Új privát üzeneted érkezett!

Ja és nekünk tegnap azt mondta a doki, hogy már adhatok egész germicid-C-t, mert már elég nagyok vagyunk.

Kép
Kép
ronci

Ronci, Blanka pneumot vagy rotát kapott?
írtam egy privit, engem érdekelne a lázgörcsös téma...

KépKép

KépKép
beneildi

Újra itt. Már elvonási tüneteim voltak, nem jutottam gépközelbe a hétvégén :D Elég kemény hét van mögöttünk, nem akarom elkiabálni, (gyorsan le is kopogom), de úgy fest, átestünk a krízisen, Csöpp végre elfogadta a kengyelt. :P Ma reggel egy szava nem volt, miközben rápakoltam. Most új projektbe kezdek: napirend kialakítás. Másodszor. Az ugyanis, ami12 nappal ezelőttre már olyan szépen megvolt, gyakorlatilag teljesen szétesett.

Tegnap este átjött anyu, én meg átszaladtam kicsit a Westendbe. Némi kozmetikummal kárpótoltam magam a megpróbáltatásokért.
:lol:

Képzeljétek, nekünk még mindig csomós az oltás helye :roll: Nem tudom, ez normális-e, majd meginterjúvolom a doki nénit.

Csak ezt az oldalt olvastam még, látom, hogy helyesírás volt a téma. Szerénytelenül állíthatom, az nekem nagyon ment. Ehhez képest az érettségin nyelvtanból csak négyest kaptam az írásbelin, mert kilenc oldalt írtam Madáchról és ebbe becsúszott pár vesszőhiba. A gutaütlés kerülgetett.

Olyan klassz, hogy végre itt a jó idő. Kopaszi-gátat nem tervezzük be mondjuk a jövő hétre? Már talán elég meleg lesz ahhoz, hogy pokrócon akár a fűbe is üljünk, csaphatnánk piknikkel egybekötött baba-mama talit! Tegnap amúgy kinn voltunk a Margitszigeten, egy álom. Ember szinte nincs, a fák rózsaszínűen, hófehéren virágba borultak, isteni édes virágillat, csudazöld fű. (meg 480 Ft óránként a parkolás, majdnem elájultam :evil: , mikor a négy órás ottlét után fizetni kellett)

Kép
juci-77

jó reggelt!

Remélem zuzmooo jól telt az éjszakátok.
Mi hajnali 2-kor orrot szívtunk. :(

Állítólag tegnap Levente átfordult. (bár mivel a nagylányom épp mellette volt, nem vagyok 100%ig meggyőzve, hogy nem volt némi segítsége :D

Mi dokink szerint 5 kiló körül már mehet az egész germicid.

Anyatejes cseppentős témára senki nem válaszolt. Akkor senki nem használta még?

ronci: mindenképpen írd meg mit kell tenni
stephie

Anita!
Máténak én még csak anyatejet cseppentettem és ugy szívtuk az orrát. Reginél kb 1éves koráig azt cseppegtettem.
A dokinéni ajánlotta, szóval szerintem nyugodtan probáld meg.

K

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris

Jó reggelt és szép hetet mindenkinek!

ronci, engem is érdekelne a lázgörcsös téma!!

Nóri, megsütöttem a browniet, de nem sikerült:( Igaz nem is a saját sütőmben sütöttem és nekem ilynekor semmi nem sikerül... A teteje megégett és a közepe beesett és nem is maradt ragacsos. A málna és a fehér csoki pedig teljesen lement az aljára... Ma hazamegyünk majd megpróbálom otthon is, de szerinted mit rontottam el???

dalika

Ronci!

Engem is érdekel a lázgörcs. (nekünk már volt sajna, de azért még mindig gyűjtöm az infokat).

Mi kaptunk a doki nénitől egy Diazepam Desitin oldatot. Ez lázgörcs esetén a popsoba kell "nyomni" (hasonló kis műanyag tubusban van, mint a rota)

A hűtő fürdőt hány fokos vizzel kell kezdeni?

K

bchris

Helyesírásban és fogalmazásban én nem vagyok a toppon :oops: (azért remélem, h oltári nagy hibákat nem vétettem még.......)

Zsófi!
A többiek már mindent elmondtak a tejcsivelkapcsolatban, én csak mesélnék vmit.

Vasárnap reggel el akartam menni a börzére. Szombat este lefekvés előtt gondoltam fejek tejet reggelre h apa tudjon etetni. Komoly 20ml jött lett. Kicsit néztem, h ez meg mi. Azelőtt 120-140 ml simán lejött. Hajnalban ujra megpróbáltam akkor már jött 100 ml.

Ezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy nem a lefeljt mennyiség a lényeg. Ha nem kiabál a ded hogy éhes akkor elég a tej, és én nem pótolnék.
Ja mi kb 1 hóanpja átáltunk a 4 órás kajálásra, mert sokat bukott és igy ugy vettem észre, hogy nem jön annyi vissza. Vasárnap és tegnap du-n 2 óránként követelte. Gondolom szomjas volt. De-t 5 órát elvolt kaja nélkül.
Szerintem etesd akkor mikor éhes, ne nézd az órát és a mérleget.

Mi hétvégén egész nap kint voltunk a kertben, Mátén egy body rövid ujju és egy rugi volt sapi nem. Tegnap meg már rövid ujjú body és egy tréning. Ugy vettem észre h a fiam nem szereti h beöltöztetem.

Rotát szerintem mi nem adatjuk. Regi kapott anno, és még sajna közösségbe sem jár.

Bocsi lányok a szó fo...ért, de most alszanak a csöppök és most van időm behozni a lemaradást.

bchris

Ha érdekel vkit ének és mondoka szövegek, akkor tudok feltölteni a gmail-ra.

Van egy nagyon jó énekes könyvünk is,ebben is nagyon sok ének és mondokat van, csak ajánlani tudom nektek.

Forrai Katalin: Ének a bölcsödében

( a ringató miatt jutott eszembe a téma)

bchris

Krisz:
én úgy tudom, a hűtőfürdőt olyan hőfokon kell kezdeni, ahány fokos a láz és onnan kell fokozatosan visszahűteni a normál testhőre. De Ronci: javíts ki, ha rosszul tudom.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Juci!

Örülök h Hanna "jobban" viseli a kengyelt. Doki néni mit mondott meddig kell használni?

Elég borsos a parkolás a Margit szigeten :oops:

A kopaszi gáton is kell fizetni a parkolásért?

K

bchris

Kakti
Reginek 39,6 volt a láza mikor 37 fokos vizbe tettük (kórházban az ügyeleten ezt mondták) és elkezdtük szépen lassan hüteni. A vízben "jött" a lázgörcs. Nagyon szörnyen nézett ki., vagyis inkább mi ijedtünk meg mert még nem láttunk ilyet.
Hallani már hallottuk, hogy létezik a lázgörcs, de hogy mit kell tenni és milyen "tünetekkel" jár/jön nem.

Azt sem tudom, ha nem tesszük hütőfürdőben akkor elkerülhettük volna a lázgörcsöt vagy sem. Az biztos h mi többet az életben nem szándékozunk hütőfürdőt "készíteni".

K

bchris

Én is úgy tudom, hogy annyi fokosba kell tenni, amennyi a láza és onnan kell visszahűteni.

dalika

Nekem minden képpen (na ez az a szó, amit sosem tudok, hogy jól írom-e) kellenének a szövegek, mert elég hiányosak az ismereteink a párommal. Meg a lázgörcsöst is feltehetnéd a gmailre, úgy látom sokunkat érdekel.
vicky79
Budapest III. kerület

Ildi! a pneumot kaptuk most...
A lázgörcsöt délután bepötyögöm.. akkor azt is, hogy hogy néz ki egy lázgörcs..
bchris! szerintem nem a hűtőfürdőtől volt.

Kép
Kép
ronci

Cukik a babák nagyon!!

Hát ez a nyelvészkedés irtó szórakoztató volt (pláne így ömlesztve olvasva), sajnálom, hogy kimaradtam belőle :lol: Zárszóként: én azon szoktam mosolyogni, hogy az emberek jelentős része nem is ismeri az egyelőre és egyenlőre szavak közötti különbséget. És vadul használják tök helytelenül szóban és írásban egyaránt.(bár még ezen is túltesz, mikor a nem elváló igéket szétkapják.. "Lebbezzünk fel" :roll: )

Orrporszívó: 1000 watt a max? :roll: Én az 1800 W-os gépünkkel szoktam szívni, pöpecül kiszedi és a kölök is szereti. Tartja a kis fejét, ha meghallja a porszívó hangját.

Vicky: szerintem hallgass a védőnőre, az a húsleves zöldséggel kezdésnek kicsit durvának hangzik. Nemcsak rostot adnál hirtelen Barbusnak, hanem zsírt is, éles váltás lenne a pici gyomrának. Én úgy tudom, első lépésként lehet az alma levével próbálkozni, utána meg a húsával, pépesítve. Én is próbáltam már, hogyan reagál az ízére (a szájához tettem egy frissen vágott, lédús falatkát), egyelőre nem tudja feldolgozni az élményt, látszik a döbbenet az arcán, majd hatalmas fintor következik.

Nóri: nekem azt mondta a védőnő, hogy az epret azért kerüljem, mert a gyerkőcök döntő többsége pöttyös lesz tőle.

Kakti: én is gondolkodtam azon, hogy szerelek valamit a hátsó ülés fejtámlájára, hogy utazás közben, ha épp nem alszik, legyen mit nézegetnie. Az ablakon ugye nem lát ki és a szürke üléshuzat nem épp szórakoztató. Arra gondoltam, hogy odaragasztok egy felnagyított fotót rólunk vagy valami olyan újságkivágást, amin emberi arcok vannak és jó színes.
Fogzás: Csöppnek folyik a nyála, és anyu szerint látszik valami fehér a kis ínyén, de szerintem az tuti nem fog, mert nem középen van. Gondolom a középső fogacskák bújnak ki először. Tudtok valami jó homeopátiás készítményt fogzásra? Azért volna szívás, ha már most kijönne, mert fogni még ugye nem tud, ergo a rágókát sem tudná megtartani és nem lenne mivel csillapítani a fájdalmát/viszketést.

Ronci: ha van időd, írhatnál a lázgörcsről. Adja Isten, hogy soha senki ne találkozzon vele, de jó lenne legalább elméletben tudni, mi a teendő.

Kép
juci-77

Jó reggelt!

8-kor tettem le a kicsit. 7:20-kor keltettem, mert akkor ébredtem és arra, hogy szétrobban a cici. Majd 12 óra! Jó ég! Evett és azóta is alszik... Ezek a frontok.... :lol: :lol: :lol: :lol:

Viszont próbáltam fejni a balt, hogy ne gyulladjon be, mert pukkadásig etettem a jobból. Lejött 20ml. Holott 100ml tuti van benne. Asszem elteszem azt a fejőt a padlásra. :roll: :roll: :roll:

lázgörcs: ahogy Ronci mondja, nem csak a magas láztól lehet. Inkább a hirtelen emelkedő, vagy csökkenő hő okozza annál akinek hajlama van rá! Ezért okozhatta Reginél a hűtőfürdő, mert én is úgy tudom, hogy a gyerek hőjén kell kezdeni, és onnan hűteni. Mondjuk 35-ig tuti elmennék. Luca 32fokos vízben hajlandó fürödni a babauszi óta. Talán a 39,6 fokos láznak sokk volt a 37fokos víz. Vagy mit tudom én!

Dalika!

Ha azt mondom, hogy a legfelső polcon bent felejtettem egy tepsit a sütőben amikor sült, ahhoz mit szólsz?? :lol: :lol: Szerintem túl erős volt neki a láng/hő. Próbáld alacsonyabb hőmérsékleten. Amikor a tetején nem beesik az ujjad, hanem van némi rugalmassága, akkor jó. Nem kell tűpróba! :D Ha nagyon sülne a teteje, tegyél rá alufóliát.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.27 07:49-kor.
Vendég

Cincikém ma 10 hetes! :) És holnap kapja meg a 2 hós oltásokat.

És beszart a zenélő-forgó, és utálja, hogy nem forognak a cuccok a feje felett... :evil:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Juci!

Tudom én, hogy nem lehet epret enni. De az a kedvenc gyümim. Gondoltam megpróbálom! :oops: :oops: Nem jött be. Csak mivel egyszerre kapta az UHT tejet (csak az volt itthon) meg az epret, gondolkodóba estem... Most epret nem eszem. UHT tej van a kávémban. Bár bio változat. És elmúltak a pötyik.

Én is maxon használom a porszívót. 2000W. Alacsonyabban tutira nem szívja ki rendesen. Jó, most a zöld sűrűre gondolok, nem a folyósra. :twisted:
Vendég

Jövő hétre randa, esős időt mondanak. :cry: Pedig én is mennék piknik-talira. Csütörtökön megyünk Keszthelyre a főzőlapért, akkor legalább jó lesz az idő. Hátha elkapok egy lángosost, ami nyitva van!
Vendég

Jövő hét végére kb. 18-20 fok lesz és eső... :(
Nekünk meg ez a hétvége nem jó (gondolom, másnak sem, hiszen anyák napja lesz).

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

És ha lesz ilyen piknik-tali, akkor a buktások felköthetik a gatyájukat! Mert múltkor sem jött el senki, akinek buktát kellene sütnie... :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Köszi Nóri, így kipróbálom majd. Mert rettenetesen izgatja a fantáziámat. Igazából az elrontottat is megettük. (kiskanállal a jénaiból :oops: )

Isten életesse a tíz hetes Lilit! Meg az összes apróságot!

dalika

Én nagy pártolója vagyok a hűtőfürdőnek, igaz Lillával csak jóval egy év felett kellett kipróbálni. Ő sajnos lázasodós, mi általában 39,7-8 körül nyitjuk a betegséget.
Léna már ugye volt szirénázó mentőben :twisted: de láza még nem volt. Remélem nem is lesz egy darabig.

A szomszéd kislányunkat mentő vitte el hétvégén. A 24 házas utcánkban az elmúlt fél évben 4 alkalommal volt mentő kisgyerekért... ezen kívül is volt baba kórházban.
Én megtörtem, oltatok és keresek valami elsősegély könyvet vagy tanfolyamot. :oops:

KépKép

KépKép
beneildi

Én megmondom őszintén, nem jénaiban csináltam a brownie-t. Sima kistepsiben (amiben a sima brownie-t is szoktam). És nem olajoztam, hanem sütőpapírt tettem bele. Tökéletesen kijött belőle a süti - és még aznap el is fogyott...

Amúgy Judit: nem lehet, hogy nem volt elég sűrű a tészta és azért süllyedt le a cucc az aljára?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Aztán az jutott eszembe, hogy valószínűleg nem csöpögött le eléggé a málna... de mondjuk ez az égésre nem magyarázat :? Na de ma hazamegyünk és a saját kis sütőcskémben újra nekiveselkedem:)

A jénai nekem is fura volt, de gondoltam hallgatok Nórira, mert ő a sütőmester:)

dalika

akik használnak porszívó-orrszívót, azok milyen márkát használnak? Állíthatod a szíváserősséget?

Én hétvégén sport szeletet és 10 pontos pöttyös túró pontot csináltam, egyszerű mindkettő és gyorsan megvan és hamar el is fogy :)

Hűtőfürdőt én is már csak 39 fok feletti láznál csináltam, a gyerekkel azonos hőmérséklettel kezdek és utána folyatom bele a hideg vizet és közben keverem, óvatosan mosom le vele a testét és utána csak könnyű takaróba, pizsamába öltöztetem. Úgy olvastam 30 fok alá már nem szabad menni.
Egyébként úgy tudom az is elég nagy butaság, amit sajnos a régi öregek csinálnak, hogy lázas embert jól bebugyolálnak, hogy ki tudja izzadni. Pont az lenne a lényeg, hogy ne legyen túlbugyolálva, hogy tudjon a kis teste, például a lába, hőt leadni. (ronci: helyesbíts ha nem így van)
stephie

Ácsi, Judit!
Én konzultáltam Nóri mesterrel! Nem kell kiolvasztani a málnát!!!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nóri: Anita szerintem a degradálót úgy értette, hogy mi vagyunk a "tirpákok", mint nyíregyháziak... Én legalábbis utálom, mikor ezt a szót negatív jelzőként használják. (de lehet hogy Anita nem erre gondolt)

Anita: elég sz@r éjszakánk volt. fürdés után úgy behergelte magát, vagy fájt valamije, hogy nem akart enni, a megnyugtatás közben meg bealudt. Amikor felébredt enni, majdnem egy órás sírás után tudtam visszaaltatni. Most reggel ébredés óta folyamatosan sír, nem hajlandó sem enni, sem aludni. Mindegy hogy az ölemben ringatom, vagy leteszem a kiságyba. :( Lehet hogy a front is belejátszik. Benő nem úgy reagál rá, mint Noémi, hogy alszik fél napot.
A szörcsögése viszont kicsit jobb lett (bár ezt ordítás közben nehéz megállapítani)

Tejet az orrába még nem próbáltam. A sóoldatot viszont korlátozás nélkül lehet használni.

Grapefruit evés: Gondolom már nem aktuális, de azért leírom. :) Én is hallottam, hogy "megsavanyítja" a tejet ha citrusféléket eszel, de mi nem tapasztaltuk (vagy Benő szereti a savanyú tejet is) Az első hetekben, mikor anya itt volt segíteni, mindig elém tett egy tányér gyümölcsöt (alma, narancs, banán) és meg kellett ennem amíg szoptattam.
zuzmooo

Anyák napjáról jut eszembe, nálunk a kiscsajok ezt adják a virág mellé Mamáknak-Dédiknek-Keresztanyáknak:

Kép

Kép

KépKép

KépKép
beneildi

bizony úgy gondoltam ám, de azért is tettem mögé egy huncut kacsintást, hogy vegye a lapot, hogy nem sértődtem meg, hogy le hülye tirpákoz :D

zuzmooo: szegény Benő, eddig én ha evés előtt cseppentettem és szívtam, akkor legalább valamennyi kaját magába tuszkolt Levi, de ő sem ugyanazzal a hévvel eszik, mint korábban.
Tegnap én már arra is gondoltam, hogy végszükség esetén a mellkasomon altatom a gyereket, mert akkor könnyebben kap levegőt, de végül is viszonylag kevés küzdelem után bealudt.
Végül elmentetek sétálni? Mi nem mertünk, ráadásul most meg elég szeles időnek tűnik, biztos száll is a por rendesen...

Ildi: nagyon jók a képek, szépek a lánykák :D
stephie

Kakti, nahát :shock: Szóval fagyottan szórtad rá a tetejére??

Anita, receptet, receptet!!

Bár pont most határoztam el magam nagyon keményen arra, hogy felhagyok az édesség gyártással és persze evéssel. :roll:

Beneildi, ez csudaszép! Hogy csináltad??

dalika

Én azért jénaiban csináltam, mert az volt ekkora méret!!!! A kis tepsim a szekrény tetején és nem volt hangulatom felmászni. És valóban nem olvasztottam ki a málnát!

Anita!
:D A porszívó szívóereje állítható, nem az orrszívóé!

Ildi!

Mi volt az a sztori a mászókáról leeséssel Lillánál? Mi is történt pontosan? Akkor is kellett a mentő, ugye?

Na most akkor elmondok egy sztorit. Luca lehetett úgy 4-5hónapos, amikor a barátnőméknél voltunk. Ő mindig a karjánál fogva vette ki a fiát a pihiszékből. 2hónappal öregebb volt ugyan, mint Luca. Valami hülye ötlettől vezérelve én is így vettem ki Lucát. Sírni kezdett. Nagyon. Nem mozgatta a karját. Húúúúú! Na! Azonnal mentő! Tuti eltörtem a karját, vagy kiugrott a válla! Mentővel be a váci kórházba. Szerencsére nagyon rendes srác volt a mentős. Előtte való héten a 8hós unokaöccsét vitte be, mert magára rántotta a vasalót... :roll: Szóval bent röntgen, de nincs semmi baja. Hiába kértem, hogy a könyöke is legyen azért benne. Nem volt. Hazaküldtek. Másnap még mindig csak lógott a kis keze. Irány a Bethesda. Ott is röntgen, mert fájdalomcsillapító ellenére sem mozgott a karja. Ott is mondták, hogy semmi baja. Mire kijöttünk a rendelőből, már mozgott. De senkinek nem kívánok ilyet! És tényleg csak egy apró gonddal voltunk ott!!!!

A másik ilyen, amikor a baba leeseik valahonnan. Most higgyétek el nekem, a babák 99%-a le fog esni valahonnan 1éves kora előtt. Nálunk "csak" az ágyról a padlószőnyegre 12hónaposan, mert ahogy mászott rajta, a szélén lebillent a matrac. De majd minden baba lefordul a heverőről pelenkázáskor. Akár úgy, hogy csak annyira nézel félre, míg hozzád szól valaki. Ezt csak azért mondom el, mert valószínűleg elő fog fordulni. Ha látod, hogy hogy esik, mondjuk nem a fejére, hanem a teste tompítja, vagy egy alacsony heverőről szőnyegre esik és pár másodperc sírás után megnyugszik, akkor ok. DE! Ha a fejére esik, hány, elveszti az eszméletét, AZONNAL mentő. Ha a pelenkázóról esik le (volt ilyen ismerős is..) akkor kórház és koponyaröntgen. És 99%, hogy pár napra benn is fognak megfigyelésre.

Ja, volt még egy kórházas sztori. Első hónapos volt Luca a bölcsiben, amikor hívtak, hogy menjek érte, mert rácsukták a vasajtót az ujjaira és eltörtek... :shock: Hívtam a Lacit, ő ment a bölcsihez, én beszéltem a János kórházzal, foglaltam parkolóhelyet...stb. Laci lélekjelenlétéről annyit, hogy letette a telefont és indult. Messzebbről, mint én. Én a Kolosy térről a Jánosba, ő Óbudáról Budaörsre és vissza a Jánosba. Majdnem egyszerre értünk oda... Épp felújították az osztályt, de ügyelet volt. Soron kívül röntgen a felnőtt osztályon. Ha láttátok volna az ujjait!!!! A sebész már készült, hogy műteni kell, mert duplájára dagadt a keze és ki voltak csavarodva az ujjak. És csodával határos módon nem tört el egy sem. Mozgatni ugyan nem tudta, de az volt a szerencse, hogy olyan vékony ropik voltak, hogy elfértek a vasajtó nyílásában... Na a komplett bölcsőde vezetősége 5percenként hívogatott, hogy mi van a gyerekkel. Még be is hívtak, hogy olvassam el a jegyzőkönyvet! :evil: :evil:

Ez 1 héttel később készült, de még itt is legalább a duplája az ujja:
Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.27 09:20-kor.
Vendég

Photo Filtre studio képszerkesztővel ill. www.ladyj.hu honlapról szedtem le a keretet :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Jaj! Hát akkor műveletlen parasztgyerek kér elnézést az összes nyíregyházitól... 26évesen beírtam a gugliba a tirpák szót! :oops: Hát én kb úgy értettem eddig, mint a parasztot. Hivatalosan azt sem lenne szabad negatívan használni, de jó ég, én nem tudtam, hogy mit jelent a tirpák!!!! :oops: :oops: :oops: :oops: Ezer bocsánat! Igyekszem nem használni! Talán eddig sem sokat emlegettem. De ez akkor is nagyon ciki!
(anyámat 50éven felül világosította fel nagyanyám, hogy mit jelent a "köcsög" :oops: :oops: :oops: )
Vendég

Nóri,
Lillához már tárcsáztuk a mentőt, amikor felállt, így bevágtuk a kocsiba, Lénát Lilla keresztszüleinél hagytuk (ott esett le) és elvágtattunk az ügyeletre/mentőállomás, ettől mi két percre lakunk.
Ha nem áll fel, nem merem felvenni, mert több mint 1,5 m magasról esett le, a homokozó ülőkéje meg pont a hasánál volt.
Az ügyelettel már máskor is szívtam, most rossz kórházat mondtak, hova kellene vinni ha baj van. Mai eszemmel már az ilyennel a Madarász kórházba mennék, amíg Léna ott volt megbeszéltem az orvosokkal, hogy ilyenkor a pesti lakcímünkkel mehetünk oda...

Sajna tényleg esnek a gyerekek. Én Lillát a hordozóból ejtettem ki, szerencsére csak 20 centit esett, bundazsákban és szőnyegre, de nekünk is sok ismink játszotta el Nóri által leírt kórházi akciókat.

KépKép

KépKép
beneildi

Na már megérte ma felkelni! Én sem tudtam eddig, hogy mit jelent igazából a tirpák...

dalika

Szegény Luca, nekem gyerekként ugyanígy volt, papírlapos lett az ujjam, de mégse tört el, nem is hitték el Siófokon a rendelőben, hogy nincs eltörve. De borzasztóan fájt még nagy gyerekként is, nemhogy Lucának :twisted:

KépKép

KépKép
beneildi

Hát az én gyerekem is leesett már innen-onnan. De hála Istennek a védőangyalai mindig odafigyelnek :lol:

dalika

én ismertem a jelentést, nálunk anyukám a fél családja onnan származik :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Gondoltam adok egy kis életjelet magamról!
Visszaolvasnom azt hiszem, esélytelen. :D
Nagyjából minden rendben van velünk. Persze apróbb gondok, aggodalmak nálunk is vannak. Például, hogy nagyon nehezen lehet rávenni Samut, hogy balra is fordítsa a fejét (el is feküdte már szegénykém). Vagy hogy nem fordul a hang irányába, ami a doki szerint gáz, én még türelmes vagyok egy kicsit, bár aggaszt!
És a legrosszabb, hogy abszolút nincs el egyedül, most is itt kajabál a pihenőszékben szegénykém. Aludni nagyon utál, de nem is tűnik álmosnak, mert nem ásítozik vagy ilyesmi. A babakocsiban ha tologatom alszik, vagy csak szunnyadozik, de itthon egyáltalán nem akar.
tegnap voltunk oltáson, nagyon ügyi volt, fél percet sírt kb. Utána meg vigyorgott :D Lázas sem lett, bár adtam neki kúpot mikor hazajöttünk, de éjszakára már nem.
Evés már teljesen tápszer, átálltunk a 4óránkéntire. Egész jól bírja.
Csak a cumira ne szokott (szoktattam) volna rá, hát ez a cumi a szülőnek a legnagyobb CUMI! :lol:
Most ennyi jutott eszembe, megpróbálok olvasni egy kicsit rólatok! :wink:

Kép
zsizell

Nóri: nem haragszom ;) Már megszoktam, csak örülök, ha lehet korrigálni.

A szemészeten rengeteg ágyról leesett csecsemőt, kisgyereket láttam, mert a debreceni gyerekklinikán automatikusan küldték át "agyi nyomásfokozódás" kérdéssel. A két év alatt egyet sem láttam ahol baj lett volna ;) A lényeg tényleg az, hogy figyelni kell a babát; ha változik a viselkedése, aluszékony lesz, esetleg hány, akkor azonnal kórház.
zuzmooo

Csajok! Punu 14órája alszik! Itt fog ugrálni a fejemen egész nap!!! :lol:

Ildi!

Olyan szépek a lányaid!!!
Vendég

tirpák - [trpk, trpak - szláv ]

Faragatlan, otromba, hülye (ember) köcsög. Nyíregyházi, szabolcsi ember. Vidéki [pestiül]. Faragatlan, modortalan ember. forrás: Népszótár

-a fenti meghatározások alapján a tirpák -ot az izomtiboralakúak rendjébe tartozó zsírtaplótahó [cselédmentalitású] vidékibunkóparaszt [alföldimentalitású] kategóriába kéne sorolni.

Ez utóbbi még számomra is új... :D Tuti valami debreceni Lokista írta :D

Nóri: brutál az ujjacska.

esés: nálunk Eszterrel volt, hogy amikor már állt, de még bizonytalanul, egyszer alvás után felkelve beleütötte a buksiját a kiságyban található fatiplibe (tudjátok, amire elvileg ráteszed amikor még magasan van az ágy) Felkaptam, megnyugtattam és elkezdtem átöltöztetni. Ahogy húztam a kis pólót át a fején éreztem valami puhát. Majdnem elhánytam magam az ijedtségtől. Mint egy kisebb fél sárgadinnye alakú ömleny volt a fején. Irány a kórház, koponyaröntgen, nincs-e belső sérülés, agyfolyadék stb.
Hála istennek épp csak szerencsétlenül esett és épp egy bőrhöz közel eső artériát ütött be. Bent tartottak minket megfigyelésre, de amikor lejött egy doktornő/pszichológusnő és úgy fürkészte a tekintetemet, és bombázott a kérdéseivel, hogy hol voltam, mit csináltam, biztos, hogy így történt-e a dolog, majdnem nekimentem :twisted:
stephie

Anita!

Luca amikor tanult járni, a kiálló fal sarkába esett fejjel teljes erőből. Neki a homloka ütődött be, és abban a pillanatban paradicsom nőtt a fején. Látszott, ahogy nő. Hívtam a doktornőt (az volt a mázli, hogy a homloknál elég erős és sima a koponya, így nyilvánvaló volt, hogy nem tört el) rá egy kiló fagyasztott borsó. 2perc alatt csak egy halvány csík maradt meg némi lila folt. De igazad van, iszonyat ijesztő volt!!!!! :cry:
Vendég

Nóri adjak két ébren lévő gyereket kölcsön??? :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

A tirpák szó jelentését én sem tudtam, pedig nagynéni és unokatesó is Nyíregyházán lakik a családjával.
Nyilván egy ott lakót érzékenyebben érint a téma, de akkor ezennel én is kiveszem az aktív szókincsemből vagy legalábbis helyesen fogom használni.

Kérdés azokhoz, akik a MÁV kórházban szültek (vagy csak tudják)!
Melyik emeleten van az UH és mi a telefonszáma?
Oda kell majd vinnem Domit, de elkevertem a számot, pedig időpontot kéne kérni.
Egyébként mire számíthatok? Hónapok?

Kattkat

Kép
kattkat

juci: Azért a leves zöldséget én sem adnám Barbusnak. Viszont a védőnőm tanácsa ellenére ma adtam neki egy kis almalét, szerintem ízlett neki. Max. 3 kanál volt az egész. Most várom a kakiban az alma meg a mecsek baby tea hatását.

ildi: Én is csinálok ilyen képet és elküldöm emailben, mert mi most nem megyünk haza.

nóri: Nagyon durva lehetett ez az ujjas sztori. Gondolom nem tették zsebre amit kaptak.

zsizell: Nekem egyre gyanúsabb, hogy eddig aki a mávban szült és beszélgettünk, majdnem mindenki már tápszerezik. Szerintem ez azért van mert nem tanultuk meg helyesen szoptatni a törpéket. Beneildi, Ktc: Szerintetek lehet köze ennek a tápozáshoz?

kattkat: Sajnos telefonszámot nem tudok már, de elég hamar mehettünk (pár napon belül), alig kellett várni és hamar túl voltunk rajta. A földszinten csinálták, a sorszámosztó helyiség mögött.
vicky79
Budapest III. kerület

Kattkat,
nem tudom milyen jellegű uh-kell mennetek, Léna a koraszülött utógondozóba lett visszarendelve koponya uh-ra. Ez a Rippl-Rónai bejárat felől az elsőn a nőgyógyászati uh-után van.
Az okos telefonközpontosnak viszont 3x kellett próbálkoznia, mire jó helyre kapcsolt :oops: www.aek.gov.hu honlapról a Podmaniczky úti telephelyet hívd.

Nekünk ugye a zárón volt időpontunk, így a várakozást nem tudom. Amúgy a kórházi tartózkodásunk alatt a Madarászban csinálták újra az uh-ot, így nem tudom mennyire gyors, én csak telefonon egyeztettem velük az eredményeket és mivel felszívódott az agyi lefűződésünk így nem kell mennünk újra.

KépKép

KépKép
beneildi

Akkor Vicky ti a rendelőben voltatok ugye? Kattkat akkor szerintem Nektek is oda kell menni. Lillát anno oda rendelték vissza, Lénát a kórházba.

Hát februárban sajnos én is azt láttam, hogy jó kis tápszerkeverde lett az osztály, mostanában aki elsőt szült ott, mindenki tápis lett az ismerőseim közül. Nagyban a csecsemősök érdeme. És ha belegondolok nekem Lillánál mennyit segítettek, pohárból, kanálból etették, minden szopinál segítettek akkor különösen ideges leszek a szoptatásbarát elvek eltűnése miatt.
És nem bántásképpen, meg nem is az én dolgom, de itt is a pótlós, tápis anyukák fele sokkal jobb helyzetben lenne, ha kapott volna megfelelő segítséget. De ilyen szerintem Mo-n kevés anyukának adatik meg. Vicky, Titeket pont azért sajnáltalak, mert Barbus pont olyan mint Lilla volt, csak én segítséget kaptam a kórházban és itthon is. És nem lesz a tápitól semmi baj, meg az én szopós gyerekem került kórházba, nem a máshogy táplált babák, de akkor is azt gondolom, hogy ez a segítség minden anyuka és baba számára kellene, hogy járjon, de nincs... nem akarok itt tápi-anyatej kontra vitát, de ez a véleményem, bocsánat ha valakit megbántok vele :oops: :oops: :oops: :oops:

KépKép

KépKép
beneildi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?