Új privát üzeneted érkezett!

Zsófi!

(utálni fogsz, mindig is utáltál, de...) :oops:
Kint, vagy kinn, de nem kinnt
Bent, vagy benn, de nem bennt.

És meg vagyok győződve, hogy a számítógép ront a helyesíráson, mert gépelve simán vétek olyan hibát, (persze azonnal észreveszem) amit sosem tennék egyébként. Gépeltem már így biciglit és foghagymát is. (irul-pirul Mária) És általában is ha valamit nem tudok pontosan, akkor leírom, mert ott látom a problémát. Vagy felhívom a húgomat, aki nyelvzseni! :lol:
Vendég

Én olyan tükrös cuccra gondolok, amiben ő látja magát. Mert nem mindig alszik a kocsiban, sokszor nézelődik. És ő az anyósülésen utazik még. A fejtámlán van egy renault feliratú huzat, azt szokta megbabonázva bámulni. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Lénám tartja a fejét és támaszkodva nézelődik :lol: megyek csodálni, Lilla nem sok ilyet produkált :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Reni: Zsubi nagyon helyes, hogy látszik rajta is, hogy kispasi :)

Nóri: nekem mindhárom gyerekem a szerelmem volt amikor kicsik voltak és ha épp nem bosszankodtam miattuk :) Az első szavak, anyák napi versek, vagy amikor esténként énekelek nekik és látom, hogy milyen gyönyörűek, vagy bármilyen csip-csup dolog.
De tény, és ezt nem tagadhatom, hogy amikor a fiam szemében visszaköszön az apja, akkor elolvadok tőle :)
Apa ma reggel folyton azt kérdezte Levitől, hogy ugye azért még szeret minket mert leszívtuk az orrát, és hogy ne haragudjon :)
Nekem pedig öröm látni, amikor azt a nagy embert egy ilyen kicsi úgy az ujja köré csavarja ..
stephie

Kakti! Akkor én gondoltam jóra :lol: Szerintem érdemes venni neki, bár én bármit megvennék neki amit látom, hogy tetszik neki :oops: Hát ilyen ez az első gyerkőc :lol:

Hát én nem tudom, hogy milyen lehet lányos anyukának, de az is tuti, hogy én is szerelmes vagyok a fiamba. Elolvadok tőle bármit is csinál :lol:

Zsófi! Nekem is délután nyűgösebb. Nekem az a trükköm, hogy kiviszem sétálni. És ha nem is alszik akkor nézelődik. Próbáld ki, hátha...

bellerreni
Eger

Jut eszembe: A fiamnak az a szokása már napok óta, hogy úgy alszik, hogy a kiságy rácsaihoz teszi a kis fejét. Vagy a homlokát vagy hátul a fejét, de hozzányomja a rácsokhoz. Ott van ugyan a rácsvédő, de félek, hogy megnyomja, mert szerintem az nem olyan vastag. Mit csináljak? Hiába teszem be középre addig fészkelődik amíg oda nem ér a feje a rácshoz. Tegyek oda egy pelust több rétegben hajtva? Vagy mit tegyek oda?

bellerreni
Eger

Kakti! :oops: :oops: Szerintem felesleges. Illetve én a hordozó fülére kötöttem egy zenélő plüsskutyát. Azt szokta kukkolni, de a kocsiban aludni szokott!
Vendég

OK Nóri... thx

Reni:
én egy plédet csavartam a rácsok közé (mert Lili mindig kidugja kezét-lábát, aztán meg sír).

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hát úgy látszik a második gyerekek sorsa ez, hogy rákötnek valamit a hordozójukra azt jól van :oops: Léna ugyanilyen okból egy babát kapott :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi!

Múltkor egy textilpelust kapott. Illetve azt kötöttem rá! Elég jól eldumált neki! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Lara! Rólad még nem is láttam képet. Erre elém került egy váci újság. K.S.Zs. és Cs.G. lánya: Léna született Vácott. Na mondom ez Te vagy! Most meg is néztelek iwiw-en! Hogy Neked milyen gyönyörű gyerekeid vannak! Hanga egy angyalka, Bercel meg!!!! Nagyon szép kisfiú! Minek dugdosod őket!??? :lol: :lol:
Vendég

Lehet hogy engem is utálni fogtok, de szerintem nincs olyan hogy elromlik a régen jó helyesírás. :oops:

Én a "bevállt"-tól tudok a falnak menni ha már az ilyeneknél tartunk. :roll:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csilla!

Nekem szerintem tudat alatti a helyesírásom. Vagyis nem gondolkodom azon, hogy kisebb, vagy kissebb. De biztos van, akinek tanult szabályok alapján épül fel és azt igenis el lehet felejteni! Nálam az idegennyelvek tanulásakor is kiütközött, hogy nem szabályokat tanultam, hanem ahogy jobban hangzott és kész. És mindig jól használtam a szórendeket, ragozást...stb. De volt, akinek csak úgy ment, hogy KATI szórend, meg USODA, meg ilyenek...

De akármennyire is volt érzékem, kb egy éve tudom, hogy a mint elé nem mindig kell vessző. :shock: De azt, hogy mikor kell és mikor nem, azt még mindig nem tudom. :-)
Vendég

Szerintem a helyesíráshoz érzék kell, de a nagyobb része tanulható is, sőt tanulni is kell.
Én munkámból kifolyólag sokat korrektúráztam, javítottam, fordítottam szöveget, kiadványt, sajtóközleményt, de a helyesírási szabályzatot mégis sokszor fel kellett lapoznom az elején.
Illetve igen sokat kell írni...
A fórum, sms, msn igencsak ront a helyzeten mindenkinél... :oops: átveszel helytelen szófordulatokat, majd belsővé válik és elkezded használni... hogy ne más példáját írjam, hanem a magamét... enyim gyerek se helyes, mégis sokszor megengedtem magamnak mostanában :oops: :oops: :oops:

KépKép

KépKép
beneildi

Halló!

Na, milyen nagyon internacionális grammatikai továbbképzésből maradtam ki!!! :)

Nekem is nagyon erős nünükém a helyesírás, meg a helyes beszéd, bölcsészcsaládból gyüttem :) Viszont szarul gépelek, és ha nem nézem át, egy csomó typo marad benne, ciki :(

meg Kaktihoz és Norcihoz hasonlóan én is olaszos voltam, így aztán a gnoccsiktól meg tiramis(h)uktól falnak tudok menni.... :shock:

Szegény férjem, nem tehet róla, de a szüleitől nem tanulta meg az -e helyes használatát, mármint azt, hogy mindig az ige után jön. Így aztán kapok tőle ilyeneket, hogy "nézzük meg, hogy ki-e jön".... Ha rászólok, akkor meg megsértődik :oops: Remélem, Buci nem tanulja el tőle :oops:

Az anyósom amúgy egy okos, művelt nő, de a rizst úgy mondja, hogy rizsa... És mindig a torkomon akad a falat, ha ebédnél megkérdezi, hogy kérek-e még rizsát... (ill. kérek még-e rizsát? :lol: )

Na, büdös sznob vagyok, belátom :) De egy csomó dologhoz meg én nem értek, szóval befogom.... :oops:

Tök jó hétvégénk volt, bár balhéztam egy nagyot a zapával (el sem mesélem :evil: :evil: :evil: ), de végre kimondtam neki, hogy legyen szíves többet foglalkozni a gyermekével, mint a számítógépével, és vhogy azóta magába nézett és tényleg jobban igyekszik.

Nárcisz nagyon helyes!! Buckó is emelgeti a fejét hason, és ha megtámasztom a lábát, akkor mászik is. Nálunk ez a fenékpúpozós elmarad, mert elöl is halad, de hamar elunja és nyarvog, hogy fordítsam meg :)

Meg mond olyanokat, hogy hőőőő meg húúúú, meg ilyesmiket, aztán itt olvadozunk :)

És végre határozottan mosolyog - eddig még nem nagyon sikerült dokumentálni, de most azt hiszem sikerült egy mosolygós pillanatot elkapni, majd felteszem, ha letöltöttem a gépről.

Most a játszószőnyegen nyomul (hasonló van nekünk is, mint Norciéknak, FP, örököltük). kötöttünk rá egy pár szalagot, mert a legtöbb cuccot nem éri el rajta. Most sikerült megkaparintania a piros szalagot, abba kapaszkodik és szuszog neki :)

ANNYIRA jól, hogy már vannak pillanatok, amikor fent van, és nem rázza valaki a seggét, mégsem sír. Kegyelmi pillanatok ezek.

boruska

Az én drága fiam délután is meg most is már 20 perce szövegel a játszószőnyegnek :lol: Olyan nagyon édes, hogy csuda :P Mindjárt megzabálom.

bellerreni
Eger

Nóri, akkor azért gondolom úgy hogy nem lehet elfelejteni helyesen írni, mert én is "csak úgy" tudok. Nyelvtani szabályt ne kérdezz tőlem. Pont ezért nem tudom az idegen nyelvet én sem nyelvtani szabályokkal megtanulni. Hallom, használom és igyekszem helyesen beszélni. :wink:
De azért a bent, fent, satöbbi azért nem a felejthető kategória szerintem. Hozzáteszem, a földrajzi neveket szerintem nem tudom helyesen leírni, de pont azért, mert b@sztam megtanulni annak idején a szabályokat.

Egyébként én csak azért nem szoktam szólni ilyenekért, mert más fórumon volt már ebből komoly besértődés.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csilla, földrajzi nevek, benne kötőjelek az nálam is dettó sötétség :oops:

boruska

(egykezes vagyok)
Helyesírásról még annyit, hogy nekem meggyőződésem, hogy hallás kérdése. Mármint akinek jó a hallása, annak többnyire jó a helyesírása is.
Amúgy én ha valamiben kételkedem, leírom mindkét változatot. A helytelen általában hülyén is néz ki, így az esetek 99%-ában sikerül a megfelelőt kiválasztanom. Engem még a dátumragozások kergetnek ki a világból (25-i pl.)... Na, de ne rágjuk tovább a gittet...

VIRÁGZIK AZ ORGONA! Olyan jó illat van! Szombat este megyünk anyák napjára gyűjteni... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

hű de utáltam a Madách-csal, kelet-afrikai,meg Duna-parti gyakorlatokat! Blöe! Bár határozottan többet használom,mint mondjuk a binominális nomenklatúrát (szép magyarosan) :)
Vendég

Bori! Én férjem is "nem-e menős" néha. Akkor visszakérdezek, hogy mit csináljunk? És veszi a lapot. Tényleg! Vissza-e kérdezek! :)
Vendég

Balogh doktornő (vagy bárki más)!!!

Van itthon egy grapefruit. Azt lehet enni szoptatás alatt???

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Ja! A macska meg fel van mászva a fára! :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti! Nyugodtan edd meg! Csak ne 10db-ot! Szerintem egy mehet bármiből. Talán még pálinkából is! :lol: :lol: :lol:

Hozzátápi: én csak egy dolog miatt várom: a friss biozöldségek miatt anyu kertjéből! :lol: :lol:
Vendég

Kakti! Te ennéd oszt a grépfrútot, vagy a gyárek? Nem mindegy! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Meg az sem, ha szoptatás alatt eszed, le ne edd a fejét közbe'! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Kakti! Én úgy tudom, hogy citrusfélét nem ajánlatos, de nekem volt úgy, hogy megettem 2-3 cikk narancsot és nem volt semmi gond. Állítólag megsavanyítja a tejet, én ezt hallottam. Hát nem tudom mi az igazság.

Megint görcsölt kicsit a gyomrom, de gyorsan bevettem egy Rennie-t megittam egy magnézium pezsitabit és elkezdtem sétálni fel-alá a lakásban és hála a Jóistennek jobb lett. Hát ki kell tapasztalni, hogy mit és mennyit lehet enni és azt is, ha már megvan a baj, hogy lehet jobbá tenni. Sajnos ezzel együtt kell élnem... :?

Na megyek előkészülök, mert nemsokára fürdetés.

Jó éjt minden mamának, babának és papának

bellerreni
Eger

Hát nálunk volt fél narancstól hasfájás :roll: . De próba cseresznye.
Na, már nem is merek hsz-t írni. Én pocsék helyesíró vagyok, voltam, leszek :oops: . Pedig szépen énekelek :lol: . Vagyis jó a hallásom. Viszont a botfülű és a muzikális gyerekeim tekintet nélkül matek és sakk tehetségükre (ezekkel hozzák összefüggésbe) mind szintén ramaty helyesírók :lol: .
Na, Levikém megkapta az első oltását és védőnéni javaslatára csak egyetlen egyet. Úgy bealudt utána, mint a mormota. Csak szopizni ébredt fel. Mikor kicsit meg ébren van tök nyugodt, vidám és türelmes. Holnap is megyünk oltatni :D . Na jó, csak vicceltem. Egyébként így 9 hetesen 5760g.
Boruska Lám most jön a jó oldala a sok nyűgösségnek. Te aztán nagyon-nagyon tudod értékelni a nyugodt és békés perceket :D . Legyen gyakran részed benne!! Az elkényeztetett anyukák, meg befordulnak, ha van egy nyűgös nap :( .
pammut

pammut, írjál csak, majd aláképzeljük a muzsikát :)
egyébként tök igazad van, apukám is azt mondta, hogy láttuk már az egész nap üvöltést, de a gyerek 'javul', és jobban értékeljük, mintha mindig is jó lett volna :)

most is itt börhörészik a karomban, és rajongva nézi a cicimet (pedig nem emlékezhet arra, amikor ebből jött a kaja :? )

boruska

Pammut Bori! Nem vettem észre,hogy rossz lenne a helyesírásod! És sztem nem a vesszőhiba vetődött fel,hanem tényleg olyanok,amik fizikai fájdalommal járnak! De részemről vége,nehogy nekem valaki miattam ne írjon. Bár elég nagy tirpák vagyok,mit ne mondjak..
Vendég

zuzmooo: na, hogy alakul a napotok? Nekünk elég gáz, keveset alszik, keveset eszik, evés közben a fáradtságtól bealszik, de bíztató, hogy ez a normális. Az LLL honlapján is ez állt.

http://www.lll.hu/szfuzet/natha

Valaki próbálta már, hogy anyatejet csöppent a náthás babája orrába? Tényleg beválik?
Én sóoldatot csepegtetek bele, csak nem tudom, napjában hányszor lehet.

Nóri: Na ez az "elég nagy tirpák" degradálóan hangzott :wink:
stephie

Sziasztok!

Helyesírás: én is allergiás vagyok a durva hibákra, mint például külömben. Egy kérdés, hogy helyes: hülye vagy hüje? Én ly-vel tudom, de már hallottam egyes forrásokból, hogy a másik változat helyes. :roll:

Kép
Kép
molmar

[quote="norcmorc"]K írta:norcmorcakti! Te ennéd oszt a grépfrútot, vagy a gyárek? Nem mindegy! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Meg az sem, ha szoptatás alatt eszed, le ne edd a fejét közbe'! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Molmar!

Nagyim tanított alsósokat. Az első órán megtanította őket, hogy ne írják azt, hogy "hülye" senki falára, de ha írják, ly-vel tegyék! :lol: :lol: :lol:

Anita!

Hát elég istenverte egy természetem lett így apa nélkül. Nem nagyon volt, aki kordában tartsa az óriás pofánkat! :oops: Bár Laci szépen törögeti lefele a szarvacskáimat! :roll: :roll: Hú! Annyi szarság ért már a nagy szám miatt, aztán mégsem bírom befogni! :lol: :lol:
Vendég

Degradálóan! Végre! Valaki nem azt írja, hogy ledegradál... :)

Képzeljétek, az én Cincikém már szopizik alvás közben! A mutatóujjával a szájában alszik! :) Olyan kis cukor! :lol:

A hülye az hüLYe! :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hétvégén a keresztelőre készültünk: megbeszélés a lelkésszel, meghívók, stb. Vasárnap a Drágám sokat fenn volt, jókedve volt.

Reni! Remélem hamarosan jobb lesz a gyomrodnak!

Én már ettem narancsot, mandarint, de nem vettem észre változást a szopiban.

Kép
Kép
molmar

Nóri!
Akkor kötözködöm én is! :lol:
Szóval az L és Y párost az ábécében 'ej'-nek ejtjük, így ly-jel vagy ly-nal szerintem a helyes írásmód. De még sokkal inkább: elipszilonnal.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Akkor csak nem én vagyok a hülye! :lol: :lol: :lol: Kérdés megoldva. Jó fej a nagyid, Nóri! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
molmar

Kakti!

És az elipszilonosjéVEL-hez mit szólsz? :lol:
Vendég

A legdurvábban a "HATÁROZÓSZÓK" hatott a fülemnek. A nyelvtantanártól... Főleg, hogy kiderült, hogy helyes is! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
(Anita, ha tudtad volna reggel, mit indítasz el... :-) )
Vendég

Kakti!

Asszem az ábc-ben "ejj"-nek ejtjük a hangot. "ejjel" lenne a megfelelő, persze rendesen leírva! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Hűűű micsoda nyelvi konferencia van itt. :shock: :shock:

Kép
Kép
molmar

Középiskolában a biológia tanárommal vesztünk össze, mert e felhangok helyett azt mondta: felharmónikusok. Én meg - zenei általánosba jártam, és mindig is tanultam hangszeres zenét is - el kezdtem röhögni. Aztán mikor kérdezte, miért, mondtam, hogy gondolkodjunk már: vagy filharmonikusok, és akkor az egy zenekar vagy felhangok, és akkor tartunk annál, amiről ő beszélni akar. :lol:

Ugyanakkor az irodalom tanár ofőmmel is összebalhéztam, mert szerinte József Attila akkor is megírta volna a Tiszta szívvel c. versét, ha sokkal jobb körülmények közt nő fel. Én meg (a renitens) közöltem, hogy ez f..ság. Így, szó szerint. Majd elkezdtünk vitatkozni, és mikor mondtam neki, hogy az "elkényeztetett úrifiú" Kosztolányinak pl. eszébe sem jutottak ilyen gondolatok, nem tudott tovább érvelni, és bosszúból elültetett a barátnőm mellől - a másik barátnőm mellé! :lol: :lol: :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti, Nóri! Most vagy elmentek privátba nyelvészkedni, vagy én nem jövök egy napig :evil: (Nagy veszteség - nekem :lol: .)
Lassan már le sem merem írni, amit gondolok, mert hátha vétek és pellengérre állítotok :wink: .
Na, Levinek továbbra sincs hőemelkedése sem, 11 órával oltás után. Icipicit piros az oltás helye, és egy parányit kemény. Nem volt nyűgösebb a szokottnál. Már alszik. (Hú, úgy fest megússzuk a Germicid felezést.)
Reni! Ne parázz az oltástól! Lehet ilyen is.
pammut

Há! Egyszer nem volt angol tanárunk és összeraktak a másik osztállyal. Előző évben még az volt a mi tanárunk is, de elvették a mi osztályunkat tőle. Kihirdette, hogy ha valaki lefordítja a "nem szeretem, ha kinevetnek" mondatot, az kap egy ötöst. Aztán én csináltam először meg. Majd közölte, hogy nem kapok mégsem. (mert épp azt akarta bemutatni, hogy az ő gyerekei mennyivel okosabbak! :twisted: ) Majdnem meglincselték... :lol: :lol: Aztán addig baszogatott érettségin, amíg négyest adhatott. 45percig vizsgáztam angolból. Mindent tudtam. ötös volt az írásbelim. Erre letett egy kurva papírt elém, amin állatok voltak, hogy mondjam a nevüket angolul. (zerge, mormota, vidra...) Anyád! Magyarul sem tudtam, mik azok! :lol:
Vendég

Pammut Bori!

Rohadt nagy mellénnyel vagyok a Mozilla helyesírás ellenőrzővel fut. Azonnal aláhúzza, ha rosszul írtam vmit!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Nóri!
Nekem is Mozilla van. :lol:

De Bori:
jelentem, én visszavonultam. (Majd privátban nyomjuk tovább Nórival. :lol:)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Amúgy nyolcadik félévben az orosz tanárom (igen, ilyen vén vagyok) közölte az egyik osztálytársammal, hogy ha felveszik a választott középiskolába, akkor ő megbuktatja. Ezt pontosan így mondta, az egész osztály előtt. A csajt felvették, és ő megbuktatta. Aztán mehetett nyáron pótvizsgázni! Amire 5-öst kapott!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hát ja! Vannak a tanárok meg a pedagógusok...
Vendég

Meg ugye a klasszikus vicc:
- Mi a különbség a pedagógus és a pedofil közt?
- A pedofil szereti a gyerekeket....

Na jó! Ez azért annyira nem vicces, és most ne is vegyük fel a pedofil témát! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok! Jó reggelt!

Tegnap mi is kaptunk két oltást és meglepő módon mi nyűgösek lettünk tőle.. aludt, 10perc múlva felébredt, majd megint aludt, meg volt kétszer olyan sírás rohama mint még talán sose..de 9től aludt 5.20ig és nem éreztem melegnek az éjjel, de nem is keltettem fel lázat mérni..
Ja, múltkor volt szó a lázgörcsről.. Nem csak magas láz okozhat lázgörcsöt, mert akinek nagyon lázgörcs érzékeny a babája már 37,8-9-nél is kialakulhat.Én nem egy ilyen babánál voltam kint./és nem azért volt annyi, mert már csillapították/,de nem ez a jellemző persze.
De ha lázgörcse lenne valamelyik babánknak/ NE LEGYEN!!!!/ akkor azonnal csillapítsatok lázat mindenféle módon, próbáljátok megakadályozni, hogy a nyelve hátra csússzon és vigyázni kell, hogy ne üsse be magát semmibe a roham alatt..ja! és nem árt egy mentő sem, mivel nekik van görcsoldó rectalis oldatuk.
Ha valakit bérdekel részletesebben, hogy kb mit csináljon ilyen esetben, annak megírom priviben amint lesz időm. :lol:
Barátnőmnek 3hónapos és 1hetes a kislánya és tegnap kibújt a bal alsó egyes foga! :lol:

Kép
Kép
ronci

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?