpinty részéről szintén, ő is bamba gyerek volt,"rosszevő" és ő se szólt és a mai napíg nem szól ha éhes, vagy ha fázik vagy ha melege van vagy szomjas, vagy álmos..stb..ja és nemhogy nem szól, maga sem tudja kezelni ezeket a nagy helyzeteket...:)
A Mirci inkább rá hasonlít, bár a fiúk szoktak inkábbilyen birkák lenni, a mi családunkban.
Lehet hogy bemagyarázom, de ez lehet hogy habitus kérdése,egyszerüen ilyen és kész és ha most is csak szopna akkor ellenne azon és nem sírna és én kikészülnék hogy keveset eszik.
Úgyhogy várom hogy vége legyen ennek az időszaknak és ne menjek a lányom agyára.

zsó
Kép
pcd1985

Kakti!

Én is erre a ciciperverz pillanatra gondolok. Esküszöm remeg érte! :lol: Ha ilyenkor sokáig szarakodok, még el is bőgi magát legörbült szájjal! Édes kis mókusok!
Vendég

Nóri!
Lili dettó! :) Mintha azt mondaná: anya! ne szarakodj mááár! :lol:

FÁÁÁJ A FOGAM!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Zsófi!

Mi az, hogy keveset eszik???? Hízik, nem? Akkor meg? Ha ő nem jelzi, akkor lehet, hogy nem éhes. Nem hülye ez, csak gyerek. Lehet, hogy azért nem szól, mert NEM ÉHES! Mondjuk ha ébren lenne 6órája és nem szólna egy mukkot sem, az tényleg fura lenne. De hogy elalszik és mosolyogva kel, ettől még lehet, hogy nem kell neki a kaja. Majd ha éhes, jelzi valahogy. Aztán lehet az is, hogy Mirci csendben éhen halna, de valahogy én azt érzem ki a hsz-eidből, hogy Te akarod, hogy éhes legyen. Amíg a súlya rendesen nő, addig akár 10ml-t is ehet egy nap. Bár ez elég erős túlzás. De nagyjából igaz. Van, aki megeszik egy joghurtot és attól is hízik, mert jól hasznosítja a szervezete a kevés kaját. Van, aki megeszik egy lovat és nincs 50kg. Szerintem a nem evés a szilárd kajánál kezdődik. De erre sem a tömés a megoldás, hanem próbálkozni mindenféle praktikával. De részemről ennyi, én nem akarlak szadizni még itt is az okoskodással! :oops: :oops:
Vendég

3 napja mi is nagy cicifüggők lettünk. Mióta meleg lett és egész nap kint vagyunk sokkal többször igényli a szopit, mert szomjas.

És... képzeljétek egyre kevesebbet bukik :lol:

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris

Na én úgy felhúztam magam a rohadt Invitel miatt!!!! Eleve olyan lassú internetük van csak, mint a 90-es években. Én UPC-nek 6500Ft-ot fizetek 30Mbit/s-os csomagért. Ezeknél a legnagyobb 8Mbit/s. A 4-es mellé lehet később tévét kötni, így azt igényeltem. Telefon nélkül, mert az nem kell. Így a havidíj 5990Ft. Ok. 1hónap próbahónap (nem ingyen van, csak fel lehet mondani), Ismét ok.
Erre ma hívnak, hogy ha nem akarok telefont, akkor +2000Ft havonta a VONALFENNTARTÁSI DÍJ!!!!!!! Hogy mi? Eleve telefon nélkül igényeltem! Na de tudnak adni 6500Ft-ért telefonosat (ez 500Ft plusz lenne csak) De erre 1év a hűségnyilatkozat és nem jár a próbahónap!!!!! Viszont én ilyen internetet csak akkor engedek a házba, ha kipróbálhatom, menyit tud a 4Mbit. Ja és ha időközben lehet igényelni TV szolgáltatást, akkor is 1évig ki kell fizetnem a +500Ft-ot!
Ez most olyan, hogy ki van írva a boltban, hogy zsömle: 10Ft. Aztán a kasszánál közlik, hogy csak akkor 10, ha kifizeted a helység felmelegítés díját, vagy ha veszel mellé egy liter tejet! Hol van itt a fogyasztóvédelem? Milyen egy elcseszett üzletpolitika ez!!!!!
Vendég

Nóri sze..tek ez mind. Más szolgáltatót nem tudsz választani?

bchris

Nóri:D
pont azt próbáltam érzékeltetni, hogy Ő ellenne, és ÉN idegeskednék.
Itt nem a hízásról és a tejelésről van szó hanem hogy én nem látom a jelzéseit, ha vannak neki, mert nem sír ha éhes, és ha sír akkor se biztos hogy éhes.Kipróbáltam.
Azt se tudom, hogy fáj-e a hasa, melege van-e, ilyesmiket,nem vagyunk egy hullámhosszon.
Ha sír se tudom, hogy mi baja..Gondolom semmi extra, mert nem szokott üvölteni, csak nyekereg, ha olyan napja van.
egy dolgot tudok:ha berakom a kiságyba akkor elkezd sírni, ha kiveszem abbahagyja.Ha elfordulok vagy kimegyek, akkor is abbahagyja. :D :D :D mi idáíg jutottunk a kommunikációban:
anya vegyé ki-nem veszlek :D
meg még arra is gondoltam, hogy én nem eszek húst, és ehez az egész tejeléshez kellene.mert raktam én cicire óránként 6 hetesen és 8 hetesen és fejtem is még tegnap is, hogy ürüljön és nem sok eredménnyel...
és holnap is fogok fejni, ha úgy jön ki, és szoptatok is, ha nem sírja el magát közbe.

zsó
Kép
pcd1985

Nóri!
Segítek! Mi Invitelesek vagyunk. Egyrészt ha szeretnéd, bármikor kipróbálhatod a netünket, másrészt megosztom veled a tapasztalatainkat.
Egy: szerintem a vonalfenntartás azért kell, mert a telefonvonalon keresztül jön minden. (Nekünk telefon+net csomagunk van, és egy madzag jön ki a falból a telefoncsatlakozónál, aztán egy elosztó, és az egyik megy a telefonba, a másik a routerbe.)
Kettő: eleinte 4Mbit/s netet fizettünk mi is. Aztán egy haverom segített ráébreszteni, hogy ez nudli. vagyis hiába fizettünk elő a 4 Mbitre, az Invitel nem képes stabilan adni a 4megabitet, csak kevesebbet (legalábbis itt, nálunk). Így most 1 Mbit/s a sebességünk, de szerintem tök korrekt a dolog. Mondjuk le- és feltöltés az nem valami acélos, de szerintem nem használhatatlanul lassú. De mondom: bármikor szívesen látlak, hogy kipróbáld a tempót. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nem! Ez vidék! Még hogy szabadság a távközlésben! Csiripelttek a madarak a reklámban, de aki vidéki, annak jut a tááááányros tévé meg a betárcsázós internet!! :roll:
Vendég

Nóri
Riasztóhoz esetleg kellhet a telefon vonal.

bchris

A k..va, kib...ott szomszéd (boccs) most szerelteti a riasztóját! Lili alszik. Épp most fúrják a falra a hangszórót, és utána ki is fogják próbálni!!! Nem egyszer, nem kétszer!!! És délelőtt a másik szomszédnál csinálták ugyanezt! Mindkettő terasza felénk néz, így telibe kapjuk majd a hangzavart!!! :evil:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Ja! amit előtte írtam, véletlen kitöröltem.
Szóval mi magentás cuccot akartunk ide, mikor beköltöztünk (tévét, netet, telót). Bementünk a T-Pontba, ahol közölték, hogy sajna nem fog menni, mert az Invitel nem engedi be őket a területére. Szerintem fel kéne jelenteni őket a Gazdasági versenyhivatalnál - vagy mittomén hol... Ennyit a szabadversenyről...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Vicky: szerintem igazad lehet a szopitámogatással kapcsolatban. Pl a Kvári védőnő simán közölte velem, hogy aki Pécsen szül az mind tápos lesz. Csak zárójelben jegyzem meg, ha tudta, hogy Pécsen szülök, és tudta, hogy ott nem segítenek a csecsemősök, akkor nem kellett volna e neki tán jobban odafigyelnie ránk? De a komlói védőnő is panaszkodott, hogy az anyukák úgy mennek haza, hogy nem volt meg a tejbelövellés, és fejni se tudnak. Sehogy se. De a komlóiakat legalább a védőnők támogatják. Na, nem hergelem magam tovább vele.

Reni: audiológia: hát érdekes, mert egy ismerős a kórházba vitte, ott kikötötték, hogy alvó babával menjen oda. ??? Ezek se teljesen komplettek. 3 héttel előre adnak időpontot, de akkor aludjon a baba. Itt a Siketek iskolájában tök aranyosak voltak, nagyon kellemes megnyugtató volt a szoba, egy nagyon kedves nagypapával. :D Azt mondta, hogy mindegy mit csinál a baba, csak a fejét ne rángassa. Aludhat, szopizhat, cumizhat, ha gondolom, beszélhetek hozzá, énekelhetek bármit. Így lett az hogy bölcső pozícióba tettük én halkan énekeltem, majd mellre is került.

Sokat kellett dolgoznom. És az elkövetkező 2 hétben is. DE elment az ÁSZ, és kiderült, tényleg zseni vagyok. :D Jó ez enyhe túlzás, de nem találtak semmi extrát. A pénzkezelési szabályzat régi (tudtam, de valahogy februárban a szoptatási hisztik közepette nagyon nem volt kedvem azt újítani), meg a számlarend (dettó). Most jönnek a nyenyik, szjak, ksh bevallások.

Zsó: peace. 15 évesen meg együtt fogtok fogyózni a kiscsajjal. A Nestlé szerint 3-4 hónapban 150 milit kell adni. Adsz neki 130-150 milit, aztán látod, hogy kell e még. De ha kevés, akkor úgyis megáll a súlya. Meg sír. Ha sok bukik. Be lehet apránként lőni.

Zsó: vannak olyan babák (pl enyim, tied) akik másképp esznek. Eszik 20-30 milit, aztán alszik 10 percet, aztán eszik 20-30 milit alszik 10 percet. Ebből csinál egy 5-6-os szériát és ez 1 darab étkezés neki. Az angoloknál külön nevük van az ilyen babáknak, de most nem jut eszembe és lusta vagyok megkeresni. EZ TELJESEN NORMÁLIS. Csak az anyukák (te és én meg a védőném) nehezen követi.

Még egy: egy napja csak tejjel megyünk, és ugyanaz a mennyiség kevesebb időre elég. Míg a tápból 130 mili elég volt 3 órára, a tejből csak 2,5 órára elég. Szal ne tömd tele a gyereket táppal!

:D Helyesírás. Az érettségin egy fél 4-esem volt.
Irodalom érettségi: nekünk még az esszé volt, az esszé végén tanári értékelés:
Stilisztikailag kiváló, logikusan felépített, könnyed hangnemben könnyen követhető olvasmányos esszé. A szakirodalmat és a kortárs irodalmat pontosan és helyesen alkalmazta. Helyesírása bizonytalan.
Anyád!

zarja

Kakti!

Akkor Te most 1+1Mbitest fizetsz? Mert az 2990Ft lenne. Plusz a vonalfenntartás!! Mondjuk itt ugye a kábeltévével jön a net, de ha nem lenne kábeltévém sem kellene kibaszott madzagdíjat fizetnem a júpíszínek! :evil: :evil:
Vendég

Nem! Én 1 Mbiteset fizetek meg a telefont. Utóbbi olyan, hogy este 6-tól reggel 8-ig és hétvégén egész nap ingyen hívok mindenkit. És összesen 5 vagy 6ezer a havi díj (plusz ha véletlen vagy kényszerből mobilt hívok vagy csúcsidőben telózok, akkor az).

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

zarja:te így eteted 10 percenként?Te írtad multkor Bulcsiról, hogy simán kihagy(na) egy-két étkezést, ha nem eteted meg.
én is, amikor eltelik 4-5 óra, felmerül bennem, hogy akkor most kihagytam egy étkezést?
ez nem fog változni a cumisüveggel sem.
viszont Mircus becuppant simán 120ml-t ha egyszer nekilát, de tényleg lassan,A tesómék mondták hogy az ő Biankájuk, 5 perc alatt lenyomja a 150 tápot, 1 hósan, mi még mindíg bő 20 perceket tökölünk.
na ők tömik a gyereket, 1 hósan 7-8 alkalom, 150 táp.
én nem gondolom, hogy tömném, a napi 4x kb 120 grammal, meg az éjjeli nemtom mennyivel..

zsó
Kép
pcd1985

Juci!
Nem tudom, hogy válaszolt-e már valaki.
Fogzásra Viburcol homeopátiás kúp vagy annak egyik összetevője önmagában, azaz Chamomilla golyócska, de hogy milyen hígítású, arról inkább talán Kokonyát kérdezd, Ő a homeopátiás szakember. :)

Ismét kérdés:
Milyen pozitúrában, milyen segédeszközökkel (párna, szopipárna) szoptattok?

Kattkat

Kép
kattkat

Juci!

Remélem a hátralévő 4 hét is jól fog telni. Azt gondoltam ha szépen javul előbb leveszik.

Fogzás Chamomilla 15ch, és a kúp amit Kattkat irt
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bchris 2010.04.27 15:46-kor.

bchris

Kattkat:
nálunk két szopipóz vált be:
fekve (ezt gondolom nem kell ecsetelni), és ülve. Én ülök, lábamat felteszem valamire, hátam mögött legyen valami (párna, szopipárna, stb.), gyerek keresztben előttem. Általában teszek alá is egy párnát, bár halálra idegesít, hogy begyűri a fülét. (TÉNYLEG! LEHET ERRE VALAMIT CSINÁLNI A RAGTAPASZON KÍVÜL??? :D)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hát ja! Én az összes családtagomat ingyen hívom. A barátaink 90%-át is. Mobilról. Budapesti körzetet 8Ft-ért, minden mást 14Ft-ért. Bárhol, bármikor. És a cég fizeti a számlámat, ami így sem haladja meg a 8eFt-ot! Szóval rohadtul nem kell a vezetékes fos telefon a lakásba! A közeli ismerőseim közül nagyanyámnak van vezetékese meg anyóséknak. De őket ugye mobilon ingyen hívom.
Vendég

Kattkat
Én ülve szoptatok, szopi párnával, és ha tudom felteszem a lábam.

bchris

Na, látod, Nóri!
Nekem ilyen lehetőségem nincs. Így anyámékkal, nagyimmal, anyósékkal sógorékkal vezetékesen szoktunk beszélni. :) Bár lenne nekünk is ilyen előfizunk. Akkor nem nagyon lenne telefonunk nekünk sem (csak vonalfenntartást kéne fizetnünk :lol:).
De nekem nem túl szerencsés előfizetésesnek lenni, mert képes vagyok nagyon elszállni a pofázással.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Fogzásra az osanit a legjobb csodaszer. Ausztriában meg Németországban lehet csak kapni, de a http://pharmaexpressz.hu/tevekenysegunk.html kb 1000Ft-ért meghozza. Én vagy tőlük rendelek, vagy a gépkocsivezetővel hozatok majd.
Vendég

Illetve itt lehet még rendelni:
http://babatervezok.otthona.net/shop.shtml 1790Ft összesen. Nekünk a Viburcol nem vált be. Én Chamomilla-t adtam jó egy évig reggel és este a tápba. Soha nem folyt a nyála és nyűgös sem volt. Ha abbahagytam, jött a nyáltenger! Az Osanit komplex készítmény, állítólag az egyetlen csodaszer!
Vendég

Nekünk még a dologél is bevált. Homeopátiás cucc, és az inyre kell kenni. Én rendszerint a cumijára kentem :lol:

bchris

Csajok!
Szopi alatt tényleg nem kaphatok érzéstelenítést a fogorvosnál???

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti

Én kaptam 2* is. Nem tapasztaltam semmi negatívat Máténál.

bchris

a dologel homeos? Nem az a lidocainos izé?
Vendég

ja! Az dentinox! :)
Vendég

Új szopi-pózt találtam - ígérem, nem fogom rendszeresíteni, de a szükség hozta. Szó szerint. Ugyanis valami nagyon megdolgozta a beleimet és szopi közben rám jött a futhatnék. Így Csibe - ki épp rajtam lóg -, jött velem. A dolog pikantériája, hogy a lakásunk legkisebb helyisége kb 90 cm széles, egy méter mély és a szélességébe még egy kis mosdó is belefér. Kicsit szűkös volt, de megoldottuk. :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?