Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!

Olyan randa köd van kint, hogy nem is csodálom hogy mindenki alszik még (Apa+Matyus).
Tegnap Matyika tiszta t@kony volt, életében először szívogatni kellett az orrát, amit 1 hang nélkül tűrt. Felkészültünk rá hogy borzalmas éjszalánk lesz, erre még mindig horpaszt. Kép

Humi!
Köszi, hogy segítesz a bizonyításban és feltetted Matyiról a képeket. Apának nagyon tetszett.

Mely!
Nekünk is fa etetőszékünk van. De-t leméregetem és leírom az adatokat. Az albumban van 1 kép amin picit látni is. Szerintem is olcsóbb akkor ha készíttetitek, a lényeg hogy keményfából legyen és nagy tálcájú. Sajna a miénk nem nagy és jobb lenne hatalmas tálcával. Most az a játéka evés közben hogy mindent ldob mikor eszünk. Persze kaja közben is játszik, hol 1 fakanalat kap, 1 másik kanalat, hol ezt hol azt. Ő ledobja én felveszem, közben bennt van 1-2 falat. Kép

Pera!
Mi a gyümit nem főzzük Öszintén szólva eszembe se jutott hogy főzzem, csak a zöldséget.
A sógornőméknél is ua a helyzet mint nálatok Anna totál ki van. Marcika nem akar aludni éjjel 1,5-2 óránként ébren van. Pénteken én vigyáztam rá 3órát, ebből 1,5 sírt egyfolytában. Már totál ki voltam, szegény ha meglátott mégjobban sírt. Végül az udvarra kivittem hogy hátha a levegő elnyomja, Szerencsére bejött és aludt még 2 órát. Lábújhegyen jártunk Matyival nehogy feléredjen. Szegényt annyira sajnáltam. Nem volt éhes, szomjas, egyszerűen csak Anya hiánya volt. Szegény Annát is megviselte mikor elmondtam neki, NAgyon "ránőtt" mostanában. Otthon is sokat sír ha nem vele foglalkozik. Elmúlik ez? Levike nem ilyen?

Majd még jövök és válaszolok másoknak is csak ébredezik a család! (ideje)

Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

Claire, Kitty, ill. akik homeopátiáznak! Tudtok ajánlani v.mit náthára a manónak? Köhög, orrfolyás, a klasszikus tünetek. Nagyon nem szeretnék gyógyszerezni, s amíg nem lázas, addig nem akarom dokihoz vinni, mert nem sok bizodalmam van abban a nőben sajnaKép Előre is köszi a gyors választ! Azt is leírnátok, hogy mennyit és milyen gyakran adhatok belőle Andrisnak? Köszi!

Humi, persze, hogy szívesen mennénk hozzátok talira!!!!!

Andris az utóbbi időben nem hangosan szuszizik a hajnali ébredéskor, hanem felsír. És nagyon éhes sem lehet, mert rengeteget evett tegnap pl. Szóval vagy a nátha, vagy a fog (ami még seholKép ), vagy csak egyszerűen felébred, és nem alszik vissza. Szóval nem lepett meg hosszú alvással hétvégén sem bennünket.

Gratula az új fogakhoz minden skacnak!Kép

Andris unja a játékait. Ti még nem vettétek észre, hogy a csemetéteket már nem köti le annyira a régi? Szóval most válogatok, s a felét suvasztom a szekrény aljába pár hétreKép Micsoda öröm lesz majd, ha előveszem megintKép

Banán nagyon bejött, sütőtök - hm, hm. Nem jött vissza....tehát van még reményKép

Szilvus! Vámpír Gyurka milyen ártatlanul nézKép Nagyon édes!

Kata, merre vagy??????

Szép napot!!

Móki
móki

Sziasztok,

MókiKép
Mi is takonykórosak voltunk, szintén klasszikus tünetekkel. Doki nekünk csak valami hurutoldó kanalas gyógyszert írt fel (suspensio terpini), meg a Cebiont mondta még, az meg ugye csak c vitamin. Már kezdünk kiláballni belőle (ja, mert persze én is elkaptam). Orrszívózni szoktam 2-3 szor naponta. Ma reggel egy csomó fikuszt szippantottam ki az orrából, arra keltem, hogy liftezik neki Kép Szerencsére láz nem volt.
Homeot nem tudok sajna. Igaz, én már kicsit szkeptikus vagyok, mert málnalevél ide, homeo bogyó oda, mégse úgy ment a szülés, ahogy szerettem volna.

Recept jön még ma, este valamikor.

Mariann
tmarianna

Móki! Orsinak is folyik az orra, meg köhög. Ma veszek Coryzalia-t.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Nem lehet hogy a talin kapkodták össze ezek a manók ezt a náthát? Aki eddig írta hogy beteges azok mind ott voltak a talin. Már nem mintha ez baj volna, sőt! Szokják csak a társaságot, és vele együtt a bacikat!

Matyus most elaludt. Reggel nagyon nyűgösen ébredt, folyik az orra, láza szerencsére nincs a doki a vitacolán vitamint mondta. Nem kellett elvinni hozzá, a köhögésre aztmondta, hogy valszeg a trutyit félrenyeli. Hát remélem, eléggé kedvtelen, alig mászkál. No de majdcsak jobban lesz. Viszont tud aludni. Kép

Most megyek örzöm az álmát. (az udvaron alszik a jó levegőnKép)

Jobbulást minden betegeskedőnek!

Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok Zanyukák!Kép

Csatlakozom a takonykórhoz. Szerintem bátran betudhatjuk: manócskáink túl vannak az első összköznépi cseppfertőzésen!Kép Legalább harcedzettek lesznek, mire jön a bölcsi.
Most jövünk a dokinénitől, klasszikus felsőlégúti fertőzés. Semmi antibio, C-vitamin cseppek, vagy ehelyett citrom leve a teában, valamint egy Fenorin nevű kanalas lötty, a torkon lévő váladék feloldására. Rengeteg folyadék továbbá. A tünetek a már általatok leirtak: tonnányi fehér habos takony, száraz köhögés és prüszkölés. Ja, és mint Sáránál: kevesebb étvágy. Úgyhogy Petikém a kedvenceit kapja ebédre - ma sütőtök-pipi, holnap a brokkoli-pipi. Szombaton 3x keltünk éjjel szegénykéhez, fulladozott a lenyelt takonytól. Múlt éjjel szerencsére horpasztott a megszokottak szerint. Most is azt teszi.

Ági
Jéé, a Vitacolant újra gyártja a Richter? Gyermekkorom incsifincsi kanalas vitaminját?Kép Úgy ittam, mint a szörpöt (én étvágycsináló gyanánt kaptam...), tök jó mandarin ize van! Veszek Petinek télire!

Tündi
Tomika nagyon ügyi-baba! És szép a kis barátnője, micsoda hajkoronaKép A talin a lányok hizlalták a májamat, mikor Peti "hosszú" haját dicsértékKép

Humi
Nagyon édes Kópéka a csőrös üveggelKép A legközelebbi talin majd magyarázza már el petinek, hogy kell belőle inniKép Ugyanis Ő rágja a csőrt. Pedig kapott egy édes pingvines itatót, de csak játszik vele. Minnyá idefotózom, annyira jófejKép Tali pedig - IGEN IGEN! Megyünk és ismét viszünk finomságokat!

P.Era
Én nyersen adom Petinek a gyümiket. Általában mix-ként, azaz többfélét keverek össze. Újabban dúsitom a tejpéppel, szerintem nagyon fini ize van - és nagyon laktató. Az almát néha párolom, de csak akkor, ha főzikébe kerül bele, igy jobban illik a husikhoz.

Mókika
A banán után próbáld meg a barackot Andrisnak. Szerintem dijazza majd! Még lehet kapni azt az igazi fehérbélű nagy barackot, azzal próbálkozzKép
Játék: ez nálunk változóKép Az örök kedvenc (na vajon mi is??!!Kép ) nem unalmas számára, de pl. a csörgőit mostanában hanyagolja. A Play Gym-re rá sem néz. Viszont a cumikkal remekül eljátszik. Ki-be teszegeti a szájába, rágja, zörgeti, egyik kezéből a másikba rakosgatja. A telefonzsinór még nagy favorit...Plüssmüss állatokat pedig le se ...ja. Hogy mennyi van pedig egy dobozban, vadi újak, szépek... Szivesen küldök aki kér, van 101 kiskutya, nyuszi, stb. Kép

Mely
Mi páran fa etetőszéket vettünk. A miénk még nincs összerakva, de asszem Ági és Ed is olyat vettek. Egy fotó alapján az asztalosod biztosan el tudja késziteni.

Nuska
Csak egy ötlet a táphoz, de el ne mondd a védőnénidnek!Kép : tégy a kikevert mennyiséghez egy mokkáskanál cukrozott kakaóport (Nesquick)Kép Peti reggel 100 ml (!!) tápot volt hajlandó elfogadniKép Aztán a maradék 150-hez tettem kakaót és benyalta.
A babaszakácskönyvem ezt irja a kakaóról: 3 hónapos kortól, anyatejbe vagy tápba keverni, 200 ml-hez kb. 1 mokkáskanállal, lényeg, hogy minimális izesitést jelentsen, azaz NEM ugyanaz, mint később a kakaó. A kakaó néhány babát meghajt, néhány babánál viszont szorulást okoz. Próbáljuk ki, milyen hatást vált ki babánknál, s a tapasztalatot később hasznosíthatjuk pl. szorulás esetén, stb. A cukor miatt ne túl gyakran és inkább pohárkából kináljuk a kakaós italt.
A védőnénimtől én nagyon kikaptam, úgyhogy ezt is elsunnyogjuk. Peti szereti, néha kapja. Most pl. az étvágytalanságra bevált.

Ébredezik a lelkem és rettenetesen köhög. Megsimizem, hátha visszaalszik.

Fonott-kalács recipét keresek, meglepem Apát és egyben kipróbálom a vadiúj sütőmetKép Ritához ki hozta azt a nagyonfini kalácsot, ami a TV tetején honolt és szerintem én faltam fel az egészet?? Ági?

Mentem, sziasztok, többi reakció később.

Szilvus és Peticica (alias Kópé 2. by Humi mamájaKép )
szilvus

Ahh még egy:

Tündi
Peti is brümmög 1 hete, és sajnos már arra is rájött, mennyire klassz dolog ezt kajával a szájában tenni. Igy aztán a napi menü megtalálható a ruhánkon, a szőnyegen...Kép

Szilvus
szilvus

Sziasztok! Kép Kép

Na, már megint elég lesz visszaolvasni. Na, megpróbálok visszafelé.

Móki! ill a többiek akiknek aktuális!
Én amikor taknyos volt Réka Oscillococcium-ot adtam Neki. 2 ampullát adtam az első nap,úgy,hogy az ampullát megfeleztem és így 1 nap 4-szer kapott. Másnap már jobban volt,akkor csak 2x adtam belőle.
Orrcseppnek az Euphorbium com.-Heel -t fújtam be Neki. Nekünk elég volt, nem is kellett az antibiot kiváltani, pedig első nap 38,6 volt Rékus láza.

Karmen!
Nem próbáltad Orsinak a fentieket?

Mariann!
Én is szeretném elkérni a tonhalsali receptjét!!!

Szilvus!
Pénteken megcsináltam az ananászkarikákat, még Csaba is szerette,pedig nem rajong az édességért. Egy baja volt csak,hogy nagyon rövid életű volt.

Móki!
Én is el szoktam rakni a játékok felét, és időnként az állományt cserélem. Tényleg így újdonságnak hat, ha előveszem újra.

Szilvus!
Én is vettem AVENT varázsitatót, nem tud inni belőle Réka. Csak pohárból,de abból gyönyörűen. Nyáron próbálgattam Rékának, nehogy má pohárral szaladgáljak a városban, az itatóból meg nem borul ki a lötty.
Tudod,mit? Próbáld kivenni a szelepet, és úgy add először Petinek. Aztán,ha már megszokja,akkor tedd vissza, akkor már küzd majd a benne levőért. Már volt,akinek így sikerült rászoktatni a babát. Így még Réka is ivott pár kortyot belőle.

Claire!
Milen termékek vannak ebben az aloe-ban?

Karmen!
Sajna Helga lecsapott a Pampers napocskára, most ott őrizgeti a szobájában. Na, de ahogy ismerem 2 hét.és ráun,majd akkor ellopom tőle, és elküldöm.

Képzeljétek! Réka tegnap igazi felnőttes kaját evett. A levesből vettem ki a répát, karfiolt, krumplit,marhahúst és a leves levével turmixoltam össze. Nagyon izlett Neki. A maradék nekem is. Kép
Tegnap végre elkezdte emelgetni a fenekét is, és a karjával meg tol magán egyet. Így aztán elkezdett hátrafelé haladni. Ez nálunk nagy szó.
Ja, és ma mondta a doktor néni,hogy foga is lesz, már valami mindha megindult volna. Ha nem is holnap,de 1 hónap múlva talán.

Ma este megyek angolra, kíváncsi vagyok,hogy lesz el a kiscsaj. Sajna 3/4 7- 1/4 9-ig van. Mivel ma a férjem tanfolyik, Anyuék jönnek át addig. A múltkor rendben volt minden. 6-kor fürdettem,fél 7-re kész volt a szopival,és aludt reggelig. Remélem ma is így lesz.

Ja,végig néztem a talis képeket, tünemény volt a babacsapat. Már mondtam a férjemnek,hogy legközelebb legyen szíves elszállítani minket,ha ráér.(Én uis Pesten nem tudok vezetni, mert nincs olyan helyismeretem) Olyan bátor meg nem vagyok,mint a vonatosok.

Puszi

Kitty
kitty123

sZIASZTOK,

Nnna, megvolt az elsö pár kanál krumplis trutyi, nem sok sikere volt, még Szilvus által javasolt almásított verzióban sem. Pár kanál után elkezdett öklendezni, így gyorsan abbahagytuk mielött visszaköszönne a dolog Kép
Holnap kipróbálom a répát asszem krumpli nélkül. Lehet annya fia lesz nem a kedvence a krumpli ? Kép
Répához mit tegyek ?

Kopp-kopp: nálunk még nem jelentkezik újra a takonykór.

Képzeljétek Bence majdnem leesett a nagyágyról. Amíg a kajcsiját csináltam otthagytam a duplaágy közepén, egyszer csak nagy kiabálás, megyek be hogy mi a baja már megint, hát ott lóg az ágy széléröl le, két kis kezével kapaszkodva az ágytakaróba és onnan kiabált de nagyon.
Biztos azt mondta, hol a fenébe vagy már, mindjárt lepotyogok...

Na lépek, mert én viszont mostanra már a krumplifözit is felfalnám, kopog a szemem..halljátok ?

Puszi

Timi (a mocsok lustaság, aki nem takarította ki hétvégén az autót is )

PS: Kalács receptet én is kérném szépen !
kismaszat

Sziasztok!

Ismét én. Már régen tettem fel Rékáról képet. Ma délelőtti. A legújjabb turis ruhácskájában. Találtam egy helyet,ahol nagyon szép babarucik vannak. 6 db-ot vettem 1500 Ft-ért szebbnél-szebbek. Tünci kis szoknyácskák, farmer,bársony, gyönyörű bady-k, pulcsik. Szerdán is megyek vadászni.

Kép
Kitty
kitty123

Na itt, csak Petivel az ölemben képtelenség gépezni. Keresem tovább a kalácsrecipét. Valami egyszerűt, mert tartok tőle, nem CSAK sütőfüggő a téma, azaz könnyen lehet a kelt kalácsból golflabda...Kép

Mariann
Léccilécci a halisalit! Elkésziteném holnap vacsorára.

Timi
Anyatejjel turmixoltad? Sajna a krumplival mi is megküzdöttünk. Pici krumpli, sok répa, hátha igy megeszi. Vagy csak simán a répa anyatejjel. Úgy emléxem ez volt az első főzi amit Peti elfogadott. Mert ugye nem lehetett mindennap banánt falniKép
Autó: a kézi autómosóban 5-en nekiestek és most csillog-villog. Ennyi pénzért nem érdemes a slagot elővenni. Csak javasolni tudom.Kép Amúgy meg tudod: ne törődj a Szörnnyel.

Na, téééélleg léptem, mert ebből sosem lesz fonott kalács! (Vagy golflabda? Majd megirom holnap..Kép )

Szilvus
szilvus

Kitty
De ééédes!!!!!Kép Jól áll Rékának a narancsszin!Kép Jó kis turi lehet, jó Neked, hogy ennyiért ilyen szépeket veszel. Nálunk van kettő is, szépek a babaruhák, de nagyon drága! A rugikat adja a csaj 1200-1500 Ft-ért. Eddig összesen egy kapucnis széldzsekit lőttem Petinek 1200-ért, kicsit drágállottam, de az vigasztalt, hogy nem is látni, hogy használt.

Sz.
szilvus

No akkor a kalács recept!

Hozzávalók:
90 dkg finom liszt
10 dkg rétes liszt
6dl tej
4dkg élesztő
pici só
cukor
1 tojás
1/2 kocka margarin

1dl cukros langyi tejben felfuttatni az élesztőt. Ha tuti az élesztő beleteszed a (megmaradt)langyosított (!) 5dl tejbe, + 1 tojást is tegyél hozzá, meg a fél margarint (olvasztva)+ jó sok cukor, úgy hogy édeske legyen (én megdöntöm a cukros csuprot és megkóstolom, fini legyen)+ a pici só. Ha elkeverted mehet a lisztbe. Jól összedolgozod, úgy hogy ne legyen csomós, és hólyagos legyen. (ha nem hólyagosodik az nem baj csak el legyen dolgozva). Én kézzel szoktam kb 8-10 perc gyúrás. Ha nagyon híg akkor kell még hozzá annyi liszt hogy elválljon az edénytől. Ha ez megvan pihi kb 2-3 órát. (kelesztőtálban kevesebb). Kelés után összegyúrni még 1x, és kockára nyújtani nem nagyon csak kicsit 4 egyenlő részre szétosztani, és megsodorni mindet. 3-ból fonást készíteni, a 4.et hosszúra sodorni és a fonás köré tekerni. Sütőpapírban szoktam sütni, kicsi tepsiben, előmelegített sütőben kb 1 órán át. Akkor van kész ha a késre nem ragad. Ja elfelejtettem, hogy ha már a tepsiben van, akkor rá kell kenni 1 tojás sárgáját és még 10 percig pihizni hagyni.

Hú remélem érthető volt. Elég csavaros dolog, szal szerintem akkor fogjatok hozzá ha kellő a türelem otthon.

No lépek fürcsizni.

Jó sütkérezést!

Tonhal sali????

Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

Az ígért recept:

1 kígyóuborka
3-4 nagyobb paprika
1 póréhagyma (lehet újhagyma v. lila hagyma is)
1-2 nagyobb pritamin paprika
1-2 nagyobb répa
20-25 dkg Anikó sajt
3-4 főtt tojás
3-4 paradicsom (én nem teszek bele mert úúúútálom grrr)
3 doboz konzerv tonhal (tonhal darabok! növényi olajban)
1 kukoricakonzerv

öntet:
1 főtt tojás sárgája
1 dl olaj
fél citrom leve
1 ek mustár
só, bors

1 főtt tojás sárgáját villával apróra összetörni, ehhez cseppenként hozzákeverni az olajat, hogy krémes legyen. Utána pedig még belekeverni a többi hozzávalót.
(Nekem nem mindig lesz krémes, de nem baj)

A mennyiségeken persze lehet változtatni.

Mariann
tmarianna

Sziasztok,

csak 2 tipp kalács sütőknek.

1. Ha olvasztott zsírral kenitrk be a kalácsot, nem keményedik meg a héja. (Sütés előtt és után is egy kicsit)

2. Ha a mellékelt ábra szeint kilapítjátok a tésztát és bevagdossátok a két szélét, akkor középre lehet a tölteléket tenni, és a csíkokat rá kell hajtogatni. Úgy néz ki, mintha fonott lenne. A 2 végét össze kell nyomkodni. De töltelék nélkül is lehet így fonni.
A gyönyörű ábrát én készítettemKép Remélem a gyerek a rajzkészségét nem tőlem örökölteKép
Kép

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Először is minden beteg babócának jobbulást!!!!!

Mi is csatlakozunk a hapcimanók táborához. Valami nálunk is készülődik, mert a mindig hétalvó Kristófunk tegnap éjjel másfél óránként fent volt. Még nem vészes a helyzet, de szörcsög és köhög. Kép

Claire,
Előbb megvárom, hogy tisztázódjon mi a helyzet Kristóffal, aztán megeresztek neked egy mailt aloe ügyben. Előre is köszi. Kép Van szopi kép rólatok. Milyen mailre küldhetem?

Csőrös üveg: Ma elmentem mégegyet beszerezni, mert a 150 milis kicsinek bizonyult. Hát nem nagyon lehet kapni, olyat amin egyben van egy nyílás és nem sok kis lyukacska van a végén. Nagy nehezen találtam egy NUK-ot.

Era,
Igen ezen a fajtán átmegy a pép. Gondoltam kipróbálom, mert egyszerűbb, mint kanalazás után takarítani és bejött. Kép

Moncsi,
Kristófnak nagyon nem megy a pohárból ivás, 2/3-ad mellé, 1/3 a gyerekbe Kép , ezért kísérletezem minden mással.

Tünde,
Ez a tea adás csak annyit jelentett, hogy valamit inni szeretnék adni neki, mindegy hogy víz vagy tea az. Múlt héten a kórházban a veseosztályon a nővér jól leszúrt: "Miért nem kap szopi mellett inni a gyerek? Ez csak egy hülye divat. Anyuka tessék itatni ezt a gyereket!" Gondoltam szót fogadok neki.

Szilvus,
Az Avent varázsitató szilikonos csőrét Kristóf is csak rágja. Azt csináltam, amit Kitty írt, kivettem a szelepet, de sajna ez sem jött be, mert akkor meg annyira jött belőle, hogy fuldoklott tőle. Ez a nagyrésű műanyagcsőrös verzió viszont jó a pépekhez. Először ugyanúgy rágta, mint az AVENT csőrit, de mikor a szájába folyt a tartalma nekiállt habzsolni és kitépte a kezemből az üveget. Kép

Ági,
Küldjem át a "huncutkáról" Kép készült képeket? Ha igen, írd meg hova!
No és persze ez nemcsak Áginak szólt!

Kitty,
Édi Réka és jó a szerelése! Kép

Móki,
Nem felejtettem el a rendelő címet csak hiába keresem, nem találom. Kép Andrisnak jobbulást!

Ma nem volt valami jó napunk. Be kellett mennünk a gyerekkórházba a pajzsmirigy eredményért. Bő fél óra várakozás után végre előkerült a doktornéni. Kutyafuttában megkérdezte minek jöttem (tuti, hogy elfelejtette, hogy ő hívott be), majd közölte, hogy nem ér rá velünk foglalkozni, mert sok súlyos esete van. Azért még elhangzott, hogy "Anyuka ne aggódjon, jó a pajzsmirigy értéke a gyereknek". Ennyi, majd otthagyott. Én pedig kiballagtam a kocsihoz a kenguruban lógó kisfiammal és ott bőgtem magambanKristóf csodálkozó szemei előtt.Kép Úgy látszik a kismami-hormonok még mindig működnek. Kép Szegény férjemre jól ráijeszettem mikor meghallotta a hangom a telefonban.
Hát én nagyon is aggódom!
Csütörtökön ugyanez a pajzsmirigy érték még nem volt tökéletes és meg kellett konzultálnia más orvossal (ennek az eredménye érdekelt volna). Lassan beszedte a gyerek az üveg antibiotikumot a hugyúti fertőzésre és mi van utána, kontroll vagy valami?! Nem kapta meg még a 4 hónapos oltást sem; most beadható neki vagy nem?! Ráadásul a gyerekorvosunk is szabin van. Nincs sem vérkép eredmény, sem zárójelentés, semmilyen papír a kezemben. Ez a pajzsmirigy dolog azért aggaszt, mert befolyásolja a szellemi fejlődést, ha nem kezelik, így gondolom minden hét számít. Kristóf értelmes, aranyos kisfiú, de egy kicsit lassúbb nyugisabb, mint a többiek (pl. nem forog); bár az is lehet, hogy tényleg csak lusti. Lehet, hogy én vagyok a túlaggódó anya, de nem vagyok nyugodt. Szerintetek most mit csináljak? Tudtam egy fizetős, magán gyerekrendelőt, ahol mindenféle szakorvos rendelt, de sehol nem találom a címét. Nem tud valaki valami hasonlót Bp-en vagy környékén? Vagy bármi más ötlet jól jöhet!
HELP ME!

Pusza:
Humi
humi

Még annyit, hogy ma feszültség levezetésként bementem a Soroksári úti Megatoysba és jól bevásároltam Kristófnak. Az amúgy méregdrága Götz üzletben most a teljes árukészlet féláron van. Pl. ami minket még nem érint, de a több gyerekes anyukákat igen: Rengetegen vettek cipőt, mert szupi jó, márkás gyerekcipők is vannak, persze az is féláron.

Mostmár tényleg megyek.
Pusza,
Humi
humi

Szia Humi!

Remélem Kristófnak tényleg semmi baja, ne aggódj!
Lehet, hogy tudok neked segíteni két irányban is.
Van egy anyuka ismerősöm, akivel együtt szültem és még tartjuk a kapcsolatot, az ő lánya született pajzsmirigy problémával, neki már a hazajövetel után kiderült egyből, mert a Söfiben leveszik a vért a vizsgálathoz.Nálatok nem volt a kórházban vizsgálat?Na, szóval azt akarom ebből kihozni, hogy tőle megkérdezhetem, ha gondolod, hogy hova hordják a Petrát és mivel lehet oda eljutni.
A másik út pedig, hogy a mi gyerekorvosunk magánrendelőben rendel, ott van mindenféle másik orvos, persze magántarifákkal.Ha gondolod tőle is megtudom kérdezni, hogy náluk van-e olyan orvos, aki pajzsmiriggyel foglalkozik.Hozzájuk, mivel magándokik, biztos nem kell beutaló.
Hát ennyi jutott hirtelen eszembe.Szólj, ha valamelyik segítségKép

De ne aggódj tényleg, rám is hogy rám ijjesztettek az Ameriaki úton, még a sírásért is kikaptam, miután közölte a drnő, hogy meg kell műteni SÁra koponyáját, erre én elkezdtem sírni, mire azt mondja, hogy most mit sír anyuka, nem olyan vészes műtét ez.Hát, köszönöm szépen...
Szóval az orvosok az emberre a frászt hozzák, általában hiába.

Mariann, nyami-nyami saláta.Hétvégére meglepem a családotKépKép

Puszi, LÉna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok!

Humi!
Nagyon sok türelmet és kitartást neked addig amíg ki nem derül hogy mi újság Kristóffal! Minden rendben lesz!

Matyus eléggé belemászott a megfázásba. Annyira hogy nem is mászik annyira, csak ül és sírdogál+sokat alszik. Éjjel nem ébredt. Du-n viszem a dokihoz, mert tegnap belázasodott, és nagyon de nagyon csúnyán köhög. Jajj annyira sajnálom szegényen látszik hogy fájdalma van, és nem csak egyszerű megfázás ez már.
Remélem semmi komoly és csak bedumálom magamnak hogy gáz van.
Mézet lehet neki adni teában?

Szebb napot mindenkinek!
Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Ja és Humi!
Megköszönném ha elküldenéd a képeket rozsagi@freemail.hu
Köszi Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok,

HumiKép
Biztos minden rendben lesz Kristóffal. Magánrendelőt sajna nem tudok, esetleg Telki, de hogy ott gyerekorvos van-e nem tudom.

ÁgiKép
Hát, a kismamában megjelent táblázat, és az általam felrakott táblázat is azt írja, hogy 1 éves kor után lehet adni mézet.

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Humi!
Ha baj lenne, már az újszülött vérvételen kiderült volna. Én utána olvastam a témának,mert akkor Rékának ismételni kellett a vérvételt. Amugy vannak tünetei is: szopási gyengeség, nagy nyelv,stb. Kristóf jó szopó,nem?
Meg a doktornő nem mondta volna,hogy jók az eredmények, ha gond lenne. Persze nekem sem esett volna jól,ha a folyosón egy rohanás közben mondanak valamit, de hidd el,ha baj lenne, megállt volna, ha másért nem,hát,hogy meg kell beszélni. Ezek szerint szerencsére nem vagytok fontos eset.

Lányok!
És a májat mikortól lehet adni? Mariann táblázatában nincs benn. Pedig azt hiszem 5 hónapos bébiételekben van. Én a nagyoknál elég hamar adtam,és szerették.(Pedig milyen büdi a májas bébikaja Kép )

Karmen nagyon eltünt, pedig minden nap szokott jönni. Remélem nem lett jobban beteg Orsi.

Kitty
kitty123

Sziasztok!

KittyKép
Kismama táblázat szerint 8-9 hónapos kortól adható csirkemáj, legfeljebb heti 1x.
Gondolom, amit nem emelnek ki később külön, az 1 éves kor után adható.Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Az elöbb írtam egy regényt erre elszálltKép

Szóval, megpróbálom még egyszer.
Nagyon szégyenlem magam hogy ennyi ideig nem jelentkeztem de zajlik az élet nálunk. gondolom 3 gyerkőcös anyukák tudják.

elkezdődött az ovi, beszoktatás volt Norbinak, szerencsére nagyon hamar beszokott, és élvezi, szeret oviba járni. közben allergi által kiváltott asthmája lett, ezt lehet mondtam is, dokiról dokira kellett járni, most kell majd vissza menni 14.-én.
Közben nekem is elkezdődött a suli, ami nem is olyan könnyű mint ahogy én azt elgondoltam, egy szóval nehéz. iszonyú mennyiségű tanulni való van szoros határidővel.

Rékának 6 foga van, mindegyikkel sokat szenvedett, lázas is volt, meg hát ordítás, és folyamatosan jön neki, most éppen az alsó kettő szemfoga.
Réka már mászik, bár még csak lassan, és próbál ülni, ami csak néha sikerül neki.

És a menszeszem is megjött.

Szóval dióhéjban ennyit rólunk.

Humi remélem nem lesz semmi gond, eszméletlen milyen dokik vannak.

Kitty én már adtam Rékának májat, és halat is, megcsirkemellet. Szopi sajna már nincs, elég nehéz volt megemésztenem, de hát ez van, végül is 2 hete hagyta abba teljesen.

Most mennem kell, mert még főzni is kéne.

Gyönyörűek a gyerekek, megpróbálok én is feltenni ide.

Sziasztok

Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

KépKép

Kép

gabi1

Sziasztok!

Gabi, szia újra köztünk.Milyen sulit kezdtél el?
Egyebként le a kalappal előtted, 3 gyerkőc+ háztartás+ tanulás.Hát ez nem semmi.
Milyen kis huncut Réka a második képenKépNagyon édesek a gyerekeid.

Humi, megkérdezem neked a dokinéniket, bár még nem válaszoltál, de épp most jön ki hozzánk.

Móki, ment mél.

LÁnyok, nem tudom most már végképp, hogy mi van Sárával.Nem elég, hogy nyugtalan, tegnap hasmenése volt, meg hőemelkedése, és piros pici pöttyök voltak az arcán, mára minden csak fokozódott.
Még nyugtalanabb, nem eszik semmit, és a pöttyik is nagyobbak lettekKép
Remélem nem a bárányhimlőt kapta el az uncsi tesójától.
A keresztelőn találkoztak és a kisfiúnak keddre kijött a bárányhimlő.
Szóval most jön a doki néni, majd beszámolok.

Puszka, Léna

nuska

Szia Léna,

nem ezt hívják 3 napos láznak ? Akkor szoktak piros pöttyök lenni, de dokinéni majd biztos jobban tudja.

Humi, fel a fejjel, biztosan nem lesz semmi gubanc, Kristóf erös, ügyes baba, egyáltalán nem úgy néz ki mintha bármi baja lenne !Szerintem csak fontoskodik az orvos, vagy hirtelen azt se tudta miért vagy ott, mert máshol járt az agya.

Ági, mézet elvileg nem lehet adni, gyakorlatilag unokahugom kórházban csecsemö-és gyermekosztályon dolgozott, és ö azt mondja, ott is adnak a babáknak is ha nem akarnak vagy nem tudnak enni, illetve nem gyarapodnak kellöképpen.

Máj: nálam tegnap volt a védönö, jól leb@szott hogy nem adok még husit meg májat Benyónak (5 és fél hónapos, szerintem nem maradt le semmiröl, hisz van tejcsi elég)

Megyek fözni, sziasztok

Timi
kismaszat

Sziasztok!

Léna,
Hálás köszönet a segítségért!!! Kép Kép Kép Sárának jobbulást!

Ági,
Szegény Matyika. Hát nem tudom, ha ezt a talin szedték volna össze a csemeték, az már előbb kijött volna rajtuk. Nem? Bár ki tudja. Gyors gyógyulást a kis lurkónak! Este küldöm majd a képeket.

Gabi,
De jó, hogy előkerültél. Tényleg le a kalappal előtted, hogy ennyit bevállalsz. Nagyon aranyosak a csemetéid. Réka mennyit változott?! A haja pedig neki is jól kivilágosodott. Kép

Kitty,
Én azt olvastam, hogy csirkemájat 6 hónapos kortól lehet adni és tényleg csak heti egyszer, a többi májfélét pedig csak egy éves kor után. Csirkemájat én is adtam anno Lacusnak és nagyon szerette.
Igen, Kristóf az első perctől jól szopó baba, viszont a nyelvét kidugdossa. Ezzel az újszülöttkori vérvétellel az a bajom, hogy csak akkor értesítenek ha baj van. Mivel kötelező nézni, minden babától leveszik a kórházban, de vajon meg is nézik mindegyiket? Én jártam már úgy hogy nem nézték meg a levett vért (ételallergia vizsgálat) és kaptam róla egy negatív leletet, pedig nem volt az. És persze egyáltalán nem biztos az sem, hogy már újszülöttként gond volt a pajzsmirigy értékekkel, így akkor nem is találhattak semmit.
A doktor néni által mondott megnyugtató szavakkal pedig csak az a problémám, hogy pont ő mondta 3 nappal korábban ugyanezekre az eredményekre, hogy nem jók. Egyenlőre ez van. Most a legfontosabb, hogy biztosat tudjunk. Addig pedig reménykedem, hogy nincs baj.

Kata,
Ugye nincs baj? Már a talira sem jöttél, pedig írtad korábban, hogy ott lesztek. Ugye jól vagytok?

Kristóf éjszaka megint többször ébredt, és egy kicsit meg van fázva. Abban reménykedem, hogy a még mindig szedett antibiotikum megvédi a komolyabb fertőzéstől.

Puszi,
Humi
humi

Ági,
Azt mondják mézet nem lehet még adni, mert allergizál. Én Lacusnak adtam mikor kicsi volt és semmi baja nem lett tőle, ellenben sokkal gyorsabban gyógyult.
humi

Sziasztok!

Köszönöm a kalács és persze a tonhalsali recepteket! Tegnap végül briósokat sütöttem - csodaszépek és csudafinomak lettek, mára csak 1 db maradt...Kép Hiába no - a sütőn múlik az egészKép

Ami sajna kicsit rosszabb: Peti sincs túl jól. Köhög, prüszköl továbbra is, bár mára mintha kevesebb lenne a taknya. De az a kevés folyik rendesen. Láza, hőemelkedése nincs. Alig eszik - gondolom fáj a torka és rossz nyelni a falatokat. Az innivalót is úgy kell beleimádkozni. Nem túl jó kilátások.

Nuska
A keresztelőn már bárányhimlős volt az uncsitesó, vagy utána jött ki rajta? Ja, most látom, utána. Az egy kicsit gáz - ugyanis a bárányhimlő akkor fertőz, mikor lappangKép Kép Elviekben Sára elkaphatta, sőt, ez azt jelenti, akár minden csütörtöki bulizó baba. Nálunk még nincs jele, de köszi az infót, figyelem Petit.

Humi
Ehiszem, hogy aggódsz, mindannyian igy lennénk. Ez természetes! Ha gondolod, szivesen megadom annak a magánklinikának a cimét, telefonszámát, ahová a gerincemmel járok, láttam, van csecsemő, és gyermekgyógyászat is. Tarifák elég magasak, de ilyenkor kit érdekel. szkovacs@mail.datanet.hu a cimem, dobj egy mailt és elküldöm. És őszintén remélem, hogy VALÓBAN nincs baj, azért rázott le a drnő. Kristóf kényelmessége (NEM pedig lustasága!) nem egyedülálló, tudod, meséltem Öcsémet, Krizsó pont olyan. Viktor is csak akkor mozgott, ha nagyon muszáj volt nekiKép Menni is későn tanult meg, sőt, logopédushoz is hordtuk. Kézügyessége a 0-val volt egyenlő. Anyu komolyan aggódott. Mostanra pedig sikeresen elvégezte az egyetemet, egy banknál középvezető, hihetetlenül okos, művelt, többnyelven beszélő emberke. A kényelmessége viszont a régiKép Szóval, ne aggódj!!!

Kitty
Vettem májas bébiételt (sütőtök-máj) Petinek, 5 hónapos kortól javallták. Baromi büdös és kesernyés...Grrr! Csórikám olyan fintorokat vágott - nem is erőltettem bele. A máj gondolatától is borsódzik a hátam, brrr. A klotyómanó megetteKép

Méz: a fene tudja, szerintem ki kell próbálni. Régen a cukor helyett a mézet javasolták a csecsemőknek izesités végett. Manapság az 1 éves korig szigorúan tilos ételek listájára került. Megintcsak azt gondolom, anyáink, nagyanyáink, sőt, talán mi is kaptuk a negyedes majd a feles tejet és ittvagyunk. Én adnám Petinek, de nálunk fennáll az allergia veszélye (mindketten párommal eléggé szenvedünk több vállfajától is..), igy megvárom a kb. 1,5 éves korát mind a mézzel, mind a tejecskével.

Gabi
Gondoltam, hogy a suli és ovikezdés miatt nem irtál.Kép Hogy tetszik a suli? Naponta jársz, vagy heti 1 alkalom? Betti nem kezdte még az elsőt? Réka nagyon szép nagylány lett, akár egy 1 éves hölgyike!

És most a habos-babos...Kép Kép

Szilvus és Petipötty
szilvus

Sziasztok,

Szilvus, a mai répa is a klotyómanóé lett nálunk is. Nemcsak a krumpli nem nyerö, de úgy látszik, a répa se. pedig tettem hozzá fincsi anyatejcsit.5 kanál után kiütötte a kezemböl a kanalat és lakatot tett a szájára.
Elég egyértelmü, nem ? Kép

ÚÚÚÚÚÚÚÚÚgy ennék kalácsot, de nem lehet. Tuti biztos ha nekiállnék sütni, én falnám fel a 2/3-át, az meg nem hiámyzik a seggemnek. Kép

Puszi mindenkinek,

Timi
kismaszat

Timi
Visszakerestem Neked Peti könyvecskéjében! Hetekig CSAK a banánt volt hajlandó elfogadni. Amit először jóizüen megevett, az a SÜTŐTÖK volt, de nem mennyiségben, mert utána 80 anyatej és 120 táp követte. Na, ezt ettük 2 hétig ebédre. A következő főzike amit jóizűen megevett az a HIPP-nek a zsenge zöldségek rizzsel c. kreációja volt (a kicsi, 125 gr-os üveg fele). Ezt ettük ismét 2 hétig ebédre. Mennyiségeket csak akkor evett, amikor már nem volt végképp anyatej, azaz kb. 1,5-2 hónappal a hozzátápi elkezdése után. Szal ne keseregj, a 2 falás is valami. Max. Ti is jól tartjátok klotyómanótKép
Peti kedvencei, hátha Neked bejön (Orsinak nem jött beKép ):
- Kecskemétitől: brokkoli+pulyka, alma-banán-csirke, sütőtök-csirke
- HIPP: zsenge zöldségek rizzsel, zsenge zöldségkrém csirkehússal
- Anya főztje: brokkoli-krumpli-pipi, cékla-krumpli-pipi, cékla-alma-pipi, sütőtök-pipi, cukkini-krumpli-pipi.
Megeszi a többit is, de nem olyan jóizűenKép

Most bőg, megyek. Lepateroltam az ágyról, mert már mászik a lelkem (nem oly ügyin, mint Matyika) és a senekem alatt lévő csikos párnát nézte ki magának, féltem, hogy leesik.

Puszzi,
Szilvi
szilvus

Humi! Mail cím a profilomban, már kipucoltam virtuális postaládámat, kiöntöttem virtuális kukámat, jöhetnek a levelek! A képet előre is köszi, Kristófról várom a fejleményeket!
Móki! Aconitumot mindig lehet ilyen meghüléses izékre adni, akár akkor, amikor tudod, hogy áthűlt, uszi, szél, stb. Én ch 9 vagy 15-t szoktam adni, kb 3-5x 5-7 golyót, piciknek esetleg egy kiskanálnyi vízben feloldva, ha cumista, mehet egyből a nyelve alá, aztán be a cumit! Híg, áttetsző orrfolyásra Alliumot, hasonló adagolásban.Ha a torka is piros, esetleg az Apis is bejöhet, ez főként szúró torokfájásnál jó, csak azt a fél éves ritkán mondja meg Kép. A köhögés nagyon sok féle lehet, a kicsik nem csinálták még, a nagyobbaknak Stodal szirupot szoktam, mert az komplex, vmelyik hatóanyag csak bejön Kép alapon! Ezenkívül tartok itthon babyluuf kenőcsöt a mellkasukra. Szoktam levendula olajat csöpögtetni a párnájukra vagy a gallérjukra, nyakba rakott pelusra, stb. Segíti a légzést + fertőtlenít. Ha van párológtatód, ugatós gyereknél Salvus vízzel érdemes párásítani éjjel, csak sajna némi fehér por üli meg a tájat reggelre. A mi drnénink azt mondta, írassak fel gégésszel ilyen kis inhalálót, úgy nem egy vagyon.
Ja, és Stérimárral mosni+porszívózni az orrot. Esetleg aloe firstöt (előtte bőrpróba!) vagy aloe activátort orrba csöpögtetni! Bocs, tegnap nem jutottam válaszhoz, de remélem még nem késő!
Nálunk az aprók nem lettek taknyosak, aznap, amikor veletek találkoztam, a nagyok anyámmal voltak, nekem ők ugattak másnapra, nem is mentek úszni Kép . Még orvoshouz is elvittem őket, bár a mienk úgy sem ír fel gyógyszert fölösbe, most vmi patikai kakukkfüves löttyöt kaptak, talán 2 napig, meg néhány homeo bogyót. Az én kisebb fiamnak a spongia jön be ugató köhögésre, de ez már kisérletezés eredménye. Szerncsére kinövik, meg ahogy kapja az aloét, nem csinálja már olyan rondán, mint régen! Szóval kitartás!
Bocs, jelenésem van, amúgy is regényt írtam, jó egészséget mindenkinek! Claire
claire

Sziasztok!

Nem nagyon van időm sem írni, sem visszaolvasni Kép MÁté iszonyat nyűgös. Semmi nem jó.

Humi,
a te leveledet elolvastam és láttam, hogy nagyon aggódsz. BIztos nem lesz semmi baj, de hát ezt könnyű mondani. Azt viszont mindenképp le akartam írni, hogy Máté sem forgolódik még, legalábbis hátról hasra nagyon nem akar és ő Kristófnál idősebb. Emiatt szerintem ne aggódj. (bár néha halovány gondolat az én agyamon is átfut, hogy csak nincs semmi baj, de aztán ezt legyőzöm, hogy csak lusta.) magánrendelőt sajnos nem tudok, de tényleg ne keseredj el! A neten nem találtál valamit?

Sajnos a talira nem tudtam elmenni, mert apa későn ért haza a kocsival és mi meg rá vártunk. Kép Azért remélem, hogy a következőn már mindenképp ott tudunk lenni.

ÉN most nagyon le vagyok fáradva, nem tudom mi van Mátéval, de a síráson kívül csak sír, ha egyedül hagyom. Így aztán elég nehéz bármit csinálni. Azért igyekszem gyakrabban jönni, de így nem nagyon megy a dolog. Hiába itt ülök mellette, amikor netezek, az már túl messze van.

Puszi nektek, k.
katca

Sziasztok!
Sajnos nincs időm visszaolvasni. csak beszámolnék a dokinál tett látogatásunkról. Aztmondta, hogy nagyon csúnyán piros a torkicája+érdes a légzés. Hőemelkedése ma is volt de láza szerencsére nem. Antibotikumot kapott (Amoxicillin) meg a terpint köptetőnek. Az a baj hogy szembe köp mind2-el. Még a vitacolant sem hajlandó meginni. Kép Pedig annak csuda jó íze van. Kellett nekem a vízhez szoktatni. Kép

Léna! Nálatok mi újság doki néni mit mondott?

Most megyek este visszaolvasok.

Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

Bárányhimlő riadó lefújva, minden talizós baba megnyugodhatKép

Ellenben Sárának csalánkiütései vannak, ami anya tegnapi "merényletétől" lehetett.Huminak már elmeséltem, engedélyt kaptunk a túróra, erre anya Vanilliás krémtúrót adott neki.Szóval vagy attól vagy a tegnap előtti pulykamelltől, vagy még vmi vírus is lehet.Szóval a doki néni se tudja pontosan.A lényeg, hogy vmi a gyomrával nem karika.Kaptunk gyulladáscsökkentőt(Nurofent)és vmi gyomorfertőtlenítőt.

Egyebként meséltem neki a talit, azt modja vmi vírus lappang mostanságKép

Humi, holnap beszélek a dokinénivel, aztán hívlak.

Puszi, Léna

nuska

Humi4 Én nem tudom melyik kórházba kezdtétek, d enekem a Budai Gyerekkórházzal nagyon jók a tapasztalataim. Ha a helyettes dokitól kérnél beutalót???
Ági! Én, aki amúgy nagy mézpárti vagyok, úg ytudom, hogy 1 éves kor előtt nem javasolt a méz, mert tele va pollenekkel is, allergizálhat! Claire
claire

Sziasztok!

Elképesztő ez a takonykór, remélem Peti mihamarabb kilábal belőle.

Ági
Szegény Matyika, Ti aztán jól benyaltátokKép Köhög is? Van étvágya azért?

Nuska
Túúúróóóót? Nyamm! Izlett legalább Sárának? A vaniliás rémtúróban szerintem a túró a legkevesebb Kép Viszont nagyon fini. Lehet valamely abban lévő adalékanyag ütött ki a picin. Télleg lehet már túrót? Kipróbálom, ha Peti meggyógyult!

Katca
Peti is irtó nyűgi lett estére (azaz magyarul: ölbenbaba volt...). Szerintem a meleg miatt van.

Holnap Mariann-féle halisali lesz, úgy megkivántam. Remélem nem jelent semmit...Ugyanis pár napja a fogkrémtől is öklendezem, és Peti pontosan igy kezdődött. Öklendezés a fogmosáskor és halevészet. Jajj, csak nem.

Na puszzz,
Szilvus
szilvus

Timi! Én a dokinénikkel nagy egyetértésben csak most kezdek gyümit adni, eddig semmi mást nem kaptak, csak anyatejet, és most voltak 6 hónaposak! (És még azt sem mondhatom, hogy egy túl modern doki, aki átesett a ló másik oldalára, mert egy 6 unokás nagymami civilben! ) Mellesleg ez a hivatalos WHO ajánlás is, üzenem a védőnéninek! Te meg ne aggódj, ha van mit szopiznia, és már elkezdtél mást is adni, akkor minden OK!
Claire
claire

Timi
Csatlakozom Claire-hez, a mi dokinénink is pont ezt az elvet vallja (3 gyerekes anyuka). Azt beszéltük vele Petipötty születésekor, hogy 6 hónap csakis anyatej, utána szép lassan, fokozatosan gyümikóstolgatás, majd a főzi. Be is tartottuk, csak hamarabb kezdtük mint 6 hónap.

Rájöttem, hogy mégsem próbálom ki a túrót, hisz Peti attól is csalánpettyes lett, mikor én ettem szoptatás alatt tejet és túrót.

Puszika,
Szilvus aki má' megint fennt kukorékol
szilvus

sziasztok!

Már rég nem jártam erre. Asszem a tali óta. Megnéztem a fotótkat, tuti lett mindegyik. Olvasni majd később fogok.

A "mindig mosolygó" babáról itt van 2 nem mosolygós fotó:

"Elegem van mindenből"
Kép

"Nem kell a kaja!"
Kép

No azért van mosolygós kép is:

"Hintázok"
Kép

"Olvasok"
Kép

Csütörtökön este a metrón sikerült a fradi + angol focisták társaságában utazni. Nem volt valami nagy élmény. Volt olyan megálló, ahol elég sok időt állt a metró. Még szerencse, hogy Kincső aránylag nyugis volt, mert az ölemben utazott.

Pénteken a temetésen nagyon jól viselkedett. Mintha tudta volna, hogy nem szabad hisztizni. A gyászmise alatt mi a kertben egy padon szopiztunk. Megéhezett a gyermek.

Szombaton megvolt az első igazi akciónk. Apáméknál voltunk, és Kincső lehúzta a szekrényről a salátával teli porcelántálat. Kicsi az ebédlő, Kincső az ölemben volt és pont elérte. Apám felesége szóhoz sem jutott, csak egyből panaszkodott, hogy milyen sokat dolgozott vele és hogy milyen fáradt.

Ma főztem neki főzeléket (krumpli, paradicsom, pulykamell), nem ette meg. Fintorgott. Bezzeg a bóti kaját eszi.
Holnap ismét megpróbálom. Ha nem eszi, akkor főzök neki répát rizzsel.

No olvasok egy kicsit. Hú, majdnem elszállt minden.

Edina

Edina
Kép
Kép
ed26

Sikerült elolvasni mindent.

Moncsi, Barack, Erika!

Csatlakozom az éjjeli nem alvók közé. Kincső is gyakran felébred. Bár mintha néhány napja jobb lenne a helyzet. Eddig mellettem aludt, ma visszaköltöztettem a kiságyba. Kiváncsi leszek.

Jobbulást a babáknak! Kincső ritkán köhög, semmi több. Viszont nálam nem jó valami, mert 2 napja rohangálok a wcre. Ma be is faltam egy tábla étcsokit.

Apa kocsmázik a haverjaival, Kincső alszik. Egyedül vagyok.

A sógorom (furi egy alak) javasolta, hogy adjak a bébinek kölest. Neki 5 picije van, és nagyon szerették. Az a baj, hogy semmit nem hallottam a kölesről. Esetleg valaki?

Moncsi, szabadulj meg attól a fogadtól!!!

Szerintem én is csinálok tonhal salit, csak a hal helyett valami finom husit teszek bele. Utálom a halat, brrrr!

Megint szaladnom kell.

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Én is fent kukorékolok. Kép

Ed,
Nagyon édi Kincső a képeken. Kép

Ági,
Szegény Matyika, ezt nagyon összeszedte! Adj neki sok-sok gyógyító puszikát (azért nehogy te is elkapdKép)!

Kata,
Köszi, hogy írtad, hogy még Máté sem forog. Ez azért egy kicsit megnyugtat. Kristóf úgy másfél hónapja egyszer megfordult, de azóta sem. Kezdem azt hinni, hogy inkább csak az ágy lejtett. KépMáténak "fénypostán" küldtem mosolycsináló manókat! Kép

Szilvus, Claire,
Köszi a megnyugtató szavakat. Kép Mail ment.

A nagy ijedtségben nem is írtam tegnap hogy jártam. Kitaláltam, hogy veszek Kristófnak valami meleg kocsi-cipellőt a lábfej nélküli nacijaihoz. Meglepve tapasztaltam, hogy az 5 hónapos fiamra épphogy jó az 1 éves méret. Lehet, hogy ennek a gyereknek 50-es lába lesz felnőtt korára? Kép És hogy mennyire nem egyformák a gyerekek. A bátyja anno már 9 hónaposan elindult, és olyan kicsi lába volt (15-16-os méret), hogy nem árultak rá nálunk cipőt. (Most 43-as lába van.Kép)Kint kellett cipőt venni neki jódarabig, mire belenőtt az itthon kaphatókba. Hihetetlen, de az ő első cipői már 2 hónaposan nem mentek fel Kristófra. Lehet, hogy tényleg ilyen két véglet a két gyerek: Lacus mindent nagyon korán csinált, Kristóf pedig úgy néz ki, hogy nagyon későn fog. Amúgy Lacus egyes régi fotóiról ha nem tudnám nem mondanám meg melyik gyereket látom, annyira hasonlított Kristófra. Na ennyit a testvérek hasonlóságáról.
Nálatok mennyire egyformák a törpék?

Megyek, nem kotyogok ennyit.

Puszi,
Humi
humi

Sziasztok!

Humi!
Sajna én is elkaptam a kórt, és úgynéz ki hogy Apa is. Du-n megyek dokihoz, mert lázongok+egyre rondábban köhögök. Matyus asszem jól van, este 8 óta még nem ébredt fel!!!! Kép Vele aludtam egy szivacson hogy közel legyek ha kell, de inkább ne aludtam volna. Tegnap mikor aludt folyton leizzadt, úgy emberesen és gondoltam takargatom éjjel is. Erre meg sem mozdult álmában, de azért leizzadt. Ami nagyon jó a kis betegemnek.
Útálom hogy dögrováson van az egész familia, és hétvégén szüret (szegény Apa).

Most megyek dőlök még egy kicsit amíg felébred, be szakad a hátam.

Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

sziasztok!

Szilvus: egészségügyi főiskolára járok a diplomás ápolói szakra, amúgy nagyon tetsik, baromira élvezem, csak a biológia tört le egy kicsit, mert elég rossz a könyv, na de sebaj, majd csak lesz valahogy.
Egyhónapban egyszer kell menni egy teljes hetet, reggeltől estig, aztán a köv hónapban meg csak 3 napot, az nem annyira húzós.
Betti majd csak jövőre kezdi a sulit, mert évvesztes.

Nekem Réka nem igazán eszi az üveges kajákat, egyedül a gyümölcsöt. A főzelékekből a brokkolis pulykaát, sütőtököt, meg a csirke rizssel vagy a neve. amúgy adtam neki saját készítésű zöldborsót, krumplit, tököt, brokkoli krumplival csirkehússal, spenótot, kelkáposztafőzeléket, ezeket imágya. anya főztje a legfincsibb, eddig ezt valjaKép)ja és a paradicsomos krumpli a kedvence csirkehússal.
Mézre tényleg azt mondják hogy 1 éves kor alatt ne, én azt nem is adtam a gyerekeknek.

Humi Rékának most vettünk egy cipőt 18-as méretben és éppen hogy csak egy kicsivel nagyobb rá, télire maradt a bátyjáról egy 19-es cipő remélem még jó lesz rá Rékának is elég nagy lába van. egyébként Norbi 3 éves és 27-es cipőt kellett venni neki azt hittem elájulok. Bettinek 34-es lába van. szóval nagy lábon élnek.
Mindjárt belinkelek egy egy képet a 3gyerkőcről, úgy hogy kb hasonló korúak.

Most megyek

Gabi

Kép

gabi1

Sziasztok lanyok!

A tanacsotokat szeretnem kerni. 6 honapos babanak milyen fozeleket adtok enni ebedre es vacsira? Kerdeztem a csecsemoorvost, de alig mond valamit, mikozben latom a bebieteleket, hogy mar 4 honapos kortol vannak olyan kajak, amiket az orvos meg nem enged. Ti hogyan csinaljatok? Van alistan olyan, akinek 6 honap koruli a babaja? ...es esetleg Kispesti van a listan?

Segitseget elore is koszi!

Sly

Kép
Kép
napocskamano

itt Betti 3 hónapos
Kép
itt Norbi
Kép
itt Réka
Kép

Kép

gabi1

Mariann!

Meg nem tudtam elolvasni mindent, de mintha neked lenne valamifele tablazatod, hogy mikortol mit lehet adni a babaknak. Ha igy van, megmondanad, honnan lehet szerezni ilyet, vagy esetleg elkuldened nekem is?

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Timi!

Most olvastam, hogy 5 es fel honapos a babad, s a vedono szerint mar ehetne husit es majat. A csecsemoorvost en is kerdezem mindig, de nem mondta, hogy ehet ilyeneket a 6 honapos kislanyom. Na, most mar nem tudom, mi legyen. Lehet, hogy az orvos nagyon ovatos?!
Lanyok Ti is kerdezitek, miket ehetnek mar a babak, vagy csak gondoltok egyet es kiprobaltok valami ujat? Hogyan csinaljatok? Anyatejci van meg, de nem eleg, illetve, ha ejszaka felkelek fejni, akkor van eleg tejci, de mar nem kivan annyit. Egyebkent minden szopizas utan fejtek? Egyaltalan fejtek?
Segitsetek, mert nem tudom, mitevo legyek!!!

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Ed! A köles nagyon fini, bár én ilyen pici korukban nem adtam nekik. De a család bukik a köleskására, vagy tejjel készítem , hasonlóan mint a tejberizst, vagy csak vízben főzve, reszelt almával és mazsolával, mézzel ízesítve. Ezt előbb kapták, mert nálunk a tej későn jött be a képbe, mert sok allergia van a családban! De a kölest a zöldséges rizshez hasonlóan is el lehet készíteni, az is fini köretnek, vagy fő ételnek is! Claire
claire

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?