Én azért jénaiban csináltam, mert az volt ekkora méret!!!! A kis tepsim a szekrény tetején és nem volt hangulatom felmászni. És valóban nem olvasztottam ki a málnát!
Anita!
A porszívó szívóereje állítható, nem az orrszívóé!
Ildi!
Mi volt az a sztori a mászókáról leeséssel Lillánál? Mi is történt pontosan? Akkor is kellett a mentő, ugye?
Na most akkor elmondok egy sztorit. Luca lehetett úgy 4-5hónapos, amikor a barátnőméknél voltunk. Ő mindig a karjánál fogva vette ki a fiát a pihiszékből. 2hónappal öregebb volt ugyan, mint Luca. Valami hülye ötlettől vezérelve én is így vettem ki Lucát. Sírni kezdett. Nagyon. Nem mozgatta a karját. Húúúúú! Na! Azonnal mentő! Tuti eltörtem a karját, vagy kiugrott a válla! Mentővel be a váci kórházba. Szerencsére nagyon rendes srác volt a mentős. Előtte való héten a 8hós unokaöccsét vitte be, mert magára rántotta a vasalót...
Szóval bent röntgen, de nincs semmi baja. Hiába kértem, hogy a könyöke is legyen azért benne. Nem volt. Hazaküldtek. Másnap még mindig csak lógott a kis keze. Irány a Bethesda. Ott is röntgen, mert fájdalomcsillapító ellenére sem mozgott a karja. Ott is mondták, hogy semmi baja. Mire kijöttünk a rendelőből, már mozgott. De senkinek nem kívánok ilyet! És tényleg csak egy apró gonddal voltunk ott!!!!
A másik ilyen, amikor a baba leeseik valahonnan. Most higgyétek el nekem, a babák 99%-a le fog esni valahonnan 1éves kora előtt. Nálunk "csak" az ágyról a padlószőnyegre 12hónaposan, mert ahogy mászott rajta, a szélén lebillent a matrac. De majd minden baba lefordul a heverőről pelenkázáskor. Akár úgy, hogy csak annyira nézel félre, míg hozzád szól valaki. Ezt csak azért mondom el, mert valószínűleg elő fog fordulni. Ha látod, hogy hogy esik, mondjuk nem a fejére, hanem a teste tompítja, vagy egy alacsony heverőről szőnyegre esik és pár másodperc sírás után megnyugszik, akkor ok. DE! Ha a fejére esik, hány, elveszti az eszméletét, AZONNAL mentő. Ha a pelenkázóról esik le (volt ilyen ismerős is..) akkor kórház és koponyaröntgen. És 99%, hogy pár napra benn is fognak megfigyelésre.
Ja, volt még egy kórházas sztori. Első hónapos volt Luca a bölcsiben, amikor hívtak, hogy menjek érte, mert rácsukták a vasajtót az ujjaira és eltörtek...
Hívtam a Lacit, ő ment a bölcsihez, én beszéltem a János kórházzal, foglaltam parkolóhelyet...stb. Laci lélekjelenlétéről annyit, hogy letette a telefont és indult. Messzebbről, mint én. Én a Kolosy térről a Jánosba, ő Óbudáról Budaörsre és vissza a Jánosba. Majdnem egyszerre értünk oda... Épp felújították az osztályt, de ügyelet volt. Soron kívül röntgen a felnőtt osztályon. Ha láttátok volna az ujjait!!!! A sebész már készült, hogy műteni kell, mert duplájára dagadt a keze és ki voltak csavarodva az ujjak. És csodával határos módon nem tört el egy sem. Mozgatni ugyan nem tudta, de az volt a szerencse, hogy olyan vékony ropik voltak, hogy elfértek a vasajtó nyílásában... Na a komplett bölcsőde vezetősége 5percenként hívogatott, hogy mi van a gyerekkel. Még be is hívtak, hogy olvassam el a jegyzőkönyvet!
Ez 1 héttel később készült, de még itt is legalább a duplája az ujja:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.27 09:20-kor.