Sziasztok Zanyukák!
Csatlakozom a takonykórhoz. Szerintem bátran betudhatjuk: manócskáink túl vannak az első összköznépi cseppfertőzésen!
Legalább harcedzettek lesznek, mire jön a bölcsi.
Most jövünk a dokinénitől, klasszikus felsőlégúti fertőzés. Semmi antibio, C-vitamin cseppek, vagy ehelyett citrom leve a teában, valamint egy Fenorin nevű kanalas lötty, a torkon lévő váladék feloldására. Rengeteg folyadék továbbá. A tünetek a már általatok leirtak: tonnányi fehér habos takony, száraz köhögés és prüszkölés. Ja, és mint Sáránál: kevesebb étvágy. Úgyhogy Petikém a kedvenceit kapja ebédre - ma sütőtök-pipi, holnap a brokkoli-pipi. Szombaton 3x keltünk éjjel szegénykéhez, fulladozott a lenyelt takonytól. Múlt éjjel szerencsére horpasztott a megszokottak szerint. Most is azt teszi.
Ági
Jéé, a Vitacolant újra gyártja a Richter? Gyermekkorom incsifincsi kanalas vitaminját?
Úgy ittam, mint a szörpöt (én étvágycsináló gyanánt kaptam...), tök jó mandarin ize van! Veszek Petinek télire!
Tündi
Tomika nagyon ügyi-baba! És szép a kis barátnője, micsoda hajkorona
A talin a lányok hizlalták a májamat, mikor Peti "hosszú" haját dicsérték
Humi
Nagyon édes Kópéka a csőrös üveggel
A legközelebbi talin majd magyarázza már el petinek, hogy kell belőle inni
Ugyanis Ő rágja a csőrt. Pedig kapott egy édes pingvines itatót, de csak játszik vele. Minnyá idefotózom, annyira jófej
Tali pedig - IGEN IGEN! Megyünk és ismét viszünk finomságokat!
P.Era
Én nyersen adom Petinek a gyümiket. Általában mix-ként, azaz többfélét keverek össze. Újabban dúsitom a tejpéppel, szerintem nagyon fini ize van - és nagyon laktató. Az almát néha párolom, de csak akkor, ha főzikébe kerül bele, igy jobban illik a husikhoz.
Mókika
A banán után próbáld meg a barackot Andrisnak. Szerintem dijazza majd! Még lehet kapni azt az igazi fehérbélű nagy barackot, azzal próbálkozz
Játék: ez nálunk változó
Az örök kedvenc (na vajon mi is??!!
) nem unalmas számára, de pl. a csörgőit mostanában hanyagolja. A Play Gym-re rá sem néz. Viszont a cumikkal remekül eljátszik. Ki-be teszegeti a szájába, rágja, zörgeti, egyik kezéből a másikba rakosgatja. A telefonzsinór még nagy favorit...Plüssmüss állatokat pedig le se ...ja. Hogy mennyi van pedig egy dobozban, vadi újak, szépek... Szivesen küldök aki kér, van 101 kiskutya, nyuszi, stb.
Mely
Mi páran fa etetőszéket vettünk. A miénk még nincs összerakva, de asszem Ági és Ed is olyat vettek. Egy fotó alapján az asztalosod biztosan el tudja késziteni.
Nuska
Csak egy ötlet a táphoz, de el ne mondd a védőnénidnek!
: tégy a kikevert mennyiséghez egy mokkáskanál cukrozott kakaóport (Nesquick)
Peti reggel 100 ml (!!) tápot volt hajlandó elfogadni
Aztán a maradék 150-hez tettem kakaót és benyalta.
A babaszakácskönyvem ezt irja a kakaóról: 3 hónapos kortól, anyatejbe vagy tápba keverni, 200 ml-hez kb. 1 mokkáskanállal, lényeg, hogy minimális izesitést jelentsen, azaz NEM ugyanaz, mint később a kakaó. A kakaó néhány babát meghajt, néhány babánál viszont szorulást okoz. Próbáljuk ki, milyen hatást vált ki babánknál, s a tapasztalatot később hasznosíthatjuk pl. szorulás esetén, stb. A cukor miatt ne túl gyakran és inkább pohárkából kináljuk a kakaós italt.
A védőnénimtől én nagyon kikaptam, úgyhogy ezt is elsunnyogjuk. Peti szereti, néha kapja. Most pl. az étvágytalanságra bevált.
Ébredezik a lelkem és rettenetesen köhög. Megsimizem, hátha visszaalszik.
Fonott-kalács recipét keresek, meglepem Apát és egyben kipróbálom a vadiúj sütőmet
Ritához ki hozta azt a nagyonfini kalácsot, ami a TV tetején honolt és szerintem én faltam fel az egészet?? Ági?
Mentem, sziasztok, többi reakció később.
Szilvus és Peticica (alias Kópé 2. by Humi mamája
)